تحقیقات دانشمندان اسپانیایی نشان می دهد سلول های بنیادی جفت مادر می تواند به سلول های کبدی تبدیل شوند. این سلول ها در صورتی که کبد لطمه ببیند ، به بازسازی آن کمک می کنند.
روزنامه ˈال موندوˈ اسپانیا در این مورد نوشت: این تحقیق از سو ی گروه پزشکی احیا کننده موسسه تحقیقات بیمارستان 12 اکتبر مادرید انجام شده و حاکی از آن است که سلول های بنیادی ˈمزانشیمیˈ جفت که باعث ایجاد انواع مختلف بافت ها می شوند، می تواند در شرایط خاصی تبدیل به سلول های کبدی ˈهپاتوسیتˈ شود.
بر اساس این گزارش، کشت آزمایشگاهی این سلول های بنیادی در محیطی با پروتئین های طبیعی در کبد، اجازه می دهد که این سلولها به هپاتوسیت تبدیل شوند و ساختاری به نام ˈهپاتوسفرˈ را تشکیل بدهند که شبیه به یک کبد کوچک با قطر نزدیک به نیم سانتیمتر است.
این هپاتوسفر همانند یک کبد فعالیت می کند زیرا آلبومین یعنی پروتئینی که اجازه توزیع مناسب مایعات را در بدن می دهد، تولید می کند.
محققان اسپانیایی می گویند در صورتی که نتایج این تحقیقات تایید شود، می توان از آن به عنوان یک درمان جایگزین برای پیوند کبد و یا دستکم یک راه حل فرعی برای بیمارانی که در فهرست انتظار رسیدن یک عضو سازگار هستند، بهره گرفت.
به گفته آنها، شیوه درمانی جدید می تواند به بیمارانی که به دلیل سرطان کبد دچار ˈسیروزˈ کبد شده اند، کمک بسیاری بکند و شرایط افرادی که پیوند کبد دارند، نیز بهبود بخشد .
روزنامه ال موندو نوشت: در حال حاضرآزمایش ها در مرحله مقدماتی است اما پژوهشگران اسپانیایی به نتایج آن بسیار امیدوار هستند.
بر اساس این گزارش، سلول های بنیادی مزانشیمی جفت همانند سلولهای بنیادی مغز استخوان است اما بیشترین مزیتی که نسبت به سلول های مغز استخوان دارد، این است که سلول های مغز استخوان با تزریق آمپول به درون استخوان به دست می آید و در نتیجه، برای مریض درد فراوان دارد اما سلول های جفت به راحتی قابل دستیابی هستند و فقط کافی است هزاران جفتی را که هر روزه در زایشگاه ها به دور انداخته می شود ، جمع آوری کرد .
افزون بر آن، سلول های بنیادی مذکور هنگام پیوند به بیماران بالغ مشکلی ایجاد نمی کند و به بروز ناسازگاری نمی انجامد.
به گفته دانشمندان اسپانیایی، این نخستین بار است که اثبات می شود یک ساختار زیستی همانند این کبد های کوچک ساخته شده از سلول های بنیادی جفت، قادر به توسعه فعالیت های کبدی هستند .