محققان دانشگاه واشنگتن موفق به کشف پروتئینی شدند که راز بروز بیماری های قلبی و پارکینسون است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ˈساینسˈ، این پروتئین ˈMfn2ˈ نام دارد و حلقه گمشده در زنجیره ای است که با اختلال در میتوکندری آغاز می شود و نسبت به میزان آسیب ناحیه صدمه دیده منجر به بروز پارکینسون یا بیماری های قلبی در فرد می شود.
نتایج تحقیقات این محققان نشان می دهد که احتمال بروز بیماری های قلبی در افرادی که مبتلا به بیماری پارکینسون هستند، دو برابر است و این دسته از افراد 50 درصد بیشتر در معرض مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی قرار دارند.
میتوکندری یکی از عناصر اصلی برخی از سلول های بدن است که مسوول فرآیندهای بیومکانیکی تنفس و تولید انرژی هستند.عملکرد سلول ها با تکیه بر میتوکندری انجام پذیر است.
سلول های سالم قادر به شناسایی و انهدام میتوکندری هایی هستند که عملکرد نامناسبی دارند و این فرآیند برای ادامه حیات آنها ضروری است.
محققان دانشگاه واشنگتن از سال 2006 مشغول مطالعه بخش میانی زنجیره ای بودند که باعث اختلال در توانایی میتوکندری های بیماران می شد.
به گفته این محققان، در طول انجام مطالعات بر روی این زنجیره، یک پروتئین نظرشان را جلب کرد که برایشان حکم جعبه سیاه را داشت؛ مطالعات بیشتر نشان داد که این پروتئین کلید اصلی بیماری های قلبی و پارکینسون است.
شناسایی این پروتئین، گامی بزرگ در درمان بیماری های قلبی و پارکینسون به شمار می رود.
محققان احتمال می دهند که پروتئین های دیگری از این دست وجود دارند که عامل اصلی بروز بیماری های دیگر هستند.