• تلفن :3902-21-0098

دانشمندان تراشه اي ابداع کرده اند که توانسته است بينايي را در 9 بيمار نابينا، احيا کند.  اين تراشه در چشم اين افراد که بينايي خود را بر اثر ابتلا به يک بيماري تخريبي از دست داده بودند، کاشته شد.

وقتي اين تراشه در عقب کره چشم قرار داده شد، عملکرد ديد را به اين بيماران که دچار بيماري ارثي رتينيت پيگمانتوزيا بودند، بازگرداند.

اين تراشه سه ميلي متري مي تواند به 15 ميليون نفري که در دنيا به اين بيماري مبتلا هستند کمک کند.

اين ايمپلنت کوچک که توسط دانشمندان دانشگاه توبينگن آلمان ساخته شده، در زير سطح شبکيه قرار مي گيرد، جايي که به طور الکتريکي بافت بينايي را تحريک مي کند.

در جديدترين آزمايش ها که نتايج آنها در نشريه Proceedings B منتشر شده است، اغلب بيماراني که تحت اين درمان قرار گرفتند مي توانستند حالات چهره را تشخيص دهند. آنها همچنين توانستند اشيائي مانند ميوه هاي قرار داده شده بر روي ميز را تمايز داده و نشانه هاي جاده اي را بخوانند. وضوح ديد در اين افراد قابل توجه بود.

 

پروفسور ابرهارت زرنر مجريان اين طرح، آزمايش هاي انجام شده را فراتر از انتظارات توصيف کرد.

رتينيت پيگمانتوزيا بيماري است که شبکيه بويژه سلول هاي گيرنده نور را در لايه ماکولا گرفتار مي کند. اين بيماري به کندي پيش مي رود و موجب مي شود بيمار ديد خود رااز دست بدهد.

اگرچه اين بيماري درمان ناپذير است اما اعصاب شبکيه عملکرد خود را در يک نقطه روشن حفظ مي کنند. اگر اين اعصاب را بتوان تحريک کرد مي توان برخي اشکال ديد را نيز احيا ساخت.

اين ريزتراشه که به نور حساس است و انرژي خود را از منبعي در بيرون دريافت مي کند به روش جراحي در زير شبکيه و درون منطقه ماکولا کاشته مي شود.

اين منطقه اي در چشم افراد داراي ديد طبيعي است که تصاوير شفاف در آن شکل مي گيرند.

اين تراشه هزار و 500 پيکسلي، داراي تقويت کننده و الکترودي براي تحريک اعصاب شبکيه است.

علاوه بر اين، 16 الکترود نيز براي تحريک مستقيم اعصاب وجود دارد تا چند درجه ديد مصنوعي را به شکل خطوط و رنگ ها توليد کند تا بيمار تفسير تصوير را بياموزد.