پژوهشگران علوم پزشکی می گویند توانسته اند با یک برنامه درمانی جدید که با استفاده از ترکیب ۵ داروی خوراکی انجام شده ، بدون اینکه عواقب جدی و مهمی برای بیمار داشته باشد موفق به مهار ویروس هپاتیت سی ( Hepatitis C ) شده اند .
در حال حاضر تنها روش اثبات شده برای درمان هپاتیت c داروی نوعی ضد ویروس است که در ۵۰ درصد موارد موفق عمل میکند.
محققین عنوان کرده اند که روش درمانی آنها بدون اینکه عواقب جدی و مهمی را در بر داشته باشد پس از ۸ هفته به عقب زدن ویروس منجر شده است.
این تحقیقات همچنین نشان داد که در ۹۶ درصد موارد پس از ۱۲ هفته ویروس در مصرف کنندگان این داروها از بین رفته است و ۲۴ هفته پس از پایان مصرف دارو نیز آزمایش خون همچنان از سلامت بیماران سابق نشان داشته است.
نتایج تحقیقات قبلی نشان داده بود که درمان بیماری هپاتیت c در مراحل اولیه، کلید اصلی مبارزه با ویروس این بیماری است.
از نظر پزشکی اگر ویروس هپاتیت C موسوم به SVR ۲۴ پس از ۲۴ هفته در خون شناسایی نشود فرد درمان شده محسوب می شود.
یافته های جدید تفاوت زیادی را با ۹۹ درصد کشف شده در تحقیق ماه اکتبر پس از ۱۲ هفته طول درمان ندارند.
دکتر کریس کاودلی که این هفته نتایج این تحقیق را در کنفرانس انجمن اروپایی تحقیقات کبد در آمستردام ارائه خواهد داد گفت: ما خوشحالیم که روند پیشرفت همچنان پایدار و قدرتمند بوده است.
وی افزود: داده ها ۱۲ هفته طول درمان را مناسب نشان می دهند اما حتی پس از ۸ هفته نیز نتایج چشمگیر بوده است.
هپاتیت C نزدیک به ۱۷۰ میلیون نفر را در جهان آلوده کرده است که اگر درمان نشود به سیروس کبدی سرطان کبد و نیاز به پیوند کبد منجر می شود. داروهای کنونی برای درمان این بیماری نیاز به دوره ای ۲۴ تا ۴۸ هفته ای دارند.
هپاتیت C یک بیماری عفونی ویروسی است که توسط ویروس هپاتیت سی موسوم به HCV ایجاد میشود و یک ویروس دارای پوشش با RNA مثبت است و جزو فلاوی ویروس طبقه بندی می شود.
آلودگی به این ویروس باعث التهاب در پارانشیم کبد میگردد. در بیشتر موارد٬ آغاز این بیماری بدون نشانه(سمپتوم) است اما در مراحل پیشرفته بهگونه سیروز کبدی و در موارد کمتر سرطان کبد بروز میکند.
واگیری بیماری از راه خون آلوده انجام میگیرد، و در بیمارانی که پیشینه بکارگیری مواد مخدر تزریقی، انتقال خون آلوده، یا خالکوبی با سوزن آلوده را دارند بیشتر دیده میشود. از دیگر راههای انتقال ارتباط جنسی است که درصد کمتری را به خود اختصاص میدهد.
اغلب کارسینوم در یاختههای کبدی پیآمد این هپاتیت است. درمان اصلی آن با کمک انواع اینترفرون بویژه آلفا و نیز داروی ریباویرین است. دچارشدن به این بیماری از بیشترین زمینهسازهای پیوند کبد در جهان به شمار میرود.
این تحقیق توسط موسسه تحقیقات AbbVie انجام شده و نتایج آن در کنفرانس انجمن اروپایی تحقیقات کبد در آمستردام ارائه شده است .