• تلفن :3902-21-0098

به گفته يک متخصص تغذيه، کمبود ويتامين «ب ۱۲» علاوه بر ايجاد کم خوني مي تواند عوارض و ضايعاتي در سيستم اعصاب محيطي بدن ايجاد کند و با نشانه هايي نظير بي حسي و به اصطلاح گزگز کردن در دست‌ها و پاها و عوارض مشابه ديگر همراه است.
این متخصص گفت: ويتامين «ب ۱۲» از عوامل سازنده گلبول‌هاي قرمز و مولکول وراثتي «دي ان آ» است و در کار سيستم عصبي نقش بسيار مهمي دارد. گياه‌خواران و افرادي که از رژيم‌هاي غذايي کم گوشت و لبنيات استفاده مي‌کنند، همچنين افراد مسن‌تر در معرض خطرات ناشي از کمبود اين ويتامين هستند.
وي تاکيد کرد: اين ويتامين در بدن موجب تشکيل و تجديد گلبول‌هاي قرمز خون مي شود، تحريک پذيري روده ها را کاهش داده و منجر به افزايش اشتها در کودکان مي شود. دستگاه عصبي را سالم نگه مي دارد و موجب مي شود بدن در استفاده از پروتئين ها و کربوهيدراتها و چربي ها بهتر عمل نمايد.
ایشان خاطر نشان کرد: از آن جا که ويتامين B۱۲ براي توليد گويچه هاي سرخ اهميت دارد، کمبود شديد آن، که کم خوني بدخيم ناميده مي شود، مي تواند انرژي فرد را کاهش دهد. اگر کم خون هستيد، در صورت مصرف ويتامين B۱۲ تقريباً بلافاصله شاهد فعاليتي انفجاري در مغز استخوان خود خواهيد بود. يعني سلول هاي خوني شما افزايش مي يابند و اين بدان معني است که ظرفيت حمل اکسيژن به بافت ها بيش تر خواهد شد.
وي اشاره کرد: از آن جا که ويتامين B۱۲ در فراوده هاي حيواني يافت مي شود، گياهخواران افراطي که علاوه بر گوشت از خوردن لبنيات و تخم مرغ نيز امتناع مي کنند در معرض خطر کمبود ويتامين B۱۲ قرار دارند. در حقيقت، يک بررسي تحقيقاتي نشان داده که برخي از کودکان افراد گياهخوار به دليل عدم مصرف کافي ويتامين B۱۲ رشدشان متوقف شده بود.
این متخصص افزود: تقريباً يک سوم افراد بالاي شصت سال، حتي با خوردن گوشت و لبنيات، قادر به کسب ويتامين B۱۲ مورد نياز خود از طريق مواد غذايي نيستند. زيرا معده آن ها ديگر اسيد معده کافي ترشخ نمي کند. در نتيجه غذا به خوبي هضم نمي شود و بنابراين ويتامين B۱۲ نمي تواند در کبد و عضلات ذخيره شود. بدون اسيد معده، حتي کسي که مقادير کافي ويتامين B۱۲ در رژيم غذايي خود مصرف مي کند، ممکن است دچار کمبود اين ويتامين شود.
ایشان در پايان گفت: خوردن گوشت، مرغ، ماهي و لبنيات باعث بالارفتن هوموسيستئين مي گردند. در اين مورد اضافه کردن مکمل هاي ب ۱۲ يا اسيد فوليک هيچ نوع اثري در کاهش خطر بيماريهاي قلبي و سکته ندارد. غذاهاي حيواني که از نظر اسيد فوليک فقير مي باشند در حقيقت داراي ميزان بالاي اسيد آمينه ميتونين مي باشد که هوموسيستئين را مي سازد. سبزيجات و ميوه جات و انواع لوبياها داراي ميزان بالاي اسيد فوليک و ويتامين ب ۶ بوده از بيماريهاي قلبي جلوگيري مي کنند.
ویتامین ب۱۲ (Vitamin b۱۲ (or Vitamin b۱۲ cyanocobalamin) یا همان کوبالامین مکملی است بسیار سودمند که توسط شرکت سپید طب تولید گردیده است، این شرکت تولید این مکمل بسیار سودمند را در حالی به تولیدات دیگر خود اضافه نموده که متخصصان اشاره دارند وجود این ویتامین برای ساختن استخوانها در بدن ضروری است.
این مکمل بسیار سودمند از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار دارد.