مریم شیرمستی در خصوص منابع تامین آهن برای بدن، گفت: آهن را میتوان از دو مبنع گیاهی و جانوری تامین کرد که گوشت قرمز مهمترین منبع تامین آهن جانوری است.
وی ادامه داد: توصیه می شود افرادی که کلسترول بالا ندارند مصرف گوشت قرمز را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
این کارشناس تغذیه دل و زبان را نیز از دیگر منابع تامین آهن برشمرد و تاکید کرد: جگر هم از منابع خوب تامین آهن است، اما در مقایسه با دل آهن کمتر و کلسترول بیشتری دارد.
شیرمستی معتقد است، افراد کمخون میتوانند یک بار در هفته از دل، جگر و یا زبان استفاده کنند.
وی عدسی، سبزیجات پررنگ از جمله کلم بروکلی، اسفناج و سبزی خوردن را از جمله منابع گیاهی تامین آهن دانست و افزود: بهتر است همراه منابع آهن از مواد غذایی دارای ویتامین C نیز استفاده شود که جذب آهن را بالا میبرد.
شیرمستی ادامه داد: ویتامین C را می توان از گوجه، آبلیموی تازه و ... تامین کرد.
این کارشناس تغذیه همچنین مصرف مکملهای آهن همراه با اسیدفولیک را برای افرادی که کمخونی دارند ضروری دانست که بسته به میزان کم خونی میزان مصرف آن متفاوت است.
به گفته شیرمستی ، خانمها میتوانند یک روز در میان قرص آهن مصرف کنند و افرادی که کمخونی شدید دارند حتی دو بار در روز هم میتوانند مصرف کنند.
هلدینگ یاقوت رویان مکملی به نام FERRO IRON را عرضه نموده که به دلیل دارا بودن ویتامین c موجود در آن، جذب آهن را افزایش می دهد و همچنین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید در این فرآورده سبب افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود، گفتنی است مصرف آهن در دوره بارداری تا دو برابر افزایش می یابد و این محصول برای زنان باردار و زنانی که در دوره شیردهی می باشند بسیار مفید است زیرا از زایمان زود رس و عدم رشد کافی جنین جلوگیری می کند.این مکمل به دلیل دارا بودن ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هایی از قبیل آنفلوانزا را ایفا می کند و به نحو شایسته ای به تولید و سنتز کلاژن کمک می کند که موجب سلامت غشاء مخاطی، لثه ها و پوست می شود. این محصول بسیار مفید تولید ESI ایتالیا بوده و از طریق دارو خانه های سراسر کشور در دسترس می باشد.