• تلفن :3902-21-0098

زعفران گیاهی شگفت انگیز و ارزشمندترین رستنی ایران است که طبیعت مزه‌ای دل پذیر و عطری دل انگیز و رنگی زیبا و ویژگی‌هایی خاص به آن بخشیده است. این گیاه که عبارت طلای سرخ بس به جا و مناسب برای آن به کاربرده شده است، بومی فلات ایران است و از این مکان به سایر نقاط جهان برده شده است و کشت و تولید و به ویژه صادرات آن قرن‌ها منحصراً به کشاورزان این سرزمین تعلق داشته است.
ایران و استعدادهای اقلیمی خدادادی است که همواره جاودان خواهد ماند. که البته شایان ذکر است که کشاورزان زعفران کار، با وجود تلاش زیاد و تحمل سختی‌های فراوان، چنان که باید و شاید از زحمات خود بهره لازم را کسب نمی کنند.
این گیاه معطر گرچه گهواره اصلی پرورش آن در مشرق زمین بوده و از آنجا به اروپا آمده است، ولی کشت آن در اسپانیا به قدری رواج دارد که اکنون جزء گیاهان بومی این سرزمین محسوب شده و در سال‌های اخیر عمده ترین صادر کننده زعفران شناخته می شود.
آمارهای بازرگانی در 15 سال اخیر دلالت بر آن دارد که زعفران ایران به تدریج ذائقه‌های بیشتری را در عرصه بین المللی تحریک و فریفته رنگ و رایحه و طعم دلاویز خود می کند به طوری که اکنون دل رباترین ادویه جهانی به شمار می‌آید.
یک کارشناس کشاورزی در رابطه با خواص زعفران گفت‌وگو کند.
حاجی نژاد  گفت: زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان‌های گرم و خشک باشد به خوبی می روید. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمناً در معرض بادهای سرد نیز نباشند برای رشد زعفران مناسب می باشند.
وی افزود: زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مهم‌ترین خاصیت زعفران که از قدیم‌الایام از آن استفاده می‌شده است درمان افسردگی می‌باشد. زعفران اثر مسکن درد را دارد. باعث تحریک اعصاب می‌شود. زعفران خون‌ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد و کبد را تصفیه و قوی می‌سازد.
وی تاکید کرد: زعفران سرفه را رفع و اثر مفیدی بر روی درمان برونشیت دارد؛ آرام‌بخش و خواب‌آور و ضد تشنج است. گاز معده را برطرف می‌کند و بالاخره اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.