مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که دو ماده معدنی ید و سلنیوم نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارند.
سلنیوم و ید دو ماده معدنی فوق العاده پیشگیری کننده سرطان هستند. سلنیوم یک ماده معدنی موجود در خاک است. این ماده معدنی به طور طبیعی در آب و برخی از مواد غذایی وجود دارد. سلنیوم نقش مهمی در متابولیسم بدن ایفا می کند و یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود و از بروز سرطان پروستات، سرطان پوست غیر ملانوم، سرطان ریه و روده جلوگیری می کند.
میزان سلنیوم روزانه مورد نیاز بدن به قرار زیر است :
-کودکان 1 تا 3 ساله، 20 میکروگرم در روز
-کودکان 4 تا 8 ساله، 30 میکروگرم در روز
-کودکان 9 تا 13 ساله، 40 میکروگرم در روز
-افراد بالغ و نوجوانان بالای 14 سال، 50 میکروگرم در روز
-زنان باردار، 60 میکروگرم در روز
-زنان شیرده، 70 میکروگرم در روز
ماهی، انواع آجیل، گوشت گاو و مرغ و انواع دانه های روغنی حاوی سلنیوم هستند.
عنصر شیمیایی ید بیشتر در سطح دریا و اقیانوس وجود دارد؛ برای مثال، جلبک دریایی حاوی مقادیر بالای ید است. معمولا ید موجود در رژیم غذایی کمتر از مقدار مورد نیاز بدن است.
غده تیروئید برای تولید هورمون، نیازمند ید است. کمبود ید باعث ناباروی زنان می شود و احتمال بروز سرطان تیروئید، پروستات، سینه و تخمدان را افزایش می دهد. کمبود ید در دوران بارداری برای مادر و جنین بسیار خطرناک است و باعث می شود سیستم عصبی جنین شکل نگیرد و رشد جسمی و روانی مختل شود. بدن در روز به طور متوسط به 13.5 میلی گرم ید نیاز دارد. برخی از مواد غذایی حاوی عنصر ید عبارتند از :
-سیب زمینی پخته شده
-شیر
-ماهی
-انواع غذاهای دریایی
-نمک ید دار
-گوشت بوقلمون
-آلوی خشک
-لوبیا سبز
-تخم مرغ آب پز
-ماست
-موز
-توت فرنگی
-پنیر چدار
-نان بدون سبوس
بر اساس گزارش مرکز تحقیقات سرطان آمریکا، سالانه حدود 2.75 میلیون نفر در آمریکا به سرطان مبتلا می شوند که از این میان حدود 500 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.