اسفناج منبع غني ويتامينهايC،B، A و آهن و پتاسيم است.طبيعت آن خنک و براي پايين آوردن تب مفيد است.بيماراني که به بيماري ورم روده کوچک مبتلا هستند،ميتوانند براي درمان از برگهاي سبز اسفناج استفاده کنند. اسفناج ملين و ضد يبوست است و کساني هم که از چاقي رنج ميبرند، ميتوانند براي لاغر شدن و کم کردن وزن از آن استفاده کنند.طب سنتي براي رفع سرفههاي خشک،برگ اسفناج پخته شده را به همراه جو پوست کنده و روغن بادام توصيه ميکند؛همچنين آش اسفناج با گشنيز براي سر دردهاي ناشي از سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارشي مفيد است. خوردن اسفناج از ابتلا به سرطان پيشگيري ميکند و به ويژه در پيشگيري از سرطانهاي روده بزرگ، معده،پروستات،حنجره و رحم موثر است.اين گياه خوش طعم که با آن ميتوان انواع غذاها را پخت،بهترين دارو براي کساني است که به کمخوني مبتلا هستند.اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تميز ميکند و ترشحات لوزالمعده را افزايش ميدهد.اين گياه در تقويت اعصاب، رفع بيماري آسم و گرفتگي صدا معجزه ميکند. اسفناج به علت داشتن اگزالات براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي کليه و مثانه مناسب نيست. در ضمن کساني که سرد مزاج هستند بايد اسفناج را با ادويه گرم مانند زنجبيل و هل ميل کنند .