متخصص طب سنتی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تدابیر طب سنتی را در پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا مفید برشمرد.
مریم یوسفی بابیان اینکه آنفلوانزا A یک بیماری حاد تنفسی بهشدت واگیردار است افزود: آنفلوانزای H۱N۱ زیرمجموعه آنفلوانزای A است، آلودگی انسان به این بیماری بهصورت انفرادی و یا بهصورت گروهی (اپیدمی) اتفاق میافتد.
وی اظهار داشت: علائم بالینی این بیماری شامل تب، سرفه، گلودرد، سردرد، لرز، کوفتگی عضلانی و در برخی افراد بهصورت اسهال و استفراغ بروز میکند. بهطورکلی علائم بالینی از حالت بدون علامت تا علائم پمومونی (ذاتالریه) که منجر به مرگ میشود متغیر است.
وی بابیان اینکه دوره سرایتپذیری این بیماری از یک روز پیش از بروز علائم و تا هفت روز بعد از آغاز علائم بیماری است تصریح کرد: تب، بیاشتهایی، تهوع، بیحالی، سستی، نشانههای تنفسی مثل تنگی نفس، تعداد تنفس بالا، تنفس عمیق از علائم این بیماری است
متخصص طب سنتی به راههای پیشگیری و کنترل عوارض ناشی از آنفلوانزا اشاره کرد و دود دادن کندر یا گل سرخ یا پوست خشکشده انار یا اسپند، (غلظت دود در فضا بهاندازهای باشد که ایجاد مشکل تنفسی نکند)، بخور سرکه در فضای خانه (یک استکان سرکه در یک لیتر آب روی حرارت آرام بجوشد) یا بخور اکالیپتوس، مورد، آویشن، مرزنجوش (البته غلظت بخار بهاندازهای باشد که سبب مشکل تنفسی نشود) را ازجمله موارد بیان کرد.
یوسفی افزود: تهیه و استفاده از ماسک (پارچهای) آغشته به سرکه، پوست کردن پیاز و گذاشتن قطعات پیاز در اطراف محل کار و منزل، بوئیدن مکرر عطرهای طبیعی و خوشبو مانند گلاب و نرگس و بهارنارنج، داشتن لینت مزاج و برطرف کردن یبوست، پرهیز از ورزشهای سنگین و مقاربت زیاد، پرهیز از پرخوری، پرهیز از قرار گرفتن در معرض هوای سرد، پرهیز از آشامیدن آب سرد، کم کردن مقدار غذای مصرفی خصوصاً پرهیز از خوردن گوشتهای دیرهضم مثل گاو و گوساله، عدس، بادنجان بهویژه میرزاقاسمی، گوشتهای صنعتی (کالباس و سوسیس و همبرگر)، غذاهای خمیری چون ماکارونی و غذاهای چرب و سنگین مانند کلهپاچه را از دیگر موارد برشمرد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران، پرهیز از مصرف غذاهای سرخکرده و انواع شیرینیهای صنعتی، پرهیز از خوردن میوههای آبدار مانند، انگور، خربزه، خیار، کدو، هندوانه، پرهیز از تماس و یا نزدیکی با افراد مبتلا یا مشکوک به آنفلوانزا، استفاده از سیب وشلغم در رژیم روزانه، مصرف روزانه یک لیوان آبپرتقال یا لیموشیرین یا آب سیب، مصرف یک عدد لیموترش تازه با عسل بهصورت روزانه، شستشوی مکرر دستها با آب و صابون (افراد سالم و بیمار) ، شستشوی حفرههای بینی با آب ولرم روزانه ۳ تا ۵ مرتبه، خودداری از تماس دستهای آلوده با چشم، دهان، و بینی، گرم نگهداشتن سر و بدن با کلاه و پوشش مناسب، خواب و استراحت کافی و پرهیز از قرار گرفتن در شرایط استرسزا و ناراحتکننده را از دیگر راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا برشمرد.
وی به بیماران مبتلابه آنفلوانزا مصرف سوپ سبزیها و آش سبزیها، خوردن مایعات گرم و استراحت در منزل، پرهیز از حمام طولانی، پرهیز از خوردن میوههای آبدار مانند، انگور، خربزه، خیار، کدو، هندوانه، پرهیز از مصرف غذاهای سرخکردنی و انواع شیرینیها، مصرف گوشت های زودهضم مانند، کبک، بلدرچین و جوجه و آبمیوههای طبیعی مانند پرتقال و لیموشیرین و سیب را توصیه کرد.