• تلفن :3902-21-0098


نتیجه یک مطالعه جدید نشان می دهد که یک پروتئین مغزی می تواند در کند کردن روند پیشرفت بیماری آلزایمر نقش مهمی ایفا کند.
کشف پروتئینی که پیشرفت آلزایمر را کند می کند
کارشناسان می گویند: افزایش سطح این پروتئین ممکن است به سادگی افزایش ورزش و فعالیت های اجتماعی باشد.
این پروتئین به واسطه ژنی موسوم به فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز یا BDNF ،کدگذاری می شود.
محققان در این مطالعه متوجه شدند، فقدان حافظه و توانمندی تفکر در سالمندانی که بالاترین سطح عملکرد ژن BDNF را داشتند، در قیاس با سالمندانی که کمترین سطح عملکرد این پروتئین را داشتند، 50 درصد کندتر بود.
دکتر آرون بوخمن محقق ارشد این مطالعه و استاد بخش علوم عصبی در مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو می گوید: نکته جالب در مورد این مطالعه این است که نشان دادیم BDNF که در بقای سلولی مغز دخیل است، از ابتلا به دمانس (زوال عقل) پیشگیری می کند.
به گفته بوخمن، به رغم وجود پلاک ها و تانگل ها در مغز که از علائم بیماری آلزایمر هستند، BDNF نقش محافظتی در برابر زوال عقل دارد.
محققان برای مطالعه اثر BDNF بر زوال عقل، وضعیت 535 نفر را با میانگین سنی 81 ساله، تا زمان مرگ مورد پیگیری قرار دادند و در متوسط زمانی شش سال، مهارت های تفکر و حافظه این افراد را هر سال اندازه گرفتند.
محققان حتی بعد از مرگ این افراد، سطوح BDNF را در مغزشان اندازه گرفتند؛ سپس این دو مجموعه نتیجه را با هم مقایسه کردند تا به میزان ارتباط احتمالی میان سطوح BDNF با کاهش مهارت های حافظه و تفکر پی ببرند.
این بررسی نشان داد، وجود سطوح زیاد BDNF در مغز افرادی که بیشترین میزان پلاک و تانگل را داشت، باعث می شد که کاهش ذهن در آنها آهسته تر صورت گیرد که با افرادی که کمترین میزانBDNF را در مغزشان داشتند، قابل مقایسه بود.
گزارش این تحقیق در مجله اینترنتی Neurology منتشر شده است.
محققان می گویند: داروهای موجود برای درمان آلزایمر بسیار موثر نیستند اما ممکن است در آینده به واسطه تولید داروهای جدید، بتوان سطوح BDNF را افزایش و میزان از دست رفتن حافظه در بیماری آلزایمر را کاهش داد.