• تلفن :3902-21-0098


دو مطالعه جداگانه محققان نشان مي دهد كه ميزان ويتامين D خون زنان باردار در سه ماهه اول و مصرف روزانه 4 فنجان قهوه دو فاكتوري هستند كه احتمالا در كاهش خطر ابتلا به ام اس تاثير دارند.
مطالعه اول كه در دانشگاه هاروارد آمريكا انجام گرفته نشان مي دهد كه كمبود ويتامين D در سه ماهه اول بارداري، ريسك ابتلا فرزند به ام اس را تقريبا دوبرابر مي كند.
در اين مطالعه ميزان متوسط ويتامينD در خون مادران كمتر از 12.02ng/ml بوده است و ديده شد كه ريسك ابتلا فرزندان اين مادران 90 درصد بالاتر از مادراني بوده است كه سطح ويتامينDخونشان نرمال بود.
مطالعه دوم كه به طور مشترك در كشور سوئد و دانشگاه جان هاپكينز آمريكا انجام گرفت، نشان مي دهد، افرادي كه روزانه 4 فنجان قهوه مي نوشيدند در مقايسه با آنها كه اصلا قهوه نمي نوشيدند احتمال ابتلا به بيماري ام اس در آنها كمتر بود.
مطالعه بر روي عوامل محيطي كار بسيار دشواري است چرا كه عوامل محيطي پيرامون ما كه بتوانند بر ابتلا به يك بيماري مؤثر باشند بسيار متعدد و متنوع هستند و در بسياري موارد حذف فاكتورهاي همراه و مطالعه بر يك فاكتور مورد نظر كاري بسيار سخت و در برخي موارد غير ممكن است.
در حال حاضر درستي نتايج فوق نامشخص است و لازم است مطالعات بيشتر و بزرگتري انجام گيرد تا بتوان در خصوص صحت و سقم مطالب فوق قضاوت كرد.
توصيه مي شود زنان بادار در زمان بارداري ميزان ويتامينD خونشان را اندازه گيري كنند و در صورت صلاحديد متخصص زنان – زايمان كمبود آنرا جبران كنند.
نوشيدن قهوه هم ممكن است اثرات منفي به همراه داشته باشد كه در نوع خود مي تواند آزار دهنده باشد مثلا اينكه كافئين موجود در آن محرك سيستم عصبي و قلب است و ممكن است ايجاد بيخوابي، تپش قلب و اضطراب كند علاوه بر آن اين ماده ضمن آنكه يكي از اعتياد آورهاي قوي است، محرك مثانه هم هست و مي تواند دفعات ادرار كردن را افزايش دهد. لذا مصرف آن براي هر فرد ممكن است مفيد يا در شرايطي مضر باشد .