با توجه به خواص درمانی روغن ماهی، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که از مکمل های آن به طور روزانه استفاده شود.
مصرف مکمل های روغن ماهی بارها در رسانه های مختلف توصیه شده است؛ ولی بسیاری از افراد دلیل محبوبیت این ماده غذایی نزد پزشکان را نمی دانند.
15 مورد از مهمترین اثرات دارویی اسید امگا 3 موجود در روغن ماهی به قرار زیر هستند:
مصرف اسید امگا 3 خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سندرم حاد کرونر و مرگ و میر ناشی از حملات قلبی را کاهش می دهد.
اسید چرب امگا 3 از بروز بیماری های زوال شناختی و مخصوصا آلزایمر جلوگیری می کند.
اسید چرب امگا 3 خطر بروز سکته مغزی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
یکی از مهمترین اثرات مصرف روغن ماهی، تاثیر آن بر روی متابولیسم گلوکز است. این ماده غذایی حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد و قادر به کنترل قند خون است؛ با این اوصاف احتمال بروز دیابت نوع 2 کاهش می یابد.
روغن ماهی چربی خون و کبد را کاهش می دهد و مانع از انباشتگی پلاک و لخته در داخل شریان ها می شود. این ماده غذایی باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود.
درمان بیماری ورم مفاصل با استفاده از این ماده غذایی ممکن است.
بسیاری از اختلالات پوستی با استفاده از روغن ماهی قابل درمان هستند.
برخی از مواد غذایی حاوی امگا 3 عبارتند از :
• گل کلم
• ماهی آزاد
• میگو
• دانه سویا
• ساردین
• گردو
• دانه کتان
• بلغور جوی دوسر
متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند که حتی در صورت مصرف 3 یا 4 بار ماهی در هفته، از مکمل های امگا 3 به صورت روزانه استفاده شود.