افت فشار خون در بعضی از اشخاص سبب بوجود آمدن علائمی مثل سرگیجه و غش می شود. علاوه بر این، افت فشار خون می تواند به این معنی باشد که مغز مواد مغذی و اکسیژن کافی دریافت نمی کند.
به طور کلی، فشار ۹ میلی متر جیوه تا ۶ میلی متر جیوه یا کمتر از آن، فشار خون پایین در نظر گرفته می شود که میزان آن در افراد مختلف متفاوت است.
استفاده از دارو و تغییر در سبک زندگی از جمله مصرف داروهای گیاهی، این مشکل را برطرف می کنند. قبل از مصرف مکمل های گیاهی، با پزشک خود مشورت کنید و هیچ گاه گیاهان دارویی را جایگزین درمان های دیگر نکنید.
گیاهانی که به بالا بردن فشار خون کمک می کنند
• شیرین بیان
شیرین بیان گیاهی دارویی است که برای درمان مشکلات گوارشی همچون ترش کردن معده، زخم معده و قولنج استفاده می شود. شیرین بیان می تواند فشار خون را افزایش دهد.
کسانی که مشکل فشار خون بالا دارند، به هیچ وجه نباید زیاد از این گیاه استفاده کنند زیرا در این صورت ممکن است دچار مشکلات قلبی شوند. به گفته ی کارشناسان مصرف روزانه ی ۳۰ گرم یا بیشتر از این گیاه خطرناک است. قبل از مصرف این گیاه، با پزشک خود مشورت کنید.
• پرتقال تلخ
پرتقال تلخ یکی از گیاهان دارویی سنتی است که برای درمان سوءهاضمه، تهوع و یبوست از آن استفاده می شود. از این گیاه برای درمان ترش کردن معده، گرفتگی بینی و کاهش وزن نیز استفاده می شود.
طبق تحقیقات، این گیاه فشار خون و ضربان قلب را افزایش می دهد. بنابراین، این گیاه نباید جزئی از برنامه ی غذایی معمول شما باشد به خصوص اگر مشکل فشار خون بالا یا بیماری قلبی داشته باشید. قبل از مصرف آن، با پزشک خود مشورت کنید.
• چای سیاه
چای سیاه از گیاه کاملیا سینسیس گرفته می شود. از این چای برای درمان سردرد، جلوگیری از بیماری های قلبی و فشار خون پایین استفاده می شود.
مصرف چای سیاه احتمال سرگیجه ی بعد از ایستادن (افت فشار خون وضعیتی) در افراد مسن را کاهش می دهد. می توانید برای آگاهی از مفید بودن این چای و میزان صحیح مصرف آن، با پزشک خود مشورت کنید.