• تلفن :3902-21-0098




سیستم ایمنی بدن مکانیسمی است که از بدن در برابر ویروس ها، باکتری ها و هر نوع عامل بیماری زای دیگری محافظت می کند. گاهی بنا به دلایلی مانند تغذیه نامناسب، استرس و یا عفونت ها، اختلالاتی در عملکرد این سیستم ایجاد می شود. بدون شک تضعیف و اختلال در عملکرد سیستم دفاعی بدن با ارسال علائمی همراه است.
فکر تقویت کردن سیستم ایمنی بدن بسیار وسوسه‌کننده است اما توانایی انجام آن به دلایل مختلف دشوار است. سیستم ایمنی بدن، دقیقاً همان چیزی است که از نامش پیداست: یک سیستم است نه یک موجودیت واحد. این سیستم برای اینکه درست عمل کند نیاز به هماهنگی و توازن دارد. هنوز چیزهای زیادی هست که محققان درمورد ریزه‌کاری‌ها و ارتباطات واکنش ایمنی بدن نمی‌دانند و هنوز هیچ ارتباط مستقیم مشخصی .بین سبک زندگی و تقویت عملکرد ایمنی بدن به اثبات نرسیده است
اما این به آن معنا نیست که سبک زندگی بر عملکرد سیستم ایمنی بدن هیچ تاثیری ندارد و نباید تحقیقاتی روی آن انجام شود. محققان بسیاری روی اثرات رژیم‌غذایی، ورزش، سن، استرس روانی، مکمل‌های گیاهی و سایر عوامل بر واکنش ایمنی هم در حیوانات و هم انسان‌ها کار می‌کنند.
.در این مقاله به بررسی دلایل تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهیم پرداخت



    کمبود خواب
در واقع کمبود خواب یکی از آشکارترین دلایل تضعف سیستم ایمنی محسوب می‌شود و در قرن ۲۱ کمبود خواب در مقیاس وسیع مشاهده شده است! در طی ۱۳۰ سال اخیر، میانگین خواب شبانه از ۹ ساعت به ۶ ساعت و ۱۵ دقیقه تقلیل یافته که ضعف سیستم ایمنی را تشدید می‌کند
با خوابی راحت سیستم ایمنی را بازسازی کنید.

    غذاهای فاقد آنزیم و مواد مغذی
آنزیم‌هایی که موجب رسیده ‌شدن غذا می‌شوند برای هضم غذا در بدن نیز ضروری‌اند. اما تولیدکنندگان غذا دریافتند که حذف این آنزیم‌ها در طی روند تولید، دوام آن را درقفسه‌های فروشگاه افزایش می‌دهد. مصرف چنین غذاهای شایعی، نه تنها موجب مشکلات چشمگیری درهضم غذا می‌گردد بلکه برای سیستم ایمنی بدن نیز مضر است.

چرایی آن؟ بدون این آنزیم، پروتئین موجود در غذاها به طور ناقص هضم می‌گردند. سپس بخشی از ذرات آن پروتئین وارد رگ‌های خونی شده، اشتباها به عنوان مهاجمان بیگانه شناخته می‌شوند بعلاوه بار سنگینی را بر دوش سیستم ایمنی بدن محول می‌کنند. در مقام مقایسه و روشن شدن موضوع باید گفت که وزن پروتئین موجود در همبرگر هزاران برابر بیشتر از وزن کلی ذرات ویروسی موجود در بدن شخص مبتلا به آنفولانزاست!
آلودگی هوا
گرد و غبار و مه دود مختل کننده سیستم ایمنی بدن هستند . در هوای آلوده سلول های(تی) که نقش حیاتی دارند مختل می شوند.



استرس
استرس مزمن باعث بیماری،می شود و در سیستم ایمنی بدن اختلال ایجاد میکند.. استرس باعث افزایش تولید کورتیزول می شود . نوسانات هورمونی  سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند.
تمایل به شیرینی جات
طبق بررسی انجام شده در آمریکا، مصرف ۱۰۰ گرم شکر که مساوی با ۳ قوطی نوشابه است، باعث می شود تا ۵ ساعت سلول های سفید نتوانند با باکتری ها در بدن مقابله کنند.
بهداشت شخصی
بدون شک خودتان می دانید رعایت بهداشت شخصی به چه معنایی است، اما صرفا جهت یادآوری توصیه می کنیم که قبل از صرف غذا و شروع آشپزی حتما دست هایتان را بشویید. زمانیکه از بیرون به منزل می رسید نیز همین کار را با دقت تمام انجام دهید تا دچار ضعف سیستم ایمنی بدنتان نشود..


لازم است که حواستان به تمیزی مواد غذایی مصرفی تان باشد.
قبل از آشپزی سبزیجات را با دقت بشویید. لازم هست که آنها را برای چند دقیقه در مخلوط آب و چند قطره مایع ظرفشویی بریزید تا در حد امکان از هر نوع آلودگی پاک شوند.

قبل از خواب با دقت مسواک زده و نخ دندان بکشید.
تمام این کارهای کوچک و به ظاهر ساده باعث افزایش قدرت دفاعی بدن تان می شود.
مصرف مشروبات الکلی
مصرف مشروبات الکلی می تواند به دو صورت باعث اختلال کار سیستم ایمنی بدن شود. طریق اول با کمبود مواد مغذی کلی بدن است که باعث می شود بدن از کمبود مواد غذایی مفید برای سیستم دفاعی آسیب ببیند، و طریق دوم این است که الکل نیز مانند شکر، اگر به میزان زیاد مورد استفاده قرار گیرد، توانایی گلوبول های سفید را برای تکثیر شدن و از بین بردن سلول های سرطانی کاهش می دهد.
آلرژی های غذایی
 به طور ژنتیکی، ممکن است گاهای سیستم دفاعی برخی مواد مفید برای بدن را مانند شیر، جزء دشمنان بدن بشمارند و با آن مقابله کند که منجر به ایجاد آلرژی در افراد می شود. قبل از این مقابله، مرز روده مانند دیواره ای محکم است که از ورود بیگانگان جلوگیری می کند، اما پس چند مرتبه استفاده این دیوار فرو می ریزد و باعث می شود که مواد سمی نیز وارد جریان خون شود و بیماری به وجود آید.
چاقی بیش از اندازه
 چاقی بیش از حد نیز می تواند باعث آسیب رساندن به سیستم دفاعی بدن شود. این مسئله بر توانایی تکثیر گلوبول های سفید و تولید پادتن تاثیر میگذارد و بیماری در فرد بیشتر اتفاق می افتد .
کم آبی بدن
یکی از دلایلی که مادرتان یا پزشک تان شما را مجبور به نوشیدن مایعات طی دوران سرماخوردگی می کنند، کمبود آب بدن تان است. بدن شما برای دفع سموم و بازیابی سلامت اش به آب کافی نیاز دارد و اگر شما در طول روز به اندازه ی لازم آب یا سایر نوشیدنی ها مثل چای رقیق یا آب میوه های طبیعی را ننوشید، امکان ابتلای تان به انواع بیماری ها از جمله سرماخوردگی چند برابر می شود. میزان مصرف مناسب مایعات در افراد مختلف متفاوت است. اما میانگین آن را ۸ لیوان در روز اعلام کرده اند و پزشکان اعتقاد دارند مصرف مایعات باید تا حدی باشد که رنگ ادرار فرد به زرد روشن برسد. چاره چیست؟ چای و قهوه غلیظ ننوشید و هر بار که برای کاری از جای تان بلند شدید، یک لیوان آب بخورید.