• ایمیل: info@yaghootsalamat.com

  • تلفن : 3902-21-0098

با بهره برداری از واحد جدید تولید داروهای بیوتکنولوژیک در کشور، دانش فنی تولید چند قلم داروهای بیوتکنولوژیک و آنتی بادی‌های منوکلونال به کشور منتقل می‌شود.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر رضا مستوفی، مدیر کارخانجات داروسازی اکتوورکو با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: با راه اندازی سایت داروهای بیوتکنولوژیک این کارخانه در ابتدای سال آینده در فاز اول تولید چهار قلم دارو شامل اینترفرون‌های بتا 1a و 1b و داروی انوکساپارین را از مرحله API آغاز می‌کنیم و طی یک سال دانش فنی تولید ماده اولیه مورد نیاز این داروها را منتقل و از سال 93 این داروها را به طور کامل در داخل کشور تولید می‌کنیم.

وی تصریح کرد: این داروها به شکل ویال‌های لیوفیلیزه و سرنگ‌های پر شده آماده تزریق هستند که ظرفیت تولید سالانه سایت، پنج میلیون ویال و 12 میلیون سرنگ آماده است.

مستوفی خاطرنشان کرد: در فاز دوم طرح توسعه داروهای بیوتکنولوژیک، دانش فنی تولید داروهای منوکلونال آنتی بادی را منتقل می‌کنیم که در این راستا تولید داروی «ریتوکسی مب» را در برنامه داریم.

وی تصریح کرد: آنتی‌بادی‌های منوکلونال در درمان انواع سرطان‌ها و بیماری‌های خود ایمنی از جمله لوسمی و لنفوما کاربرد دارند.

مستوفی که در حاشیه بازدید جمعی از مدیران و اعضای انجمن متخصصان داخلی ایران از کارخانه سخن می گفت خاطرنشان کرد: کارخانجات اکتوورکو که از سال 90 به پشتوانه بیش از 40 سال سابقه شرکت در زمینه تامین داروهای مورد نیاز کشور راه اندازی شده از بدو تاسیس ساخت داروهایی با کیفیت فراتر از داروهای ژنریک را با هدف فراهم کردن امکان دسترسی بیماران به داروهای با کیفیت بالا و قیمت مناسب دنبال کرده است ودر این راستا موفق به اخذ بالاترین استانداردهای کیفی بین المللی شده‌ایم و با تعدادی از بزرگترین کارخانه‌های داروسازی جهان در زمینه تولید دارو از مرحله API و انتقال دانش فنی همکاری داریم.

وی تصریح کرد: ظرفیت تولید این کارخانه 800 میلیون قرص و کپسول در سال است.

دکتر خسرونیا، رییس انجمن متخصصان داخلی ایران هم در حاشیه این بازدید با اشاره به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بالای صنعت داروسازی ایران اظهار داشت: در برهه کنونی که داروهای قاچاق و غیر مجاز با تبلیغات وسیع ماهواره‌ای در کشور عرضه می‌شوند وجود چنین کارخانه‌های داروسازی با کیفیت و استاندارد بالا که دسترسی آسان‌تر، فراوان‌تر و ارزان تر به داروهای با کیفیت دنیا را برای بیماران فراهم می‌کنند، حقیقتا مغتنم است. جامعه پزشکی نیز جز عرضه داروهای با کیفیت با قیمت مناسب و به صورت مطمئن و مستمر از صنعت دارو انتظاری ندارد.

وی با بیان این‌که واحد تولیدی مورد بازدید از لحاظ کیفی و استانداردهای اخذ شده با کارخانه‌های بزرگ اروپایی برابری می‌کند ابراز امیدواری کرد با تلاش محققان و متخصصان صنعت داروی کشور زمینه خودکفایی روز افزون در این حوزه فراهم شده و مشکل کمبود برخی اقلام دارویی که در اثر تحریم‌های غیر قانونی قدرت‌های غربی ایجاد شده به طور کامل برطرف شود