• ایمیل: info@yaghootsalamat.com

  • تلفن : 3902-21-0098

به گفته محققان هورمون ملاتونین و خواب باهم ارتباط نزدیکی در درمان پوکی استخوان دارند.
 هورمون ملاتونین در درمان پوکی استخوان مفید است؛ هورمون ملاتونین هورمونی است که در غده کوچکی به نام پینه آل در مغز تولید می‌شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می‌کند.
مقدار بسیار کمی از ملاتونین در غذاهایی مانند گوشت‌ها، حبوبات، میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد.
تولید این هورمون تا حدودی به میزان نور و روشنایی بستگی دارد؛ تولید ملاتونین گاه زودتر و گاه دیرتر شروع می‌شود؛ میزان طبیعی ملاتونین با افزایش سن به تدریج کاهش پیدا می‌کند.
از ‌مکمل‌های غذایی ملاتونین گاهی برای درمان بی‌خوابی به کار می‌رود و به طور کلی این هورمون روی ساعات بیولوژیکی بدن ما تأثیر می‌گذارد.
طبق اولین مطالعات محققان دانشگاه McGill در کانادا و مادرید – اسپانیا به رهبری پروفسور «فاله تامیمی» یکی دیگر از فواید ملاتونین تحکیم و تقویت استخوان‌هاست.
در این مطالعات انجام شده، مکمل‌های ملاتونین در طول ده هفته به موش‌های صحرایی 22 ماهه داده شد.
محققان سپس قدرت تراکم استخوان ران جوندگان که در معرض ملاتونین بودند را ارزیابی کردند و نتایج آن نشان داد که استخوان‌ها تقویت و مقاوم‌تر شده‌اند و این نشان دهنده اثر مثبت این هورمون بر روی استخوان‌هاست و باز نتیجه گیری می‌کنیم که رشد استخوان‌ها و خواب با هم در ارتباط هستند زیرا این سلول‌ها با خوابیدن رشد کرده و مقاوم می‌شوند.
در واقع استئوبلاست (سلول‌هایی که بخش ماتریکس پروتئینی استخوان مانند کلاژن را می‌سازد و همواره در حال ساخت استخوان هستند) شب فعال‌ترند.
پروفسور «تمیمی» می‌گوید: با بالا رفتن سن، خواب مفید کمتر می‌شود و استئولاست فعال‌تر می‌شود و با آزمایشاتی که بر روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد این پدیده منجر به تسریع روند استخوان می‌شود.
ملاتونین در درمان پوکی استخوان معجزه می‌کند؛ این بیماری که عمدتاً افراد مسن را تحت تأثیر قرار می‌دهد با شکنندگی استخوان‌ها مشخص می‌شود و می‌تواند به فاجعه در برخی از موارد منجر شود.
مکمل ملاتونین قرص تنظیم خواب موثری و قدرتمندی است که توسط شرکت دارو سازی سپید طب تولید و روانه بازار گردیده است. به گفته پزشکان و متخصصان این ماده (ملاتونین) در بدن آدمی و در غده صنوبری مغز تولید شده و بدن را در تنظیم چرخه خواب شبانه یاری می کند. علت اینکه میزان خواب موثر شبانه آدمی با گذشت سن، کمتر و کمتر می شود، کاهش تدریجی میزان ترشح این ماده است که کاهش آن با افزایش سن در بدن انسان رخ می دهد. پزشکان بر این عقیده هستند که جوانان به دلیل اینکه ملاتونین بیشتری در بدنشان دارند، بهتر و راحتر از افراد کهنسال به خواب می روند.