• ایمیل: info@yaghootsalamat.com

  • تلفن : 3902-21-0098

 

 

 

Phthalates come from a class of industrial chemicals that are used to make food packaging materials and other items involved in the manufacture of fast food and dairy produce.

Previous studies have suggested that these chemicals leach out of plastic food packaging, causing contamination of highly processed foods.

Researchers at Milken Institute School of Public Health at the George Washington University in Washington, DC, led by Ami Zota, are among the first to investigate the relationship between fast-food consumption and exposure to the chemicals.

Zota and coauthors examined data for 8,877 participants. To gather the information, they distributed a questionnaire and collected a urinary sample for each respondent.

The subjects answered detailed questions on what food they had eaten, including fast food, in the last 24 hours.

The researchers tested the urinary samples to see if they contained the breakdown products of two phthalates: di-isononyl phthalate (DiNP) and di-2-ethylhexylphlatate (DEHP).

23.8% more DEHP, 40% more DiNP in fast-food consumers
Findings showed that the more fast food an individual reported eating, the higher their exposure to phthalates.

Compared with those who had not consumed fast food, the urine of participants who ate the most fast food had 23.8% higher levels of the breakdown product for DEHP, and the levels of DiNP metabolites were 40% higher.

Meat items and grain-based foods, such as bread, cake, pizza, burritos, rice dishes and noodles, appeared to contribute the most significantly to phthalate exposure, supporting previous findings that grains are an important source of phthalate exposure.

Another chemical used in plastic food packaging, Bisphenol A (BPA), has been linked with health and behavioral problems, especially among young children. Zota's team also looked for signs of BPA among their participants.

High BPA levels after eating fast-food meat products
The team found no association between total fast-food intake and BPA, but those who consumed fast-food meat products had higher BPA levels than those who had not eaten fast food.


Ongoing research suggests that phthalates feature in a range of personal products, toys, perfume and even foods. In 2008, Congress banned phthalates in children's toys due to concerns that they could be hazardous to health.

There is also evidence that DEHP and DiNP leach out of products and into the body, potentially causing problems for the reproductive system, including infertility.

However, they remain in use, and it could be years before large studies confirm a link between phthalates, fast food and health problems, says Zota.

Meanwhile, she suggests avoiding frequent consumption of fast foods because of the amounts of fat, salt and calories that they contain.

She says people "can't go wrong by eating more fruits and vegetables and less fast food." She adds that the health benefits of consuming whole foods "go far beyond the question of phthalates."

 

 

 

: اکثر افراد هنگامی که دچار دندان درد، کمردرد یا دیگر آسیب‌ها از این نوع می‌شوند برای تسکین درد به مصرف دارو روی می‌آورند که البته داروها بدون عوارض نیستند.

 کارشناسان سلامت معتقدند در برخی از مواقع می‌توان از مسکن‌های طبیعی مختلف برای تسکین درد کمک گرفت و بسیاری از داروهای گیاهی در درمان التهاب و دیگر بیماری‌های مرتبط با آن موثر هستند. گزینه‌های درمانی گیاهی در گروه داروهای جایگزین و مکمل قرار می‌گیرند که برخی از انواع موثر آنها شامل موارد زیر می‌شوند:

- پوست درخت بید: برخی افراد اغلب از پوست درخت بید برای تسکین علائم التهاب که عامل اصلی بیشتر دردها به حساب می‌آید، استفاده می‌کنند. ترکیب شیمیایی «سالیسین» که با عنصر اصلی موجود در آسپرین شباهت دارد در پوست درخت بید موجود است. از مدت‌ها قبل برخی از افراد پوست درخت بید را برای رهایی از درد و تب می‌جویدند. اکنون نیز این ماده به عنوان گیاهی خشک فروخته شده و شبیه به چای مصرف می‌شود. همچنین می‌توان از آن برای درمان سردرد، کمردرد، التهاب مفاصل و چندین بیماری دیگر استفاده کرد. با این وجود زیاده‌روی در مصرف این گیاه موجب به هم خوردن معده، طولانی شدن زمان خونریزی و کاهش سرعت عملکرد کلیه‌ها می‌شود.

- زردچوبه: این چاشنی که در غذاهای هندی استفاده فراوانی دارد حاوی ترکیب «کورکومین» است که به عنوان یک نوع آنتی اکسیدان، بدن را در برابر مولکول‌های رادیکال آزاد که به سلول‌ها و بافت‌ها آسیب می‌رسانند، حفاظت می‌کند. زردچوبه برای درمان بیماری‌های مختلفی از جمله به هم خوردن معده، پسوریازیس، زخم‌ها، سوءهاضمه، رودل و حتی سرطان مورد استفاده دارد. همچنین برخی از مبتلایان به التهاب مفاصل به مصرف زردچوبه به عنوان یک مسکن طبیعی روی می‌آورند چراکه این ادویه به تسکین التهاب کمک می‌کند.

- میخک: میخک نیز همچون دیگر مکمل‌های گیاهی برای درمان انواع مختلف بیماری‌ها کاربرد دارد. این گیاه دارویی می‌تواند در درمان سرماخوردگی و حالت تهوع موثر باشد. همچنین می‌توان از آن برای تسکین دردهای مرتبط با سردرد، التهاب مفاصل و دندان درد بهره برد. نتایج به دست آمده در یک بررسی حاکی از آن است که میخک در بهبود عفونت‌های قارچی تاثیرگذار است هرچند ضرورت دارد تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. با این حال کارشناسان به افراد مبتلا به اختلال‌های خونریزی یا مصرف‌کنندگان داروهای رقیق‌کننده خون در مورد مصرف میخک هشدار می‌دهند چراکه روغن این گیاه موجب افزایش خطر خونریزی غیرمعمولی می‌شود.

- طب سوزنی: این شیوه درمانی سنتی در چین با متعادل ساختن مجراهای طبیعی انرژی در بدن به تسکین انواع درد کمک می‌کند. متخصصانِ طب سوزنی در این روش درمانی، سوزن‌های بسیار ظریف و ریزی را داخل پوست وارد می‌کنند. همچنین محل قرار دادن این سوزن‌ها به منبع و علت درد بستگی دارد. در این روش شدت درد بیمار به دلیل ترشح ماده شیمیایی سروتونین که تسکین دهنده درد است کاهش می‌یابد.

- گرما و سرما: در میان شایع‌ترین روش‌های خانگی درمان درد می‌توان به قرار دادن مستقیم یخ یا حرارت دادن محل درد اشاره کرد. در حالی که این دو روش به نظر مسکن‌های شگفت‌انگیزی نیستند اما اغلب مردم به طور دقیق آگاه نیستند که از هر کدام از این دو روش در چه مواقعی استفاده کنند تا به نتیجه مطلوب برسند.

در موارد کشیدگی ماهیچه‌ای و تاندون‌ها می‌توان با قرار دادن یخ از میزان التهاب و ورم بلافاصله پس از آسیب‌دیدگی کاست. همچنین پس از رفع التهاب، گرما در کاهش میزان سفتی ناشی از کشیدگی ماهیچه‌ای موثر است. همچنین قرار دادن کیسه یخ روی سر در تسکین سردرد مفید است. علاوه بر این باید دقت داشت در صورتی که علت درد از آرتروز ناشی شود حرارت دادن بیش از استفاده از کیسه یخ تاثیرگذار خواهد بود.

فلفل های رنگی، کاکائو، هندوانه، گوجه فرنگی، چای سبز، زردچوبه و انواع توت های رنگی در برابر اشعه مضر خورشید اثر محافظتی برای پوست دارند و استفاده از آنان در تابستان توصیه شده است. برخی از گیاهان به طور طبیعی در بافت خود آنتی اکسیدان تولید می کنند؛

از آنجا که سیستم بدن این افراد متفاوت از هم عمل می کند، برای کاهش وزن لازم است از اصول متفاوتی پیروی کنند. این توصیه های پاییزه برای گروه های خونی مختلف تنظیم شده است.

گروه خونی A
این افراد درونگرا، مسئول، با دقت و حساس به جزئیات هستند. بدن آنها بیشتر از هر چیز به میوه ها و سبزیجات واکنش مثبت نشان می دهد و این، بهترین خوراکی برای آنهاست.
بهترین رژیم برای آنها استفاده از ماهی است. آنها می توانند برای کاهش وزن هفته ای دو بار از ماهی استفاده کنند. ماهی هم به صورت پخته در فر و هم کبابی برای کاهش وزن مفید است. آنها می توانند سبزیجات را به غیر از بادمجان، قارچ و کلم همراه با ماهی مصرف کنند. هفته ای دو بار خوردن غذای گیاهی هم می تواند برای کاهش وزن آنها مفید باشد. فرآورده های سویا هم برای آنها عالی است. پیتزای سویا، ماکارونی با سویا و غذاهای اینچنینی می تواند به خوبی به کاهش وزن آنها کمک کند. این افراد بهتر است روغن نباتی را جایگزین روغن های حیوانی مثل کره کنند.

گروه خونی B
افراد دارای گروه خونی B مستقل و خودکفا، هنرمند و دوستدار دانش هستند. بهترین غذا برای آنها لبنیات است. آنها بهتر است لبنیات و گوشت قرمز را در برنامه غذایی خود بیشتر کنند.

این افراد بهتر است گوشت مرغ را کمتر از هر چیز دیگری در برنامه غذایی خود بگنجانند. بهترین جایگزین برای کاهش وزن این افراد ماهی و گوشت قرمز است. بدن این افراد با سبزیجاتی مثل هویج، کلم بروکسل، گل کلم، انواع فلفل، چغندر و بادمجان سازگاری خوبی دارد. آنها می توانند به راحتی پیتزای گیاهی بخورند. چون پنیر پیتزا برای آنها خوب است. یکسری پنیر گیاهی برای پخت غذا برای آنها مفید است. برای مثال توفو در خورش، پنیر کبابی و پنیرهای دیگر. آنها می توانند سالاد را به همراه ماست صرف کنند و با این برنامه شاهد کاهش وزن و سلامت و شادابی بیشتر خود باشند.

گروه خونی O
مهمترین ویژگی شخصیتی این افراد این است که فعال، خلاق، بلند پرواز و خوش فکر هستند. آنها اولین گروه خون در بین اجداد انسان ها بوده اند و بدن آنها با مصرف گوشت قرمز سازگاری زیادی دارد.

خوراکی هایی مثل بروکلی و اسفناج و سبزیجاتی که رنگ آنها سبز تیره است، برای این گروه عالی است. برای داشتن یک رژیم کاهش وزن بهترین راه کم کردن غلات و افزودن پروتئین است. کباب گوشت قرمز به همراه سبزیجات بخارپز بهترین رژیم برای آنهاست. البته باید توجه کنند وضعیت سلامت آنها به گونه ای نباشد که محدودیت مصرف گوشت قرمز داشته باشد. توجه به بیماری هایی مثل نقرس، فشارخون و بیماری های قلبی مقدم بر توجه به گروه خونی است. به علاوه آنها می توانند پیاز قرمز، انواع فلفل، کلم قمری، کدو تنبل، جعفری، تره فرنگی، زیتون، کلم پیچ و جگر را هم در برنامه غذایی خود بگنجانید.

گروه خونی AB
آنها خودرای و مستقل، علاقمند به مطالعه و ورزش و کم حرف هستند. آنها دارای کامل ترین گروه خونی بین افراد بشر هستند. بدن آنها بیشتر از هر چیز با گوشت سفید هماهنگ می شود.

حبوبات و غلات برای این گروه عالی است. یک رژیم متعادل که در آن انواع حبوبات، غلات، سبزیجات سبز و گوشت مرغ و ماکیان و لبنیات باشد، بهترین رژیم برای کاهش وزن آنهاست. به جز میگو که بهتر است با احتیاط مصرف کنند، استراتژی کاهش وزن این افراد بهتر است کم خوردن باشد تا غذای خاص خوردن. انواع ماست، پاستا، میوه هایی مثل آناناس، پنیرها و پروتئین های گیاهی می تواند به سلامت این افراد کمک کند. در واقع آنها بهتر است یک برنامه کامل که تمام گروه های غذایی را شامل می شود انتخاب کنند و با توجه به کاهش مقدار غذای مصرفی به کاهش وزن اقدام کنند.

ترک سیگار، ورزش کردن، رعایت رژیم غذایی سالم، کنترل شاخص جرم بدن، تماشای محدود برنامه های تلویزیونی و ارتباط داشتن با دیگران راهکارهایی هستند که رعایت آنها موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی می شود. این شش راهکار حاصل از نتایج مطالعه جدیدی است که در شماره اخیر مجله American College of Cardiology قید شده است.

طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بیماری قلبی عامل عمده مرگ و میر زنان و مردان در آمریکا است.

در این مطالعه جدید اطلاعات بهداشتی 88 هزار و 940 زن 27 تا 44 ساله در فاصله زمانی 1991 تا 2011 بررسی شده است.

در طول این مطالعه که 20 سال بطول انجامید 456 مورد بیماری عروق کرونر قلب تشخیص داده شد.

محققان متوجه شدند زنانی که به بیماری عروق کرونر قلب مبتلا نشدند و سالم ماندند، همگی این شش شیوه را رعایت می کردند.

محققان می گویند ، رعایت این شش شیوه برای سلامت قلب مردان نیز مفید است.

***سیگار نشکید یا سیگار کشیدن را ترک کنید

سیگار کشیدن نه تنها به ریه ها صدمه می زند و موجب پیری قبل از موعد پوست می شود بلکه به قلب نیز صدمه می زند.

در حقیقت سیگاری های علاوه بر ابتلا به سرطان ریه بر اثر ابتلا به بیماری قلبی نیز جان خود را از دست می دهند.

این در حالی است که سیگار عامل عمده مرگ های قابل پیشگیری در آمریکا محسوب می شود.

مواد شیمیایی موجود در سیگار آسیب فیزیکی به قلب می زند و با گلبول های قرمز خون ترکیب می شود.

به این دلیل است که سازمان جهانی بهداشت، سیگار را قاتل تدریجی نامیده است.

از سوی دیگر سیگار کشیدن موجب تشکیل پلاک (جرم) در قلب می شود. این پلاک باعث باریک شدن رگ ها شده و در نتیجه چرخش خون را با مشکل روبرو می سازد.

تجمع زیاد پلاک موجب ابتلا به بیماری عروق کرونر می شود.

***کنترل شاخص جرم بدن (بی.ام.آی)

در شاخص جرم بدن (بی.ام.آی) نسبت قد به وزن اندازه گرفته می شود تا مشخص شود بدن چقدر چربی اضافی دارد.

محققان، شاخص مطلوب جرم بدن را 18.5 تا 24.9 در نظر گرفته اند و آن را بطور معمول به عنوان وزن طبیعی عنوان می کنند.

***ورزش

ورزش کردن حتی به اندازه 2.5 ساعت در هفته می تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی کمک کند.

2.5 ساعت ورزش در هفته حتی کمتر از زمانی است که شخص در هفته صرف دوش گرفتن می کند اما این مطالعه نشان داد که انجام این مقدار کم فعالیت فیزیکی نیز می تواند تفاوت فاحشی ایجاد کند.

ورزش متوسط تا شدید به راه رفتن با سرعت متوسط یا تند، پیاده روی، دوچرخه سواری، انجام یوگا، بوکس، تنیس یا هر ورزش گروهی گفته می شود.

***رعایت یک رژیم غذایی سالم

اکثر بیماران یا مردم از پزشکان می پرسند چه بخوریم که بیمار نشویم یا چه غذاهایی را مصرف بکنیم که حداقل به بیماری قلبی و عروقی که شایع است مبتلا نشویم؟

عامل مهمی که در تغذیه مردم دخالت دارد رژیم غذایی است و امروزه ثابت شده که اگر در رژیم غذایی مصرف سبزیجات، میوه و حبوبات وجود داشته باشد، مردم کمتر به بیماری های قلبی عروقی و حتی سرطان مبتلا می شود.

امروزه ثابت شده، پوست حبوبات محتوی فیبر زیادی است که از ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و سکته های قلبی جلوگیری می کنند.

همچنین در مورد مصرف گوشت نیز مصرف گوشت جانداران دریایی بسیار بهتر است و برای مصرف گوشت گوسفند هم نباید رنگ این گوشت خیلی قرمز باشد و در کنار این موارد باید از مصرف چربیهای جامد خودداری کرد.

محققان توصیه می کنند که اگر زندگی فعالی دارید می توانید حدود 2200 کالری در روز مصرف کنید اما اگر برخی اوقات ورزش می کنید حدود 2000 کالری در روز مصرف کنید و اگر ترجیح می دهد که بیشتر شب را در مقابل تلویزیون سپری کنید 1800 کالری در روز مصرف کنید.

رعایت رژیم غذایی سالم تنها شمارش کالری های مصرفی نیست بلکه باید یک توازن غذایی از تمامی گروه های عمده غذایی را شامل شود.

برای این منظور باید:

- روزی 2 فنجان و نیم سبزیجات پخته یا خام و یا سالاد مصرف کرد.

- روزی دو فنجان میوه به صورت پخته یا خام یا یک فنجان آب میوه 100 درصد طبیعی مصرف کرد.

- روزی شش اونس (170 گرم) غلات مصرف کرد که معادل با نصف استکان برنج یا ماکارونی و یا یک برش نان است.

- روزی سه فنجان لبنیات مصرف کرد که این لبنیات می تواند ماست، دو انس (56.69 گرم) پنیر و یا یک فنجان شیر و یا شیر سویا باشد.

- روزی 5.5 اونس (155.922 گرم) پروتیین مصرف کرد که می تواند شامل غذای دریایی یا آجیل و لوبیا و یا نخود فرنگی، گوشت و یا تخم مرغ بدون چربی باشد.

***تماشای برنامه های تلویزیونی را محدود کنید

تماشای محدود برنامه های تلویزیونی به تماشای حدود هفت ساعت در هفته یا کمتر گفته می شود.

پیش از این مطالعات نشان داده بودند افرادی که بیش از هفت ساعت تلویزیون تماشا می کنند خواب کمتری دارند و بیشتر اضافه وزن پیدا می کنند.

به گفته محققان، نشستن برای دوره های طولانی باعث مختل کردن سوخت و ساز بدن می شود.

یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان می دهد که نشستن زیاد انسان را می کشد. بنابراین اگر می خواهید تلویزیون تماشا کنید دست کم ایستاده تماشا کنید و یا هنگام تماشای برنامه های تلویزیونی اندکی ورزش کنید.

*** ارتباط داشتن با دیگران

افسردگی خطر بیماری قلبی را تشدید می کند. محققان می گویند با ارتباط داشتن با دوستان، بستگان ، آشنایان و حتی همسایه های خود می توانید با افسردگی مقابله کرده و سلامت مغز و قلب را حفظ کرد.

نتیجه یک مطالعه گسترده نشان می دهد که تغذیه سالم زنان، احتمال ضعف حرکتی را در سالخوردگی آنها کاهش می دهد. نتایج این تحقیق که 54 هزار و 762 زن در آن شرکت داشتند، در شماره ژوییه نشریه Nutrition منتشر می شود.

سرماخوردگي يک عفونت ويروسي مسري است که راه هاي تنفسي فوقاني را آلوده نموده و باعث تحريک و ترشح در راه هاي هوايي مي شود. ابتلا  به سرماخوردگي ممکن است در اثر تماس با فرد آلوده يا تماس با وسايل آلوده صورت پذيرد و گاهي عواملي مانند سرما، استرس و خستگي مي توانند شرايط را براي فعاليت ويروس سرماخوردگي نهفته در مجراي تنفسي مناسب کند.
سرماخوردگي‌ها معمولا ناگهاني شروع مي‌شوند. آب ريزش در ابتدا شفاف بوده و ممکن است شدت يافته و زرد رنگ گردد. گرفتگي بيني، سرفه، گلودرد، بي حالي، خستگي، بيتابي، بي اشتهايي، گاها ريزش اشک و التهاب از علائم عمده آن است.


عوامل موثر در بروز سرماخوردگي:

ويروس‌هاي سرماخوردگي پس از ورود به بدن در مخاط دستگاههاي تنفسي ايجاد بيماري کرده و همراه با ترشحات دستگاه تنفسي از فردي به فرد ديگر قابل انتقال است. بنابراين:

- دست دادن، روبوسي، عطسه و سرفه در محلهاي عمومي باعث انتقال آن مي‌شود.

- رطوبت و درجه حرارت در انتشار ويروس نقش دارد، اين بيماري در کشورهاي مناطق معتدل در فصل سرما (زمستان و پاييز) به علت بارندگي و رطوبت بيشتر است.

- از ديگر علل افزايش بروز سرماخوردگي در فصل سرما حضور در مكان‌هاي شلوف همچون وسايل نقليه عمومي و تجمع در فضاهاي بسته و عدم استفاده از تهويه مناسب است.

- تغذيه يکي از فاکتورهاي موثر در عملکرد سيستم ايمني است. بنابراين سوء تغذيه در بروز بيماري‌هاي عفوني نقش مهمي را ايفا مي‌کند. ابتلا به بيماري‌هاي مزمن قلبي ، کليوي و ريوي نيز فرد را مستعد ابتلا به اين عفونت مي‌کند.

سرماخوردگي بيماري است که اگر چه مرگ و مير به دنبال ندارد ولي بروز آن باعث مشکلات زيادي براي افراد مي شود و باعث غيبت از کار مي شود. از طرفي با انجام اقداماتي به راحتي قابل پيشگيري است بنابراين در مبارزه با سرما خوردگي، پيشگيري بايد هدف اصلي باشد براي پيشگيري بايد اقدامات زير را انجام داد:

1 - دست‌هاي خود را بشوئيد: بيشتر ويروس هاي سرماخوردگي از طريق تماس مستقيم منتشر مي شوند. کسي که سرماخورده است بداخل دست هاي خود عطسه کرده و سپس اشيائي مثل تلفن ، صفحه کليد کامپيوتر يا ليوان را لمس مي کند. ميکروب‌ها مي توانند براي ساعت ها و در بعضي موارد هفته ها زنده باقي مانده و سپس به فرد بعدي که آن اشياء را لمس مي کند منتقل شود . بنابراين بايد دستهاي خود را مکرراً بشوئيد . در صورتي که امکان شستن دستتان را نداريد دستهاي خود را بسيار سخت براي يک دقيقه به هم بماليد . اين کار باعث جداشدن اکثر ويروسهاي سرماخوردگي از پوست مي شود .

2 - سرفه و عطسه خود را با دستانتان نپوشانيد: زماني که احساس مي کنيد در حال سرفه يا عطسه هستيد از يک دستمال دستمال استفاده کرده و آنرا بلافاصله دور بياندازيد . اگر دستمال نداريد سر خود را از افرادي که نزديک شما هستند به طرف ديگر چرخانده و به فضاي آزاد سرفه کنيد .

3- صورتتان را لمس نکنيد: ويروس‌هاي سرماخوردگي از طريق چشم ، دهان و بيني وارد بدن شما مي شوند . لمس صورت کودکان راه اصلي ابتلاي آنان به سرماخوردگي بوده و همچنين موجب انتقال سرماخوردگي از آنان به والدينشان مي باشد .

4 - مقدار زيادي مايعات بنوشيد: آب سيستم بدن شما را شستشو داده و باعث خروج سموم از بدن شما مي شود . يک فرد بالغ سالم بطور متوسط روزانه 8 ليوان مايعات نياز دارد

5 - از سونا استفاده کنيد: وقتي به سونا مي رويد هوائي که استنشاق مي کنيد بالاتر از 80 درجه است و اين درجه حرارت باعث از بين رفتن ويروس هاي سرماخوردگي مي شود .

6- از هواي آزاد استفاده کنيد: اکثريت افراد در زماني که هوا سرد است در خانه و محوطه هاي بسته مي مانند بنابراين ميکروب‌هاي بيشتري در اطاق هاي خشک و شلوغ در حال گردش است .

7- ورزش هاي آيروبيک را به طور منظم انجام دهيد: اين ورزش ها باعث افزايش سلولهاي مقابله کننده با ويروس در بدن مي شود .

8- غذاهاي گياهي مصرف کنيد: مواد طبيعي موجود در گياهان باعث افزايش ويتامين هاي بدن مي شود . بنابراين ميوه و سبزيجات سبز تيره ، قرمز و زرد مانند اسفناج ، کاهو ، هويج ، گوجه فرنگي ، سير و ... مصرف کنيد . آب پرتقال هرچه تازه تر باشد ويتامين C بيشتري دارد و طول مدت درمان را کوتاهتر مي کند

9- ماست بخوريد : باکتري هاي مفيد موجود در ماست باعث تحريک توليد مواد سيستم ايمني شده که با بيماري مبارزه مي کند .

10- سيگار نکشيد: آمار نشان مي دهد که سيگاري ها دچار سرماخوردگي هاي بيشتر و مکرر مي شوند . حتي نزديک به افراد سيگاري بودن بطور واضح سيستم ايمني را از بين مي برد. دود راههاي هوائي بيني را خشک کرده و مژک هاي آنرا فلج مي کند . مژک هاي موهاي ظريفي هستند که مخاط بيني و ريه ها را پوشانده و با حرکات موجي شکل خود ويروس هاي سرماخوردگي را از مجاري بيني خارج مي کنند . يک سيگار مژک ها را براي 30-40 دقيقه فلج مي کند.

11- مصرف الکل را قطع کنيد : مصرف الکل کبد را که اولين سيستم تصفيه کننده بدن است را تخريب کرده و اين به اين معناست که تمامي انواع ميکروبها بدن شما را به سرعت ترک نخواهند کرد .

12- راحت و آسوده باشيد: اگر شما بتوانيد آرامش داشته باشيد مي توانيد سيستم ايمني خود را به هنگام نياز فعال کنيد.

13- غرغره کردن نمك: اين كار باعث مرطوب شدن گلو و بهبودي موقت مي شود. اين کار را با استفاده از يک قاشق چايخوري نمک داخل يک استکان آب ولرم و روزانه حدود 4 بار انجام دهيد .

مردم زیادی این روزها برای سالم ماندن، دست یافتن به اهداف ورزشکاری، مقابله با بیماری ها یا کنترل سندرم های خاص، به مکمل های غذایی رو آورده اند. بااینکه مکملها می توانند در همه ی این عرصه ها به ما کمک برسانند، اما انتخاب نوع مناسب و درست آن اهمیت زیادی دارد. از اینرو، در این مقاله سعی کرده ایم شما را در انتخاب مکمل های غذاییتان راهنمایی کنیم.

 
مولتی ویتامین ها

می توانید هر پودر پروتئینی که می خواهید را مصرف کنید، اما اگر ویتامین های لازم برای ساخت عضله و سایر بافتها به بدنتان نرسد، فقط پول و وقتتان را هدر کرده اید. بااینکه تصور میکنید تغذیه تان کاملاً صحیح است، اما ممکن است همه ی مواد مغذی مورد نیاز  از طریق رژیم غذایی به بدنتان نرسد. کمبود ویتامین و مواد معدنی در برخی غذاها میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که خاک نامرغوب، ذخیره ی ضعیف یا پخت نادرست از آن جمله است.
به طور کلی، مصرف یک قرص مولتی ویتامین در روز از مشکلات بسیاری جلوگیری میکند. به طور مثال، محققان کلینیک مایو مصرف مولتی ویتامین ها را برای حفظ سلامت اسپرم توصیه می کنند. همچنین ویتامین B، کورتیزول تنظیم کننده سطح انرژی بدن را تنظیم می کند. مولتی ویتامین ها برای عمل کردن سایر مکمل ها در بدن نیز مفید شناخته شده اند.
دوز مصرفی: روزانه یک عدد مولتی ویتامین
سلنیوم

این ماده ی معدنی با رادیکال های آزاد مقابله میکند و درنتیجه می تواند برای دفاع از سرطان های مختلف مفید باشد. تحقیقات نشان داده اند که مردهایی که میزان این ماده ی معدنی در بدنشان بیشتر بوده، تا %48 کمتر به سرطان پروستات پیشرفته مبتلا می شوند. همچنین براساس آزمایشاتی که روی افراد سیگاری که از این مکمل غذایی استفاده می کردند انجام گرفت مشخص شد که این ماده می تواند از ابتلا به سرطان ریه نیز جلوگیری کند. اما این به آن معنا نیست که نباید سیگارتان را ترک کنید!
در تحقیق دیگری که اخیراً در سیتل انجام گرفت، مشخص شد که خوردن مولتی ویتامین ها در تقویت قدرت مقابله سلنیوم با سرطان ها، مؤثر است. این ممکن است بنا به این واقعیت باشد که مولتی ویتامین ها حاوی حداقل 30 واحد بین المللی (IU) ویتامین E می باشند که اصلی ترین کوفاکتور سلنیوم است. گوش به زنگ تحقیقات و دانستنی های جدید درمورد این ماده ی معدنی مفید باشید و در مصرف آن سهل انگاری نکنید.
دوز مصرفی: روانه 70-40 میکروگرم
اسید فولیک

این ویتامین B یکی از بهترین پیشگیرنده های سکته است. درسطح کم، جریان خون بدن را روان نگه می دارد و اجازه ی توقف به آن نمی دهد. اما چطور؟ فولیک اسید، هومو سیستئین که ترکیبی مرتبط با بیماری های قلبی و آلزایمر است را حل می کند. تحقیقات نشان می دهد که مردانی که از دوز بالای اسید فولیک استفاده می کنند، نسبت به کسانی که فقط مقدار کمی از این ماده را مصرف میکنند، تا %30 کمتر به سکته مبتلا می شوند.
اما این همه ی فواید اسید فولیک نیست. تحقیقات جدید آلمانی ها نشان داده است که اسید فولیک می تواند باعث افزایش عملکرد شناخت شود، حتی در افراد میانسال. همچنین به بدن برای هضم، استفاده، و سنتز پروتئین هایی که باعث رشد ماهیچه ها می شود کمک میکند. اسید فولیک در تولید گلوبول های قرمز خون نیز لازم است و همچنین در بالا بردن سطح انرژی و عملکرد سیستم قلبی-عروقی نیز تاثیرگذار است. و بالاخره اسید فولیک از سوزش قلب جلوگیری میکند و جایگزین مواد مغذی از دست رفته بدن می شود که همه ی اینها باعث می شود سیستم گوارش بهتر کار کند.برای اینکه از همه ی این فواید بهره ببرید لازم نیست دوز بالایی از آن را مصرف کنید. مقدار کم از این ماده که به صورت روزانه مصرف شود نیز کافی است.
دوز مصرفی: روزانه 400 میکروگرم
استیل-ال-کارنیتین

این آمینواسید بیشتر ازاینکه به شش تکه کردن عضلات شکمتان کمک کند، قوای مغزیتان را تقویت می کند. درواقع، استیل-ال-کارنیتین می تواند تاثیرات آلزایمر را در بدن کُند کند. تحقیقاتی نشان می دهد که موش های آزمایشگاهی که از این ماده استفاده کردند در تست های حافظه بهتر عمل کردند. اما چرا؟ اینطور به نظر می رسد که کارنیتین با بالا رفتن سن در بافت ها کاهش پیدا می کند و تاثیر برخی از غشاهای هسته ای را پایین می آورد. این ماده به ویژه در کسانی که به آلزایمر مبتلا می شوند، بسیار کم است. وقتی این ماده را که در بدن رو به تحلیل بوده است را به آن برسانیم، عملکرد مغز و شناختتان بهتر خواهد شد.
استیل-ال-کارنیتین همچنین در کمک به ذخائر بدن و تولید انرژی نیز موثر است و همه ما می دانیم که داشتن انرژی کافی در یادگیری امری حیاتی است. این مکمل را نیز مثل سایر مکمل ها نیازی نیست با دوز بالا مصرف کنید تا از کلیه ی فواید آن بهره مند شوید. اما مصرفتان باید ثابت و پایدار باشد.
دوز مصرفی: روزانه 100 تا 400 میکروگرم
کلسیم

این ماده ی معدنی فواید بسیار زیادی دارد که از جمله ی آن استخوان سازی، کمک به کاهش وزن، و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده و کلسترول است. تحقیقات نشان داده است که 1000 میکروگرم کلسیم تا %7 کلسترول لیپوپروتئین پر چگالی (که کلسترو خوبی است) را در بدن افزایش می دهد. همچنین ثابت شده است که کلسیم در سلامت استخوانها به ویژه برای افرادی که تابه حال دچار شکستگی استخوان شده اند، لزایمر را در بدن کند کند. بسیار تاثیرگذار است. کلسیم باعث می شود که دوباره دچار شکستگی استخوان نشوید.
بهتر است که کلسیم مصرفی خود را با ویتامین D ترکیب کنید که آن هم برای حفظ سلامت استخوانها و سلامت کلی بدن بسیار مفید است. گرچه نور خورشید بهترین راه برای جذب ویتامین D  است، محققان دانشگاه هاوارد دریافته اند که  در عرض جغرافیایی 40 درجه نور خورشید به اندازه کافی برای ساخت ویتامین D در بدن قدرت ندارد. به همین دلیل برای این منظور نیز می توانید از مکمل استفاده کنید.
دوز مصرفی: 500 میکروگرم سیترات کلسیم به اضافه ی IU 125 ویتامین D دوبار در روز

در تحقیقات سال‌های اخیر در مورد گیاهان موثر در مشکلات عصبی (روحی روانی) تعدادی گیاه به عنوان شاخص انتخاب شده‌اند، از آن جمله گل ساعتی، سنبل‌الطیب، اکلیل کوهی، اسطوخودوس، بادرنجبویه و علف چای می‌باشد.

یکی از رایج‌ترین اختلالات روانی کاهش یا عدم آرامش است. گرچه تلاش محققان و دانشمندان باعث کشف داروهای شیمیایی متعدد برای رفع این مشکلات شده ولی عوارض جانبی این‌گونه داروها به خصوص در طولانی‌مدت باعث نگرانی مصرف‌کنندگان آن‌هاست. به همین دلیل از چند دهه قبل، تلاش برای تهیه داروهایی با منشأ گیاهی به منظور آرام‌بخشی شروع شده و با کمک تجربه‌های ارزشمند گذشتگان و علوم پیشرفته امروزی، داروهای گیاهی مختلفی با اثر آرام‌بخش و ضدافسردگی و به شکل نوین تهیه شده است. از بین گیاهانی که از قدیم به این منظور استفاده می‌شده‌اند و امروزه با صنایع داروسازی جدید به فرآورده‌های نوین تبدیل شده‌اند، می‌توان گیاهان سنبل‌الطیب (علف گربه)، رزماری (اکلیل کوهی)، بادرنجبویه (ملیس)، گل ساعتی، نعناع، رازک و... را نام برد.

سنبل‌الطیب
گیاه سنبل‌الطیب با نام فارسی علف گربه از قدیم به عنوان آرام‌بخش و برای رفع بی‌خوابی استفاده می‌شده است. قسمت مورد استفاده این گیاه، ریشه‌های آن است که بوی خاصی دارد و می‌تواند باعث سرمستی گربه شود به همین دلیل این‌گونه نامیده می‌شود. مصرف سنتی آن به صورت 5 گرم ریشه‌های له شده و جوشانده است و می‌توان روزی یک یا دو نوبت از آن مقدار استفاده کرد ولی امروز از این ریشه‌ها در صنایع داروسازی فرآورده‌هایی به شکل قرص، کپسول و قطره تهیه می‌شود که می‌توان به راحتی از آن‌ها استفاده کرد. نکته قابل اهمیت و احتیاط این است که داروهای ساخته شده از این گیاه را نباید به مدت طولانی مصرف کرد و باید پس از دو یا سه هفته مصرف آن برای یک یا دو هفته قطع شود.

رزماری
قسمت مورد استفاده گیاه رزماری (اکلیل کوهی) برگ‌های معطر آن است که از قدیم به صورت دم‌کرده به عنوان آرام‌بخش مورد استفاده بوده است. امروزه از این گیاه فرآورده‌هایی به اشکال مختلف تهیه می‌شود که می‌توان از آن‌ها به راحتی استفاده کرد. مصرف سنتی آن به صورت دم‌کرده است. برای این کار می‌توان 5 گرم گیاه را خرد کرد و روی آن یک لیوان آب جوش ریخت و به مدت 20 دقیقه روی بخار قرار داد سپس آن را صاف کرد و نوشید. می‌توان مصرف این مقدار را دو بار در روز تکرار کرد و بهتر است یک نوبت آن شب، هنگام خواب باشد.
 
گل ساعتی
قسمت مورد استفاده گیاه گل ساعتی گل‌های آن است که بسیار زیباست. این گیاه از قدیم به عنوان آرام‌بخش و برای رفع بی‌خوابی مورد استفاده بوده است. امروزه نیز در صنایع داروسازی از آن فرآورده‌های مختلفی تهیه می‌کنند. مصرف سنتی آن به صورت دم‌کرده است و می‌توان حدود 5 تا 7 گرم از گل‌های خشک آن را به صورت دم‌کرده هر روز استفاده کرد. نکته مهم و مورد احتیاط این است که فرآورده‌های این گیاه نیز به طور ممتد و طولانی‌مدت نباید استفاده کرد زیرا آلکالوئیدی در آن وجود دارد که می‌تواند باعث وابستگی شود بنابراین بهتر است مصرف آن دوره‌ای باشد و پس از مدتی مصرف قطع و بعد از مدتی دوباره شروع شود.

بادرنجبویه
بادرنجبویه گیاهی با نام علمی Melissa officinalis و از خانواده نعناع می‌باشد. شباهت ظاهری زیادی به نعناع دارد ولی برگ‌ها نازک‌تر، سبز کمرنگ و دارای بوی مطبوع و متفاوت از نعناع است. گرچه این گیاه دارای خواص زیاد و متعددی از جمله خواص ضدویروس، ضدآلزایمر، ضدنفخ و درد و اسپاسم می‌باشد ولی یکی از اثرات آن آرام‌بخش و رفع بدخوابی است. از بادرنجبویه فرآورده صنعتی بدین منظور در ایران هنوز تهیه نشده است ولی می‌توان بر روی 5 گرم از برگ یک لیوان آب جوش ریخته و مدت 15 دقیقه بگذاریم دم بکشد (بر روی بخار) سپس صاف کرده و میل نمود. می‌توان روزی تا دو نوبت این کار را تکرار کرد.


 

 اسطوخودوس
اسطوخودوس با نام علمی Lavanula officinalis از خانواده نعناع است. از رایحه این گیاه در صنایع عطرسازی استفاده زیادی به عمل می‌آید و دارای خواص متعددی است ولی یکی از خواص آن‌ آرام‌بخش و رفع بدخوابی است. از این گیاه هنوز در ایران فرآورده صنعتی به منظور فوق تهیه نشده است و می‌توان آن‌ را به صورت دم‌کرده کاملا شبیه به گیاه قبلی مصرف نمود.

 علف چای
قوی‌ترین گیاه در مورد اثرات ضدافسردگی مربوط به علف چای با نام علمی Hypericum perforatum از خانواده Hypericaceae می‌باشد این گیاه ارتباطی با گیاه چای معمولی ندارد ولی علف هرز مزارع چای است به همین دلیل بدین نام مشهور است. نام‌های فارسی دیگر آن گل راعی، هزار چشم و هوفاریقون است. این گیاه بیش از ده سال است که در صنایع دارویی به صورت قطره و به نام هایپیران در حال تولید است. داروهای مشابه که از این گیاه توسط بیش از صد کارخانه داروسازی در دنیا تهیه می‌شوند پرمصرف‌ترین داروی گیاهی در ده سال اخیر جهان است. اثرات مهم قطره هایپیران عبارت‌اند از: ضداضطراب و دلهره، رفع بدخوابی، ضد رخوت و سستی، مسکن درد، تسکین‌دهنده افکار مغشوش، ضدمیگرن، ضدعدم تمرکز و فراموشی، ایجاد سرخوشی، ضدوسواس، آرام‌بخش در بیش‌فعالی و تسکین بعضی از انواع وزوز گوش است. گذشته از آثار فوق در کاهش عوارض قبل و زمان قاعدگی از جمله تغییرات خلق و خو، سردرد و دل‌دردها تأثیر خوبی بر جای می‌گذارد. این داروها بدون عارضه بوده و یا عوارض غیرجدی گذرا مانند دل آشوب معده را برای حداکثر دو درصد افراد به دنبال دارد که پس از دو هفته مصرف برطرف می‌گردد. میزان و طریقه مصرف در راهنمای دارو ارائه شده و از دسته داروهایی است که احتیاج به نسخه نداشته و می‌توان آن را بدون نسخه از داروخانه‌ها دریافت نمود.

آهن

یکی از اصلی ترین مشکلات بسیاری از خانم ها کمبود آهن است که می تواند بسیاری از فعالیت های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. فقر آهن در بسیاری موارد باعث به وجود آمدن کم خونی در زنان می شود، این بیماری معمولا با علائمی مانند احساس ضعف، رنگ پریدگی، سردرد، دست و پاهای سرد، ناخن شکننده، ضربان قلب سریع و کمبود توانایی همراه است. کمبود آهن بیشتر از همه در زنان باردار دیده می شود که با تجویز میزان لازم آهن توسط پزشک به راحتی قابل درمان است. در عین حال غذاهایی مانند جگر، گوشت ها، غذاهای دریایی، خشکبار مانند آلو و کشمش و یا غلات دارای میزان قابل توجهی از آهن هستند. البته باید این را در نظر گرفت که آهن موجود در مواد خوراکی گوشتی به سرعت جذب بدن می شود در حالیکه میزان جذب آهن غیرگوشتی در بدن کمتر است.

ویتامین D

بدن زمانی که در مقابل نور خورشید قرار می گیرد خود به خود ویتامین Dمی سازد اما بسیاری از افراد آنگونه که باید این ویتامین را دریافت نمی کنند در حالیکه این ویتامین یکی از اصلی ترین مواردی است که بدن خانم ها به آن نیاز دارد چرا که کمبود آن به راحتی می تواند باعث بروز بیماریهایی مانند ناراحتی قلبی یا شکستگی استخوان شود، در عین حال این ویتامین نقش زیادی در بالابردن سیستم ایمنی بدن دارد. بنا بر توصیه پزشکان مصرف دو هزار واحد از این ویتامین در طول روز مناسب است و از آن جایی که این ویتامین قابل حل است می توان آن را با مواد غذایی مختلف از جمله ماست یا تخم مرغ مصرف کرد. البته نباید این امر را هم نادیده گرفت که مصرف بیش از اندازه این ویتامین به خصوص اگر همراه با مصرف زیاد کلسیم باشد به راحتی می تواند منجر به مسمومیت یا منجر به بسیاری دیگر از بیماری ها شود بنابراین باید در نحوه مصرف این ویتامین دقت زیادی شود.

کلسیم

به گزارش بازتاب زندگی، کلسیم نیز یکی دیگر از مواد ضروری لازم برای سلامتی است که بیشتر در استخوان ها و دندان ها وجود دارد و در صورتی که میزان آن در بدن کم شود به راحتی موجب پوکی استخوان می شود. کلسیم از جمله موادی است که معمولا به میزان کافی در غذاها وجود دارد به طور مثال می توان گفت که لبنیات و سبزی منابعی غنی از کلسیم هستند. اما بسیاری از افراد هستند که از طریق خوردن غذاها به دلایل مختلف مانند حذف برخی مواد غذایی قادر به جذب کلسیم کافی برای بدنشان نیستند بنابراین مجبور به استفاده از مکمل برای تامین کلسیم هستند. خانم ها باید این امر را در نظر بگیرند که کلسیم به غیر از اینکه سلامت استخوان هایشان را تامین می کند تاثیر بسیار زیادی در بهتر کردن خلق و خویشان دارد و در عین حال بسیاری از عوارض قاعدگی را از بین می برد. این را هم باید در نظر گرفت که تنها خوردن شیر نمی تواند به تنهایی تمام کلسیم لازم برای بدن را تامین کند و باید تمام خوردنی هایی که دارای کلسیم هستند را در برنامه غذایی جا داد و در صورتی که بدن تنها با خوردنی ها نتواند کلسیم لازم را تامین کند با تجویز پزشک می توان به سراغ قرص های کلسیم رفت.

امگا 3

 این روزها از فواید امگا 3 زیاد می شنویم، امگا 3 یکی از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که تا حد زیادی برای ادامه حیات لازم است و در عین حال چون توسط بدن انسان قابل تولید نیست حتما باید با مکمل ها تامین شود. امگا 3 علاوه بر اینکه بر روی عملکرد مغز تاثیر زیادی دارد و در پیشگیری از ابتلا به آلزامیر بسیار مفید است می تواند تا حد زیادی عصبانیت را کاهش دهد، از دیگر مزیت های آن هم کمک به پمپاژ بهتر خون توسط قلب است. بهترین منابع تامین اسید چرب امگا 3 برای خانم ها انواع آبزیان، تخم کدو، گردو و یا روغ سویا هستند، البته پژوهشگران معتقدند برخی مواد غذایی غنی شده با امگا3 مانند نان ها، آبمیوه، روغن و یا تخم مرغ هم می توانند این نیاز بدن را تامین کنند. در هر حال اگر ماهی در سبد غذایی خانواده جایگاه محکمی داشته باشد بدون نیاز به مکمل ها امگا 3 لازم برای بدن قطعا تامین می شود.

ویتامین B

به گزارش بازتاب زندگی، انواع ویتامین های گروه Bبرای قوی تر کردن سیستم بدن لازم هستند و نکته جالب اینجاست که این ویتامین ها تا حد زیادی عوارض ناشی از افسردگی را کاهش می دهند، توانایی مغز را زیاد می کنند، به سوءهاضمه کمک می کنند و برای عملکرد صحیح قلب بسیار مفید هستند. این ویتامین به مقدار زیاد در اسفناج، گوشت و لبنیات وجود دارد و فهمیدن کمبود آن در بدن کار سختی نیست، کافی است خانم ها علائمی مانند خستگی، کم اشتهایی، سردرد، کمبود وزن، زودرنجی و تغییر ضربان قلب داشته باشند تا بدانند بدنشان نیاز به این ویتامین دارد.

منیزیم

منیزیم از جمله مواد لازم برای بدن است که به شکل مستقیم بر روی خلق و خوی افراد تاثیر می گذارد بنابراین اگر می خواهید خوش اخلاق باشید باید در طول روز 350 میلی گرم منیزیم به بدنتان برسانید که علاوه بر اینکه به سالم ماندن استخوان ها کمک می کند تا حد زیادی در درمان بی خوابی هم موثر است. برای تامین منزیم کافی است به سراغ سبزی ها رفت بنابراین اگر خانم هایی هستند که کمتر سبزیجات مصرف می کنند حتما باید تحت نظارت پزشک از مکمل استفاده کنند. البته هشدار مهم در رابطه با استفاده از این مکمل دارویی این است که اگر ناراحتی کلیه دارید نباید به هیچ عنوان به سراغ این مکمل بروید.
سلامت نیوز: 6 مکمل دارویی ضروری برای زنان چیست؟

ژلاتین ماده ای بدون طعم و شفاف است که از ترکیب اجزای مختلف بدن جانوران از جمله استخوان و غضروف ساخته می شود. این ماده مغذی حاوی پروتئین ها و اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن بوده و مصرف آن ضامن سلامت و جوانی است.

کارنیتین Carnitine یا ال-کارنیتین (L-carnitine) از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده و موجب آزاد سازی انرژی از یاخته‌های چربی می‌شود. این ماده موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، کارنیتین در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و در برخی مواد غذایی مانند گوشت، گوشت طیور، ماهی، و برخی از فراورده‌های لبنی وجود دارد.کارنیتین نوعی مکمل غذایی است. وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت و ساز وتبدیل غذا به انرژی می باشد. کارنیتین این عمل را از طریق انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری ها جهت بتااکسیداسیون آن‌ها انجام می دهد. از طرف دیگر مصرف چربی‌ها به عنوان منبع انرژی موجب صرفه جویی در مصرف گلیگوژن عضلات گردیده و با حفظ ذخایر گلیکوژن به تأخیر در بروز خستگی ورزش کار می انجامد. میتوکندری را می‌توان موتورخانه یاخته‌های بدن دانست. در واقع انرژی مورد نیاز بدن در این بخش از یاخته‌ها تولید می‌شود. کارنیتین یک ترکیب چهار تایی آمونیوم است که از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده است. در سلولهای زنده نقش آن فرستادن اسیدهای چرب از سیتوسل به میتوکندری در طی فرایند تفکیک چربی (یا چربی های مورد نیاز) برای سوختن است که انرژی آزاد کنند. در بدن، در کبد و کلیه ها تولید شده و در عضلات اسکلتی ، قلب ، مغز و اسپرم ذخیره شده است. معمولا ، بدن همه کارنیتینی که به آن نیاز دارد را می تواند بسازد. با این حال ، برخی از افراد ممکن است دچار کمبود کارنیتین شوند زیرا بدن آنها نمی تواند به اندازه کافی کارنیتین بسازد و یا آن را به بافت ها برای استفاده انتقال بدهد. برخی از شرایط دیگر مانند آنژین ، همچنین مصرف برخی از داروها می تواند باعث کمبود کارنیتین در بدن شود. برخی از شواهد نشان می‌دهد که میزان نیاز به ال-کارنیتین در دوران کودکی و همچنین در زمان‌های خاصی مانند بارداری و شیردهی که میزان نیاز بدن به انرژی افزایش می‌یابد کمی بالا می‌رود که این افزایش نیاز موجب به افزایش تولید این ماده غذایی از سوی بدن می‌شود. همچنین به‌نظر می‌رسد که وجود ال-کارنیتین برای بهبود کارکرد قلب نیاز است. برای نمونه یک پژوهش نشان داده است میزان کارکرد نابهنجار و تپش غیرعادی قلب بعد از ۴۵ هفته مصرف ۴ گرم ال-کارنیتین در روز در بیماران دیابتی که علاوه بر فشار خون بالا از ناراحتی‌های قلبی و رگی رنج می‌بردند به میزان زیادی کاهش یافته و بهبود پیدا نموده است. همچنین پژوهش دیگر نشان داده است که مصرف روزانه ال-کارنیتین در ورزشکاران می‌تواند حتی تا ۲۵٪ میزان توانایی و ظرفیت فعالیت بدنی را بالا ببرد. افرادی که از مکمل‌های ال-کارنیتین استفاده می‌نمایند بعد از انجام فعالیت‌های بدنی به میزان کمتری دچار خستگی و کوفتگی می‌شوند. این بررسی همچنان نشان داد که مصرف ال-کارنیتین دو ساعت پیش و پس از دویدن به مسافت ۲۰ کیلومتر موجب بروز خستگی کمتر و بازیابی سریعتر قوای بدنی گردد. همچنین بررسی‌ها نشان داده است که مصرف ۱۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین به ازای هر کیلو وزن افراد و کودکان تالاسمی ماژور به مدت ۳ ماه موجب کاهش نیاز بدن این افراد به پالایش خون شود. ● منابع تامین ال کارنیتین در بدن از ترکیب دو اسیدآمینه لیزین و متیونین ساخته می شود. سلول‌های بدن برای سنتز کارنیتین به ویتامین‌های C، B۶ و B۳ (نیاسین) نیاز دارند. اما می توان آن را از منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیات و آواکادو نیز دریافت کرد. غذاهای گیاهی منبع خوبی برای این ماده نمی‌باشند.L – کارنیتین یک دارو هم می‌باشد و برای درمان بیمارانی به‌کارمی‌رود که بدن آنها به اندازه کافی کارنیتین تولید نمی‌کند. اینک کاربرد آن را به‌عنوان راهی برای پیشگیری از صدماتی بررسی می‌کنند که در اثر کاربرد شیمی‌درمانی به بافت‌ها وارد می‌شود. ● موارد مصرف دارویی کمبود کارنیتین در برنامه‌های بدنسازی (تقویت عضلانی ) جلوگیری از کرامپ عضلانی در همودیالیز و کمک به بهبود عملکرد قلب. ● میزان مصرف: برای فرد ۵۰ کیلویی ۱ تا ۳ گرم همراه غذا به صورت قرص و شربت هم وجود دارد. مصرف ایزومر D کارنیتین بسیار محدود و فقط تحت نظز پزشک است. کارنیتین را طبق دستور پزشک و یا دستور زیر مصرف کنید: کمبود کارنیتین در افراد بالغ: ۹۹۰ میلی‌گرم، دو یا سه بار در روز درمان اثرات مصرف والپروئیک اسید: ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرن در روز در سه یا چهار وعده ● نازایی مردان: ۲ گرم ال کارنیتین به همراه ۱ گرم ال – استیل- کارنیتین در روز ● اثرات جانبی مصرف کارنیتین مصرف زیاد آن موجب شادی و سرخوشی نسبتاً کمی می شود که می تواند گهگاهی برای پیشرفت وضعیت ذهن و فکر ما مفید باشد. از دیگر اثرات جانبی کارنیتین باید گفت، اگر این ماده بیش از ۳۰۰۰ میلی گرم در روز مصرف شود، ممکن است بدن فرد، بوی ماهی بگیرد. حالت تهوع، اسهال، استفراغ و سردرد نیز در برخی افراد دیده شده است. ● مقدار مصرف: ال کارنیتین را معمولا به مقدار ۵٠٠تا ١٠٠٠میلیگرم ٣ بار در روز همراه هر وعده غذایی مصرف می کنند و به سه شکل قرص،کپسول و پودر موجود است. ● مزایای مصرف ال – کارنیتین: ال کارنیتین دو نوع تاثیر مهم در بدن دارد که یکی اثر چربی سوزی آن است و دیگری اثرات فیزیولوژیکی آن می باشد . - اثر چربی سوزی - تا ثیرات بر روی توده استخوان - اثرات آنتی اکسیدانی - بهبود بیماری های قلبی:( حملات قلبی، نا رسایی های قلبی، آنژین ها، بیماری عروق محیطی ، لنگی متناوب) - کمک به بیماران دیابتی - بهبود عملکرد ورزشکاران استقامتی - کاهش وزن - بهبود آلزایمر و بیماری اختلال حافظه - بیماری های کلیوی و دیالیز - ناباروری مردان - بهبود سندروم خستگی مزمن - بهبود بیماری جنون - کاهش استرس اکسیداتیو عوارض جانبی ال- کارنیتین : مصرف سطوح طبیعی کارنیتین برای شما عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه نخواهد داشت . با این وجود ، شما ممکن است زمانی که آن را مصرف می کنید انرژی بیش از حد داشته باشید ، و اگر شما آن را بعد از ساعت ۴ عصر مصرف کنید ممکن است به اختلال درخواب شب دچار شوید. این اثرات جانبی واقعا دلایل مهمی برای نگرانی در افراد نیستند ، چون آنها اغلب خفیف تا متوسط ، و آسان برای مقابله می باشند. برخی از عوارض جانبی ال- کارنیتین که تا کنون گزارش شده شامل: استفراغ ، حالت تهوع ، سردرد ، اسهال ، آبریزش بینی ، بی قراری و مشکل خواب می باشند . برخی از عوارض جانبی جدی ممکن است بالا رفتن میزان سرعت ضربان قلب ، افزایش فشار خون و تب باشند. ● موارد منع مصرف : اگر فرد دچار کم کاری تیروئید است نباید ال کارنیتین مصرف کند چرا که با کار هورمونهای تیروئید تداخل می کند. همچنین در افرادی که دیالیز می شوند این ماده منع مصرف دارد. در افرادی که ال کارنیتین را برای کاهش وزن مصرف می کنند خطر بروز بی اشتهایی عصبی (anorexia nervosa) وجود دارد زیرا ال کارنیتین اشتها را کم می کند و حساسیت فرد به لاغر شدن میتواند نهایتا منجر به بی اشتهایی عصبی شده و سوء تغذیه شدید را به دنبال داشته باشد. ● مواد غذایی که کارنیتین در آنها وجود دارد: بالاترین غلظت کارنیتین در گوشت قرمز و محصولات لبنی یافت می شوند. سایر منابع طبیعی که کارنیتین در آنها وجود دارد ، شامل: آجیل و دانه ها (به عنوان مثال:، کدو، آفتابگردان، کنجد)، حبوبات (لوبیا ، نخود فرنگی ، عدس، بادام زمینی)، سبزیجات(مارچوبه، چغندر، سیب زمینی، کلم بروکلی، جوانه بروکسل ، سیر، خردل سبز، بامیه، جعفری، کلم پیچ) میوه (موز)، غلات (گندم سیاه، ذرت، ارزن، بلغور جو دوسر، سبوس برنج، گندم، سبوس گندم، جوانه گندم) و گرده عسل .

 ریزش مو علل مختلفی دارد، کمبود مواد غذائی و نخوردن غذای کافی یکی از عوامل مهم ریزش مو است. بعضی از افراد به خاطر رژیم‌های غلط غذائی که برای لاغری می‌گیرند، دچار ریزش مو می‌شوند. آیا می‌دانید تغذیه سالم یعنی موهای زیبا؟ بله شما می‌توانید با رعایت رژیم غذایی درست و سالم نه تنها از ریزش مو جلوگیری کنید بلکه باعث پرپشتی و زیبایی موهای خود شوید.

معمولاً کسانی که دچار بیماری می‌شوند، پس از بهبود، ریزش مو می‌گیرند که این هم به علت کمبود مواد غذایی است. برای درمان ریزش مو باید هم مواد غذائی مفید و مناسب مصرف نمود و هم به مو‌ها و ریشه‌های آن غذا داد.
درمان های گیاهی برای ریزش مو

برای غذا دادن به مو‌ها می‌توان از آب میوه‌های گوناگون مانند آب خیار، آب هلو، آب انگور و غیره استفاده نمود. کسانی که موهای خشکی دارند و دچار ریزش مو می‌شوند، می‌توانند از مخلوط کتیرا و زردهٔ تخم مرغ استفاده کنند. کسانی که موهای چرب دارند به هیچ وجه نباید از زردهٔ تخم مرغ برای تقویت موهای خود استفاده کنند. این دسته از افراد می‌توانند از مورد سبز و آب نخود استفاده نمایند. تقویت مو با روغن های گیاهی را فراموش نکنید.

یکی دیگر از داروهای طبیعی برای تقویت موی سر، استفاده از ماده لزج اطراف تخمه‌های خربزه، طالبی و گرمک است. برای این کار، تخمه‌ها را در دستان خود مالش دهید تا دستان‌تان چرب شود، سپس چربی به دست آمده را به سر خود بمالید و بگذارید یک ساعت بماند و خشک شود. سپس سر خود را با آب ولرم بشویید.

یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای موهای سر، آب انگور است. به کسانی که از بستر بیماری برخاسته و دچار ریزش موی شدید هستند، توصیه می‌شود در شبانه روز، سه لیوان آب انگور میل کنند.

کلسترول، باعث کمبود ویتامین «ب» سر می‌شود که این کمبود، ریزش مو را به همراه خواهد داشت. چربی خون در اطراف پیاز مو جمع شده و مانع تنفس و تغذیه آن می‌گردد. بنابراین خوردن و مالیدن این ویتامین و مواد حاوی آن از جمله سبوس گندم و جو، پوست چلتوک برنج، نان‌های پخته شده با آرد سیاه و همچنین ماء‌الشعیر، به جلوگیری از ریزش مو بسیار کمک می‌کند.

عشایر ایران یک روش بسیار جالب برای تقویت موی سر دارند که به این صورت است: یک خیار درشت و آبدار را که کامل رسیده و پوست آن زرد شده است را بردارید و آن را به طور عمودی به دو قسمت برش بزنید. سپس مقداری جوی پوست‌نکنده را در وسط خیار فرو برید، به طوری که جو‌ها از آب خیار استفاده کرده و روئیده و جوانه بزنند. سپس خیار را با جو و جوانهٔ آن خشک کرده و بکوبید. مقداری از آن را خورده و با بقیهٔ آن، سر خود را بشوئید. این جو‌ها سرشار از ویتامین ب و دیگر املاح بوده و برای تقویت موهای سر بسیار مفید است.

علت دیگر ریزش موی سر، کندی جریان خون در پوست کف سر است. برای جلوگیری از این نوع ریزش مو، باید از موادی استفاده نمود که تحریک کننده بوده و موجب افزایش گردش خون می‌گردد. برای استفاده از این گیاهان، باید از متخصص و پزشک کمک گرفت و تست انجام گیرد تا حساسیت داشتن و یا نداشتن به آن گیاه یا دارو مشخص گردد. در صورت عدم حساسیت، شستشوی سر با جوشاندهٔ برگ انجیر و استفاده از شیرهٔ آن بسیار مفید می‌باشد. این جوشانده به این روش تهیه می‌گردد که، یکی دو برگ انجیر را جوشانده و در شیشه‌ای می‌ریزیم. سپس کمی از آن را برداشته و فقط موی سر را با آن خیس می‌کنیم. دقت کنید که از این جوشانده روی پوست صورت و بدن شما نریزد. برس کشیدن و مالش پوست سر نیز مفید است، به شرط آنکه پوست سر ملتهب نبوده، غدد زیر پوست کمبود مواد معدنی نداشته و خراب نشده باشند.

شستشو و تمیز نگه داشتن موی سر نیز در بهبود جریان خون سر و تنفس مو، بسیار سودمند است.

 

یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است. این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد  که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد. این مکمل  که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد.

 اسیدهای امگا 3 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند. آنها برای سلامتی انسان لازم هستند ولی بدن قادر به ساخت آنها نبوده و ما باید آنها را از غذاها تامین کنیم.
 

اسیدهای چرب امگا 3 در ماهیها مثل سالمون، ماهی تون و دیگر غذاهای دریایی مثل جلبک دریایی و در بعضی از گیاهان مثل دانه های روغنی وجود دارد.

امگا 3 مثل بعضی از اسیدهای چرب اشباع نشده نقش اساسی در کارکرد مغز، رشد و نمو طبیعی دارد. همچنین امگا 3 ریسک بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. انجمن قلب و عروق امریکا توصیه به مصرف ماهی، بخصوص ماهیهای چرب (مثل تون، ساردین، سالمون) حداقل 2 بار در هفته دارد.

مطالعات نشان داده است که امگا 3 باعث کاهش التهاب شده و در نتیجه ریسک بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی عروقی، سرطان والتهاب مفاصل (ارتریت) را کاهش می دهد. اسیدهای چرب امگا 3 در مغز تجمع یافته ودر فعالیتهای شناختی (مثل کارکرد مغز و حافظه) و فعالیتهای رفتاری موثر هستند.

نوزادانی که در دوران جنینی به اندازه کافی امگا 3 از مادر دریافت نکنند، در معرض خطر پوست خشک، بیماریهای قلبی، افسردگی، اختلالات رفتاری و گردش خونی ضعیف هستند. البته بسیار مهم است که در رژیم غذایی نسبت متناسبی از امگا 3و امگا 6 (نوع دیگری اسید چرب ضروری) باشد.

امگا 3 به کاهش التهاب کمک میکند و افزایش امگا 6 منجر به تحریک مغز و ایجاد التهاب میشود. رژیم مدیترانه ای نسبت مناسبی از امگا 3 و امگا 6 را حفظ میکند. این رژیم بیشتر شامل غلات، میوه های تازه، سبزیجات، ماهی، روغن زیتون و سیر میباشد.

امگا 3 در موارد زیر استفاده می شود:

کلسترول بالا

رژیم مدیترانه ای منجر به افزایش کلسترول خوب (HDL) میشود که در سلامت قلب موثر است. مشاهده شده که روغن ماهی سبب کاهش تری گلیسرید خون (یک نوع چربی در خون) میشود. گردو سرشار از اسید لینولییک یا ANA است که در بدن به امگا 3 تبدیل میشود و در نتیجه باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید در بیماران مبتلا به کلسترول بالا میشود.

دیابت

بیماران دچار دیابت اغلب تری گلیسرید بالا و HDL پایین دارند. اسیدهای چرب امگا 3 می توانند تری گلیسرید و اپوپروتیین را کاهش داده و سبب افزایش HDL شوند. برخی از بیماران دچار دیابت نوع 2 ممکن است با مصرف امگا 3 دچار افزایش مختصری در قند خون ناشتا شوند که در این مورد بیمار باید با پزشک خود مشورت کند.

ارتریت روماتویید

ارتریت روماتویید یک بیماری التهابی مفصل است که علت آن ساخته شدن انتی بادی علیه سلولهای بدن (اتوایمون) است. بعضی از بیماران ارتریت روماتویید ممکن است با خوردن امگا 3 دچار کاهش علایم خشکی صبحگاهی و درد مفاصل شوند. در یک مطالعه نشان داده شده که با مصرف امگا 3 نیاز بیماران به داروهای ضدالتهابی و مسکن کمتر شده است. ولی امگا 3 جلوی پیشرفت ارتریت روماتویید را نمی گیرد و فقط علایم را کاهش می دهد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که رژیم غذایی سرشار از امگا 3 ممکن است در استیوارتریت (ارتروز مفاصل) هم کمک کننده باشد ولی نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

پوکی استخوان (استوپروز)

برخی مطالعات نشان داده اند که امگا 3 ممکن است به افزایش کلسیم در بدن کمک کنند و باعث افزایش قدرت استخوانها شود، اگرچه همه نتایج مثبت نبوده است. بعضی مطالعات نشان داده است که کسانی که به اندازه کافی اسیدهای چرب دریافت نمی کنند (بخصوص اسید گاما لینولئیک و EPA - یک اسید چرب امگا 6) نسبت به کسانی که به اندازه کافی از این مواد استفاده می کنند، بیشتر مستعد پوکی استخوان هستند. در بررسی 3 ساله زنان بالای 65 سال با پوکی استخوان که اسیدهای چرب ضروری را دریافت می کردند، کمتر دچار پوکی استخوان شدند و حتی بسیاری از آنان افزایش در تراکم استخوان پدیدار شد.

افسردگی

مطالعات نشان داده است که مصرف اسیدهای چر ب امگا 3 باعث بهبود علایم افسردگی می شود. مطالعات متعدد همچنین مشخص کرد که مصرف امگا3 همراه با داروهای ضد افسردگی بیشتر باعث بهبود علایم می شود تا داروی افسردگی به تنهایی. همچنین مشخص شده که امگا 3 ممکن است سبب پیشگیری از افسردگی پس از زایمان شود. البته افسردگی یک بیماری جدی بوده و بدون نظر پزشک نباید درمان شود.

هیپراکتیویتی و عدم تمرکز

بچه های دچار عدم تمرکز و هیپراکتیو ممکن است دچار کمبود اسیدهای چرب خاصی باشند. در یک بررسی بالینی نزدیک به 100 پسر بچه که مشکلات رفتاری و یادگیری بیشتری داشتند، دارای سطح امگا 3 پایین تری نسبت به کسانی که این مشکل را نداشتند، بودند. البته این مسئله نیاز به مطالعه بیشتری دارد. ولی در هر حال دادن غذاهای سرشار از امگا 3 در بچه های هیپراکتیو عاقلانه به نظر میرسد.

بیماریهای پوستی

در یک بررسی بالینی در 13 بیمار دچار حساسیت به نور که دچار درماتیت ناشی از نور می شدند، تحت درمان با روغن ماهی قرار گرفتند و مشاهده شد که حساسیت آنها به نور واشعه ماورائ بنفش کاهش یافت. اما ضد آفتابهای موضعی از امگا 3 مفیدتر هستند.

سرطان روده بزرگ (کولون)

مصرف غذاهای سرشار از امگا 3 ریسک سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. به طور مثال اسکیموها که چربی زیاد و ماهیهای غنی از امگا 3 می خورند، کمتر دچار سرطان کولون می شوند. مطالعات اولیه نشان داده است که در مراحل اولیه سرطان کولون سبب کند شدن پیشرفت این سرطان می شود.

برخی تا زمانی که عضوی از بدنشان به دلیل کاهش تراکم استخوان دچار شکستگی نشود، متوجه بیماری پوکی استخوان خود نمی شوند و نمی دانند که به این بیماری که در علم پزشکی استئوپروز گفته می شود ، مبتلا هستند.

پوکی استخوان در واقع به عنوان یکی از بیماری های خاموش در جامعه به شمار می رود که متاسفانه بسیاری از افراد از جمله مبتلایان به بیماری های تیروئیدی، پاراتیروئیدی، روماتیسم، زنان بالای 50 سال به دلیل یائسگی، افراد معتاد و کسانی که مشروبات الکلی می نوشند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.



نامگذاری روز جهانی بیماری پوکی استخوان

در این راستا اهمیت پوکی استخوان به حدی است که سازمان بهداشت جهانی WHO روز 29 مهر را به عنوان روز جهانی بیماری پوکی استخوان یا همان استئوپروز نامگذاری کرده است.

از آنجا که پوکی استخوان به عنوان یک بیماری خاموش از آن یاد می شود، کمتر کسی با داشتن زمینه های بروز این بیماری از ابتلای به آن اطلاع دارد و این موضوع باید بیشتر مدنظر قرار گیرد.

بر اساس آمارها از هر سه زن بالای 50 سال در جهان یک نفر پوکی استخوان دارد.



** مصرف کلیسم کافی راه مبارزه با پوکی استخوان

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود کلسیم در بدن سبب پوکی استخوان می شود، افزود: کلسیم کافی باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجود داشته باشد تا استخوان ها تراکم مناسبی داشته و در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند.

ˈمریم زارعیˈ اظهار داشت: کلسیم فراوان ترین املاح موجود در بدن است و اگر کسی نتواند از طریق غذا به مقدار کافی کلسیم را برای رفع نیازهای خود دریافت کند، بدن از کلسیم موجود در استخوان ها استفاده می کند که باعث کاهش استحکام استخوان ها می شود.



** منابع سرشار از کلسیم

وی گفت: سبزی ها، بروکلی ، انجیر خشک، مغزها، ماهی مثل ماهی آزاد، ماهی تن و ساردین و فرآورده های لبنی کم چرب بهترین منابع کلسیم و مواد معدنی به شمار می رود که علاوه بر استحکام از شکنندگی و نازک شدن استخوان ها جلوگیری می کنند.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: شیر و لبنیات کم چرب نیز به علت دارا بودن فسفر، منیزیم و ویتامین باعث جذب کلسیم می شود و همچنین خوردن پنیر و گردو باعث بالا بردن جذب کلسیم می شود چرا که پنیر دارای کلسیم و گردو دارای فسفر است که به نسبت مساوی جذب را بالا می برد.

زارعی یادآور شد: مقدار دریافت غذایی توصیه شده کلسیم برای افراد بالغ یک هزار تا یک هزار و 200 میلی گرم در روز است که این میزان بستگی به سن، جنس و شرایط فرد دارد که به عنوان مثال در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان میزان نیاز به کلسیم بیشتر است.

وی افزود: یک واحد لبنیات حدود 300 میلی گرم کلسیم را تامین می کند و یک واحد لبنیات برابر یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 45 گرم پنیر است.



** بسیاری از مردم از بیماری پوکی استخوان خود اطلاع ندارند

یک پزشک فوق تخصص روماتولوژی (روماتیسم و مفاصل) نیز در این ارتباط گفت: بسیاری از مردم جامعه ایرانی از بیماری پوکی استخوان خود اطلاع چندانی ندارند و در افراد سالمند که منجر به شکستگی استخوان آنان می شود، متوجه بیماری خود می شوند.

دکتر ˈشهرام بهاروند احمدیˈ افزود: زنان بالای 50 سال و برخی بیماران روماتیسمی و تیروئیدی که به دلیل مصرف داروهای کورتون دار در معرض پوکی استخوان هستند باید حتما نسبت به تست سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری اقدام کنند تا از میزان پوکی استخوان خود مطلع شوند.

وی با اشاره به اینکه پوکی استخوان به علت کاهش تراکم استخوان ایجاد می شود، اظهار داشت: تامین کلسیم مورد نیاز بدن و ویتامین D می تواند بخشی از مشکلات موجود افراد مبتلا به این بیماری را کاهش دهد.



** پوکی استخوان هیچ علامتی ندارد

وی با بیان اینکه این بیماری بدون علامت است، اظهار داشت: ممکن با شکستگی استخوان در میان افراد در معرض پوکی استخوان بتوان نسبت به شناسایی افراد مبتلا اقدام کرد اما بهترین راه شناسایی و میزان پوکی استخوان تست تراکم استخوان است.



** علت های اصلی پوکی استخوان

این پزشک فوق تخصص روماتولوژی هم کمبود کلسیم و فسفر در رژیم غذایی، سطح پایین استروژن پس از یائسگی، کاهش فعالیت با افزایش سن، استعمال دخانیات و اعتیاد به الکل، کمبود ویتامین ها به ویژه ویتامین دی، وزن پایین تر از 50 کیلوگرم، پرکاری تیرویید و سرطان و سابقه خانوادگی پوکی استخوان را از علت های اصلی ابتلا به پوکی استخوان عنوان کرد.

وی دردهای کمردرد، تغییر شکل ستون فقرات، کاهش قد و بروز شکستگی حتی با ضربه های خفیف را از جمله علائم شایع در این بیماری بیان کرد و گفت: کم تحرکی و استفاده از رژیم غذایی نامناسب و کمبود کلسیم شدید می تواند تشدیدکننده این بیماری باشد.

ایشان افزود: حرکات ورزشی ، استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم و مصرف ویتامین D یا قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب می تواند در کاهش ابتلای به این بیماری تاثیر بسزایی داشته باشد.


Page 1 of 4