• ایمیل: info@yaghootsalamat.com

  • تلفن : 3902-21-0098

بی شک یکی از عناصر زیبایی در انسان داشتن موهای سالم و پرپشت می باشد موی سر با افزایش سن به طور طبیعی پرپشتی خود را ازدست داده و در زنان و مردان با الگو های مختلف می ریزد. برای پیشگیری و اقدام سریع در مورد ریزش مو بهتر است که روند طبیعی رویش و رشد موهای سرمان را بشناسیم .
در واقع موی سر ما در هر ماه تقریبا 1 سانتی متر رشد می کند. عمر هر تار مو معادل 2 تا 3 سال می باشد و در هر ماه 90 % از موی سر رشد خواهد کرد و 10% باقیمانده در حال استراحت خواهند بود. مو های در حال استراحت پس از 3 تا 4 ماه ریزش کرده و جای خود را به تار موهای جدید می دهند.
در برخی دوره های زندگی سرعت و میزان ریزش مو از رویش مجدد آن پیشی گرفته و مشکل ریزش مو و کم پشت شدن موی سر پیش می آید این موضوع میتواند به عنوان زنگ خطری برای ازدست دادن مو و نیز شناسایی  بیماریهای منجر به ریزش مو شناخته شود.
ریزش مو یک علامت هزار سوال
زمانیکه فردی دچار ریزش مو می شود بهترین اقدام مراجعه به پزشک در اولین فرصت ممکن است. علت ریزش مو بایستی به درستی شناخته شود شاید لازم باشد از شما آزمایش خون به عمل آید.
ریزش مو می تواند در نتیجه علل بسیار متفاوتی بروز کند رژیم غذایی نامتعادل و کمبود برخی مواد مغذی ، استرس، بیماریها و مصرف برخی اقلام دارویی ممکن اسن ریزش مو را بدنبال داشته باشند.
به هم خوردن تعادل هورمونهای جنسی، اختلال غده تیروئید با ریزش مو همراهند همچنین بسیاری از خانمها 3 ماه پس از بارداری دچار ریزش مو می شوند گذراندن بازه زمانی با  استرس شدید مانند جراحی نیز می تواند باعث ریزش مو شود ضمن  اینکه گاهی ریزش مو به عنوان زنگ خطری برای بیماریهای تشخیص داده نشده نیز می باشد برای مثال تشخیص دیابت در برخی افراد با شکایت از مسئله ریزش مو آغاز می شود.
مصرف برخی اقلام دارویی مانند داروهای رقیق کننده خون، برخی از اقلام دارویی مبتلایان به پرفشاری خون و نقرس قرصهای ضد بارداری و ضد افسردگی و همچنین دریافت بیش از حد ویتامین A با ریزش مو همراه است. مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات تکمیلی به شما کمک می کند.تا علت بروز ریزش مو خود ا بهتر بشناسید و برای آن اره ای مناسب بیاندیشید.

بسیاری از ما بر این باوریم که پوست و مو بیشتر از آنکه تحت تاثیر تغذیه قرار داشته باشند متاثر از مواد آرایشی و بهداشتی می باشند این باور چندان درست نبوده و باید گفت که ریشه بسیاری از مشکلات پوست ومو از جمله ریزش مو، خشکی پوست و مو، شکننده بودن ناخنها می تواند در کمبود های تغذیه ای باشد. بسیاری از املاح و ویتامینها در حفظ سلامت پوست و مو نقش دارند از آن جمله می توان ویتامینC، روی، مس، کلسیم، منیزیم، آهن را نام برد. اما در زمان ریزش مو چگونه می توانیم به احیای مجدد مو و پرپشتی آن کمک کنیم؟
یکی از راههای تقویت موی سر کمک گرفتن از ترکیبات گیاهی و املاح و ویتامینهای مناسب برای رشد موی سر است.
کاهش سرعت ریزش مو به خصوص در صورتی که از الگوی ریزش موی مردانه تبعیت نماید استفاده از مهار کننده های طبیعی آنزیم 5 آلفا ردکتاز می باشد از جمله این عصاره های گیاهی نخل اره ای (Sawopalmetto) و عصاره چای سبز را می توان نام برد همچنین عنصر روی نیز تا حدودی این اثر را دارد بعلاوه روی به همراه ویتامین C در ساخت کلاژن مورد نیاز است و کمبود روی به عنوان یکی از علل اصلی ریزش مو معرفی شده است  از سوی دیر معلوم شده که دریافت اسید آمینه ال- لیزین به برداشت بهتر روی در بدن کمک کرده و باعث روند رو به بهبود ریزش مو  شده و رویش مجدد موی سر را تسریع می کند همچنین اسید آمینه ال- سیستئین نیز در کنترل ریزش مو موثر است در واقع این آمینو اسید در بدن به سیستین تبدیل می شود که برای تولید کراتین به عنوان پروتئین اصلی موجود در ساختمان تار مو ضروری می باشد .
از ویتامین ها با نقش کاملا شناخته شده در حفظ موی سر و پیشگیری از ریزش آن بیوتین، اسید فولیک و نیاسین میباشد که برای تقسیم سلولی و رشد سلول مورد نیازند.
همواره به خاطر داشته باشید هر اقدامی در زمان مناسب بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت در خصوص ریزش مو نیز همین طور است قبل از آنکه دیر شود اقدام کنید زیرا بسیاری از افراد وقتی نزدیک به 40 درصد موی سر خود را از دست می دهند متوجه تغییر واضح می شوند پس قبل آنکه دیر شود برای این مشکل چاره ای بیاندیشید...


 
1-    پوست معمولي: (NORMAL) این گروه پوستی در واقع بهترین نوع پوست ميباشد، از نظر چربی نیز دارای ظاهری متعادل و رنگ پوست نيز طبیعی( صورتی کم رنگ) است، دارای منافذ ریز و اغلب گلگون ميباشد.
2-    پوست خشك: (DRY)پوستی خشک پوستی با قطر بسیار کم(نازک) که به دلیل کاهش ترشح سیبوم (ماده چرب نگه دارنده پوست)، پوشش هیدرو لیپید در آن ضعیف شده و رطوبت را در خود نگه نمیدارد.
3-    پوست چرب: (OILY) این گروه پوستی به علت فعالیت بیش از اندازه غدد چربی که دقیقا به فولیکول (Follicle) مو چسبیده اند و درقسمت میانی پوست جای دارند، با ترشح بيش از حد چربي که میتواند به دلیل وراثت (مهم ترین عامل در چربی پوست)، بعضی عادات بد غذایی، تغییرات هورمونی و  در بعضي مناطق بستگی به شرایط آب و هوا داشته باشد. چربي پوست بيشتر در قسمت پروانه‏اي صورت (قسمت پيشاني، بيني، گونه و چانه‏ها) قابل مشاهده است.
در اوايل دوران بلوغ بدن شروع به ساختن هورمون آندروژن (هورمون مردانه) مي‏كند كه باعث بزرگ شدن و فعال شدن غدد چربي ميگردد. در قسمت مياني پوست اين غدد بزرگتر شده، به يكديگر مي‏پيوندند و در لايه هاي بالا همين پيوند غدد را ما به صورت آكنه (Acne) روي پوست مي‏بينيم. البته چيزي كه ما در ظاهر بر روي پوست مي‏بينيم بسيار متفاوت تر از اتفاقي است كه در زير پوست افتاده.
4-    پوست مختلط: (COMBINATION)این نوع پوست در بعضی نقاط (قسمت پروانه‏اي شكل) احساس چربی و و در نقاط دیگر صورت احساس خشکی میکند در واقع پوست مختلط پیش در آمدی برای پوست های چرب میباشد. افرادي كه داراي اين نوع پوست يا پوست هاي چرب هستند به اشتباه بر اين باورند كه به علت چربي روي پوست از هيچ نوع كرمي نبايد استفاده كنند در صورتي كه اين پوست احتياج به كرمهاي مرطوب كننده دارد.
5-    پوست دهيدراته:( DEHYDRATED) اين نوع پوست در واقع حالت بسيار پيشرفته از پوست خشك ميباشد كه كاملا لايه هيدرو-ليپيد رطوبت خود را از دست داده. اين پوست در كنار رطوبت به چربي نياز دارد.
6-    پوست حساس: (Sensitive) این نوع پوست بیشتر در کشور های اروپایی که اکثرا سفید پوست هستند یافت میشود. عموما ظاهری قرمز رنگ و ملتهب دارند. اين نوع پوست درجه بندي هاي مختلفي دارد كه در حالت بسيار حساس حتي جاي انگشتان نيز در اثر لمس كردن پوست بر روي آن باقي ميماند. براي اين نوع پوست بهتر است از ماسك هاي خنك كننده و آرامش بخش استفاده كرد. اغلب اين نوع پوست ظاهري با مويرگ هاي پاره شده دارند كه علت آن لمس زياد پوست است.
7-    پوست آسيب ديده: (Stress) پوست به دلیل قرار گرفتن بیش از حد در مقابل نور آفتاب به صورت طبیعی (sunbathe) یا مصنوعی (solarium) خشک شده رطوبت خود را به شدت از دست میدهد و دارای نشانه ای زودرس پیری میشود. ادامه قرار گرفتن در این وضعیت باعث چرمی شدن پوست میشود. این امر باعث میشود پوست قدرت جذب خود را از دست داده و از حالت تعادل خارج شود.     
8-    پوست داراي لك: (IMPURE) ترشح بييش ازحد ملانين از سلولهايMelanocytes  در لايه Basal، كه مانند يك كلاهك بر روي سلولهاي پوست قرار دارند كه باعث بوجود آمدن لك مي‏شود. دليل اصلي ايجاد اين لك ها كهMelasma  ناميده ميشود ترشح بيش از اندازه هورمون زنانه "استروژن" است. در زمان حاملگي به علت ترشح بيش از اندازه اين هورمون ما با لكهاي بيشتري در پوست مواجه ميشويم. بعد از زمان حاملگي اين لكها برطرف ميشوند ولي بسته به نوع پوست و حساس بودن آن گاهي اين لكها بروي پوست باقي مي‏ماند. از بين بردن لكهاي ماندگار جزو دشوار ترين كارهايي است كه متخصصان در كابين با آن مواجه هستند.
9-    پوست افتاده: (َATROPHY) به پوست هایی که روند سلول سازی در آنها کند تر انجام میپذیرد و لایه اپیدرمیس با گذشت زمان نازک تر میگردد و نمیتواند رطوبت را درخود نگه دارد پوست افتاده گفته میشود که در این حالت پوست حالت ارتجاعی خود را از دست میدهد و کم کم چروکها نمایان میشود.

۱- بهتر است در همان ماههای اول بارداری جهت معاینه دندانها به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک روشهای بهداشتی لازم جهت پیشگیری ازپوسیدگی وبیماری لثه را به شما آموزش دهد .
۲- بعد از هر باراستفراغ دندانها را مسواک کنید و یا حداقل دهان را بطور کامل با آب بشویید .

زمان مناسب جهت ویزیت دندان ها

بطور کلی دوران حاملگی را که تقریبا” نه ماه است به سه دوره سه ماهه تقسیم می کنند که به نامهای سه ماهه اول ، دوم و سوم موسوم است . زمانهای مناسب مراجعه به دندانپزشک شامل دو بار در سه ماهه اول حداقل یکبار در سه ماهه دوم و یکبار در سه ماهه سوم است
در طول این دوره تغییرات مختلفی در بدن مادر و جنین ایجاد می شود .
سه ماه اول
بافتهای مختلف بدن جنین در این دوره تشکیل می شود و جنین به مواد و تحریکات مختلف بسیار حساس است و احتمال سقط جنین زیاد است .همچنین در این دوره مادر از کسالتهایی چون تهوع و استفراغ صبحگاهی ، بی میلی به غذا و تغییرات قلبی عروقی رنج می برد . بنابر این بهتر است درمانهای دندانپزشکی طولانی مدت در این دوره انجام نشود .  ملاقات دوم سه ماهه اول جهت ارزیابی رعایت بهداشت دهان توسط خانم حامله است . تغییرات بافتهای لثه در اثر هورمونها بررسی می شود و دستورات بهداشتی لازم داده  می شود .
سه ماه دوم : این دوره بهترین زمان جهت انجام درمانهای دندانپزشکی است چون بافتهای مختلف بدن جنین تشکیل شده اند و در حال رشد و تکامل هستند . همچنین حالت کسالت و تهوع ابتدای حاملگی تا حدودی برطرف شده است ،خانم حامله معمولا” راحت تر از سه ماهه اول می تواند در وضعیت مناسب روی صندلی دندانپزشکی قرار گیرد . در این دوره می توان تمام درمانهای دندانی لازم را انجام داد .استفاده از بی حس کننده موضعی مانعی ندارد .

سه ماه سوم :  در این دوره رشد و تکامل جنین ادامه دارد و سرعت آن بیشتر از شش ماهه اول حاملگی است . خانم حامله به دلیل افزایش وزن جنین نمی تواند مدت زیادی در حالت خوابیده به پشت روی صندلی دندانپزشکی قرار گیرد .بنابر این بهتر است فقط درمانهای کوتاه مدت و اورژانس دراین دوره انجام شود . همچنین در ملاقات دندانپزشکی این دوره نکات لازم در مورد چگونگی رویش دندانهای  نوزاد ، مراقبتهای منزل و زمان مراجعه جهت معاینه دندانپزشکی نوزاد توصیه خواهد شد .خانمهای حامله باید توجه داشته باشند که درمانهای اورژانس دندانپزشکی در هر دوره و زمانی از حاملگی می تواند انجام شود . بنابر این به هیچ وجه نباید برای تسکین درد دندان خود به مدت طولانی از مسکن ها استفاده کنند ، بلکه باید سریعا” به دندانپزشک مراجعه نمایند .

نوشیدنی محبوب اغلب ما ایرانی‌ها، چای است، اما به تازگی قهوه هم جای خودش را در بین ما باز کرده است.اگر از “کلاس” ظاهری که قهوه با خود به همراه می ‌آورد، بگذریم، بهتر است درباره فایده‌های آن هم قدری اطلاع داشته باشیم. شاید تعجب کنید اگر بدانید در ده سال اخیر، نوزده هزار بررسی در مورد این فایده‌ها انجام شده و نتیجه اغلب آنها هم به نفع قهوه تمام شده است.ماده‌ای که در قهوه وجود دارد و آن را از این همه امتحان سربلند بیرون آورده، “کافئین” نام دارد. قهوه در مقدار مساوی، چیزی حدود سه و نیم برابر بیشتر از چای و کولا کافئین دارد.
البته بعضی از خواص قهوه هم مربوط به کافئین نیست. قهوه، آنتی اکسیدان‌ های زیادی هم دارد، مثل کلروژنیک و توکوفرول که باعث برخی اثرهای شفابخش آن می ‌شود. به اضافه ی مواد معدنی مثل منیزیم که معلوم شده می ‌توانند در بهبود پاسخ بدن به انسولین و اصلاح متابولیسم گلوکز مؤثر باشند.

نوشیدن قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم می‌شود

پژوهشگران ژاپنی اعلام کردند: بر اساس دستاوردی که آنها به دست آورده اند، نوشیدن روزانه قهوه توسط زنان موجب کاهش خطر ابتلای آنان به سرطان رحم می شود. یک تیم تحقیقاتی از وزارت بهداشت، رفاه و کار ژاپن با همکاری پژوهشگران ژاپنی دانشگاه توهوکو تحقیقی را در این زمینه بر روی زنان انجام داده اند.
به گزارش ان .اچ .کی ، پژوهشگران ژاپنی گفتند، در جریان تحقیقات خود متوجه شده اند که خطر گسترش سرطان رحم در بین زنانی که روزانه دو فنجان و یا بیشتر قهوه می نوشند، در مقایسه با زنانی که یک تا دو فنجان قهوه در هفته می نوشند، به نصف می رسد.
پژوهشگران همچنین دریافته اند که نوشیدن قهوه با هورمونهای جنسی زنان در ارتباط است و به طور آشکار بر یائسگی آنان تاثیر دارد.
پروفسور کیوشی ایتو یکی از اعضای تحقیقاتی دانشگاه توهوکو گفت: ترکیبات مختلف قهوه برای کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان ، با یکدیگر در ارتباط هستند.
ایتو افزود: اگر این تیم ژاپنی بتواند این موضوع را تعیین کند که کدام یکی از ترکیبات قهوه بزرگترین نقش را در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد،کمک بزرگی در پیشگیری از بروز سرطان و درمان این بیماری خواهد کرد.

پسته نه تنها در ۲‌نوع خام و بو داده از جمله اجزای مهم آجیل‌های شور و شیرین است، بلکه نوع تازه آن نیز – که در اواخر تابستان و اوایل پاییز به بازار می‌آید – طرفداران بسیاری داردمغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
پسته بسیار مقوی است و حاوی ویتامین های ب ،۱ ب ۳، ویتامین E بوده و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم را داراست.مغز پسته به دلیل دارا بودن آهن، خون ساز است و معمولاً به افرادی که از کم خونی فقر آهن رنج می برند، مصرف آن توصیه می شود.

پسته، فشارخون را پایین می‌آورد

  • محققان در یک پژوهش جدید دریافته‌اند که مصرف پسته برای پایین آوردن فشارخون موثر است .
  • این متخصصان می‌گویند: خوردن یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعده مناسب و خوشمزه است بلکه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون بر اساس نتایج این تحقیق جدید پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات‌ها در بدن می‌تواند فشارخون را پایین بیاورد.
  • محققان دانشگاه تورنتو در کانادا که این مطالعه را انجام داده‌اند، تاکید کردند: چون مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب کربوهیدرات را پایین می‌آورد بنابراین مغز این خشکبار می‌تواند به کنترل دیابت بویژه در کشورهایی مانند هند که در حال حاضر ۴۰ میلیون بیمار مبتلا به دیابت دارد کمک کند. این در حالی است که محققان هندی پیش بینی کرده‌اند؛ شمار مبتلایان به دیابت در این کشور تا سال ۲۰۲۵ به ۸۰ میلیون نفر خواهد رسید.
  • به گفته متخصصان تغذیه؛ پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ مهم مانند پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌کند.
  • علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می‌شود. پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.
  • بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر “روی” موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن تاثیر به سزایی دارد.
  • علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌ بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی چون کم‌خونی‌های ناشی از فقر آهن داشته باشد.
  • محققان می گویند؛ خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی با توجه به این که خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.

Page 10 of 12