• ایمیل: info@yaghootsalamat.com

  • تلفن : 3902-21-0098

Subcategories

مطالعات اخیر نشان می دهد، مصرف سبزیجاتی که برگ پهن سبز رنگ دارند، احتمال ابتلا به آب سیاه (گلوکوم) را 30 درصد کاهش می دهد.

مطالعه بیش از 105 هزار داوطلب بین سال های 1984 تا 2012 توسط محققان دانشکده پزشکی هاروارد، نشان می دهد، رژیم غذایی حاوی سبزیجات برگ پهن مانند کاهو و اسفناج، احتمال ابتلا به آب سیاه را 30 درصد کاهش می دهد. اختلال آب سیاه به دلیل اختلال در جریان خون عصب بینایی بوجود می آید.
سبزیجات برگ پهن حاوی مقادیر بالای اکسید نیتریک هستند. اکسید نیتریک یک عامل مهم در تنظیم جریان خون چشم است. از طرفی، این سبزیجات حاوی دو آنتی اکسیدان قوی به نام های لوتئین و زیگزانتین هستند که احتمال ابتلا به بیماری های مزمن چشم از قبیل گلوکوم، آب مروارید و انحطاط ماکولا را کاهش می دهند.
محققان توصیه می کنند که در صورتی که در خانواده سابقه بیماری آب سیاه وجود دارد، سبزیجاتی مانند اسفناج، کاهو، کرفس، کلم پیچ، کلم بروکلی، نخود فرنگی و جوانه کلم بروکسل، بیشتر مصرف شود.این مطالعه نشان می دهد نقش سبزیجات در بهبود بینایی، موثر تر از هویج است.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، در آمریکا بیش از سه میلیون نفری که به آب سیاه مبتلا هستند، می توانستند با رژیم غذایی سالم مملو از سبزیجات برگ پهن، از بیماری خود اجتناب کنند. نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA منتشر شده است.

موهای شما درباره آنچه در بدن‌تان می‌گذرد، سخن می‌گوید. دلایل متعددی برای این مساله وجود دارد که روزانه هنگام شانه‌زدن، تعداد زیادی از موهایتان را روی برس می‌بینید؛ کمبود ویتامین، مشکلات تیروئید و یائسگی از عوامل اصلی ریزش مو است.

اغلب زمانی که اولین بار ریزش موهایتان آغاز می‌شود، دقیقا یادتان نیست،‌ با این حال زمانی متوجه از بین رفتن بسیاری از موهایتان می‌شوید که قسمت عمده‌ای از موهایتان را از دست داده‌اید و احساس می‌کنید که کف سرتان دیده می‌شود.

دکتر حسن صیرفی، متخصص بیماری‌های پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این باره می‌گوید: افزایش فعالیت غده پاراتیروئید به ریزش موها منجر شده و بیماری کبدی و کلیوی مزمن هم کاهش تراکم موها را در پی دارد. ریزش مو در بیماری‌های بدخیم، بیشتر ناشی از کمبود پروتئین است و در مواردی می‌تواند اولین علامت بیماری لنفوم باشد. ریزش مو گاهی در بیماران بستری که از راه وریدی تغذیه می‌کنند، مشاهده می‌شود که این امر به علت کمبود ریزمغذی‌ها،‌ چربی‌های اساسی و کمبود روی است.

داروهایی که موها را دوست ندارند

دکتر صیرفی می‌گوید: مصرف بعضی از ویتامین‌ها با مقادیر بالا مانند ویتامین A، می‌تواند باعث ریزش موها شود. یکی از علل شایع ریزش مو، مصرف بعضی از داروها برای درمان بیماری‌های مختلف مثل داروهای جلوگیری‌کننده از لخته‌شدن خون و ضدتشنج است. معمولا دو تا سه ماه پس از مصرف داروها ریزش مو ایجاد شده و سه ماه بعد از قطع دارو به حالت اولیه بازمی‌گردد.

به موهایمان خوب غذا دهیم

این عضو هیات علمی دانشگاه در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم غذایی نادرست می‌تواند در ریزش مو موثر باشد، می‌گوید: رژیم غذایی که در آن، مواد مغذی به اندازه کافی وجود نداشته باشد روی مو تاثیرگذار است. رژیم‌های غذایی سخت و طولانی و کمبودهای تغذیه‌ای به اختلالات ساقه مو و ریزش موها منجر می‌شود. کمبود پروتئین ناشی از تغذیه نادرست یا اختلالات متابولیکی نیز به ریزش می‌انجامد، اما این مورد زمانی که ناشی از زایمان، سقط یا قطع قرص‌های جلوگیری باشد، امری فیزیولوژیکی است و خود به خود بهبود می‌یابد.

بررسی موهای خانواده

به گفته دکتر صیرفی، حدود ۵۰ درصد از خانم‌ها در ۵۰‌ سالگی از ریزش مو شکایت می‌کنند. عوامل ایجاد‌کننده ریزش موها شامل ژنتیک ، عوامل هورمونی، بیماری‌های متابولیک و اختلالات تغذیه‌ای و عوامل محیطی است.

این متخصص پوست و مو با اشاره به این‌که کم‌خونی و فقرآهن و تجویز آن به‌تنهایی عامل ریزش مو نیست، می‌افزاید: در سنین مستعد بارداری که کم‌خونی و فقرآهن به‌صورت خفیف یا متوسط بین زنان شایع است، تجویز آهن می‌تواند موثر واقع شود.

وی توصیه می‌کند: بهترین آزمایش در این مورد تعیین میزان فریتین سرم (بیش‌باری آهن) است. از آنجا که اندازه‌گیری هموگلوبین، هماتوکریت و شمارش گلبول‌های قرمز خون، روش مطمئن برای نشان دادن فقر‌آهن نیست، در کسانی که دچار بیماری‌های التهابی مزمن، عفونت‌ها، بیمارهای مزمن کلیوی یا بدخیمی‌های داخلی هستند اندازه‌گیری فریتین سرم هم قابل اعتماد نبوده و تست‌های دقیق‌تر برای تعیین میزان آهن لازم است.

مصرف محتاطانه قرص آهن

به گفته دکتر صیرفی، تجویز آهن به دنبال کمبود آن لازم است، اما در افرادی که میزان آهن آنها طبیعی است، تجویز آهن ممکن است ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

وی تاکید می‌کند: کمبود ارثی روی و کمبود اکتسابی آن ناشی از بیماری‌های التهابی روده یا فقر تغذیه‌ای می‌تواند باعث ریزش موها شود. در آزمایش‌های خونی که برای بررسی علل ریزش مو انجام می‌گیرد، ممکن است کمبود روی یا آهن ملاحظه شود و با تجویز پزشک با مصرف مکمل‌‌های تغذیه‌ای حاوی روی و آهن، ریزش مو درمان نشود که در این صورت این مسأله به علت ریزش موی ارثی ـ هورمونی یا آندروژنتیک است که شایع‌ترین نوع ریزش مو در آقایان و خانم‌ها محسوب می‌شود.

دکتر صیرفی ادامه می‌دهد: در چنین مواردی استفاده از ترکیبات موضعی یا خوراکی بهترین راه درمان ریزش مو تلقی می‌شود، همچنین هر چه درمان ریزش مو سریع‌تر انجام گیرد، نتایج مطلوب‌تر است. نباید فراموش کرد که جذب آهن از طریق مواد تغذیه‌ای یعنی منابع گوشتی بسیار بهتر و سریع‌تر از منابع گیاهی یا مکمل‌ها صورت می‌گیرد.

یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است.
این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد  که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد.
این مکمل  که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد.


 مطالعات جدید نشان می دهد که 82 درصد افرادی که به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مبتلا هستند از کمبود ویتامین D رنج می برند.
سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال شایع گوارشی است که با علایمی مانند اسهال، یبوست، شکم درد، استرس، خستگی مزمن و نفخ همراه است.
مطالعات محققان گوارش مولکولی دانشگاه شفیلد نشان می دهد که 82 درصد از افراد مبتلا به IBS، به کمبود ویتامین D دچار هستند. کمبود ویتامین D علایم IBS را تشدید می کند. محققان در این مطالعه بیماران مبتلا به IBS را تحت درمان با دوز بالای ویتامینD3 قرار دادند و مشاهده کردند علایم بیماری به طور قابل توجهی کاهش می یابد. محققان در حال بررسی تاثیر مکمل های ویتامین D بر سندرم روده تحریک پذیر هستند.
حدود 10 تا 23 درصد از جمعیت جهان و 10 تا 15 درصد از جمعیت آمریکا به این اختلال مبتلا هستند. هرسال حدود 2.4 تا 3.5 میلیون نفر بر اثر این عارضه در آمریکا به پزشک مراجعه می کنند. هزینه های ناشی از این عارضه شامل درمان، مراقبت های پزشکی، کاهش بهره وری و غیبت در محل کار حدود 21 میلیارد دلار در سال برآورد شده است.
کنترل رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی، اجتناب از تنش های روحی و ورزش، مهمترین روش های درمان سندرم روده تحریک پذیر هستند. نتایج این تحقیقات در نشریه BMJ Open Gastroenterology منتشر شده است.

 

 

 

Arginine, a common amino acid found naturally in foods, breaks down dental plaque, which could help millions of people avoid cavities and gum disease, researchers at the University of Michigan and Newcastle University have discovered.

Alexander Rickard, assistant professor of epidemiology at the U-M School of Public Health, and colleagues, discovered that in the lab L-arginine—found in red meat, poultry, fish and dairy products, and is already used in dental products for tooth sensitivity—stopped the formation of dental plaque.

"This is important as bacteria like to aggregate on surfaces to form biofilms. Dental plaque is a biofilm," Rickard said. "Biofilms account for more than 50 percent of all hospital infections. Dental plaque biofilms contribute to the billions of dollars of dental treatments and office visits every year in the United States."

Dental biofilms are the culprits in the formation of dental caries (cavities), gingivitis and periodontal disease. Surveys indicate that nearly 24 percent of adults in the United States have untreated dental caries, and about 39 percent have moderate-to-severe periodontitis, a number that rises to 64 percent for those over age 65.

Most methods for dental plaque control involve use of antimicrobial agents, such as chlorhexidine, which are chemicals aimed at killing plaque bacteria, but they can affect sense of taste and stain teeth. Antimicrobial treatments have been the subject of debate about overuse in recent years.

Pending further clinical trials to verify their lab findings, the researchers said L-arginine could take the place of the current plaque-controlling biocide substances including chlorhexidine and other antimicrobials.

"At present, around 10-to-15 percent of adults in the Western world have advanced periodontitis, which can lead to loose teeth and even the loss of teeth. Therefore, there is a clear need for better methods to control dental plaque," said Nick Jakubovics, a lecturer at Newcastle University's School of Dental Sciences.

Their findings are reported in the current issue of PLOS ONE.

The mechanism for how L-arginine causes the disintegration of the biofilms needs further study, the researchers said. It appears arginine can change how cells stick together, and can trigger bacteria within biofilms to alter how they behave so that they no longer stick to surfaces, they said.

In conducting their research, team members used a model system they introduced in 2013 that mimics the oral cavity. The researchers were able to grow together the numerous bacterial species found in dental plaque in the laboratory, using natural human saliva.

"Other laboratory model systems use one or a small panel of species," Rickard said. "Dental plaque biofilms can contain tens to hundreds of species, hence our model better mimics what occurs in the mouth, giving us great research insight."

 

 

 

 یک مطالعه در دانشگاه ایالتی اورگان نشان می دهد که رژیم های حاوی چربی و قند بالا در مقایسه با یک رژیم غذایی سالم، باعث ایجاد تغییرات در باکتریهای روده می شوند که به نظر می رسد با فقدان قابل توجه «انعطاف پذیری شناختی» یا قدرت انطباق و سازگاری با شرایط متغیر در ارتباط باشند.

تاثیر فوق در رژیم حاوی قند بالا جدی تر است زیرا در نتیجه مصرف این رژیم، اختلال در یادگیری در هر دو حافظه بلند مدت و کوتاه مدت رخ می دهد.

یافته های فوق بر برخی دیگر از مطالعات مربوط به تاثیر چربی و قند بر عملکرد شناختی و رفتاری  منطبق است و نشان می دهد که برخی از این مشکلات ممکن است به تغییر میکروبیوم که یک ترکیب پیچیده در دستگاه گوارش حدود ۱۰۰ تریلیون میکروارگانیسم است، مرتبط باشد.

تحقیق فوق از طریق موش های آزمایشگاهی صورت گرفت. بر این اساس، موش ها رژیم های غذایی مختلف را مصرف می کردند و پس از آن تحت انواع آزمایشات، مانند تست ماز آبی (water maze test)، قرار می گرفتند تا تغییرات در عملکرد ذهنی و جسمی اشان مورد کنترل قرار گیرد و اثرات مرتبط بر انواع مختلفی از باکتری ها مورد بررسی قرار گرفت. یافته های فوق در مجله علم عصب شناسی، با حمایت بنیاد میکروبیولوژی و بنیاد ملی علوم، منتشر شده است.

به گفته کتی ماگنوسون استاد دانشگاه کالج OSU و محقق اصلی این مطالعه،«روشن است که باکتریهای روده (میکروبیوتا) با مغز انسان در ارتباط هستند.»

وی معتقد است: باکتری ها می توانند ترکیباتی را خارج کنند که به عنوان انتقال دهنده های عصبی عمل می کنند، اعصاب حسی یا سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند و بر طیف گسترده ای از عملکرد های بیولوژیک تاثیر گذارند. ما در مورد نوع پیغام های ارسالی مطمئن نیستیم اما رهگیری مسیر و اثرات مربوطه را مورد بررسی قرار داده ایم.

در این تحقیق، تنها پس از چهار هفته مصرف رژیم پر چرب و پر قند، عملکرد موش- در مقایسه با آنهایی که رژیم غذایی طبیعی داشتند- در آزمون های مختلف عملکرد ذهنی و جسمی کاهش یافت. یکی از مهم ترین تغییرات در انعطاف پذیری شناختی بود که خیلی هم زیاد بود.

ماگنوسون می گوید: فرض کنید در حال رانندگی در مسیری هستید که برایتان آشناست. یک روز جاده بسته می شود و شما مجبور به یافتن راه جدید می شوید. فردی که سطح بالای انعطاف پذیری شناختی را دارد بلافاصله خود را با شرایط مختلف وفق می دهد، بهترین مسیر را تعیین می کند، و همان مسیر را صبح روز بعد نیز به یاد می آورد. فردی که دچار اختلال انعطاف پذیری شناختی است، ممکن است یک راه طولانی، آهسته و استرس زا را انتخاب نماید.

«رژیم غذایی غربی» و یا غذاهای سرشار از چربی، قند و کربوهیدرات های ساده منجر به طیف وسیعی از بیماری های مزمن در ایالات متحده می شوند که عبارتند از اپیدمی چاقی و افزایش بروز بیماری آلزایمر.

در کشور ما افسردگی جزء 7 علت اولیه بروز بیماری‌ و ناتوانی در سنین مختلف بشمار می‌رود.
دکتر زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت گفت: کمبود برخی مواد مغذی و ویتامین‌ها در رژیم غذایی فرد می‌توانند سبب ایجاد افسردگی شود و یا در مواردی افسردگی فرد را تشدید کند از مهمترین این مواد اسیدهای چرب امگا 3 است که کمبود آن فرد را مستعد افسردگی می‌کند اسیدهای چرب امگا 3 در غذاهای دریایی و روغنی کانولا، روغن سویا و گردو وجود دارد.

از دیگر موادی که کاهش آن در خون میزان ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد اسید فولیک است. اسید فولیک در جگر، قارچ، سبزی‌جات سبز مثل اسفناج و کلم بروکلی، گوشت گاو کم چرب، سیب زمینی، نان گندم کامل ، آب پرتغال و لوبیا وجود دارد.

وی در ادامه گفت: کمبود آهن، ویتامین B6 و B12، ویتامین E، ویتامین C، منیزیم، روی، آهن، سلنیوم و برخی مواد دیگر در ابتلا به افسردگی موثر است. بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت به اندازه مواد مغذی و داشتن وزن مناسب، در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.

همچنین چاقی افراد به علل مختلف در ابتدا به افسردگی نقش بسزایی دارد و از طرف دیگر افسردگی هم می‌تواند منجر به چاقی شود.


Page 3 of 24