• ایمیل: info@yaghootsalamat.com

  • تلفن : 3902-21-0098

Subcategories

موهای شما درباره آنچه در بدن‌تان می‌گذرد، سخن می‌گوید. دلایل متعددی برای این مساله وجود دارد که روزانه هنگام شانه‌زدن، تعداد زیادی از موهایتان را روی برس می‌بینید؛ کمبود ویتامین، مشکلات تیروئید و یائسگی از عوامل اصلی ریزش مو است.

اغلب زمانی که اولین بار ریزش موهایتان آغاز می‌شود، دقیقا یادتان نیست،‌ با این حال زمانی متوجه از بین رفتن بسیاری از موهایتان می‌شوید که قسمت عمده‌ای از موهایتان را از دست داده‌اید و احساس می‌کنید که کف سرتان دیده می‌شود.

دکتر حسن صیرفی، متخصص بیماری‌های پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این باره می‌گوید: افزایش فعالیت غده پاراتیروئید به ریزش موها منجر شده و بیماری کبدی و کلیوی مزمن هم کاهش تراکم موها را در پی دارد. ریزش مو در بیماری‌های بدخیم، بیشتر ناشی از کمبود پروتئین است و در مواردی می‌تواند اولین علامت بیماری لنفوم باشد. ریزش مو گاهی در بیماران بستری که از راه وریدی تغذیه می‌کنند، مشاهده می‌شود که این امر به علت کمبود ریزمغذی‌ها،‌ چربی‌های اساسی و کمبود روی است.

داروهایی که موها را دوست ندارند

دکتر صیرفی می‌گوید: مصرف بعضی از ویتامین‌ها با مقادیر بالا مانند ویتامین A، می‌تواند باعث ریزش موها شود. یکی از علل شایع ریزش مو، مصرف بعضی از داروها برای درمان بیماری‌های مختلف مثل داروهای جلوگیری‌کننده از لخته‌شدن خون و ضدتشنج است. معمولا دو تا سه ماه پس از مصرف داروها ریزش مو ایجاد شده و سه ماه بعد از قطع دارو به حالت اولیه بازمی‌گردد.

به موهایمان خوب غذا دهیم

این عضو هیات علمی دانشگاه در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم غذایی نادرست می‌تواند در ریزش مو موثر باشد، می‌گوید: رژیم غذایی که در آن، مواد مغذی به اندازه کافی وجود نداشته باشد روی مو تاثیرگذار است. رژیم‌های غذایی سخت و طولانی و کمبودهای تغذیه‌ای به اختلالات ساقه مو و ریزش موها منجر می‌شود. کمبود پروتئین ناشی از تغذیه نادرست یا اختلالات متابولیکی نیز به ریزش می‌انجامد، اما این مورد زمانی که ناشی از زایمان، سقط یا قطع قرص‌های جلوگیری باشد، امری فیزیولوژیکی است و خود به خود بهبود می‌یابد.

بررسی موهای خانواده

به گفته دکتر صیرفی، حدود ۵۰ درصد از خانم‌ها در ۵۰‌ سالگی از ریزش مو شکایت می‌کنند. عوامل ایجاد‌کننده ریزش موها شامل ژنتیک ، عوامل هورمونی، بیماری‌های متابولیک و اختلالات تغذیه‌ای و عوامل محیطی است.

این متخصص پوست و مو با اشاره به این‌که کم‌خونی و فقرآهن و تجویز آن به‌تنهایی عامل ریزش مو نیست، می‌افزاید: در سنین مستعد بارداری که کم‌خونی و فقرآهن به‌صورت خفیف یا متوسط بین زنان شایع است، تجویز آهن می‌تواند موثر واقع شود.

وی توصیه می‌کند: بهترین آزمایش در این مورد تعیین میزان فریتین سرم (بیش‌باری آهن) است. از آنجا که اندازه‌گیری هموگلوبین، هماتوکریت و شمارش گلبول‌های قرمز خون، روش مطمئن برای نشان دادن فقر‌آهن نیست، در کسانی که دچار بیماری‌های التهابی مزمن، عفونت‌ها، بیمارهای مزمن کلیوی یا بدخیمی‌های داخلی هستند اندازه‌گیری فریتین سرم هم قابل اعتماد نبوده و تست‌های دقیق‌تر برای تعیین میزان آهن لازم است.

مصرف محتاطانه قرص آهن

به گفته دکتر صیرفی، تجویز آهن به دنبال کمبود آن لازم است، اما در افرادی که میزان آهن آنها طبیعی است، تجویز آهن ممکن است ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

وی تاکید می‌کند: کمبود ارثی روی و کمبود اکتسابی آن ناشی از بیماری‌های التهابی روده یا فقر تغذیه‌ای می‌تواند باعث ریزش موها شود. در آزمایش‌های خونی که برای بررسی علل ریزش مو انجام می‌گیرد، ممکن است کمبود روی یا آهن ملاحظه شود و با تجویز پزشک با مصرف مکمل‌‌های تغذیه‌ای حاوی روی و آهن، ریزش مو درمان نشود که در این صورت این مسأله به علت ریزش موی ارثی ـ هورمونی یا آندروژنتیک است که شایع‌ترین نوع ریزش مو در آقایان و خانم‌ها محسوب می‌شود.

دکتر صیرفی ادامه می‌دهد: در چنین مواردی استفاده از ترکیبات موضعی یا خوراکی بهترین راه درمان ریزش مو تلقی می‌شود، همچنین هر چه درمان ریزش مو سریع‌تر انجام گیرد، نتایج مطلوب‌تر است. نباید فراموش کرد که جذب آهن از طریق مواد تغذیه‌ای یعنی منابع گوشتی بسیار بهتر و سریع‌تر از منابع گیاهی یا مکمل‌ها صورت می‌گیرد.

یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است.
این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد  که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد.
این مکمل  که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد.

 

 

 

Arginine, a common amino acid found naturally in foods, breaks down dental plaque, which could help millions of people avoid cavities and gum disease, researchers at the University of Michigan and Newcastle University have discovered.

Alexander Rickard, assistant professor of epidemiology at the U-M School of Public Health, and colleagues, discovered that in the lab L-arginine—found in red meat, poultry, fish and dairy products, and is already used in dental products for tooth sensitivity—stopped the formation of dental plaque.

"This is important as bacteria like to aggregate on surfaces to form biofilms. Dental plaque is a biofilm," Rickard said. "Biofilms account for more than 50 percent of all hospital infections. Dental plaque biofilms contribute to the billions of dollars of dental treatments and office visits every year in the United States."

Dental biofilms are the culprits in the formation of dental caries (cavities), gingivitis and periodontal disease. Surveys indicate that nearly 24 percent of adults in the United States have untreated dental caries, and about 39 percent have moderate-to-severe periodontitis, a number that rises to 64 percent for those over age 65.

Most methods for dental plaque control involve use of antimicrobial agents, such as chlorhexidine, which are chemicals aimed at killing plaque bacteria, but they can affect sense of taste and stain teeth. Antimicrobial treatments have been the subject of debate about overuse in recent years.

Pending further clinical trials to verify their lab findings, the researchers said L-arginine could take the place of the current plaque-controlling biocide substances including chlorhexidine and other antimicrobials.

"At present, around 10-to-15 percent of adults in the Western world have advanced periodontitis, which can lead to loose teeth and even the loss of teeth. Therefore, there is a clear need for better methods to control dental plaque," said Nick Jakubovics, a lecturer at Newcastle University's School of Dental Sciences.

Their findings are reported in the current issue of PLOS ONE.

The mechanism for how L-arginine causes the disintegration of the biofilms needs further study, the researchers said. It appears arginine can change how cells stick together, and can trigger bacteria within biofilms to alter how they behave so that they no longer stick to surfaces, they said.

In conducting their research, team members used a model system they introduced in 2013 that mimics the oral cavity. The researchers were able to grow together the numerous bacterial species found in dental plaque in the laboratory, using natural human saliva.

"Other laboratory model systems use one or a small panel of species," Rickard said. "Dental plaque biofilms can contain tens to hundreds of species, hence our model better mimics what occurs in the mouth, giving us great research insight."

 

 

 

در کشور ما افسردگی جزء 7 علت اولیه بروز بیماری‌ و ناتوانی در سنین مختلف بشمار می‌رود.
دکتر زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت گفت: کمبود برخی مواد مغذی و ویتامین‌ها در رژیم غذایی فرد می‌توانند سبب ایجاد افسردگی شود و یا در مواردی افسردگی فرد را تشدید کند از مهمترین این مواد اسیدهای چرب امگا 3 است که کمبود آن فرد را مستعد افسردگی می‌کند اسیدهای چرب امگا 3 در غذاهای دریایی و روغنی کانولا، روغن سویا و گردو وجود دارد.

از دیگر موادی که کاهش آن در خون میزان ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد اسید فولیک است. اسید فولیک در جگر، قارچ، سبزی‌جات سبز مثل اسفناج و کلم بروکلی، گوشت گاو کم چرب، سیب زمینی، نان گندم کامل ، آب پرتغال و لوبیا وجود دارد.

وی در ادامه گفت: کمبود آهن، ویتامین B6 و B12، ویتامین E، ویتامین C، منیزیم، روی، آهن، سلنیوم و برخی مواد دیگر در ابتلا به افسردگی موثر است. بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت به اندازه مواد مغذی و داشتن وزن مناسب، در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.

همچنین چاقی افراد به علل مختلف در ابتدا به افسردگی نقش بسزایی دارد و از طرف دیگر افسردگی هم می‌تواند منجر به چاقی شود.

مطالعات محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان می دهد که یکی از ترکیبات موجود در چای سبز، سلول های سرطان دهان را نابود می کند؛ در حالی که به سلول های سالم هیچ آسیبی وارد نمی کند.


 این ترکیب EGCG نام دارد و قادر به نابود کردن تمام سلول های سرطانی دهان است.

ترکیب EGCG با غیر فعال کردن میتوکندری سلول های سرطانی، باعث نابودی این سلول ها می شود.

تحقیقات نشان می دهد که این ترکیب خواص بالقوه ای در نابودی سلول های سرطانی دیگر نیز دارد.

به گزارش پنجمین سمپوزیم بین المللی در زمینه چای و سلامت در واشنگتن، برخی از مزایای چای سبز عبارتند از :

• پلی فنول موجود در برگ چای سبز باعث کاهش وزن می شود

تحقیقات نشان داده است که چربی دور شکم مصرف کنندگان دایمی چای سبز کاملا متناسب است. چای سبز دارای ترکیباتی هستند که موجب اکسیداسیون چربی می شود.

• ترکیبات موجود در چای سبز از بروز سرطان جلوگیری می کند

برگ چای سبز حاوی پلی فنل است؛ پلی فنل از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند. چای سبز از بروز سرطان پروستات جلوگیری می کند.

• چای سبز معمولی باعث سلامت قلب و کاهش فشار خون می شود

معمولا چربی وعده های غذایی باعث افزایش غلظت خون می شود. چای باعث اتساع رگ های خونی می شود و به این ترتیب فشار خون کاهش می یابد.

• چای سبز باعث افزایش تراکم استخوان می شود

پوکی استخوان، عمده ترین نگرانی سازمان بهداشت جهانی است. پلی فنل موجود در چای سبز، باعث استحکام استخوان می شود و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند. علاوه بر این، چای باعث تقویت عملکرد عضلات و کاهش التهاب می شود. در ادامه بررسی ها آمده است که چای سبز یکی از مهمترین عوامل ترمیم و بازسازی استخوان است.

نتایج این تحقیقات در نشریه Molecular Nutrition and Food Research منتشر شده است.

مطالعات نشان می دهد که ویتامین D حدود 3 درصد ژنوم انسان را تنظیم می کند . یک محقق ایرانی دراین زمینه می گوید: تحقیقات نشان داده است که رفع کمبود این ویتامین ، مرگ و میر را 11 درصد کاهش می دهد.
راحت ترین راه برای دریافت ویتامین D برای مردم این است که به اندازه کافی در معرض آفتاب قرار بگیرید. درواقع گیرنده های این ویتامین روی دی ان ای انسان است و این ویتامین بیان ژن ها را در بدن تنظیم می کند.

کمبود ویتامین D معمولا مشکلاتی مثل رماتیسم و پوکی استخوان را تداعی می کند و مانع از جذب کلسیم می شود.

در سال های اخیر شواهدی از امکان ارتباط کمبود آن با بیماری خطرناک ام اس مشاهده شده است . سال گذشته مطالعه ای حاکی از دامن زدن کمبود این ویتامین به افزایش ناتوانی جسمی در سنین بیشتر منتشر شد.

دو مطالعه تازه در نشریه بریتیش مدیکال ژورنال چاپ شده است که این کمبود را به دامنه وسیعتری از مشکلات جسمی گره می زند.

این مطالعات از جمله نشان می دهد که احتمال مرگ بر اثر سرطان و بیماری قلبی و ابتلا به سایر بیماری ها در افرادی که کمبود ویتامین D دارند بیشتر است.

دکتر امیر هادی مغزی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سانفرانسیسکو هر دو مطالعه را مهم می داند.

او می گوید: ˈبه نظرم هر دو مطالعه نشان می دهد که ویتامین D، به جز اثراتش در استخوان در بافت های دیگر هم اثر می گذارد. مطالعه اول در مورد مرگ و میر خیلی مطالعه جالبی است چون نشان می دهد که اگر کمبود ویتامین در جامعه حل شود، می توان از حدود 11 درصد از مرگ و میر جلوگیری کرد.ˈ

مطالعه اول را دکتر اسکار فرانکو استاد طب پیشگیری در مرکز پزشکی اراسموس در هلند هدایت کرده است.

فرانکو می گوید در سراسر بدن گیرنده های سلولی برای جذب ویتامین D هست که نشان دهنده اهمیت آن برای عملکرد فیزیولوژیکی بدن است.

به گفته او، نظریه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه ویتامین D از ژن ها گرفته تا تورم در بدن را کنترل می کند.

مغزی در این بار می گوید: ˈمساله جالب در مورد ویتامین D این است که حدود سه درصد ژنوم انسان توسط این ویتامین تنظیم می شود. یعنی گیرنده های این ویتامین روی دی ان ای انسان هست و این ویتامین بیان ژن ها را تنظیم می کند.ˈ

هر دو مطالعه بر تحلیل داده های بیش از یک میلیون نفر استوار است.

فرانکو و همکارانش از دانشگاه های هاروارد، آکسفورد و سایر دانشگاه ها دریافتند که شواهد قانع کننده ای هست که ویتامین D در برابر بیماری های عمده از بدن محافظت می کند.

مغزی معتقد است: ˈاین دو مطالعه تمام تحقیقات قبلی چاپ شده تا امروز را بررسی کردند و اثرات خیلی مهمی که پیدا کردند در بیماری های قلبی عروقی، یک نوع سرطان یعنی در روده بزرگ، بیماری های مرتبط با روانپزشکی مثل افسردگی، بیماری های متابولیک مثل بیماری دیابت نوع دوم و حتی شواهدی مثل بیماری های اطفال پیدا کردند. چون این حجم نمونه بسیار زیادی است این مطالعات بسیار ارزش دارند اما چون محدودیت های خاص خود را دارند باید با احتیاط آنها را بررسی کرد.ˈ

براساس مطالعه اول، خطر مرگ در اثر بیماری قلبی در کسانی که کمبود این ویتامین داشتند 35 درصد بیشتر بود، خطر مرگ در اثر سرطان 14 درصد بیشتر و در مجموع خطر مرگ در افراد با کمبود این ویتامین بیشتر بود.

این مطالعات نشان داد مصرف قرص های ویتامین D از نوع 2 فایده ای ندارد اما ویتامین D 3 نوعی که در مواد غذایی و در اثر خورشید تولید می شود - برای میانسالان و سالخوردگان موثر بود.

در آمریکا و اروپا تخمین زده می شود که دو سوم جمعیت کمبود ویتامین D داشته باشند.

فرانکو و همکارانش حساب کرده اند که حدود 13 درصد کل مرگ ها در آمریکا و نه درصد آنها در اروپا را می تواند به کمبود ویتامین ِD نسبت داد.

نشریه بریتیش مدیکال جورنال در سرمقاله ای نوشته است که هنوز نباید مصرف مرتب قرص های ویتامین ِD را توصیه کرد مگر آنکه فواید و عوارض جانبی بالقوه آنها در آینده مشخص شود.

بنابراین، فعلا راحت ترین راه این است که به اندازه کافی آفتاب بگیرید.

پیشنهاد این پزشک این است که آفتاب گرفتن باید دو بار در هفته، هر بار نیم ساعت باشد. البته نگرانی هایی در مورد خطرات آن برای پوست وجود دارد بنابراین نباید در آفتاب گرفتن زیاده روی کرد.

هنوز معلوم نیست که کمبود ویتامین D مستقیما عامل بیماری است یا نشانگر رفتارهایی است که به ضعف سلامتی دامن می زند مثلا زیاد نشستن، سیگار کشیدن یا رژیم غذایی ناسالم.


Page 4 of 28