• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

 

 

 

شهر

آدرس تلفن مدیر
اهواز اهواز كوي علوي كوچه ۲ بين الهادي و ۲۲ بهمن ۰۶۱۱۳۳۹۵۶۶۰ آقاي فياضي
اصفهان اصفهان خيابان ارديبشهت بعد از نهر فرشادي پلاك ۸۱ ۰۳۱۱۲۳۳۲۳۱۴ آقای قدسی
قم قم ۴۵ متري صدوق ۳۰ متري بو علي سينا سمت چپ پ ۵۲  ۰۲۵۱۲۹۳۸۱۲۳ آقاي داودي
رشت گيلان رشت بلوار گلسار بلوار سميه خ ۱۲۲ خ بهار كوچه بهار ۱۳ ساختمان كيانا واحد ۴ ۰۹۳۶۸۳۳۷۳۳۴ آقاي خاني
کرج كرج مهرشهر بلوار ارم ابن سينا خ ۷ غربي مجتمع به سازان واحد۳۳ ۰۹۱۲۳۲۷۶۹۴۴ -
کاشان كاشان خيابان امير كبير فين بزرگ بن بست امام رضا طبقه اول ۰۳۶۱۵۳۳۴۱۲۱ آقاي زراعتي
کرمان كرمان ابتداي خ حافظ گالري مبلمان بهارستان . ۰۹۱۳۳۴۰۹۹۹۳ حسين عزيزيان-مهاجري
کرمانشاه كرمانشاه پاركينگ شهرداري خ حاج محمدتقي اصفهاني ط فوقاني داروخانه دكترمحبي ساختمان گل مريم واحد۱ ۰۹۱۲۳۲۲۲۵۰۶ -
مشهد مشهد بلوار وكيل آباد صياد شيرازي صياد شيرازي ۲۵ نور ۳ پلاك ۱۸ ۰۹۳۷۱۹۶۷۳۹۹ خانم حمزه لو
ساری ساري بلوار خزر كوي طبرستان خيابان مظاهر پلاك ۷۶ ۰۹۱۱۱۵۶۸۴۵۴ آقاي خالقي
شیراز شيراز خيابان ستارخان كوچه ۱۱ پلاك ۸ ۰۹۱۷۳۱۳۶۲۱۹ آقاي يزداني
تبریز تبريز شهر جديد سهند فاز ۲ مجتمع سرو بلوك ۲ ط ۲ واحد ۸ ۰۹۳۵۵۸۸۲۹۷۷ آقاي قنبري
یزد يزد بلوار شهيد صدوقي نرسيده به ميدان باغ ملي كوچه ۴۵ جنب نانوايي درب ريلي سفيد ۰۳۵۱۷۲۶۷۳۴۵ تنديس – آقاي دهقان
زاهدان زاهدان فلكه مشاهيرروبروي دانشكده بهداشت نمايندگي محصولات وتناسب اندام ۰۵۴۱۲۴۴۶۷۶۲ -

۱- بهتر است در همان ماههای اول بارداری جهت معاینه دندانها به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک روشهای بهداشتی لازم جهت پیشگیری ازپوسیدگی وبیماری لثه را به شما آموزش دهد .
۲- بعد از هر باراستفراغ دندانها را مسواک کنید و یا حداقل دهان را بطور کامل با آب بشویید .

زمان مناسب جهت ویزیت دندان ها

بطور کلی دوران حاملگی را که تقریبا” نه ماه است به سه دوره سه ماهه تقسیم می کنند که به نامهای سه ماهه اول ، دوم و سوم موسوم است . زمانهای مناسب مراجعه به دندانپزشک شامل دو بار در سه ماهه اول حداقل یکبار در سه ماهه دوم و یکبار در سه ماهه سوم است
در طول این دوره تغییرات مختلفی در بدن مادر و جنین ایجاد می شود .
سه ماه اول
بافتهای مختلف بدن جنین در این دوره تشکیل می شود و جنین به مواد و تحریکات مختلف بسیار حساس است و احتمال سقط جنین زیاد است .همچنین در این دوره مادر از کسالتهایی چون تهوع و استفراغ صبحگاهی ، بی میلی به غذا و تغییرات قلبی عروقی رنج می برد . بنابر این بهتر است درمانهای دندانپزشکی طولانی مدت در این دوره انجام نشود .  ملاقات دوم سه ماهه اول جهت ارزیابی رعایت بهداشت دهان توسط خانم حامله است . تغییرات بافتهای لثه در اثر هورمونها بررسی می شود و دستورات بهداشتی لازم داده  می شود .
سه ماه دوم : این دوره بهترین زمان جهت انجام درمانهای دندانپزشکی است چون بافتهای مختلف بدن جنین تشکیل شده اند و در حال رشد و تکامل هستند . همچنین حالت کسالت و تهوع ابتدای حاملگی تا حدودی برطرف شده است ،خانم حامله معمولا” راحت تر از سه ماهه اول می تواند در وضعیت مناسب روی صندلی دندانپزشکی قرار گیرد . در این دوره می توان تمام درمانهای دندانی لازم را انجام داد .استفاده از بی حس کننده موضعی مانعی ندارد .

سه ماه سوم :  در این دوره رشد و تکامل جنین ادامه دارد و سرعت آن بیشتر از شش ماهه اول حاملگی است . خانم حامله به دلیل افزایش وزن جنین نمی تواند مدت زیادی در حالت خوابیده به پشت روی صندلی دندانپزشکی قرار گیرد .بنابر این بهتر است فقط درمانهای کوتاه مدت و اورژانس دراین دوره انجام شود . همچنین در ملاقات دندانپزشکی این دوره نکات لازم در مورد چگونگی رویش دندانهای  نوزاد ، مراقبتهای منزل و زمان مراجعه جهت معاینه دندانپزشکی نوزاد توصیه خواهد شد .خانمهای حامله باید توجه داشته باشند که درمانهای اورژانس دندانپزشکی در هر دوره و زمانی از حاملگی می تواند انجام شود . بنابر این به هیچ وجه نباید برای تسکین درد دندان خود به مدت طولانی از مسکن ها استفاده کنند ، بلکه باید سریعا” به دندانپزشک مراجعه نمایند .

نوشیدنی محبوب اغلب ما ایرانی‌ها، چای است، اما به تازگی قهوه هم جای خودش را در بین ما باز کرده است.اگر از “کلاس” ظاهری که قهوه با خود به همراه می ‌آورد، بگذریم، بهتر است درباره فایده‌های آن هم قدری اطلاع داشته باشیم. شاید تعجب کنید اگر بدانید در ده سال اخیر، نوزده هزار بررسی در مورد این فایده‌ها انجام شده و نتیجه اغلب آنها هم به نفع قهوه تمام شده است.ماده‌ای که در قهوه وجود دارد و آن را از این همه امتحان سربلند بیرون آورده، “کافئین” نام دارد. قهوه در مقدار مساوی، چیزی حدود سه و نیم برابر بیشتر از چای و کولا کافئین دارد.
البته بعضی از خواص قهوه هم مربوط به کافئین نیست. قهوه، آنتی اکسیدان‌ های زیادی هم دارد، مثل کلروژنیک و توکوفرول که باعث برخی اثرهای شفابخش آن می ‌شود. به اضافه ی مواد معدنی مثل منیزیم که معلوم شده می ‌توانند در بهبود پاسخ بدن به انسولین و اصلاح متابولیسم گلوکز مؤثر باشند.

نوشیدن قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم می‌شود

پژوهشگران ژاپنی اعلام کردند: بر اساس دستاوردی که آنها به دست آورده اند، نوشیدن روزانه قهوه توسط زنان موجب کاهش خطر ابتلای آنان به سرطان رحم می شود. یک تیم تحقیقاتی از وزارت بهداشت، رفاه و کار ژاپن با همکاری پژوهشگران ژاپنی دانشگاه توهوکو تحقیقی را در این زمینه بر روی زنان انجام داده اند.
به گزارش ان .اچ .کی ، پژوهشگران ژاپنی گفتند، در جریان تحقیقات خود متوجه شده اند که خطر گسترش سرطان رحم در بین زنانی که روزانه دو فنجان و یا بیشتر قهوه می نوشند، در مقایسه با زنانی که یک تا دو فنجان قهوه در هفته می نوشند، به نصف می رسد.
پژوهشگران همچنین دریافته اند که نوشیدن قهوه با هورمونهای جنسی زنان در ارتباط است و به طور آشکار بر یائسگی آنان تاثیر دارد.
پروفسور کیوشی ایتو یکی از اعضای تحقیقاتی دانشگاه توهوکو گفت: ترکیبات مختلف قهوه برای کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان ، با یکدیگر در ارتباط هستند.
ایتو افزود: اگر این تیم ژاپنی بتواند این موضوع را تعیین کند که کدام یکی از ترکیبات قهوه بزرگترین نقش را در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد،کمک بزرگی در پیشگیری از بروز سرطان و درمان این بیماری خواهد کرد.

پسته نه تنها در ۲‌نوع خام و بو داده از جمله اجزای مهم آجیل‌های شور و شیرین است، بلکه نوع تازه آن نیز – که در اواخر تابستان و اوایل پاییز به بازار می‌آید – طرفداران بسیاری داردمغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
پسته بسیار مقوی است و حاوی ویتامین های ب ،۱ ب ۳، ویتامین E بوده و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم را داراست.مغز پسته به دلیل دارا بودن آهن، خون ساز است و معمولاً به افرادی که از کم خونی فقر آهن رنج می برند، مصرف آن توصیه می شود.

پسته، فشارخون را پایین می‌آورد

  • محققان در یک پژوهش جدید دریافته‌اند که مصرف پسته برای پایین آوردن فشارخون موثر است .
  • این متخصصان می‌گویند: خوردن یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعده مناسب و خوشمزه است بلکه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون بر اساس نتایج این تحقیق جدید پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات‌ها در بدن می‌تواند فشارخون را پایین بیاورد.
  • محققان دانشگاه تورنتو در کانادا که این مطالعه را انجام داده‌اند، تاکید کردند: چون مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب کربوهیدرات را پایین می‌آورد بنابراین مغز این خشکبار می‌تواند به کنترل دیابت بویژه در کشورهایی مانند هند که در حال حاضر ۴۰ میلیون بیمار مبتلا به دیابت دارد کمک کند. این در حالی است که محققان هندی پیش بینی کرده‌اند؛ شمار مبتلایان به دیابت در این کشور تا سال ۲۰۲۵ به ۸۰ میلیون نفر خواهد رسید.
  • به گفته متخصصان تغذیه؛ پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ مهم مانند پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌کند.
  • علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می‌شود. پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.
  • بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر “روی” موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن تاثیر به سزایی دارد.
  • علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌ بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی چون کم‌خونی‌های ناشی از فقر آهن داشته باشد.
  • محققان می گویند؛ خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی با توجه به این که خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.

سردرد برای همگان پدیده ای آشناست و کمتر کسی است که در طول عمر خود آن را تجربه نکرده باشد. هنوز برای سردرد تعریف مشخصی که مورد قبول همه باشد وجود ندارد. شاید ساده ترین تعریف برای سردرد « احساس درد و ناراحتی از ناحیه کاسه چشم تا قسمت پشت سر » باشد.باید به خاطر داشت که سردرد یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای است از طیف متنوعی از بیماریها که از یک سرماخوردگی ساده شروع و به امراض جدی مثل تومورهــــــای بدخیم مغزی ختم می شود. گر چه در اغلب موارد منشأ سردرد، بیماریهای خوش خیم می باشد، اما اولین مسأله ای که در برخورد با بیمار مبتلا به سردرد باید حل شود، عبارت است از افتراق بین علل خوش خیم و علل خطرناکتر.

ساز و کارهای اصلی مکانیسم ها سردرد عبارتند از:

ـ گشاد شدن عروق داخل و خارج جمجمه
ـ التهاب عروق داخل و خارج جمجمه
ـ عفونت عروق داخل و خارج جمجمه
ـ انقباض ممتد عضلات کاسه سر و گردن
ـ تغییر فشار داخل جمجمه.

انواع اصلی سردرد

 

سردرد ,انواع اصلی سردرد ,علل سردرد ,سردرد و انواع اصلی سردرد

۱ ـ‌ میگرن کلاسیک

    معمولاً پانزده تا سی دقیقه قبل از شروع این نوع سردرد، علایمی مثل ظهور نقاط نورانی در جلو چشم، تاری دید و منگی پدیدار می شود؛ آرام آرام با از بین رفتن این علایم سردرد یک طرفه ای به صورت مبهم و در یک سمت ناحیه گیجگاهی ظاهر می شود، به تدریج شدت درد افزایش می یابد و سردرد حالت ضرباندار به خـــود می گیرد، در این مرحله بیمار رنگ پریده و دچار تهوع و استفراغ شدیدی می شود؛ بسیاری از بیماران در این مرحله ترس از نور پیـــدا می کنند و ترجیح می دهند در اتاق تاریک استراحت کنند و پاره ای دیگر تعریق شدید و تکرر ادرار پیدا می کنند. درد بین چند ساعت تا یک روز طول می کشد و بالاخره بیمار به خواب فرو می رود.  این نوع سردرد در زنان بیشتر دیده می شود و استعداد ارثی به بروز حملات در بین افراد وجود دارد.

۲ ـ سردرد عصبی

تقریباً ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به سردرد دچار این نوع سردرد هستند. علت پیدایش این نوع سردرد، انقباض عضلات کاسه سر، گردن، شانه و صورت بوده و مهمترین دلیل پیدایش این انقباض ها، هیجانات عصبی است. درد معمولاً از ناحیه پیشـــــانی، گردن یا شانه شروع می شود و به تــدریج تمام کاسه سر را فرا می گیرد. این درد ماهیت فشاری داشته ولی خاصیت ضربانی ندارد. بیمار از اینکه سرش سنگین است شکایت دارد، ممکن است تهوع پیدا کند اما به استفراغ دچار نمی شود.

 ۳ ـ سردرد به علت عفونت مننژ (پرده های مغزی)

درد در این بیماران به صورت فشرده بوده و تمام سر را فرا می گیرد، با استراحت کاهش می یابد و با حرکت تشدید می شود. وجود علایمی چون تب و سفتی گردن به تشخیص کمک می کند.

۴ ـ سردرد به علت تومورهای مغزی

    این نوع سردرد ها معمولاً متناوب بوده و در اوایل صبح شدیدتر است، بیشتر ماهیت حمله ای دارد، با حرکت سر، بلند کردن بار، عطسه و به خصوص سرفه تشدید می شود. معمولاً سردرد همراه با اختلالات خواب همراه است و گاه بیمار به علت سردرد از خواب بیــــــدار می شود.

۵ ـ سردرد به علت فشار خون بالا

سردرد در این بیماران، معمولاً‌ زمانی ظاهر می شود که فشارخون حداکثر به حدود ۲۰۰ و فشارخون حداقل به حدود ۱۲۰ میلی متر جیوه رسیده باشد؛ این نوع سردرد غالباً در ناحیه پس سر متمرکز بوده، و با درمان فشارخون در اکثر موارد از بین می رود.

۶ ـ سردرد ناشی از بیماریهای چشم

عیوب انکساری چشم ، سبب پیدایش سردردهای مکرر در ناحیه پیشانی بخصوص به هنگام مطالعه یا تماشای تلویزیون می شود ، اما سردرد ناشی از آب سیاه با چشم درد شدید همراه بوده و معمولاً در ناحیــه پیشانی متمرکز می شود و اغلب با تهوع و استفراغ همراه است.

۷ ـ سردرد ناشی از بیماریهای سینوس

سردردهای ناشی از التهاب و عفونت سینوسها اغلب در ناحیه پیشانــــی متمرکز می شود؛ این دردها با حرکت سر و دراز کشیدن تشدید می شود و پس از بیدار شدن از خــواب به حداکثر شدت خود می رسد؛ این سردردها با درمان التهاب یا عفونت سینوس ها مرتفع می شوند.

  ۸ ـ سـردرد ناشی از عفونت های دندانی‌

این نوع سردرد ها غالباً از ناحیه صورت شروع و بتدریج به تمام کره سر منتشر می شود و با درمان عفونت دندانی، درد از بین می رود.

۹ ـ سردردهای آلرژیک

این نوع سردردها متعاقب تماس فرد بیمار با ماده حساسیت زا ایجــــاد می شود؛ معمولاً همراه با این نوع سردرد سایر علایم حساسیت مثل احتقان بینی، آبریزش از بینی ، سرفه، عطسه و گاهی اسهال دیده می شود وکنترل حساسیت معمولاً به کنترل سردرد منجر می شود.

با تشکر از جناب آقای دکتر علیرضا مقتدری [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

 

 

 

اردن ارمنستان
 افغانستان امارات متحده عربی
 بحرین ترکیه
جمهوری آذربایجان سودان
سوریه عراق
عربستان عمان
فلستین قبرس
قطر لبنان
مصر کویت
گرجستان یمن

 

 

 

 

 

 

 

اردن ارمنستان
 افغانستان امارات متحده عربی
 بحرین ترکیه
جمهوری آذربایجان سودان
سوریه عراق
عربستان عمان
فلستین قبرس
قطر لبنان
مصر کویت
گرجستان یمن

 

 

 

 

 

يک متخصص پوست و مو با بيان اين که پائيز فصل مناسبي براي پوست نيست، گفت: تغييرات ناگهاني دما، ورزش باد و خشکي هوا باعث مي‌شوند که پوست آب خود را که ضامن نرمي و خاصيت ارتجاعي آن است، از دست بدهد.
دکتر سپيده پيام گفت: در اين فصل از سال، پوست بيش از هر زمان ديگري به عناصر اصلي و مغذي از قبيل ويتامين A و E و اسيدهاي چرب نياز پيدا مي‌کند. ويتامين A در مواد مغذي مانند هويج و زردآلو و جگر گوساله موجود است.
وي در خصوص اينکه چگونه از پوست خود در اين فصل محافظت به عمل آوريم، توصيه کرد: در سطح پوست يک لايه هيدروليپديک وجود دارد که در حفظ و مراقبت از پوست نقش موثري ايفا مي‌کند به ويژه زماني که شرايط جوي پائيز به پوست آسيب مي‌رساند، لازم است که در مراقبت از آن کوشاتر باشيم.
وي افزود: در زمان شست و شوي پوست بايد دقت داشته باشيم که از محصولات پاک کننده قوي و آب آهک دار دوري کنيم و در حين تميز کردن پوست بايد با ملايمت و به وسيله يک محصول پاک کننده با pH خنثي باشد تا تعادل آسيب پذير و حساس لايه هيدروليپديک را بر هم نزند و موقع خشک کردن پوست حوله نرمي را انتخاب کنيم و آن را روي پوست صورت يا بدنتان با خشونت نکشيد بلکه به صورت ضربه‌اي آرام پوست را خشک کنيم.

آرايش تابستاني خود را کنار بگذاريد چون پاييز آمده, در زيبايي خود تغييري ايجاد کنيد. در اين مقاله ما آرايش هايي مخصوص لب ها ، چشم ها و گونه ها به شما معرفي مي کنيم:
 
مدل ابروهايتان را عوض کنيد
براي تغيير آرايش چهره تان بايد مدل ابروهايتان را هم تغيير دهيد ، اما در نظر داشته باشيد مدلي انتخاب کنيد که به صورت و چشمان تان بيايد چرا که اگر مدل ابرويتان مناسب با فرم صورت تان نباشد آرايش جديد نيز شما را زيبا نخواهد کرد. مي توانيد مدل ابروهاي تان را با مداد کمي تغيير دهيد يا آن را پر کنيد ( البته به صورت طبيعي ) .
آرايش چشم ها
در فصل پاييز نيازي به آرايش غليظ براي چشم ها نيست. چشم هاي تان هر چقدر ساده تر آرايش شوند زيباتر به نظر خواهد رسيد. با کمي ريمل و يک خط چشم باريک چشمان خود را آرايش کنيد.اگر دوست داشتيد سايه بزنيد ، سايه اي انتخاب کنيد که با رنگ چشمان تان هماهنگ باشد و در عين حال طبيعي به نظر برسد.
گونه هايي شاداب براي پاييز
رنگ مناسب براي آرايش گونه ها صورتي کمرنگ ، هلويي است. رنگ هايي که طبيعي تر به نظر مي رسند. براي تاثير بيشتر کرم پودري انتخاب کنيد که يک يا دو درجه از پوست تان تيره تر باشند و سپس رژ انتخاب کنيد که دو درجه تيره تر از رنگ کرم پودر تان باشد.
آرايش لب ها ؛ مهمترين قسمت آرايش
در فصل پاييز بهتر است رژ لبهايي انتخاب کنيد که کمرنگ باشند چرا که طبيعي تر به نظر مي رسند، اما فراموش نکنيد رنگ رژ لب خود را با رنگ سايه اي که در آرايش چشمان تان انتخاب کرده ايد هماهنگ کنيد.

دستان زيبا با ناخن‌هاي سالم
ناخن‌ها در واقع سپرهاي مراقبتي انگشتان و لايه کمک‌کننده براي مقاومت دست‌ها حين برداشتن و گرفتن اشيا هستند. حتي اگر سيستم بدن شما عملکردي را که بايد، نداشته باشد، بازتابش را روي ناخن‌هايتان مي‌بينيد. حتي با نگاه کردن به ناخن‌هاي يک شخص مي‌توان فهميد که او دچار کم‌خوني است يا از ساير مشکلات سلامتي در رنج است. هر چند گاهي در يک فرد سالم هم بسته به نبود مراقبت لازم، ظاهر ناخن‌ها ممکن است دچار تغيير شکل شود. نبود مراقبت کافي به اين علت است که ما ناخن‌ها را بي‌اهميت مي‌شماريم يا فکر مي‌کنيم به خودي خود استحکام دارند. اما بايد بيشتر دقت کنيد. يادتان باشد وقتي به کسي براي آشنايي دست مي‌دهيد، اولين چيزي که به چشم مي‌آيد ناخن‌هاي طرف مقابل است. پس براي حفظ ظاهرتان هم که شده بهتر است توجه جدي‌تري به ناخن‌هاي خود داشته باشيد. چطور؟ ما به شما مي‌گوييم:
* ناخن‌ها از چه ساخته شده‌اند؟
کراتين نوعي پروتئين است که ساختار اصلي ناخن را تشکيل مي‌دهد. در واقع ناخن پوششي چند لايه از کراتين است که از زير قسمت کوتيکول رشد مي‌کند و بالا مي‌آيد. کوتيکول همان هلال سفيد‌رنگي است که در قسمت انتهايي و پايه ناخن مي‌بينيد. وقتي سلول‌هاي جديد به روي آن اضافه مي‌شوند، سلول‌هاي مرده قبلي سفت مي‌شوند، تحت فشار قرار مي‌گيرند و از قسمت بالاي انگشت جدا مي‌شوند.
* تغييرات ناخن متأثر از شرايط سلامتي
اگر سالم و سرحال هستيد و به خوبي از ناخن‌هاي خود مراقبت مي‌کنيد، آنها بايد حالتي لطيف بدون خوردگي يا خراش داشته باشند، هيچ لکي روي آنها نباشد و تغيير رنگ يا شکل نداده باشند. در ضمن ناخن‌هاي سالم سطحي يک‌دست دارند. اگر هر گونه مشکلي در سلامت جسماني‌تان داشته باشيد که نيازمند توجه باشد، بايد به اين نشانه‌ها دقت کنيد: ناخن‌هاي زرد، جدا شدن ناخن از محل مخصوصش (عارضه اونيچوليسيس)، فرورفتگي‌هاي کوچک روي سطح ناخن، ناخن‌هاي سفيد و مات، ناخن‌هاي خم و پيچ‌خورده و وجود سوراخ‌هاي ريز روي سطح ناخن.
* مراقبت از ناخن‌ها
برعکس آنچه تصور مي‌کنيد، حفظ سلامت و ظاهر ناخن‌ها نياز به تلاش بسيار زياد و طاقت‌فرسايي ندارد. اگرچه عوامل ارثي نقش مهمي در ظاهر ناخن‌ها ايفا مي‌کنند، اما رعايت بعضي از نکات ساده هم مي‌تواند در زيباتر و سالم‌تر به نظر رسيدن ناخن‌هايتان مؤثر باشد:
1. رژيم غذايي مناسب
قانون طلايي براي سلامت کلي بدن، استفاده از رژيم غذايي مناسب است. اين مسأله درباره ناخن‌ها هم صدق مي‌کند. براي داشتن ناخن‌هاي زيبا تنها خوردن مواد مغذي عمده مانند کربوهيدرات‌ها يا پروتئين‌ها کافي نيست، بلکه بايد ريزمغذي‌هايي مانند ويتامين‌ها و املاح را هم مصرف کنيد. به طور معمول فقر ويتامين D باعث شکنندگي و بدشکل شدن ناخن‌ها مي‌شود. بيوتين، سيليکا، روي، اسيد فوليک و ويتامين C براي سلامت و زيبايي ناخن‌ها ضروري است. مي‌توانيد مقدار زيادي سالاد حلقه‌حلقه شده براي دريافت ويتامين C مصرف کنيد. مصرف سبزيجات بخارپز يا تفت داده شده هم مفيد است. غذاهاي سرشار از پروتئين مانند سويا، پنير، مغزها، گردو، بادام، بذرکتان و روغن دانه‌هاي گياهي هم براي سلامت ناخن مناسب هستند.
2. پرهيز از مواد شيميايي
اگر دست‌ها و ناخن‌هاي شما در معرض مداوم مواد شيميايي مانند شوينده‌هاي قوي، وايتکس، صابون و... باشند، ممکن است آسيب‌ ببينند. بنابراين بهترين کار اين است که هنگام کار با اين مواد دستکش به دست کنيد.
3. انتخاب محصولات آرايشي مفيد
يکي ديگر از علل تخريب‌ ناخن‌ها به‌خصوص در خانم‌ها، استفاده از محصولات آرايشي مخصوص ناخن؛ اما از جنس بد است. مثلاً پاک‌کننده‌هاي لاک‌ناخن عمدتاً حاوي ماده آستون هستند که بايد آنها را با پنبه يا دستمال روي ناخن بکشيد. اين مسأله باعث از بين رفتن رطوبت طبيعي ناخن‌ها مي‌شود و آنها را شکننده مي‌کند. بنابراين بهترين کار استفاده کمتر از اين محصولات است. هر گاه هم مشکلي بروز کرد، بهتر است به طور کلي استفاده از آنها را کنار بگذاريد.
4. مرطوب کردن ناخن‌ها
براي محافظت از ناخن‌ها در برابر شکنندگي، مرطوب کردن منظم آنها ايده خوبي است. رها کردن ناخن با ماده جلادهنده يا برق ناخن براي چند روز کاري نادرست است. بنابراين بايد هر شب پيش از رفتن به رختخواب سطح ناخن را از هر ماده تزئيني و آرايشي پاک کنيد و مرطوب‌کننده را روي ناخن و پايه آن در سر انگشتان ماساژ دهيد.
5. استفاده از روغن ناخن
کمک گرفتن از روغن‌هاي طبيعي مي‌تواند هم زخم‌ها را برطرف کند و هم باعث تقويت و استحکام ناخن‌ها بشود. در ضمن اين روغن‌ها که پايه ساخت آنها دانه‌هاي طبيعي است، به رشد ناخن‌ها هم کمک مي‌کنند. هر شب پيش از خوابيدن کمي ناخن‌هاي خود را با اين‌گونه روغن‌ها ماساژ دهيد.
6. رفتار مناسب با کوتيکول
کوتيکول يا همان ريشه اطراف ناخن که به شکل زوايد پوستي سفيد در پايه ناخن ديده مي‌شود، مي‌تواند ظاهر ناخن را بدشکل جلوه دهد. اما نبايد همين‌طور آنها را کنيد؛ زيرا اين کار آنها را سفت و متورم مي‌کند. بهترين روش اين است که در حمام وقتي کاملاً زير آب گرم و بخار نرم شدند، آنها را جدا کنيد.
7. بهداشت منظم و هميشگي
ناخن‌هاي خود را هر هفته کوتاه کنيد. هر بار که پس از حمام ناخن‌ها نرم مي‌شوند، بهترين زمان براي کوتاه کردن آنها است. با استفاده از ناخن‌گيرهاي تيز و سوهان‌هاي مناسب روي ناخن‌ها را کوتاه کنيد و سوهان بکشيد تا ظاهري کاملاً يک‌دست و لطيف پيدا کنند. اين کار باعث مي‌شود انحناي ناخن‌ها زيباتر به نظر برسد و روي آنها هيچ دندانه يا برش‌ اضافي ديده نشود.
8. پوشيدن کفش خوب
وقتي از ناخن صحبت مي‌کنيم، منظور فقط دست‌ها نيستند. ناخن‌هاي پا هم به همه اين مراقبت‌ها نياز دارند؛ ضمن اين که ساعاتي از روز آنها را در کفش‌ و جوراب‌ محبوس مي‌کنيم. بنابراين براي جلوگيري از آسيب و از فرم‌افتادن‌شان بهتر است کفش‌هاي تنگ نپوشيد. پنجه‌هاي خيلي تنگ باعث کج شدن و رشد ناقص ناخن‌هاي پا مي‌شوند که به جز ظاهر بد، به آسيب‌هاي درد‌آور هم مي‌انجامد. انگشتان پا بايد در پنجه کفش راحت باشند و بتوانند بدون فشار و روي هم افتادن حرکت آزادي داشته باشند.
* برنامه غذايي مناسب براي سلامتي ناخن‌ها
بسياري از ما نمي‌دانيم که ايرادهاي تغذيه‌اي حتي بر ظاهر ناخن‌هايمان تأثير منفي مي‌گذارد. در واقع تغيير شکل و رنگ ناخن‌ها تنها به خاطر بيماري يا اتفاقات بيروني نيست، بلکه ضعف برنامه غذايي هم در اين زمينه بسيار اهميت دارد. براي اين کار استفاده از يک برنامه مناسب تغذيه‌اي مي‌تواند راهگشا باشد. حتي با کمي تغييرات مثبت مي‌توانيد شکل، سلامت و استحکام ناخن‌ها را از خوب به عالي تغيير دهيد. ما در اين بخش راهنمايي‌هاي لازم تغذيه‌اي را براي راحتي کار شما فراهم کرده‌ايم:
* مواد مغذي لازم
اجازه بدهيد در ابتدا نگاهي سريع و اجمالي به انواع مواد مغذي‌ لازم براي سلامت ناخن‌ها بيندازيم:
- بيوتين: ويتاميني مهم و اساسي براي ناخن‌ها است که فقر آن باعث بروز مشکلاتي در رشد آنها مي‌شود. مثلاً نازک شدن بيش از حد و مات و تيره شدن ناخن‌ها در مقايسه با ظاهر صورتي‌رنگ يک ناخن سالم از عوارض آن است.
- سيليکا: عنصر ضروري ديگر براي سلامتي ناخن‌ها سيليکا است که به شکل‌دهي ساختار ناخن کمک مي‌کند و عامل توليد کولاژن نيز هست. فقر سيليکا در افراد موجب افزايش شکنندگي ناخن مي‌شود.
- روي و اسيد فوليک: اين 2 ماده هم براي داشتن ناخن‌هايي سالم حياتي هستند. افرادي که ناخن‌هاي ضعيف دارند، قطعاً در ميزان استاندارد اين مواد در بدن‌شان دچار اشکال هستند. از طرفي اين 2 ماده در رشد موها مؤثر هستند و اگر فردي بخواهد بداند که آيا ميزان اين 2 ماده در بدنش کم است و ممکن است منجر به آسيب ديدن ناخن‌ها بشود، مي‌تواند از ميزان ريزش موها و رشد نکردن آنها به آن پي برد.
- ويتامين C: ماده‌اي بسيار مهم در رشد ناخن که نقشي مانند آهن براي توليد و افزايش سطح هموگلوبين‌ خون دارد. ويتامين C باعث زمينه‌سازي بهتر زيرساخت‌هاي ناخن و بستر ايجاد و رشد آن روي سرانگشت مي‌شود. فقر ويتامين C خود را به شکل قاشقي‌شکل شدن و فرورفتگي ناخن‌ها نشان مي‌دهد.
* اشکال غيرطبيعي ناخن‌ها
گاهي ظاهر ناخن‌ها بيانگر نوعي اختلال، آسيب يا کمبود در بدن است که عبارتند از:
- وجود خطوط افقي روي سطح ناخن نشان‌دهنده مشکلات اساسي کمبود مواد مغذي، سوءتغذيه يا نوعي بيماري است.
- از شکل افتادگي و رنگ زرد ناخن‌ها مي‌تواند نشانه‌اي از وجود مشکلات تنفسي در فرد باشد که باعث مي‌شود سطح اکسيژن خون پايين بيايد. البته زرد شدن رنگ ناخن‌ها در خانم‌ها گاهي ناشي از پخش عمقي رنگدانه‌هاي مواد آرايشي ناخن است؛ زيرا ناخن‌ها داراي منافذ بسيار ريزي هستند که مي‌توانند از سطح خود مواد را جذب کنند.
- لک‌دار شدن ناخن‌ها زماني رخ مي‌دهد که فرد دچار چندين بيماري است، البته بيماري‌هاي مختلفي مي‌توانند عامل اين عارضه باشند.
* رژيم مناسب ناخن‌ها
پيروي از يک رژيم غذايي مناسب مي‌تواند بسياري از اختلالات در ظاهر ناخن را مرتفع کند و البته باعث بروز اختلافات فاحشي در سلامتي اجزاي بدن ‌شود. براي دستيابي به سلامتي کلي بدن و متأثر از آن، داشتن ناخن‌هايي خوب و زيبا بهتر است اين مواد را در رژيم غذايي خود بگنجانيد.
- براي دريافت آنزيم‌هاي لازم به همراه ويتامين‌هاي B و C از سالادهايي با سبزيجات حلقه‌حلقه شده استفاده کنيد.
- سبزيجات بخارپز يا سبزيجاتي که به ملايمت تفت داده شده‌اند، بخوريد.
- سراغ مواد غذايي سرشار از پروتئين مانند سويا و لبنيات برويد.
- سالادها و غذاها را با روغن‌هاي دانه‌هاي گياهي مانند بادام، بذر کتان، هسته انگور و... تهيه کنيد.
- از غذاهاي سرشار از کلسيم مانند سبزيجات با برگ‌هاي تيره، لبنيات و سويا استفاده کنيد.

لقب بين‌المللي آووکادو «گلابي سوسماري» است که مي‌گويند خاستگاه اوليه‌اش مکزيکو بوده و نام آووکادو را از همان‌جا برايش انتخاب کرده‌اند که از کلمه‌اي چون Ahuacatl در زبان آزتک مشتق شده است. جالب است بدانيد محبوبيت آووکادو در جهان به علت امکان جايگزيني آن در تهيه ساندويچ‌ها و سالادها به جاي گوشت است که آن را مديون ميزان بالاي چربي‌اش است. در بعضي کشورها مانند اندونزي، فيليپين، ويتنام و برزيل از آووکادو براي تهيه ميلک‌شيک يا بستني و ساير دسرها استفاده مي‌شود. از همه اينها گذشته، آووکادو يکي از سالم‌ترين مواد غذايي است که در آن 25 ريزمغذي حياتي بدن از جمله ويتامين‌هاي A، B، C، E، K، فسفر، مس، آهن، منيزيوم و پتاسيم وجود دارد. در واقع شما بايد 2 تا 3 موز بخوريد تا پتاسيم موجود در يک آووکادو به بدن‌تان برسد. اين ميوه همچنين حاوي مقادير زيادي فيبر است که در کنار ترکيباتي چون بتاسيتوسترول، گلوتاتيون و لوتين از بدن در برابر ابتلا به بسياري از بيماري‌ها محافظت مي‌کند. با هم نگاهي به برخي خواص ويژه آووکادو مي‌اندازيم.

حفظ سلامت قلب
آووکادو حاوي ويتامين B6 و اسيدفوليک است که به نرمال نگه داشتن سطح Homocysteine خون کمک مي‌کند. سطح اين ترکيب در خون رابطه مستقيمي با بروز بيماري‌هاي قلبي دارد. گذشته از اين، آووکادو حاوي مقادير زيادي ويتامين E است که در کنار گلوتاتيون و چربي‌هاي غيراشباع به سلامتي قلب کمک مي‌کند.
کاهش کلسترول خون
اين ماده سرشار از ترکيبي به نام بتاسيتوسترول است که ثابت شده تأثير زيادي بر کاهش فشار خون دارد. بر اساس يکي از بررسي‌هاي انجام‌شده، بيماراني که کلسترول بالايي داشتند با مصرف آووکادو به مدت يک هفته توانستند 17 درصد کلسترول کلي خون‌شان را کاهش دهند و به‌طور شاخص 22 درصد کاهش کلسترول بد و 11 درصد هم افزايش کلسترول خوب خون را شاهد بودند.
کنترل فشار خون
آووکادو يکي از منابع عالي پتاسيم است که به کنترل فشار خون کمک زيادي مي‌کند.
ويژگي‌هاي ضدالتهابي
ترکيبات خاص يافت‌شده در آووکادو مانند پلي‌فنول و فلاونوئيدها مي‌توانند در کاهش التهابات و تأثيرات منفي آنها در بدن مؤثر باشند.
تضمين سلامت چشم
آووکادو منبعي بسيار خوب براي ماده مؤثر و مفيد کاروتونوئيدلوتين است که از عوارض پيرچشمي و تضعيف ديد ناشي از افزايش سن جلوگيري مي‌کند و مانع بروز آب‌مرواريد مي‌شود.
تثبيت قند خون
چربي‌هاي غيراشباع و مفيد موجود در اين ماده غذايي باعث تثبيت مقاومت انسولين ذخيره‌شده در بدن مي‌شوند و سطح قند خون را کاهش مي‌دهند. آووکادو مقادير زيادي فيبر حل‌شدني دارد که اين ماده خود عاملي مؤثر در تثبيت ميزان قند خون است.
جلوگيري از اختلالات جنيني
آووکادو مقدار فراواني فولات دارد که آن را به عنوان نوعي ويتامين B معروف به اسيدفوليک مي‌شناسيم. يک فنجان آووکادوي خردشده 23 درصد از فولات توصيه‌شده روزانه بدن را تأمين مي‌کند. ميزان بالاي فولات موجود در اين ماده غذايي از اختلالات حين تولد نوزاد مانند آسيب‌هاي نخاعي و عصبي جلوگيري مي‌کند.
کاهش خطر سکته مغزي
ميزان بسيار بالاي فولات موجود در آووکادو از بروز سکته مغزي جلوگيري مي‌کند. در بررسي ويژه‌اي مشخص شد که رژيم‌هاي غذايي سرشار از فولات خطر ابتلا به سکته مغزي را به ميزان زيادي کاهش مي‌دهند.
عوارض ضدسرطاني
تحقيقات بسياري انجام‌ شده که نشان مي‌دهد آووکادو مانع بروز و پيشرفت سرطان پروستات در بدن مي‌شود. اسيداوليک موجود در آووکادو در جلوگيري از ابتلا به سرطان سينه هم نقش مؤثري دارد.
مبارزه با راديکال‌هاي آزاد
آووکادو حاوي آنتي‌اکسيداني بسيار قوي به نام گلوتاتيون است که ضمن همه ويژگي‌هاي مثبتش، با راديکال‌هاي آزاد بدن مبارزه مي‌کند.
غذاي ضدپيري
وقتي مي‌گوييم آووکادو سرشار از انواع آنتي‌اکسيدان‌هاست، يعني مي‌تواند مانع بروز نشانه‌هاي پيري شود. ماده گلوتاتيون موجود در اين ميوه سيستم ايمني بدن را تقويت و روند پيري را کند مي‌کند و باعث بهبود عملکرد سيستم عصبي بدن مي‌شود.
رفع بوي بد دهان
آووکادو يکي از بهترين شوينده‌هاي طبيعي دهان و درماني خانگي و مؤثر براي رفع بوي نامطبوع دهان است. اين ميوه مي‌تواند سطح زبان را کاملاً پاک کند و باکتري‌هاي مولد بو را از بين ببرد.
افزايش جذب ريزمغذي‌ها
مصرف آووکادو کمک مي‌کند جذب ريزمغذي‌هاي حياتي بدن افزايش يابد. در بررسي‌ها مشخص شده وقتي افراد سالاد يا غذاهاي حاوي آووکادو مي‌خورند، ميزان جذب کاروتونوئيدها را در بدن خود 5 برابر افزايش مي‌دهند.
افزايش وزن
100 گرم آووکادو حاوي 200 کالري است؛ در حالي که به‌طور معمول ميوه‌ها در هر 100 گرم تنها بين 60 تا 80 کالري دارند. به علت ميزان بالاي کالري موجود در آووکادو، اين ميوه بهترين انتخاب براي افرادي است که مي‌خواهند افزايش وزن داشته باشند. البته کالري موجود در آن سالم و بدون چربي مضر و قند است.

در حال حاضر روش‌هاي مختلفي براي جوانسازي پوست انجام مي‌شود که بعضي از آنها مورد تأييد است و بعضي‌ها هم مانند روش پي‌آرپي از سوي متخصصاني که با آنها مصاحبه کرده‌ايم، رده شده‌اند و به عنوان روش تأييد‌شده‌اي به آنها نگاه نمي‌شود. اما در ميان روش‌هاي جديد و تأييد‌شده هنوز هم ابهاماتي در زمينه اطلاع‌رساني وجود دارد که باعث شده بعضي خانم‌ها و آقايان علاقه‌مند به تجربه اين روش‌ها آشنايي کاملي با آنها نداشته باشند. براي همين در پرونده جوانسازي پوست اين شماره از دکتر صفدريان خواستيم ما را با اين روش‌ها آشنا کنند.
پاکسازي پوست
وقتي با مسأله‌اي چون جوان‌سازي پوست روبه‌رو هستيم، قطعاً به نکته مهمي چون پاکسازي سطح پوست مي‌رسيم. شفاف و درخشان بودن سطح پوست در ظاهر صورت بسيار مهم است. در روند پيري يکي از مشکلاتي که براي پوست ايجاد مي‌شود، تيره شدن آن و ايجاد لکه‌هاي پيري است. در کنار آن ايجاد چين و چروک و البته باز شدن منافذ پوستي را شاهد هستيم. بنابراين اگر سطح پوست صاف و تميز بشود، ظاهر بهتري ايجاد مي‌شود و پوست جوان‌تر به نظر مي‌رسد.
پيلينگ با اسيدهاي ميوه
روش ديگري که وجود دارد، پيلينگ است که با روش‌هاي مختلف انجام مي‌شود. معمولاً اين کار با محصولات اسيدي انجام مي‌شود که مي‌توانند اسيدهاي ميوه با غلظت‌هاي بالا باشند يا ممکن است اسيدهاي ويژه‌اي باشند و حتماً بايد از سوي متخصص انجام شود. در اين زمينه ماسک‌هاي ميوه که گاهي توصيه مي‌شوند، ويژگي پيلينگ کردن ندارند.
توضيح درباره کرم‌هاي لايه‌بردار
در زمينه صاف کردن پوست کرم‌هاي لايه‌برداري وجود دارد که حتماً بايد با مشورت پزشک و تجويز متخصص استفاده شوند. اين کرم‌ها تأثير دارند؛ اما لايه‌برداري آنها قطعاً به اندازه تأثير کاري که متخصص با اسيدهاي ويژه انجام مي‌دهد، نيست. به اين ترتيب مي‌توان گفت که براي پاکسازي و صاف کردن پوست مي‌توان به ترتيب سراغ کرم‌هاي لايه‌بردار، ميکرودرم و بعد پيلينگ رفت.
ساده مانند ميکرودرم
يکي از ساده‌ترين روش‌ها براي صاف کردن پوست، ميکرودرم است. البته اين روش را روش ضعيفي مي‌شناسيم؛ اما اگر به دفعات و در فواصل 1 يا 2 ماهه انجام شود، باعث بهبودي سطح پوست مي‌شود.
ليزرها را بشناسيد
پيلينگ از روش‌هاي قديمي پزشکي در امر جوان‌سازي پوست است که به روش‌هاي مختلف انجام مي‌شود و در 2 نوع کلي عمقي و سطحي است که بسته به مشکلي که پوست دارد، بايد از سوي پزشک صورت بگيرد. در حال حاضر روش‌هاي جديدي مانند استفاده از ليزرها هم به کمک آمده‌اند که تأثيرات خوبي دارند؛ به‌خصوص ليزرهاي فراکشنال سي‌اُتو يا آربي‌اُ که براي لايه‌برداري سطحي پوست استفاده مي‌شوند. اين ليزرها به شکل يکدست سطح پوست را لايه‌برداري نمي‌کنند؛ بلکه مانند ستون‌هايي وارد پوست مي‌شوند که در نتيجه نقطه‌هاي کناري ورود ليزر به پوست کاملاً سالم مي‌مانند. اين باعث مي‌شود تا ترميم پوست از نقاط سالم خيلي سريع‌ اتفاق بيفتد.
سريع‌تر شدن ترميم‌ها
ليزرهاي لايه‌برداري که در قديم وجود داشتند، عوارضي داشتند که باعث مي‌شد جاي ليزر براي 1 تا 2 ماه قرمز بماند. گاهي عوارضي چون لکه را هم به دنبال داشتند؛ اما سيستم‌هاي فراکشنال جديد بروز اين مشکلات را به حداقل رسانده‌اند. معمولاً پس از استفاده از اين ليزرها اثر اوليه آن تا يک هفته وجود دارد؛ يعني پوست به مدت يک هفته قرمز يا پوسته‌پوسته مي‌شود، يک لايه کامل از آن برداشته مي‌شود تا تيرگي‌هاي سطحي از بين بروند و خيلي زودتر پوست تميز و بدون لکه و قرمزي ظاهر مي‌شود. براي همين مي‌توان گفت ليزرهاي فراکشنال انقلابي در امر جوان‌سازي پوست به وجود آورده‌اند.
درمان‌هاي نگهدارنده
معمولاً فواصل درمان جوان‌سازي با ليزر هر 4 تا 6 هفته يک بار است و بايد چند جلسه تکرار شود. البته در کنار آن، يک‌سري درمان‌هاي نگهدارنده هم هست که بايد هر چند ماه يک‌بار آنها را انجام دهيد تا نتيجه کار بهتر بشود. اين کارها تأثيري در ظاهر و رنگ پوست ندارند؛ بلکه آن را سفت مي‌کنند. تأثير آنها هم نسبت به ليزرهاي فراکشنال محدودتر است.
بوتاکس براي خطوط چشم و چروک‌هاي پيشاني
هر چروکي که در قسمتي از صورت ايجاد مي‌شود مکانيزم ويژه خودش را دارد. مثلاً در نيمه فوقاني صورت مکانيزم چروک‌ها دايناميک است و اسپاسم و انقباض عضلات را در اين ناحيه شاهد هستيم. مانند خط‌هاي پيشاني يا خطوط کنار چشم که بر اثر اسپاسم و انقباض ماهيچه‌هاي آن نواحي ايجاد مي‌شوند. براي رفع و درمان اين چروک‌ها تزريق بوتاکس پيشنهاد مي‌شود که البته تأثير موقت دارد و معمولاً پس از 4 تا 6 ماه بايد تکرار شود. با تزريق بوتاکس، عضلات آن ناحيه به صورت موقت فلج مي‌شود و بعد از مدتي رفته‌رفته اين اثر کمرنگ مي‌شود و بايد مجدد تزريق تکرار شود.
1 ليزر با 2 هدف  
يکي از ويژگي‌هاي خوب ليزرهاي فراکشنال اين است که نه تنها لايه‌برداري دقيق و خوبي از سطح پوست انجام مي‌دهند؛ بلکه در روند ترميمي‌شان باعث کولاژن‌سازي و سفت شدن پوست مي‌شوند که تأثير آن را ديرتر نشان مي‌دهند.
ليزرهاي غيرتخريبي حتي کمتر از 1 هفته
افرادي وجود دارند که نمي‌خواهند استفاده از تکنيک‌هاي جوان‌سازي با کارشان تداخل داشته باشد يا آن که يک هفته از کارشان جدا باشند يا از ظاهرشان مشخص باشد که چه کاري انجام داده‌اند. براي اين دسته از افراد تکنيک‌هايي تحت عنوان ليزرهاي نان‌اپليتيو هست که به آنها ليزرهاي غيرتخريبي مي‌گويند. کار اين ليزرها تحريک کولاژن‌سازي و کم کردن شلي يا افتادگي پوست و حتي روشن کردن رنگ آن است؛ اما اثرشان مانند تأثير مشهود ليزر فراکشنال نيست؛ ولي براي کسي که مي‌خواهد کار راحت، سريع و البته مؤثري را انجام دهد، گزينه مناسبي هستند. البته انجام آنها بايد به دفعات تکرار شود.
فيلرهاي پرکننده
براي نيمه پايين صورت بوتاکس روش مناسبي نيست. افرادي که در خطوط کناره بيني تا لب و خطوط دور لب‌ها تا چانه دچار مشکل هستند، بهتر است از تزريق ژل‌هاي پرکننده که به عنوان فيلر مي‌شناسيم، استفاده کنند. البته در قسمت‌هاي ديگر صورت هم براي جلوگيري از روند پيري پوست از فيلرها استفاده مي‌شود. در واقع در روند پيري، حجم صورت از دست مي‌رود. گونه‌ها برجستگي خود را از دست مي‌دهند و صورت به سمت جاذبه زمين کشيده مي‌شود. براي همين نوک بيني و پايين گوش‌ها به سمت پايين کشيده مي‌شود. چانه دراز مي‌شود و گونه‌ها هم از فرم اوليه‌شان خارج مي‌شوند. در افرادي که اين مسأله نمود زيادي دارد، مي‌توان از فيلرها در گونه‌ها هم تزريق کرد. ژل‌ها را مي‌توان حتي در کناره‌هاي چانه نيز تزريق کرد و به صورت وضعيت بهتري بخشيد. در روند افزايش سن و پيري يکي از اتفاق‌هاي مهم نازک شدن لب‌هاست که مي‌توان با تزريق ژل حجم آنها را افزايش داد و حتي از فيلرها براي پر کردن خطوط خيلي عميق اخم در پيشاني استفاده کرد. در افرادي که خطوط اخم بسيار گود هستند، تزريق بوتاکس جواب نمي‌دهد و بايد از ژل‌هاي پرکننده استفاده کرد. پر کردن گودي زير چشم‌‌ها با ژل هم يکي ديگر از کاربردهاي اين روش جوان‌سازي است.
فيلرهاي چربي يا ژل؟
يکي از روش‌هاي رايج و مؤثر براي جوان‌سازي، تزريق چربي است. در اين روش از چربي فرد که از قسمت ديگري از بدن او گرفته شده، براي پر کردن خطوط صورت استفاده مي‌شود؛ حتي گودي زير چشم را هم با اين روش مي‌توان بهبود بخشيد. اين کار مزايايي دارد، از جمله اين‌که از بدن خود فرد وام گرفته شده؛ اما در کنار آن معايبي هم دارد، از جمله آن که عمر کوتاهي دارد و بايد مقداري چربي اضافي از فرد گرفته و فريز بشود تا در دفعات بعد و به محض ضرورت از آن استفاده کرد. معمولاً پرکننده‌هاي ژل دوام بيشتري نسبت به چربي دارند.
لطفاً جدي بگيريد
فيلرهاي خوب و مناسب که حاوي نوعي اسيد هستند، از جنس ماده زمينه‌اي خود پوست هستند. اگر فرد از فيلر مرغوب با تأييد وزارت بهداشت و از برند معتبري استفاده کند، مشکلي به وجود نمي‌آيد. همين مسأله در مورد انتخاب و استفاده از بوتاکس هم وجود دارد که بايد حتماً از انواع تأييدشده و داراي مجوز وزارت بهداشت باشد. در حال حاضر 2 نوع بوتاکس با مجوز وزارت بهداشت وجود دارد که يکي انگليسي و ديگري محصول کره جنوبي است. ژل‌هاي حاضر هم عمدتاً مجوز دارند و آنهايي که حاوي اسيد هيالورونيک مشکلي ايجاد نمي‌کنند.
ژل‌هاي کوتاه‌مدت و دائمي
ترس‌هاي عمومي در مورد تزريق ژل وجود دارد که بهتر است درباره آنها هم صحبت کنيم. مثلاً گفته مي‌شود ژل مي‌تواند در سطح پوست ايجاد آبسه کند و مشکلاتي به وجود بياورد. اين مسأله درباره ژل‌هايي بود که قبلاً استفاده مي‌شدند و با پوست سازگاري نداشتند؛ هر چند متأسفانه گاهي در حال حاضر هم استفاده مي‌شوند. اين ژل‌ها که اکرايني و روسي هستند، از ماده پلي‌مري ساخته شده‌اند که همخواني با پوست ندارند و اگرچه قيمت پايين آنها گول‌زننده است؛ اما عوارضي به دنبال دارند و نبايد از آنها استفاده کرد. نکته مهم اين است که اين ژل‌ها دوام طولاني‌ مدتي هم دارند؛ در حالي که ژل‌هاي حاوي اسيد هيالورونيک دوام کوتاه‌مدتي بين 1 تا 5 سال دارند.  بايد سعي کنيد از ژل‌هايي با دوام طولاني و گاهي مادام‌العمر استفاده نکنيد؛ چون احتمال ايجاد عارضه و حساسيت در آنها بيشتر است.
دور پي‌آرپي را خط بکشيد
سؤال مهمي که وجود دارد، درباره روشي به نام پي‌آرپي است که به تازگي تبليغ زيادي درباره آن مي‌شود و به‌اصطلاح باب روز است. اما بايد اين هشدار را بدهيم که هنوز هيچ مطالعه علمي و دقيقي درباره آن انجام نشده و تحت تأييد وزارت بهداشت هم نيست. هنوز درباره اثرات و مضرات اين روش جديد بررسي‌هاي جامع و دقيقي وجود ندارد. در پي‌آرپي از پلاکت خون فرد استفاده و به شکل غليظ شده به خود فرد تزريق مي‌شود. پلاکت‌ها از آنجا که حاوي آنزيم‌ و فاکتورهاي رشد هستند، در رشد موها مؤثر شناخته شده‌اند؛ اما اين که آيا در روند جوان‌سازي روش مؤثر، بي‌ضرر و بدون عارضه‌اي هستند، هنوز اثبات نشده است و جنبه تبليغاتي دارد. در واقع پي‌آرپي روشي نيست که از سوي متخصصان پوست و مو توصيه شود.

اگر شما واقعاً خواهان پوستي جوان هستيد، بايد به برخي از توصيه‌هاي مرتبط با حفظ سلامت پوست توجه كنيد و آنها را به طور مرتب رعايت نماييد.

به پشت بخوابيد
براساس توصيه محققان، خوابيدن به پشت سبب مي‌گردد تا ايجاد چين و چروک در صورت به حداقل برسد. در واقع خوابيدن به پهلو سبب افزايش چروک در ناحيه گونه و چانه مي‌گردد و خوابيدن به سمت صورت يا شکم افزايش خط اخم يا چروک پيشاني مي‌گردد.
ماهي بيشتر بخوريد
ماهي‌هاي آب سرد به خصوص ماهي‌سالمون، منبع غني از پروتئين هستند که نقش اصلي در ساختمان پوست را داراست و همچنين منبع اصلي اسيدهاي چرب امگا-3 هستند که نقش مهمي در تغذيه پوست دارد. اين اسيد چرب در جوان نگه‌داشتن و کاهش چروک پوست بسيار م?ثر است.
چشمان خود را ريز نکنيد
از ريز کردن چشمان خود پرهيز کنيد و از عينک مناسب استفاده کنيد. هنگامي‌که شما براي مطالعه، به غلط چشمان خود را ريز مي‌کنيد و سبب ايجاد چين و چروک در چهره خود مي‌گرديد، براساس اين عادت غلط، ماهيچه‌هاي صورت دچار انقباضات نابجا شده و نهايتاً سبب افزايش چروک صورت مي‌گردد. پس براي مطالعه از عينک مناسب استفاده نماييد. همچنين مواقعي که در معرض آفتاب قرار مي‌گيريد از عينک‌هاي آفتابي استفاده کنيد که نه تنها سبب محافظت چشمان شما در برابر نور خورشيد مي‌گردد، بلکه سبب کاهش چروک در ناحيه دور چشم شما مي‌گردد.
استفاده از عينک‌هاي آفتابي نه تنها سبب محافظت چشمان شما در برابر نور خورشيد مي‌گردد، بلکه سبب کاهش چروک در ناحيه دور چشم شما نيز مي‌شود.
اسيدهاي ميوه
از اسيدهاي ميوه به مقدار زياد استفاده کنيد. اسيدهاي ميوه براي از بين بردن چروک‌هاي سطحي و ظريف، به خصوص چروک‌هاي زير چشم بسيار م?ثرند. در تحقيقاتي اخيراً مشخص شده است که حتي سبب تحريک کلاژن (ماده‌اي که در سفتي و شاداب ماندن پوست بسيار م?ثر است) در پوست نيز مي‌گردد.
کاکائو به جاي قهوه
در پژوهشي که در يك مجله تغذيه به چاپ رسيده است، محققان اعلام کردند که به دليل وجود دو ماده فلاوينوئيدي (اپيکتاچين و کاتچين) به مقدار بالا، سبب محافظت پوست در برابر نور خورشيد شده و همچنين گردش خون پوست صورت را زياد نموده و در نتيجه آب رساني به سطح پوست بالا رفته و پوست شما صاف‌تر و درخشان تر به نظر مي‌رسد. پس به جاي قهوه از کاکائو بيشتر استفاده کنيد.
صورت خود را به طور مکرر نشوييد
شستشوي زياد پوست صورت، سبب از بين رفتن مواد مفيد موجود در سطح پوست گرديده و اسيديته (PH) پوست را تغيير مي‌دهند؛ لذا روند پيري يا ايجاد چروک در پوست افزايش مي‌يابد. بهتر است به جاي استفاده از صابون يا شستشوي مکرر، از پاک کننده‌هاي (cleanser) صورت استفاده کنيد.
ويتامين ث موضعي
مطالعات مکرر نشان داده است که استفاده از ويتامين ث، سبب افزايش توليد کلاژن‌ها، محافظت در برابر اثرات تخريبي اشعه ماوراء بنفش و بهبود التهابات پوستي مي‌گردد و شايد علت تمام اين اثرات مفيد، به دليل داشتن اسيد اسکوربيک است که اثر ضد چروک دارد.
سويا بيشتر بخوريد
گزارش شده که سويا در کاهش تخريب پوستي ناشي از نور آفتاب بسيار موثر بوده است، لذا در کساني که به مدت شش ماه از رژيم غذايي حاوي سويا و ماهي و ويتامين‌ها و گوجه فرنگي استفاده نمودند، ساختمان پوست آن‌ها بسيار بهبود يافته و از پوستي لطيف‌تر برخوردار شدند.
مراقبت‌هاي لازم پوستي
اگر شما واقعاً خواهان پوستي جوان هستيد، بايد به توصيه‌هاي زير توجه كنيد و آنها را به طور مرتب رعايت نماييد:
- از نور خورشيد بپرهيزيد (با محافظت‌هاي لازم در برابر آفتاب).
- عينک آفتابي استفاده کنيد.
- سيگار نکشيد.
- از مرطوب کننده‌ها استفاده نماييد.


صفحه68 از72