به دنبال انتشار این خبر شرکت دارو سازی سپید طب قرص ویتامین ب12 (سیانوکوبالامین) که عامل اصلی ساخت گلبول قرمز در بدن است را تولید و روانه بازار نمود تا افرادی که کمبود این ویتامین را دارند دچار کم خونی نشوند.
ويتامين ب 12 از جمله ويتامينهاي مهم است که در ماهي، گوشت و لبنيات يافت ميشود و در حفظ سلامت اهميت بالايي دارد.
اين ويتامين که «کوبالامين» نيز ناميده ميشود از خانواده ويتامينهاي محلول در آب است.
به گفته متخصصان، کمبود اين ويتامين بيشتر در افراد مسن بروز ميکند و عوارضي مانند کم خوني، کاهش حافظه و آسيب سلولهاي عصبي را در پي دارد. نرخ کمبود اين ويتامين شايعتر از آن است که تاکنون تصور ميشد به طوري كه پزشكان در مطالعات آماري اخير دريافتهاند 17 درصد افراد با مشكل پايين بودن سطح اين ويتامين در خون مواجه هستند.
پزشکان معتقدند ویتامین ب12 عامل اصلی ساخت گلبول قرمز در بدن است کمبود این باعث کم خونی می شود، وی افزود: افرادی که به مدت طولانی گیاهخواری می کنند دچار مشکلات معده هستند و تحت اعمال جراحی زخم معده قرار می گیرند به فقر ویتامین ب12 مبتلا می شوند.
این ویتامین در منابع جانوری مانند گوشت، لبنیات و تخم مرغ به صورت فراوان وجود دارد.
متخصصان میگویند: فقر ویتامین ب12 با مصرف این مواد ظرف 2 هفته تا یک ماه بهبود می یابد مگر اینکه گلبول های قرمز بسیار بزرگ شده باشد که در این افراد آمپول تزریقی ب12 تجویز می شود.
در کشور ما افسردگی جزء 7 علت اولیه بروز بیماری و ناتوانی در سنین مختلف بشمار میرود.
دکتر زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت گفت: کمبود برخی مواد مغذی و ویتامینها در رژیم غذایی فرد میتوانند سبب ایجاد افسردگی شود و یا در مواردی افسردگی فرد را تشدید کند از مهمترین این مواد اسیدهای چرب امگا 3 است که کمبود آن فرد را مستعد افسردگی میکند اسیدهای چرب امگا 3 در غذاهای دریایی و روغنی کانولا، روغن سویا و گردو وجود دارد.
از دیگر موادی که کاهش آن در خون میزان ابتلا به افسردگی را بالا میبرد اسید فولیک است. اسید فولیک در جگر، قارچ، سبزیجات سبز مثل اسفناج و کلم بروکلی، گوشت گاو کم چرب، سیب زمینی، نان گندم کامل ، آب پرتغال و لوبیا وجود دارد.
وی در ادامه گفت: کمبود آهن، ویتامین B6 و B12، ویتامین E، ویتامین C، منیزیم، روی، آهن، سلنیوم و برخی مواد دیگر در ابتلا به افسردگی موثر است. بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت به اندازه مواد مغذی و داشتن وزن مناسب، در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.
همچنین چاقی افراد به علل مختلف در ابتدا به افسردگی نقش بسزایی دارد و از طرف دیگر افسردگی هم میتواند منجر به چاقی شود.
Arginine, a common amino acid found naturally in foods, breaks down dental plaque, which could help millions of people avoid cavities and gum disease, researchers at the University of Michigan and Newcastle University have discovered.
Alexander Rickard, assistant professor of epidemiology at the U-M School of Public Health, and colleagues, discovered that in the lab L-arginine—found in red meat, poultry, fish and dairy products, and is already used in dental products for tooth sensitivity—stopped the formation of dental plaque.
"This is important as bacteria like to aggregate on surfaces to form biofilms. Dental plaque is a biofilm," Rickard said. "Biofilms account for more than 50 percent of all hospital infections. Dental plaque biofilms contribute to the billions of dollars of dental treatments and office visits every year in the United States."
Dental biofilms are the culprits in the formation of dental caries (cavities), gingivitis and periodontal disease. Surveys indicate that nearly 24 percent of adults in the United States have untreated dental caries, and about 39 percent have moderate-to-severe periodontitis, a number that rises to 64 percent for those over age 65.
Most methods for dental plaque control involve use of antimicrobial agents, such as chlorhexidine, which are chemicals aimed at killing plaque bacteria, but they can affect sense of taste and stain teeth. Antimicrobial treatments have been the subject of debate about overuse in recent years.
Pending further clinical trials to verify their lab findings, the researchers said L-arginine could take the place of the current plaque-controlling biocide substances including chlorhexidine and other antimicrobials.
"At present, around 10-to-15 percent of adults in the Western world have advanced periodontitis, which can lead to loose teeth and even the loss of teeth. Therefore, there is a clear need for better methods to control dental plaque," said Nick Jakubovics, a lecturer at Newcastle University's School of Dental Sciences.
Their findings are reported in the current issue of PLOS ONE.
The mechanism for how L-arginine causes the disintegration of the biofilms needs further study, the researchers said. It appears arginine can change how cells stick together, and can trigger bacteria within biofilms to alter how they behave so that they no longer stick to surfaces, they said.
In conducting their research, team members used a model system they introduced in 2013 that mimics the oral cavity. The researchers were able to grow together the numerous bacterial species found in dental plaque in the laboratory, using natural human saliva.
"Other laboratory model systems use one or a small panel of species," Rickard said. "Dental plaque biofilms can contain tens to hundreds of species, hence our model better mimics what occurs in the mouth, giving us great research insight."
تهیه و ارزیابی فرمولاسیون دارویی برای درمان سرطان مغز
محقق برگزیده هجدهمین جشنواره رازی از تهیه و ارزیابی یک فرمولاسیون دارویی بر پایه نانو ژل برای درمان سرطان مغز خبر داد.
به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی ، ˈامیر آزادی ˈ افزود: با توجه به این که ساختاری در سیستم اعصاب مرکزی ما تحت عنوان سد خونی مغزی وجود دارد و دارو رسانی به مغز یکی از چالش های مهم فراروی محققان علوم دارویی بوده است.
وی اظهار داشت : هدف این است که در قالب یک فورمولاسیون جدید بر پایه نانو بتوانیم داروی ضد سرطان را به صورت افکتی و با دز کمتر به مغز برسانیم تا در نهایت عوارض جانبی کمتر و اثر بخشی بهتری داشته باشد.
محقق برگزیده هجدهمین جشنواره رازی تصریح کرد: با توجه به پیشرفت مهم و چشمگیری که ما در زمینه نانو تکنولوژی در کشورمان داشتیم به کاربردی شدن این تحقیق خوشبین هستیم و امیدوارم که این اتفاق هر چه زودتر در کشور عملیاتی شود.
مركز آزمايشگاه همکار تخصصی كنترل غذا و دارو سپیدطب آزمون از زير مجموعههاي آزمايشگاه مرجع سلامت روز شنبه 14 دی ماه سالجاری مصادف با حلول ماه ربیع الاول توسط دکتر سیدحسین اعتمادی موسس هلدینگ بین المللی یاقوت رویان افتتاح گردید.
اين آزمايشگاه شامل بخشهاي آزمايشگاهي كنترل كيفي دارو، غذا، فرآوردههاي بيولوژيك، آرايشي و بهداشتي، مكمل و فرآوردههاي طبيعي و ملزومات و تجهيزات پزشكي است كه در مجموعه آزمايشگاههاي مرجع سلامت قرار داشته و در مراسم گشایش این مرکز آزمایشگاهی، علاوه بر دکتر اعتمادی، جمعی از مسئولین نظام سلامت کشور نیز حضور داشتند.
در این مراسم دکتر اعتمادی ضمن تاکید بر این موضوع که اعتماد مردم نسبت به آزمایشگاه های همکار کنترل غذا و دارو بایستی تقویت شود افزود:
آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت که طلایه دار کنترل غذا و دارو می باشند، یکی از مراکز مورد اعتماد مردم است و این مراکز باید با ادامه فعالیتهای تحقیقاتی خود، سعی در جلب بیش از پیش اعتماد آحاد جامعه داشته باشد، چرا که مسایل مهم مربوط به مردم از جمله مصرف دارو و غذا، نیاز به تحقیق و بررسی در این مراکز دارد.
همچنین دکتر اعتمادی اظهار داشت با توجه به اينكه تمامی مواد غذايي و دارویی داخلي، وارداتي و صادراتي نيازمند مراقبتهاي جــدي اســت بــر همین اســاس ايجـاد بستر همکاری فیمابین وزارت بهداشت و آزمایشگاه های همکار به لحاظ تربيت نيروي انساني ماهر بمنظور سرمایه اندوزی نسل های آتی کشور ضرورت دارد.
دکتر اعتمادی در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه فعالیتهای در دست انجام آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت دارای پیچیدگی های کاری خاص در زمینه های فعالیتی خود می باشند، گفت لزوم توجه ویژه مسئولین امر در مدیریت هدفمند این پيچيدگيهاي صنايع غذايي و دارويي و آرايشي و بهداشتي ذیربط، ضروری به نظر میرسد.
در ادامه دکتر رویا پورشقاقی مدیرعامل داروسازی سپید طب نیز با اشاره به پیشگامی وزارت بهداشت در امر واگذاری خدمات به بخش خصوصی، گفت: هم اکنون وظایف و خدمات آزمایشگاهی وزارتخانه، به بیش از 100 آزمایشگاه در تهران و شهرستانهای کشور واگذار شده است.
وی با اشاره به دستاوردهای بین المللی حوزه سلامت کشور در سالهای اخیر از جمله کسب تایید صلاحیت سازمان جهانی بهداشت (who) برای نظارت بر صادرات جهانی و نیز برگزاری کارگاه های آموزشی برای کشورهای مختلف توسط واحدهای ذیربط وزارت بهداست، درمان و آموزش پزشکی افزود:
ارتقای توانمندی مراکز آزمایشگاهی همکار و راه اندازی روش های نوین در کنترل فرآورده های حاصل از فناوریهای نوین ازجمله بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی و نظایر آن، راهکار و پلتفرم جدیدی در حرکت مجموعه سلامت کشور در مسیر پیشرفت و ترقی مطابق با آخرین استانداردهای جهانی خواهد بود.
دکتر اعتمادی در پایان با بيان اينكه مركز آزمايشگاه همکار سپیدطب آزمون یکی از تخصصی ترین و مجهزترین آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت می باشد خاطرنشان ساخت:
این مجموعه با هدف نظارت تخصصی و پیشرفته بر کیفیت مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی در مباحث فیزیک و شیمی صنایع مزبور در مساحتی بالغ بر 500 مترمربع و با همکاری اساتید برجسته دانشگاه ها و کارشناسان زبده و مجرب بومی و غیربومی کشور شامل 25 نیروی دکترایی حرفه ای در رشته هایی نظیر داروسازی، شیمی دارویی و نیز متخصصین حوزه های مختلف راه اندازی گردیده است که امید است با بالفعل نمودن پتانسیل و ظرفیت های موجود بتوانیم علاوه بر افزودن برگ زرین دیگری به افتخارات گروه شرکتهای بین المللی یاقوت رویان، گام موثر دیگری در راستای خودکفایی و استقلال میهن اسلامی عزیزمان ایران برداریم.
پژوهشگران کشور با استفاده از دو نوع جلبک مکملهای غذایی گیاهی را عرضه کردند که حاوی انواع مواد معدنی و ویتامینها است.
این محققان با استفاده از ریز جلبکهای «کلرولا» و «اسپیرولینا» مکملهای غذایی را تولید کردند.
جلبکهای کلرولا نوعی جلبک سبز تک سلولی و ساکن آبهای شیرین است است و قدمتی بالغ بر 2.5 میلیارد سال دارد و امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی برای تولید مکملهای غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
کلرولا حاوی بیشترین میزان کلروفیل در بین کلیه گونههای گیاهی شناخته شده است. این جلبک به دلیل محتوای غنی و کامل خودکمبودهای احتمالی در رژیمهای غذایی را از طریق تامین پروتئین، فیبر، ویتامینها، عناصر معدنی جبران میکند از این رو میتوان از آن به تنهایی به عنوان یک غذای کامل برای یک دوره طولانی مدت استفاده کرد.
جلبک کلرولا حاوی انواع ویتامینهای A، E،B1، B2 و C و غنی از اسیدهای چرب ضروری است. علاوه بر آن دارای دیواره سلولی حاوی فیبرهای ویژه با خاصیت سم زدایی از بدن و سرشار از کلروفیل یا همان خون سبز گیاهی است.
جلبک اسپیرولینا نیز نوعی جلبک سبز- آبی است که از ابتداییترین اشکال حیات بر رروی گره زمین به شمار میرود. این جلبک قدمتی در حدود 3.5 میلیارد سال دارد و به صورت معلق در آبهای شیرین پرورش می یابد. این جلبک به عنوان مکمل غذایی در کشورهای صنعتی و پیشرفته مصرف میشود. این جلبک دارای اسیدهای چرب مانند گاما لینولنیک اسید و امگا 3 و 6 و حاوی انواع ویتامینها چون A و E و سرشار از رنگدانه کلروفیل و مواد معدنی چون منیزیوم، آهن، فسفر و کلسیم است.