مطالعات اخیر پژوهشگران استرالیایی نشان می دهد رژیم غذایی پرفیبر حاوی ویتامین A، باکتری های روده را به گونه ای تغییر می دهد که در کاهش آلرژی غذایی موثر است.
باکتری های روده، فیبر را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تجزیه می کنند. افزایش این اسیدهای چرب در تعامل با سیستم ایمنی، مانع از تحریک واکنش آلرژیک توسط سلول های دندریتیک می شوند. سلول های دندریتیک تنظیم کننده حساسیت های آلرژیک غذا به شمار می آیند؛ بنابراین استفاده از غذاهای پرفیبر حاوی ویتامین A به افراد مبتلا به آلرژی توصیه شده است.
گردو، عدس، غلات، سیب و مرکبات از جمله مواد غذایی حاوی فیبر و ویتامین A محسوب می شوند.
حدود 15 میلیون تن در آمریکا به آلرژی غذایی مبتلا هستند و این تعداد روز به روز در حال افزایش است. بادام زمینی، انواع آجیل، تخم مرغ، شیر، گندم، سویا، ماهی و صدف از جمله بیشترین غذاهایی هستند که واکنش های آلرژیک ، همراه دارند. واکنش های آلرژیک در افراد مختلف متفاوت است و می تواند شامل خارش و کهیر، تهوع یا استفراغ، درد معده و اسهال باشد.
تورم زبان و لب ها و گلو، تنگی نفس، مشکل بلع، درد قفسه سینه و کاهش ناگهانی فشار خون در موارد شدید تر دیده می شود. گاهی تورم مجاری تنفسی یا زبان می تواند منجر به خفگی شود.
به گزارش مدیکال اکسپرس،بهترین روش برای کنترل آلرژی، جلوگیری از مصرف مواد غذایی آلرژی زا و داروهای آنتی هیستامین است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Cell Reports منتشر شده است.
مسئول آموزش گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیماران مبتلا به ناراحتی کلیه یا دردهای روماتیسمی برای تسکین درد خود بجای کورتن می توانند از روغن سیاه دانه به صورت موضعی استفاده کنند.
دکتر معصومه خادمی زاده افزود: کسانی که مبتلا به دردهای روماتیسمی هستند می توانند به صورت موضعی از روغن سیاه دانه استفاده کنند؛ قرار دادن سیاه دانه روی کلیه ها نیز درد آن را کاهش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: حتی خوردن یک قاشق غذاخوری سیاه دانه با روغن زیتون می تواند در کاهش درد کلیه ها موثر باشد.
مسئول آموزش گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: روغن سیاه دانه مانند کورتن یا مسکن فقط تسکین دهنده درد نیست بلکه آغاز درمان است.
به گفته خادمی زاده، افرادی که فکر می کنند بدن شان دچار انگل است می توانند به غذای خود سیر اضافه کنند.
کورتن با نام علمی کورتیکواستروئید معمولا برای تسکین درد استفاده می شوند اما در عین حال عوارضی مانند پوکی استخوان به همراه دارند.
مصرف سیاه دانه در روایات اسلامی نیز توصیه شده و گفته می شود روغن سیاه دانه در کاهش قند خون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه موثر است و کلیه و مجاری ادراری را تصفیه می کند.
آب هویج یک نوشیدنی بسیارکم کالری و برای افرادی که رژیم لاغری دارند، بسیار مفید است. یک لیوان آب هویج ( 240 سی سی ) کمتر از 80 کالری دارد.
آب هویج با دارا بودن کالری کم و مقادیر زیادی ویتامین و املاح ضروری، در مقایسه با یک نوشیدنی مغذی پرکالری، نوشیدنی مطلوبی است.
برای ورزشکاران و وزنهبرداران، مقدار کالری آب هویج را می توان با مخلوط کردن آن با ماست، شیر، بستنی یا پودرهای پروتئینی افزایش داد.
*** آب هویج و ویتامین A
همچنین یک لیوان آب هویج بیش از 8 برابر نیاز روزانه افراد به ویتامین A را تامین میکند. ویتامین A برای رشد اندامها به خصوص استخوان ها لازم و ضروری است.اسفناج نیز دارای مقدار زیادی ویتامین A است. مخلوط آب هویج و آب اسفناج، نوشیدنی را به وجود میآورد که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است.
ویتامین A برای ماداران باردار و جنین مهم است.هرچند که ویتامین A برای حفظ سلامت بدن خیلی ضروری است، اما باید در حد متعادل مصرف شود، زیرا مصرف مقادیر زیاد ویتامین A باعث مسمومیت کبدی و سایر مشکلات سلامتی میشود.
**آب هویج و ویتامین C
آب هویج همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین C است. یک لیوان آب هویج، 35 درصد ویتامین C مورد نیاز در روز را تامین میکند.ویتامین C دارای نقشهای متعددی در بدن است، از جمله برای ساخت کلاژن ( نوعی پروتئین غیرمحلول) در غشاهای موکوسی، پوست، استخوانها و دندانها ضروری است.
همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است.نوشیدن مخلوط آب هویج با آب توت فرنگی یا پرتقال یا لیمو یا کیوی، تمام ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند، بدون اینکه نیاز به دریافت مکمل ویتامینی داشته باشید.
** آب هویج و پتاسیم
آب هویج، مقادیر خوبی از پتاسیم را دارد. یک لیوان آب هویج، 10 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم را تامین میکند.پتاسیم برای حفظ تعادل الکترولیتها و سطح مایعات در سلولهای بدن لازم است. همچنین در انقباض ماهیچهها و انتقال پیام بین سلولهای عصبی نقش دارد.
کمبود پتاسیم در بدن، اثرات بدی به همراه دارد، مانند هیپوکالمی، آکنه (جوش)، گرفتگی عضلات، خشکی پوست و افزایش کلسترول خون.نوشیدن مخلوط آب هویج با آب کرفس یا شلغم، مقادیر زیادی پتاسیم را به بدن شما میرساند.البته باید توجه داشت، کسانی که مبتلا به بیماریهای کلیوی هستند، باید از مصرف مقادیر زیاد پتاسیم خودداری کنند، زیرا برای کلیههایشان خیلی مضر است.
** آب هویج و کلسیم
یک لیوان آب هویج تا 6 درصد نیاز روزانه به کلسیم را تامین میکند.دریافت مقادیر کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه، خیلی مهم است. رشد و ساخت استخوانها و دندانها در بدن وابسته به کلسیم است، بهخصوص رشد بدن در بچه ها.ویتامین D نیز برای جذب کلسیم لازم است.
کلسیم نیز همانند پتاسیم، برای انتقال پیامهای عصبی، حرکت و انقباض عضلانی لازم است.مخلوط آب هویج با آب بروکلی یک منبع خوب کلسیم به شمار میرود.همچنین مخلوط کردن آب هویج با ماست، یک دسر مطلوب کلسیمی را به وجود میآورد.
کارشناس ارشد اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو به روزه داران توصیه کرد در وعده افطار بجای مصرف انواع شربت های دارای قند بالا و نوشابه های گازدار از عرقیات گیاهی و نوشیدنی های سنتی در حد اعتدال، استفاده کنند.
ایشان گفتند: در فصول گرم سال که تعریق بدن زیاد بوده و آب فراوانی از بدن دفع می شود بهتر است از عرقیات گیاهی استفاده شود اما حتما هنگام خرید باید به آرم سازمان غذا و دارو روی این محصولات توجه کرد.
وی تاکید کرد: مصرف برخی از عرقیات گیاهی مانند عرق کاسنی و شاهتره برای کاهش احساس تشنگی در ایام روزه داری مفید است.
کارشناس ارشد اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو یادآور شد: توجه به تاریخ مصرف و انقضا و همچنین شماره پروانه بهداشتی ساخت و آرم سازمان غذا و دارو روی عرقیات گیاهی ضروری است.
عرقیات یکی از پرمصرف ترین شکلهای استفاده از گیاهان است. عرقیات طبی در واقع رایحه، عطر یا اسانس گیاهانی هستند که آن را به آب اضافه می کنند.
از جمله عرقیات پرمصرف میتوان گلاب، عرق نعناع، عرق بهارنارنج ، عرق بیدمشک و عرق کاسنی را نام برد.
نتیجه یک مطالعه گسترده نشان می دهد که تغذیه سالم زنان، احتمال ضعف حرکتی را در سالخوردگی آنها کاهش می دهد.
نتایج این تحقیق که 54 هزار و 762 زن در آن شرکت داشتند، در شماره ژوییه نشریه Nutrition منتشر می شود.
در این تحقیق، عملکرد فیزیکی شرکت کنندگان در سال های 1992 تا 2008 هر چهار سال یکبار توسط یک ابزار متعارف و استاندارد اندازه گیری شد و رژیم غذایی آنها نیز از سال 1980 هر چهار سال یکبار براساس پرسشنامه های ارائه شده مورد بررسی قرار گرفت.
نتیجه مطالعه این بود که زنانی که به طور مستمر رژیم غذایی سالم داشتند، در قیاس با زنانی که تغذیه آنها به اندازه گروه نخست سالم نبود، در سالخوردگی دچار مشکلات حرکتی کمتری شدند.
محققان همچنین دریافتند که افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف مواد غذایی شیرین شده، چربی های ترانس و نمک توسط زنان، هر یک به تنهایی نقش مهمی در کاهش ضعف فعالیت فیزیکی دارد و به طور خاص، افزایش مصرف پرتقال، اب پرتقال، سیب و گلابی و مغزها بیشترین تاثیر را دارد.
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که کیفیت کلی رژیم غذایی تاثیر بیشتری در قیاس با اثرگذاری اقلام غذایی خاص دارد.
به گفته پژوهشگران، افراد درباره ابتلا به بیماری های مزمن، سرطان و بیماری های قلبی عموما زیاد می اندیشند، اما به فکر عملکرد فیزیکی نیستند. عملکرد فیزیکی با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می کند و از جمله شامل توانایی فرد برای پوشیدن لباس و حرکت در منزل است که می تواند توانایی زندگی مستقل را تحت تاثیر قرار دهد.
براساس این گزارش، درک و شناخت بهتر فاکتورهای مربوط به تغذیه و سبک زندگی که بر عملکرد فیزیکی تاثیر می گذارند، مستلزم تحقیقات بیشتر است.
اگر پوست شما روشنایی و طراوتش را از دست داده، میتوانید با استفاده از برخی از میوه ها و سبزی ها طراوت پوست خود را دوباره به دست آورید.
میوه و سبزی هایی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها سلامت پوست را تامین کرد که در این مطلب به 9 نوع آن اشاره می شود.
**چغندر
اگر میخواهید پوست خوشرنگی داشته باشید، این گیاه را آب پز کنید و بخورید؛ چراکه با داشتن آنتیاکسیدانهای بسیار قوی از بروز چین و چروک جلوگیری میکند.
**هویج
این محصول با داشتن بتاکاروتن که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود، باعث درخشانتر شدن صورت و همچنین از بین رفتن چروکها میشود.
**لیمو
این میوه برای مبارزه با آکنه و جوشهای سرسیاه بسیار قدرتمند است؛ برای این کار میتوانید مقداری از آن را صبح زود و پیش از خوردن هر غذایی در آب ولرم ریخته و با کمی عسل میل کنید.
**دانه کدو تنبل
این دانههای مغذی بهترین منبع زینک هستند که برای تولید پوست جدید ضروری است؛ این دانهها تولید روغن سطح پوست را نیز برای داشتن پوستی روشنتر کنترل میکنند.
**اسفناج
این سبزی با داشتن خاصیت ضد التهابی با سرکوب سموم، به پوست شفافیت و درخشندگی خاصی میبخشد. علاوه بر این وجود آنتیاکسیدان نیز این ماده را به گیاهی ضد چروک تبدیل کرده است.
**گوجهفرنگی
این سبزی غنی از مادهای به نام لیکوپن است که خواص ضد پیری دارد و به عنوان ضد آفتابی طبیعی عمل میکند. از آنجا که گوجهفرنگی به طور طبیعی خاصیت اسیدی دارد، برای جلوگیری از جوش و منافذ پوستی مؤثر است.
**سیبزمینی شیرین
این سبزی با داشتن خواص آنتیاکسیدانی و غنی بودن از ویتامین A و C به عنوان یک ضد آکنه عمل میکند. برای دریافت فواید بیشتر بهتر است که با پوست و به طور آب پز مصرف شود.
**توتفرنگی
این میوه با داشتن اسید مالیک به یک سفیدکننده طبیعی تبدیل شده است. برای داشتن پوستی سفید قطعهای از این میوه با به مدت 15 دقیقه روی پوست خود بگذارید. علاوه بر این میتوان آن را با عسل و ماست هم خورد.
**سیب
این میوه سرشار از ویتامین C است که برای جلوگیری از پیری پوست و حفظ درخشندگی درونی پوست و همچنین جلوگیری از آسیب رادیکال آزاد مصرف آن توصیه میشود.
زنجبیل نه تنها به عنوان ادویه در غذاها استفاده می شود، بلکه خواص متعددی هم برای افراد مبتلا به سرماخوردگی، سوءهاضمه، تهوع دوره بارداری و گلو درد دارد.
اگر جویدن این گیاه تند را دوست ندارید، می توانید یک لیوان آب آن را بنوشید و از خواص متعدد آن بهره مند شوید. در ادامه به فهرستی از خواص این گیاه اعجازانگیز اشاره می شود.
کمک به کنترل دیابت: زنجبیل دارای ویژگی های ضددیابت است و مطالعات متعددی نشان داده اند که این گیاه به کاهش سطح گلوکز خون افراد دیابتی و حتی افراد غیردیابتی کمک می کند. نوشیدن یک لیوان آب زنجبیل به کنترل سطح قندخون به هنگام ناشتا نیز کمک می کند.
تاخیر روند پیری فکر و ذهن: به دلیل وجود ترکیبات فنول و فلاونوئید در زنجبیل، این گیاه دارای خواص محافظ نورون ها هم هست. آب زنجبیل بخصوص به افزایش سطح پروتئین مغز کمک کرده و در نتیجه سلامت مغز را حفظ می کند. کاهش سطح پروتئین مخصوصا در میانسالی منجر به بروز مشکلاتی نظیر الزایمر و سایر اختلالات روانی می شود.
مبارزه با سرطان: زنجبیل دارای چندین فنولیک بیواکتیو و ترکیبات تند ادویه ای فرّار نظیر شوگائول و پارادول است. طبق مطالعات، عصاره زنجبیل دارای خواص ضدسرطان است که به کنترل سرطان پروستات کمک می کند.
حفاظت در مقابل سرطان معده-روده: زنجبیل یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی برای درمان حالت تهوع، اسهال، سوزش معده، نفخ شکم، از دست دادن اشتها، عفونت، سرفه، و برونشیت است. مطالعات تجربی نشان داده اند که زنجبیل و عناصر فعال آن از جمله ۶-جینجرول و ۶-شوگائول دارای فعالیت های ضدسرطانی در مقابله با سرطان روده-معده هستند.
کاهش کلسترول: ازآنجائیکه این گیاه به کنترل سطح گلوکز کمک می کند، آب آن هم بر کاهش کلسترول تاثیرگذار است.
تسکین درد ورم مفاصل: عصاره زنجبیل دارای خواص تسکین دهنده درد هم هست و بسیار برای افرادی که از درد مزمن زانو رنج می برند مفید است.
نحوه تهیه آب زنجبیل: ابتدا زنجبیل ها را خوب شسته و پوست آن را بگیرید. سپس آنها را ورقه ورقه کرده و همراه کمی آب درون میکسر بریزید و کاملا مخلوط کنید. مخلوط آماده شده را درون لیوان ریخته و آب نصف لیمو را در آن بچکانید. در صورت تمایل کمی عسل هم به آن اضافه کنید. اب زنجبیل شما آماده است.
طبق مطالعه جدید محققان، کمبود ویتامین D در بدن می تواند منجر به افزایش ریسک ابتلا به بیماری های مزمن کلیوی، بخصوص در کودکان، شود.
محققان دانشگاه هیدلبرگ آلمان دریافتند کمبود ویتامین D در کودکان مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) که در نهایت منجر به نارسایی کلیه ها می شود در کودکان شایع و متداول است.
محققان فاکتورهای مشخص قابل اصلاح و غیرقابل اصلاح مرتبط با کمبود ویتامین D را در کودکان مبتلا به CKD شناسایی کرده اند.
طبق این مطالعه، در حدود دوسوم کودکانی که از کمبود ویتامین D رنج می برند، مبتلا به ناهنجاری های همچون گلومرولوپاتی هم هستند. گلومرولوپاتی مجموعه بیماری های تاثیرگذار بر نفرون هاست.
میزان ویتامین D بدن در ماه های فصل زمستان نسبت به سایر اوقات سال بسیار کمتر است. «آنکه دویان»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «سطح ویتامین D به شدت تحت تاثیر عوامل فصلی، نوع بیماری و مکمل های غذایی است.»
به گفته محققان، کمبود ویتامین D ممکن است موجب افزایش ریسک پوکی استخوان، سرطان، بیماری قلبی-عروقی و اختلالات خودایمنی بدن شود.
سطح ویتامین D کودکان مبتلا به بیماری کلیه که مکمل های ویتامین D مصرف می کنند دوبرابر کودکانی است که مکمل های این ویتامین را مصرف نمی کنند.
این تیم تحقیق، ۵۰۰ کودک مبتلا به بیماری کلیه را در ۱۲ کشور اروپایی مورد مطالعه و تحقیق قرار دادند. به گفته محققان، مصرف مکمل های ویتامین D توسط کودکان مبتلا به بیماری کلیوی می تواند به جبران این کمبود کمک کند.
طبق یافته های یک مطالعه جدید، مصرف بلوبری می تواند به مقابله با روند پیری و بهبود قوه بینایی و حافظه کمک کند.
محققان دانشگاه فلوریدا دریافته اند خوردن بلوبری می تواند به پیشگیری از ریسک ابتلا به سرطان و همچنین کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.
مطالعات قبلی نشان داده اند که بلوبری سرشار از مواد آنتی اکسیدانی است که می تواند به پیشگیری از تاثیرات آلزایمر، نظیر کاهش مهارت های شناختی و حافظه، کمک کند و در نتیجه روند پیری را به تاخیر اندازد.
این میوه حاوی ترکیباتی به نام «آنتی سیانوسید» است که رگهای خونی را تقویت می کند، جریان خون را بهبود می بخشد و می توان از آن در درمان اختلالات چشمی نظیر رتینوپاتی دیابتی، آب مروارید و آب سیاه استفاده کرد.
این ترکیبات همچنین شبکیه چشم و در نتیجه بینایی را نیز تقویت می کنند.
بلوبری نوعی گیاه گلدار با میوه ای توت مانند به رنگ آّبی تیره یا بنفش است. این میوه بومی شمال آمریکا بوده که طعم شیرینی دارد.
پزشکان معتقدند که با مصرف مکملهای غذایی به همراه داروهای افسردگی میتوان به کاهش علائم افسردگی بالینی کمک کرد.
نتایج مطالعات متخصصان دانشگاه ملبورن و هاروارد حاکی از آن است که امگا 3 موجود در روغن ماهی، ویتامین D، «متان فولات» و «اس آدنوسیلمتیونین» در بهبود تاثیرات مثبت داروهای افسردگی موثر است.
این محققان به بررسی چندین مطالعه بینالمللی پرداخته و نتیجه گرفتند که مکملهای غذایی میتوانند تاثیر درمانی داروهای افسردگی را در افراد بهبود دهند و به طور خاص امگا 3 موجود در روغن ماهی تاثیر چشمگیر در این زمینه دارد.
پیش از این نیز متخصصان اعلام کرده بودند که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در بهبود علائم افسردگی و خلق و خوی افراد موثر است.
دکتر «جرومی ساریس» محقق ارشد این مطالعه، گفت: تاثیر اسیدهای چرب امگا 3 همراه با داروهای افسردگی نسبت به شبه داروها به طور قابل توجهی بیشتر است. نتایج بسیاری از مطالعات حاکی از آن است که امگا 3 برای سلامت عمومی مغز مفید است اما این اولین تحلیلی بود که تاثیر آن را در کنار داروهای افسردگی بررسی کرده بود.
این نکته که مکملها یا ویتامینها میتوانند عملکرد داروهای افسردگی را بهبود دهند موضوع جدیدی نیست. اما یک سوم از بیماران با مصرف داروهای افسردگی واکنش نسبی به آن نشان میدهند و در یک سوم دیگر نتیجهای دیده نمیشود و به همین دلیل پزشکان بر آن شدند تا ترکیبی پیدا کنند که تاثیر آن برای بیماران خاصی مثبت شود.
به گزارش مدیکال دیلی، محققان تاکید دارند که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 میتواند در تسکین اختلالات افسردگی به خصوص میان افرادی که داروهای افسردگی مصرف میکنند موثر باشد.
سلامت نیوز: تقویت تاثیرگذاری داروهای افسردگی در کنار مکملها
۱. روغن نارگیل
باید ۳-۵ قاشق غذاخوری روغن نارگیل را روی کف سرتان ماساژ دهید و آن را برای ساعتی بگذارید. سپس مانند مواقع عادی با شامپو بشویید. همچنین میتوانید استفاده از شامپویی را امتحان کنید که حاوی روغن نارگیل باشد.
۲. آلوئهورا
آلوئهورا را روی کف سر ماساژ دهید. با انجام این کار از خاراندن سرتان جلوگیری میکنید زیرا آلوئهورا خواص خنککننده دارد.
۳. رب پیاز
باید رب پیاز را روی کف سر بمالید و آن را یک ساعت به حال خود رها کنید. سپس آن را به صورت عادی و کامل بشویید. برای رهایی از بوی بد پیاز میتوانید کمی لیموی تازه به موهایتان بزنید.
۴. روغن درخت چای
طبق مطالعات، روغن درخت چای میتواند به بهبود شدت شورهی سر کمک کند. فقط قطرههای قابل توجهی روغن درخت چای را به شامپویتان اضافه کنید و به طور عادی آن را آب بکشید.
۵. لیمو
اسیدیتهی موجود در لیمو به حفظ تعادل پیاچ کف سر کمک میکند که سبب جلوگیری از شوره میشود. دو قاشق غذاخوری آب لیموی تازه را روی کف سرتان ماساژ دهید و سپس آن را با آب بشویید. این کار را باید به صورت روزانه تکرار کنید تا زمانیکه شوره از بین برود.
۶. جوش شیرین
موهایتان را خیس کنید و جوش شیرین را روی کف سر بمالید. موهایتان را آب بکشید اما نباید از شامپو استفاده کنید. جوش شیرین به کاهش قارچهایی که باعث شوره میشوند کمک میکند.
۷. سرکهی سیب
یک چهارم آب و سرکهی سیب را در یک بطری اسپری با یکدیگر ترکیب کنید و به کف سرتان بپاشید. سپس موهایتان را برای ۱۵ دقیقه الی یک ساعت در حوله بپیچید. میتوانید موهایتان را به صورت عادی بشویید و این کار را دو بار در هفته انجام دهید. اسیدیتهی سرکهی سیب از رشد قارچ و ایجاد شوره جلوگیری میکند.
۸. موهایتان را هر روز بشویید
برای خلاص شدن از روغن اضافهی موهایتان، باید آنها را هر روز بشویید. چربی اضافه در موهایتان ممکن است دلیل رشد بیش از حد قارچ مالاسزیا باشد.
۹. نمک
نمک را روی کف سرتان بپاشید، و آن را با ماساژ به موهایتان بزنید. زبری نمک در برداشتن دانههای شوره پیش از شامپو زدن موثر است.
۱۰. سیر
سیر به دلیل خواص ضد قارچاش، برای خلاصی از باکتریهایی که باعث شوره میشوند، بهترین است. سیر له شده را روی کف سر بمالید. برای جلوگیری از بو گرفتن موهایتان، میتوانید سیر له شده را با عسل ترکیب کنید و به کف سرتان بمالید. سپس مثل همیشه آن را آب بکشید.
آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان ملل متحد طی انجام یک پژوهش اعلام کرد که خوردن نوشیدنیهای بسیار گرم میتواند باعث بروز سرطان مری شود.
مدیر آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ( IARC) اعلام کرد این نتایج نشان میدهد که خوردن نوشیدنیهای بسیار گرم یک علت احتمالی سرطان مری بوده و در بروز این بیماری درجه حرارت نوشیدنی بیشتر از خود آن نقش دارد.
این آژانس بیش از 1000 پژوهش علمی درباره خواص سرطان زا قهوه را مورد بررسی قرار داده و شواهد نشا میدهد که مصرف نوشیدنیهایی با دمای بالاتر از 65 درجه سانتیگراد (150 درجه فارنهایت) میتواند به سرطان مری منجر شود.
پژوهشهای انجام شده در کشورهایی مانند چین، ایران، ترکیه و جنوب امریکا، نشان می دهد که مصرف چای و نوشیدنیهای سنتی با درجه حرارت 70 درجه سانتی گراد سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان مری می شود.
این پژوهشها به بررسی فاکتورهای خطرناک از جمله مصرف الکل و دخانیات در ابتلا به سرطان پرداخته است.
استفاده از خوراکی های تازه، با اشتها غذا خوردن، استفاده ازلقمه های کوچک، لذت بردن به هنگام غذا خوردن و استفاده ازحس های پنج گانه در زمان خرید مواد غذایی ازجمله هشت گامی است که به انسان درغذا خوردن آگاهانه کمک می کند.
غذا خوردن آگاهانه عملی است که آگاهی انسان را در مورد عادات غذا خوردن افزایش می دهد و به انسان اجازه می دهد که با وقفه ایجاد کردن میان محرک ها و اقداماتش،عمل درست را اتخاذ کند.
در مقابل غذا خوردن آگاهانه، غذا خوردن احساسی قرار دارد که به غذاهایی اشاره می کند که برای ایجاد راحتی، کاهش استرس مصرف می شود. بیشتر افرادی که احساسی غذا می خورند در برابر هوس های غذایی خود بی قدرت هستند.
از سوی دیگر غذا خوردن در حین کارکردن، رانندگی، مطالعه کتاب، تماشای تلویزیون یا کار کردن با یک دستگاه الکترونیکی سبب می شود نسبت به غذایی که در حال خوردن آن هستیم آگاه نباشیم.درحالیکه با دقت و توجه کردن به غذایی که می خوریم ممکن است غذاهایی را مانند چیزبرگر یا خوراکی های سرخ کردنی، اغلب کمتر مصرف کنیم.
*** هشت گام برای غذا خوردن آگاهانه
1- اولین اقدام برای کمک به غذا خوردن آگاهانه از فهرست خرید خوراکی ها آغاز می شود؛ دراین فهرست باید به ارزش سلامتی هر خوراکی دقت و از خرید آنی جلوگیری کرد.سبد خرید خود را از خوراکی های تازه پر واز خرید خوراکی های فراوری شده و چیپس و آب نبات پرهیز کرد.
2- اقدام دومی که به غذا خوردن آگاهانه کمک می کند، این است که با اشتها به سر میز غذا بروید اما نگذارید که زیاد گرسنه بشوید؛ چرا که اگر بسیار گرسنه باشید در آن صورت معده خود را با هر چیزی که می بینید پر می کنید و اولویت شما به جای لذت بردن از غذا پر کردن خلاء ایجاد شده در معده خواهد بود.
3- غذا کم بکشید؛ محدود کردن اندازه بشقاب به 9 اینچ (22.86 سانتی متر) یا کمتر می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
4- از غذای خود لذت ببرید. برای این کار می توانید یک یا دو دقیقه قبل از شروع غذا مکث کنید تا از همه دست اندرکاران تهیه این غذای خوشمزه برای قرار دادن فرصت صرف آن در اختیار شما سپاسگزاری کنید.
5- از حس های پنجگانه خود در هنگام تهیه غذا، کشیدن غذا و مصرف غذا استفاده کنید و به رنگ ، بافت، رایحه و عطر و حتی صدای غذاهای مختلف توجه کنید.زمانی که غذا را می جوید سعی کنید همه مواد تشکیل دهنده آن به ویژه ادویه ها را شناسایی کنید.
6 - غذا را به اندازه کم در دهان خود بگذارید زیرا با دهان پر تشخیص مزه غذا کار دشواری است.
7 - غذا را بطور کامل بجوید به عبارت دیگر غذا را آنقدر بجوید تا بتوانید مزه و ماهیت غذا را بچشید. ممکن است مجبور شوید که هر لقمه را میان 20 تا 40 بار بسته به نوع غذا بجوید.
8- هشتمین گامی که به غذا خوردن آگاهانه کمک می کند، غذا خوردن آرام است. کارشناسان توصیه می کنند که دست کم پنج دقیقه به آگاهانه غذا خوردن اختصاص دهید و بعد با کسی که بر سر میز غذای شما نشسته است، صحبت کنید.
این توصیه ها در خبرنامه ماهانه Harvard Women’s Health Watch منتشر شده است.