• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

Feature


مطالعات اخیر نشان می دهد رژیم غذایی نقش بسیار موثری در کاهش علایم آرتروز زانو دارد.
آرتریت ( التهاب مفاصل ) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می شود و یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه می شوند. شایع ترین دردهای ناشی از آرتروز در نواحی زانو، لگن، ستون فقرات و دست دیده می شود.
استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتویید، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است. این التهاب دردناک سبب تورم و اختلال حرکت مفاصل می شود و معمولا در ناحیه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بیشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسیب دیدگی مفاصل، مهمترین دلایل بروز آرتروز هستند.
مطالعات جدید نشان می دهد با چند راهکار ساده می توان عوارض آتروز را کاهش داد. اولین قدم برای مدیریت آرتروز، کاهش وزن است. وزن طبیعی سبب می شود که مفاصل متحمل فشار کمتری شوند که این به معنی فشار، التهاب و درد کمتر است.
وقتی به سوپر مارکت می روید، برچسب مواد غذایی را با دقت ملاحظه کنید؛ ممکن است غذاهایی که ادعا می شود کم چرب هستند، نمک یا شکر بیشتر از حد مجاز داشته باشند. مواد غذایی حاوی فیبر یک گزینه مناسب برای افراد مبتلا به آرتروز است و علاوه بر کاهش علایم آرتروز، به کاهش کلسترول کمک می کنند و درکاهش احتمال ابتلا به دیابت نقش دارند. پیاده روی به عنوان یک فعالیت هوازی مفید، نقش بسزایی در کاهش درد آرتروز دارد. پیاده روی علاوه بر اینکه هیچ فشاری روی مفاصل وارد نمی کند، سبب کاهش فشار خون، تقویت قلب و کاهش خطر شکستگی استخوان ها و لگن می شود. یکی دیگر از فواید پیاده روی، تقویت عضلات است که از آسیب های ناشی از آرتروز جلوگیری می کند.
همانطور که گفته شد آرتروز ناشی از التهاب است. قرمزی، تورم، درد و احساس گرما در نقطه ای خاص از بدن، نشانه وجود التهاب در آن منطقه است. یکی از مهمترین مواد غذایی کاهش دهنده التهاب، اسیدهای چرب امگا 3 هستند که سبب کاهش میزان دو پروتئین به نام های CRP و interleukin-6 می شوند. این دو پروتئین نقش مهمی در افزایش التهاب بدن دارند.
میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان از دیگر مواد ضد التهابی هستند که برای افراد مبتلا به آرتروز توصیه می شود. روزی 2 تا سه واحد سبزی و میوه های حاوی آنتی اکسیدان توصیه شده است. هر واحد شامل یک فنجان است.
انواع توت و انگور به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی توصیه شده اند. هندوانه، آلبالو، گیلاس، انواع کلم و اسفناج نیز درای خواص آنتی اکسیدانی هستند. مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند مرکبات و انواع فلفل، علاوه بر حفظ استخوان، به حفظ غضروف کمک می کنند. زیتون و روغن زیتون حاوی ترکیبی به نام oleocanthal است که خواص ضد التهابی طبیعی دارند.
شکر و نمک جزء موادی است که توصیه می شود همه افراد، به ویژه بیماران مبتلا به آرتروز از آن اجتناب کنند.
هلدینگ یاقوت رویان در این زمینه برای درمان این بیماری مکمل Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشوردر دسترس شما عزیزان قرار داده است.
اثرات اصلي مواد موثر و فعال این محصول عبارتند از :
۱- گلوکوزامين : يک Amino Sugar اساسي و لازم براي سنتز و توليد glycoprotein و proteoglycan موجود در غضروف مي باشد. به همين دليل گلوکوزامين در تمام بافت هاي بدن و با غلظت بالا ، در سطح مفصل موجود است. Proteoglycan قابليت فوق العاده اي در جذب مولکول هاي آب دارد. مطالعات زيادي تائيد کرده ، مقدار گلوکوزامين موجود در سطح مفصل مستقيما" با مقدار Proteoglycan توليد شده متناسب است. در بدن ما گلوکوزامين توسط سلول هاي بالغ غضروفي ) chondrocytes ) توليد مي شود و نشان داده شده که افزايش غلظت مولکولي در سطح اين سلول ها ، سنتز اين سلول ها را افزايش مي دهد و متعاقب آن فعاليت حفاظتي بر روي مفاصل و فعاليت انعطاف پذيري غضروف ها افزايش مي يابد. فقدان glucosamine موجب سخت شدن غضروف ها و دردهاي مفصلي مي گردد.
درمان با گلوکوزامين موجب مي گردد بيماري و نشانه هاي Osteoa rthritis به تدريج و به آهستگي بهبود يابد. گلوکوزامين در درمان اوستئوآرتروزيس نه تنها به صورت خوراکي بلکه به شکل موضعي به طور گسترده مصرف مي شود. در يک مطالعه کلينيکي که در استراليا انجام شده ، ۶۳ بيمار که زانوي آنها دچار استئوآرتروزيس بود درمان انجام گرديد، اثرات درماني به طور موثر ثابت شد، درد زانو کاهش يافت ، فقط بعد از ۴ هفته درمان علائم واضح و روشني از بهبودي ظاهر گرديد.
Chondroitin Sulfate -۲ : يک Glycosaminoglycan مي باشد که اثر محافظتي و عامل محرک ( ( chondrocytes سلول هاي اصلي تشکيل دهنده غضروف ( مي باشد. با ساختمان خاصي که دارد موجب جذب آب و نگهداري آن مي گردد. اين ماده جهت غذا رساني و لغزندگي مفاصل بسيار لازم و ضروري است. chondroitin sulfate موجب کاهش د رد و بهبود عملي مفاصل در استئوآرتريت با شدت کمتر و متوسط مي گردد. کوندروايتين سولفات همراه با Glucosamine ، تشکيل دهنده اصلي غضروف ها هستند. Chondroitin sulfate نسبت به گلوکوز امين اثر ضد التهابي بيشتري داشته و علاوه بر آن در بهبود و اصلاح غضروف ها و سلامت آنها به حالت اوليه موثر تر است.گلوکوزامين و کوندروايتين غالبا" در درمان استئو آرتريت و جلوگيري و درمان حوادث استخواني – مفصلي که بيشتر در بعضي فعاليت هاي ورزشي که فشار زيادي بر روي مفاصل وارد مي آيدو يا مفاصل سنگيني بيش از حدي رامتحمل مي گردندبه کار ميرود.اين دو ماده ، از فرسودگي غضروف ها جلوگيري و ممانعت به عمل آورده و موجب توليد غضروف هاي جديد مي گردند.
MSM) Methyl Sulfonyl Methane -۳ ) : داراي منشاء طبيعي از سولفور هاي آلي مي باشد. اين ماده به عنوان درمان کمکي در بسياري از بيماري ها که با درد و التهاب همراه است به کار مي رود. سولفور خاصيت نفوذ پذيري سلول ها را افزايش داده و در خارج نمودن سموم از سلول ها کمک مي کند. بنا بر اين MSM موجب تسکين درد که اغلب به علت افزايش تدريجي مواد سمي در سطح مفاصل ، ماهيچه هاو آب ميان بافتي ، ايجاد مي گردد مي شود. در بيو لوژي MSM به عنوان ماده کاهش دهنده سموم تقسيم بندي مي گردد.

Manganese -۴ : اين ماده در بسياري از فعاليت هاي متابوليکي بدن شرکت داشته ولي اثر اصلي آن خاصيت آنتي اکسيدان بودن آن است، سلول هاي بدن را از خسارات وارده از طريق راديکالهاي آزاد محافظت مي نمايد. منگنز براي استخوان سالم و بهبود و سلامت غضروف ها بسيار ضروري است.
منگنز همراه با ساير فاکتورها جهت جلوگيري از پوکي استخوان ضروري بوده و همچنين در متابوليسم چربي و قند مداخله کرده و به انعقاد خون کمک می کند. دوز پيشنهادي روزانه منگنز ، بين ۱ تا ۱۰ ميلي گرم مي باشد. کمبود منگنز در رژيم غذايي ممکن است موجب تظاهرات بعضي از بيماري ها گردد، که ميتوان از ميان آنها تغييرات در قند خون ، ضعف و نا توانی جسمي ، تاخير در رشد و درد مفاصل را نام برد.
Devil’s Claw -۵ : گياه پنجه شيطان ، در طب گياهي به عنوان درمان کننده طبيعي ضد التهابات به کار مي رود. ماده اکتيو و اساسي که اين اثر درماني را نشان ميدهد (Harpagoside )هارپاگوزايد نام دارد.
Devil’s claw ، جهت درمان درد مزمن يا درمان هاي طولاني مدت ، به علت اينکه هيچگونه عوارض جانبي بر روي معده نداشته و به خوبي تحمل ميگردد ، تجويز مي شود.ريشه گياه فوق معمولاً مورد استفاده قرارمي گيرد، در تسکين علائم آرتريت روماتوئيد ، آرتروز و به طور کلي انواع التهابات و تورم از قبيل آماس تاندون ها ) زردپي ( ، کوفتگي و خون مردگي ، التهاب و درد کمر و درد مفاصل ، بدون عوارض جانبي و منع مصرف به کار مي رود. همچنين در اصلاح و افزايش حرکات مفصلي کاربرد دارد.
Aloe Vera -۶ : يکي از مهمترين اثرات درماني Aloe vera خاصيت ضد التهابي آن است. ترکيبات اصلي ژل Aloe ، پلي ساکاريد ها با وزن مولکولي بالا،املاح) کلسيم،فسفر،پتاسيم،آهن ، سديم ، منيزيم ،منگنز، مس ،کرم ، روي (، آمينو اسيدها ) اساسي يا غير اساسي ( آنزيم ها ) فسفاتاز ، آ ميلاز ، ليپاز ، bradkinase ( مي باشند. تمام اين عناصر و مواد موجود در Aloe Vera ، علاوه بر خاصيت ضد التهابي ، همچنين در سوء هاضمه و در سازندگي و حيات بخشي و پر طراوت کردن پوست مصرف دارند.


مطالعات اخیر نشان می دهد مُسکن های مختلف به دلیل عوارض جانبی گزینه مناسبی برای کاهش درد نیستند و می توان از جایگزین های طبیعی برای کاهش درد استفاده کرد.
معمولا از داروهای غیر التهابی ضد استروییدی مانند ایبوپروفن برای تسکین درد استفاده می شود؛ این دارو و مسکن های مشابه گرچه بسیار شایع هستند؛ ولی به دلیل عوارض جانبی منع مصرف دارند و توصیه می شود که از روش های طبیعی برای کاهش درد استفاده شود.
در ادامه به هفت جایگزین طبیعی مسکن اشاره شده است:
1-زنجبیل
مطالعات نشان می دهد زنجبیل موثرترین جایگزین ایبوپروفن و داروهای مشابه است. این ماده غذایی باعث کاهش التهاب و افزایش گردش خون می شود. می توان این گیاه را به صورت دم کرده یا ادویه استفاده کرد.
برخی از خواص این ماده غذایی عبارتند از :
- خواص ضد سرطانی، زنجبیل خاصیت ضد سرطانی فوق العاده دارد و به خصوص در جلوگیری از سرطان تخمدان موثر است.
- محافظت در برابر آلزایمر
- آرامبخش سیستم گوارشی
- کمک به هضم چربی
- کاهش ورم معده
- افزایش ترشح بزاق و سلامت دهان و دندان
- محافظت از کبد
- افزایش انقباضات رحمی
- کاهش زخم و التیام پوستی
- تحریک اشتها
- کاهش وزن
- رفع خستگی عضلات
- کنترل گلوکز خون
- افزایش جذب مواد مغذی در بدن
- بهبود سیستم تنفسی و آسم
- رفع سوزش سر دل
- جلوگیری از تهوع
- بهبود گردش خون
- تخلیه سینوس ها
- افزایش ایمنی بدن
- محافظت در برابر تشعشعات رادیواکتیو
2-روغن زیتون فرابکر
روغن زیتون حاوی ترکیباتی به نام oleocanthal است که خاصیت ضد التهابی دارد و در بدن مانند ایبوپروفن عمل می کند. این ترکیب مانع از ترشح دو آنزیم می شود که در احساس درد نقش دارند.
3-نعنا و پونه
نعنا حاوی ترکیبات ضد التهابی مشابه ایبوپروفن است. می توان این گیاه را به صورت تازه، دم کرده یا خشک استفاده کرد.
4-ویتامین C
ویتامین C به کاهش التهاب و تقویت بافت همبند کمک می کند که در کاهش درد موثر است.
5-میوه های حاوی آنتوسیانین
میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ حاوی ترکیباتی به نام آنتوسیانین هستند. توت فرنگی، انگور قرمز، گیلاس، تمشک و سیب قرمز سرشار از این ماده ضد التهابی هستند.
6-رژیم غذایی ضد التهابی
انواع کلم، سیر، پونه و نعنای خشک، پودر کاکائو، کرفس، شکلات سیاه، تخم کتان، فندق، رزماری، آویشن خشک، زغال اخته، زیتون سیاه، آرد سویا، سرکه، هویج، انگور، گلابی، شیرسویا، شلیل، سیب زمینی، بادام، مارچوبه، سیب، چای سیاه و سبز، اسفناج، موسیر، پیاز و انواع توت خواص ضد التهابی دارند و در کاهش درد موثر هستند.
7-اسید های چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 خواص ضد التهابی دارند و جایگزین ایبوپروفن هستند.
زردچوبه، ویتامین A و E، روی و سلنیوم نیز در کاهش درد موثر هستند.

Feature

حساسیت نسبت به نور یکی از مهمترین مشکلات بیماران مبتلا به میگرن است. مطالعات جدید نشان می دهد نور سبز سبب کاهش 20 درصدی حساسیت نسبت به نور و تسکین درد می شود.
حساسیت نسبت به نور در بیماران میگرنی که از نظر پزشکی ترس از نور نامیده می شود، یکی از مهمترین عوارض میگرن است. مطالعات محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد نور سبز کم شدت، سبب تسکین درد در بیماران مبتلا به میگرن می شود و حساسیت نسبت به نور را 20 درصد کاهش می دهد.
در این مطالعه محققان 69 بیمار مبتلا به میگرن را در معرض طول موج های مختلف نور قرار دادند. سپس از بیماران خواسته شد تمام تغییراتی که هنگام مشاهده رنگ های مختلف نور احساس می کردند را گزارش کنند؛ به طور همزمان سیگنال های الکتریکی تولید شده از شبکیه به مغز اندازه گیری و تمام تغییرات ثبت شد.
نتایج تحقیقات نشان می دهد نور سبز کمترین میزان سیگنال را تولید می کند و کمترین تحریک مغز مربوط به طول موج سبز است؛ همچنین نور سبز سبب کاهس درد می شود؛ در حالیکه بقیه رنگ ها درد را تشدید می کنند.
ترس از نور با 80 درصد حملات میگرنی مرتبط است و این مطالعه راهکارهای ارزشمندی را در اختیار بیماران مبتلا به میگرن قرار می دهد.
سردرد های میگرنی به صورت درد های ضربه ای و تپش دار در نقطه ‌ای از سر توصیف می ‌شود و معمولا نیمی از مغز را در بر می گیرد. مدت زمان این درد بین 4 تا 72 ساعت است. معمولا بیماران نسبت به صدا و نور حساس می شوند و علایم بیماری با این دو عامل افزایش می یابد. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد. طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود 10 درصد از افراد سراسر دنیا به میگرن مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن 4 برابر مردان است.
نتایج یک مطالعه جدید که در شصت و ششمین نشست سالانه مغز و اعصاب آمریکا در فیلادلفیا مطرح شد نشان می دهد که استرس مهمترین عامل عود حملات میگرن است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Brain منتشر شده است.

 

افزایش دمای بدن به بیش از حد نرمال را گرمازدگی (Hyperthermia) می گویند.
گرمازدگی یک طیف بیماری است که درجات مختلفی دارد. که بسته به دمای بدن و میزان اختلالات وابسته به آن می تواند متفاوت باشد.
انسان موجودی خونگرم است. به این معنی که دمای بدن انسان بدون توجه به دمای محیط همواره در حدود 37 درجه سانتی گراد ثابت باقی می ماند. و اگر این دما کمتر یا بیشتر شود منجر به اختلال در کارکرد بدن می شود.
اگر بدن انسان در معرض گرمای بیش از حد تحمل(چه گرمای تولید شده در بدن و چه گرمای محیط) قرار گیرد مکانیسم های دفاعی بدن فعال می شوند تا مانع افزایش دمای بدن شوند. اما اگر تحمیل گرما ادامه پیدا کند مکانیسم ها
علایم‌ شایع‌
گرمازدگی علائمی دارد که با توجه به آنها می‌توان متوجه شد که یک فرد دچار گرمازدگی شده است. منگی‌، خستگی‌، غش‌، سردرد، رنگ‌ پریدگی‌ و مرطوب‌ بودن‌ پوست، تند و ضعیف‌ بودن‌ نبض‌، تند و سطحی‌ بودن‌ تنفس، گرفتگی‌ عضلانی، داغ‌، خشک‌ و بر افروخته‌ بودن‌ پوست‌ بدون تعریق، بالا بودن‌ درجه‌ حرارت‌ بدن، تند بودن‌ ضربان‌ قلب، گیجی‌ و از دست‌ دادن‌ هوشیاری‌ از علائم شایع گرمازدگی به شمار می‌روند.

پیشگیری از گرما زدگی
۱- وقتی که برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب یا در یک محیط گرم هستید و همچنین قبل و بعد و در طی ورزش، آب زیادی بنوشید.
قبل از اینکه کاملاً احساس تشنگی کنید، آب بنوشید (یعنی منتظر نباشید تا احساس تشنگی کنید و سپس آب بنوشید) و هنگام نوشیدن آب بیشتر از آن حدّی که فکر می کنید نیاز به آب دارید، آب و مایعات بنوشید، مخصوصاً وقتی که خیلی عرق کرده اید.
۲- موقعی از روز را که هوا خیلی گرم است (مثل سر ظهر و بعد از ظهر) در منزل یا یک جای خنک استراحت کنید و بیرون نیایید.
۳- قبل از فعالیت زیاد و ایستادن در معرض آفتاب، سعی کنید به هوای گرم تابستان عادت کنید. سیستم تنظیم دمای بدن شما هنگامی که به گرما عادت کرده باشد، بهتر عمل خود را انجام خواهد داد.
۴- اگر یک دونده ی استقامتی یا یک دوچرخه سوار هستید و می دانید که مسابقات شما در شرایط آب و هوایی گرم برگزار خواهد شد، بایستی قبل از شروع مسابقه، خود را با این شرایط وفق دهید ( یعنی در هوای گرم، تمرین کنید ) . این عمل باعث می شود بدنتان به گرما عادت کند. مواقع انجام تمرین به مقدار کافی آب و مایعات بنوشید.اگر اولین بار است که به شرایط آب و هوایی جدید رفته اید، تمرینات خیلی سنگین و سخت را انجام ندهید.
۵- کمتر جلوی نور خورشید بایستید.
۶- وقتی جلوی آفتاب کار می کنید، روی سرتان کلاه بگذارید که بهتر است لبه دار باشد تا روی صورتتان سایه ایجاد کند . سر شما نسبت به گرما حساس است.
۷- در هوای گرم لباس های گشاد ، نازک و رنگ روشن بپوشید. لباس کتان از همه بهتر است ، زیرا باعث می شود هوا به راحتی از آن عبور کند و عرق شما خشک شود.
۸- در هوای گرم پنجره ها را باز کنید یا از یک سیستم خنک کننده مثل پنکه، کولر و فن استفاده کنید.
۹- سعی کنید وعده های غذایی تان را سبک و به مقدار کم میل کنید.
۱۰- در آب و هوای گرم یا مرطوب فعالیت شدیدی انجام ندهید به خصوص اگر به این آب و هوا عادت ندارید.
۱۱- اگر در هوای گرم ورزش می کنید، به ترتیب زیر آن را انجام دهید تا بدن شما به این آب و هوا عادت کند :ابتدا تمرینات کوتاه مدتی انجام دهید و به تدریج و در طی دو هفته مدت آن را افزایش دهید.

سعی کنید تمرینات شدید را صبح زود که هوا خنک است یا هنگام عصر انجام دهید.
هر نیم ساعت یک بار ، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در سایه استراحت کنید و اگر احساس خستگی کردید، سرعت ورزش خود را کاهش دهید.
۱۲- در صورتیکه دارو مصرف می کنید، از پزشک خود سئوال کنید که آیا این دارو با تنظیم دمای بدن شما تداخل می کند یا خیر؟
اگر داروی مصرفی شما در تنظیم دمای بدنتان مداخله می کرد، باید فعالیت بدنی تان را در هوای گرم کاهش دهید و به مقدار کافی آب و مایعات بنوشید.
۱۳- باید از علائم خطر گرمازدگی آگاه باشید تا هنگام بروز این علائم ، اقدامات لازم را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که این علائم می توانند به تدریج و در طی چند روز یا اینکه بطور ناگهانی بعد از یک فعالیت شدید بروز کنند.
۱۴- ادم ( آماس ) ناشی از گرما و عرق سوز شدن نشان می دهند که بدن شما تحت استرس ناشی از گرماست.در حالت ادم ناشی از گرما ، رگ های خونی بدن گشاد شده و باعث می شوند مایعات زیر پوست بدن جمع شوند که در این صورت دست ها و پاها متورم می شوند.
ممکن است ابتدا با احساس تنگ شدن انگشتر یا کفش ها متوجه این تورم شوید. در حالت عرق سوز، منافذ خروج عرق بسته می شوند و شما احساس خارش می کنید که معمولاً زیر لباس است.
اگر لباس شما خیلی کلفت و گرم باشد ممکن است این حالت رخ دهد.ادم و عرق سوز شدن خطرناک و مضر نیستند ، ولی نشان می دهند که باید برای پیشگیری از عوارض جدی گرمازدگی ، دمای بدنتان را کاهش دهید.
۱۵ – از آب و هوایی که باعث بروز بیماری‏های ناشی از گرما می‏شود یعنی دمای ۳۲ درجه سانتی‏گراد و بیشتر و رطوبت نسبی بالا شناخت داشته باشید .
۱۶- به میزان کافی بخوابید و میوه‏ها و سبزی‏های سرشار از پتاسیم را به میزان زیاد مصرف کنید تا بدن‏تان خودش را با گرما تطبیق دهد.
۱۷- بدن خود را خنک نگه دارید. اگر می‏توانید جلوی آفتاب نروید، در سایه راه بروید یا از یک سایبان مثل ‏چتر استفاده کنید، کرم ضدآفتاب بزنید، کلاه لبه‏دار روی سرتان بگذارید، عینک آفتابی بزنید و لباس‏های نخی و نازک و گشاد با رنگ روشن بپوشید. سعی کنید فعالیت‏ها و کارهای بیرون خود را در اوقات خنک‏تر روز انجام دهید.
۱۸- ورزش و فعالیت بدنی کمتری در گرما انجام دهید، مخصوصاً اگر باعث می شود عرق زیادی کنید.

اگر قطرات عرق از سر و صورت و بدن شما می چکید، نشان می‏دهد عرق شما به مقدار کافی از سطح پوست شما تبخیر نمی‏شود تا آن را خنک نگه دارد.
۱۹- اگر ناچار هستید در گرمای روز فعالیت کنید، اجازه دهید بدنتان با این شرایط کنار بیاید، به این صورت که یک ساعت در هوای گرم کار کنید یا هر ۱۰ روز یک بار این عمل را انجام دهید. به‏تدریج مدت فعالیت در هوای گرم را افزایش دهید تا بدنتان با گرما تطابق یاید.
۲۰- همیشه آب و مایعات کافی بنوشید. حداقل ۳ لیتر در روز مایعات بنوشید و اگر میزان فعالیت‏تان زیاد است، کم‏کم آن را به ۴ تا ۵ لیتر برسانید. اگر فعالیت‏ ورزشی شدید دارید یا خیلی عرق می‏کنید، مصرف آب به تنهایی کافی نیست، بلکه باید به ازای هر یک ساعت ورزش، یک لیتر نوشابه‏های ورزشی که حاوی الکترولیت‏ها و املاح هستند، را استفاده کنید.

 

نتایج یک مطالعه گسترده نشان می دهد که ورزش کردن می تواند خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان به ویژه کشنده ترین اشکال این بیماری را به طور چشمگیری کاهش دهد.
محققان در این مطالعه با بررسی وضعیت 1.4 میلیون بزرگسال اعلام کردند که ورزش کردن حتی برای چند ساعت در هفته خطر ابتلا به 13 نوع از 26 سرطان مشخص شده را کاهش می دهد.
به گفته محققان، 150 دقیقه فعالیت با شدت کم تا متوسط در هفته و یا 75 دقیقه فعالیت شدید برای سلامت قلب در نظر گرفته شده است اما در پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز نقش دارد.
براساس این گزارش، ورزش های با شدت کم تا متوسط شامل پیاده روی سریع یا تنیس است، اما ورزش با شدت زیاد شامل فعالیت هایی مانند دویدن یا شنا کردن می شود.
پیش از این مطالعات نشان داده بودند که ورزش با کاهش خطر ابتلا به سرطان های سینه و روده بزرگ ارتباط دارد اما تا کنون هیچ مطالعه گسترده ای تاثیر فعالیت فیزیکی را بر انواع مختلف سرطان بررسی نکرده بود.
محققان در این مطالعه با استفاده از داده های 12 مطالعه در اروپا و آمریکا، یک بانک داده از 1.4 میلیون بزرگسال 19 تا 98 ساله ایجاد کردند و به بررسی این موضوع پرداختند که فعالیت بدنی گزارش شده توسط افراد مورد مطالعه تفاوتی در خطر ابتلا به 26 نوع سرطان ایجاد کرده است یا خیر.
محققان متوجه شدند که تاثیر ورزش در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان در میان افراد مورد مطالعه، حتی با لحاظ سایر عوامل مانند چاقی و سابقه سیگار کشیدن نیز قابل توجه بود.
به گفته پژوهشگران، طیف کاهش خطر ابتلا از 42 درصد برای سرطان مری تا 10 درصد سرطان سینه متفاوت بود و برای سرطان های روده بزرگ و ریه، خطر ابتلا به ترتیب 16 درصد و 26 درصد کمتر بود و این وضعیت نشان می دهد که فعالیت فیزیکی می تواند در تلاش نهادهای مسوول برای پیشگیری از سرطان در میان مردم نقش داشته باشد.
گرچه چرایی تاثیر ورزش در کاهش خطر ابتلا به سرطان ها هنوز مشخص نیست، اما فرضیه های مهمی در این زمینه وجود دارد.
به گفته محققان، فعالیت بدنی سطح هورمون هایی مانند استروژن را که با سرطان های مختلفی ارتباط دارد، کاهش می دهد و به کنترل سطح انسولین و فاکتور رشد شبه انسولین کمک می کند.
آنها افزودند: همچنین افرادی که ورزش می کنند سطوح پایین تری از التهاب دارند، سلول های آنها در معرض استرس اکسیداتیو کمتیر قرار می گیرند و بیشتر قادر به ترمیم دی.ان.ای آسیب دیده که می تواند باعث ابتلا به سرطان شود، هستند.
این مطالعه همچنین نشان داد که ورزش خطر ابتلا به سرطان مری را که کشنده محسوب می شود، 42 درصد کاهش می دهد.
به گفته محققان از دیگر سرطان های کشنده ای که خطر ابتلا به آن با ورزش کمتر می شود، سرطان های کبد، معده، کلیه ، سر و گردن هستند.
یافته های این مطالعه در شماره 16 مه مجله JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

همزمان با سفر رئیس جمهوری کره جنوبی به تهران و برگزاری اجلاس بزرگ فعالان اقتصادی دو کشور در باب انعقاد تفاهمنامه همکاری اقتصادی فیمابین، فرصت را مغتنم شمرده و گفتگویی با دکتر سیدحسین اعتمادی موسس هلدینگ دارویی برتر کشور یاقوت رویان ترتیب دادیم که ذیلا به آن می پردازیم:


دکتر اعتمادی در خصوص برگزاری نشست مشترک اخیر فعالان حوزه پزشکی و سلامت دو کشور ایران و کره جنوبی که با حضور خانم "پارک گنون هی" رئیس جمهور و آقای " چانگ چين يوب" وزیر بهداشت آن کشور و همچنین مقامات تراز اول ایران برگزار شد گفت:
با امعان نظر به اظهار خرسندی و حمایت رئیس جمهور محترم کره جنوبی از گسترش روابط تجاری و صنعتی بین دو کشور و همچنین تخصیص 25 میلیارد دلار خط اعتباری و فاینانس برای توسعه روابط اقتصادی همه جانبه با ایران، بی شک این مهم به حول و قوه الهی، بسترساز فرصت های جدید و ارزشمندی در راستای تحقق پیشرفت و توسعه هرچه بیشتر در زمینه های مختلف کاری فعالان داخلی کشور خواهد بود.
وی گفت: برگزاری این نشست (MOU Signing Ceremony on Heathcare Industry) و انعقاد توافق نامه های مهم در باب حوزه های بهداشت و سلامت جامعه تنها بخشی از پنجره های گشوده شده به دنیای تجارت فعالان اقتصادی ایران و کره جنوبی می باشد و چنانچه این همکاریهای فیمابین دو کشور، از سوی فعالان حوزه سلامت و دارویی بصورت علمی و کارشناسی شده مدیریت گردد سبب بوجود آمدن روابط تجاری مستحکم و پایدار خواهد شد.


همچنین دکتر اعتمادی که مسئولیت مدیریت عاملی شرکت داروسازی دانش بنیان سپید طب را نیز عهده دار است افزود:
در این اجلاس تفاهم نامه های بسیاری مهمی با فعالان بخش خصوصی صنعت دارو و سلامت کشور منعقد شد که یکی از این توافقات برجسته، مربوط به انعقاد تفاهم نامه انتقال تکنولوژی و نیز تولید مشترک با یکی از معتبرترین کمپانی های فعال کشور کره جنوبی در حوزه محصولات دارویی نوآورانه (های تک) در باب تولیدات و محصولات داروسازی سپید طب بوده است که در حضور رئیس جمهور و وزیر بهداشت کره جنوبی به امضاء رسید. این در حالیست که از چندی پیش برنامه ریزی و مقدمات مطالعاتی این پروژه مشترک در مرکز تحقیق و توسعه شرکت داروسازی سپیدطب انجام پذیرفته بود و با امضای تفاهم نامه مزبور به حول و قوه ایزد منان و به پشتوانه تجارب و تخصص کارشناسان این مجموعه، در آینده ای بسیار نزدیک شاهد عملیاتی شدن این پروژه مهم خواهیم بود.

 

 


اگر شما از افرادی هستید که خواب خوب شبانه را تجربه نمی کنید، بهتر است نگاهی به فهرست خوراکی هایی که پیش از خواب مصرف می کنید، بیندازید.
یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی آمریکایی نتایج آن به چاپ رسیده، حاکی از آن است که خواب ناکافی و استرس، پرخوری و عادات بد تغذیه ای را در روز بعد افزایش می دهد.
علاوه بر بسیاری از عواملی که باعث نامنظم شدن چرخه خواب در طول شبانه روز می شوند، میان وعده ها یکی از مقصران اصلی هستند.در اینجا بهترین و بدترین خوراکی ها و تاثیر آنها در سیر خواب شبانه بیشتر معرفی شده است:

****بهترین خوراکی ها قبل از خواب

*کیوی:این میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها، ویتامین ث و ویتامینEبعلاوه یک هورمون آشنا به نام سروتونین استاین هورمون مرتبط با خواب در صورتی که سطوحش پایین باشد، باعث بی خوابی می شود.کیوی همچنین غنی از فولات است و نشان داده شده که یکی از عوارض کمبود فولات، بی خوابی است.

*گیلاس: یک مطالعه که درمجله اروپایی تغذیه به چاپ رسیده، حاکی از آن است که افرادی که تنها در روز یک اونس آب گیلاس می نوشند، خواب طولانی تر و کامل تری نسبت به سایرین دارند.
گیلاس حاوی ملاتونین است؛ یعنی هورمونی که مرتبط با چرخه خواب و بیداری است. ملاتونین گیلاس سیستم عصبی را آرام کرده، استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به وضعیت های بی خوابی و سردرد کمک فراوانی می کند.

*غلات و شیر بدون چربی:هرچند غلات کامل و شیر کم چرب بیشتر برای صبحانه مناسب به نظر می رسد، اما می تواند یک میان وعده مناسب قبل از به خواب رفتن هم باشد. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینه ای است که به عنوان پیش ماده برای سروتونین و شبیه یک عامل خواب آور عمل می کند. فقط باید مطمئن شوید که شیر کم چرب است چون شیر با چربی کامل دیر هضم می شود و خواب را به تعویق می اندازد. علاوه بر این خوردن محصولات با کربوهیدرات های پیچیده چهار ساعت قبل از خواب، می تواند کیفیت خواب شبانه را افزایش دهد.

* موز:یک منبع عالی از منیزیوم و پتاسیم است. مصرف موز می تواند با آرام بخشی عضلات، بدن را بهتر در حالت خواب قرار دهد. منیزیوم اثر مثبت بر کیفیت خواب در افراد مسنی دارد که از بی خوابی رنج می برند. موز همچنین حاوی تریپتوفان است و هورمون های خوئاب مانند سروتونین و ملاتونین را تنظیم می کند.

بادام:یکی دیگر از منابع غنی از منیزیوم، بادام است. ضمنا بادام سرشار از کلسیم بوده و مصرف آن، بدن و عضلات را آرام می کند. کلسیم نقش مهمی در کمک به مغز برای تبدیل تریپتوفان به ملاتونین دارد.

*اسفناج:این سبزی تیره رنگ، بهترین دوست بی خوابی است. اسفناج نه تنها حاوی تریپتوفان است، بلکه منبع خوب فولات، منیزیوم، و ویتامین های ب 6 و ث نیز به شمار می رود که همه این مواد مغذی عوامل کلیدی در سنتز سروتونی و ملاتونین دارند. اسفناج همچنین حاوی گلوتامین، یک اسید آمینه است که بدن را برای خلاص شدن از سمسوم سلولی که منجر به بی خوابی می شوند، تحریک می کند.

* مرغ:این نوع گوشت هم حاوی تریپتوفان است که اثرات قدرتمند خواب آور آن ثابت شده است. مصرف مرغ همراه با کربوهیدرات های پیچیده ای مانند برنج قهوه ای چند ساعت قبل از خواب، به افزایش کیفیت خواب شبانه کمک می کند.

****بدترین خوراکی ها قبل از خواب
* قهوه:کافئین می تواند برای چند ساعت، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. اثرات کافئین قادر است هشت تا 14 ساعت در بدن بماند و چرخه خواب را مختل کند. کافئین موجود در قهوه سایر نوشابه های انرژی زا نباید هشت ساعت قبل از خواب شبانه وارد بدن شود.
* شکلات:درست مانند قهوه، شکلات سیاه نیز حاوی کافئین است و خواب عمیق شبانه را می شکند.
* غذاهای چرب:انواع این غذاها باعث بروز نفخ و سوء هاضمه شده و استراحت شبانه را دچار تداخل می کند. ضمن این که احساس کسالت و خواب آلودگی در صبح روز بعد نیز با مصرف غذاهای چرب بیشتر می شود.
* غذاهای تند:غذاهای ادویه دار و ترشی جات حاوی سوزش سر دل در افرادی که سیستم گوارشی شان حساس است را افزایش می دهد. این غذاها همچنین خواص ترموژنیک دارد که درجه حرارت مرکزی بدن را افزایش می دهد.
*میوه خشک شده:مصرف بیش از حد غذاهای با فیبر بالا مانند میوه خشک باعث ناراحتی های گوارشی در طول شب می شود ضمن این که گرفتگی عضلات را نیز افزایش می دهد.


مطالعات محققان نشان می دهد که ادغام ترکیبات موجود در انگور قرمز و پرتقال، قادر به بهبود سلامت افراد مبتلا به دیابت و کاهش چاقی در بیماران قلبی است.

این مطالعه که توسط محققان دانشگاه وارویک انگلیس صورت گرفت، نشان می دهد ترکیبی به نام tRES موجود در انگور قرمز و ترکیبی به نام HESP که در پرتقال یافت می شود، قادر به تنظیم قند خون و بهبود عملکرد سیستم عروقی در بیماران قلبی است. این دو ترکیب در کنار یکدیگر اثرات درمانی دارند و به تنهایی موثر نیستند.
ترکیب tRES و HESP سبب می شود پروتئینی به نام Glo1 در بدن افزایش یابد. این پروتئین قادر به خنثی کردن اثرات یک ترکیب مخرب مشتق شده از شکر به نام MG است. ترکیب MG با رژیم غذایی پرچرب، سبب افزایش مقاومت نسبت به انسولین و دیابت نوع 2 می شود.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می ‏آید. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.
یکی دیگر از اثرات مخرب MG، آسیب به رگ های خونی و به دنبال آن بیماری های قلبی ناشی از کلسترول بالاست.
گرچه میوه های دیگر نیز حاوی این ترکیبات هستند، ولی معمولا دوز مناسب در اختیار بدن قرار نمی گیرد، به همین دلیل محققان در تلاش هستند تا میزان مورد نیاز از این دو ترکیب را به شکل کپسول دارویی تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.
مدیر این پروژه معتقد است که این مطالعه گامی موثر در بهبود سلامت بیماران مبتلا به دیابت و بیماران قلبی محسوب می شود.
نتایج این تحقیقات در نشریه Diabetes منتشر شده است.

 

با توجه به بررسی‌های انجمن روان‌شناسی ایالات متحده، نزدیک به دو سوم افراد تحت استرس‌های مزمن در این کشور اعلام کرده‌اند که از اثرات جسمی مرتبط با آن نیز رنج می‌برند.

استرس می‌تواند حداقل 8 علامت خاموش روی بدن داشته باشد. ابتلا به کهیر، نوسانات وزن، سردرد، مشکلات گوارشی، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، آکنه، مشکلات حافظه و ریزش مو از اثرات خاموش ناشی از استرس هستند.

کهیر: اگر شما به طور ناگهانی دچار برجستگی‌های قرمز رنگ شدید، نباید آلرژی را مقصر بدانید چون احتمالا تحت استرس شدید این علامت در شما بروز کرده است. هنگامی که بدن استرس بیش از حد را برای یک دوره کوتاه یا طولانی تجربه می‌کند، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و بدن شروع به انتشار هیستامین برای مبارزه با بیماری‌ها می‌کند. زمانی که سیستم ایمنی بدن در اثر استرس ضعیف می‌شود، پوست می‌تواند توسط موادی که هرگز به آنها حساسیت نداشته‌اید، مانند صابون، سرما، گرما، لوسیون و مواد شوینده تحریک شود و واکنش‌های آلرژیک از خود نشان دهد.

نوسانات وزن: استرس باعث انتشار هورمون کورتیزول می‌شود که خود منجر به اختلال در توانایی بدن شما برای پردازش قند خون و اختلال در سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات می‌گردد. این روند افزایش و یا کاهش وزن را به دنبال دارد. علاوه بر این استرس می‌تواند شما را تشویق به انجام رفتارهای ناسالم تغذیه ای مانند پرخوری کند.

سردرد: اگر شما سابقه سردردهای جدی نداشته‌اید و به طور ناگهانی دچار این نوع دردهای تپش‌دار و مداوم می‌شوید، ممکن است بیش از حد تحت استرس باشید. استرس باعث آزاد شدن مواد شیمیایی می‌شود که می‌تواند تغییرات اعصاب و عروق خونی را در مغز به دنبال داشته باشد و سردرد را به ارمغان بیاورد. اگر شما مستعد ابتلا به میگرن باشید، استرس می‌تواند آغازگر حملات میگرن باشد یا سیر آن را وخیم‌تر کند.

مشکلات گوارشی: استرس می‌تواند عملکرد دستگاه گوارش را نیز مختل کند و آن هم با افزایش میزان اسید گوارشی و ایجاد سوزش سر دل. همچنین این عامل مخل روانی باعث تخلیه آهسته‌تر مواد غذایی از معده شده و نفخ و گاز و حتی دل درد و اسهال را به همراه دارد.

تضعیف سیستم ایمنی بدن: استرس با سرکوب سیستم ایمنی بدن، شما را در معرض ابتلای آسان‌تر به بیماری‌های ویروسی قرار می‌دهد در حالی که توانایی بدن شما برای مبارزه با آنها کاهش می‌یابد.

ابتلا به آکنه: ابتلا به آکنه فقط کابوس مربوط به دوران بلوغ نیست و اگر شما به طور ناگهانی دچار این عارضه شدید، بدانید که شاید یک عامل استرس‌زا در اطرافتان است. افزایش تولید هورمون کورتیزول در نتیجه استرس باعث می‌تولید چربی بیشتر توسط غدد پوست می شود و این چربی اضافه در داخل فولیکول های مو به دام می افتد و تولید جوش می کند.

اشکال در تمرکز: انتشار بیش از حد هورمون کورتیزول منجر به بروز مشکلات تمرکز و همچنین ابتلا به افسردگی و اضطراب توأمان می‌شود.

ریزش مو: ممکن است شنیده باشید که استرس باعث ریزش مو می‌شود. استرس‌های شدید و حمله‌ای نظیر صدمات و جراحی‌ها، بیماری و ... می‌تواند به دو نوع ریزش مو منجر شود: در نوع شایع‌تر ریزش مو ناشی از استرس، رشد موها متوقف شده و برای مدتی به جای موهای ریخته شده، مویی رشد نمی‌کند. از این رو 2 تا 3 ماه بعد فرد به شدت کم‌مو به نظر می‌رسد. طبیعتاً این وضعیت با تاثیر بر روحیه فرد، او را دچار استرس بیشتر می‌کند. در صورتی که حملات استرس تخفیف یابد، این ریزش مو طی مدت 6 تا 9 ماه برطرف خواهد شد.

در نوع دیگری از ریزش موی ناشی از استرس، گلبول‌های سفید خون به فولیکول‌های مو حمله می‌کنند. در این نوع ریزش مو، معمولا موها به طور منظم می‌ریزند (سکه‌ای). گسترش و شدت یافتن استرس و ریزش مو می‌تواند به ریزش مو در تمام سطح سر، و حتی در موارد شدید در تمام سطح بدن منجر شود. در این نوع ریزش مو، رشد موها به مرور شروع خواهد شد، ولی قطعاً درمان‌های پزشکی نیاز خواهد بود.

Feature


خوردن بیش از حد چای سبز و لبنیات احتمال کم‌خونی خصوصاً در زنان را افزایش می‌دهد.
دکتر فاطمه جوادی محقق طب سنتی در خصوص عوامل بروز کم‌خونی گفت: کاهش مصرف گوشت قرمز باعث بروز کم‌خونی در افراد می‌شود.

وی با تأکید بر این که مشکل کم‌خونی در زنان بیش‌تر از مردان است، افزود: یکی از دلایلی که زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض کم‌خونی قرار می‌گیرند، دوره عادت ماهیانه است که برای جبران آن باید از مواد غذایی حاوی‌ آهن استفاده کرد.

جوادی پیرامون علائم بروز کم‌خونی تصریح کرد: سردرد، سرگیجه، خواب زیاد، ریزش مو، خستگی و احساس ضعف در پاها از علائم ابتلا به کمبود آهن و کم‌خونی تلقی می‌شوند.

وی با تأکید بر این که مصرف بیش از حد چای سبز که ماده قابل توجه‌ زنان جهت کاهش وزن محسوب می‌شود و در بیماری کم‌خونی مؤثر است، افزود: از آن جایی که بسیاری از زنان جهت کاهش و تسریع در روند کاهش وزن به چای سبز روی می‌آورند، همین امر احتمال ابتلای آنها به کم‌خونی را افزایش می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز و رئیس كنگره علمی بین المللی كودكان گفت: مصرف غذاهای آماده (Fast Food) و رژیم نامناسب غذایی بزرگترین تهدید برای سلامت و اغلب عاری از مواد مفید برای رشد كودكان است.
دكتر محمود حقیقت روز سه شنبه در كنگره علمی بین المللی كودكان - استاد حكیمی افزود :غذاهایی نظیر پیتزا، همبرگر، چیز برگر، انواع ساندویچ‌، مرغ سوخاری، ناگت مرغ، سیب‌زمینی سوخاری فقط معده كودكان را پر می كند و به رشد و سلامت آنان لطمه می زند.
وی اضافه كرد: این غذاها كه جزء برنامه غذایی روزانه اغلب ما شده اند باید با حساسیت عمومی مواجه و در مصرف آنها دقت بیشتر شود.
حقیقت ادامه داد: غذاهایی كه دیگر احتیاج نیست چند ساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهیه كرد نباید به غذای اصلی خانواده تبدیل شود.
این استاد دانشگاه گفت : اگر وجه مثبت سریع آماده شدن این غذاها را كنار بگذاریم فست فود های به ظاهر شیك، ‌متنوع و خوشمزه، باطن بیماری دارند كه اگر بخواهیم در هفته چندین وعده غذایی را به خوردن آنها اختصاص دهیم باید منتظر پیامدهای نامناسب باشیم.
وی با بیان اینكه از همان موقع كه به خوردن این غذاها وابسته شدیم به سلامتی خود شك كنیم گفت چاقی كودكان بزرگترین مشكل ناشی از مصرف غذاهای حاضری است و اكثر این غذاها برای سلامت انسان مضر است، كودك را چاق می‌‌كند، و شانس ابتلا به دیابت و حمله قلبی را به شدت افزایش می‌‌دهد.
دكتر حقیقت همچنین درحاشیه این كنگره علمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : مصرف زیاد فست‌فود سبب ایجاد چاقی به خصوص چاقی‌های موضعی در نواحی شكم و پهلوها می‌شود كه خود چاقی یكی از عوامل (ریز فاكتورهای) مهم جهت ابتلا به دیابت می باشد.
این استاد دانشگاه اضافه كرد افزایش چربی‌های مضر بیشتر در غذاهای حاضری سرخ ‌شده هستند و معمولا هم برای سرخ ‌كردن این غذاها از روغن‌های نباتی جامد استفاده می‌‌كنند كه بشدت برای سلامتی زبان بار است.
وی درصد اسیدهای چرب اشباع و ایزومرهای ترانس در این روغن‌ها را بالا و خطرناك ارزیابی كرد و گفت : این چربی همان چربی مضری است كه می‌تواند در دیواره رگها رسوب كرده و آنها را مسدود ‌‌كند و بیماری های قلبی به دنبال داشته باشد.
دكتر حقیقت رییس كنگره گفت: خوردن نوشابه یكی دیگر از مشكلات غذاهای حاضری است و نوشابه‌های گازدار در كنار تمام این غذاها عرضه و خورده می‌شود كه اسید موجود در نوشابه‌های گازدار موجب فرسایش مینای دندان شده و همچنین قند بالای این محصولات، پوسیدگی دندان ‌ها را برای كودكان به دنبال دارد.
وی ادامه داد : به علاوه نوشابه‌ها فاقد ارزش غذایی بوده و به خاطر میزان قند بالایشان دارای كالری زیادی هستند كه موجب چاقی می‌شوند.
این متخصص كودكان مصرف نوشابه‌های رژیمی را هم چندان بی خطر ندانست و گفت : این نوشابه ها به دلیل داشتن قند مصنوعی اشتهاآور هستند و مصرف آب، دوغ كم نمك و بدون گاز و نوشیدنی‌های كم شیرین و كم كالری، سالم‌ترین نوشیدنی‌ها هستند كه در سفره غذایی كودكان توصیه نمی شود .
این كنگره سه روزه با حضور استادانی از دانشگاه های كاندا و آمریكا به بررسی تازه های علمی بیماری های كودكان می پردازد و به افتخار نیم قرن تلاشهای استاد امیر حكیمی بنام او نامگذاری شده است.

فصل گرما که می‌رسد بازار مصرف خاکشیر و شربت آبلیمو هم داغ می‌شود. با ما همراه شوید تا با خواص بی نظیر و مضرات آن بیشتر آشنا شوید… خاکشیر گیاهی است علفی یک‌ساله یا دوساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می‌رسد. تخم این گیاه که همان خاکشیر است، ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد: قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری قرمز تیره. خواص دارویی خاکشیر از نظر طب قدیم ایران، گرم و تر است. التیام دهنده زخم و جراحات است. خاکشیر تب‌بُر است. سرخک و مخملک را دوا می‌کند. خاکشیر گرفتگی صدا را باز می‌کند. از گلها و برگهای گیاه می‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد. از بین بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج می‌توان استفاده کرد. دانه‌های خاکشیر اندکی ضدعفونی کننده و ضد کرم هستند. ملین و خنک کننده با آب سرد است. بذر آن بر میزان شهوت و میل جنسی می‌افزاید. تنظیم کننده دستگاه گوارشی بوده و ابتلاء معده را به بیماری‌ها مرتفع می‌سازد. برای رفع بیماری‌های نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلی مفید است. به عنوان خنک کننده در امراض حصبه و آبله تجویز شده است. خاکشیر را بکوبید، شب موقع خوابیدن، کف پا تا مچ را با آن ضماد نمایید، در تسکین و بهبود فشار خون اثر دارد. از دانه‌های خاکشیر به عنوان پادزهر به نحو زیر می‌توان استفاده کرد. بزرگسالان معمولاً دانه خاکشیر را پس از پاک کردن و شستن کامل به مقدار ۱۰ تا ۲۰ گرم در آب خیسانده، صبح ناشتا با آب و عسل مخلوط و برای چند روز متوالی می‌نوشند. برای دفع کرم، سرخک، مخملک مفید است. فواید کلیه برای کلیه: التهاب کلیه را برطرف می‌کند. سنگ کلیه را دفع می‌کند. برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد. فواید خاکشیر برای پوست: خوردن آن سبب نیکویی رنگ و رخسار می‌گردد. در این صورت خاکشیر را با دو برابر وزن آن، شکر مخلوط کنید و تا ده روز بخورید. برای برطرف کردن جوش‌های صورت که به‌ علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا به‌ مدت دو هفته آن را میل کنید تا جوش‌ها از بین برود. برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید. مخلوط ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر با عرق شاه‌تره، عرق کاسنی و عرق بیدمشک ترکیب خوبی برای درمان جوش‌های صورت است. برای استفاده از این مخلوط کافی است یک استکان از هر یک از عرق‌های گیاهی شاه‌تره، بیدمشک وکاسنی را با هم مخلوط کرده و آن را با ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر ترکیب کنید. نوشیدن این ترکیب علاوه بر آن‌که جوش‌های صورت را درمان می‌کند برای افرادی که دچار گرفتگی صدا هستند نیز موثر است. مدت درمان با این نسخه دست کم ۳ هفته است و پس از این مدت نتایج بهبود به مرور در چهره بیمار نمایان می‌شود. برای از بین بردن لک‌های پوست به‌ویژه صورت یکی از بهترین روش‌ها، نوشیدن خاکشیر و ترنجبین است. افرادی که از این ترکیب به‌صورت روزانه و مستمر به‌مدت ۳ هفته استفاده کنند بعد از مدتی با روشنی پوست و از بین رفتن لک‌های صورت و پوست‌شان روبه‌رو می‌شوند. برای تهیه این ترکیب نیز لازم است ترنجبین را ۵ ساعت در آب بخیسانید و صاف شده آن را با ۲ قاشق خاکشیر مخلوط کرده و میل کنید. مصرف خاکشیر در رفع دل ضعفه: برخی از افراد هستند که در طول روز دچار دل ضعفه می‌شوند. این دل‌ضعفه ممکن است در طول روزهای گرم تابستان یا در ایام ماه رمضان به سراغ افراد مختلف بیاید.برای پیشگیری از بروز این دل‌ضعفه کافی است، خاکشیر و آب عسل را با هم ترکیب کرده و میل کنید. برای تهیه آب عسل باید یک لیتر آب و یک کیلو عسل را با هم بجوشانید. بعد از مدتی که این ترکیب جوشید کفی روی آن تشکیل می‌شود که باید از دیگر مواد موجود در ظرف جدا شود. مابقی مواد همان ترکیبی است که برای بهبود دل‌ضعفه و پیشگیری از بروز آن مصرف می‌شود. اگر چه عسل با حرارت، برخی از ویتامین‌ها و مواد مغذی خود را از دست می‌دهد اما در عین حال مواد مفیدی در آن باقی می‌ماند که برای درمان دل‌ضعفه بسیار مناسب است. فواید خاکشیر در رفع اسهال: ابتلا به اسهال در فصل تابستان یکی از اختلالاتی است که در کودکان بسیار شایع است. درمانگران طب سنتی ایران برای درمان این مشکل، دارویی را تجویز می‌کنند که در تمامی خانه‌ها امکان تهیه و مصرف آن وجود دارد. برای تهیه این دارو کافی است خاکشیر را بو داده و آن را با آب و عسل مخلوط کنید و به بیمار بدهید. این ترکیب را متناسب با سن بیمار، هر ۲ ساعت یک بار برای او تجویز می‌کنند. میزان مصرف این مخلوط از یک قاشق غذاخوری تا یک سوم استکان برای خردسالان تجویز شده است. مصرف خاکشیر در رفع اسهال روده و خونی موثر است. برای اسهال ساده کودکان شیرخوار اثر دارد. بدین منظور می‌توان مقدار یک قاشق غذاخوری خاکشی پاک کرده را در ظرفی ریخته بر روی آتش ملایم به هم بزنند تا خاکشیر بو داده شود و سپس کمی آب و عسل به آن افزوده هر نیم ساعت یک قاشق چای خوری از آن را به کودک بخورانند. مصرف خاکشیر در بارداری: جهت رفع یبوست در دوران بارداری، خانم های باردار میتوانند یک قاشق چایخوری خاکشیر را در یک لیوان آب جوشیده ولرم ریخته و با کمی عسل شیرین کنند و روزی ۱ الی ۲ بار مصرف کنند. مصرف خاکشیر در اواخر بارداری بر آماده نمودن دهانه رحم برای زایمان واژینال موثر است. لذا توصیه می گردد با توجه به اینکه مصرف خاکشیر دردوران بارداری منع مصرف ندارد در زنان باردار جهت تسهیل زایمان استفاده شود. مصرف خاکشیر در رژیم های چاقی: افراد لاغر و کسانی که تمایل دارند وزن خود را بالا ببرند، می‌توانند از این نسخه استفاده کنند. این گروه اگر خاکشیر را با شیر میل کنند می‌توانند با نوشیدن این خاکشیر صبح ناشتا به درمان لاغری و افزایش وزن خود کمک کنند. به اعتقاد درمانگران، درصورتی که شیر تازه و طبیعی باشد میزان تاثیرگذاری این نسخه بیشتر می‌شود. بنابراین افرادی که به شیر طبیعی دسترسی دارند بهتر است از شیر طبیعی و روستایی استفاده کنند. مصرف خاکشیر در شیردهی: مصرف زیاد خاکشیر در دوران شیردهی ممکن است سبب افزایش موقتی نفخ شکم مادر و بروز نفخ و دل درد در نوزاد شود.

Feature

 

اكثر مطالعات تا امروز تاثير ويتامين D بر تراكم استخوان ها را مورد بررسي قرار داده بودند و اين اولين باري است كه تاثير اين ويتامين بر تركيب كلي بدن (نسبت ماهيچه به چربي) مورد بررسي قرار مي گيرد.
در اين مطالعه آمده است كه شير مادر كامل ترين غذا براي نوزاد تا شش ماهگي است؛ ولي ميزان ويتامين D شير مادر كافي نيست و لازمست كه به همراه آن، تحت نظر پزشك از مكمل هاي ويتامين D استفاده شود.
معمولا توليد ويتامين D بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشيد در پوست صورت مي گيرد؛ ولي اكثر افراد با كمبود اين ويتامين مواجه هستند. از طرفي نور آفتاب مهمترين عامل بروز سرطان پوست است. بنابراين محققان توصيه مي كنند كه ويتامين D از راه خوراكي (به صورت طبيعي و استفاده از انواع مكمل) تامين شود. شير، حبوبات، ماهي و روغن ماهي، تخم مرغ، آب پرتقال، قارچ ، انواع پنير و خاويار حاوي مقدار زيادي ويتامين D هستند.
محققان اندازه گيري ويتامين D توسط آزمايش خون را براي همه سنين ضروري مي دانند. استفاده از مكمل هاي ويتامين D علاوه بر زنان و كودكان، براي مردان نيز توصيه شده است؛ چراكه احتمال سرطان پروستات را كاهش مي دهد.نتايج اين تحقيقات در نشريه Pediatric Obesity منتشر شده است.


صفحه5 از72