• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

هلدینگ بین المللی بزرگ یاقوت رویان با افتخار اعلام میدارد 

 

برگزیده شدن این مجموعه بعنوان هلدینگ برتر دارویی کشور نشان دهنده موفقیت ماست در رسیدن به اهداف عالی که همانا ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه، بهبود روابط تجاری در سطح بین الملل، تامین بخش بزرگی از منابع دارویی کشور و از همه مهمتر رضایتمندی شما مشتریان گرانقدرمان می باشد.

شرکتهای تابعه این هلدینگ باسابقه و با تجربه، ضمن کسب این موفقیت چشمگیر سعی در گسترده کردن هر چه بیشتر ماموریت و چشم انداز  سازمانی خود خواهند داشت تا همواره پیشتاز در این عرصه بمانند که این جز با تلاش و همت مدیران و کارکنان این مجموعه و مهم تر از همه، لطف خداوند منان و همراهي شما بزرگواران به ثمر نخواهد رسید.

از اینروست که لازم می دانیم ضمن ابراز مراتب امتنان و قدردانی این مجموعه از همدلی یکایک شما مشتریان و مخاطبین گرانقدر و صمیمی، بهترین و شایسته ترین سپاسگزاری های قلبی را تقدیم نموده و دست تک تک شما دوستان و همراهان عزیزمان را بفشاریم.

                                       

 

 

 

 

                                                                   هلدینگ بین المللی دارویی یاقوت رویان  

والرنیک اسید و ترکیبات اصلی والرین آگونیست گابا (GABA) ) می‏باشد، این ترکیبات از تخریب آنزیمی گابا (GABA) جلوگیری کرده و در نتیجه غلظت خونی گابا بالا رفته فعالیت سیستم عصبی کاهش می ‏یابد. والرین همچنین می‏تواند بطور مستقیم با رسپتور GABA-A باند شده و باعث آزادسازی گابا شود. هوپس چندین نوع فلاونوئید دارد و بطور خاص در درمان اختالات روحی مانند بیقراری موثر است. ترکیبات اپیژنین پسی‏فلورا با رسپتورهای مرکزی بنزودیازپین‏ها باند شده و باعث اثرات ضد اضطرابی بدون اثرگذاری بر روی حافظه و یا توانایی‏های فکری می‏شود. عصاره پسی‏فلورا باعث کاهش اثرات تحریک پذیری، پرخاشگری و بیقراری ناشی از آمفتامین شده و آستانه تحمل درد را بالا می‏برد.

هر کپسول حاوی:
عصاره گل ساعتی 100 (Passiflora incarnate) میلی‏گرم
عصاره سنبل الطیب 200 (Valerian officinalis) میلی‏گرم
عصاره رازک 100 (Humulus Lupulus or HOPS) میلی‏گرم

مقدار و نحوه مصرف دارو:
شبی 1 عدد قبل از خواب

موارد مصرف:
• کم کننده اضطراب و آرام‏بخش.
• در بی‏خوابی یا خواب بهم ریخته.
• تحریک پذیری زیاد.
• آسم اسپاسم گونه.
• لرزش متوسط بدن.
• سردرد و میگرن.
• آرام‏بخش دردهای قاعدگی و کم کردن عوارض
یائسگی مانند گر گرفتگی و اضطراب.

 

Valerenic acid and other constituents of
valerian are Gamma-Amino Butyric Acid
(GABA) agonists. Valerian constituents may
inhibit the enzyme system responsible for
the central catabolism of GABA, increasing
GABA concentrations and decreasing central
nervous system (CNS) activity. Valerian may
also bind directly to GABA-A receptors and
stimulate the release and reuptake of GABA.
HOPS contains several flavonoids and HOPS
is a special remedy for mood disturbances
such as restlessness.
Passiflora constituent apigenin binds to central
benzodiazepine receptors, possibly causing
anxiolytic effects without impairing memory
or motor skills. Passiflora extracts might
reduce amphetamine-induced hypermotility,
aggressiveness, and restlessness, and raise
the pain threshold.

Each Capsule Contains:
Passiflora incarnata 100 mg
Valerian officinalis 200 mg
Humulus Lupulus 100 mg

Dosage and Administration:
1 capsules at bedtime

Indications:
• Anxiety.
• Insomnia and other sleep disorders.
• Nervousness and irritability.
• Spasmodic asthma.
• Mild tremors.
• Headaches and migraine.
• Used for menstrual cramps
and symptoms associated with
menopause including hot flashes
and anxiety.

 

دهم مارس (بیستم اسفند ماه) به منظور ترویج شیوه زندگی سالم و آگاهی از عوامل خطر و روش های پیشگیری از بیماری های کلیه، روز جهانی کلیه نام گرفته است.

  با افزایش اضافه وزن و چاقی در سراسر جهان که نتیجه مستقیم آن دیابت و فشار خون است، بیماری های کلیه به چالش اصلی حوزه بهداشت بدل شده اند که سالانه بسیاری از افراد را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می دهند. در حالیکه سلامت کلیه ها و مراقبت از آنان در گرو چند راهکار ساده است. این هشت کلید طلایی عبارتند از :

1-تحرک کافی داشته باشید
مهمترین اقدام برای حفاظت از کلیه ها، فعالیت بدنی و ورزش منظم است. پیاده روی حداقل به مدت 30 دقیقه در روز عملکرد کلیه و قلب را تنظیم کرده و از بروز فشار خون و پوکی استخوان جلوگیری می کند. بهبود خلق وخو از دیگر مزایای پیاده روی روزانه است.
2-قند خون خود را به طور مرتب کنترل کنید
دیابت مهمترین عامل آسیب به کلیه است. کنترل مرتب قند خون و استفاده از داروهای کاهش دهنده قند تحت نظر پزشک ضروری است.
3-فشار خونتان را در حد نرمال نگه دارید
اکثر افراد بر این باورند که فشار خون بالا فقط به قلب و مغز آسیب می زند؛ در صورتیکه فشار خون بالا مهمترین عامل آسیب به کلیه است.
4-غذای سالم بخورید 
رژیم غذایی مدیترانه ای برای سلامت کلیه ها توصیه شده است. نمک، چربی، غذای آماده و گوشت قرمز قاتل کلیه هستند. 
5-آب کافی بنوشید
6-سیگار نکشید
7-وزن خود را کاهش دهید
8-هیچ دارویی را خودسرانه مصرف نکنید
روز جهانی کلیه در سال 2016، بر بیماری های کلیه و کودکان و با شعار اقدام زود هنگام برای پیشگیری تمرکز دارد. 
کلیه اندامی لوبیا شکل و تقریبا به اندازه مشت بسته انسان است و درست زیر قفسه سینه قرار دارد. عملکرد کلیه به زبان ساده، دفع زباله های بدن است. کلیه روزانه حدود 200 لیتر خون تصفیه می کند و از آن حدود 2 لیتر آب اضافی و مواد زاید غربال می کند و از طریق مجاری ادارای دفع می کند. 
تنظیم فشار خون، تعادل الکترولیتی و تولید سلول های قرمز خون به عهده کلیه هاست. چنانچه کلیه ها یک روز وظایف خود را به درستی انجام ندهند، عملکرد اکثر ارگان های بدن، به ویژه قلب مختل می شود. از آنجا که نارسایی کلیه در ابتدا هیچ علامتی ندارد، لازم است که تمام افراد با این علایم آشنا شوند 

***شایع ترین علایم نارسایی کلیه عبارتند از : 
-تهوع و استفراغ 
-کاهش میزان ادرار 
-تورم، به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم 
-طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم 
-خستگی مزمن 
-تنگی نفس 
-کاهش اشتها 
-مشاهده خون در ادرار 
-مشاهده کف در ادرار 
-ایجاد ضایعات پوستی 
-کاهش حافظه 
لازم است که افراد به محض مشاهده این عوامل؛ به خصوص تغییرات ادرار به پزشک مراجعه کنند. تشخیص انواع بیماری های کلیوی به کمک آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی انجام می شود. 
در صورت مراجعه زودهنگام به پزشک، بسیاری از بیماری های کلیه قابل درمان هستند ولی در صورت بی توجهی به نارسایی منجر می شوند. 

*** چه کسانی در معرض بیماری های کلیوی قرار دارند 
-افراد بالای 60 سال 
-بیماران دیابتی 
-افراد با فشار خون بالا 
-افرادی با پیشینه بیماری های قلبی و سکته مغزی 
-سابقه خانوادگی از بیماری های کلیوی 
-افراد سیگاری 
-افراد چاق 

دیابت بیماری مزمنی است که نیاز به مراقبت و کنترل دائمی دارد، به ویژه در ایام خاصی مانند نوروز که مصرف شیرینی و تنقلات افزایش می یابد؛ محدود کردن مصرف مواد غذایی تهیه شده با قندهای ساده یکی از این مراقبت ها است که علاوه بر کنترل بیماری، احتمال ابتلا به آن را نیز کاهش می دهد.
توصیه های نوروزی رئیس انجمن دیابت ایران
دیابت زمانی بروز می کند که بدن از عهده تولید انسولین به میزان کافی و یا استفاده موثر از آن برنیاید.
انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح می شود و بدن بدون آن نمی تواند انرژی مورد نیاز را از موادغذایی مصرفی به دست آورد.
موادغذایی در بدن به نوعی قند به نام گلوکز تبدیل می شوند و انسولین به گلوکز کمک می کند که برای تبدیل شدن به انرژی، وارد سلول های بدن شود. بدون انسولین، گلوکز به جای ورود به سلول در بدن جمع می شود.
در مناسبت های خاص به ویژه ایامی همچون نوروز که با شادی و دید و بازدید همراه است، طبق آداب کهن ایرانیان رسم بر این است که با تنقلاتی همچون انواع شیرینی و شکلات که اغلب با قندهای ساده تهیه شده اند، از میهمانان پذیرایی شود و در نتیجه میزان مصرف این گونه موادغذایی در این ایام به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
افزایش ناگهانی مصرف هر نوع ماده غذایی و برهم خوردن تعادل و رژیم غذایی که افراد در طول سال آن را رعایت می کردند، سبب ایجاد نوعی شوک غذایی می شود که می تواند آسیب جدی به سلامت به ویژه افراد دیابتی وارد کند.
تحقیقات نشان می دهند که مصرف بیش از حد قندهای ساده به صورت آشکار و نهان (در برخی موادغذایی مانند کیک، بیسکویت، شیرینی ها و دسرها) نه تنها می تواند سلامت افراد دیابتی را به خطر اندازد، بلکه احتمالا زمینه ای نیز برای بروز دیابت در افراد غیردیابتی ایجاد می کند.
دکتر 'اسدالله رجب' رئیس انجمن دیابت ایران در گفت و گو با خبرنگاران، با توصیه به پرهیز از مصرف بی رویه شیرینی ها و تنقلات چرب و شیرین در طول زندگی برای پیشگیری از ابتلا به دیابت و یا تشدید آن، گفت: نیاز روزانه بدن به گلوکز از طریق برخی موادغذایی مانند نان، برنج، سیب زمینی، ماکارونی، میوه ها و لبنیات تامین می شود و دیگر نیازی به مصرف سایر موادغذایی دارای قندهای ساده نیست.
وی توضیح داد: قندهای ساده، میزان قندخون را به سرعت افزایش می دهند بنابراین مصرف آنها برای افراد دیابتی بسیار خطرناک است چراکه افزایش ناگهانی قندخون می تواند مشکلات جدی ایجاد کند.
رجب افزود: لازم است از مصرف مواد غذایی تهیه شده با قندهای ساده به عنوان میان وعده های غذایی نیز پرهیز و به جای آن از میان وعده هایی مانند میوه ها و آب میوه های طبیعی استفاده شود.

سازمان جهانی بهداشت سال های قبل اعلام کرده بود که می توان تا 10 درصد از کالری روزانه را از طریق مصرف قندهای ساده تامین کرد، اما اکنون این میزان را به کمتر از پنج درصد کاهش داده است.
این مساله نشان از اهمیت و حساسیت موضوع دارد و تاکیدی است برای تمام افراد اعم از دیابتی و غیردیابتی که دقت لازم را در مصرف این گونه داشته باشند و میزان آن را محدود کنند.
درحال حاضر، حدود 400 میلیون نفر در جهان به بیماری دیابت مبتلا هستند و در ایران نیز تعداد مبتلایان به این بیماری هفت میلیون نفر است که گفته می شود سالانه بین 200 تا 300 هزار نفر به این تعداد افزوده می شود.

**اصل ضروری برای دیابتی ها در نوروز
بر این اساس، مواردی وجود دارد که باید در نوروز رعایت شود؛ رژیم غذایی و تغذیه افراد در تعطیلات و سفرهای نوروزی دچار تغییر می شود و این مساله می تواند برای بیماران به ویژه مبتلایان به دیابت مشکل ساز باشد.
یکی از راه های کمک کننده کنترل سطح قندخون است؛ توجه نکردن دیابتی ها به میزان قندخون سبب آسیب به اندام های مختلف بدن دیابتی ها از جمله کلیه ها، پاها و چشم ها می شود که در برخی موارد این عوارض غیرقابل جبران و بازگشت است.
پزشکان توصیه می کنند، مبتلایان به دیابت نوع یک یا دو در هنگام سفر یا دید و بازدیدهای نوروزی همواره به میزان قندخون خود توجه و لوازم مورد نیاز برای اندازه گیری و کنترل را به همراه داشته باشند.

رئیس انجمن دیابت ایران در مورد معیارهای سنجش قندخون گفت: در صورتی که قندخون فردی زیر 100 میلی گرم درصد پیش از صرف غذا و زیر 140 میلی گرم درصد دو ساعت پس از صرف غذا باشد، آن فرد دیابت ندارد.
رجب افزود: همچنین مبتلایان به دیابت که پس از صرف غذا، سطح قندخون بین 90 تا 130، دو ساعت پس از صرف صبحانه و ناهار سطح قند خون زیر 160 و پیش از خواب سطح قند خون 180 میلی گرم درصد داشته باشند، بیماری خود را به خوبی کنترل کرده اند اما اگر قندخون آنها از این میزان بیشتر شود، باید فورا نسبت به پایین آوردن آن اقدام کنند.

** کنترل دیابت در سفرهای نوروزی
یکی از رفتارهای مرسوم در ایران به ویژه در دهه های اخیر، انجام سفر و گشت و گذار در طبیعت در ایام فراغت تعطیلات نوروزی است؛ در این سفرها معمولا رژیم غذایی افراد تغییر می کند و به دلیل قرارگرفتن در آب و هوای مناسب، معمولا پرخوری بیشتر می شود که نوساناتی در میزان قندخون بیماران دیابتی ایجاد می کند.
بنابراین، لازم است دیابتی ها برنامه منظم غذایی و کنترلی را در سفرهای خود درنظر بگیرند؛ رئیس انجمن دیابت ایران در این مورد توصیه کرد: افراد دیابتی باید لوازم کنترل و اندازه گیری قندخون شامل انسولین، داروهای خوراکی پایین آورنده قندخون، سرنگ و قلم انسولین، نوار برای کنترل قندخون، باتری دستگاه اندازه گیری قندخون و الکل یا پد الکی را در سفر به همراه داشته باشند.
وی افزود: کودکان و نوجوانان دیابتی معمولا به دلیل افزایش فعالیت های جسمی در سفر دچار افت ناگهانی قندخون می شوند که آنها را با خطر بروز تشنج روبرو می کند؛ این افراد باید همیشه آمپول 'گلوکاگن' را به همراه داشته باشند تا در صورت بروز افت قندخون بلافاصله آن را تزریق کنند تا دچار تشنج نشوند.
رجب ادامه داد: این افراد همچنین می توانند در شرایط سفر حدود 30 میلی گرم درصد انسولین کمتری مصرف کنند.

** دیابتی های بدکنترل
به دیابتی هایی که قندخون بالای 180 دارند، دیابتی های بدکنترل گفته می شود.
رئیس انجمن دیابت ایران به این افراد توصیه کرد: به منظور پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از قندخون بالا، از مصرف مواد قندی که سریع جذب می شوند و معمولا در تنقلات نوروزی مقدار زیادی از آنها وجود دارد، پرهیز کنند.
رجب با بیان این که به طور کلی برای دیابتی های بدکنترل ممنوعیت های غذایی زیادی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: برای دیابتی های خوب کنترل (دارای قندخون پایین تر از 180) ممنوعیت غذایی وجود ندارد و می توانند به طور محدود از این تنقلات استفاده کنند اما باید قندخون خود را پیش از مصرف اندازه گیری کنند.
وی همچنین در مورد مصرف آب برای دیابتی ها گفت: در مورد میزان مناسب مصرف روزانه آب، پزشکان و متخصصان نظرهای متفاوتی دارند. برخی معتقدند افراد زمانی که احساس تشنگی کردند باید آب بنوشند اما عده ای دیگر معتقدند هر فرد باید برای حفظ سلامت خود روزانه هشت لیوان آب بنوشد.
رجب افزود: با این حال به افراد دارای سن بالای 70 سال به ویژه مبتلایان به دیابت توصیه می شود میزان زیادی آب مصرف کنند، این افراد معمولا احساس تشنگی نمی کنند و از همین رو آب کمتری مصرف می کنند که باید بدانند بدن آنها به آب نیاز دارد و باید به مصرف مناسب روزانه آب توجه داشته باشند.

** رانندگان دیابتی
رئیس انجمن دیابت ایران به رانندگان دیابتی نیز توصیه کرد: پیش از سفر قندخون خود را اندازه گیری کنند و در صورتی که قندخون آنها کمتر از 120 میلی گرم درصد بود، باید مقداری مواد غذایی قندی مصرف کنند تا قندخون آنها متعادل شود.
رجب افزود: همچنین این افراد باید هر دو تا سه ساعت یک بار قندخون خود را اندازه گیری و در صورت نیاز، با توقف در مسیر مقداری موادغذایی مصرف کنند تا دچار افت قندخون در هنگام رانندگی و مواجهه با خطرات احتمالی نشوند.
وی به افرادی نیز که با اتوبوس یا قطار سفر می کنند، توصیه کرد: به ویژه در مسیرهای طولانی، لازم است هر چند وقت یک بار در راهروی قطار یا اتوبوس قدم بزنند تا دچار عوارض ناشی از یکجانشینی طولانی مدت نشوند.
رئیس انجمن دیابت ایران افزود: افرادی هم که با هواپیما سفر می کنند، لازم است ساعت رسیدن به مقصد را بدانند و به نسبت فاصله مبدا تا مقصد، مصرف انسولین را زمان بندی کنند.
وی تاکید کرد: افرادی که به کشورهای دیگر سفر می کنند، باید متناسب با اقامت خود در آن کشور، انسولین به همراه داشته باشند زیرا ممکن است انسولینی که در آن کشور خریداری می شود، با نوع مصرفی آنها همخوانی نداشته باشد.

بیماری دیابت شامل نوع یک، نوع 2 و دیابت بارداری است؛ دیابت نوع یک در اثر کمبود یا نبود انسولین در بدن به وجود می‏ آید بنابراین افراد مبتلا به این نوع دیابت نیازمند تزریق انسولین هستند.
این نوع دیابت که به آن دیابت جوانی نیز گفته می شود بیشتر در کودکان و نوجوانان بروز می یابد و عامل ژنتیکی دارد. گفته می شود حدود 10 تا 15 درصد دیابتی ها مبتلا به دیابت نوع یک هستند.
دیابت نوع 2 در اثر اختلال در تولید انسولین بروز می یابد و طبق آمارهای جهانی، 90 درصد بیماران دیابتی در جهان، مبتلا به نوع 2 آن هستند.
تشنگی، پر ادراری، پر نوشی، کاهش وزن، گرسنگی و خستگی شدید از علایم دیابت نوع یک است، اما دیابت نوع 2 علامت مشخصی ندارد و به همین دلیل از آن به عنوان بیماری خاموش نام برده می شود.
در صورت پیشرفت دیابت نوع 2، به تدریج علایمی مانند علایم دیابت نوع یک در بیمار بروز می کند. علاوه بر این عفونت های مکرر به ویژه عفونت دستگاه ادراری، تاری دید، بهبود دیرهنگام زخم ها و احساس سوزش و بی حسی در انگشتان پا نیز از دیگر علایم این بیماری در زمان پیشرفت آن است.
دیابت حاملگی نیز نوع دیگری از دیابت است که به طور ناگهانی در زمان بارداری بروز می‏ کند و میزان شیوع آن در مناطق مختلف دنیا متفاوت است.

رقابت نوشیدنی ها: بهترین و بدترین نوشیدنی برای سلامتی شما کدام است؟
همه از یک نوشیدنی بزرگ و خنک لذت می برند. یک رنگ پرطراوت و هوس انگیز و یک طعم شیرین مطمئنا برای شما دلنشین خواهد بود.


رقابت نوشیدنی ها: در لیوان شما چیست؟
همه از یک نوشیدنی بزرگ و خنک لذت می برند. یک رنگ پرطراوت و هوس انگیز و یک طعم شیرین مطمئنا برای شما دلنشین خواهد بود. اما خیلی عجله نکنید. بهترین نوشیدنی برای شما نوشیدنی است که سرشار از ویتامین باشد و بدترین آنست که فقط سرشار از آب قند است. در ادامه در مور تفاوت های یک نوشیدنی خوب و بد مطالبی را برایتان بیان می کنیم.


بهترین انتخاب : آب سبزیجات
نوشیدن آب سبزیجات راهی ساده برای استفاده از مواد مغذی فوق العاده قوی سبزیجات در رژیم غذایی است. لیکوپن در آب گوجه فرنگی باعث پایینتر آمدن ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. آب چغندر باعث کاهش فشار خون می شود. آب سبزیجات حجیم سرشار از فیبر بوده و می تواند گرسنگی را کنترل کند. و همه این مزایا هیچ ضرری را به همراه ندارند. آب سبزیجات میزان قند و کالریشان بسیار کمتر از آب میوه های دیگر است. و غنی از سدیم است . مگر اینکه نوعی از سبزیجات را انتخاب کنید که املاح و سدیم کمتری داشته باشد.

بدترین انتخاب: آب میوه ها و نوشابه های قندی
هرگز به نوشابه ها و نوشیدنی های طعم دار اعتماد نکنید. این نوشیدنی ها درصد بسیار کمی از آب میوه طبیعی را در بر دارد و ترکیبات اصلی آن شامل آب و شکر(مانند فروکتوز و سیروپ) است. از لحاظ مواد مغذی این نوشیدنی ها در بردارنده شکر و کالری بالایی است و مواد مفید و مغذی آنها بسیار کم است. تحقیقات نشان می دهد نوشیدن آب میوه های پر قند موجب افزایش ریسک چاقی بیش از حد و تبعات آن در بچه ها می شود. بنابراین به جای نوشیدن این نوشیدنی ها آب توصیه می شود.


آب میوه صد در صد طبیعی
آیا آب میوه های طبیعی بدون هیچ گونه افزودنی شیرین کننده مفید هستند؟ هیچ تردیدی وجود ندارد که چنین نوشیدنی هایی سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان های ضد سرطان هستند. ولی مشکل اینجاست که این نوشیدنی ها به طور طبیعی حاوی قند کالری بالا هستند. یک فنجان آب سیب همان قدر قند دارد که بعضی از بسته های شکلات. بنابراین برخی کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که هر روز فقط یک لیوان از آب میوه طبیعی مصرف کنیم.


انتخاب خوب: آب انار
اگر فقط می خواهید یک لیوان آب میوه در روز بنوشید پس بهتر است که آبمیوه خوب و مناسبی باشد. پس باید در پی این باشیم که کدام آب میوه می تواند بیشترین میزان مواد مغذی را به بدنمان برساند. آب انار بهترین انتخاب است. گرچه سرشار از قند و کالری است ولی میزان زیادی از آنتی اکسیدان ها را نیز وارد بدنمان می کند. این ماده می تواند باعث بهبود کارکرد مغز شده و از سرطان جلوگیری کند. در پژوهشی مشخص شده است که مصرف ۸ اونس از آب انار به طور روزانه احتمال ابتلا به سرطان پروستات را فوق العاده کاهش می دهد.


انتخاب خوب: آب کرن بری
این آبمیوه سرشار از ویتامین سی است که این ویتامین برای سلامت سیستم ایمنی بدن حیاتی است.هم چنین یک درمان خانگی وجود دارد که می گوید نوشیدن آب کرن بری که با شکر شیرین نشده است می تواند ریسک ابتلا به عفونت مجرای ادرار را کاهش دهد.


انتخاب خوب: آب بلوبری
مواد داخل بلوبری برای سلامت مغز مفید هستند. در پژوهشی اثر آب بلوبری را در افراد مسنی که در دهه ۷۰ سالگی به سر می بردند و در حال ابتلا به فراموشی بوده اند بررسی شده است. نتایج مشخص کرده است که افرادی که ۲ و نیم فنجان آب بلوبری را روزانه برای ۱۲ هفته مصرف کرده اند به طور چشمگیری قدرت یادگیری و تست حافظه انها بهبود بیشتری نسبت به افرادی که نوشیدنی های دیگر را مصرف کرده اند داشته است. پس برای سلامت مغزتان از آب بلوبری استفاده کنید.


انتخاب خوب: آب آکای بری
پژوهش ها در مورد فواید این میوه به تازگی آغاز شده است این میوه از خانواده بری ها در آمریکای جنوبی است. نتایج خوبی از این پژوهش ها بدست آمده است. پالپ و تفاله این میوه نسبت به میوه های دیگر از این خانواده به نسبت بالاتری حاوی آنتی اکسیدان ها است.

انتخاب خوب: آب گیلاس
علاوه بر منابع غنی آنتی اکسیدان ها به نظر می رسد که آب برخی از میوه های خانواده بری در بردارنده خواص ضد التهابی است. بر طبق پژوهش ها نوشیدن آب گیلاس قبل و بعد از ورزش می تواند از درد عضلات ناشی از ورزش بکاهد.


انتخاب خوب:آب انگور قرمز
آب انگور قرمز برای سلامت قلب مفید است. آب این میوه در بر دارنده آنتی اکسیدان هاست. نکته مهم این است که آب این میوه باید از کل میوه ( دانه ، پوسته و گوشت انگور) تهیه شده باشد. وقتی که شما انگور می خورید با بیرون انداختن دانه آن مواد مغذی داخل دانه را از دست می دهید.


انتخاب خوب: آب آلو بخارا
در عامه مردم این درمان رایج است که آب این میوه برای درمان یبوست مفید است. این مسئله حقیقت دارد چون این میوه سرشار از فیبر بوده و حاوی ماده ملینی به نام سوربیتول است. آب این میوه هم چنین سرشار از آنتی اکسیدان ها، آهن و پتاسیم است.


آب پرتقال چطور؟
این آبمیوه یکی از عناصر اصلی صبحانه است. ولی آیا معایبی هم دارد؟ این آبمیوه غنی از ویتامین سی است پس برای سیستم ایمنی بدن فوق العاده مفید است. به علاوه منبع غنی از کلسیم و ویتامین دی نیز هست که به همین علت برای استحکام استخوان ها مفید است. آب پرتقالی که با شکر شیرین نشده باشد نسبت به آب برخی از میوه های خانواده بری کالری کمتر و البته آنتی اکسیدان کمتری هم دارد.

 

کودکان و آبمیوه ها
اکثر کودکان عاشق آبمیوه هستند ولی باید حد و مرزی برای آن قایل شد. برای کودکان زیر ۶ سال نباید بیشتر از ۱۰۰-۱۷۰ گرم از آبمیوه های خالص را به طور روزانه مصرف کنند. برای سنین بین ۷ تا ۱۸ سال این میزان مصرف بین ۲۲۰-۳۵۰ به طور روزانه است.


آن را با آب مخلوط کنید
اگر کودک شما می خواهد بیش از یک فنجان آبمیوه در روز بنوشد سعی کنید که آنرا با آب مخلوط کنید. با اینکار شما باعث می شوید در هر لیوان آبمیوه ای که فرزندتان می نوشد کالری کمتری وجود داشته باشد. شما می توانید هر روز از ۳-۲ فنجان مخلوط آب و آبمیوه خالص استفاده کنید.


خود میوه را مصرف کنید
کارشناسان تغذیه توصیه می کنند بهترین جایگزین آبمیوه خود میوه است. این کار باعث می شود فیبر و دیگر مواد مغذی که در گوشت میوه وجود دارد نیز وارد بدنتان شود. بر خلاف ابمیوه مصرف خود پرتقال و میوه های خانواده بری می توانند در کنترل گرسنگی نیز به شما کمک کنند. با تشکر و نقل قول از مجموعه آریا سلامت

محققان هشدار می دهند که مصرف زیاد کربوهیدرات ها مانند نان سفید، نان شیرینی و برنج خطر ابتلا به سرطان ریه را 49 درصد افزایش می دهد.

مطالعات قبلی تاثیر مصرف کربوهیدرات ها را در افزایش اندازه دور کمر نشان دادند، اما نتیجه هشدار آمیز یک تحقیق جدید حاکی از آن است که ریه ها نیز از آسیب های احتمالی آن در امان نیستند.
به گفته محققان، به طور خاص، خوراکی هایی با شاخص قند خون بالا مانند نان سفید، نان فانتزی، کورن فلکس و برنجک خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهند.
ظاهرا افراد غیر سیگاری که 12 درصد قربانیان سرطان ریه را تشکیل می دهند، به طور خاص در معرض این خطر قرار دارند.
شاخص قند خون، شاخصی برای کیفیت کربوهیدرات در رژیم غذایی است و با چگونگی سرعت افزایش قند خون بعد از صرف غذا تعریف می شود.
تئوری فعلی این است که یک رژیم غذایی با شاخص قند خون بالا موجب افزایش بیش از پیش سطح گلوکز و انسولین در خون می شود و به نوبه خود سطح یک نوع هورمون به نام فاکتورهای رشد شبه انسولین (IGFs) را افزایش می دهد.
پیش از این مشخص شده است که سطوح افزایش یافته IGFs با خطر بالاتر سرطان ریه ارتباط دارند.
دکتر استفانی ملکونیان از مرکز سرطان اندرسون دانشگاه تگزاس گفت: ما متوجه شدیم که در مقایسه با افرادی که کمترین شاخص روزانه قند خون را دارند، یک خطر افزایش یافته ی 49 درصدی سرطان ریه در میان افرادی که بالاترین شاخص قند خون روزانه را دارند، وجود دارد.
این یافته ها نشان می دهد که کاهش مصرف خوراکی هایی با شاخص بالای قند خون می تواند خطر ابتلای فرد به سرطان ریه را کاهش دهد.
گندم سبوس دار یا نان جو ، جو یا بلغور و جو سبوس دار، نمونه هایی از خوراکی های دارای شاخص قند خون پایین هستند.
در این مطالعه، محققان هزار و 905 بیمار را که به تازگی به سرطان ریه مبتلا شده بودند بررسی کردند و متوجه افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در بیمارانی شدند که بیشترین میزان شاخص قند خون روزانه را داشتند.
این پژوهشگران همچنین متوجه شدند که در میان افراد غیرسیگاری، خطر ابتلا به سرطان ریه در میان آنهایی که شاخص قند خون بالایی داشتند، دو برابر بود، در حالی که در میان افراد سیگاری، خطر ابتلا به سرطان ریه در میان گروهی که شاخص قند خون بالا داشتند، تنها 31 درصد افزایش داشت.
سرطان ریه دومین سرطان شریع در مردان و زنان در سراسر جهان است و در مقایسه با سایر اواع سرطان، بیشترین قربانی را می گیرد.

 

محققان طی یک پژوهش جدید که در مقیاسی عظیم توسط کالج بهداشت عمومی "تی اچ چن" در دانشگاه هاروارد انجام شده، با بررسی هزاران نفر از زنان به مدت چندین سال بین یک رژیم غذایی با میزان فیبر بالا در طول نوجوانی و بزرگسالی و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در مراحل بعدی زندگی ارتباطی قوی پیدا کردند.

این یافته‌ها بر اساس داده‌هایی از 90 هزار و 534 زن که در Nurses' Health Study II ،( یک مطالعه طولانی مدت از عوامل تاثیرگذار بر سلامت زنان) شرکت کرده بودند، بدست آمده است.

این پژوهش به سال 1991 بر می‌گردد، زمانی که از زنان 27 تا 44 ساله خواسته شد تا به پرسشنامه چهار سالانه در مورد مصرف مواد غذایی خود پاسخ دهند. در سال 1998 نیز آنها به یک پرسشنامه در مورد رژیم غذایی خود در دوران دبیرستان پاسخ دادند.

محققان همچنین سایر متغیرها مانند نژاد، سابقه سرطان پستان در خانواده، شاخص توده بدن، وزن و سایر اطلاعات دیگر این افراد را نیز مورد بررسی قرار دادند. هنگامی که محققان این اطلاعات را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند، شواهد قانع کننده‌ای را از مزایای یک رژیم غذایی سرشار از فیبر در کمک به جلوگیری از سرطان پستان یافتند. به عنوان مثال، زمانی که زنان انواع مواد غذایی غنی از فیبر را در اوایل دوران بلوغ مصرف ‌کنند، خطر ابتلا به سرطان پستان در آنها بین 12 و 19 درصد کاهش می‌یابد. اگر مصرف فیبر زنان در دوران نوجوانی بالا باشد، خطر کلی ابتلا به سرطان در هر مرحله از زندگی آنها 16 درصد و تا قبل از دوران یائسگی 24 درصد کاهش می‌یابد.

پژوهش جدید همچنین نشان می‌دهد که میزان مصرف مواد دارای فیبر نیز حائز اهمیت است. هر چقدر میزان مواد دارای فیبر در اوایل دوران بلوغ زنان بالاتر باشد، احتمال ابتلای آنها به دیابت کمتر خواهد بود.

طبق آمار ارائه شده توسط محققان، به ازای مصرف هر 10 گرم فیبر روزانه در اوایل دوران بلوغ خطر سرطان سینه تا 13 درصد در زنان کاهش خواهد یافت. فیبر موجود در میوه‌ها و سبزیجات دارای مزایای فراوانی است و مولفان این پژوهش معتقدند که مصرف این مواد غذایی سطح استروژن بالا در خون که با سرطان پستان در ارتباط است را کاهش می‌دهد.

فیبر در بیشتر مواد غذایی که ما روزانه از آنها استفاده می‌کنیم مانند برخی سبزیجات، میوه‌ها و دانه‌ها و غلات یافت می‌شود. انگور،هلو، پرتقال، گریپ فروت، گیلاس، آناناس، خیار، قارچ، گوجه فرنگی، کرفس، پیاز، هویج، کاهو، سیب زمینی، گل کلم، ذرت، نخود، اسفناج، ماکارونی، سبوس جو دوسر، زیتون سیاه، بادام، لوبیا قرمز، پسته، انجیر خشک، کشمش، گردو، عدس، خرما، نارگیل، کنگر فرنگی، لوبیا سفید، نان سبوس‌دار و آلو نیز سرشار از فیبر هستند. بدن ما روزانه حدوداً به 20 تا 35 گرم فیبر غذایی نیاز دارد که برای تأمین میزان فیبر مورد نیاز بدن، نیاز به مصرف این مواد غذایی داریم. در حال حاضر به طور متوسط هر آمریکایی در روز 10 تا 15 گرم فیبر مصرف می‌کند.

این پژوهش در مجله Pediatrics منتشر شده است.

یک متخصص مغز و اعصاب گفت:مطالعه، آموزش، ورزش، رژیم غذایی مناسب و نکشیدن سیگار ازجمله راهکارهای ساده اما مهم برای داشتن مغزی سالم است.
گام های طلایی برای حفظ سلامت فرمانده بدن
مغز مرکز فرماندهی بدن انسان محسوب می شود که از ساختار و عملکردی پیچیده برخوردار است. پیچیدگی مغز همواره آن را به عضوی جذاب برای دانشمندان و پژوهشگران برای کشف جنبه های پنهان آن مبدل کرده و با پیشرفت علم، این بخش از بدن انسان نیز بیش از پیش در کانون توجه قرار گرفته است.
در همین راستا برای اولین بار هفته آگاهی از مغز در سراسر کشور به صورت همزمان در بهزیستی، مهد کودک ها، مدارس، دانشگاهها، باشگاههای ورزشی، شهرداری ها و... از روز شنبه ( هشتم اسفند ماه )آغاز شد؛ به همین مناسبت سمینارها و برنامه های خاصی در این اماکن برگزار می شود تا همه سنین (از کودکان تا کهن سالان) با مغز خود آشنا شوند و به بهداشت مغز توجه بیشتری کنند.
دکترعبدالرضا ناصر مقدسی افزود: مغز از مهمترین ارگان های بدن محسوب می شود که در تصمیم گیری ، شناخت ،آگاهی بخشی، و تجربیات پیرامون نقش دارد.مغزحکم فرمانده بدن بوده و تمام فعالیت ها، تفکرات و احساسات و هیجانات را رهبری می کند و باید برای سلامت این ارگان مجدانه کوشید.
وی اظهار کرد:توجه به بیماری های مغزی نیز مهم است و می تواند توانایی شناختی را تحت تاثیر قرار داده و کیفیت زندگی انسان را مختل کند.

**مطالعه اولین گام سلامت مغزی
وی با اشاره به اینکه در ایران چندان به سلامت مغز توجه نشان داده نمی شود، اظهارکرد: آمارها نشان داده است که مطالعه کردن و خواندن کتاب در بهبود و عملکرد مغز تاثیرات مثبت به جای می گذارد. مطالعه کردن و خواندن مطالب ارتباط بین سلول های مغزی را مستحکم می کند.
این متخصص مغز و اعصاب یاد آور شد : مردم مدت زمان کمتری را برای مطالعه در نظر می گیرند و این وضعیت در میان جوانان نیز مشاهده شده است .
مقدسی افزود:خانواده ها برای بسیاری از وسایل غیر ضروری زندگی هزینه های گزافی را صرف می کنند اما رغبت به خریداری کتاب ندارند و در سبد کالا هزینه ای برای خریدن کتاب در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد: بی توجهی به موضوع مطالعه در بین افراد جامعه سبب می شود ضریب هوشی افراد و همچنین فرزندان در خانواده دستخوش تغییرات شده و این موضوع هشداری جدی است که در آینده می تواند سلامت مغزی را مورد تهدید قرار دهد.

**آموزش دومین گام سلامت مغزی
این پژوهشگر مرکز تحقیقات ام اس بیمارستان سینا به آموزش به عنوان دومین گام ارتقای سلامت مغز اشاره کرد و افزود: در مدارس ما خلاقیت وجود ندارد و مطالب درسی را دانش آموزان یا دانشجویان حفظ کرده و در این امر، یادگیری کمتر اتقاق می افتد.
وی توصیه کرد: توجه جدی به نحوه آموزش و یادگیری از کودکی می تواند مغز را فعال نگه دارد و عدم خلاقیت ذهنی سلامت مغز را به شدت تحت تاثیر قرار می هد.
مقدسی اضافه کرد:روش های مختلف یادگیری، خلاقیت های فکری وفعالیت های ذهنی از مواردی است که از دوران کودکی باید در مدارس ، دانشگاه و خانواده ها به آن توجه جدی کرد.

**ورزش سومین گام سلامت مغزی
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه موضوع ورزش کردن برای سلامتی روح و جسم بسیار با اهمیت است گفت : ورزش کردن و فعالیت و تحرک جسمی می تواند سلامت مغزی نورون ها را بهبود بخشد و باید ادغان داشت ورزش کردن در جامعه ما چندان جایگاهی ندارد و مردم اطلاعات و آگاهی کمتری نسبت به فواید ورزش کردن دارند.
مقدسی توصیه کرد: روزانه حدود نیم ساعات ورزش برای حفظ سلامتی جسم و روان ضروری است. بهتر است پیاده روی و حرکت نرمش را در برنامه روزانه گنجانده شود.

**تغذیه چهارمین گام سلامت مغزی
وی تغذیه مناسب و صحیح را برای حفظ سلامت مغزی با ارزش و مهم دانست و گفت :در جوامع امروزی با توجه به تغذیه نادرست و وجود غذاهای آماده و فست فودها سلامتی افراد جامعه رابه خطر می اندازد و می تواند میزان چربی خون ، فشار خون را افرایش دهد.
به گفته وی غذاهای سرخ کردنی و چرب ، غذاهای شور و ترشی ها ، انواع شیرینی ها ،مصرف نوشابه های گاز دار ، کاهش میزان مصرف میوه و سبزی از مواردی است که می تواند ابتلا به بیماری مغزی را در افراد افزایش دهد.

**نکشیدن سیگار پنجمین گام سلامت مغزی
مقدسی به عدم استعمال سیگار تاکید کرد و گفت : سن مصرف سیگار درمیان جوانان کشور پایین آمده است و در زنان نیز کشیدن سیگار رایج شده است که ضروری است در این اقدامات اساسی برای کاهش میزان مصرف سیگار در جامعه اتخاذ شود.
وی همچنین اضافه کرد: سیگار کشیدن تاثیرات منفی بر مغز گذاشته و بسیاری از بیماری ها مغز و اعصاب از جمله ام اس را تا میران دو برابر افزایش می دهد .
این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد:سیگار کشیدن بر قدرت شناختی مغز تاثیر منفی برجای می گذارد و به جوانان توصیه می شود که از استعمال سیگار حتی به صورت تفریحی نیز خوداری کنند.

**روش های پیشگیری از بیماری مغزی
وی به سکته مغزی به عنوان شایع ترین بیماری مغزی اشاره کرد و گفت :سکته مغزی بیماری ناتوان کننده است و می تواند سبب ضعف و ناتوانی طولانی مدت شود این بیماری نیارمند روش های پیشگیری در سطح جامعه است .
مقدسی اضافه کرد:یکی از مهمترین عوامل ابتلا به این بیماری فشار خون بالا است که می تواند باعث پارگی عروق مغزی شود توصیه می شود هر چند وقت افراد فشار خون خود را کنترل کنند و در صورت وجود فشار خون تحت نظر پزشک قرار گیرند.
وی ادامه داد: تغذیه سالم ، ورزش و تحرک جسمی ، کنترل بیماری های چربی خون بالا ، فشار خون و قند خون بالا ، اضافه وزن می تواند از بروز سکته مغزی پیشگیری کند.
متخصص مغز و اعصاب به بیماری آلزایمر اشاره کرد و گفت : بیماری آلزایمر با بالا رفتن سن درمیان افراد جامعه ارتباط و افزایش پیدا می کند.برنامه ریزی برای فعالیت های فکری و ذهنی افراد مسن در خانواده ها و همچنین شرکت درفعالیت های اجتماعی و متنوع می تواند ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
به گفته وی اگر بیماری آلزایمر زود تشخیص داده شود و در مراحل اولیه بیماری باشد با تجویز داروها می تواند این بیماری را کنترل کرد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات ام اس بیمارستان سینا در درباره بیماری ام اس افزود: یکی از عوامل پیشگیری کننده ابتلا به بیماری ام اس نکشیدن سیگار است . مطالعات نشان داده است که استعمال سیگار می تواند احتمال ابتلا به بیماری ام اس را تا دو برابر افزایش دهد.
مقدسی ادامه داد: از دیگر عوامل ابتلا به بیماری ام اس چاقی است .چاقی در کودکی و در سنین پایین در آینده احتمال ابتلا به بیماری ام اس را افزایش می دهد.
به گفته وی کمبود ویتامین D3 نیز می تواند در ابتلا به بیماری نقش داشته باشد .البته با اجرای برنامه کشوری و تجویز ویتامین D3 در مدارس می توان این بیماری را در آینده کاهش داد.

Feature

مطالعات جدید محققان دانشگاه نورث وسترن نشان می دهد کمبود ویتامین D با سرطان پروستات تهاجمی مرتبط است.

تحقیقان نشان می دهد سرطان پروستات در مردانی که کمبود ویتامین D دارند، تهاجمی تر است. محققان به پزشکان توصیه می کنند قبل از عمل جراحی پروستات، سطح ویتامین D بیمار را بررسی کنند و پس از افزایش سطح ویتامین D با دارو، اقدام به عمل جراحی کنند.
مردان بیشتر ساعات روز را در اداره و محل کار خود می گذرانند و از نعمت آفتاب محرومند، بنابراین باید به طور مداوم سطح ویتامین D بررسی شود و در صورت لزوم از مکمل های ویتامین D استفاده شود.
شیر، حبوبات، ماهی و روغن ماهی، تخم مرغ، آب پرتقال، قارچ ، انواع پنیر و خاویار حاوی مقدار زیادی ویتامین D هستند و نورخورشید مهمترین منبع ویتامین D است.
***حقایقی در مورد سرطان پروستات
-مردان از پنجاه سالگی به بالا، بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند.
-داشتن پدر، برادر یا پسر مبتلا به سرطان پروستات، احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.
- به گزارش انجمن سرطان آمریکا (ACS) سرطان پروستات دومین سرطان شایع در میان مردان و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان است.
- از میان هر هفت مرد آمریکایی، یک نفر به این عارضه مبتلا می شود.
-در انگلیس نیز سالیانه حدود 41 هزار نفر به این بیماری مبتلا می شوند.
- گرچه میانگین سنی ابتلا بیش از 60 سال است؛ ولی بروز آن در سنین قبل از 40 سالگی نیز دیده شده است؛ بنابراین پزشکان معتقدند که مردان بالای 40 سال باید سالی دوبار تحت غربالگری سرطان قرار گیرند.
-نژاد، محیط زندگی، عوامل ژنتیکی و شیوه زندگی مهمترین علل بروز این بیماری هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Clinical Oncology منتشر شده است.

پروستات غده کوچکی است به اندازه گردو که در زیر مثانه و در قسمت ابتدایی پیشابراه که آن را احاطه کرده و در جلوی راست روده قرار دارد.
پروستات غده کوچکی است به اندازه گردو که در زیر مثانه و در قسمت ابتدایی پیشابراه که آن را احاطه کرده و در جلوی راست روده قرار دارد. پیشابراه مجرایی است که ادرار را از مثانه به طرف خارج از بدن هدایت می کند.

پروستات طبیعی قوام نرم دارد و فاقد توده است. کارهایی که پروستات انجام می دهد، کمک به کنترل ادرار و ترشح مایعی که اسپرم ها را فعال نگه می دارد است. بدون پروستات مردان تقریبا نابارور می شوند اما نبود آن تاثیر چندانی در زندگی فرد ندارد.

به طور کلی علا ئم بیماری پروستات را مشکل در ادرار کردن، احساس تکرر و فوریت ادرار، وجود خون در ادرار، سوزش و دردناک بودن در حین ادرار، مشکل در فعالیت طبیعی جنسی، سفتی و درد متناوب در پائین کمر، لگن یا بالای ران ها، قطره قطره آمدن ادرار و یا بند آمدن آن می توان برشمرد.

سه بیماری را برای پروستات می توان ذکر کرد:
بزرگ شدن خوش خیم پروستات، التهاب پروستات یا پروستاتیت، سرطان پروستات.
بزرگی خوش خیم پروستات را BPH می گویند، گفته می شود این فرآیند از سن ۳۰ سالگی شروع می شود و در سن ۵۰ سالگی علائم خود را نشان می دهند، درنتیجه باید گفت بزرگی خوش خیم پروستات در افراد مسن شایع است که ۵۰درصد مردان بالا ی ۵۰ سال و ۹۰ درصد مردان بالا ی ۸۰ سال به این بیماری دچار می شوند.

علائمی که در این بیماری به علت بزرگی و فشار پروستات بر مجرای ادراری به وجود میآید، کاهش فشار و قطع و وصل شدن ادرار، جریان ادرار آهسته شده و تکرر ادرار ایجاد می شود که در شبها بیشتر رخ می دهد. در این حالت احتباس ادراری و احساس باقی ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار کردن ایجاد می شود.

کسانی که این علائم را نادیده بگیرند در صورت عدم درمان بزرگی خوش خیم پروستات عوارض خطرناکتری را به دنبال خواهد داشت از جمله انسداد کامل راه خروج و بند آمدن ادرار، خونریزی ادراری، عفونت ادراری،نارسایی کلیه، تشکیل سنگ مثانه، در نهایت از کار افتادن مثانه.
برای تشخیص پزشک می تواند آن را لمس کند و بزرگی پروستات را تشخیص دهد و نیز با انجام آزمایش خون و ادرار، سونوگرافی کلیه ها و مثانه و پروستات می توان این عارضه را تشخیص داد. راه های درمان به دو صورت دارویی و جراحی است که نوع درمان به تشخیص پزشک و وضعیت بیمار بستگی دارد و بیشتر زمانی جراحی لا زم می شود که عفونت های مکرر ادراری، سنگ مثانه، خونریزی های مکرر ادراری، نارسایی های کلیه و پاسخ ندادن پروستات به درمان دارویی به وجود آید. پروستاتیت یا التهاب غده پروستات بیماری دیگر پروستات است که دردناک شدن این غده همراه با التهاب است.

این نکته را باید خاطرنشان کرد که علت پروستاتیت هنوز مشخص نشده است وحتی در نیمی از مردانی که پروستاتیت دارند علا ئم التهاب در آنها دیده نمی شود. این بیماری باعث ایجاد درد شدید، علا ئم ادراری،اختلا لا ت جنسی و ناباروری در زندگی می شود. این بیماری بیشتر در مردان جوان تا میان سال شایع تر است. پروستاتیت انواع مختلف دارد، پروستاتیت حاد و مزمن باکتریایی، پروستاتیت مزمن یا سندرم دردلگنی التهابی و پروستاتیت یا سندرم درد لگنی غیر التهابی. در پروستاتیت حاد ومزمن باکتریایی، عفونت باکتری از طریق پیشابراه از راه ادرار در صورتی که فرد مبتلا به عفونت مثانه باشد و همچنین از طریق وسایل خارجی مثل سون های ادراری می تواند بروز کند. در پروستاتیت حاد، عفونت پروستات است و علائم آن معمولا ناگهانی ایجاد می شود. بیمار تب ولرز می گیرد و گاهی بستری می شود.

آنتی بیوتیک کمک به بهبود این بیماری می کند اما اگر در درمان آن تاخیر شود باعث عفونی شدن خون و آبسه پروستات می شود. پروستاتیت مزمن باکتریایی، عفونت طولا نی مدت پروستات است. در این شرایط درمان مشکل است چون دارو به سختی می تواند به پروستات برسد یا واکنش نشان دهد. بیمار در این شرایط به طور مرتب دچار عفونت های مکرر ادراری می شود. عفونت حتی ممکن است به اپیدیدیم هم گسترش پیدا کند. پروستاتیت یا سندرم درد لگنی غیر التهابی که پروستات دردناک بدون عفونت و التهاب است همچنین پروستاتیت یا سندرم درد لگنی التهابی، التهاب پروستات است که درد یا علامتی ندارد.

این دو بیماری در طول زمان بدون عوارض جدی بهتر می شود ولی این نکته فراموش نشود که علا ئم گاهی به طور غیر منتظره بر می گردد. با تمام این صحبت ها این سوال به ذهن می آید که یک شخص چه زمانی باید احساس خطر کند و به پزشک مراجعه کند؟ در صورت تب و لرز ناگهانی همراه با مشکلا ت ادراری، درد، سوزش،ادرار همراه با خون و چرک، درد مداوم کمر، درد آلت تناسلی، درد شدید پس از انزال، عفونت های مکرر دستگاه ادراری، ترشحات از آلت تناسلی، زخم های ناحیه تناسلی، ادرارهای مکرر شبانه،مشکل در شروع ادرار و کاهش جریان ادرار حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر درد مبهمی در ناحیه پروستات احساس کردید و تب و لرزی نداشتید شاید بهتر باشد خود را در منزل با داروهای ضد درد مثل آسپیرین، ایبوپروفن یا استامینوفن درمان کنید ولی اگر علائم ادراری پیدا کردید حتما به پزشک مراجعه کنید.

بیماری دیگر پروستات، سرطان پروستات است که در اثر رشد بدخیم سلول های پروستات در داخل پروستات است که در طی سال ها در درون پروستات رشد می کند اما به مرور زمان به بیرون از پروستات گسترش می یابد و بافت هایی مثل استخوان ها، ریه ها و کبد را تحت تاثیر قرار می دهد و دردهای استخوانی، بالا رفتن اوره خون، کم خونی و کاهش شدید وزن بدن را شامل می شود. علائم و نشانه های این بیماری به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد و این بیماری بعد از سرطان ریه شایع ترین بیماری بدخیم منجر به مرگ است.

متاسفانه علت آن مانند دیگر سرطان ها ناشناخته است. باید توجه داشت خطر ابتلا به این بیماری در افرادی که سابقه فامیلی این بیماری را دارند بیشتر است و نیز رژیم غذایی و حتی سن بالا ی ۶۵ سال در بیشتر از ۷۰ درصد مردان، عواملی مستعد کننده این بیماری است. برای تشخیص سرطان پروستات باید مراحلی مثل، معاینه پروستات توسط پزشک و آزمایش PSA خون (آنتی ژن اختصاصی پروستات در سرم خون) انجام داد که در اکثر موارد سرطان پروستات PSA خون افزایش می یابد و در صورت غیرطبیعی بودن PSA باید نمونه برداری از پروستات انجام شود تا سرطان پروستات تشخیص داده شود.

برای پیشگیری از سرطان پروستات راههای گوناگون را متخصصین پیشنهاد می کنند، آزمایش سالیانه PSA و معاینه توسط پزشک متخصص، رعایت رژیم غذایی، شامل مصرف موادغذایی مانند، سلنیوم، ویتامینD، سویا، چای سبز، لیکوپن که ماده موجود در گوجه فرنگی است در کاهش رشد و پیشگیری این تومور موثر است.

همچنین کاهش دادن مصرف موادغذایی مانند موادقندی، نشاسته ای و چربی های مضر نیز در کاهش احتمال بروز پروستات موثر است. در پایان این را متذکر شوم که برای جلوگیری از مرگ ناشی از سرطان پروستات تشخیص زودرس مهم است. در حال حاضر با پیدایش روشهای متنوع و جدید الگوهای درمانی امکان بهبودی برای افرادی که سرطان پروستات دارند فراهم شده است.

 

یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات کپسول prost erbe را از ایتالیا وارد  موده که براي مردان بالاي ۵۰ سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي ۵۰ سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم ۵-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این مکمل کاملا گیاهی بوده و مواد موثر زیر را در خود جای داده است.


یک مطالعه جدید از احتمال تاثیر مفید نوشیدن یک فنجان چای در روز بر سلامت قلب حکایت دارد.
این مطالعه نشان داد احتمال حمله قلبی یا سایر مشکلات قلبی و عروقی در افرادی که یک فنجان چای در روز می نوشند، 35 درصد کمتر از افرادی است که از این نوشیدنی استفاده نمی کنند.
این مطالعه همچنین نشان داد که احتمال رسوب کلسیم در عروق کرونر مصرف کنندگان چای کمتر است. رسوب کلسیم با مشکلاتی همچون بیماری های قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد.
دکتر الیوت میلر متخصص داخلی در بیمارستان جانز هاپکینز در بالتیمور گفت: ما در این تحقیق متوجه شدیم در کسانی که به میزان متوسط چای مصرف می کردند، تجمع کلسیم در عروق کرونر و حوادث قلبی عروقی کمتر بود.
اما میلر خاطرنشان کرد که هنوز رابطه علت و معلولی میان نوشیدن چای و بیماری قلبی قابل اثبات نیست.
در این تحقیق، میلر و تیم او داده های مربوط به وضعیت بیش از شش هزار مرد و زن شرکت کننده در یک تحقیق ادامه دار را که سال 2000 میلادی آغاز شده بود، بررسی کردند. در ابتدای این مطالعه، هیچ یک از این افراد عارضه و مشکل قلبی نداشتند.
محققان وضعیت مردان و زنان را پیگیری کردند تا ببینند کدام یک از آنها در یک دوره 11 ساله دچار حمله قلبی، سکته مغزی و درد سینه شدند و یا در اثر سایر انواع بیماری های قلبی جان باختند. پژوهشگران همچنین به مدت پنج سال رسوب کلسیم را در رگ های خونی افراد اندازه گرفتند و این کار را از طریق مقایسه سی تی اسکن ها در ابتدا و در پایان دوره پنج ساله انجام دادند.
این مطالعه نشان داد که در طول مدت دوره تحقیق، افرادی که روزی یک فنجان چای می نوشیدند، در مقایسه با دیگران که چای نمی نوشیدند، حدود یک سوم کمتر با خطر روبرو شدن با یک مشکل مهم قلبی مواجه شدند. در مصرف کنندگان یک تا سه فنجان چای در روز هم کاهش تجمع کلسیم در شریان ها مشاهده شد.
به گفته میلر، مشخص نیست آیا نوشیدن بیش ار سه فنجان چای در روز به سلامت بیشتر قلب می انجامد یا خیر .
وی همچنین با اشاره به این که نوع چای مصرفی شرکت کنندگان در تحقیق از هر دو نوع سبز و سیاه بود، افزود: نتایج مطالعه فازغ از نوع چای مصرف شده است و به هر حال، هنوز زود است که تنها براساس نتایج این مطالعه، در مورد مصرف چای برای سلامت قلب توصیه کرد.

یک تحقیق جدید بر روی موش ها نشان می دهد که مصرف بروکلی سه تا پنج بار در هفته خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد.

این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف این میزان بروکلی در هفته آسیب های وارده به کبد که خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش می دهد، کاهش می دهد.
محققان دانشگاه ایلینوی در آمریکا در این مطالعه متوجه شدند که مصرف بروکلی برای چند بار در هفته می تواند بر گسترش چربی در کبد که باعث عملکرد بد این عضو شده و خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش می دهد ، مقابله کند.
پیش از این مشخص شده است که بروکلی خطر ابتلا به سرطان های دیگر مانند سینه، پروستات، راست روده را نیز کاهش می دهد بنابراین محققان از ارتباط مصرف این سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد متحیر نشدند.
محققان در این مطالعه که در مجله Nutrition منتشر شده است موش ها را به چهار دسته نقسیم کردند و به دو گروه آنها یک رژیم غذایی کنترل شده بعلاوه بروکلی و بدون بروکلی و به دو گروه دیگر یک رژیم غذایی غربی متشکل از مقدار زیاد گوشت و ساکاروز و بدون بروکلی دادند.
نتیجه این مطالعه بیشترین میزان ندول های سرطانی را (گره های سرطانی) در موش هایی نشان داد که رژیم غذایی غربی داشتند.
همچنین این مطالعه نشان داد، موش هایی که رژیم غذایی غربی داشتند ندول های بزرگتری در کبد خود داشتند اما زمانی که بروکلی به رژیم غذایی آنها افزوده می شد شمار ندول ها کاهش می یافت.
محققان خاطر نشان کردند که چربی زیاد ناشی از رژیم غذایی غربی در کبد می ماند اما با اضافه شدن بروکلی به رژیم غذایی ، کبد میزان خروجی لیپیدها را از این عضو بیشتر می کند.
با این وجود محققان خاطر نشان کردند که افزوده شدن بروکلی به رژیم غذایی موش ها موجب کاهش وزن آنها نشد اما کبدهای این جوندگان سالم تر شدند.
این مطالعه محققان را بر آن داشت که پیشنهاد دهند افزودن بروکلی به رژیم غذایی می تواند انسان ها را سالم تر کند.

کبد چرب یکی از نتایج مستقیم چاقی و دیابت است و تحقیقات جدید نشان می دهد حدود 40 درصد بزرگسالان به این عارضه مبتلا هستند.
کبد چرب؛ علل و درمان
کبد چرب عارضه ای است که به دلیل شیوه زندگی کم تحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود می آید و محققان پیش بینی می کنند که این عارضه تا چند سال آینده به یک تهدید جدی و شایع برای سلامت کبد تبدیل می شود.

***کبد چرب چیست
با توجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی در کبد طبیعی است ولی زمانی که این میزان افزایش یابد، یعنی بیش از 5 تا 10 درصد از وزن کبد شود، عارضه ای به نام کبد چرب به وجود می آید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد.
کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل بوجود می آید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش می دهد. هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیرالکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می دهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند.

***علل دیگر کبد چرب غیرالکلی عبارتند از :
-استفاده از داروهای مختلف
-هپاتیت
-بیماری های خود ایمنی یا بیماری های کبد ارثی
-کاهش سریع وزن
-سوء تغذیه
برخی مطالعات نشان می دهد تجمع باکتری ها در روده کوچک نیز می تواند احتمال ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را افزایش دهد.

***کبد چرب مرتبط با بارداری
کبد چرب مرتبط با بارداری، عارضه تقریبا نادری است؛ ولی در صورت ابتلا می تواند برای جنین و مادر خطرناک باشد و به نارسایی کلیه و کبد مادر منجر شود. عفونت و خونریزی، از عوارض کبد چرب مرتبط با بارداری است. هنوز دلیل قطعی کبد چرب مرتبط با بارداری مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می دهند که عوامل هورمونی در این موضوع نقش داشته باشند.

***علایم کبد چرب
متاسفانه این عارضه در مراحل اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و با گذشت زمان و پیشرفت بیماری علایمی مانند احساس خستگی، کاهش وزن و اشتها، زرد شدن پوست، ضعف، حالت تهوع، سردرگمی و اختلال حافظه در بیمار دیده می شود. بزرگ شدن کبد، احساس درد در مرکز و قسمت فوقانی راست شکم و تیره شدن پوست گردن و زیر بغل یا مشاهده لکه های تیره، برخی از علایم دیگر کبد چرب هستند.

*** چه افرادی بیشتر در معرض کبد چرب هستند
افراد چاق یا دارای اضافه وزن، بیماران مبتلا به دیابت، زنان باردار و افرادی که در خانواده خود سابقه کبد چربی دارند، بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.

*** مهمترین عوامل خطر کبد چرب کدامند
-استفاده خودسرانه دارو
-کلسترول بالا
-مصرف افراطی و خودسرانه استامینوفن
-تری گلیسیرید بالا
-سوء تغذیه
-سندرم متابولیک
-مصرف الکل

*** روش های تشخیص کبد چرب
معمولا پزشک پس از معاینه می تواند کبد چرب را تشخیص دهد؛ چراکه معمولا در این حالت کبد کمی بزرگتر از اندازه نرمال می شود. آزمایش خون، سونوگرافی از کبد و نمونه برداری، از مهمترین روش های تشخیص کبد چرب هستند.

** روش های درمان کبد چرب
هیچ درمان خاصی برای این عارضه وجود ندارد و معمولا کنترل وزن و دیابت در این حالت توصیه می شود. پزشکان معمولا به بیماران توصیه می کنند وزن خود را کاهش دهند و روزانه حدود 30 دقیقه پیاده روی کنند. محدود کردن غذاهای پرکربوهیدرات مانند نان، برنج، سیب زمینی و ذرت و نوشیدنی های شیرین برای کنترل کبد چرب مفید است. از طرفی پزشکان توصیه می کنند که کلسترول خون با اجتناب از مصرف غذاهای چرب کنترل شود و به جای غذاهای چرب و شیرین و گوشت قرمز، از میوه و سبزیجات و گوشت سفید استفاده شود.
کبد یکی از اندام های بزرگ سمت راست شکم است که حدود 1.36 کیلوگرم وزن دارد. مهمترین وظیفه کبد، فیلتر کردن خونی است که از دستگاه گوارش وارد کبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در کبد جدا می شوند. کبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه کرده و آن را تبدیل به انرژی می کند. ذخیره قند بدن نیز به عهده کبد است.
تولید و سنتز عناصر مهم پلاسمای خون و ذخیره برخی از مواد مغذی از جمله ویتامین ها و آهن نیز به عهده کبد است. سم زدایی، تنظیم هورمون، سنتز پروتئین، هضم غذا و تجزیه سلول های قرمز خون نیز از مهمترین وظایف کبد به شمار می آیند.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه می دارند.
در ادامه نتایج این تحقیقات آمده است که استفاده از غذاهای آماده و حاضری، الکل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ کرده و عدم تحرک، مهمترین دلایل آسیب به کبد هستند.


صفحه9 از72