• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

گروه شرکتهای بین المللی یاقوت رویان، به منظور توسعه و تکمیل کادر تخصصی در شرکتهای تابعه و پروژه های در دست اقدام خود از بین داوطلبین متعهد، مستعد و متخصص در تهران دعوت به همکاری می نماید:

 به منظور بزرگنمایی بر روی تصویر کلیک نمایید:

 

   

جینسینگ یکی از گیاهان دارویی بومی شرق آسیا ( کشورهای چین ٬ کره و… ) و شمال آمریکا می باشد این گیاه دارویی در بین سرخ پوستان آمریکا نیز جهت کاهش خستگی ناشی از سفر های طولانی مورد استفاده قرار می گرفته است .

این گیاه دارای ریشه ای قطور ( با قطر بیش از ۲ سانت ) و طول در حدود ۷ سانت با محدوده رنگی زرد تا خرمایی و قهوه ای در نوع آمریکایی آن ٬ می باشد که به جهت وجود ترکیباتی نظیر ginsenoside از خواص دارویی بالایی برخوردار است و با افزایش سن گیاه ٬ بر تراکم این ترکیبات در ریشه آن افزوده می شود . گیاه جینسینگ ٬ گیاهی دیر رشد بوده و با گذشت حدود چهار سال از عمرش شروع به گل دادن نموده ٬ پس از چهار تا شش سال به بلوغ خود می رسد ریشه گیاه جینسینگ معمولا در فصل پاییز ده بیشترین ضخامت خود می رسد ازینرو فصل برداشت آن پاییز می باشد . لازم به ذکر است : ریشه این گیاه با تغییراتی در ساختار آن ٬ می تواند صدها سال زنده بماند علاوه بر این گیاه جین سینگ دارای ساقه ای با برگهای پهن و میوه ای شبیه به تمشک می باشد که مورد استفاده دارویی ندارند .

امروزه این گیاه از جمله گیاهان تحت حفاظت بوده در برخی کشورها نظیر روسیه کندن گونه وحشی آن جرم تلقی می شود در چین نیز صادرات بذر جین سینگ ممنوع است .

از خواص جینسینگ می توان به موارد زیر اشاره نمود :

● افزایش قدرت جسمانی و تقویت حافظه

● از موثر ترین مواد جهت تسریع روند بهبود آسیب های ناشی از تابش های رادیواکتیو می باشد

● دارویی موثر جهت کاهش استرس می باشد

● عاملی جهت تقویت سیستم دفاعی بدن در مواجهه با بیماریها به شمار می رود

● درمان سردرد ٬ بی خوابی و بدخوابی و رفع خستگی

● بروز عوارض ناشی از یائسگی را در زنان تعدیل می نماید

● تنظیم ضربان قلب و فشار خون

● درمان موارد بسیار زیادی از ناتوانی های جنسی در بین زوجین

● تنظیم سوخت و ساز بدن ٬ کاهش تری گلیسریدها ( در صورت بالا بودن HDL خون ) و تنظیم سطح قند خون ( به دلیل وجود ترکیبات پنسین در آن )

● کاهش و تعدیل عوارض پیری و فرسودگی ( به جهت وجود سالیسیلات اسید و انیلیک اسید دارای خواص آنتی اکسیدان است )

● به دلیل وجود نیمه هادی ژرمانیوم در ریشه گیاه جینسینگ و افزایش اثرات دی هیدروژنی آن جهت فعالیت کبد مفید می باشد .

علاوه بر این جینسینگ و مصرف چای آن جهت پیشگیری از بروز بیماریهای ریوی و ایجاد تومور ها توصیه شده است .

طریقه مصرف جینسینگ :

● ریشه خشک شده جین سینگ را می توان به تنهایی و یا با سایر افزودنی ها در سوپ استفاده نمود اما روش معمول مصرف آن استفاده جینسینگ بصورت دم کرده و چای می باشد .

برای این منظور به مقدار مناسبی آب در حال جوشیدن ۱ تا ۲ گرم از ریشه خشک شده جینسینگ اضافه نموده و اجازه دهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشد ٬ پس از آنکه چای به دمای اتاق رسید و کمی سرد شد آنرا بنوشید . شما می توانید دم کرده را طی هفته ها در یخچال نگهداری نموده و تنها در هنگام مصرف آنرا کمی گرم نموده و در روز یک یا دو لیوان از آنرا بنوشید .

● با قرار دادن قطعه ای از جینسنگ ( به اندازه یک سکه ) در ماکروفر می توانید ریشه را به حالت نرم در آورده و همراه با عسل میل نمایید .

بهتر است بجای قرص یا پودر خشک شده جنسینگ از ریشه آن استفاده نمایید زیرا قرص های جینسینگ خالص نبوده یا حاوی ریشه های جوان این گیاه هستند که خواص چندانی ندارند ٬ علاوه بر این با خرید ریشه جنسینگ می توانید تا حدودی از کیفیت آن اطمینان حاصل نمایید .

تذکر : توصیه می شود این گیاه در دوران بارداری مورد استفاده قرار نگیرد .

انواع جینسینگ :

● جینسینگ آسیایی ( panax ginsing ) : این نوع از جینسینگ که به جینسینگ کره ای ( یا چینی ) معروف است ٬ در بین سایر انواع جینسینگ دارای خواص دارویی بیشتری می باشد . از آنجا که ریشه این گیاه شبیه به انسان می باشد در چین با نام جین – چین ( jin – chen ) معروف است . نوع ژاپنی آن ( panax japonicas ) نیز دارای خواصی کمتر و ظاهری کوتاهتر در کشور ژاپن می روید .

● جینسینگ سیبری (Eleutherococcus senticosus ) : این نوع جنسینگ دارای کیفیت و خواص پایین دارویی بوده و به عنوان جینسینگ ارزان قیمت به فروش می رسد .

● سنچی جینسینگ (panax pseudo ginseng ) : لین نوع جینسینگ که به جین سینگ کاذب معروف است معمولا جهت انعقاد خون و تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرد و خواصی بسیار متفاوت با نوع چینی خود دارد .

● جین سینگ آمریکایی ( panax quinquefolius ) : این گیاه که در آمریکای شمالی ( کانادا ) رشد می کند جثه ای کوچکتر از مشابه چینی خود دارد در گذشته ٬ این نوع از جینسینگ توسط سرخپوستان جهت درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار می گرفته و شیره آن مانند شیره گیاه شیرین بیان می باشد . از نکات جالب در رابطه با این نوع جینسینگ صادرات ۸۵ درصدی جینسنگ کشت شده در آمریکا به کشور های آسیایی می باشد

● جینسینگ هیمالیائی (panax pseudoginseng subspecies himalaicus ) : از این نوع جینسینگ بومیان هیمالیا جهت درمان سوء هاضمه استفاده می نمایند .

● دارف جین سینگ (panax trifolius) : نوع بسیار نادری از جینسینگ که سرخپوستان آنرا به منظور درمان سردرد ٬ سرفه و … مورد استفاده قرار می دادند .

تفاوت جینسینگ قرمز و جینسینگ سفید :

از نظر خواص دارویی تفاوتی میان این دو وجود ندارد . جنسینگ در ابتدای برداشت سفید رنگ می باشد اما بر اثر خشک شدن در برابر نور آفتاب و یا پروسه بخار دادن جینسینگ ( در موارد صنعتی ) موجب کاراملیزه شدن قندهای موجود در ریشه آن شده ٬ رنگ آن قرمز می شود .

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان چاق کاهش می دهند.
دکتر آندرا مانی استاد و رییس بخش غدد، دیابت و سوخت و ساز بدن در کالج پزشکی پن (Penn) و همکارانش که این مطالعه را انجام دادند، معتقدند که خطر ابتلا به سرطان می تواند با افزایش سطح التهاب ناشی از چاقی ارتباط داشته باشد.
محققان می گویند: اسیدهای چرب امگا 3 دارای تاثیر ضد التهابی هستند که می تواند یکی از دلایل اثرگذاری ویژه آن در زنان چاق باشد.
این اسیدهای چرب در روغن ماهی، برخی گیاهان و روغن مغز خشکبار یافت می شود و گمان می رود که فواید سلامتی زیادی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری کرونر قلب و تقویت سطوح کلسترول را در بر داشته باشد.
محققان در این مطالعه 266 زن یائسه با تراکم سینه بالا را که دارای وزن عادی، اضافه وزن و یا چاق بودند، مورد بررسی قرار دادند. هدف از انجام این مطالعه دو ساله، اندازه گیری تغییر در تراکم سینه افراد شرکت کننده بود.
به نظر می رسد که تراکم بالای سینه یک فاکتور خطر برای ابتلا به سرطان سینه باشد، به طوری که طبق اعلام موسسه ملی سرطان، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که سینه متراکم دارند، چهار تا شش برابر است و به گفته محققان، هر چه تراکم سینه بیشتر باشد احتمال ابتلا به این بیماری در آنها بیشتر می شود.
محققان بعد از دو سال، از وجود یک ارتباط میان افزایش سطح اسیدهای چرب امگا 3 در خون و کاهش تراکم سینه خبر دادند اما این ارتباط تنها در میان 20 درصد افراد شرکت کننده که چاق بودند، مشاهده شد.
یافته های تحقیقاتی جدید موید این ایده است که اسیدهای چرب امگا 3 ترجیحا از زنان چاق یائسه در برابر سرطان سینه محافظت می کند.
یافته های این مطالعه در نشریه Cancer Prevention Research منتشر شده است.

مطالعات جدید محققان آمریکایی نشان می دهد، آلوی خشک بدن را در برابر کاهش تراکم استخوان و خطر شکستگی ناشی از اشعه محافظت می کند.

بیماران سرطانی که پرتو درمانی می شوند، فضانوردان، کارمندان مراکز تصویربرداری و پرتو درمانی و قربانیان حوادث هسته ای، به دلیل قرار گرفتن در محیط مملو از پرتوهای یونیزه شده، بیشتر در معرض کاهش تراکم و شکستگی استخوان قرار دارند.
مطالعه جدید محققان دانشگاه اِی اند اِم تگزاس نشان می دهد آلوی خشک، بیان ژن (gene expression) مرتبط با شکستگی استخوان را کاهش می دهد. ژن های Nfe2l2، Rankl، Mcp1، Opg و TNF-α، با شکستگی استخوان ها مرتبط هستند و آلوی خشک بیان این ژن ها را کاهش می دهد.
آلوی خشک حاوی اجزای فعال بیولوژیکی است که با شکستگی استخوان ناشی از پرتو درمانی تداخل موثر دارد.
برخی از خواص دیگر این ماده غذایی ارزشمند عبارتند از :
-از پیری پوست جلوگیری می کند
-ملین است
-سبب کاهش وزن می شود
-سرشار از انرژی است
-سبب کاهش کلسترول خون می شود
-به هضم غذا کمک می کند
-سبب کاهش فشار خون می شود
نتایج این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

سیستم دفاعی و ایمنی بدن تان را تحریک کنید تا در زمستان، سرحال و سالم باشید!
چند توصیۀ سادۀ بهداشتی و مصرف چند عصارۀ گیاهی باعث می‌شوند که فصل سرما را سالم و سرحال پشت سر بگذارید.

چند توصیۀ دیگر برای سالم ماندن در زمستان
دربارۀ محتویات بشقاب غذای تان تجدید نظر کنید! تغذیه تان باید متنوع و تا حد ممکن توسط میزان قابل توجهی میوه، سبزیجات، غلات کامل و ماهی تکمیل شده باشد.
حواستان باشد که با فرارسیدن سرما، ما تمایل بیشتری به خوردن غذاهای چرب و زیاد خصوصاً غذاهای گوشتی و چرب داریم.
در مصرف این نوع غذاها زیاده روی نکنید زیرا تغذیۀ بیش از حد چرب بدن را خسته می‌کند و همان طور که می‌دانیم خستگی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌نماید. بنابراین، مصرف انواع سوسیس، خوارکی های سس دار، فست فودها و… را محدود کنید.
به طور مرتب ورزش کنید. فعالیت جسمی از تنش های عصبی می‌کاهد، استرس را دور می‌سازد و با وضعیت های افسردگی مبارزه می‌کند، همان طور که می‌دانید افسردگی به تولید شرایط مناسب برای خسته کردن سیستم ایمنی بدن، معروف است. جالب است بدانید به همان میزان که یک جلسه ورزش کردن برای روی فرم آمدن بسیار خوب است، به همان اندازه به شما کمک می‌کند که به خوبی و راحت بخوابید. مطمئناً خستگی بعد از ورزش است که خوب خوابیدن را فراهم می‌کند نه خود ورزش!
از روش های ریلکسیشن استفاده کنید. یوگا، تایی چی یا فقط یک جلسه ریلکسیشن، همه شان برای شما مفید اند و به کمک آنها می‌توانید همزمان از لحاظ ذهنی و جسمی نفع ببرید. در تمام طول زمستان، زمان هایی را به این کار اختصاص دهید!
یا سیگار کشیدن را به طور کامل ترک کنید یا طی زمستان کنارش بگذارید، و در معرض دود سیگار دیگران هم قرار نگیرید. علاوه بر این سیگار کشیدن مجاری تنفسی را که تاکنون در مقابل میکروب های موجود در هوای زمستان مقاومت کرده اند، اذیت می‌کند، صدها مادۀ سمی در دود دخانیات وجود دارند که کل بدن ما را حساس و آسیب پذیر می‌کنند.
از مصرف الکل خودداری کنید زیرا شاید الکل برای لحظه ای فرد را گرم می‌کند، اما به طور کلی بدن را آسیب پذیر می‌نماید.
استراحت کنید و به میزان کافی بخوابید. بدون غر زدن به بدن تان گوش دهید و استراحت کنید. در کنار خواب، نظم هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ساعت های منظم و معینی بخوابید و از خواب بیدار شوید.
هر روز هوای محل زندگی یا کارتان را به مدت 10 دقیقه تهویه کنید، حتی اگر هوای بیرون سرد باشد. به این ترتیب هوای داخل را تازه و بخش عمده ای از میکروب های معلق در هوا را بیرون کرده اید.
4 عصارۀ گیاهی که برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند
این عصاره های گیاهی را می‌توانید هر روز یا در برخی دوره های زمانی (اپیدمی، خستگی، استرس) در هوای محیط بپراکنید، البته برخی اوقات هم می‌توانید آنها را (بعد از رقیق کردن در یک مایع) به طور مستقیم روی پوست تان بمالید و ماساژ دهید. توجه داشته باشید که برای رعایت مسائل امنیتی، استفاده از این عصاره های گیاهی برای بچه های کوچک، زنان باردار یا مادران شیرده توصیه نمی‌شود.
عصارۀ آویشن: این عصارۀ ضد باکتریایی و ضد ویروسی، به شدت ضد عفونی کننده هم هست، علاوه بر این سیستم های ایمنی را نیز تحریک و تقویت می‌کند. بهتر است که این عصاره با ضربات دست یا ماساژ، دو بار در هفته، صبح و شب، روی پوست مالیده شود.
عصارۀ مورد: این گیاه ضد عفونت است و به عنوان یک ضد عفونی کنندۀ مناسب برای مجاری تنفسی و هوای محیط محسوب می‌شود. طی زمستان، این عصاره را در محیط زندگی تان انتشار دهید.
عصارۀ گلپر: این ضدعفونی کننده، به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تحریک و تقویت می‌کند. این عصاره را به مدت بیست دقیقه در روز و در زمان های خستگی در هوا انتشار دهید.
عصارۀ نعناع: این عصاره تقویت کننده و تحریک کننده است، می‌توانید آن را در هوا منتشر کنید یا با ماساژ روی پوست تان بمالید. این عصاره نیز برای زمان های خستگی یا استرس ایده آل است.
چند توصیۀ دیگر برای سالم ماندن در زمستان
عسل را جانشین شکر کنید (عسل گلو را صاف تر می‌کند. در موارد گلودرد، می‌تواند به اندازۀ شربت سینه یا حتی بیشتر از آن مفید باشد!).
از جین سنگ استفاده کنید (جین سنگ گیاه- یا به بیان دقیق تر ریشه ای- است که سیستم دفاعی را به میزان بسیار مناسبی تحریک و تقویت می‌کند!).
ویتامین C بخورید یا از مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ فروت) به مقدار زیاد استفاده کنید.

محقق جوان ایرانی موفق به طراحی و تولید جوهر زیستی از گیاه آلوئه ورا برای نمونه سازی بافت پوست به وسیله چاپگر زیستی شد.

'آرزو داداش زاده' دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی ژنتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پروژه کارشناسی ارشد خود با عنوان 'طراحی و مشخصه یابی جوهر زیستی برای نمونه سازی بافت پوست به وسیله چاپگر زیستی' با استفاده از گیاه آلوئه ورا و فناوری نانو موفق به تولید جوهر زیستی شد که تجربه ای منحصر به فرد در دنیا به شمار می آید.
چاپگر زیستی، فناوری جدید در زمینه علوم زیستی است که توانایی ساخت بافت و ارگان های بدن را دارد و می تواند به کم شدن تعداد افرادی که در انتظار پیوند بافت برای عضو از دست رفته هستند، کمک زیادی کند.
به گفته محقق طرح تولید جوهر زیستی، پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیش از این موفق به طراحی و ساخت چاپگرهای زیستی در کشور شده بودند اما در تولید جوهر مناسب، مشکلاتی وجود داشت که با توجه به همین نیاز، این محقق جوان، پروژه تحقیقاتی طراحی و مشخصه یابی جوهری مناسب و کارآمد برای چاپگرهای زیستی را به عنوان پروژه کارشناسی ارشد خود برگزید.
داداش زاده در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به تشریح جزییات طرح تحقیقاتی خود پرداخت و گفت: در این طرح، به توجه به مقالات مطالعه شده از سدیم آلژینات به عنوان ژل پایه چاپ استفاده شد که ماده ای طبیعی، ارزان قیمت و در دسترس است اما به دلیل آنکه چسبندگی سلولی از خود نشان نمی دهد دیده شده است که میزان زنده مانی سلول ها در آن روز به روز کاهش می یابد که به همین منظور، نسبتی از ژلاتین را به ترکیب آن افزودیم تا مشوق چسبندگی سلولی باشد.
وی ادامه داد: از همین رو جوهری که انتخاب کردم ترکیبی از سدیم آلژینات و ژلاتین بود که می توانست داخل چاپگر، چاپ شود و با کلسیم کلرید، پیوند عرضی ایجاد کند و به صورت ضلع دربیاید.
این محقق جوان تصریح کرد: با توجه به اینکه جنبه نوآوری این ایده نیز برای ما اهمیت داشت، یک سری نانوحامل هایی سنتز کردیم که داخل آن آلوئه ورا، بارگذاری شده بود که رهایش آلوئه ورا باعث افزایش تکثیر سلول ها می شد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که جوهر پوستی را برای چاپ بافت پوست نیاز داشتیم درنتیجه، درصد سدیم آلژینات ژلاتین را به مقداری درنظر گرفتیم که به بافت پوست نزدیک باشد و یک سری تست هایی گرفتیم که آیا سلولها می توانند در این محیط زنده بمانند یا خیر.
داداش زاده افزود: همچنین در این طرح تحقیقاتی، تست های زنده مانی سلول ها را گرفتیم که چه درصدی سلول ها زنده می مانند و آیا به مرور زمان، برای سلول ها سمیتی (سمی بودن محیط ) ایجاد می کند یا خیر و تاثیر آلوئه ورا را بررسی کردیم.
وی با توضیح این که هر بافتی از بدن، یک سری مدول هایی دارد که به ما می گوید آیا از لحاظ مکانیکی هم می تواند حمایت کند یا خیر، اظهار داشت: بنابراین تست مکانیکی را هم در آزمایشات خود قرار دادیم که آیا استحکام مکانیکی مناسب را دارد و می توانند سلول ها را حمایت کند که آنها بتوانند یک محیط سه بعدی داشته باشند و نهایتا ecm (ماتریکس خارج سلولی) را ترشح کنند.
داداش زاده به اجرای تست های تخریب در این پروژه تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: به طور کلی، هر بافتی که داخل بدن قرار می گیرد بعد از مدتی، باید تخریب شود و بافت مناسبی جایگزین آن شود و به عبارت دیگر، سازه بافت باید تخریب پذیر باشد و در عین حال از جذب آب مناسب برخوردار باشد.
وی اضافه کرد: نانوحامل هایی که طراحی کردیم نیز لازم بود یک سری مشخصه هایی داشته باشند که با توجه به همین موضوع، از نانوحامل هایی که سنتز کردیم آزمون DLS گرفتیم تا سایز ذرات را به دست بیاوریم و قابلیت کاربرد این نانوحامل ها را برای گرایش مهندسی بافت مورد بررسی قرار دهیم که خوشبختانه سایز ذراتی که به دست آوردیم مناسب بود.
دانش آموخته مهندسی ژنتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: در این طرح، برای اینکه آلوئه ورا به صورت کنترل شده در ارتباط با سلول ها باشد از بارگذاری آنها درون نیوزوم استفاده کردیم که به این ترتیب، آلوئه ورا به آهستگی از نیوزوم رهایش پیدا کند و هر بار مقدار اندک و کنترل شده ای از آن در ارتباط با سلول ها قرار گیرد.
وی بیان داشت: در ادامه طرح، همچنین نرخ رهایش آلوئه ورا از داخل نانوحامل ها را مورد بررسی قرار دادیم که در روزهای مختلف، چه مقدار آلوئه ورا رهایش پیدا می کند و همه این آزمون ها دارای تکرار و نمونه کنترل بودند که بتوانیم کار را به صورت قیاسی انجام دهیم.
داداش زاده که پروژه کارشناسی ارشد خود را با راهنمایی دکتر ' نبی الله ابوالفتحی' به سرانجام رسانده است، گفت: در این طرح موفق به ساخت جوهر مناسب و قابل استفاده در چاپگرهای زیستی برای تولید بافت پوست شدیم که هیچگونه سمیتی نیز ایجاد نمی کند و بافت پوست را با چاپگر زیستی ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سرپرستی دکتر ابوالفتحی، چاپ کردیم.
وی توضیح داد: این چاپگر برای تولید بافت های مختلف کاربرد دارد ولی ما در اولین قدم، بافت پوست را انتخاب کردیم که تقریبا دو بعدی است.
داداش زاده یادآور شد: چاپگرهای زیستی نه تنها در ایران بلکه در جهان هم تکنولوژی جدیدی هستند و کار تحقیقاتی ما برای اولین بار در سطح دنیا انجام گرفت زیرا این ویژگی ها که آلوئه ورا داخل نانوحامل باشد، حالت آهسته رهش داشته باشد و بتواند به تکثیر سلول ها در زمینه چاپ زیستی کمک کند، کار ما را منحصر به فرد کرده است.
چاپگر زیستی (Bioprinter) یکی از اجزای مهم و پایه ای در فناوری چاپ زیستی به شمار می آید.
از مزایای فناوری چاپ زیستی می توان به امکان استفاده از چاپگرهای تجاری با اعمال اصلاحاتی جهت پیدا کردن قابلیت چاپ سلول های زنده اشاره کرد.
فناوری چاپ زیستی نیازمند طراحی و مشارکت سه بخش اصلی شامل چاپگر زیستی، جوهر زیستی و کاغذ زیستی است که محققان دانشگاه امیرکبیر، پیش از این موفق به ساخت چاپگر زیستی شده بودند و اکنون فناوری تولید جوهر زیستی نیز توسط پژوهشگران این دانشگاه فراهم شده است.

مطالعات جدید نشان می دهد مصرف زیاد نمک به آسیب های کبدی منجر می شود.
مصرف زیاد نمک به کبد نیز آسیب می زند
بدن به نمک نیاز دارد. یون های سدیم به حمل و نقل آب در بدن کمک می کنند و نقش کنترل پالس های عصبی را برعهده دارند. با این وجود، مصرف بیش از اندازه این ماده بدن را با مشکلاتی مواجه می کند.
نمک از مهمترین دلایل فشار خون بالاست. آمار انجمن قلب آمریکا نشان می دهد که در این کشور حدود 77.9 میلیون نفر به پرفشاری خون مبتلا هستند. فشار خون بالا به این معنا است که این افراد در معرض بیماری های قلبی و سکته مغزی قرار دارند.
زمانی که نمک زیادی مصرف می شود، بدن به منظور شستن نمک، آب بیشتری در خود نگه می دارد که همین امر منجر به افزایش فشار خون می شود. دلیل ورم کردن دست و پا و صورت نیز پس از مصرف نمک همین موضوع است.
مطالعات اخیر محققان دانشگاه جینان در گوانگجوی چین نشان می دهد مصرف بیش از اندازه نمک، یک عامل موثر در آسیب جدی کبدی در بزرگسالان است و علاوه بر آن، در رشد جنین اختلال وارد می کند.
این مطالعه حیوانی نشان می دهد نمک باعث تغییر نرخ تقسیم سلولی و افزایش مرگ و میر سلول های کبد می شود و از این طریق در بروز فیبروز کبدی نقش دارد. از طرفی، مصرف غذای شور در مادران باردار، بر رشد جنین تاثیر می گذارد. محققان احتمال می دهند آسیب کبدی ناشی از مصرف بیش از اندازه نمک، به دلیل فرآیندی به نام استرس اکسیداتیو است. استرس اکسیداتیو باعث می شود تعادل بین آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد بهم بخورد که این امر منجر به افزایش سلول های التهابی می شود و مرگ سلول های کبد و افزایش احتمال فیبروز کبدی را به دنبال دارد.
کبد با 1.36 کیلوگرم وزن، بزرگترین ارگان داخلی بدن است که بیش از 500 عملکرد حیاتی را کنترل می کند. مهمترین وظیفه کبد، فیلتر کردن خونی است که از دستگاه گوارش وارد کبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در کبد جدا می شوند. کبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه کرده و آن را تبدیل به انرژی می کند. ذخیره قند بدن نیز به عهده کبد است.
تولید و سنتز عناصر مهم پلاسمای خون و ذخیره برخی از مواد مغذی از جمله ویتامین ها و آهن نیز به عهده کبد است. سم زدایی، تنظیم هورمون، سنتز پروتئین، هضم غذا و تجزیه سلول های قرمز خون نیز از مهمترین وظایف کبد به شمار می آیند.
مراحل اولیه بیماری های کبد هیچ علایمی ندارند؛ بنابراین کوچکترین نشانه ای نیز باید جدی گرفته شود. زرد شدن پوست و چشم، شکم درد مزمن، تورم شکم، خارش مداوم پوست، ادرار تیره، مدفوع کم رنگ یا خونی، خستگی، تهوع، کبود شدن پوست و از دست دادن اشتها، مهمترین علایم بیماری های کبد هستند.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه می دارند.
در ادامه نتایج این تحقیقات آمده است که استفاده از غذاهای آماده و حاضری، الکل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ کرده و عدم تحرک، مهمترین دلایل آسیب به کبد هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Agricultural and Food Chemistry منتشر شده است.


کم خوني فقر آهن از بيماري هاي شايعي است که به خصوص در کشور ما به وفور مشاهده مي شود و گروه هاي مختلف سني را درگير مي کند. علل متفاوتي براي آن وجود دارد که مهم ترين آنها اشتباهات تغذيه اي است.
در اين باره دکتر سيدرضا صفايي، فوق تخصص خون و انکولوژي توضيح مي دهند:
آقاي دکتر لطفا بفرماييد کم خوني (آنمي) چيست؟
آنمي (anemia) که در زبان فارسي به آن "کم خوني" گفته مي شود عبارت است از کاهش هموگلوبين و گلبول هاي قرمز خون. در اثر کاهش هموگلوبين، ظرفيت حمل اکسيژن نيز پايين مي آيد.
در اين بيماري ميزان و حجم گلبول هاي قرمز خون کاهش پيدا مي کنند.
عوامل ايجاد کنده اين بيماري کدام است؟
شايع ترين کم خوني که در جامعه ما ديده مي شود کم خوني ناشي از کمبود آهن مي باشد که به اصطلاح به آن "کم خوني فقر آهن" گفته مي شود. آهن يکي از عناصر اصلي و ضروري ساخت هموگلوبين است. هموگلوبين در حمل اکسيژن از هواي بيرون به داخل ريه و سپس به گردش خون و در نهايت رساندن اکسيژن به بافت ها نقش دارد.
اين بيماري در چه افرادي بيشتر ديده مي شود و آيا در ايجاد آن، ژنتيک تأثير بيشتري دارد يا عوامل محيطي؟
زماني که آهن کمي به بدن برسد، يا دفع آهن از بدن زياد باشد، اين بيماري به وجود مي آيد.
خانم هاي باردار بايد از ماه چهارم بارداري، داروي آهن را دريافت کنند.
در سنين کم و بچه هاي شيرخوار نيز کم خوني ديده مي شود که علت آن عدم وجود آهن کافي در شير مادر است. اختلالات تغذيه اي در بچه هايي که به مدرسه مي روند، مي تواند باعث کمبود آهن شود.
همچنين در افراد مسني که تنها زندگي مي کنند و يا در آسايشگاه هاي خيريه و سالمندان هستند، به علت بد غذايي يا اختلالات تغذيه اي، ممکن است کم خوني مشاهده شود، به خصوص آنهايي که از سلامت دهان و دندان خوبي برخوردار نيستند و به علت عدم توانايي در جويدن و خوردن غذا، معمولا به اندازه کافي آهن دريافت نمي کنند.
درصد بالايي از بيماراني که مبتلا به خونريزي هاي دستگاه گوارش مي باشند، دچار کمبود آهن و کم خوني ناشي از آن مي شوند.
خوشبختانه ژنتيک در کمبود آهن و کم خوني فقر آهن دخالت مستقيمي ندارد، مگر اين که بيماري هاي ژنتيکي باعث فقر آهن در بدن شوند. ولي معمولا اين بيماري ها به ندرت باعث کم خوني فقر آهن مي شوند و از علل شايع فقر آهن محسوب نمي شوند.
علايم اين بيماري کدام است؟
به طور معمول اين بيماران دچار ضعف، رنگ پريدگي، بي حالي و در موارد شديدتر تپش قلب، تنگي نفس و سردرد مي باشند. پرزهاي زبان اين بيماران به مرور از بين مي رود و رنگ زبان قرمز شده و گاهي حتي با سوزش همراه مي شود. بعضي مواقع گوشه لب ها ترک مي خورد. ناخن هاي اين بيماران از انحناي طبيعي خارج مي شود و در روي ناخن آنها، شيارهاي طولي پيدا مي شود که گاهي صاف هستند و در موارد شديدتر، فرو رفتگي روي ناخن ايجاد مي شود که به نام "ناخن هاي قاشقي" معروف هستند.
در خانم ها ممکن است اين اختلالات به صورت خونريزي بيش از حد معمول و طولاني مدت در عادت ماهانه، و يا کاهش حجم خونريزي و حتي قطع خونريزي در اين دوران مشاهده شود.
راه هاي تشخيص اين بيماري کدام است؟
براي تشخيص اين بيماري بايد به علايم باليني توجه کرد. توجه به زبان و ضايعات دهاني و گوشه لب ها بسيار کمک کننده مي باشد و يا ناخن هاي قاشقي يکي از مشخصه هاي بارز اين بيماري مي باشد. براي تشخيص، آزمايش خون از بيمار گرفته مي شود و تعداد گلبول هاي قرمز و سفيد شمارش مي شوند. حتي گاهي به طور تقريبي نوع گلبول هاي سفيد ، مقدار گلبول هاي قرمز، هموگلوبين، حجم گلبول هاي قرمز در کل خون و تعداد پلاکت ها را نشان مي دهند و يک تخمين از اندازه و رنگ گلبول هاي قرمز را به ترتيب MCV* و MCH** بيان مي کنند.
در اين بيماري معمولاًً کاهش آهن و کاهش هموگلوبين را داريم و MCV و MCH پايين تر از حد طبيعي هستند و گلبول هاي قرمز، کوچک و کم رنگ گزارش مي شوند که در اصطلاح به آن آنمي هيپوکروم ميکروسيتيک (hypochromic microcytic anemia ) گويند. اين حالت به طور عمده در بيماري کم خوني فقر آهن و يا انواعي از تالاسمي و در موارد نادر در بيماري هاي مزمن ديده مي شود.
البته علت هايي براي شيوع کمتر آن نيز مطرح مي باشد، ولي به طور کلي براي تشخيص دقيق فقر آهن اندازه گيري هر کدام از اين فاکتورها لازم مي باشد.
آيا راهي براي پيشگيري از اين بيماري وجود دارد؟
خانم هاي باردار براي پيشگيري از کمبود آهن مي بايست از ماه چهارم بارداري تا سه ماه بعد از زايمان از داروي آهن استفاده کنند.
به نوزادان نيز از چهار ماهگي تا حدود دو سالگي بايد قطره آهن داد و با توجه به اين که شير مادر به اندازه کافي حاوي آهن نمي باشد، تا زماني که بچه بتواند غذاهاي معمولي را بخورد، نياز است که از قطره آهن نيز استفاده شود.
در بقيه موارد به افراد توصيه مي شود، به اندازه کافي مواد حاوي آهن به خصوص گوشت قرمز را مصرف نمايند. غذاهاي غني از آهن عبارتند از : گوشت قرمز- ماهي - مرغ- زرده تخم مرغ - جگر– قلوه- سبزي هاي داراي برگ سبز تيره مثل اسفناج تازه و جعفري- حبوبات مثل عدس و لوبيا- آجيل - خشکبار مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زرد آلو، توت خشک، انجير خشک و کشمش.

هلدینگ یاقوت رویان مکملی به نام FERRO IRON را عرضه نموده که به دلیل دارا بودن ویتامین c موجود در آن، جذب آهن را افزایش می دهد و همچنین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید در این فرآورده سبب افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود، گفتنی است مصرف آهن در دوره بارداری تا دو برابر افزایش می یابد و این محصول برای زنان باردار و زنانی که در دوره شیردهی می باشند بسیار مفید است زیرا از زایمان زود رس و عدم رشد کافی جنین جلوگیری می کند.این مکمل به دلیل دارا بودن ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هایی از قبیل آنفلوانزا را ایفا می کند و به نحو شایسته ای به تولید و سنتز کلاژن کمک می کند که موجب سلامت غشاء مخاطی، لثه ها و پوست می شود. این محصول بسیار مفید تولید ESI ایتالیا بوده و از طریق دارو خانه های سراسر کشور در دسترس  می باشد.

 

حاصل جدیدترین پژوهش‌ انجام‌شده روی محصولات تراریخته در کشور آلمان نشان داد که گیاهان تراریخته برای رفع مسمومیت‌های غذایی مفید و موثر هستند.

این پژوهش توسط یک گروه از پژوهشگران شرکت‌های علوم زیستی و مهندسی ژنتیک در آلمان انجام شده است.

دستاورد این پژوهش، کشف راهبردی جدید برای مبارزه با مسمومیت غذایی است. در این راهبرد جدید، پروتئین‌های ضد میکروبی با استفاده از مهندسی ژنتیک تولید می‌شود که قابل استخراج است و می‌تواند در گوشت و سایر محصولات غذایی قرار بگیرد و از مسمومیت مواد غذایی جلوگیری کند.

این گروه پژوهشی با استفاده از مهندسی ژنتیک در گیاهان توتون، چغندر قند، اسفناج، کاسنی و کاهو توانستند که پروتئین‌های ضد میکروبی به نام colicins تولید کنند.

پروتئین‌های کلی‌سین قادر به از بین بردن گونه‌های مرگبار در E.coli هستند. پژوهشگران دریافتند که گیاهانی مانند توتون می‌تواند باعث فعالیت سطح بالای کلی‌سین شده به طوری که در اثر ترکیب دو نمونه کلی‌سین تمام سویه‌های عمده بیماری‌زا در E. coli از بین می‌روند.

حاصل پژوهش‌ها نشان داد که کلی‌سین‌ها بسیار قوی هستند. دانشمندان بر این باورند که پروتئین‌ها می‌توانند به عنوان یک راهبرد اقتصادی برای درمان بیماری‌های حاصل مسمومیت مواد غذایی موثر باشند.

یوری گلبا، مدیر عامل یکی از این شرکت‌های علوم زیستی در این زمینه می‌گوید که کلی‌سین‌ها پنجاه برابر بیشتر از آنتی‌باکتری‌های طبیعی در برابر باکتری‌ها فعال هستند.

در این مطالعه طی یک آزمایش موردی، گلبا و همکارانش برای نمونه دو کلی‌سین را به میزان چهار میلی‌گرم در ازای هر یک کیلوگرم گوشت به یک تکه استیک گوشت خوک آمیخته به E. coli تزریق کرده و بعد از یک ساعت کاهش معنی‌داری در آن مشاهده کردند. حاصل این پژوهش در سرویس بین‌المللی دستیابی و استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی در 16 سپتامبر 2015 منتشر شده است.

علاقمندان برای کسب جزییات بیشتر می‌توانند به پایگاه Proceedings of the National Academy of Sciences مراجعه کنند.

بسیاری از زنان گیاهخوار درباره اثرات رژیم غذایی خود بر روی جنینی كه در رحم دارند نگران هستند، ولی با تنظیم یك رژیم غذایی علمی و دقیق میتوان از بروز خطرات احتمالی ناشی از گیاهخواری مادر پیشگیری كرد.
حفظ رژیم گیاهخواری در بارداری و ادامه آن مانند قبل مزایای فراوانی دارد، مثلا پروتئین‌های موجود در غذاهای گیاهی باعث تسهیل كاركرد كلیه‌ها می‌شوند. همچنین این روش تغذیه در این دوران، از بروز عارضه پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌كند.

بسیاری از زنان گیاهخوار درباره اثرات رژیم غذایی خود بر روی جنینی كه در رحم دارند نگران هستند، ولی با تنظیم یك رژیم غذایی علمی و دقیق میتوان از بروز خطرات احتمالی ناشی از گیاهخواری مادر پیشگیری كرد.

زنان باردار گیاهخوار از چه مزایایی بهره مند خواهند شد؟
حفظ رژیم گیاهخواری در بارداری و ادامه آن مانند قبل مزایای فراوانی دارد، مثلا پروتئینهای موجود در غذاهای گیاهی باعث تسهیل كاركرد كلیه ها میشوند. همچنین این روش تغذیه در این دوران، از بروز عارضه پوسیدگی دندانها كه مشكل بسیار شایعی در زنان حامله است پیشگیری میكند.

در كنار این فواید، رژیم گیاهخواری ریسك ابتلای مادر باردار به انواع بیماریهای دیگر را هم كاهش خواهد داد. بهعلاوه امكان افزایش بیش از حد وزن در این ۹ ماه و ابتلا به یبوست و پرفشاری خون كه در زنان حامله شایع است نیز در گیاهخواران كمتر میباشد. همچنین آنها كمتر با بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، سرطان و سنگ كیسه صفرا درگیر خواهند شد. نكته مهم دیگر این است كه این گروه كمتر از بقیه هله هوله میخورند و بیشتر به مصرف غذاهای مفید تمایل دارند.

زن حامله گیاهخوار و دردسرهای متخصص تغذیه
در حالی كه این نوع تغذیه برای زنان حامله فوایدی دارد، ولی مدیریت آن قدری دشوار است و مادر و پزشك او باید بسیار بااحتیاط عمل كنند. دكتر مارتا گرودریان، متخصص تغذیه درمانی در بیمارستانی در اوهایو درباره این موضوع چنین میگوید: «تنظیم یك رژیم گیاهخواری صحیح كه با شرایط جسمی زن باردار متناسب باشد و نیازهای او و جنینش را كاملا برطرف كند تا او سالم و با كمترین دردسر بارداری را بگذراند، كار سادهای نیست.

در واقع هر قدر رژیم گیاهخواری این زنان محدودتر بوده و تعداد غذاهایی كه آنها از سفره روزانه خود حذف كردهاند بیشتر باشد، تنظیم چنین رژیمی برای متخصصان تغذیه دشوارتر خواهد بود».

غذاهایی كه زن حامله باید بخورد
به طور كلی خطوط كلی توصیههای تغذیه ای برای زنان حامله گیاهخوار و آنهایی كه همه انواع غذاها را میخورند یكسان است، ولی این دسته از زنان حامله باید مواد غذایی زیر را روزانه میل نمایند:
… ۵-۴ سروینگ از سبزیها
… ۴ سروینگ یا بیشتر از میوهها
… ۴-۳ سروینگ از شیر یا جایگزینهای آن
… ۱۱-۶ سروینگ (سهم) از نان (ترجیحا نان تهیه شده از غلات كامل)، برنج و پاستا
… ۲ سروینگ از غذاهای حاوی امگا- ۳ (این اسیدهای چرب در روغن دانه كتان، گردو، توفو و تخم مرغ های غنی شده با امگا ۳ وجود دارند).

مكملها به كمك می آیند
خوشبختانه میتوان نبود یا كمبود این غذاها را با تجویز مكملها جبران كرد. زن بارداری كه علاوه بر غذاهای گیاهی، فقط لبنیات و تخم مرغ میخورد، میتواند به راحتی از طریق رژیم غذایی و با مصرف مكمل های مولتی ویتامین/ مولتیمینرال، نیازهای بدنش را تامین كند و بارداری سالمی را پشت سر بگذارد و نوزاد سالمی به دنیا بیاورد.

این مكملها انواع ویتامینها و مواد معدنی را در خود دارند. زن گیاهخواری كه در انتظار فرزندی است و اصلا فرآورده های گوشتی نمیخورد، حتما باید مكملهای ویتامین B۱۲ و آهن بخورد و ممكن است پزشك تشخیص دهد كه او به مصرف مكمل های حاوی كلسیم، روی و ویتامین D هم نیاز دارد.

بسیاری از زنان گیاهخوار درباره اثرات رژیم غذایی خود بر روی جنینی كه در رحم دارند نگران هستند، ولی با تنظیم یك رژیم غذایی علمی و دقیق میتوان از بروز خطرات احتمالی ناشی از گیاهخواری مادر پیشگیری كرد.
حفظ رژیم گیاهخواری در بارداری و ادامه آن مانند قبل مزایای فراوانی دارد، مثلا پروتئین‌های موجود در غذاهای گیاهی باعث تسهیل كاركرد كلیه‌ها می‌شوند. همچنین این روش تغذیه در این دوران، از بروز عارضه پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌كند.

بسیاری از زنان گیاهخوار درباره اثرات رژیم غذایی خود بر روی جنینی كه در رحم دارند نگران هستند، ولی با تنظیم یك رژیم غذایی علمی و دقیق میتوان از بروز خطرات احتمالی ناشی از گیاهخواری مادر پیشگیری كرد.

زنان باردار گیاهخوار از چه مزایایی بهره مند خواهند شد؟
حفظ رژیم گیاهخواری در بارداری و ادامه آن مانند قبل مزایای فراوانی دارد، مثلا پروتئینهای موجود در غذاهای گیاهی باعث تسهیل كاركرد كلیه ها میشوند. همچنین این روش تغذیه در این دوران، از بروز عارضه پوسیدگی دندانها كه مشكل بسیار شایعی در زنان حامله است پیشگیری میكند.

در كنار این فواید، رژیم گیاهخواری ریسك ابتلای مادر باردار به انواع بیماریهای دیگر را هم كاهش خواهد داد. بهعلاوه امكان افزایش بیش از حد وزن در این ۹ ماه و ابتلا به یبوست و پرفشاری خون كه در زنان حامله شایع است نیز در گیاهخواران كمتر میباشد. همچنین آنها كمتر با بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، سرطان و سنگ كیسه صفرا درگیر خواهند شد. نكته مهم دیگر این است كه این گروه كمتر از بقیه هله هوله میخورند و بیشتر به مصرف غذاهای مفید تمایل دارند.

زن حامله گیاهخوار و دردسرهای متخصص تغذیه
در حالی كه این نوع تغذیه برای زنان حامله فوایدی دارد، ولی مدیریت آن قدری دشوار است و مادر و پزشك او باید بسیار بااحتیاط عمل كنند. دكتر مارتا گرودریان، متخصص تغذیه درمانی در بیمارستانی در اوهایو درباره این موضوع چنین میگوید: «تنظیم یك رژیم گیاهخواری صحیح كه با شرایط جسمی زن باردار متناسب باشد و نیازهای او و جنینش را كاملا برطرف كند تا او سالم و با كمترین دردسر بارداری را بگذراند، كار سادهای نیست.

در واقع هر قدر رژیم گیاهخواری این زنان محدودتر بوده و تعداد غذاهایی كه آنها از سفره روزانه خود حذف كردهاند بیشتر باشد، تنظیم چنین رژیمی برای متخصصان تغذیه دشوارتر خواهد بود».

غذاهایی كه زن حامله باید بخورد
به طور كلی خطوط كلی توصیههای تغذیه ای برای زنان حامله گیاهخوار و آنهایی كه همه انواع غذاها را میخورند یكسان است، ولی این دسته از زنان حامله باید مواد غذایی زیر را روزانه میل نمایند:
… ۵-۴ سروینگ از سبزیها
… ۴ سروینگ یا بیشتر از میوهها
… ۴-۳ سروینگ از شیر یا جایگزینهای آن
… ۱۱-۶ سروینگ (سهم) از نان (ترجیحا نان تهیه شده از غلات كامل)، برنج و پاستا
… ۲ سروینگ از غذاهای حاوی امگا- ۳ (این اسیدهای چرب در روغن دانه كتان، گردو، توفو و تخم مرغ های غنی شده با امگا ۳ وجود دارند).

مكملها به كمك می آیند
خوشبختانه میتوان نبود یا كمبود این غذاها را با تجویز مكملها جبران كرد. زن بارداری كه علاوه بر غذاهای گیاهی، فقط لبنیات و تخم مرغ میخورد، میتواند به راحتی از طریق رژیم غذایی و با مصرف مكمل های مولتی ویتامین/ مولتیمینرال، نیازهای بدنش را تامین كند و بارداری سالمی را پشت سر بگذارد و نوزاد سالمی به دنیا بیاورد.

این مكملها انواع ویتامینها و مواد معدنی را در خود دارند. زن گیاهخواری كه در انتظار فرزندی است و اصلا فرآورده های گوشتی نمیخورد، حتما باید مكملهای ویتامین B۱۲ و آهن بخورد و ممكن است پزشك تشخیص دهد كه او به مصرف مكمل های حاوی كلسیم، روی و ویتامین D هم نیاز دارد.

یک شرکت دارویی فرانسوی که روی ساخت نانوداروی ضدسرطان پروستات فعالیت می کند، مجوز انجام آزمون بالینی نانوداروی NBTXR3 را از سازمان غذا و داروی آمریکا دریافت کرد.
این شرکت قصد دارد از این فناوری برای درمان بیمارانی که در مراحل میانی یا پیشرفته سرطان هستند، استفاده کند.
این نانوداروی جدید به گونه ای طراحی شده که قادر است تومور سرطانی را از بین برده و بیماری را کنترل کند.
پروستات دومین سرطان رایج در میان مردان در آمریکا است به گونه ای که از هر هفت نفر یک نفر به این بیماری مبتلا است.
کنترل منطقه ای این بیماری کلید درمان سرطان پروستات به شمار می رود و مانع از گسترش آن می شود؛ در این میان دوز تزریق دارو نقش مهمی در بهبود بیماری دارد به طوری که افزایش دوز دارو می تواند به شکل قابل ملاحظه ای تومور را از بین ببرد.
NBTXR3 یک رادیوداروی نانومقیاس است که به سلول های سرطانی متصل می شود، با این روش جدید می توان دارو را با دوز بالا به صورت اختصاصی وارد سلول سرطانی کرد.
آزمون بالینی روی این دارو در حال حاضر در اروپا و آسیا در حال انجام است. در این آزمون بالینی چند فاکتور بسیار مهم بیماران مورد بررسی قرار می گیرد؛ فاکتورهایی که پیشرفته بودن یا میانه بودن سرطان و وضعیت تومور را در بیماران مشخص می کند.
در فاز اول آزمون بالینی این دارو، باید دپارتمان سرطان شناسی از سه مرکز سرطان شناسی آمریکا روی این آزمون نظارت داشته باشند.
شرکت تولیدکننده این دارو با دریافت تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا می تواند مقدمات اجرای فازهای دو و سه را نیز آماده کند.

 

یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات کپسول prost erbe را از ایتالیا وارد  موده که براي مردان بالاي ۵۰ سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي ۵۰ سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم ۵-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این مکمل کاملا گیاهی بوده و مواد موثر زیر را در خود جای داده است.


لاغری لزمانی اتفاق می‌افتد که میزان کالری دریافتی بدن، کم‌تر از میزان کالری باشد که می‌سوزانید.
تمام افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند،به دنبال قرص‌هایی هستند که یا چربی موجود در غذا و بدنشان را بسوزاند یا اشتهایشان را کم کند.اما دریغ از اینکه نیازی به قرص‌های شیمیایی با عوارض بالا نیست و خوردن مواد غذایی چربی سوز و لاغر کننده ،همان کار قرص‌های چربی سوز را انجام می‌دهد.

چربی ‌سوز‌های طبیعی

ماست یونانی
پروتئین ماست یونانی،دو برابر دیگر ماست‌ها است.این ماست طول می‌کشد تا از معده شما خارج شود و به همین دلیل احساس رضایتمندی شما از خوردن این ماست طولانی مدت ‌تر می‌باشد.به علاوه اینکه با هضم پروتئین،نسبت به کربوهیدرات ، در بدن شما کالری بیشتری سوزانده می‌شود.نوعی از ماست را بخرید که کم‌چربی یا بدون چربی باشد و میزان قند آن نیز پایین باشد.

 

کوینولا
کوینولا یک ماده غذایی طلایی برای کاهش وزن است.در یک فنجان از این دانه کامل،8 گرم پروتئین متلاشی کننده گرسنگی و 5 گرم فیبر وجود دارد و همچنین حاوی میزان زیادی آهن، روی، سلنیوم و ویتامینE است. کوینولا به‌راحتی مانند برنج پخته می‌شود و شما می‌توانید همراه با سبزیجات و یا پروتئین بدون چربی،به عنوان شام آن را میل کنید.

 

دارچین
برخی مطالعات نشان داده است که دارچین به‌احتمال زیاد اثر تثبیت سطح قند خون را در بدن دارد.این ادویه اشتها را مهار می‌کند(به‌خصوص در افراد مبتلابه دیابت نوع 2).هرکسی می‌تواند از فواید دارچین بهره‌مند شود.می‌توانید این ماده را به قهوه،چای و ماست اضافه کنید و درعین‌حال از شیرینی این ماده لذت ببرید،بدون اینکه کالری اضافی دریافت نمایید.



فلفل تند
فلفل تند طعمی شبیه به یک ماده شیمیایی به نام کپسایسین (capsaicin) را دارد. این ماده فقط برای مدت کوتاهی، برای جلوگیری از اشتها و افزایش سرعت سوخت‌وساز مفید است. فلفل احتمالاً تأثیر بزرگی بر وزن ندارد، اما باعث می‌شود به دلیل تندی غذا، شما غذای کمتری بخورید.

 

چای سبز
مطالعات متعدد نشان می‌دهد، چای سبز با تحریک بدن برای سوزاندن چربی شکم، کاهش وزن را حمایت می‌کنند. چای سبز حاوی کاتچین (catechin) است،کاتچین ترکیبی است که بر سوخت‌وساز بدن مؤثر می‌باشد. برای اینکه بیشترین بهره را از نوشیدن چای سبز ببرید، باید چند بار در روز چای سبز بنوشید. توصیه می‌شود که چای را گرم بنوشید، زیرا باعث می‌شود مدت‌زمان بیشتری طول بکشد تا چای را بنوشید و این موجب می‌شود چای مثل یک تسکین‌دهنده عمل کند.

 

گریپ‌فروت
گریپ‌فروت خاصیت جادویی چربی سوزی ندارد، اما می‌تواند به شما کمک کند با دریافت کالری کمتر، احساس سیری بیشتری داشته باشید، زیرا فیبرهای محلول،مدت‌زمان بیشتری طول می‌کشد تا هضم شوند. خوردن نیمی از گربپ‌فروت یا یک لیوان آب گریپ‌فروت قبل از غذا، به شما کمک می‌کند تا با دریافت کالری کمتر، سیر شوید.

 

هندوانه
غذاهایی که آبدار هستند، حجم بیشتری از معده و روده را اشغال می‌کنند و پیامی به بدن می‌دهد که شما به‌اندازه کافی غذاخورده‌اید و جای کمی برای دیگر غذاها دارید. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات خام سرشار از آب و مواد مغذی و کم‌کالری هستند. هندوانه بهترین مثال می‌باشد که منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان لیکوپن و ویتامین A و C است.

 

گلابی و سیب
گلابی و سیب نیز حاوی آب زیادی می‌باشند. آنها فیبر اضافی دارند و باعث احساس سیری در شما می‌شوند. به‌جای آبمیوه، خود میوه را بخورید. خوردن میوه باعث می‌شود شما بیشتر بجوید و فیبر بیشتری نیز دریافت کنید. جویدن برخلاف نوشیدن، موجب می‌شود در بدن شما کالری اضافی سوزانده شود.

 

انگور در مقایسه با کشمش
دو فنجان انگور را با 4/1 (یک چهارم) فنجان کشمش مقایسه کنید.هردو بیش از 100 کالری دارند،اما زمانی که انگور را بخورید احساس رضایت بیشتری می‌کنید زیرا میزان آن بیشتر از کشمش است.میوه‌های خشک نیز جای خود را در رژیم غذایی دارند،اما باید آن‌ها را به میزان کم خورد.

 

توت‌ها
مانند سایر میوه‌ها، انواع توت‌ها نیز سرشار از آب و فیبر هستند، که می‌تواند موجب شود شما احساس سیری بیشتری داشته باشید. آنها همچنین بسیار شیرین‌اند و باعث می‌شوند شما از شیرینی آن‌ها احساس رضایت کنید و نیازی به خوردن کلوچه و کیک شیرین نداشته باشید. زغال‌اخته مثال خوبی در این زمینه است که حاوی آنتی‌اکسیدان می‌باشد.

 

سبزیجات خام
سبزیجات خام یک میان وعده عالی است. آن‌ها کم‌کالری و سرشار از آب هستند و به شما کمک می‌کند احساس سیری بیشتری داشته باشید. نصف فنجان کرفس خردشده تنها هشت کالری دارد. کرفس را با کمی کره بادام‌زمینی و مقداری هویج می‌توانید بخورید. هنگامی‌که شما چیپس هوس می‌کنید، به‌جای آن سبزیجات خام و ترد بخورید.

 

سیب‌زمینی شیرین
نیازی نیست که داخل سیب‌زمینی را با خامه‌ترش یا پنیر پرکنید، سیب شیرین پخته،به‌تنهایی پر از عطروطعم است و به چیز دیگری نیاز ندارد. سیب شیرین حاوی پتاسیم، بتاکاروتن، ویتامین C و فیبر است که می‌تواند کالری را ذخیره کند.

 

تخم‌مرغ
ک عدد تخم‌مرغ تنها 75 کالری دارد و حاوی 7 گرم پروتئین و سایر مواد مغذی حیاتی است. به یاد داشته باشید، بدن شما برای هضم تخم‌مرغ کالری بیشتری، نسبت به صبحانه با کربوهیدرات زیاد، می‌سوزاند. اگر شما مبتلابه کلسترول بالا هستید، یک تخم‌مرغ در روز، تقریباً تمام کلسترولی است که شما باید در یک روز بخورید، در این شرایط سفیده تخم‌مرغ را انتخاب کنید که بدون کلسترول است.

 

قهوه
این خیلی عالی است که یکی از نوشیدنی‌های محبوب شما،سوخت و ساز بدنتان را بالا می‌برد و به شما در ازدست دادن وزن کمک می‌کند. قهوه به مقدار کمی، باعث تحریک متابولیسم می‌شود. اما اگر در طی روز،با خوردن مواد غذایی دیگر کالری زیادی دریافت کنید،نمی‌توانید به کاهش وزن امیدوار باشید.

 

بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر پخته‌شده غنی از فیبر، مقدار زیادی آب و داغ است. این ماده برای سیر کردن شما بسیار مفید است. مدت‌زمان بیشتری طول می‌کشد تا شما غذای گرم را بخورید و مایع و فیبر زیاد جو باعث می‌شود شما احساس سیری بیشتری داشته باشید. از خوردن جو دوسر خیلی شیرین اجتناب کنید. مقداری دارچین یا جوز هندی به جو دوسر اضافه کنید تا کمی طعم شیرین بگیرد و سپس آن را بخورید.

 

نان و کراکر سبوس‌دار
این‌ها نان یا کراکر کم‌چرب و با فیبر زیاد است که جایگزین نان‌های سنتی می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که غلات کامل را جایگزین غلات تصفیه‌شده می‌کنند چربی شکم کمتری دارند. غلات سبوس‌دار نیز مجموعه‌ای غنی‌تر از مواد مغذی گیاهی فراهم می‌کند. شما می‌توانید غلات، نان، حبوبات، پاستا و کراکر سبوس‌دار را بخورید و نوع سبوس‌دار را جایگزین مواد غذایی قدیمی کنید.

 

سوپ
سوپ پرآب و بدون خامه بخورید،آب معده شما را کمترین کالری پر می‌کند و مانع می‌شود که شما بیش‌ازحد غذا بخورید.خوردن کمی سوپ قبل از غذا موجب می‌شود تا شکمتان پر شود و غذای کمتری بخورید.به سوپ می‌توانید مرغ، ماهی، لوبیا و سبزیجات اضافه کنید. ( وب سایت سلامت دکتر سوشا )

 

سالاد
سالاد،راه دیگری برای سیر کردن شما و پر کردن حجم معده است و موجب می‌شود غذای کمتری بخورید. می‌توانید به سالاد،کمی سبزیجات و پنیر رنده شده نیز اضافه کنید اما مراقب باشید کالری آن بالا نرود.


سرکه
سالاد را با مقداری سرکه و روغن بخورید.این باعث می‌شود، بدون افزایش کالری، طعم سالاد بهتر شود.


آجیل
آجیل،میان‌‎وعده عالی برای رفع گرسنگی شما است. آنها حاوی پروتئین، فیبر و چربی سالم هستند. مطالعات نشان می‌دهد آجیل می‌تواند به از دست دادن وزن و بهبود سطح کلسترول (در حد اعتدال) کمک کند. آنها همچنین غنی از کالری هستند، بنابراین شما را سیر می‌کنند. نوع با پوسته آن‌ها را خریداری کنید تا سرعت خوردن شما کندتر شود و با خوردن مقدار کمتری از آجیل، سیر شوید.


شیر بدون چربی
شیر بدون چربی مقدار زیادی از پروتئین، کلسیم و ویتامین D فراهم می کند درحالی‌که چربی ندارد.این باعث می‌شود شما احساس سیری بیشتری داشته باشید.


گوشت بدون چربی
پروتئین باعث می‌شود که شما به مدت طولانی‌تر سیر بمانید و همچنین در طول هضم غذا،کالری بیشتری بسوزانید.باید در انتخاب گوشت،با دقت باشید.زیرا گوشت تیره،چربی بالایی دارد و باعث می‌شود تعدادی از مزایای گوشت حذف شود.سینه مرغ بدون پوست و یا گوشت گوساله بدون چربی انتخاب خوبی است.به طور مثال استیک چربی خیلی کم و پروتئین زیادی دارد که برای لاغری مفید است.


ماهی
ماهی منبع مهم پروتئین است. این پروتئین چربی کمی دارد و چربی آن از نوع امگا 3 است که چربی خوب و مفید می‌باشد. امگا 3، که در ماهی قزل‌آلا، شاه‌ماهی و ماهی‌های چرب یافت شده، ممکن است به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌های مزمن کمک کند.


لوبیاها
لوبیاها، سبزیجات و پروتئین یک منبع بزرگی از فیبر هستند. شما با دریافت کالری کم، احساس سیری زیادی می‌کنید. یک کنسرو لوبیا باز کرده و آن را به سوپ یا سالاد اضافه کنید و سپس آن را به‌عنوان شام میل کنید. یک فنجان لوبیا 12 گرم فیبر، 15 گرم پروتئین و فقط 4 گرم چربی دارد.

محققان از یک ویژگی مشترک میان مغز سالمندان و جوانان مبتلا به اوتیسم و شیزوفرنی خبر دادند، هر سه گروه کمبود ویتامین B12 دارند.

به گفته محققان، این حقیقت که سطح ویتامین B12 در خون همواره دال بر سطح این ویتامین در مغز نیست و دیگر این که با گذشت سال ها، سطح این ویتامین در مغز بیشتر از سطح این ویتامین در خون کاهش می یابد، نشان می دهد که انواع مختلفی از بیماری های عصبی (مانند زوال عقل مرتبط با سن و اختلالات اوتیسم و شیزوفرنی) با جذب ضعیف ویتامین B12 از خون به مغز ارتباط دارند.
این یافته ها که در مجله PLOS ONE منتشر شد، موید این فرضیه نوظهور است که می گوید مغز انسان در طول حیات از ویتامین B12 به شیوه ای به شدت قانونمند برای کنترل بیان ژن و تحریک توسعه عصبی در نقاط کلیدی استفاده می کند.
ویتامین B12 که کوبالامین نیز نامیده می شود، نقش بسیار مهمی در تشکیل خون و عملکرد طبیعی سیستم عصبی ایفا می کند.
این ویتامین در غذاهای مشتق شده از منابع حیوانی یافت می شود، هر چند که برخی از غذاهای پایه گیاهی نیز می توانند غنی از ویتامین B12 باشند.
در مطالعه جدید محققان به ریاست 'ریچارد دت' پروفسور فارماکولوژی در دانشگاه 'نوا ساوث ایسترن' در فلوریدا، مغز بیش از 60 بیمار فوت شده را از اوایل تا اواخر مرحله جنینی و نیز تا 80 سالگی بررسی کردند. از میان این افراد، 12 نفر بیماری اوتیسم و 9 نفر شیزوفرنی داشتند.
این مطالعه که برای نخستین بار به مقایسه سطوح ویتامین B12 در مغز افراد در طول زندگی آنها پرداخت، نشان داد که سطوح ویتامین B12 در مغز مسن ترین افراد در مقایسه با جوانترها 10 برابر کمتر بود که از یک کاهش تدریجی، طبیعی و مداوم در طول سال ها حکایت دارد.
همچنین سطح ویتامین B12 در مغز مبتلایان به اوتیسم در این مطالعه که همگی زیر 10 سال سن داشتند، مشابه سطح این ویتامین در مغز افراد 57 ساله بود.
همچنین سطح این ویتامین در افراد مبتلا به شیزوفرنی که در فاصله سنی 36 و 49 سال قرار داشتند، مشابه سطح ویتامین B12 در افراد 72 ساله بود.
اوتیسم نوعی اختلال رشد است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیر طبیعی مشخص می شود. علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می کند و علت اصلی آن ناشناخته است.
شیزوفرنی یا اسکیزوفرنی (Schizophrenia) یک اختلال روانی است که مشخصه آن، از کارافتادگی فرآیندهای فکری و ضعف واکنش های عاطفی است.
این بیماری وخیم تر از دیگر بیماری های عمده روان شناختی است و معمولاً خود را به صورت توهم شنیداری، توهمات جنون آمیز یا عجیب و غریب، یا تکلم و تفکر آشفته نشان می دهد و با اختلال در عملکرد اجتماعی یا شغلی قابل توجهی همراه است.


صفحه10 از72