• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

 


جینسینگ یکی از محبوب ترین داروهای گیاهی جهان است. حال سوال اینجاست که جنسینگ چه خواصی دارد و چگونه می تواند به سلامتی افراد کمک کند؟

گیاهی که داروی گیاهی جنسینگ از آن گرفته می شود یک گیاه با رشد کند و چند ساله و رنگی روشن است که ریشه هایی چنگال مانند دارد.

شواهد علمی کمی برای اثبات ادعاهای موجود در مورد خواص درمانی جنسینگ وجود دارد اما بسیاری از افراد بر این باورند که جنسینگ می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی تندرستی داشته باشد.

در اینجا ما قصد داریم در مورد پیشینه ی تاریخی مصرف جنسینگ، مزایا و فواید آن، عوارض جانبی مرتبط و همچنین چگونگی مصرف آن صحبت کنیم.

پیشینه ی تاریخی مصرف جنسینگ

اسم “جنسینگ” از عبارتی چینی به معنی “ریشه های مرد” گرفته شده است. این اسم احتمالا به خاطر شباهت ریشه های عجیب این گیاه به پاهای انسان است.

سابقه ی مصرف جنسینگ به بیش از ۵۰۰۰ سال پیش برمی گردد. در این زمان جنسینگ اغلب در کوه های چین و به عنوان یک داروی جوان کننده و یا یک ماده ترکیبی با صابون و لوسیون مورد استفاده قرار می گرفت.

جنسینگ به سرعت به یک ماده صادراتی تبدیل و در سراسر جهان پخش شد. در صده ۱۷۰۰ میلادی، یک کشیش کانادایی جنسینگ را در سراسر این قاره پخش کرد. به این نوع از جنسینگ “جنسینگ آمریکایی” گفته می شود که امروزه نیز به صورت گسترده و به ویژه در ویسکانسین و انتاریو قابل مشاهده است.

خواص و فواید بالقوه ی جنسینگ

برای اولین بار خواص درمانی جنسینگ در چین مطرح و ثبت شد اما شواهد علمی کمی برای اثبات این ادعاها وجود دارد.

با این حال کسانی که به خواص جنسینگ اعتقاد دارند، ادعا می کنند که این داروی گیاهی از راه های مختلفی می تواند بر روی سلامتی افراد تاثیر بگذارد. برخی از این خواص عبارتند از تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرطان و همچنین کاهش فشار خون.

علاوه بر این برخی از افراد بر این باورند که جنسینگ می تواند برای درمان هپاتیت C، خستگی، بیماری های قلبی و مقابله با علائم یائسگی مفید باشد.

از طرفی، تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف جنسینگ می تواند بر روی توانایی های جنسی افراد تاثیر بگذارد و باعث درمان مشکل اختلال نعوظ در مردان و افزایش میل جنسی در زنان شود.

عوارض جانبی بالقوه جنسینگ

با وجود تمام مزایایی که در قسمت قبل از مقاله ارائه شد، افرادی که به صورت منظم جنسینگ مصرف می کنند ممکن است با عوارض جانبی مختلفی مواجه شوند.

این عوارض جانبی می توانند شامل حالت هایی مانند سردرد، سرگیجه، ناراحتی معده، بی خوابی و عصبانیت باشد. در موارد شدید تر می تواند باعث حساسیت به لمس شدن سینه های خانم ها و یا تغییر در سیکل قاعدگی آنها شود.

از طرفی برخی از عوارض جانبی جنسینگ نامشخص است لذا توصیه می شود که زنان باردار و همچنین زنانی که به نوزادان خود شیر میدهند از این ماده استفاده نکنند.

همچنین توصیه می شود که بیماران مبتلا به دیابت و کسانی که مشکلات روحی و روانی دارند از جنسینگ استفاده نکنند. جنسینگ باعث بالا رفتن سطح قند خون شده و با دارو های افسردگی تداخل دارد. از این رو استفاده از جنسینگ به این افراد توصیه نمی شود.

علاوه بر این موارد، مصرف جنسینگ همراه با کافئین می تواند تداخل ایجاد کرده و برای سلامت و ایمنی فرد ایجاد خطر کند.

مصرف جنسینگ چگونه است؟

اولین نکته ای که باید به یاد داشته باشید این است که با توجه به عوارض جانبی گفته شده در بالا، باید میزان جنسینگ مصرفی شما به اندازه باشد و در مصرف این ماده زیاده روی نکنید.

البته محققان در مورد میزان دوز جنسینگ مناسب هنوز به توافق نظر نرسیده اند اما با این حال تصور بر این است که مصرف ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم جنسینگ در روز می تواند کافی باشد.

با این حال توصیه می شود که کسانی که جنسینگ مصرف می کنند باید به صورت منظم به خودشان استراحت بدهند. بهتر است بعد از دو هفته مصرف جنسینگ، دو هفته به خودتان استراحت بدهید و جنسینگ مصرف نکنید.

جنسینگ به صورت کپسول در بازار موجود می باشد. همچنین می توانید به صورت دمنوش یا چایی نیز جنسینگ را مصرف کنید. فقط به یاد داشته باشید که برای تهیه ی دمنوش جنسینگ از آب جوش استفاده نکنید. آب جوش می تواند اثرات درمانی جنسینگ را کاهش دهد.


مطالعات محققان دانشگاه سیدنی نشان می دهد مصرف مقادیر بالای فیبر یکی از مهمترین عوامل طول عمر و جلوگیری از بیماری های مزمن مرتبط با افزایش سن است.
در این مطالعه 1600 فرد بالای 49 سال که سابقه هیچ گونه بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان نداشتند، به مدت یک دهه مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان این مطالعه، به 250 نفر 'سالمند سالم' لقب گرفتند که به هیچ بیماری اعم از بیماری های قلبی عروقی، سرطان، اختلال شناختی، دیابت و هیچ مشکل بهداشتی دیگری دچار نبودند.
این مطالعه در ادامه نشان می دهد غذای این افراد در طول زندگی حاوی مقادیر بالای فیبر بوده است. محققان بر این باورند که مصرف غذاهای پرفیبر احتمال سالمندی توام با سلامت را 79 درصد افزایش می دهد. فیبر سبب کاهش التهاب در بدن می شود و از این طریق در طول عمر و سلامتی نقش دارد.
مواد غذایی حاوی فیبر عبارتند از :
• ذرت
• انواع لوبیا
• نخود فرنگی
• گندم و محصولاتش
• عدس
• گلابی
• سیب
• بادام
• تمشک
• گل کلم
• آووکادو
• آلوی سیاه
• انبه
• انواع توت
• کدوتنبل
برخی دیگر از خواص فیبر عبارتند از :
• کاهش کلسترول
• کاهش تری گلیسیرید
• کاهش مشکلات گوارشی
• بهبود آسیب های کبدی
• کاهش تصلب شرایین
• کاهش التهاب عروق
• کاهش احتمال بروز آلزایمر
• کاهش آرتروز
• کاهش احتمال بروز دیابت نوع 1
• کاهش آب مروارید
نتایج این تحقیقات در نشریه Circulation and The BMJ منتشر شده است.


نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد کمبود ویتامین و برخی آنتی اکسیدان ها، یکی از مهمترین دلایل بروز میگرن (نوعی سردرد) در کودکان است.
این نتایج نشان می دهد کودکانی که برای سردردهای ناشی از میگرن به بیمارستان مراجعه می کنند، معمولا دچار کمبود ویتامین D، ریبو فلاوین (نوعی ویتامین از خانواده B) و کوآنزیم Q10 (ماده ای شبیه ویتامین که در بدن ساخته و از آن برای تولید انرژی در سلول ها استفاده می شود) هستند.
این مطالعه آماری نشان می دهد 42 درصد از کودکان مبتلا به میگرن به کمبود ریبوفلاوین، 71 درصد به کمبود کوآنزیم Q10 و 91 درصد دچار کمبود ویتامین D هستند.
متخصصان معتقدند با تغذیه سالم و غنی از انواع میوه، سبزی، حبوبات، غلات و لبنیات کم چرب، می توان کمبود ویتامین را که با میگرن در کودکان مرتبط است، جبران کرد و در صورت نیاز از مکمل های ویتامین استفاده کرد.
محققان احتمال می دهند کمبود ویتامین از طریق نقش آن در مکانیسم های مختلف در سلول از قبیل اختلال در عملکرد میتوکندری (موتورخانه سلول) با میگرن مرتبط است و رفع این کمبود نقش مهمی در کمک به بیماران مبتلا به میگرن دارد.
سردردهای میگرنی به دردهای ضربه ای و تپش دار در نقطه ‌ای از سر گفته می ‌شود که معمولا نیمی از مغز را دربرمی گیرد و مدت زمان این درد بین 4 تا 72 ساعت است؛ معمولا مبتلایان به این بیماری نسبت به صدا و نور حساس می شوند و علایم بیماری با این دو عامل افزایش می یابد. میگرن در دختران شایعتر از پسران است و به طور کلی تعداد مبتلایان زن چهار برابر مردان است.
نتایج این مطالعه در آخرین نشست سالانه انجمن سردرد آمریکا در 10 ژوئن در سن دیه گو اعلام شد.

هر بار که می خورید آنزیم های موجود در سلول های بدن شما سبب تجزیه مواد غذایی و تبدیل آن به انرژی می شود که برای ضربان قلب، فکر و ذهن شما و پاهای شدیداً خسته در اثر تمرین، مصرف می شود سوخت و ساز سریع به این معنی است که کالری بیشتری سوزانده می شود. از نظر ژنتیک، سوزاندن چربی در برخی از زنان سریع تر از دیگران است.

اما عادات، سن، وزن، رژیم غذایی و ورزش نیز نقش مهمی در سوخت و ساز بدن بازی می کنند. به عنوان مثال، با افزایش سن در زنان، سرعت متابولیسم بدن آنها کم می شود زیرا آنها در حال از دست دادن پنج یا شش پوند عضله در هر دهه هستند. اگر شما در حال تلاش برای از دست دادن وزن هستید افزایش متابولیسم بدن می تواند شما را قادر به از دست دادن وزن بدون کاهش کالری بیشتر می کند. متابولیسم سریع تر شما را قادر می سازد تا نسبت به یک فرد با همان سطح فعالیت، وزن و رژیم غذایی کاهش وزن بیشتری داشته باشید. لذا در این مقاله 14 روش افزایش متابولیسم بدن بیان می شود.

1 - پروتئین آب پنیر را به اسموتی خود اضافه کنید

پروتئین آب پنیروقتی که شما میوه، یخ و اسموتی های دیگر را به درون مخلوط کن می اندازید و مخلوط می کنید برای یک دوم اضافی برای تقویت سوخت و ساز بدن پودر پروتئین آب پنیر را به مواد اضافه کنید. پروتئین آب پنیر سوختن کالری و استفاده از چربی های بدن را افزایش می دهد و به حفظ عضلات بدن کمک می کند و مغز احساس سیری می کند پال آرسیر می گوید یک پروفسور در بخش سلامت و دپارتمان علوم ورزش در کالج اسکیدمور روی اثرات آب پنیر در بدن مطالعه کرده است و می گوید همه انواع پروتئین سوخت و ساز پروتئین را افزایش می دهد پروتئین اثر گرمازایی در بدن دارد به این معنی که بدن شما گرمای بیشتر تولید و به نوبه خود کالری بیشتری می سوزاند. اما آب پنیر ممکن است موثرتر از پروتئین غیر حیوانی باشد. یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی آمریکایی نشان داد که اکسیداسیون چربی و تاثیرات گرمازایی با آب پنیر در مقایسه با سویا و کازئین بیشتر است.

2 - قبل از غذا خوردن آب بنوشید

قبل از غذا آب بنوشیددر یک مطالعه نشان داده شده است که نوشیدن دو لیوان آب قبل از هر وعده ی غذا در افراد رژیمی سبب می شود به طور متوسط 15.5 پوند در طول سه ماه وزن از دست بدهند مطالعه ارائه شده در کنفرانس سالانه انجمن شیمی آمریکا آمده است. ویرجین، متخصص مشهور تغذیه و نویسنده کتاب آشپزی رژیمی می گوید تحقیقات نشان می دهد که به درستی هیدراته ماندن، شما را با انرژی نگه می دارد. سعی کنید به انداره نیمی از وزن بدن خود اونس آب مصرف کنید ویرجین می گوید یک فرد 150 پوندی 75 اونس در روز آب می نوشند.

3 - بی قراری خود را متوقف نکنید

تحرک داشته باشیدوقتی می خواهید همکار خود را اذیت کنید شما به او می گویید که پاهای قوی دارید شاید شما می توانید توضیح دهید که در حال انجام برخی کارهای حرارت زایی غیر از ورزش با (بی قراری) هستید تحقیقات نشان می دهد که بی قراری ممکن است به شما کمک کند تا 350 کالری اضافی در روز بسوزانید. انفجار کوچک از فعالیت، مانند، در حال دویدن از پله ها بالارفتن، قدم زدن در حال تلفن کردن و یا تغییر صندلی خود در دفعات و از هر فرصتی برای حرکت در طول روز استفاده کنید.

4 - یک فنجان قهوه دم کنید

قهوه بخوریدکافئین قادر است سیستم عصبی مرکزی را تسریع نموده تا سوخت و ساز بدن را قوی سازد علاوه بر این، دانه های قهوه دارای آنتی اکسیدان است و سلامت واقعی را فراهم کند می گوید قهوه می تواند یک راه بسیار خوبی برای انرژی و همچنین دارای برخی از آنتی اکسیدان ها می باشد نشان داده شده است که قهوه سطح انرژی در طی ورزش ( به خصوص فعالیت های استقامتی ) را بهبود می بخشد و در کار سخت تر به مردم کمک می کند که در نتیجه کالری بیشتری می سوزاند نوشیدن قهوه بعد از تمرین نیز می تواند مفید باشد مصرف کافئین پس از ورزش گلیکوژن عضله را 66 درصد در ورزشکاران استقامتی افزایش داده است و آنها را قادر می سازد تا پر کردن ذخایر انرژی استفاده شده ( از طریق ورزش ) سریع تر انجام شود.

5 - برای نیاز به کافئین بیشتر؟ چای سبز را جانشین کنید

برای لاغری و بالا بردن سوخت و ساز چای سبز بخوریداگر شما مانند یک آمریکایی به طور متوسط سه فنجان قهوه در روز می نوشید چای سبز را با یکی از آنها مبادله کنید. علاوه بر آن افزایش تکان خوردن ناشی از مصرف کافئین، سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد چای سبز منبع غنی از آنتی اکسیدان به نام کاتچین است. در یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی منتشر شده است نوشیدن چای سبز مرکب در مجموع از سه ساعت پس از ورزش با شدت متوسط در هفته، چربی شکمی را در افراد در طی یک دوره سه ماهه کاهش می یابد. چای سبز دم کرده و شیرین نشده سبب افزایش سوختن 100 کالری در روز می شود.

6 - ماست مصرف کنید

ماست بخوریداگر شما یک زن هستید یک مطالعه جدید که در مجله انگلیسی تغذیه منتشر شده است. نشان می دهد پروبیوتیک ها، باکتری های سالم موجود در ماست، ترشی و دیگر مواد غذایی تخمیر شده مانند کلم رنده شده وآب پز با سرکه، ممکن است به شما در از دست دادن وزن کمک کند مردان و زنان دارای اضافه وزن به دنبال یک رژیم غذایی کاهش وزن 12 هفته ای به نیمی از داوطلبان یک قرص پروبیوتیک هر روز داده شد زنان در گروه پروبیوتیک بیش از گروه دارونما وزن از دست دادند ولی برای مردان تفاوتی نداشت.
مصرف پروبیوتیک ها به صورت غذا دارای اثرات مفیدی برای دور کمر است ماست، مانند سایرمواد لبنی چرب، دارای اسید چرب به نام اسید لینولئیک مزدوج (CLA) است که مطالعات نشان داده می تواند سوزاندن چربی را بهبود بخشد.

7 - واقعی بخندید

خنده واقعییک مطالعه از مجله بین المللی چاقی نشان داد افزایش 10 تا 20 % در مصرف انرژی ( کالری سوخته شده ) و ضربان قلب در خنده واقعی سبب افزایش 10 تا 40 کالری در عرض 10 تا 15 دقیقه از خنده، سوخته می شود.

8 - مقداری حرارت به غذایتان اضافه کنید

فلفل متابولیسم بدن را بالا می بردهنگامی که شما می خواهید عطر و طعم به مواد غذایی خود اضافه کنید از نمکدان استفاده می کنید به جای آن از سس گرم یا فلفل قرمز استفاده می کنید تا به غذای شما گرما بدهد فلفل تند حاوی کپسایسین است و باعث می شود که بدن 90 کالری اضافی بلافاصله پس از غذا بسوزاند یک مطالعه نشان می دهد چربی قهوه ای فعال کپسایسین در فلفل قرمز باعث افزایش متابولیسم بدن می شود.

9 - یک وعده غذایی کوچک بخورید

به دفعات غذا بخورید ولی کم اگر شما تا ظهر صبر کنید تا غذا بخورید ممکن است گرسنگی بکشید و این سبب می شود تا در ناهار بیشتر بخورید خوردن یک وعده غذایی کوچک در اواسط بعد از ظهر از خوردن بیشتر در وعده بعدی جلوگیری و سبب حفظ انرژی سوخت و ساز بدن می شود گودسون می گوید فکر کنید سوخت و ساز بدن شما مانند آتش است به منظور دریافت آتش با مقدار مناسب و معقول از چوب شروع کنید و سپس شما برای نگه داشتن آتش چند قطعه از چوب هر چند ساعت اضافه کنید خوردن وعده های غذایی کوچک سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد مهم این است که پروتئین بدون چربی و کربوهیدرات پیچیده در هر زمان مصرف کنید غذاهای پردازش نشده و یا مواد غذایی آشغال مصرف نکنید چند گزینه ساده و بدون زحمت شامل ( پنیر و میوه جات، کره بادام زمینی و یک سیب یا ماست یونانی با انواع توت ها ) بهترین میان وعده برای از دست دادن وزن هستند.

10 - غذاهای دریایی به سالاد خود اضافه کنید

سالاد پروتئین بخوریدداشتن یک سالاد برای ناهار و یا شام شما را سیر می کند تا با فیبر و مواد مغذی شکم صاف پیدا کنید و اضافه کردن عواملی مانند ( ماهی قزل آلا ) به سالاد سوخت و ساز بدن بالا می برد شما از قبل می دانید که سوخت و ساز بدن با افزایش پروتئین بالا می رود اما با ماهی قزل آلا، به ویژه یک دوز هم از اسیدهای چرب امگا 3 دریافت می کنید. در یک مطالعه که در مجله انجمن بین المللی تغذیه ورزشی به چاپ رسیده، مکمل رژیم غذایی با روغن ماهی به مدت شش هفته سبب افزایش عضلانی و کاهش چربی می شود. دانشمندان معتقدند این واکنش ممکن است به دلیل توانایی روغن ماهی برای کاهش سطح ذخیره سازی آنزیم های چربی در بدن است.

11 - وقتی گوشی شما زنگ می خورد بایستید

با زنگ گوشی مبایل بایستید و جواب دهیدبا توجه به نظر کالج آمریکایی پزشکی ورزشی به عنوان مثال یک فرد 150 پوندی، 72 کالری در ساعت در حالت نشسته و 129 کالری در ساعت ایستاده می سوزاند. قدم زدن به آرامی در اطراف یک دفتر سوختن را 143 کالری در ساعت افزایش می دهد هلند می گوید شما باید فیبرهای عضلانی بیشتری را استخدام و عضلات موضعی خود را برای ایجاد ثبات خود به کار گیرید تا کالری بیشتری بسوزانید می گوید شما باید عادت کنید بایستید و قدم بزنید هر بار که تلفن زنگ میزند و حداقل یک بار در هر ساعت از صندلی خود بلند شوید.

12 - محصولات ارگانیک انتخاب کنید

مواد غذایی ارگانیکآفت کش ها که در تولید برای رشد استفاده می شود "obesogens" نامیده می شود و سبب کاهش سوخت و ساز و مستعد کننده برخی از افراد برای افزایش وزن می شود. ویرجین می گوید محصولات ارگانیک خریداری کنید و پاکترین و با کیفیت ترین گوشت را انتخاب کنید.

13 - آهسته غذا بخورید

غذا خوردن آهسته سبب بالا بردن سوخت و ساز می شودیک مطالعه منتشر شده توسط انجمن رژیم غذایی آمریکا در میان زنانی که رژیم غذایی نداشتند کاهش استرس و تمرین تمرکز حواس از افزایش چربی جلوگیری می کند این در حدود 20 دقیقه طول می کشد تا هورمونی به نام cholecystokinin (CCK) به مغز شما بگوید خوردن را متوقف کند. وقتی که شما غرق خوردن یک همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده CCKشما زمان به اندازه کافی برای رله این پیام به مغز وجود ندارند و شما بیش از حد غذا می خورید سرعت غذا خوردن همچنین سطح انسولین و ذخیره سازی چربی را افزایش می دهد داشتن رژیم غذایی مناسب و کم کردن سرعت غذا خوردن خیلی مهم است.

14 - در موقع غذا خوردن تلفن خود را خاموش کنید

موقع غذا خوردن وسایل الکترونیکی را خاموش کنیدقرار گرفتن در معرض نور آبی ساطع شده از تلفن های هوشمند، رایانه ها و قرص بلافاصله قبل و بعد از شام سبب افزایش گرسنگی و فشرده کردن سوخت و ساز گلوگز می شود.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه رژیم غذایی کمبود آهن را جبران نمی کند، گفت: در صورت کمبود آهن حتما باید دارو مصرف شود.

کم‌ خونی ناشی ازفقرآهن ( Iron deficiency anemia) شایع ترین گونه کم خونی بوده و ناشی از کمبود آهن در تغذیه، دفع بیش از حد خون در بلندمدت یا سوجذب آهن رخ می‌دهد.شایع ترین علائم آن نیز عبارتند از احساس سستی، خستگی همیشگی یا هنگام فعالیت و احساس کسالت عمومی است.
سرگیجه کاذب، ابتلای مکرر به بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی ، ناخن های قاشقی شکل، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها از دیگر علایم فقر آهن است. کمبود آهن گاهی سبب رنگ پریدگی و زخم غیرطبیعی در گوشه لب نیز می‌شود.
دکتر محمد جهانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:جذب آهن توسط بدن به کندی صورت می گیرد و برای رفع این عارضه باید از درمان دارویی استفاده شود.
وی مهمترین مشکل خونی در افراد را کم خونی ناشی از کمبود آهن اعلام کرد و گفت: کمبود آهن شایع ترین کم خونی در تمام دنیا بوده و این روند در کشور ما هم وجود دارد.
جهانی با اشاره به اینکه براساس مطالعات انجام شده یک سوم زنان آمریکایی دچارکمبود آهن هستند، گفت:آمار دقیقی در این زمینه در کشور نداریم اما این بیماری در ایران نیز شایع است.
وی بارداری و شیردهی را از جمله مهمترین عوامل دفع آهن در زنان اعلام کرد و گفت: زنان باید آهن مورد نیاز بدن خود را تامین کنند تا سلامتی آنان به خطر نیفتد.
این متخصص خون به کاهش میزان مصرف سبزیجات درکشور اشاره کرد و گفت:تمایل مردم به فست فودها سبب شده تا آنان از سیزیجات کمتر مصرف کنند که این روند باید تغییر کند.مصرف سبزی و میوه تازه در تمام سنین توصیه می شود و مردم باید بیشتر از آنها استفاده کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه افرادی که در مراحل پیشرفته فقر آهن قرار دارند به خوردن جسم های سفت مانند یخ، خاک، کشک، ماکارونی نپخته، چای خشک و حتی صابون تمایل دارند، افزود: این افراد باید برای مشخص کردن کمبود آهن به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به کمبود آهن در مردان، گفت: مهمترین دلایل کمبود آهن در مردان می تواند بر اثر ابتلا به سرطان روده و معده باشد.علائم این بیماری با کم خونی در مردان 40 سال به بالاتر بروز می کند.
هلدینگ یاقوت رویان مکملی به نام FERRO IRON را عرضه نموده که به دلیل دارا بودن ویتامین c موجود در آن، جذب آهن را افزایش می دهد و همچنین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید در این فرآورده سبب افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود، گفتنی است مصرف آهن در دوره بارداری تا دو برابر افزایش می یابد و این محصول برای زنان باردار و زنانی که در دوره شیردهی می باشند بسیار مفید است زیرا از زایمان زود رس و عدم رشد کافی جنین جلوگیری می کند.این مکمل به دلیل دارا بودن ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هایی از قبیل آنفلوانزا را ایفا می کند و به نحو شایسته ای به تولید و سنتز کلاژن کمک می کند که موجب سلامت غشاء مخاطی، لثه ها و پوست می شود. این محصول بسیار مفید تولید ESI ایتالیا بوده و از طریق دارو خانه های سراسر کشور در دسترس می باشد.


یک آزمایش جدید مبتنی بر یک قطره خون ممکن است در آینده بتواند به تشخیص طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از سرطان گرفته تا بیماری‌های خود ایمنی بپردازد.

دانشمندان دانشگاه پیتزبورگ یک روش منحصربفرد را برای تشخیص آنتی‌بادی‌های درون خون بیماران ابداع کرده‌اند.

کشف این محققان، نشانگر یک نمونه اثبات مفهوم است که می‌تواند راه را برای توسعه آزمایشهای تشخیصی ساده برای بیماری‌های بدون علت میکروبی شناخته‌شده هموار کند.

این یافته‌ها همچنین نشانگر اولین شواهد از امکان ایجاد آزمایش خون برای بیماری‌های عفونی از طریق بررسی مجموعه‌های تصادفی اشکال مولکول‌های غیرزیستی است.

به گفته محققان، این روش بر کار با اجزای ویروسی شناخته شده تکیه ندارد که بسیار مهم است زیرا بیماری‌های زیادی مانند بیماری‌های همه گیر نوظهور، بیماری‌های خود ایمنی و یا حتی واکنش‌ به آسیب تروماتیک وجود دارند که آنتی‌ژن شناخته شده‌ای ندارند.

زمانی که سیستم ایمنی بدن با یک آنتی‌ژن یا مهاجم خارجی مانند یک بیماری عفونی روبرو می شود، با تولید آنتی‌بادی به آن واکنش نشان می‌دهد.

بخشهای خاصی از سطح این پادتن‌ها مانند قطعات جورچین با شکل مولکول‌های مهاجم یا بافت آسیب‌دیده منطبق می‌شوند.

محققان از تکنیکی استفاده کردند که توسط دکتر توماس کودادک از موسسه تحقیقاتی اسکریپس ابداع شده است.

این روش، شکل‌های مولکولی تصادفی موسوم به "پپتوئید" را ساختند که به دانه‌های پلاستیکی میکروسکوپی متصل بودند. روش مذکور می‌تواند میلیون‌ها شکل مولکولی را تولید کند.

پپتوئیدها ارگانیک نیستند اما اگر با شکل متناظر در یک آنتی‌بادی مطابق شود، آنتی‌بادی مذکور به آن‌ها متصل شده و به دانشمندان اجازه خواهد داد تا آن دانه را بیرون کشیده و پپتوئید و آنتی‌بادی مربوطه را بررسی کنند.

محققان با استفاده از این روش توانستند یک مجموعه عظیم از شکل‌های مولکولی تصادفی را بطور شیمیایی تولید کنند. آن‌ها سپس از خون مبتلایان به اچ‌آی‌وی و افراد غیرآلوده استفاده کرده و میلیون‌ها شکل مولکولی تصادفی را برای شناسایی نمونه‌هایی که به آنتی‌بادی‌های موجود در خون مبتلایان می‌چسبند، بررسی کردند.

هیچ نوع پروتئین یا ساختار اچ‌آی‌وی برای ساخت یا انتخاب پپتوئیدها استفاده نشد، اما رویکرد جدید توانست با موفقیت بهترین شکل‌های مولکولی را برای استفاده در غربالگری آنتی‌بادی‌های اچ‌آی‌وی انتخاب کند.

محققان سپس این پپتوئید هدف گیرنده آنتی‌بادی اچ‌آی‌وی را بطوری جمعی ساخته و آن را با غربالگری صدها نمونه از مطالعه چند مرکزی ایدز کوهورت آزمایش کردند.

آزمایش‌کنندگان در مورد اینکه کدام نمونه دارای اچ‌آی‌وی مثبت یا منفی است، اطلاع نداشتند اما نتایج این آزمایش با دقت توانست بین آن‌ها تمایز قائل شود.

این تحقیق که بودجه آن توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس تامین شده، در مجله Immunological Methods منتشر شده است.


تغییرات شیوه زندگی در ماه رمضان منجر به تأخیر در چرخه خواب و بیداری، کاهش خواب عمیق می شود. عوامل گوناگونی ازجمله الگوی دریافت غذایی و تغییر زمان خوابیدن می توانند کمیت و کیفیت خواب را در ماه رمضان تغییر دهند.
به منظور کاهش اختلالات خواب ناشی از تغییر شیوه زندگی در ماه رمضان رعایت موارد زیر توصیه می شود:
- کاهش مصرف غذاهای ادویه دار و فلفل و نوشابه های محرک مثل قهوه در وعده قبل از خواب
- افزایش فاصله زمانی بین آخرین وعده غذایی و خواب
- سعی در خوابیدن در یک ساعت معین در شب های ماه رمضان (مثلأ هر شب ساعت 10 بخوابید)

** اثر روزه داری بر الگوی خواب
در ماه رمضان ممکن است الگوی خواب افراد دستخوش تغییراتی شود. این تغییرات شامل ساعت خوابیدن و بیدار شدن، کل مدت زمان خواب، خواب شبانه، خواب نیم روز و کیفیت خواب است. تغییر الگوی خواب در ماه رمضان به عوامل گوناگونی وابسته است.

** تغییر زمان های مصرف غذا در ماه رمضان
تغییر زمان صرف وعده های غذایی در ماه رمضان می تواند خواب افراد را تحت تأثیر قرار دهد. افراد روزه دار باید به منظور صرف وعده سحری قبل از اذان صبح از خواب بیدار شوند و غذا بخورند.
این امر باعث می شود چرخه خواب در ماه رمضان مانند روزهای معمول سال نباشد. به عبارت دیگر خواب به صورت مداوم نباشد.

** دیر بیدار شدن از خواب پس از صرف وعده سحری
بیشتر روزه داران پس از صرف وعده سحری، دوباره می خوابند و ممکن است دیرتر از ایام دیگر سال از خواب بیدار شوند. زمان شروع کار و مدارس درماه رمضان در برخی کشورهای اسلامی با تأخیر همراه است. مثلأ، ساعات کاری به جای ساعات 8-7 صبح به ساعات 10-9 تغییر می یابد. این تغییر می تواند الگوی خواب را تحت تأثیر قرار دهد.

** آیا مدت زمان خواب در ماه رمضان کاهش می یابد
درماه رمضان، زمان به خواب رفتن شبانه و بیدار شدن با تأخیر همراه است و افراد معمولأ دیرتر از سایر ایام سال می خوابند و پس از صرف وعده سحری دیرتر نیز از خواب بیدار می شوند، با این حال معمولأ در کل مدت زمان خواب شبانه روزی تفاوت قابل توجهی ایجاد نمی شود.
در برخی از افراد روزه دار مدت زمان خواب شبانه کاهش می یابد که معمولأ فرد با خواب روزانه این کمبود را جبران می کند.

** آیا روزه داری ماه رمضان موجب کاهش کیفیت خواب می شود
خواب شبانه دوران قبل از ماه رمضان به صورت مداوم و در دوران روزه داری متناوب است، زیرا اغلب به علت خوردن سحری نیمه شب از خواب بیدار می شوند.
همچنین، مشاهده شده است که معمولأ در ماه مبارک رمضان، خواب روزه داران خوابی سبک است و میزان خواب عمیق افراد در ماه رمضان کاهش می یابد. این نوع اختلال در خواب منجر به کاهش کیفیت خواب و خستگی در طول روز می شود. تغییر زمان دریافت غذا در 75 درصد افراد، منجر به کاهش کیفیت خواب می شود.

** آیا رژیم غذایی می تواند خواب افراد را در ماه رمضان تحت تأثیر قرار دهد
هر چه فاصله زمانی آخرین وعده غذایی و یا میان وعده با زمان خواب کوتاه تر باشد، به خواب رفتن فرد را با مشکل مواجه می سازد. زیرا غذا خوردن دمای بدن را افزایش می دهد و افزایش دمای بدن از خواب آرام جلوگیری می کند.
بنابراین، باید سعی شود تا فاصله زمانی مناسب بین غذا خوردن و خوابیدن رعایت شود. غذاها و نوشیدنی های محرک مانند ادویه ها، چای، قهوه، نوشابه نیز همین اثر را دارند و مانع به خواب رفتن فرد می شوند.
پس شخص روزه دار باید دقت کند که به منظور پیشگیری از اختلالات خواب و کاهش کیفیت خواب، رژیم غذایی مناسبی داشته باشد.

** چه عواملی به خواب رفتن شبانه را در ماه رمضان به تأخیر می اندازند
به جز غذاهای محرک و نزدیک بودن زمان صرف غذا به زمان خواب، مواجهه با نور روشن حتی نور مصنوعی قبل از خواب و ورزش کردن در ساعات پایانی روز به خواب رفتن را به تأخیر می اندازند.
به همین علت است که در ماه رمضان در برخی افراد مدت زمانی که طول می کشد فرد به خواب برود افزایش می یابد و در نتیجه کل زمان خواب کاهش می یابد.

Feature


یک مطالعه نشان می دهد که مقدار مصرف کالری با افزایش سن تغییر می کند و به واقع، میزان کالری مورد نیاز بدن به سن افراد بستگی دارد.
یکی از اصول پذیرفته شده درباره میزان کالری مورد نیاز بدن با جنسیت ارتباط دارد و تصریح می کند که روزانه زنان به 2000 کالری و مردان به حدود 2500 کالری نیاز دارند.
با وجود صحت کلی این اصل، اما سن افراد نیز در این زمینه نقش دارد.
'ناتان یاو' از دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس برای یافتن رابطه دقیق تاثیر سن با میزان مصرف کالری مورد نیاز برای داشتن یک وزن سالم ، یک سری داده های وزارت بهداشت آمریکا در این زمینه بررسی کرد.
در این تحقیق، یاو قبل از اینکه سن افراد را برای بدست اوردن دقیق ترین نتایج اعمال کند، شیوه زندگی آنها را از لحاظ داشتن فعالیت زیاد، متوسط و یا بی تحرکی در نظر گرفت.
براساس نتیجه مطالعه، زنان بدون تحرک باید در سنین 25 الی 30 سالگی روزانه 1800 کالری دریافت کنند و این میزان را پس از 50 سالگی به 1600 کالری کاهش دهند.
زنان فعال در 20 تا 30 سالگی روزانه باید 2400 کالری دریافت کنند و بعد از 60 سالگی این مقدار را به 2000 کالری برسانند.
مردان بدون تحرک در سنین 25 الی 30 سالگی می توانند روزانه بیش از 2400 کالری دریافت کنند، اما از 60 سالگی به بعد این میزان باید به 2000 کالری برسد.
مردان فعال نیز در دهه دوم زندگی مجاز هستند روزانه 3000 کالری و در 60 سالگی به بعد، 2600 کالری دریافت کنند.
با این همه، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که افراد علاقمند به برخورداری از وزن سالم، به جای تمرکز صرف بر کنترل کالری دریافتی، باید به ورزش منظم و رژیم غذایی متعادل و متنوع و مصرف آب فراوان هم توجه داشته باشند.


یک مطالعه نشان می دهد کشف ژنی که موجب لاغر ماندن است، می تواند به درمان مبتلایان به دیابت نوع 2 کمک کند.
محققان با مطالعه روی موش های چاق متوجه شدند دارویی که باعث فعال شدن ژن لاغری می شود، علائم دیابت نوع 2 را در موش کاهش می دهد و یک نسخه اصلاح شده از این دارو می تواند برای درمان افراد مبتلا به این بیماری تولید شود، به طوری که سبب افزایش حساسیت به انسولین و در نتیجه کاهش خطر بیماری دیابت نوع 2 در افراد چاق می شود. انسولین سطح قند خون را کنترل می کند.
محققان دانشگاه ادینبورگ و لیویلیانا برای تحقیق در خصوص چرایی لاغر ماندن برخی افراد با وجود مصرف غذاهایی مشابه با دیگران، موش هایی را که در طی چند نسل به گونه ای پرورش یافته بودند که بسیار لاغر و یا چاق باشند، مورد مطالعه قرار دادند.
آنها دریافتند که بافت چربی لاغرترین موش ها دارای سطوح زیادی از یک پروتئین موسوم به TST است. این پروتئین که توسط یک ژن همنام تولید می شود، کمک می کند مواد زائد مضر درون سلول های چربی که در اثر رژیم غذایی پرکالری انباشته شده اند، سم زدایی شوند.
محققان گونه دیگری از موش ها را پرورش دادند که سطوح زیادی از TST در سلول های چربی خود تولید کردند. این موش ها قادر بودند حتی پس از تغذیه با مواد غذایی پرکالری، دچار افزایش وزن و یا انواع دیابت نشوند.
تیم تحقیق به موش های مبتلا به دیابت یک داروی فعال سازی پروتئین TST خوراندند و متوجه شدند که این دارو نقشی در کاهش وزن موش ها ندارد اما به کاهش شدت بیماری دیابت کمک می کند.
به گفته پروفسور نیک مورتون از دانشگاه ادینبورگ، دستیابی به چنین اطلاعاتی درباره ژن های لاغری می تواند به روش کاملا جدیدی در درمان دیابت های مرتبط با چاقی منجر شود.
این مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شد.

 

دوش گرفتن باعث مرطوب شدن پوست، از بین رفتن سلول های مرده ی پوست، رفع عرق و بوی بدن، رفع گردوغبار و کثیفی های روی بدن و تمیزی موها می شود. این روزها هم که هوا گرم شده است، نیاز به این کار بهداشتی بیشتر احساس می شود. اما آیا تا به حال دوش با آب کمی سرد را امتحان کرده اید؟ درست است که در فصل زمستان این کار خیلی سخت به نظر می رسد، اما دوش آب نیمه سرد و یا ولرم مایل به سرد در فصل گرما بسیار دلچسب به نظر می رسد.
در این مطلب شما را با فواید دوش آب ولرم مایل به سرد بیشتر آشنا می کنیم.در این زمینه سالهاست بحث‌ها و توصیه‌های فراوانی انجام شده است. اما اهمیت این مسئله به عنوان عادت ساده‌ای که می‌تواند تاثیر قابل توجهی روی کیفیت زندگی و سلامت ما داشته باشد به حدی بالا رفت که سال گذشته، موسسه ملی سلامت آمریکا در یک گزارش دقیق و کامل، به بررسی شیوه‌های مختلف هیدروتراپی و از جمله دوش گرفتن و همچنین دوش گرفتن با آب سرد پرداخت.

قبل از توضیحات بیشتر در این زمینه لازم به تاکید است که آنچه در ادامه می‌آید ارتباطی با انواع عملیات آکروباتیک پریدن ناگهانی در استخر آب سرد یا تجربه متوالی سونای گرم و دوش آب سرد ندارد و عمده‌ی تحقیقاتی که در این متن به آنها ارجاع داده شده است با مطالعه بر روی کسانی که بین دو تا چهار هفته به صورت روزانه از دوش آب سرد (با دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد) استفاده می‌کرده‌اند انجام شده است.
تحقیقات زیادی در مورد فواید و خواص دوش آب سرد انجام شده و تقریباً همه آنها تاکید دارند که این شیوه اگر به شکل متعادل و منظم مورد استفاده قرار بگیرد می‌تواند اثرات مثبت زیادی داشته باشد.

 

 


فواید دوش آب سرد

باروری مردان؛تعداد کمی از مردان می دانند که حرارت برای باروری آن ها مضر است و تعداد اسپرم ها را پایین تر می آورد.

تقویت گردش؛ خون با تقویت گردش خون، سموم بدن را دفع می کند؛هنگام تماس آب سرد با سطح پوست، رگ های خون منقبض می شود. این امر گردش خون را کاهش می دهد اما در عین حال مکانیزم فشارخون بدن فعال می شود. بنابراین خون با قدرت بیشتری به گردش در می آید.
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند؛آیا می خواهید گلبول های سفید بدن شما افزایش پیدا کند؟ پس دوش سرد بگیرید تا سوخت و ساز بدن افزایش پیدا کند و از این طریق سیستم دفاعی بدن نیز تقویت می شود.
افزایش سوخت و ساز؛با گرفتن دوش آب سرد و با احساس سرما، بدن به طور خودکار حرارت ایجاد می کند و سوخت و ساز بدن را سرعت می بخشد. کربوهیدرات وچربی ها شروع به سوختن می کند و در نتیجه بدن گرم می شود.
برای پیش گیری از آسیب های ورزشی؛با افراط در ورزش کردن، عضله ها متورم می شود و به استراحت نیاز دارد. برای پیش گیری از پارگی های فیبرهای عضلانی بر اثر افراط در ورزش، گرفتن دوش آب سرد توصیه شده است.دوش گرفتن با آب سرد دردهای مزمن را کاهش می دهد، درد بدن را کاهش می دهد، سلامت مو و عملکرد کلیه را بهبود می بخشد، ورم و آب آوردگی را کاهش می دهد، پوست را درمان و تقویت می کند و سیستم خودکار عصبی را تنظیم می کند.
آب سرد و ریتم بدن؛تنفس را عمیق می کند، خستگی مفرط را برطرف می کند، خواب آرام ایجاد و موها را براق می کند. با تنظیم کردن دمای بدن، با سردی مزمن دست و پا و تعریق بیش از حد مقابله می کند. با تقویت کردن غده ها از جمله تیروئید، آدرنال و … فعالیت های هورمونی را بهبود می بخشد.

دوش آب سرد برای مقابله با افسردگی؛ آب سرد باعث تحریک بخشی از مغز می شود که منبع اصلی نورآدرنالین محسوب می شود. این هورمون به طور طبیعی خاصیت ضدافسردگی دارد.
از طرفی گیرنده های حساس به سرما در سطح پوست بیشتر از گیرنده های حساس به گرما است.علاوه بر این محققان به این نتیجه رسیده اند که دو تا سه دقیقه قرار گرفتن زیر دوش آب با دمای بیست درجه باعث افزایش قدرت مغز می شود. آب سرد مانند ورزش باعث آزاد شدن میزان زیادی آندورفین در مغز می شود که به هورمون خوشبختی معروف است.
بنابراین به نظر می رسد که گرفتن دوش آب سرد به استرس زدایی و رسیدن به آرامش کمک می کند.

Feature


مطالعات محققان نشان می دهد، چای سبز حاوی ترکیباتی است که قادر به بهبود توانایی شناختی در افراد مبتلا به سندرم داون است.
این مطالعه که پس از یک سال کارآزمایی بالینی توسط محققان در بارسلونا صورت گرفته نشان می دهد یک ترکیب شیمیایی به نام اپیگالوکتشین گالات که در چای سبز وجود دارد، قادر به بهبود عملکرد شناختی است و نمرات آزمون مهارت های حافظه و رفتاری بیماران مبتلا به سندرم داون را افزایش می دهد و تاثیر مثبت آن تا شش ماه ماندگار است.
اسکن مغزی نشان می دهد که این ترکیب نحوه اتصال نورون ها (سلول های عصبی) به یکدیگر را تغییر می دهد.
محقق این پروژه بر این باور است که نمی توان به این روش به چشم یک درمان نگریست؛ بلکه این راهکار کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم داون را بهبود می بخشد.
سندرم داون یک بیماری ژنتیکی تقریبا شایع است و در آمریکا از هر 700 نوزاد متولد شده، یک نفر به آن مبتلاست. دراین بیماری یک کپی اضافه از کروموزم 21 در دوران جنینی بوجود می آید. پس از آن، این کروموزم اضافی در سلول ها تکثیر می شود و سبب مشکلاتی از قبیل ناهنجاری های رشدی، کوچک بودن اندازه دست و پا، عقب ماندگی ذهنی، سر با شکل نامناسب، دندان های کوچک، اثر انگشت غیرطبیعی، بینی پهن، گردن کوتاه، زبان بزرگ و انحراف چشم ها می شود.
متداول ترین روش برای تشخیص سندرم داون در جنین، غربالگری در سه ماه اول و دوم بارداری است.
نتایج این تحقیقات در نشریه The Lancet Neurology منتشر شده است.

مطالعات جدید نشان می دهد، عنصر فلزی مس نقش مهمی در سوخت و ساز چربی بدن دارد و می تواند در روش های درمان چاقی موثر باشد. مس به عنوان یک عنصر فلزی با خاصیت رسانندگی الکتریکی بالا و خاصیت چکش خواری، کاربرد زیادی در صنایع الکترونیک، رایانه، ساختمان، تجهیزات آشپزخانه و جواهرسازی دارد. تحقیقات دهه گذشته نشان می دهد این عنصر علاوه بر صنایع، در عملکردهای بیولوژیک نیز موثر است. عنصر مس نقش مهمی در ساخت گلبول های قرمز خون، جذب آهن، توسعه و رشد بافت های اتصال دهنده در بدن و حمایت از سیستم ایمنی بدن دارد. مطالعات جدید محققان آزمایشگاه برکلی و دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد مس نقش مهمی در سوخت و ساز چربی دارد و برای تجزیه سلول های چربی و تولید انرژی ضروری است. هرچه میزان مس در بدن بیشتر باشد، چربی بیشتری تجزیه می شود. البته محققان هشدار می دهند که نباید میزان این ماده معدنی در بدن بیش از حد مجاز باشد؛ چراکه با دیگر مواد معدنی از جمله روی تداخل دارد. برخی از مواد غذایی حاوی مس عبارتند از : -انواع غذاهای دریایی به ویژه صدف -سبزیجاتی با برگ سبز پهن پر رنگ -قارچ -حبوبات -دانه سویا -گردو -آجیل -کنجد -دانه آفتابگردان محققان بر این باورند که این مطالعه زمینه مطالعه ارزشمند دیگری با مضمون کمبود مس و نقش آن در چاقی و بیماری های مرتبط با چاقی است.نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Chemical Biology منتشر شده است.

 

با آغاز ماه مبارک رمضان، برخی روزه داران بدون توجه به نکات تغذیه ای، در فاصله افطار تا سحر به شدت پرخوری می کنند. مصرف زیاد برخی خوراکی‌ها همچون حلوا، زولبیا و بامیه و نوشیدنی های قندی، نه تنها برای سلامت بدن مفید نیست که ضرر هم دارد.

در واقع، افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی، قندخون، چربی خون و... هستند و می خواهند در ماه مبارک رمضان به بدن خود استراحت بدهند، می بایست در خوردن خوراکی ها و غذاهای فاصله افطار تا سحر، محتاط باشند.

توصیه های غذایی برای روزه داران

- آب جوش، شیر گرم، خرما و یک آش یا سوپ خیلی سبک می‌تواند یک وعده افطاری مناسب باشد. به فاصله نیم ساعت پس از افطار هم می‌توان یک شام مختصر و سبک صرف کرد.

- در وعده سحری حداکثر نوشیدن ۲ لیوان آب مجاز است. نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش تشنگی در طول روز نمی‌شود و تنها سوءهاضمه و دل‌درد به دنبال دارد.

- می توان از خوراکی‌های فیبردار همچون کاهو، سبزی و خوردن میوه‌هایی مثل خیار و سیب با پوست استفاده کرد که هم مقداری از آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند و هم به دلیل اینکه فیبر دارند و باعث تعادل آب بدن در طول روز می‌شود.

- بین شام تا سحر هم می‌توان به تدریج آب، میوه و آب‌ میوه مصرف کرد.

- کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند در هنگام سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط و میل کنند. همچنین موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل بنوشند.

- سعی کنید یک ساعت پس از سحری بخوابید.

- سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت، همچون خورشت کدو، خورشت آلو یا خورشت بامیه استفاده شود.

- سعی کنید روزه خودتان را با خرما و یک استکان آب گرم افطار کنید.


صفحه3 از72