سوء هاضمه با سوزش معده، اسهال، احساس خفگی، حالت تهوع، یبوست و درد شکم همراه است. همه این مسائل کاملاً متفاوت هستند اما ریشه ابتلا به این موارد چیزی نیست به جز عادات بد غذایی.
یکی از علائم بارز سوء هاضمه سوزش معده است که گاه ممکن است زور گذر باشد و گاه جدی.
دلایل سوء هاضمه
سوء هاضمه دلایل بسیاری می تواند داشته باشد که شامل بیماری های معده، مری و ضعیف شدن دستگاه گوارش که از عادات بد غذایی سرچشمه می گیرد و پائین آمدن اسیدها و آنزیم ها در معده است.
بیماری های معده و مری
مری و معده با دریچه ای به یکدیگر وصل هستند. این دریچه مثل یک مانع عمل می کند که آنچه را وارد و خارج از شکم می شود را کنترل می کند. معمولاً غذا می تواند حتی هنگامی هم که دراز کشیده اید داخل معده شود.
زمانی که این دریچه خوب عمل نکند، اسیدها به سمت مری برمی گردند و این باعث می شود که در آن قسمت احساس سوزش کنید.
افرادی که این حالت برایشان پیش می آید دچار سوزش معده می شوند. طبق آمار به دست آمده ۳۶ میلیون آمریکایی ماهانه از سوء هاضمه رنج میـبرند و به مرور زمان ممکن است این مسئله جدی شود. تحقیقات نشان داده است که این عارضه ممکن است به زخم مری و یا حتی سرطان تبدیل شود.
درمان
افرادی که از این بیماری رنج می برند باید بعد از غذا خوردن به پهلوی راست دراز بکشند. چون این دریچه خوب کار نمی کند، اسید دوباره به مری باز می گردد. صاف ايستادن از باز گشتن دوباره اسید به مری جلوگیری می کند.
همچنین مصرف زیاد نوشابه یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای معده و از جمله سوء هاضمه می باشد.
ضعیف شدن دستگاه گوارش
افرادی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند از مشکلات متفاوتی از سوزش معده گرفته تا حالت تهوع رنج خواهند برد. معمولاً ضعیف شدن دستگاه گوارش از عادات بد غذایی سرچشمه می گیرد که باعث می شود غذا مدت زیادی در دستگاه گوارش باقی بماند. در اینجا به چند عادت غذایی اشاره می کنیم که باید به آنها عمل کنید.
درست بجوید.
آرام تر غذا بخورید.
در هنگام غذا خوردن مطالعه نکنید و تلویزیون هم نگاه نکنید.
ورزش کنید چون به هضم غذا کمک می کند.
از خوردن غذاهای حجیم خودداری کنید.
از خوردن غذاهایی که می دانید بدنتان تحمل آن را ندارد خودداری کنید.
در هنگام غذا خوردن، از خوردن نوشیدنی خودداری کنید.
سيگار نکشید.
کافئين استفاده نکنید.
مصرف نوشابه را جدا قطع کنید و به جای آن از دوغ و نوشیدنیهای طبیعی استفاده کنید.
کاهش اسیدهای بدن
بر خلاف باوری که بسیاری از مردم دارند، وجود مقدار زیادی اسید در معده باعث سوء هاضمه نمی شود.
همان طور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم، بیشتر مشکلات زمانی ایجاد می شوند که غذا خوب جذب سیستم گوارش نشوند. زمانی که غذا در سیستم گوارش باقی بماند، باعث ترش کردن معده شده و مشکلات زیادی ایجاد می شود.
بعضی معتقدند که داروهای ضد ترشی معده کمی باعث تسکین سوء هاضمه می شود اما تحقیقات نشان داده است که عکس این مسئله درست است. ثابت شده است که استفاده از دارو های ضد ترشی معده ممکن است به عفونت های روده بیانجامد.
به جز استفاده از داروهای ضد ترشی معده راه های بسیاری برای مقابله و تسکین این مشکلات وجود دارد. بسیاری درمان های خانگی نیز می تواند سوء هاضمه را درمان کند. به طور مثال خوردن باقلای خام هم به آن کمک می کند.
درمان
خوردن غذاهایی مثل آناناس و عنبه که به تولید آنزیم کمک می کنند یکی از راه های مقابله با این مشکل است.
اینک با توجه به موارد ذکر شده در بالا یاقوت رویان قصد دارد شما را با یکی از محصولات خود که در درمان سوءهاضمه موٍثر است آشنا کند. این محصول یک مکمل کاملا گیاهی است که حاوی پودر فشرده ای از ۱۰ گیاه دارویی می باشد که در درمان سوءهاضمه و نفخ، اختلالات روده ای و یبوست سبیار مفید است. این مکمل که LE DIECI ERBE نام دارد دارای خاصیت ملین بوده و به مهار کردن انقباضات ایستگاهی روده و تحریک در حرکات دودی و رانشی روده بزرگ و همچنین کاهش جذب مایعات در روده اثر مسهل بودن و Laxative را افزایش می دهند. این محصول بسیار بی نظیر تولید ESI ایتالیا بوده و هلدینگ یاقوت رویان آن را از طریق تمامی داروخانه های کشور در اختیار شما قرار داده است.
بیماری سوءهاضمه به مجموعه مشکلات گوارشی مثل احساس پری شکم، درد در قسمت فوقانی شکم، نفخ، سوزش سر دل، بازگشت اسید معده یا ترش کردن می گویند.
از علت های اصلی این بیماری میتواندپرخوری، تغییر عادات غذایی، مصرف زیاد آجیل و شیرینیها و کم بودن تحرک و فعالیت روزانه باشد.
Digestivaid Active نام يک مکمل غذائی است که هلدینگ یاقوت رویان برای جلوگیری و درمان سوء هاضمه وارد بازار نموده است. فرمولاسيون این مکمل که تولید ESI ایتالیا است بر پایه نشاسته، برنج تخمير شده و انواع عصاره و پودرهای گياهی طبی بنا گرديده است. اين فراورده در درمان اختلالات معده و سوء هاضمه و همچنين اعمال هضم غذا بسيار مفيد و موثر است. بهره گيری از هيدروکسی پروپيل متيل سلولز در فرمولاسيون قرص موجب گرديده فراورده به تدريج در طول دستگاه گوارش -معده و روده شکسته و باز گرديده و آنزيم های گوارشي بطور موثری در هضم غذا در نواحی مختلف معده و روده عمل نمايد.
مواد مؤثر و فعال این مکمل بسیار مفید عبارتند از:
۱. عصاره خشک ساقه گياه آناناس ( Pineapple ) : بعلت دارا بودن Bromelain که يک آنزيم پروتئوليتيک میباشد ، هضم پروتئين ها را تسهيل می نمايد.
۲. ميوه پاپايا Papaya : به علت حضور Papain که يک آنزيم پروتئوليتيک در ميوه papaya می باشد ، عمل هضم پروتئين ها را آسان می کند.
۳. پودر ميوه Green Anise :بعلت دارا بودن anethol که ماده موثره اصلی Green Anise می باشد موجب سهولت عمل هضم می گردد.
۴. عصاره تغليظ شده و خشک Aloe Vera : Aloe دارای خواص طبی گسترده و متعددی می باشد که به خوبی شناخته شده می باشد، يکی از خواص مهم و اختصاصی ماده فوق ، خاصيت ضدالتهابی معده وروده ای آن بخصوص در ناحيه التهابات کولون می باشد، همچنين دارای خاصيت هضم غذا، صفرا بر و پالایش کننده نيز می باشد.
۵ . عصاره خشک دانه های Fennel : افزودن اين ماده موجب طعم مطبوع گرديده و علاوه بر آن خاصيت ضد نفخ و هضم غذا دارد.
۶. عصاره خشک برگه ای Artichoke : اين گياه به عنوان هضم کننده غذا و محرک ترشح صفرا مصرف می گردد.
پودر دانه های Cumin : مواد موثر موجود در Cuminعبارتند از Carvone, Limonene که دارای خواص ، هضم کننده غذا ، ضد اسپاسم و ضد نفخ می باشند.
۸ . پودر ساقه زير زمينی Ginger : دارای مواد موثر و Gingerone Zingiberone بوده و موجب تحريک عمل هضم می گردند.
۹. نشاسته برنج تخمير شده ( Fermented rice Starch ) : يک ترکيب گياهی است که شامل انواع آنزيمهای گوارشی می باشد. اين ماده از فرمانتاسيون –تخمير- نشاسته برنج در حضور يک نوع قارچ به نام آسپرژيلوس اوريزا (Aspergillus Oryzae Fungus) به دست مي آيد. نشاسته برنج تخميری، دارای آنزيم های زير مي باشد :
۱. آميلاز ( Amylase ) ← مالتوز و گلوکز را هضم می نمايد.
۲. پروتئاز ( Protease ) ← اسيدهای آمينه را هضم می نمايد.
۳ .لاکتاز ( Lactase ) ← گلوکز و لاکتوز را هضم می نمايد.
۴ . ليپاز ( Lipase ) ← اسيدهای چرب را هضم می نمايد.
۵. سلولاز ( Cellulase ) ← سلولز و نشاسته را هضم می نمايد.
اين ماده با آنزيم های گوارشی فوق ، موجب تسهيل عمل هضم گرديده و اعمال فيزيولوژيکی هضم غذا در طول دستگاه گوارش به نحو مطلوبی انجام می گردد و ماده اصلی در فراورده Digestivaid ® Active به شمار می آيد
این قرص از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده شده است.
محققان موسسه سرطان آمریکا فهرست مواد غذایی را که خواص ضد سرطانی دارند، اعلام کردند. برخی از افراد متاسفانه از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به سرطان هستند ولی شیوه صحیح زندگی و تغذیه نقش مهمی در جلوگیری از بروز این عارضه دارد. به گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان یکی از مهمترین علل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود؛ به گونه ای که طبق آمارگیری این سازمان بین المللی، 7.6 میلیون مرگ و میر به دلیل سرطان در سال 2008 گزارش شده است که 13 درصد از کل آمار مرگ و میر در آن سال است. مهمترین عوامل افزایش سرطان و مرگ و میر ناشی از آن در دنیا، شیوه زندگی غلط، چاقی و سیگار است. علاوه بر آن عدم فعالیت بدنی، استرس و عدم مصرف میوه و سبزیجات نیز افزایش این بیماری کشنده را دامن می زند. در این میان، سرطان ریه بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است؛ از بین 14 میلیون سرطان گزارش شده، 1.8 مورد مربوط به ریه است که حدود 13 درصد از کل برآورد می شود. آمار بعدی به ترتیب مربوط به سرطان های معده، کبد، روده بزرگ و سینه است. آمار سرطان سینه و مرگ و میر ناشی از آن نیز تکان دهنده است. میزان این بیماری از سال 2008 تاکنون افزایش چشمگیری داشته است و شایعترین سرطان در 140 کشور جهان محسوب می شود. طبق پیش بینی سازمان جهان بهداشت، شمار مبتلایان به سرطان در سال 2025، به بیش از 19 میلیون نفر خواهد رسید. صرف نظر از اینکه سرطان به دلایل ژنتیکی یا شیوه نادرست زندگی رخ دهد، یک راه ساده برای پیشگیری از آن وجود دارد و آن چیزی جز مصرف مواد غذایی مفید نیست. محققان فهرستی از مواد غذایی موثر در پیشگیری از انواع سرطان ارایه کرده اند. مواد غذایی ضد سرطان عبارتند از : • انواع توت • سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند • سیر • انگور • آب انگور • چای سبز • گوجه فرنگی • انواع حبوبات (شامل لوبیا، نخود فرنگی، عدس) • سیب • زغال اخته • کلم بروکلی • گیلاس • قهوه • سویا • گردو • غلات • کدو حلوایی • هویج • فلفل تند • مرکبات • قارچ • آجیل • پیاز • انار • اسفناج • سیب زمینی • هندوانه و خربزه • گریپ فروت • کدو مصرف این مواد غذایی نیاز بدن به انواع مواد معدنی و ویتامین ها را رفع می کنند.