• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

با استناد به گزارش محققان دانشکده ی پزشکی دانشگاه استنفورد در مجله ی ژنتیک انسانی ، بتا کاروتن، ماده ای مغذی که در میوه های نارنجی و سبزیجاتی با این رنگ یافت می شود ،می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در اشخاصی که از لحاظ ژنتیکی مستعد این بیماری هستند، کاهش دهد.
در همین حال، بررسی ها نشان می دهند، گاما توکوفرول که شکل عمده و اصلی ویتامین E در رژیم غذایی آمریکایی ها است، می تواند خطر ابتلای فرد به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. محققان یادآور می شوند این نتیجه گیری لزوما بدین معنا نیست که ویتامین E که اغلب در آجیل و تنقلات وجود دارد، برای شما زیان آور است.
برای تشخیص این موضوع که آیا به راستی بتا کاروتن و ویتامین E موجب پیشگیری یا بروز دیابت نوع ۲ می گردند و یا این که آنها واقعا نشانه هایی برای این بیماری هستند، نیاز به تحقیقات بیشتری است.
دانشمندان با بهره گیری از آنچه آنها ” داده ی بزرگ ” می نامند، یک گونه ژنی را شناسایی کرده اند که با رابطه بین میزان این عناصر غذایی در خون وخطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بستگی دارد. محققان مشاهده نموده اند که در افراد دارای چنین گونه ژنی، بتاکاروتن موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می گردد ، درحالیکه گاماتوکوفرول ، خطر ابتلا به این بیماری را در آنها بالا می برد.
چون این دو ماده ی مغذی، بطور همزمان با این گونه ژنتیکی تعامل می کنند ، محققان بر این باورند که مطالعه بیشتری روی ژن خاص SLC۳۰A۴ باید انجام گیرد.در حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد آمریکایی ها ژن SLC۳۰A۴ را دارند که طبق پژوهش های پیشین، با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مربوط است. لیکن این تنها یکی از ۱۸ گونه ی ژن مرتبط با افزایش خطر ابتلا به این بیماری است.
در سال ۲۰۱۰ محققان پیشرو دکتر شیراگ پاتل و دکتر اتول بات، دو گروه از افراد دارای قند خون بالا و بدون وجود قند خون بالا را که در معرض مواد وعناصر محیط قرار داشتند را با هم مقایسه نمودند. تجزیه و تحلیل ها نشانگر تأثیر ۵ ماده ی موجود درمحیط زیست از جمله گاما توکوفرول و بتا کاروتن بر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بود.
در حال حاضر، پاتل و بات و همکارانشان در حال انجام بررسی بر روی موش های دارای بتاکاروتن و گاماتوکوفرول می باشند تا دریابند که آیا خود این مواد می توانند سبب پیشگیری یا سرعت بخشیدن به دیابت نوع ۲ گردند.

سیستم ایمنی مجموعه ای از سلول ها و ارگان هایی است که باعث حفاظت بدن از بیماری می شود و در صورت بروز بیماری باعث بهبودی و بازگشت سلامتی می شود.

وظیفه ی اصلی سیستم ایمنی تخریب پاتوژن ها مانند باکتری ها، ویروس ها و انگل ها می باشد. نقش دیگر سیستم ایمنی در از بین بردن سلول های آسیب دیده و یا غیر نرمال می باشد.

در بیش تر اوقات، سیستم ایمنی به طور غیر آشکار فعالیت خود را انجام می دهد اما در بعضی مواقع که با پاتوژن ها مواجه می شود، فعالیت خود را به طور آشکار و قابل توجه نشان می دهد. به عنوان مثال تب، سردرد، گلودرد و درد عضلانی از علایم انفولانزا می باشد که توسط ویروس ایجاد می شود و ممکن است تا چند هفته فرد را درگیر کند که سیستم ایمنی باید در برابر آن مقابله کند.

یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد سیستم ایمنی، تغذیه می باشد به طوری که سوءتغذیه باعث کاهش فعالیت ایمنی بدن و در نتیجه بروز بیماری ها می شود و یک حالت فیدبک می دهد به این صورت که بیماری به وجود آمده باعث کاهش دریافت موادغذایی و در نتیجه وضعیت بدتر تغذیه می شود.

باید توجه شود که انرژی متناسب با نیاز فرد تامین شود. به طور کلی انرژی از طریق کربوهیدرات، پروتئین و چربی های موجود در موادغذایی تامین می شود. در مصرف کربوهیدرات باید اصل تعادل رعایت شود چرا که دریافت کم و یا زیاد کربوهیدرات، هر دو باعث کاهش میزان فعالیت سیستم ایمنی می شود. هم چنین باید به دریافت پروتئین توجه شود چرا که کاهش مصرف آن باعث کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف خیلی زیاد چربی نتیجه منفی بر عملکرد سیستم ایمنی دارد. بهتر است منابع غذایی امگا3 (روغن سویا، روغن کانولا،ماهی و ...)دریافت شود زیرااین نوع از اسید چرب باعث افزایش سطح ایمنی می شوند و خاصیت ضدالتهابی دارند.

ویتامین های A ، D ،E ،B ، C و عتاصر روی و سلنیوم در فعالیت لنفوسیت ها، تولید آنتی بادی ها و تنظیم سیستم ایمنی نقش دارند بنابراین مصرف منابع غذایی آن ها ویا مکمل این ویتامین ها برای تقویت سیستم ایمنی باید در نظر گرفته شود. اسید آمینه آرژنین نیز با تاثیر مستقیم روی تکثیر سلول های سیستم ایمنی در تقویت این سیستم نقش دارد. مطالعات مختلف حاکی از آن است که پروبیوتیک ها نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند.

همان طور که مشاهده شد دریافت متعادل و متنوع رژیم غذایی تاثیر به سزایی در عملکرد سیستم ایمنی خواهد داشت و کمبود هر ماده ی مغذی باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی خواهد شد.

 


چای سبز و عصاره آن برای درمان سرطان و همچنین بیماری‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما دانشمندان تلاش کرده‌اند توضیح دهند چگونه چای سبز و عصاره آن سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان و کاهش رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.
تحقیقات دانشمندان حاکی از آن است که EGCG، ترکیبات بیولوژیک فعال در چای سبز، با سرکوب آنزیم مرتبط با سرطان لوزالمعده، LDHA، متابولیسم سلول‌های سرطانی را تغییر می‌دهد.
پژوهشگران همچنین دریافتند اوگزامات (Oxamate)، داروی مهارکننده آنزیم که برای کاهش میزان فعالیت LDHA مورد استفاده قرار می‌گیرد، به همان شیوه عمل می‌کند. این دارو سیستم سوخت و ساز سلول‌های سرطانی را مختل می‌کند.
به گفته وای ننگ لی، نویسنده تحقیقات از مرکز زیست پزشکی لس آنجلس آمریکا، دانشمندان بر این باور بودند که برای درمان سرطان به یک مکانیزم مولکولی نیاز است، اما این نحقیق نشان می‌دهد که می‌توان با تغییر سیستم سوخت و ساز بدن سلول‌های سرطانی را از بین برد.
محققان با استفاده از روش متابولیکی پیچیده، دریافتند که EGCG در تعادل میزان گردش مولکول در یک مسیر متابولیکی (flux) در طول جریان سوخت و ساز شبکه‌های سلولی اختلال ایجاد می‌کند.
بر اساس این یافته‌ها، محققان به این نتیجه رسیدند که EGCG و داروی اگزامات خطر ابتلا به سرطان را با سرکوب فعالیت آنزیم LDHA و برهم زدن تعادل سوخت و ساز سلول‌های سرطانی، کاهش می‌دهد.
همچنین استفاده از قرص های چای سبز میتواند کمک عمده ای در کاهش وزن داشته باشد . کمپانی ESI ایتالیا کپسول چای سبز (آنتی اکسیدان) و یک مکمل گیاهی است که آنتی اکسیدان ، کنترل کننده فشار خون و کلسترول و چربی سوز و کاهش دهنده وزن می باشد را تولید و هلدینگ یاقوت رویان آن را در سراسر خاور میانه عرضه می نماید.
خصوصیت ویژه این مکمل گیاهی ،به علت دارا بودن پلی فنول ها و کاتشین ها ،محافظت سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد ویک آنتی اکسیدان قوی و مؤثر می باشد.
کپسول های چای سبز به عنوان کنترل و کاهش پرفشاری خون و کاهش چربی خون(کلسترول) توصیه می گردد. همچنین به علت خاصیت گرمازائی (Thermogenic) ، موجب سوخت و سوز کالری و نهایتا کاهش وزن و لاغری می گردد.

 سیب -  سیب یک منبع عالی از آنتی اکسیدانتهاست که رادیکالهای آزاد را از بین می برد. رادیکالهای آزاد مواد مخربی هستند که در بدن تولید و موجب تغییرات نامطلوب می شوند، ضمن اینکه در پروسه پیری و برخی بیماریها نیز دخیلند. برخی مطالعات حیوانی نشان داده اند که یکی از آنتی اکسیدانهای موجود در سیب به نام پلی فنول می تواند طول عمر را افزایش دهد. مطالعه دیگری نشان داده است که در زنانی که مرتباً سیب مصرف می کنند، ریسک پیشرفت بیماریهای قلبی 13 تا 22 درصد کمتر است.

 
                                                                         

 
بادام -  بادام غنی از مواد مغذی شامل منیزیم، ویتامین E ، آهن، کلسیم، فیبر و ریبوفلاوین (ویتامین B2 ) است. مقالات متعددی نشان داده اند که بادام می تواند به کنترل سطح کلسترول خون در محدوده نرمال و سالم کمک کند. بادام بیشتر از هر دانه درختی فیبر دارد. اسیدهای چرب موجود در بادام که 91 تا 94 درصد آنها اسیدهای چرب غیر اشباعند، یکی از مواردی هستند که اثر بادام در کاهش کلسترول خون را توجیه می کنند.
                                                                          
                                                                      

 
بروکلی -  بروکلی غنی از فیبر، کلسیم، پتاسیم، فولات و فیتونوترینتهاست. فیتونوترینتها ترکیباتی هستند که خطر پیشرفت بیماریهای قلبی، دیابت و برخی سرطانها را کاهش می دهند. بروکلی همچنین حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان بتاکاروتن می باشد.
بروکلی می تواند خطر پیشرفت سرطان را کاهش دهد. آنزیمی به نام آنزیم میروزیناز در بروکلی وجود دارد که  برخی از ترکیبات شیمیایی بر پایه سولفور موجود در بروکلی به نام گلوکوزینولاتها را به ایزوتیوسیاناتها (دیگر ترکیبات شیمیایی حاوی سولفور) که خواص ضد سرطانی دارند، تبدیل می کند. ماده دیگری به نام سولفوران، که در بروکلی وجود دارد، نیز خواص ضد سرطانی و همچنین ضد التهابی دارد. ولی پخت بیش از حد می تواندپخت بیش از حد می تواند آنزیم میروزیناز و اکثر فواید بروکلی را از بین ببرد. بهترین راه برای پخت بروکلی بخارپز کردن آرام آن است.

                                                                   


  بلوبری – بلوبری غنی از فیبر، آنتی اکسیدان ها و فیتونوترینتهاست. فیتونوترینتها ترکیبات شیمیایی طبیعی هستند که در گیاهان یافت می شوند. برخلاف املاح و ویتامین ها که در غذاهای گیاهی نیز یافت می شوند، فیتونوترینها برای زنده ماندن ضروری نیستند. آنها می توانند به پیشگیری از بیماری و حفظ کامل کارایی بدن کمک کنند. بر اساس مطالعه ای که در هاروارد صورت گرفته است: افراد مسنی که مقادیر زیادی بلوبری مصرف می کنند، کمتر از زوال شناختی رنج می برند. مطالعه دیگری نشان داد که بلوبری به کنترل چاقی نیز کمک می کند. پلی فنولهای گیاهی که در بلوبری فراوانند، رشد و نمو سلولهای چربی را کاهش می دهند و به شکست لیپیدها و چربی (لیپولیز) هم کمک می کنند.
مصرف مداوم بلوبری، می تواند خطر فشار خون بالا را تا 10% کاهش دهد. این اثر مربوط به ترکیبات بیواکتیو موجود در بلوبری (آنتوسیانین ها) است. مصرف بلوبری همچنین با کاهش خطر سخت شدن عروق و بیماریهای روده ای ارتباط دارد.


                                                                  

 

ماهی های چرب -  ماهیهای چرب نظیر سالمون، ساردین، خال مخالی، شاه ماهی و قزل آلا، حاوی روغن در بافتها و سراسر روده هستند. فیله لخم آنها حاوی 30 % چربی به ویژه اسیدهای چرب امگا 3 است. این روغنها روی قلب و سیستم عصبی اثرات مفیدی دارند. ماهیهای چرب در بیماران دچار مشکلات التهابی از قبیل آرتریت نیز مفیدند.

ماهیهای چرب همچنین حاوی ویتامینهای A و D هستند. تحقیقات نشان داده اند که مصرف یک رژیم کم چربی حاوی روغن ماهی خطر سرطان پروستات را کاهش می دهد. روغن ماهی از تحلیل عضلانی در بازماندگان سرطان سینه پیشگیری می کند و پاسخ به داروی تاموکسیفن در سرطان سینه را افزایش می دهد. اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی با از دست دادن بینایی در زنان مبارزه می کند و امگا 3 روغن ماهی به وزن گیری در بیماران تحت شیمی درمانی کمک می کند.


                                                                  

 

سبزیجات دارای برگ سبز

مطالعات نشان داده اند که دریافت بالای سبزیجات دارای برگ تیره از قبیل اسفناج و کلم می توانند در کاهش خطر پیشرفت دیابت نوع 2 مؤثر باشند. اسفناج، غنی از آنتی اکسیدان هاست، به ویژه اگر به صورت خام یا بخارپز باشد. اسفناج همچنین یک منبع خوب از ویتامین های A ، B6 ، C ، E و K و همچنین سلنیوم، B3 ، روی، فسفر، مس، فولیک اسید، پتاسیم، کلسیم، منگنز، بتائین و آهن است.



                                                               
 

 
سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین غنی از فیبر غذایی، بتاکاروتن، کربوهیدراتهای پیچیده، ویتامین C ، ویتامین B6 و کاروتن است. مقایسه انجام شده بین ارزش غذایی سیب زمینی شیرین و سایر سبزیجات نشان می دهد که سیب زمینی شیرین از نظر ویتامین های A ، C ، آهن، کلسیم، پروتئین و کربوهیدراتهای پیچیده در رده اول قرار دارد.




                                                             

 
گیاهک گندم

گیاهگ گندم قستی از گندم است که هنگام آسیاب کردن جدا می شود. این ماده غنی از مواد مغذی حیاتی از قبیل ویتامین E ، فولیک اسید، B1 ، روی، منیزیم، فسفر و اسیدهای چرب ضروری است. همچنین منبع خوبی از فیبر است.

 

آواکادو

بسیاری از مردم از مصرف آواکادو به دلیل محتوای زیاد چربی، اجتناب می کنند. آنها تصور می کنند که اجتناب از تمام چربی ها منجر به سلامتی بهتر و کنترل آسانتر وزن بدن می شود. اما این تصور اشتباه است. تقریبا 75% کالری موجود در یک آواکادو از چربی و غالبا اسیدهای چرب غیر اشباع (حاوی یک پیوند دوگانه) است. آواکادو همچنین غنی از ویتامینهای گروهB ، K و Eو مقدار زیادی فیبر (25% محلول و 75% نامحلول) است. مطالعات نشان می دهند که مصرف مداوم آواکادو سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و برای درمان دیابت و فشارخون مفید است. مواد مغذی موجود در آواکادو می توانند رشد سلولهای سرطانی در سرطان دهان را متوقف و حتی بعضی از سلولهای پیش سرطانی را نابود کنند.

                                                                     
                                                               

 

بلغور جودوسر

مطالعات نشان داده اند که مصرف روزانه یک کاسه بلغور جودوسر سطح کلسترول خون را، به دلیل محتوای بالای فیبر محلول، کاهش می دهد.
جو غنی از کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر محلول است که هضم را آهسته و سطح قند خون را تثبیت می کنند. بلغور جو همچنین غنی از ویتامین های گروهB ، اسیدهای چرب امگا 3، فولات و پتاسیم است.

محققان پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با استفاده از اسانس گیاهان مکمل‌های غذایی تولید کردند که می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک مورد استفاده در دام، طیور و آبزیان باشد.


عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با بیان اینکه در این تحقیقات اقدام به تولید مکمل‌های غذایی برای دام، طیور و آبزیان کردیم، گفت: از جمله مکمل‌هایی که اخیرا بر روی آن مطالعات زیادی صورت گرفته است، مکمل‌های جایگزین آنتی بیوتیک‌های محرک رشد هستند که امروزه برای تولید محصولات ارگانیک بسیار مطرح هستند.
 
وی با تاکید بر اینکه در دنیا مصرف آنتی بیوتیک‌های محرک رشد برای دام و آبزیان غدغن شده است، اظهار داشت: از این رو محققان به دنبال جایگزین‌هایی برای این مواد هستند تا بتوانند همانند آنتی بیوتیک‌ها مانعی برای افزایش آلودگی و جلوگیری از رشد پاتوژن‌ها در دستگاه گوارشی دام شوند ضمن آنکه بهبود عملکرد دام و طیور را نیز به دنبال داشته باشند.
 
ایشان، تولید مکمل‌های پلیمرهای زیستی غنی سازی شده با اسانس‌های گیاهی را از دستاوردهای این مطالعات ذکر کرد و ادامه داد: در تولید این مکمل غذایی از فرمولاسیون‌های مختلفی استفاده کردیم و در آنها از اسانس‌های گیاهی که نقش ضد میکروبی مانند «آویش» و «پونه» در پلیمرهای زیستی استفاده شد.
 
مجری طرح با بیان اینکه این ترکیب به صورت انکپسوله شده و یا به صورت غنی سازی شده تولید شد، خاطر نشان کرد: در این پروژه این اسانس‌ها به صورت انکپسوله در آمده و در پلیمرهای زیستی مورد استفاده در این مکمل‌ها استفاده شد تا ماندگاری آنها را در دستگاه گوارش افزایش دهیم.
 
وی با تاکید بر اینکه این کپسول در بافت هدف رها می‌شود، اضافه کرد: این مکمل‌ها به صورت اسپری بر روی خوراک دام و طیور اسپری می‌شود و با بلع آن از سوی دام و طیور مانع از رشد قارچ‌ها و پاتوژن‌ها و همچنین مانع از ایجاد آلودگی‌های مجدد دام به عوامل بیماری‌زا می‌شود.
 
ایشان به بیان عملکرد این مکمل غذایی در بدن طیور و آبزیان پرداخت و گفت: پس از آنکه این مکمل غذایی توسط دام و طیور مصرف شد اثرات ضد میکروبی و مفیدی در داخل دستگاه گوارش در بدن حیوان بر جای خواهد گذاشت ضمن آنکه باعث افزایش هضم و جذب مواد مغذی می‌شود و بهبود عملکرد دام و طیور می‌شود.

به گزارش دپارتمان فناوری و ارتباطات هلدینگ بین المللی یاقوت رویان، دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران از تاریخ 7 لغایت 10 مهرماه سالجاری برگزار گردید. این جشنواره و نمایشگاه که به همت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید مشتمل بر 14 محور بنیادین در این حوزه و  ۴ کارگاه آموزشی بود.
این در حالیست که طیف اصلی مخاطبین این جشنواره، عام مردم و بطور خاص شرکت ها، موسسه های دولتی و خصوصی دانش بنیان، پژوهشگران، صاحبان صنایع، کارآفرینان و سرمایه گذاران علاقمند به سرمایه گذاری در این حوزه بودند. در این جشنواره همچنین پزشکان، تولیدکنندگان فرآورده های گیاهی و دارویی، مخترعان و فناوران مرتبط با این حوزه، دانشجویان و متخصصان فعال و پیشرو، حضور به هم رساندند.


   در این نمایشگاه که با حضور دکتر جهانگیری معاون اول محترم رئیس جمهور، دکتر ستاری معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهور و همچنین مهندس محمود حجتی وزیر محترم کشاورزی برگزار شد یکی از محورهای اصلی، معرفی فرآورده های گیاهی و مکمل غذایی بود که در همین راستا از 5 محصول جدید شرکت داروسازی سپید طب رونمایی گردید.


داروسازی سپید طب که یکی از فعالان دانش محور داروسازی کشور می باشد ضمن معرفی محصولات جدید خود در این نمایشگاه، با حضور خود در این جشنواره علاوه بر ترویج و فرهنگ سازی مصرف صحیح مکمل های گیاهی، فرصت را مغتنم شمرده و از طریق تبادل افکار،  گفتگو و رایزنی با تولیدکنندگان و کارآفرینان مشابه در این حوزه، توافق هایی را برای همکاری در جهت گسترش این صنعت حاصل نمود.


شایان ذکر است شرکت داروسازی سپید طب در این جشنواره به عنوان یکی از شرکتهای برگزیده دانش بنیان در حوزه دارویی انتخاب گردید که یکی از مهمترین عوامل تحقق این رویداد، داشتن مرکز تحقیقات و توسعه این مجموعه بود که با در نظر گرفتن تقاضای بازار و مخاطبین خود در کشور، توانست گام مهمی در تولید محصولات جدید و ارتقای محصولات قبلی خود بردارد. دکتر سید حسین اعتمادی موسس هلدینگ بین المللی یاقوت رویان، فرآیند تجاری سازی سریع، داشتن منابع انسانی خلاق و نوآور و همچنین همگامی با آخرین تکنولوژی های روزآمد دنیا را از دیگر عوامل موفقیت داروسازی سپید طب دانست.  

فولات یکی از ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شود. در این مطلب به شما خواهیم گفت منابع اصلی اسیدفولیک چیست و چرا این ویتامین برای بدن لازم است! لطفاً چند دقیقه نگاه‌هایتان را به ما بسپارید.


 اسیدفولیک را فولات یا ویتامین B9 نیز می‌گویند. یکی از ترکیبات ضروری برای حفظ سلامت بدن که ارتباط زیادی با باروری، حاملگی و رشد جنین دارد.

 
منابع غذایی اسیدفولیک
 
اسیدفولیک در منابع غذایی گیاهی و همچنین در مواد غذایی حیوانی وجود دارد. جگر و کله‌پاچه حاوی میزان قابل‌توجهی اسیدفولیک هستند. دقیق‌تر اینکه 100 گرم از این مواد غذایی حدود 500 میکروگرم اسیدفولیک دارد. برای اینکه میزان این ویتامین را در بدنتان بالا ببرید باید مصرف مواد غذایی گیاهی را افزایش دهید. برای این کار لازم است میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و آجیل بیشتری میل کنید. جزئیات بیشتر را در ادامه‌ی مطلب مطالعه بفرمایید.
 

سبزیجات فولات دار
 

بروکلی، آرتیشو، مارچوبه، کلم بروکسل، گل کلم، شلغم، چغندر، اسفناج، غلات کامل (سبوس‌دار). هر 100 گرم از این مواد غذایی 100 تا 300 میکروگرم اسیدفولیک به بدنتان می‌رساند.
 

میوه‌های فولات دار
 
مرکبات (پرتقال، نارنگی) آووکادو، حبوبات (لوبیاها، نخود، عدس، نخودفرنگی)، کیوی، کاهو، مغزها (گردو، بادام، فندق)، نان و پاستاهای تهیه‌شده از آرد کامل، گوجه گیلاسی. این مواد غذایی نیز حاوی میزان قابل‌توجهی اسیدفولیک هستند به طوری که 100 گرم از آن‌ها حدود 30 تا 99 میکروگرم از این ویتامین را دارا می‌باشد.
 

تخم‌مرغ
 
در بین مواد غذایی حیوانی، تخم‌مرغ حاوی میزان قابل‌توجهی اسیدفولیک می‌باشد. باید بدانید که 100 گرم تخم‌مرغ حدود 50 میکروگرم فولات دارد. توصیه می‌کنیم هر هفته بین 2 تا 3 عدد تخم‌مرغ میل کنید.
 
اسیدفولیک چه می‌کند؟
 
اسیدفولیک برای کودکان و بزرگ‌سالان لازم و ضروری است تا گلبول‌های قرمز تولید کنند و دچار کم‌خونی نشوند. مصرف میزان لازم از این ویتامین در دوره‌ی بارداری برای پیشگیری از نارسایی‌ها و ناهنجاری‌های مادرزادی به خصوص برای سلامتی سیستم عصبی مرکزی و تولد نوزادانی سالم لازم است.
 
میزان مورد نیاز اسیدفولیک بنا به نیازهای خاص بدن روزانه بین 50 تا 200 میکروگرم است که این میزان در زمان بارداری افزایش می‌یابد. اسیدفولیک برای عملکرد خوب سیستم عصبی و همچنین سلامت مغز استخوان لازم است.
 
اسیدفولیک در تولید انرژی و تبدیل پروتئین‌ها و همچنین فعال کردن ویتامین B12 نقش موثری دارد. جنین در حال شکل‌گیری از همان روزهای نخست برای اینکه ذخیره‌ی مناسبی از این ترکیبات را در اختیار داشته باشد و ارگان‌های بدنش رشد کنند به این ویتامین نیازمند است.

محققان انستیتو پزشکی و آکادمی اطفال امریکا اعلام کردند که شیرخواران در سال اول زندگی خود باید روزانه 400 واحد ویتامین Dدریافت کنند.


به گفته این محققان علاوه بر نقش ویتامین D در متابولیسم کلسیم، می توان به اهمیت آن در کاهش عفونت های مختلف و نیز کاهش احتمال ابتلا به بیماری های خود ایمن از جمله ام اس و دیابت نوع 1 در آینده اشاره کرد.

بر اساس اعلام انستیتو پزشکی و آکادمی اطفال امریکا،شیرمادر در بسیاری از مادران شیرده حاوی مقادیر بسیار پائینی از ویتامین D است.

شیرخشک نیز علیرغم اینکه با مقداری ویتامین D غنی شده است اما مطالعات نشان میدهد که کمتر از شیرخواران در سال اول زندگی خود، 400 واحد روزانه ویتامین D دریافت می کنند.

بنابراین به نظر می رسد همه شیرخواران چه از شیرمادر استفاده کنند و چه شیرخشک در معرض کمبود این ویتامین هستند و لذا آکادمی اطفال امریکا بر این نکته تاکید دارد که همه شیرخواران، ویتامین D را به شکل قطره خوراکی و به میزان 400 واحد روزانه دریافت کنند.

حال این سوال مطرح می شود که آیا می توان با دادن ویتامین D به مادر شیرده، مسئله ویتامین D را در خون فرزندش حل کرد یا نه.

در این مورد نظرات زیادی بین افراد وجود دارد اما به نظر می رسد اگر مادر روزانه 6000-5000 واحد ویتامین D مصرف کند، بتواند ویتامین D فرزند شیرخوار خود را نیز تامین کند و اینجا دیگر نیازی به قطره ویتامین وجود ندارد.

از طرف دیگر علیرغم اینکه در سایر افراد می توان مصرف این ویتامین را بصورت هفتگی انجام داد اما در مادران شیرده این ممکن نیست چراکه 2-1 روز پس از مصرف، میزان آن در شیر به شدت پائین می رود و لذا مادر شیرده بهتر است بصورت روزانه ویتامین D کافی مصرف کند.

همچنین لازم است زنان باردار به مقدار کافی ویتامین D مصرف کنند تا بتوان مطمئن بود که جنین آنها نیز مقدار کافی از این ویتامین را دریافت می کند. البته در این مورد با پزشک متخصص زنان- زایمان مشورت کرد.

پژوهشگران ایرانی با استفاده از نانو ذرات موفق به تولید حامل های دارویی شدند که در کبد و طحال به خوبی جذب می شوند.
این طرح تحقیقاتی با هدف بررسی میزان بقای نانو ذرات تا یک هفته بعد از تزریق ، تخمین دوز جذبی این نانو ذرات و روش خالص سازی ترکیب نهایی انجام شده است .

دکتر سعید شانه ساز زاده فارغ التحصیل رشته فیزیک پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و یکی از محققان این پروژه در این مورد گفت: میزان جذب این حامل های دارویی در کبد و طحال بسیار چشمگیر بوده و بیش از 62 درصد از این مواد در کبد و بیش از 23 درصد آن در طحال جذب شدند.

به گفته وی انجام مطالعات حیوانی و تخمین دوز جذبی در انسان با استفاده از داده های حیوانی از مواردی است که این محققان به آن پرداختند.

شانه ساز زاده گفت : از نتایج این طرح می توان به امکان استفاده از این نوع حامل های دارویی برای دارو رسانی به کبد با توجه به عدم جذب آن ها در سایر اعضای بدن نام برد .

وی خاطرنشان کرد: کاربرد اصلی این نانو ذرات با این خصوصیات در هایپر ترمی ( افزایش کنترل شده ی حرارت تومور ) و یا دارو رسانی به کبد و طحال است.

برای ادامه این تحقیقات نیز طرح هایی در زمینه به کارگیری این ذرات در تشخیص دیابت و واکنش این ذرات در محیط بیولوژیک در حال انجام است .

نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Nuclear Medicine Communications منتشرشده است.


آیا میدانید که حداقل 11 دلیل برای مصرف ال کارنتین وجود دارد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که:
• ال کارنتین با انتقال تری گلیسرید ها به میتو کندریها باعث ازبین رفتن چربیها وتولید انرژی میشود.
• ال کارنتین اشتها و خستگی را کم کرده واز جمع شدن اسید لاکتیک در عضلات جلوگیری میکند.
• ال کارنتین در بلند مدت منجر به افزایش قدرت و حجم عضلات میگردد.
• ال کارنتین فرایند پوکی استخوان را به تاخیر می اندازد.
• ال کارنتین نیاز به مصرف داروهای قلبی را در افرادی که آنژین قلبی داشتند کاهش میدهد.
• کلیه ها بطور طبیعی کارنتین تولید میکنند در بیماران کلیوی برای جبران کمبود آن مصرف مکمل ال کارنتین توصیه میشود.
• ال کارنتین در مردان به سبب افزایش تعداد اسپرم و کیفیت اسپرم و کمک به باروری مردان توصیه میشود.
• ال کارنتین به مادران شیرده کمک میکند که سریع تر به وزن طبیعی برگردند.
• در بیماران دیابتی نوع دو ال کارنتین در جذب، ذخیره و اکسیداسیون گلوکز نقش کمک کننده ای بازی میکند.
• ال کارنتین با از بین بردن رادیکالهای آزاد ایمنی بدن را افزایش می دهد و از بروز سرما خوردگی فصلی جلوگیری میکند.
• ال کارنتین مغز را از آسیب های مرتبط به سن یا استرس محافظت کرده و مصرف آن در سالخوردگان به عملکرد مغز کمک میکند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور اولویت اول این معاونت در حوزه گیاهان دارویی را صادرات اعلام کرد و گفت: صادرات دنیا در زمینه گیاهان دارویی بالغ بر 100 میلیارد دلار است که ایران در این حوزه 450 میلیون دلار صادرات دارد که بیشتر مربوط به زعفران است.

 دکتر ستاری در مراسم افتتاح دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران با اشاره به پتانسیل‌های کشور در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی بر ضرورت صادرات گیاهان دارویی که می‌تواند نقش موثری را در اقتصاد کشور داشته باشد، تاکید کرد.

وی تصریح کرد: البته در این زمینه خلاء‌های فراوانی داریم که بر این اساس معاونت علمی اولویت اصلی خود را صادرات گیاهان دارویی در نظر گرفته است.

ستاری همچنین با اشاره به مظلومیت دانشمندانی همچون ابن‌سینا و رازی در حوزه گیاهان دارویی و ترجمه نشدن کامل کتب آنها تصریح کرد: در این نمایشگاه بخش‌هایی از کتاب قانون ابن‌سینا به زبان امروزی ترجمه شده و مورد رونمایی قرار گرفت.

همچنین جلد هفتم و هشتم کتاب الحاوی که توسط گروهی از فرهیختگان و آشنایان به تاریخ پزشکی تدوین، تنظیم و گردآوری شده است برای اولین بار در کشور به زیور طبع آراسته و رونمایی شد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر این که معاونت با تمام توان خود از شرکتهای فعال در حوزه گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران حمایت لازم را به عمل خواهد آورد، اظهار امیدواری کرد که نمایشگاه امسال دید جدیدی را برای مسوولان به همراه داشته باشد و همچنین مردم را با پیشرفت‌های صورت گرفته آشنا کند.

ستاری در پایان همچنین اظهار امیدواری کرد که دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران، آغازی برای صادرات جدی گیاهان دارویی باشد.

یکی از موضوعاتی که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته، آزمایش و اثبات کاربرد سنتی گیاهان دارویی با استفاده از تحقیقات و روش‌های مدرن علمی است.
 

بر این اساس با امید به دستیابی به داروهای مکمل و جایگزینی برای درمان بیماری های مختلف و بخصوص بیماری های دستگاه عصبی، تحقیقات فراوانی در مراکز معتبر علمی در سطح دنیا انجام شده است. در تحقیقات اخیر و آزمایشاتی که روی حیوانات و انسان ها انجام شده است، اثرات مفید گیاه زعفران و مواد استخراج شده از آن در درمان و کنترل علائم بیماری آلزایمر و همچنین پیشگیری و درمان دیگر اختلالات مربوط به حافظه انجام شده است. یکی از شرکت های دانش بنیان ستاد علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با همکاری دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و بیمارستان های وابسته به این مرکز دانشگاهی، پس از انجام آزمون های بالینی متعدد برای نخستین بار دارویی گیاهی با قابلیت کاهش علائم بیماری آلزایمر تولید کرده است که اثرات جانبی داروهای شیمیایی را ندارد. پس از شش سال کارآزمایی های متعدد و آزمایشات بالینی مطلوب ترین مواد موثره و چگونگی حفظ آنها نیز کشف شده که در ساخت کپسول های گیاهی موسوم به «سافروتین» مورد استفاده قرار گرفته است.

مهندس جمال الدین جلالی، رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان گیاهان سبز زندگی و مجری این طرح تحقیقاتی در گفت و گو با جام جم می گوید: در نخستین مرحله از این طرح تحقیقاتی ما اثر سافروتین را با داروی «دونپزیل» که از داروهای مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا در درمان بیماری آلزایمر است، مقایسه کرده ایم. در سمیناری که بتازگی در لندن و با حضور 350 نفر از متخصصان آلزایمر از سراسر دنیا برگزار شد، نتیجه مقایسه این دارو با داروی دیگری به نام «ممانتین» ارائه شد و تاثیر داروی سافروتین در کنترل و بهبود علائم بیماری آلزایمر مورد تائید قرار گرفت. آزمایشات بالینی نشان می دهد این دارو با اثرات قوی ترین دارویی که در دنیا در درمان بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار می گیرد، مطابقت دارد. تا زمانی که این دارو به عنوان یک اختراع بین المللی ثبت نشود، نمی توانیم این دارو را به بازار عرضه کنیم. ما به دنبال ثبت بین المللی در کانادا هستیم که مقدمات این کار انجام شده است.

به گفته جلالی، زعفران یک محصول ملی ایرانی و استراتژیک است. از دوره مادها این محصول در هگمتانه همدان کشت می شد و بعد از آن در گستره مرزهای کشور به دیگر نقاط ایران نیز منتقل شده است. این محصول برای نخستین بار از سوی مسلمانان به اروپا و آفریقا راه پیدا کرده و در آنجا کشت شده است. پس از آن در هندوستان، نواحی جنوبی چین و افغانستان هم این محصول کشت شده است. اما زادگاه این محصول ایران است و بیش از 90 درصد زعفران تولیدی در سطح دنیا در ایران تولید می شود. ابن سینا، قدیمی ترین محققی است که درباره تاثیر زعفران بر عملکرد حافظه تحقیق کرد و تاثیر این گیاه را بر خلق و خوی افراد مورد بررسی قرار داده است. تحقیقات اخیر نشان داده است این گیاه نه تنها ضدافسردگی است، بلکه می تواند در بهبود دید چشم و بینایی نیز تاثیرگذار باشد. اکنون تحقیقاتی درباره تاثیر این دارو بر بینایی و درمان ضایعات نخاعی انجام شده است. این طرح تحقیقاتی با همکاری محققان این شرکت و دکتر شاهین آخوند زاده، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و سرپرست بخش تحقیقات بیمارستان روزبه تهران انجام شده است.

آلزایمر را باید جدی گرفت

بیماری آلزایمر به عنوان یکی از شایع ترین علل زوال عقل شناسایی شده است. این بیماری برای بیمار و اطرافیان او و حتی جامعه بار اقتصادی، اجتماعی و روانی بالایی دارد. بر اساس گزارش اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، شیوع زوال عقل در دنیا به 56 میلیون نفر رسیده است که پیش بینی می شود این رقم در سال 2030 تا دو برابر و در سال 2050 تا سه برابر افزایش پیدا کند. در بیش از 70 درصد بیماران، زوال عقل ناشی از ابتلا به بیماری آلزایمر است.

جلالی با اشاره به تاثیر افزایش سن در شیوع این بیماری می گوید: علامت مشخصه ابتلا به بیماری آلزایمر بروز اختلالات شناختی است که مهم ترین آن اختلال در عملکرد حافظه است. اختلال در گفتار، افسردگی، مشکلات رفتاری، بی قراری، روان پریشی و ناتوانی در تشخیص زمان و مکان از دیگر علائم این بیماری است. اختلال در عملکرد حافظه موجب افزایش بار مراقبت از این گروه از بیماران می شود. بیماری آلزایمر در فهرست ده علل مرگ ناشی از یک بیماری قرار گرفته و مرگ ناشی از این بیماری در سال های اخیر به میزان چشمگیری افزایش یافته است. بنابراین با توجه به این موضوع و همچنین درنظر گرفتن بار سنگین اجتماعی بیماری و همچنین ارزش بالای کیفیت زندگی در دوران سالمندی، درمان و کنترل موثر بیماری آلزایمر بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

به گفته مجری این طرح، گرچه تحقیقات فراوانی در این زمینه انجام شده است، اما تاکنون درمان و علاج قطعی برای این بیماری ارائه نشده است. داروهایی که اثر آنها در کنترل این بیماری به اثبات رسیده و مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته، داروهایی است که درمان قطعی محسوب نمی شود. گاهی عوارض جانبی ناشی از مصرف این دارو به اندازه ای برای فرد غیر قابل تحمل می شود که بیمار نمی تواند درمان دارویی را ادامه دهد. در سال های اخیر تحقیقات گسترده ای برای دستیابی به رویکردها و داروهای جدید در درمان بیماری آلزایمر انجام شده است که با توجه به نداشتن کارایی مناسب و برخورداری از عوارض جانبی متعدد در بیشتر موارد تحقیقات انجام شده در این زمینه به تعدیل عوامل زمینه ساز این بیماری یا افزایش کارکردهای شناختی بیماران از طریق راه های جایگزین متمرکز شده است. طب مکمل و جایگزین بویژه داروهای مشتق شده از گیاهان از حوزه هایی است که در سال های اخیر در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از داروهایی که امروزه در درمان اختلالات دستگاه اعصاب مرکزی به کار برده می شود، نخستین بار از گیاهان دارویی استخراج شده که با گذشت زمان به تولید انبوه صنعتی رسیده است. داشتن عوارض جانبی کمتر، پاسخ درمانی بهتر و هزینه های درمانی کمتر از مهم ترین ویژگی هایی است که موجب شده گیاهان دارویی و مواد مشتق شده از آنها در درمان بیماری آلزایمر مورد توجه قرار گیرد.

چرا زعفران؟

جلالی با اشاره به بررسی ها و مطالعات انجام شده در زمینه استفاده از داروی گیاهی زعفران در پیشگیری، کنترل و بهبود علائم بیماری آلزایمر این طور توضیح می دهد: از سوی دیگر مطالعات انجام شده نشان داده است بیمارانی که به آلزایمر مبتلا می شوند به علل مختلف بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند که متاسفانه این موضوع کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این در حالی است که ابتلا به افسردگی در بیماران مبتلا به آلزایمر موجب افزایش سرعت تحلیل توانایی های شناختی و پیشرفت بیماری، افزایش هزینه و بار مراقبت از بیماران و افزایش مصرف دارو شده و می تواند نقش بسیار مهمی در ناتوانی ناشی از بیماری آلزایمر داشته باشد.

در این طرح تحقیقاتی، در پنج مطالعه کارآزمایی بالینی جداگانه نقش موثر داروی زعفران در بهبود علائم بیماری افسردگی به اثبات رسیده است. علاوه بر این نقش رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو در ایجاد بیماری هایی که به تحلیل اعصاب منجر می شود و همچنین در ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی و سرطان ها مورد تائید بسیاری از محققان و دانشمندان قرار گرفته است. زعفران یک آنتی اکسیدان قوی و حمل کننده رادیکال های آزاد است که استفاده از آن در درمان این گروه از بیماران می تواند در تقویت حافظه و کنترل علائم بیماری آلزایمر تاثیرگذار باشد.

مجری این طرح تحقیقاتی می افزاید: کپسول سافروتین یک داروی گیاهی و حاصل تلاش، تحقیق و سرمایه گذاری برای استخراج، تخلیص و فرآوری عصاره زعفران است که برای رسیدن به این موفقیت آزمایش های حیوانی و انسانی متعددی انجام شده است. هر کپسول سافروتین حاوی 15 میلی گرم عصاره استاندارد شده زعفران است که ماده موثره آن «کروسین» است. مطالعات بالینی نشان داده است تجویز داروی سافروتین با دوز 30 میلی گرم در روز یعنی هر 12 ساعت یک کپسول بهترین تاثیر را در کنترل و بهبود علائم بیماری آلزایمر دارد. ما امیدواریم با تولید و عرضه این دارو گامی موثر در بهبود سلامت و ارتقای زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر و پیشگیری از بروز و پیشرفت این بیماری برداشته شود.

تاثیر زعفران در پیشگیری و کاهش علائم بیماری آلزایمر

از گذشته های دور، زعفران به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند که فواید فراوانی در حوزه طب و پزشکی دارد، شناخته می شد. زعفران از مواد مختلفی تشکیل شده است که اصلی ترین آن کاروتنوئید ها هستند. بر همین اساس از سال ها پیش از زعفران به عنوان دارویی برای درمان بیماری های دستگاه اعصاب مرکزی مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات حافظه، بیماری های قلبی ـ عروقی، بیماری های تنفسی و همچنین بیماری های گوارشی استفاده می شد. گرچه تحقیقات فراوانی درباره علت اصلی ایجاد و پیشرفت بیماری آلزایمر انجام شده، اما هنوز عامل اصلی تاثیرگذار در بروز و پیشرفت این بیماری شناخته نشده است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد کورسین که ماده ای مشتق شده از زعفران است، می تواند در کاهش مرگ سلول های مغزی تاثیر گذار باشد. این ماده مانع از تجمع پلاک های پیری می شود. علاوه بر این، نقش زعفران به عنوان یک ماده ضدالتهابی و آنتی اکسیدان به اثبات رسیده است. بر اساس مطالعات انجام شده کاهش سطح سروتونین و فعالیت آن در مغز می تواند از عوامل تاثیر گذار در ابتلا به بیماری آلزایمر باشد و جالب این که اثر مثبت زعفران بر افزایش فعالیت سروتونین در مغز که در مطالعه روی داروهای جدید ضد آلزایمر مورد توجه است در مطالعات متعددی به اثبات رسیده است. همچنین مطالعات متعددی در زمینه اثرات مفید زعفران بر بهبود علائم بیماری آلزایمر در حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است که بیشتر آنها در بهبود تست های رفتاری و جنبه های مختلف حافظه تمرکز داشته است. این مطالعات نقش موثر زعفران و موارد مشتق شده از این گیاه در بهبود حافظه را مورد تائید قرار می دهد.

نتایج تحقیقات محققان آمریکایی نشان می دهد مصرف دوزهای بالای ویتامین C در طول شیمی درمانی می تواند اثر ضدسرطانی شیمی درمانی را تقویت کند.

 محققان دانشگاه کانزاس در آمریکا می گویند وارد کردن ویتامین سی (C) از طریق تزریق می تواند یک روش درمانی بی خطر، موثر و کم هزینه برای درمان سرطان های تخمدان و دیگر سرطان ها باشد.

به گفته محققان ویتامین C سال هاست به عنوان یک روش جایگزین برای درمان سرطان استفاده می شود

اما نتایج تحقیقات جدید دانشمندان نشان می دهد هنگامی که ویتامین سی (C) از طریق خوراکی وارد بدن شود، مازاد آن به سرعت دفع می شود و تاثیر چندانی نخواهد داشت. اما زمانی که این ویتامین با تزریق وارد بدن شود، بیشتر جذب می شود و می تواند سلول های سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلول های طبیعی از بین ببرد.

در این بررسی، محققان ویتامین C را به سلول های سرطانی تخمدان در موش و در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته تخمدان تزریق کردند و دریافتند سلول های سرطان تخمدان به این روش پاسخ مثبت دادند ولی به سلول های سالم آسیبی نرسید.

شرح نتایج کامل این تحقیق در نشریه Science Translational Medicineبه چاپ رسیده است.


صفحه46 از72