• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User


یکی از جدیدترین خبرهای تغذیه‌ای که امروزه به گوش می‌رسد اندر خواص جینسنگ است؛ با این همه خبرهای مختلف ممکن است به این فکر بیفتید که واقعاً این جینسنگ برای چه خوب است؟ و یا این که اصلاً این جینسنگ چیست؟

مزیت‌ها و فواید جینسنگ یا جینسینگ فراوان است. به قدری که مطالبی که در اینجا خواهیم گفت به هیچ‌وجه تمام آن را بازگو نخواهد کرد؛ اما برای شناخت اولیه و دانستن برخی از مهم‌ترین خواص آن می‌تواند مفید باشد.

جینسنگ(ginseng) یکی از یازده گیاه از گونه‌های کند رشد گیاهان چند ساله است، دارای ریشه‌های گوشتی و عضوی از خانواده گیاهان Panax است. جینسنگ تنها در برخی مناطق خاص دنیا پیدا می‌شود؛ مثل نیمکره شمالی، در شمال امریکا و در آسیای شرقی (مخصوصاً در کره شمالی، در چین شمالی (منچور) و سیبری شرقی) و در آب و هوای سرد.  

البته یک نوع جینسنگ هم وجود دارد که در آب و هوای کمی گرم‌تر هم رشد می‌کند. این نوع جینسنگ در اصل در جنگل‌های ویتنام کشف شده است. باور مردم بر این بود که جینسنگ قدرت بالایی در افزایش سطح سلامتی و نیز حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها دارد. آن‌ها جینسنگ را به طور روزانه در غذاهای خود مصرف می‌کردند و همچنین ارزش زیادی در طب سنتی برای آن قائل بوده‌اند.  با این همه در کشور ما ایران بیشتر مصرف جینسنگ به صورت مصرف مکمل‌های خوراکی حاوی جینسنگ است که از داروخانه‌ها تهیه می‌شود. ما کمتر کسی را می‌بینیم که در ایران جینسنگ را به صورت خام و منبع طبیعی آن مصرف کند. هرچند اگر بتوان آن را به صورت تازه از گیاه آن مصرف کرد بدون شک موثرتر و پرفایده‌تر خواهد بود.

 اما واقعاً جینسنگ چه فایده‌هایی برای بدن دارد؟
همان طور که گفتیم در زمان‌های قدیم از جینسنگ برای درمان انواعی از بیماری‌ها استفاده می‌شده است. امروزه نیز طب مدرن فواید زیادی را برای جینسنگ مطرح کرده است. از جمله اینکه:

جینسنگ نقش موثری در درمان دیابت نوع 2 دارد
مصرف ریشه‌های گوشتی جینسنگ در میان غذاهای مصرفی روزانه می‌تواند نقش مهمی به عنوان یک محرک قوی داشته باشد. همان طور که می‌دانید در دیابت نوع 2 مشکل اصلی کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین است. مصرف جینسنگ با کاهش مقاومت به انسولین می‌تواند کمک درمانی برای دیابت نوع 2 باشد.

مطالعات زیادی نیز نشان داده‌اند که مصرف جینسنگ تأثیر قابل‌توجهی در کاهش قندخون ناشتا و نیز قندخون 2 ساعته داشته است. اگرچه برای رسیدن به نتایج قطعی‌تر در خصوص میزان تأثیرگذاری جینسنگ بر قند خون به مطالعات بیشتری نیاز داریم.

 افزایش سطح انرژی و کاهش خستگی
جینسنگ را می‌توان به عنوان یک محرک جسمی و فکری در نظر گرفت. مصرف این ماده غذایی به دلیل توانایی در افزایش سوخت و ساز و انرژی بدن می‌تواند در کاهش خستگی و تقویت فعالیت‌های مغزی کمک‌کننده باشد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف جینسنگ حتی می‌تواند توانایی‌های فکر و شناختی را نیز تقویت کند. پس وارد کردن آن به رژیم غذایی دانش‌آموزان باید فواید زیادی داشته باشد.

مزایای جینسنگ برای رشد مو و سلامت پوست
مزایای جینسنگ در سلامت پوست و مو از پرطرفدارترین ویژگی‌های آن است. حتی خیلی از افراد فقط و فقط به خاطر این ویژگی است که تمایل به مصرف جینسنگ دارند. برخی مطالعات انجام‌شده در اوزاکا و ژاپن می‌گویند که مصرف گیاه جینسنگ نقش مهمی در مقابله با ریزش موی مردانه و پیشگیری از طاسی مردانه داشته است. البته این نتیجه هم بیش از حد رویایی است و نمی‌توان گفت جینسنگ واقعاً آن قدر قوی است که حتی از طاسی هورمونی و ژنتیکی پیشگیری کند؛ اما به هر حال می‌توان آن را به عنوان یک مکمل قوی در حفظ سلامت موها و کاهش ریزش مو در نظر گرفت.

نوشیدن چای جینسنگ و سایر نوشیدنی‌های حاوی جینسنگ می‌تواند تأثیرات خوبی بر شادابی پوست داشته باشد. به نظر می‌رسد یکی از دلایل این تأثیرات جینسنگ افزایش اکسیژن‌رسانی به سلول‌های پوستی باشد. جینسنگ همچنین جریان خون به عروق زیرپوستی را افزایش می‌دهد، پس باعث تقویت تغذیه سلول‌ها و برداشت سموم و کاهش رادیکال‌های آزاد تجمع یافته در اطراف سلول‌های پوستی خواهد شد.

 جینسنگ و کاهش وزن
ممکن است شما تمام این فوایدی را که برای جینسنگ گفتیم شنیده باشید؛ اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید جینسنگ می‌تواند برای کاهش وزن هم مفید باشد. انرژی‌ای که جینسنگ به بدن می‌دهد باعث می‌شود فرد دیرتر احساس خستگی کند. پس می‌تواند فعالیت بیشتری داشته باشد، ورزش کند و کالری بسوزاند. یکی دیگر از دلایل مفید بودن جینسنگ برای کاهش وزن تأثیر آن بر سوخت و ساز و تنظیم قند خون است. در واقع جینسنگ با کاهش تبدیل قند خون به چربی هم باعث تنظیم قند خون شده و هم از تجمع چربی جلوگیری می‌کند. البته این را هم بگوییم اگر فردی رژیم غذایی غلط و چاق‌کننده داشته باشد نمی‌توانیم بگوییم مصرف جینسنگ در این رژیم معجزه می‌کند و فرد لاغر می‌شود. فراموش نکنید رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی بیش‌ترین اهمیت را در کاهش وزن دارد. حالا مصرف جینسنگ در کنار این‌ها روند کاهش وزن را آسان‌تر و سریع‌تر خواهد کرد.

مزایای جینسنگ برای خانم‌ها چیست؟
در طب گیاهی، جینسنگ یکی از بهترین‌ها در درمان بیماری‌های مخصوص خانم‌ها از جمله اختلالات قاعدگی و سندرم قبل از قاعدگی است. البته تأثیر آن بر تأخیر یائسگی و همچنین کاهش مشکلات و عوارض یائسگی هم طرفدارهای زیادی دارد. به نظر می‌رسد مصرف جینسنگ با افزایش ترشح هورمون استروژن از تخمدان‌ها، تأثیرات خود را خواهد داشت. با توجه به اینکه یکی از مشکلات شایع بعد از یائسگی خانم‌ها افزایش وزن و چاقی شکمی است، تأثیر جینسنگ در افزایش ترشح استروژن را می‌تواند یکی دیگر از علت‌های موثر بودن آن بر کاهش وزن دانست.
 


به گفته‌ یک متخصص ارتوپد، با استفاده از سلول‌های بنیادی می‌توان آرتروز را به روشی موثر بدون داشتن عوارض جانبی، درمان کرد.
 متخصص ارتوپدی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه زانو یکی از مهم‌ترین مفاصل بدن جهت راه رفتن و حرکت است، گفت: سلامت این مفصل، امری حیاتی و مهم برای زندگی، انجام حرکات طبیعی و بدون درد است. برای سالم نگه داشتن زانو باید ساختار آن را بهتر بشناسیم.وی افزود: عناصر تشکیل‌دهنده زانو شامل قسمت تحتانی استخوان ران، قسمت فوقانی استخوان ساق، استخوان کشکک، کیسه مفصلی، لیکامان‌های نگه دارنده، منیسک‌ها و غضروف هیالین است. کل سطح زانو را غضروف هیالین می‌پوشاند و موجب حرکت بدون درد و کم اصطکاک سطوح استخوانی تشکیل‌دهنده زانو می‌شود. در واقع این غضروف اصلی‌ترین عضو تشکیل‌دهنده مفصل زانو به شمار می‌رود. توکلی با اشاره به اینکه غضروف هیلالین از زمان تولد تا بلوغ رشد نموده و به ضخامتی متناسب با جثه فرد می‌رسد، توضیح داد: یکی از خصوصیات منحصربه‌فرد این نوع غضروف نداشتن جریان خون و عدم توانایی در رشد و تشکیل مجدد است به طوری که با افزایش سن فرد و در اثر استرس‌های فیزیکی، شیمیایی، ضربه و... شکاف‌هایی دراین ماده ایجاد می‌شود که منجر به نازک شدن و از دست رفتن عملکرد ویژه آن خواهد شد. در نهایت با از دست رفتن بیش از نیمی از ضخامت آن، غضروف به تدریج عملکرد طبیعی خود را ازدست می‌دهد و درد زانو آغاز می‌شود که این بیماری را آرتروز زانو می‌گویند.عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با بیان اینکه آرتروز می‌تواند اولیه یا ثانویه باشد، در توضیح انواع مختلف آرتروز گفت: آرتروز اولیه در افرادی که استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری را دارند با افزایش سن بروز می‌کند. آرتروز ثانویه در مرحله پایانی هر یک از بیماری‌های دیگر تخریب کننده زانو مشاهده می‌شود.وی درباره‌ نحوه درمان آرتروز زانو، تشریح کرد: درمان به موقع و مناسب آرتروز می‌تواند منجر به عدم از دست رفتن عملکرد زانو و جلوگیری از انجام عمل تعویض مفصل زانو (مفصل مصنوعی) شود که متاسفانه در مراحل انتهایی این بیماری، تنها روش درمانی موثر است.توکلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، جدیدترین روش درمانی آرتروز زانو در ایران را این‌‌گونه معرفی کرد: استفاده از سلول‌های بنیادی خود فرد جهت ترمیم شکاف‌های ایجاد شده در غضروف و افزایش ضخامت آن، جدیدترین روش درمانی آرتروز در کشور است. در این روش ابتدا سلول‌های بنیادی و زایای خود فرد را از بافت‌هایی نظیر مغز استخوان یا چربی، استخراج و جداسازی می‌کنند و پس از تکثیر آنها، با انجام عمل جراحی بسته (آرتروسکوپی زانو)، این سلول‌های بنیادی را در محل آسیب خورده قرار می‌دهند.وی با بیان اینکه در حال حاضر این روش با توجه به اثربخشی فراوان و نداشتن عوارض جانبی به‌عنوان درمانی موثر برای آرتروز و سایر آسیب‌های غضروفی زانو کاربرد جهانی پیدا کرده است، گفت: علاوه‌بر این، با توجه به افزایش سرعت چشمگیر ترمیم ضایعات غضروفی و لیگامانی و بهبود کیفیت درمان در این روش، درمان با سلول‌های بنیادی جایگاه ویژه‌ای در رویکرد نوین درمانی در کشور پیدا کرده است.این متخصص ارتوپدی، افزود: این روش در افراد ورزشکار و طب ورزش نیز جایگاه خاصی دارد و به ورزشکاران کمک می‌کند که هرچه سریع‌تر بتوانند سلامتی مفصل زانوی خود را به‌دست آورند.
یاقوت رویان  برای درمان این بیماری مکمل Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده که در درمان آرتروز نقش بسزایی دارد، این محصول گیاهی بوده و از طریق داروخانه هاس سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است.

مطالعات اخیر دانشمندان آمریکایی نشان می دهد می توان طول عمر انسان را افزایش داد و کلیدی برای بهبود سلامت سالمندان پیدا کرد.
 محققان آمریکایی دریافتند پروتئینی به نام SIRT1 می تواند منجر به افزایش طول عمر در موش ها شود و شروع مشکلات سلامتی وابسته به سن را به تاخیر بیاندازد.

همچنین این پروتئین می تواند سلامت عمومی موش ها را بهبود بخشیده و به کاهش کلسترول و حتی از بین رفتن بیماری دیابت بیانجامد.

محققان موسسه ملی بهداشت آمریکا اثر یک مولکول کوچک که SIRT1 را فعال می کنداز نظر تاثیر بر سلامت و طول عمر روی موش ها آزمایش کردند. این مولکول کوچک SIRT1720 نام دارد.

پژوهشگران دریافتند که SRT1720 به طور قابل توجهی طول عمر موش ها را (به طور متوسط 8.8 درصد) افزایش می دهد.

این مکمل همچنین وزن بدن و درصد چربی بدن را کاهش می دهد و عملکرد عضلانی و هماهنگی حرکتی در طول زندگی حیوانات را بهبود می بخشد.

محققان می گویند هرچند این مطالعه در حال حاضر تنها روی موش انجام شده است، اما آنها می توانند در نهایت آن را روی انسان استفاده کنند.

با توجه به خواص درمانی روغن ماهی، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که از مکمل های آن به طور روزانه استفاده شود.

مصرف مکمل های روغن ماهی بارها در رسانه های مختلف توصیه شده است؛ ولی بسیاری از افراد دلیل محبوبیت این ماده غذایی نزد پزشکان را نمی دانند.

15 مورد از مهمترین اثرات دارویی اسید امگا 3 موجود در روغن ماهی به قرار زیر هستند:

مصرف اسید امگا 3 خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سندرم حاد کرونر و مرگ و میر ناشی از حملات قلبی را کاهش می دهد.

اسید چرب امگا 3 از بروز بیماری های زوال شناختی و مخصوصا آلزایمر جلوگیری می کند.

اسید چرب امگا 3 خطر بروز سکته مغزی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

یکی از مهمترین اثرات مصرف روغن ماهی، تاثیر آن بر روی متابولیسم گلوکز است. این ماده غذایی حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد و قادر به کنترل قند خون است؛ با این اوصاف احتمال بروز دیابت نوع 2 کاهش می یابد.

روغن ماهی چربی خون و کبد را کاهش می دهد و مانع از انباشتگی پلاک و لخته در داخل شریان ها می شود. این ماده غذایی باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود.

درمان بیماری ورم مفاصل با استفاده از این ماده غذایی ممکن است.

بسیاری از اختلالات پوستی با استفاده از روغن ماهی قابل درمان هستند.

برخی از مواد غذایی حاوی امگا 3 عبارتند از :

•    گل کلم

•    ماهی آزاد

•    میگو

•    دانه سویا

•    ساردین

•    گردو

•    دانه کتان

•    بلغور جوی دوسر

متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند که حتی در صورت مصرف 3 یا 4 بار ماهی در هفته، از مکمل های امگا 3 به صورت روزانه استفاده شود.

هلدینگ یاقوت رویان مکمل FERRO IRON را وارد بازار نموده است که که به دلیل دارا بودن ویتامین c موجود در آن، جذب آهن را افزایش می دهد و همچنین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید در این فرآورده سبب افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود،
این مکمل به دلیل دارا بودن ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هایی از قبیل آنفلوانزا را ایفا می کند و به نحو شایسته ای به تولید و سنتز کلاژن کمک می کند که موجب سلامت غشاء مخاطی، لثه ها و پوست می شود. این محصول بسیار مفید تولید ESI ایتالیا بوده و از طریق دارو خانه های سراسر کشور در دسترس می باشد.

نشانه هاي کم خونی شامل ضعف عمومي، خستگي مزمن، کم حوصلگي، حساسيت به سرما، تحريک پذيري وتغییرات رفتاری وگوشه گیری در کودکان وافسردگي رنگ پريدگي، سردرد، سرگيجه، ،بي اشتهايي، سوء هاضمه و سوزن شدن انگشتان دست و پاست و در مراحل پيشرفته تر، تنگي نفس به همراه تپش قلب نمایان می شود.
ريزمغذي ها شامل ويتامين ها و املاح در مقايسه با کربوهيدرات ها، پروتئين ها و چربي ها به مقادير جزئي براي فعاليت هاي حياتي بدن ضروري هستند.درکشور ما کمبود برخي از انواع ريزمغذي ها به ويژه کمبود آهن، روي، کلسيم، ويتامين هاي A و D
از مشکلات شايع تغذيه اي در گروه هاي آسيب پذير از جمله کودکان زير۵ سال وزنان سنین باروری است .
 اهن یکی از این ریز مغذی هاست عنوان کرد:آهن يک ماده مغذي مورد نياز براي ادامه حيات و اساسي ترين ماده اوليه براي ساختن گلبول هاي قرمز خون است که اکسيژن را به سلول هاي بدن می رساند.کمبود آهــن و کم خوني ناشي از آن در نقاط مختلف کشور يکي از مشکلات اصلي تغذيه اي است به طوري که در حدود يک چهارم زنان سنين باروري (۱۵ تا ۴۹ سال) و بیشتر از یک سوم کودکان زیر ۲ سال کشور به کمبود آهن و کم خوني ناشي از آن مبتلا هستند.
چنان چه براي ساختن گلبول هاي قرمز خون، آهن به مقدار کافي در دسترس نباشد، ابتدا فرد از ذخائر آهن بدن خود استفاده مي کند و زماني که کمبود آهن ادامه يابد، ذخائر بدن تخليه مي شود و کم خوني فقر آهن بروز مي کند. کم خوني فقر آهن با عوارضي مانندکاهش مقاومت بدن در برابر عفونت، کاهش بهره هوشي کودکان، کاهش قدرت يادگيري در کودکان و کاهش ظرفيت و توان کاري همراه است .

کم خونی مادرباردار به دلیل کمبود اهن سبب تاخیر رشدجنین ،تولد نوزاد باوزن کم (کمتر از ۲۵۰۰گرم) وافزایش مرگ ومیر حول وحوش زایمان می شود. ازدست دادن خون به هنگام زایمان برای مادری که دچار کم خونی شدید است بسیار خطرناک است وممکن است موجب مرگ مادر بشود.
در صورت نبودن پيشگيري و کنترل لازم، در نهايت پيامدهاي نامطلوب اجتماعي، اقتصادي را به دنبال خواهد داشت اظهار کرد:علل کمبود آهن و کم خوني فقر آهن میتواند کمبود آهن در برنامه غذايي روزانه، پايين بودن جذب آهن رژيم غذايي (غذاهاي گياهي مثل غلات ،حبوبات و سبزي ها)،افزايش نياز بدن به آهن (در بارداري، رشد مانند کودکي و
نوجواني)،عادات و الگوهاي نامناسب غذايي مانند مصرف چاي همراه با غذا يا بلافاصله بعد از غذا ويا استفاده از نان هايي که در تهيه آن ها از جوش شيرين استفاده شده است ، که موجب کاهش جذب آهن به مقدارزیاد می شود،شروع نکردن به موقع تغذيه تکميلي يا نامناسب بودن آن ،تخليه ذخائر آهن در بدن زنان به علت بارداري هاي مکرر و با فاصله کمتر از ۳ سال ،ابتلاء به آلودگي هاي انگلي مانند کرم قلاب دار، ژيارديا و مالاريا ،بيماري هاي عفوني مکرر بخصوص بیماری های اسهالی وعفونت های تنفسی که بدلیل کاهش اشتها وکاهش جذب مواد مغذی موجب کمبود آهن می شود.
نشانه هاي کم خــوني بــه شدت کاهش ذخيره آهن بدن بستگي دارد ولي به طور کلي نشانه هاي زير در کم خوني ديده مي شودضعف عمومي، خستگي مزمن، کم حوصلگي، حساسيت به سرما، تحريک پذيري وتغییرات رفتاری وگوشه گیری در کودکان وافسردگي رنگ پريدگي، سردرد، سرگيجه، بي خوابي، تاري ديد و آمادگي براي سرماخوردگي و عفونت ،بي اشتهايي، سوء هاضمه و سوزن شدن انگشتان دست و پاست.

در مراحل پيشرفته تر، تنگي نفس به همراه تپش قلب ،در صورت وجود علائم کم خوني بايد به پزشک مراجعه شود تا ضمن آزمايش خون، در صورت کم خوني درمان زير نظر پزشک انجام شود.


در تحقیقات سال‌های اخیر در مورد گیاهان موثر در مشکلات عصبی (روحی روانی) تعدادی گیاه به عنوان شاخص انتخاب شده‌اند، از آن جمله گل ساعتی، سنبل‌الطیب، اکلیل کوهی، اسطوخودوس، بادرنجبویه و علف چای می‌باشد.

یکی از رایج‌ترین اختلالات روانی کاهش یا عدم آرامش است. گرچه تلاش محققان و دانشمندان باعث کشف داروهای شیمیایی متعدد برای رفع این مشکلات شده ولی عوارض جانبی این‌گونه داروها به خصوص در طولانی‌مدت باعث نگرانی مصرف‌کنندگان آن‌هاست. به همین دلیل از چند دهه قبل، تلاش برای تهیه داروهایی با منشأ گیاهی به منظور آرام‌بخشی شروع شده و با کمک تجربه‌های ارزشمند گذشتگان و علوم پیشرفته امروزی، داروهای گیاهی مختلفی با اثر آرام‌بخش و ضدافسردگی و به شکل نوین تهیه شده است. از بین گیاهانی که از قدیم به این منظور استفاده می‌شده‌اند و امروزه با صنایع داروسازی جدید به فرآورده‌های نوین تبدیل شده‌اند، می‌توان گیاهان سنبل‌الطیب (علف گربه)، رزماری (اکلیل کوهی)، بادرنجبویه (ملیس)، گل ساعتی، نعناع، رازک و... را نام برد.

سنبل‌الطیب
گیاه سنبل‌الطیب با نام فارسی علف گربه از قدیم به عنوان آرام‌بخش و برای رفع بی‌خوابی استفاده می‌شده است. قسمت مورد استفاده این گیاه، ریشه‌های آن است که بوی خاصی دارد و می‌تواند باعث سرمستی گربه شود به همین دلیل این‌گونه نامیده می‌شود. مصرف سنتی آن به صورت 5 گرم ریشه‌های له شده و جوشانده است و می‌توان روزی یک یا دو نوبت از آن مقدار استفاده کرد ولی امروز از این ریشه‌ها در صنایع داروسازی فرآورده‌هایی به شکل قرص، کپسول و قطره تهیه می‌شود که می‌توان به راحتی از آن‌ها استفاده کرد. نکته قابل اهمیت و احتیاط این است که داروهای ساخته شده از این گیاه را نباید به مدت طولانی مصرف کرد و باید پس از دو یا سه هفته مصرف آن برای یک یا دو هفته قطع شود.

رزماری
قسمت مورد استفاده گیاه رزماری (اکلیل کوهی) برگ‌های معطر آن است که از قدیم به صورت دم‌کرده به عنوان آرام‌بخش مورد استفاده بوده است. امروزه از این گیاه فرآورده‌هایی به اشکال مختلف تهیه می‌شود که می‌توان از آن‌ها به راحتی استفاده کرد. مصرف سنتی آن به صورت دم‌کرده است. برای این کار می‌توان 5 گرم گیاه را خرد کرد و روی آن یک لیوان آب جوش ریخت و به مدت 20 دقیقه روی بخار قرار داد سپس آن را صاف کرد و نوشید. می‌توان مصرف این مقدار را دو بار در روز تکرار کرد و بهتر است یک نوبت آن شب، هنگام خواب باشد.
 
گل ساعتی
قسمت مورد استفاده گیاه گل ساعتی گل‌های آن است که بسیار زیباست. این گیاه از قدیم به عنوان آرام‌بخش و برای رفع بی‌خوابی مورد استفاده بوده است. امروزه نیز در صنایع داروسازی از آن فرآورده‌های مختلفی تهیه می‌کنند. مصرف سنتی آن به صورت دم‌کرده است و می‌توان حدود 5 تا 7 گرم از گل‌های خشک آن را به صورت دم‌کرده هر روز استفاده کرد. نکته مهم و مورد احتیاط این است که فرآورده‌های این گیاه نیز به طور ممتد و طولانی‌مدت نباید استفاده کرد زیرا آلکالوئیدی در آن وجود دارد که می‌تواند باعث وابستگی شود بنابراین بهتر است مصرف آن دوره‌ای باشد و پس از مدتی مصرف قطع و بعد از مدتی دوباره شروع شود.

بادرنجبویه
بادرنجبویه گیاهی با نام علمی Melissa officinalis و از خانواده نعناع می‌باشد. شباهت ظاهری زیادی به نعناع دارد ولی برگ‌ها نازک‌تر، سبز کمرنگ و دارای بوی مطبوع و متفاوت از نعناع است. گرچه این گیاه دارای خواص زیاد و متعددی از جمله خواص ضدویروس، ضدآلزایمر، ضدنفخ و درد و اسپاسم می‌باشد ولی یکی از اثرات آن آرام‌بخش و رفع بدخوابی است. از بادرنجبویه فرآورده صنعتی بدین منظور در ایران هنوز تهیه نشده است ولی می‌توان بر روی 5 گرم از برگ یک لیوان آب جوش ریخته و مدت 15 دقیقه بگذاریم دم بکشد (بر روی بخار) سپس صاف کرده و میل نمود. می‌توان روزی تا دو نوبت این کار را تکرار کرد.


 

 اسطوخودوس
اسطوخودوس با نام علمی Lavanula officinalis از خانواده نعناع است. از رایحه این گیاه در صنایع عطرسازی استفاده زیادی به عمل می‌آید و دارای خواص متعددی است ولی یکی از خواص آن‌ آرام‌بخش و رفع بدخوابی است. از این گیاه هنوز در ایران فرآورده صنعتی به منظور فوق تهیه نشده است و می‌توان آن‌ را به صورت دم‌کرده کاملا شبیه به گیاه قبلی مصرف نمود.

 علف چای
قوی‌ترین گیاه در مورد اثرات ضدافسردگی مربوط به علف چای با نام علمی Hypericum perforatum از خانواده Hypericaceae می‌باشد این گیاه ارتباطی با گیاه چای معمولی ندارد ولی علف هرز مزارع چای است به همین دلیل بدین نام مشهور است. نام‌های فارسی دیگر آن گل راعی، هزار چشم و هوفاریقون است. این گیاه بیش از ده سال است که در صنایع دارویی به صورت قطره و به نام هایپیران در حال تولید است. داروهای مشابه که از این گیاه توسط بیش از صد کارخانه داروسازی در دنیا تهیه می‌شوند پرمصرف‌ترین داروی گیاهی در ده سال اخیر جهان است. اثرات مهم قطره هایپیران عبارت‌اند از: ضداضطراب و دلهره، رفع بدخوابی، ضد رخوت و سستی، مسکن درد، تسکین‌دهنده افکار مغشوش، ضدمیگرن، ضدعدم تمرکز و فراموشی، ایجاد سرخوشی، ضدوسواس، آرام‌بخش در بیش‌فعالی و تسکین بعضی از انواع وزوز گوش است. گذشته از آثار فوق در کاهش عوارض قبل و زمان قاعدگی از جمله تغییرات خلق و خو، سردرد و دل‌دردها تأثیر خوبی بر جای می‌گذارد. این داروها بدون عارضه بوده و یا عوارض غیرجدی گذرا مانند دل آشوب معده را برای حداکثر دو درصد افراد به دنبال دارد که پس از دو هفته مصرف برطرف می‌گردد. میزان و طریقه مصرف در راهنمای دارو ارائه شده و از دسته داروهایی است که احتیاج به نسخه نداشته و می‌توان آن را بدون نسخه از داروخانه‌ها دریافت نمود.


مولتى کمپلکس نام محصولی است که کمپانی ESI ایتالیا برای پیشگیری و مبارزه با انواع بیماری ها تولید و به بازار عرضه نموده است، این محصول بسیار مفید ترکيبى کامل حاوى ۲۸ ويتامين ، مواد معدنى و عناصر کمياب طبيعى می باشد که هلدینگ یاقوت رویان عرضه کننده آن در سطح خاور میانه است. به گفته پزشکان این اين فرآورده دارای عناصر معدني فراوان کوآنزيم Taurine ،Q۱۰ ، و ريشه گياه جين سينگ مي باشد. اين مکمل ويتامينه و گياهي ويژه آقايان بوده که علاوه بر دارا بودن مقادير بالاي ويتامينه و مواد معدني در مواردي که اختلالات تغذيه اي وجود دارد و همچنين به علت وجود ريشه Ginseng باعث افزایش قوای جنسی و تقویت عمومی آقايان و رفع کسالت و بي حالي در بدن مي گردد.
multicomplex man دارای اثرات اصلي مواد مؤثر و فعال زیر می باشد که نقش مهمی سلامت بدن آقایان دارند:
Taurine (۱: يک اسيد آمينه مي باشد که براي انسان و تمام حيوانات ضروري و لازم است. در انسان تنها ۴۰ % از ماده فوق در بدن سنتز و توليد مي گردد و ۶۰ % بقيه مي بايست از راه غذا وارد بدن گردد. Taurine داراي خاصيت سم زدائي وآنتي اکسيدان بوده که همراه با منيزيم و ويتامين B۶ در خستگي هاي جسمي و روحي رواني مؤثر است.
Ginseng(۲ عصاره جين سينگ با Ginsenosides %۲: ريشه جين سينگ سرشار از مواد تونيک و نيروزا بخصوص براي آقايان بوده و به سرعت موجب اصلاح و تقويت سيستم فيزيولوژيکي و فعاليت هاي جسمي مي گردد. و همچنين موجب تقويت حافظه و تمرکز ذهني گرديده و براي سلامتي بدن و فعاليت هاي ورزشي بخصوص براي ورزشکاران بسيار مفيد است.
Coenzyme Q۱۰ (۳ : سنتز سلولي اين کوآنزيم بوسيله عوامل مختلفي در بدن مانند:سوءتغذيه ، بدغذايي ، بعضي از داروها نظير استاتين ها و بيماري هاي مزمن کاهش مي يابد. در چنين مواردي تنها از راه غذا مي توان اين کوآنزيم را در بدن تامين کرد. وظيفه اصلي اين ماده توليد انرژي سلولي است و علاوه برآن به عنوان يک آنتي اکسيدان،سلول ها را از خطر راديکال هاي آزاد محافظت مي کند.
قلب انسان بالاترين غلظت کوآنزيم Q۱۰ را دارا بوده و اين ماده موجب مي گردد ، در بيماري هاي قلبي و عروقي به عنوان يک عامل درمان استفاده گرديده که پزشکان مصرف روزانه آن را توصيه مي کنند .

همچنین مولتى کمپلکس ويژه خانمها توسط این شرکت در تمام کشورهای خاور میانه پخش و عرضه می شود، محصول ترکيبى کامل حاوى ۲۸ ويتامين ، مواد معدنى و عناصر کمياب طبيعى باعث بازسازى و ارتقاء قواى جسمى و ذهنى، محافظت بدن در برابر پوکى استخوان در دوران يائسگى، تنظيم هورمون هاى زنانه و ايجاد احساس شادابى در خانمها می شود.
اين فرآورده يک مکمل غذايي شامل عناصر معدني فراوان،کراتين هيدروليز شده و پودر کلاژن مي باشد. اين مکمل ويتامينه و گياهي ويژه خانم ها بوده که علاوه بر محافظت بدن آنها در برابر اختلالات تغذيه اي و پوکي استخوان در دوران يائسگي و تنظيم هورمون هاي زنانه ،نقش مهمي در ايجاد احساس شادابي و رفع کسالت دربدن دارد.فرمولاسيون به کار رفته در اين فرآورده کاملا ايمن مي باشد.
این محصول دارای يک اسيد آمينه مي باشد که براي انسان و تمام حيوانات ضروري و لازم است. در انسان تنها ۴۰ % از ماده فوق در بدن سنتز و توليد مي گردد و ۶۰ % بقيه مي بايست از راه غذا وارد بدن گردد. Taurine داراي خاصيت سم زدائي وآنتي اکسيدان بوده که همراه با منيزيم و ويتامين B۶ در خستگي هاي جسمي و روحي رواني مؤثر است.
و همچنین (کراتين) که اين پروتئين ترکيب اصلي ناخن و مو را تشکيل مي دهد و به علت حساسيت در مقابل گرما،مواد شيميايي، کراتين در حفظ و ايجاد سلامت مو و ناخن لازم مي باشد.
محصولات فوق از طریق تمامی داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار دارد.

به دلیل اسید آمینه‌های طبیعی (ال سیترولین) موجود در آب هندوانه، نوشیدن آب هندوانه از کوفتگی عضلانی بعد از ورزش‌های سخت جلوگیری می‌کند.
محققان اظهار کردند: اسید آمینه موجود در آب هندوانه موجب کاهش درد عضلات بعد از ۲۴ ساعت، کاهش ضربان قلب و بهبود درد عضلانی در ورزشکاران می‌شود.در آزمایش‌های بالینی مشخص شد: افرادی که قبل از ورزش، آب هندوانه می‌نوشیدند نسبت به افرادی که از نوشیدنی دیگری استفاده می‌کردند در روز بعد درد کمتری داشتند.
محققان دریافتند: ترکیب ال- سیترولین موجود در آب هندوانه نسبت به آب غنی شده با ال-سیترولین به راحتی جذب بدن می‌شود.
درد عضلات با سوزش ناخوشایند همراه و مرتبط به اسید لاکتیک است. محقق دانشگاه فنی کارتاهنا اسپانیا Encarna Aguayo اظهارکرد: در تحقیقات پیشین مشخص شد ال- سیترولین موجود در هندوانه موجب از بین رفتن سریع اسید لاکتیک در عضلات می‌شود.
وی وهمکارانش آزمایش‌هایی برای اندازه گیری میزان پاستوریزه، غیر پاستوریزه بودن آب هندوانه وآب غنی شده با ال- سیترولین انجام دادند و افزودن این ترکیبات به سلول‌های انسان و اندازه گیری میزان ال- سیترولین حاکی از جذب این ترکیب بعد از هشت دقیقه در بدن بود.
محققان دریافتند: با قرار گرفتن سلول‌ها در معرض آب هندوانه طبیعی ۱۹ درصد ال- سیترولین جذب می‌شود درحالی که با پاستوریزه کردن واز بین بردن عوامل بیماری‌زا بسیاری از ترکیبات از بین می‌رود و آب غنی شده با ال- سیترولین ۱۲ درصد و آب هندوانه پاستوریزه ۱۳ درصد جذب می‌شود.
در مرحله بعد سه نوع آب هندوانه بر روی ورزشکاران آزمایش شد: نوع اول آب هندوانه با ال- سیترولین کم ، نوع دوم آب هندوانه با ال- سیترولین بالا ونوع سوم آب هندوانه بدون ال- سیترولین و در هفت ورزشکار مورد آزمایش ۱۱ دقیقه قبل از ورزش نوشیده شد. نتایج نشان داد در روز بعد ورزشکاری که از آب هندوانه نوع سوم مصرف کرده بود در ناحیه پا بعد از ورزش احساس درد می‌کرد.
شرکت دارو سازی سپیدطب به تازگی مکمل غذایی ال سیترولین را تولید و روانه بازار خواهد کرد که جهت محافظت از سلامت سیستم قلبی – عروقی در بدن با تقویت تولید نیتریک اکسید و تسهیل جریان یابی خون و تنظیم فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین پاکسازی و سم زدائی کبد و دفع آمونیاک مورد استفاده قرار می گیرد.

ریواس گیاهی است از تیره هفت بندان (Polygonaceae) بومی آسیا (به احتمال سیبری یا هیمالیا) که از سده شانزدهم در اروپا کشت می شود و در پیش از میلاد مسیح در چین به عنوان دارو مصرف می شد.

مشخصات ظاهری ریواس، این گیاه خوراکی دارای یک ریشه معمولی است که یک تا دو متر در خاک رشد می کند و از ویژگی های منحصر به فرد این که، ریشه ریواس در برابر سرما و یخبندان مقاوم است.
اگرچه انواع مختلف ریواس در قسمت‌های مختلف دنیا رشد می‌کند، با این حال ریواس حقیقی با خاصیت درمانی، گونه‌ی چینی آن است. ریواس با طعم منحصر به فرد در بسیاری از دسرها و شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا قبل از قرن 18 کاربردی در پخت غذا نداشت. این گیاه اغلب به اشتباه جزو میوه محسوب می‌شود؛ اما در حقیقت جزو خانواده‌ی سبزیجات بوده و غنی از ویتامین C و فیبر است.
ریواس در فصل بهار و اوایل تابستان در دسترس است. این گیاه در یخچال یک تا دو روز نگه‌داری می‌شود. برای نگه‌داری طولانی‌تر، بعد از بریدن ساقه‌ها، آن‌ها را منجمد می‌کنند. وقتی ساقه‌های ریواس به طور خام مصرف شود به شدت ترش بوده و به طور معمول با شکر یا عسل پخته می‌شود و یا در کیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین به تنهایی یا همراه با توت‌فرنگی در تهیه ژله‌ها و مرباها به کار می‌رود. چاشنی‌هایی که با ریواس مصرف می‌شود؛ لیمو، دارچین و زنجبیل است.

ریواس حاوی اگزالات است که وقتی مقادیر زیادی از برگ‌های آن به صورت خام یا پخته مصرف شود، مسمومیت ایجاد می‌کند. اگزالات در تمام قسمت‌های آن به ویژه در برگ‌های سبز ریواس وجود دارد. علاوه بر اگزالات گلیکوزیدهای آنتراکوئینون موجود در این گیاه، سمیت برگ‌های آن را توجیه می‌کند. سطح اگزالات در ساقه‌های این گیاه پایین‌تر است و مشکلی از لحاظ سمی بودن ایجاد نمی‌کند. ریواس به عنوان فعال‌کننده عملکرد حرکتی سیستم گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است.
مقادیر بالای اسید اگزالیک باعث ایجاد سنگ مثانه و کلیه می‌شود. در نتیجه، پزشکان عقیده دارند، افرادی که کلیه سنگ‌ساز (از نوع اگزالات) دارند، بهتر است مصرف غذاهای محتوی اگزالات را محدود کنند تا دفع اگزالات هم کاهش پیدا کند. ریواس، اسفناج، چغندر از منابع غنی اسیداگزالیک هستند. در صورت مصرف برگ‌های ریواس، علائمی مانند تورم زبان و گلو، دردهای شکمی، تهوع، استفراغ، اسهال، مشکلات تنفسی و ضعف بروز می‌کند که در مواردی می‌تواند منجر به مرگ شود.

خواص درمانی
ریواس به عنوان فعال‌کننده عملکرد حرکتی سیستم گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است.
اولین عملکرد آن در دهان، با تحریک جوانه‌های چشایی به واسطه مزه تلخ خوشایندش، باعث پاک شدن حفره دهانی شده و دهان را برای چشیدن غذای بعدی آماده می‌کند.

این گیاه در معده باعث افزایش ترشح شیره معدی و تحریک حرکت آن می‌شود؛ در نتیجه به طور کلی باعث بهبود عملکرد معده می‌شود. به علاوه با تحریک ترشح نمک‌های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی در روده کمک می‌کند. ریواس خاصیت مسهلی، ضدالتهابی و متعادل‌کننده عملکرد روده‌ها (درمان یبوست و اسهال) داشته و در درمان یرقان؛ خونریزی‌های معدی، روده‌ای؛ اختلال قاعدگی؛ ورم ملتحمه چشم؛ جراحات ترومایی (جراحات ناشی از ضربات و صدمات فیزیکی)، زخم‌های چرکی سطحی و سوختگی‌های ناشی از حرارت کاربرد دارد.

مصارف دیگر
ریواس به دلیل خاصیت اسیدی، برای پاک کردن ظروفی که آثار سوختگی مواد غذایی در آن‌ها به جا مانده، مورد استفاده قرار می‌گیرد. افرادی که موی آن‌ها قهوه‌ای کم‌رنگ است با استفاده از ریشه این گیاه می‌توانند به رنگ موی طلایی برسند برگ‌های ریواس می‌تواند به عنوان حشره‌کش آلی موثر، برای دفع حشرات مورد استفاده قرار گیرد.
این گیاه خودرو خوراکی، طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگون است وبرای تمامی اعضای بدن، ماده غذایی بسیار مفیدی است و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد.
خوردن ریواس صفرا و دل به هم خوردگی را رفع و می توان از آن برای برای تهیه خورش، کمپوت، مربا و شربت استفاده کرد.

ریواس به عنوان فعال کننده عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است. نخستین کارکرد آن در دهان این است که با تحریک اعصاب دهان به واسطه مزه تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره دهان می شود و دهان را برای چشیدن غذای بعدی آماده می کند.
این گیاه سبب افزایش ترشح معده می شود وعلاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند.

نوشیدن شربت ریواس برای درمان کم خونی و بی اشتهایی مناسب و بهتر است ریواس تازه مصرف شود چراکه پس از گذشت یک سال به تدریج اثر دارویی آن کم می شود.

 مصرف آب ریواس همراه با آب هویج، کرفس، خیار و سیب بسیار مفید است و می توان یک سوم آب ریواس و دو سوم آب بقیه مواد را هر روز میل کرد.

ریواس همچنین اشتها آور و برای درمان یبوست مفید است ودر طب سنتی ریواس برای دفع بعضی از باکتریهای مضر استفاده می شود.

بهترین نوع ریواس آن است که از کشور چین می آورند و رنگ آن قرمز و میانه آن زرد رنگ است و به آن ریوند چینی می گویند.

ریواس غنی از فیبر و ویتامین c بوده در آن آب، پروتئین، قند، کربو هیدرات، کلسیم ، ویتامین های A و B سدیم و پتاسیم وجود دارد.

از جمله خواص دارویی ریواس شامل؛ طبیعت آن سرد و مقوی ملین و کرم کش است و لوز المعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کم می کند.

خوردن ریواست برای رفع جوش بدن مفید و درد معده و بیماری های کبدی نافع و باعث تقویت معده و روده شده و تنظیم کننده ترشحات و حرکات معده است.

از دیگر خواص دارویی این گیاه ، سستی و خماری را بر طرف و مسرت بخش است و برای امراض وبایی و اسهال مفید و خون را تصفیه می کند.


تحقیقات جدید نشان داده که عصاره ی هسته انگور باعث مرگ سلول‌های سرطان پروستات می شود.

نتایج پژوهشی جدید حاکی از آن است که ترکیب موجود در عصاره‌ هسته‌ انگور در از بین بردن یاخته‌های سرطان پروستات مؤثر است.

محققان مرکز سرطان دانشگاه کلرادو عصاره‌ هسته‌ی انگور (GSE) را از نظر خواص ضدسرطانی و مصرف آن در ۱۰ سال اخیر مورد بررسی قرار داده و نتایج آن را آنالیز کرده‌اند.

با‌ وجودی‌ که نتایج پژوهش قبلی این گروه ثابت کرده بود که این عصاره علیه یاخته‌های سرطانی مؤثر است و نحوه‌ کارش مشخص شده بود، ولی معلوم نبود کدام عنصر عصاره‌ هسته‌ انگور سبب ایجاد این آثار می‌شود.

ترکیب طبیعی عصاره‌ هسته‌ انگور آمیزه‌یی مرکب از پلی‌فنل‌ها است، اما تاکنون نسبت به آن جزء فعال زیستی عصاره‌ هسته‌ انگور(GSE) که بر یاخته‌های سرطانی تأثیر دارد، آگاهی وجود نداشته است.

در ‌این بررسی جدید، پژوهشگران کشف کرده‌اند که یک جزء عصاره‌ هسته‌ انگور موسوم به B۲G۲ علیه یاخته‌های سرطانی بسیار فعال است. اما اظهار داشته‌اند که جداکردن این ترکیب از عصاره‌ هسته‌ انگور بسیار پر هزینه است و وقت زیادی لازم دارد که خود سبب توقف تجارب دیگر با استفاده از این جریان می‌شود.

به ‌این ‌جهت، این گروه تصمیم گرفتند به جای تهیه‌ B۲G۲ از عصاره‌ هسته‌ انگور آن را سنتز کنند. در بررسی انتشار یافته جزئیات نحوه‌ سنتزکردن یک گرم از ترکیب ذکر شده است که بسیار سریع‌تر از به ‌دست آوردن این ترکیب از عصاره‌ هسته‌ انگور بوده ‌و این روش نیز بسیار پرهزینه بوده ‌است.

در‌ گذشته، همین گروه فعالیت ضدسرطانی مشابه عصاره‌ هسته‌ انگور را ثابت‌ کرده بود، ولی اکنون مشخص است که فعال‌ترین جزء زیستی این ترکیب B۲G۲ است که می‌توان آن را به مقادیری سنتز کرد تا بتوان مشروح مکانیسم مرگ در یاخته‌های سرطانی را بررسی کرد.

به ‌عنوان بخشی ‌از بررسی، این گروه پژوهشی ترکیب سنتز شده‌ B۲G۲ را بر یاخته‌های سرطان پروستات انسان تأثیر داده و آزمودند. مشخص شد این ترکیب سبب القای مرگ سلول سرطانی یا آپوپتوز می‌شود، ولی به ‌معنای آن است که انسان به درک آثار احتمالی و مکانیسم اجزای فعال GSE که علیه یاخته‌های سرطانی مؤثرند، نزدیکتر شده ‌است.

جداکردن و سنتز B۲G۲ گامی مهم است، زیرا اکنون به توان انجام تجارب بیشتر با ترکیب خالص نائل آمده‌ است.

این بررسی که هنوز هم در آزمایشگاه ادامه دارد، بر درک انسان در مورد مکانیسم اثر B۲G۲ افزوده و به انجام بررسی‌های پیش بالینی و بالینی در آینده کمک می‌کند.

آثار مثبت ترکیبات انگور علیه سرطان در نتایج سایر پژوهش‌ها نیز گزارش شده‌ است.

یه گفته محققان در اوایل سال جاری طی یک بررسی گزارش شده بود که رسوراترول، ترکیب موجود در پوست انگور در درمان بعضی سرطان‌ها مؤثر است و نتیجه‌ یک بررسی دیگر حاکی از آن بود که عصاره‌ هسته‌ انگور در درمان سرطان کولورکتال نافع است.

بررسی‌ انجام شده دراین مورد در نشریه‌ Nutrition and Cancer انتشار یافته است.

هلدینگ یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات محصولی را از ایتالیا وارد نموده که براي مردان بالاي ۵۰ سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي ۵۰ سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم ۵-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این محصول قابل دسترس از طریق داروخانه های سراسر کشور می باشد.



طی پژوهشی که اخیرا انجام شد، پژوهشگران پس از تجویز ویتامین C به بیمارانی که نسبت به افراد طبیعی دارای ویتامین C کمتری بودند، مشاهده کردند خلق و خوی این بیماران بهبود یافته است.
 
ویتامین C دارای منافع متعددی است که از جمله می‌توان تاثیر آن را در مقابله با سرما خوردگی نام برد. همچنین سبب بهبود خلق و خو و رفع افسردگی و خستگی می‌شود.دکتر هوشنگ سلطان زاده گفت: ویتامین C یا اسید آسکوربیک یکی از مواد مغذی مهم است ویتامین C ویتامینی محلول در آب است و برای رشد و نمو طبیعی لازم است.

این ویتامین به جذب آهن در بدن نیز کمک می‌کند. وی افزود: از آن‌جا که بدن قدرت تولید یا ذخیره‌ این ویتامین‌ را ندارد از این جهت مهم است که ویتامین‌ C در جیره غذایی موجود باشد. برای بسیاری از افراد یک پرتقال بزرگ، یک ظرف توت فرنگی (حدود ۱۶۵ گرم) یا فلفل قرمز یا کلم بروکلی خرد شده مقدار کافی ویتامین C روزانه را تامین می‌کند. مقدار اضافی ویتامین C از ادرار دفع می‌شود. سلطان زاده تصریح کرد: در بزرگسالان مقدار توصیه شده مصرف در جیره غذایی ویتامین C برابر ۶۵ تا ۹۰ میلی گرم در روز است.

وی در خصوص تاثیر ویتامین C بر خلق و خوی افراد اذعان داشت: طی پژوهشی که اخیرا انجام شد، پژوهشگران پس از تجویز ویتامین C به بیمارانی که نسبت به افراد طبیعی دارای ویتامین C کمتری بودند، مشاهده کردند خلق و خوی این بیماران بهبود یافته است. این افراد قبل از تجویز ویتامین C دارای خستگی و افسردگی بودند که پس از مصرف ویتامین C احساس خستگی و افسردگی در آن‌ها از بین رفت.

این داروساز در پایان اظهار داشت: باید از میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از ویتامین C استفاده کرد و اگر از مکمل این ویتامین استفاده می‌شود، نباید ورودی آن به بدن بیش از ۲۰۰۰ میلی گرم باشد. مصرف بیش از حد این ویتامین در جیره غذایی مضر بوده و با بروز نشانه‌هایی مثل اسهال، تهوع، استفراغ، سوزش سر دل، نفخ شکم، سر درد، بی خوابی و سنگ کلیه به بدن صدمه می زند.


آرتروز يک بيماري پيشرونده و تباه کننده بافت غضروفي است ، به تدريج غضروف را نازک و ضعيف کرده و فضاي بين مفصلي را کاهش داده و متعاقب آن سطح تماس استخوانها به يکديگر نزديک شده و ساييده ميشوند، هلدینگ یاقوت رویان در این زمینه برای درمان این بیماری مکمل Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشوردر دسترس شما عزیزان قرار داده است.
اثرات اصلي مواد موثر و فعال این محصول عبارتند از :
۱- گلوکوزامين : يک Amino Sugar اساسي و لازم براي سنتز و توليد glycoprotein و proteoglycan موجود در غضروف مي باشد. به همين دليل گلوکوزامين در تمام بافت هاي بدن و با غلظت بالا ، در سطح مفصل موجود است. Proteoglycan قابليت فوق العاده اي در جذب مولکول هاي آب دارد. مطالعات زيادي تائيد کرده ، مقدار گلوکوزامين موجود در سطح مفصل مستقيما" با مقدار Proteoglycan توليد شده متناسب است. در بدن ما گلوکوزامين توسط سلول هاي بالغ غضروفي ) chondrocytes ) توليد مي شود و نشان داده شده که افزايش غلظت مولکولي در سطح اين سلول ها ، سنتز اين سلول ها را افزايش مي دهد و متعاقب آن فعاليت حفاظتي بر روي مفاصل و فعاليت انعطاف پذيري غضروف ها افزايش مي يابد. فقدان glucosamine موجب سخت شدن غضروف ها و دردهاي مفصلي مي گردد.
درمان با گلوکوزامين موجب مي گردد بيماري و نشانه هاي Osteoa rthritis به تدريج و به آهستگي بهبود يابد. گلوکوزامين در درمان اوستئوآرتروزيس نه تنها به صورت خوراکي بلکه به شکل موضعي به طور گسترده مصرف مي شود. در يک مطالعه کلينيکي که در استراليا انجام شده ، ۶۳ بيمار که زانوي آنها دچار استئوآرتروزيس بود درمان انجام گرديد، اثرات درماني به طور موثر ثابت شد، درد زانو کاهش يافت ، فقط بعد از ۴ هفته درمان علائم واضح و روشني از بهبودي ظاهر گرديد.
Chondroitin Sulfate -۲ : يک Glycosaminoglycan مي باشد که اثر محافظتي و عامل محرک ( ( chondrocytes سلول هاي اصلي تشکيل دهنده غضروف ( مي باشد. با ساختمان خاصي که دارد موجب جذب آب و نگهداري آن مي گردد. اين ماده جهت غذا رساني و لغزندگي مفاصل بسيار لازم و ضروري است. chondroitin sulfate موجب کاهش د رد و بهبود عملي مفاصل در استئوآرتريت با شدت کمتر و متوسط مي گردد. کوندروايتين سولفات همراه با Glucosamine ، تشکيل دهنده اصلي غضروف ها هستند. Chondroitin sulfate نسبت به گلوکوز امين اثر ضد التهابي بيشتري داشته و علاوه بر آن در بهبود و اصلاح غضروف ها و سلامت آنها به حالت اوليه موثر تر است.گلوکوزامين و کوندروايتين غالبا" در درمان استئو آرتريت و جلوگيري و درمان حوادث استخواني – مفصلي که بيشتر در بعضي فعاليت هاي ورزشي که فشار زيادي بر روي مفاصل وارد مي آيدو يا مفاصل سنگيني بيش از حدي رامتحمل مي گردندبه کار ميرود.اين دو ماده ، از فرسودگي غضروف ها جلوگيري و ممانعت به عمل آورده و موجب توليد غضروف هاي جديد مي گردند.
MSM) Methyl Sulfonyl Methane -۳ ) : داراي منشاء طبيعي از سولفور هاي آلي مي باشد. اين ماده به عنوان درمان کمکي در بسياري از بيماري ها که با درد و التهاب همراه است به کار مي رود. سولفور خاصيت نفوذ پذيري سلول ها را افزايش داده و در خارج نمودن سموم از سلول ها کمک مي کند. بنا بر اين MSM موجب تسکين درد که اغلب به علت افزايش تدريجي مواد سمي در سطح مفاصل ، ماهيچه هاو آب ميان بافتي ، ايجاد مي گردد مي شود. در بيو لوژي MSM به عنوان ماده کاهش دهنده سموم تقسيم بندي مي گردد.

Manganese -۴ : اين ماده در بسياري از فعاليت هاي متابوليکي بدن شرکت داشته ولي اثر اصلي آن خاصيت آنتي اکسيدان بودن آن است، سلول هاي بدن را از خسارات وارده از طريق راديکالهاي آزاد محافظت مي نمايد. منگنز براي استخوان سالم و بهبود و سلامت غضروف ها بسيار ضروري است.
منگنز همراه با ساير فاکتورها جهت جلوگيري از پوکي استخوان ضروري بوده و همچنين در متابوليسم چربي و قند مداخله کرده و به انعقاد خون کمک می کند. دوز پيشنهادي روزانه منگنز ، بين ۱ تا ۱۰ ميلي گرم مي باشد. کمبود منگنز در رژيم غذايي ممکن است موجب تظاهرات بعضي از بيماري ها گردد، که ميتوان از ميان آنها تغييرات در قند خون ، ضعف و نا توانی جسمي ، تاخير در رشد و درد مفاصل را نام برد.
Devil’s Claw -۵ : گياه پنجه شيطان ، در طب گياهي به عنوان درمان کننده طبيعي ضد التهابات به کار مي رود. ماده اکتيو و اساسي که اين اثر درماني را نشان ميدهد (Harpagoside )هارپاگوزايد نام دارد.
Devil’s claw ، جهت درمان درد مزمن يا درمان هاي طولاني مدت ، به علت اينکه هيچگونه عوارض جانبي بر روي معده نداشته و به خوبي تحمل ميگردد ، تجويز مي شود.ريشه گياه فوق معمولاً مورد استفاده قرارمي گيرد، در تسکين علائم آرتريت روماتوئيد ، آرتروز و به طور کلي انواع التهابات و تورم از قبيل آماس تاندون ها ) زردپي ( ، کوفتگي و خون مردگي ، التهاب و درد کمر و درد مفاصل ، بدون عوارض جانبي و منع مصرف به کار مي رود. همچنين در اصلاح و افزايش حرکات مفصلي کاربرد دارد.
Aloe Vera -۶ : يکي از مهمترين اثرات درماني Aloe vera خاصيت ضد التهابي آن است. ترکيبات اصلي ژل Aloe ، پلي ساکاريد ها با وزن مولکولي بالا،املاح) کلسيم،فسفر،پتاسيم،آهن ، سديم ، منيزيم ،منگنز، مس ،کرم ، روي (، آمينو اسيدها ) اساسي يا غير اساسي ( آنزيم ها ) فسفاتاز ، آ ميلاز ، ليپاز ، bradkinase ( مي باشند. تمام اين عناصر و مواد موجود در Aloe Vera ، علاوه بر خاصيت ضد التهابي ، همچنين در سوء هاضمه و در سازندگي و حيات بخشي و پر طراوت کردن پوست مصرف دارند.



ويتامين آ

(vitamin A)
گلبول های سفيد خون را می سازد. برای بينايی، بهداشت پوست و مخاط اندام ها و رشد دندان ها و استخوان ها ضروری است.

در جلوگيری از عفونت های ناشی از پيشرفت بيماری ايدز، مرگ و مير بزرگسالان، انتقال ويروس ايدز از مادر به فرزند، مرگ و مير زياد کودکان و نوزادان و کاهش رشد کودکان در اثر HIV، موثر است.
جگر، زرده تخم مرغ
ماهی های چرب،
لبنيات،
تمام ميوه ها و سبزی های زرد و نارنجی، سبزيجات با برگ پهن سبز تيره، يونجه،

تيامين

ويتامين ب ۱

(vitamin B۱)

برای سوخت و ساز انرژی لازم است و موجب تقويت اشتها و بهبود عملکرد سيستم عصبی بدن می شود.
گوشت قرمز، مرغ
ماهی،
انواع لوبيا،
غلات سبوس دار

ريبو فلاوين

ويتامين ب ۲

(vitamin B۲)
برای سوخت و ساز انرژی مهم است و در بينايی، بهداشت و سلامت پوست موثر است.
گوشت قرمز،
شير، ماست،
سبزيجات،
غلات سبوس دار

نياسين

ويتامين ب ۳

(vitamin B۳)

برای سوخت و ساز انرژی، بهداشت و سلامت پوست، جهاز هاضمه و سيستم عصبی لازم است.
گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ،
ماهی،
شير،
غلات سبوس دار،
بادام زمينی

ويتامين ب ۶

(Thiamin)

(vitamin B۶)


سوخت و ساز و جذب چربی ها و پروتئين ها را آسان و به ساختن گلبول های قرمز خون کمک می کند.
گوشت قرمز، تخم مرغ،
ماهی،
سبزی های دارای برگ پهن، يونجه، سيب زمينی شيرين، ذرت، کلم، آووکادو، موز،
لوبيا سفيد، حبوبات،
غلات سبوس دار،

تخمه ها و بادام، گردو

اسيد فوليک

(Folic acid)
برای ايجاد گلبول های جديد، مخصوصاً گلبول های قرمز خون و سلول های معده و روده لازم است.
گوشت قرمز، جگر، زرده تخم مرغ
ماهی، صدف،
سبزيجات دارای برگ سبز پهن و آووکادو
حبوبات، بادام زمينی،
دانه های روغنی،
غلات سبوس دار

ويتامين
ب ۱۲

(vitamin B۱۲)

برای ايجاد سلول های جديد و حفظ سلول های عصبی مهم است.
گوشت قرمز، ماهی، مرغ و پرندگان، تخم مرغ،
غذاهای دريايی، ساردين، گياهان و جلبک دريايی
شير، پنير،
غلات سبوس دار

ويتامين ث

(vitamin C)

به بدن کمک می کند تا از کلسيم و ساير مواد لازم برای ساختن استخوان ها و جدار رگ های خونی استفاده کند. جذب آهن را افزايش می دهد. مقاومت بدن را در برابر عفونت بالا می برد و به عنوان آنتی اکسيدان عمل می کند. برای سوخت و ساز پروتئين مهم است.
مرکبات کلم،
سبزيجات، گوجه فرنگی، سيب زمينی، سيب زمينی هندی و بارهنگ

توجه: ويتامين ث ميوه ها و سبزيجات به علت قطعه قطعه کردن و خرد کردن آن ها، گرم کردن دوباره غذا و يا کهنه شدن آن ها از بين می رود.

ويتامين ای

(vitamin E)

از ساختمان و اجزای سلول ها حفاظت کرده و مقاومت بدن را در برابر بيماری افزايش می دهد.
سبزيجات، سبزيجات با برگ پهن سبز تيره،
غلات سبوس دار،
روغن های گياهی،
بادام زمينی، آجيل، تخمه

کلسيم

(Ca)
باعث ايجاد و استحکام دندان ها و استخوان ها می شود. به کارکرد قلب و ماهيچه ها، تنظيم فشار خون و جلوگيری از
ميگو، ماهی دودی (با استخوان)،
سبزيجات،
شير،
نخود و لوبيا،
آجيل

يد

( I )
رشد و عملکرد دست مغز و سيستم عصبی را تضمين می کند.
ماهی، غذاهای دريايی،
شير،
نمک يد دار

آهن

(Fe)
اکسيژن را به خون می رساند، گلبول قرمز از کار افتاده خون را حذف می کند و گلبول های تازه می سازد.
گوشت قرمز، گوشت پرندگان، جگر، تخم مرغ،
ماهی، غذاهای دريايی،
گياهان برگ دار سبز، يونجه،
لوبيا، بعضی از غلات، غلات سبوس دار،
بادام زمينی، تخمه ها

منيزيوم

(Mg)
عضلات را تقويت می کند وبرای عملکرد درست سيستم عصبی مهم است. در رشد استخوان و نگهداری دندان ها موثر است.
غذاهای دريايی،
گياهان دارای برگ سبز تيره،
غلات،
آجيل و حبوبات

سلنيوم
(Se)

از آسيب ديدگی عضله قلب جلوگيری می کند.
گوشت قرمز، جگر،
غذاهای دريايی،
شير،
هويج، پياز، سير، يونجه، قارچ،
غلات سبوس دار

روی

(Zn)
سيستم دفاعی بدن را تقويت، هضم را آسان و ويتامين آ را جا به جا می کند.
گوشت قرمز، جگر، مرغ، زرده تخم مرغ،
ماهی، غذاهای دريايی، صدف
شير،
گياهان سبز برگ دار، کدو، سير،
حبوبات،
غلات، غلات سبوس دار،
آجيل، تخمه کدو




محققان دانشگاه میسوری در این مطالعه نانوذراتی با اندازه مناسب تولید کردند. آنها به‌ جای صدها تزریق، تنها یک یا دو بار فرایند تزریق ذرات را انجام دادند و با همین مقدار، احتمال ماندن نانوذرات تزریق‌ شده در نزدیکی تومور بسیار بالا بود.

محققان با استفاده از نانوذرات طلا و ترکیبی که در برگ چای یافت می‌شود، موفق به ابداع روش موثرتری برای هدفگیری تومورهای سرطان پروستات شدند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر برای درمان برخی از انواع سرطان‌ها باید از دوزهای بالایی از داروهای شیمی‌درمانی استفاده شود که این امر اثرات جانبی شدیدی در پی دارد. حال محققان دانشگاه میسوری با استفاده از نانوذرات طلا و ترکیبی که در برگ چای یافت می‌شود، روش موثرتری برای هدفگیری تومورهای سرطان پروستات ابداع کرده‌اند. با استفاده از این روش جدید دوز بسیار پایینی از داروهای شیمی‌درمانی نیاز است و این داروها در تمام بدن جاری نشده و در نتیجه به بافت‌های سالم آسیبی نمی‌رسانند.

پروفسور «کاتش کاتی»، استاد رادیولوژی و فیزیک دانشکده پزشکی و دانشکده هنر و علوم می‌گوید: ما در این مطالعه دریافتیم که یک ترکیب خاص در برگ چای به سلول‌های سرطانی در پروستات جذب می‌شود. زمانی که این ترکیب برگ چای را با نانوذرات طلای رادیواکتیو ترکیب کردیم، محصولی به‌ دست آمد که در آن ترکیب برگ چای به رسیدن نانوذرات به تومور کمک کرده و سپس نانوذرات طلا سلول‌های سرطانی را به‌ خوبی از بین می‌برند.

این محققان دریافتند که ترکیب ایجاد شده به‌ خوبی می‌تواند با نوع پیش‌رونده سرطان پروستات مبارزه کند.

در حال حاضر پزشکان با تزریق صدها «دانه» رادیواکتیو به پروستات این نوع از سرطان را درمان می‌کنند. با این حال بنا بر گفته «کتی کاتلر»، یکی دیگر از محققان این کار، زمانی که سرطان پوستات از نوع پیش‌رونده باشد، این نوع از درمان پاسخگو نیست. اندازه این دانه‌ها و عدم توانایی آنها در رسانش موثر به تومور پیش‌رونده از درمان این نوع از سرطان پروستات جلوگیری می‌کند.

محققان دانشگاه میسوری در این مطالعه نانوذراتی با اندازه مناسب تولید کردند. آنها به‌ جای صدها تزریق، تنها یک یا دو بار فرایند تزریق ذرات را انجام دادند و با همین مقدار، احتمال ماندن نانوذرات تزریق‌ شده در نزدیکی تومور بسیار بالا بود.

«کاتلر» می‌گوید: درمان‌های فعلی بر روی بیمارانی که دارای نوع پیش‌رونده سرطان پروستات هستند، موثر نیست. در بسیاری از موارد سرطان پروستات به کندی رشد می‌کند و در محل خود باقی می‌ماند که این امر مدیریت آن را آسان می‌کند. نوع پیش‌رونده این سرطان در قسمت‌های مختلف بدن پخش می‌شود و این بیماری دومین سرطان کشنده در مردان آمریکایی محسوب می‌شود. با این حال ما بر این باوریم که این نانوذرات طلا می‌توانند هر دو نوع تومور سرطانی معمولی و پیش‌رونده پروستات را کوچک‌تر کرده و یا به‌ طور کلی از بین ببرند.

جزئیات این تحقیق در مجله «Proceedings of the National Academy of Sciences» منتشر شده است.


صفحه47 از72