• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

Feature

مصرف چربی ها، نوشیدنی های گازدار، خوب نجویدن غذا از مهمترین عوامل بروز سوء هاضمه است.

دکتر پژمان علوی فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سوء هاضمه به مجموعه علائمی از جمله درد و احساس سیری زودرس، نفخ، احساس برآمدگی شکم، حالت تهوع و گاها استفراغ گفته می شود که قسمت های فوقانی شکم را درگیر می کند.

وی افزود: با جمع شدن این عوامل فرد دچار سوء هاضمه می شود به این معنی که در حالت طبیعی پس از صرف غذا که باید احساس آرامش و لذت داشته باشد احساس ناراحتی، درد و مجموعه ای از این علائم می شوند و ممکن است دچار تاخیر در هضم غذا شوند.

علوی با بیان اینکه تاخیر در هضم غذا به این معنی است که فرد تا آخر شب احساس می کند که اصطلاحا غذا روی دلش مانده است، افزود: این افراد احساس گرسنگی شدیدی می کنند ولی با خوردن یک یا دو لقمه احساس سیری پیدا می کنندکه مجموعه این علائم نشان دهنده ابتلای فرد به سوء هاضمه می باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تقسیم بندی علل سوء هاضمه گفت: یکی از علل معده و اثنی عشر است که عواملی مانند پیچ خوردگی مزمن معده، تنگی عروق گوارشی و معده که منجر به عدم خونرسانی متناوب به معده خواهد شد موثر هستند زیرا معده برای هضم غذا نیاز به خون دارد که در این حالت افزایش خونرسانی به معده به نحو درست صورت نمی گیرد و معده دچار درجاتی از کم خونی می شود.

مسئول انجمن سلیاک استان خوزستان در بیان دیگر علت وقوع سوءهاضمه گفت: سایر میکروب ها و آلودگی هایی که می توانند معده را درگیر کنند مانند باکتری ها، ویروس ها، عفونت های قارچی می توانند به معده و اثنی عشر آسیب وارد نمایند، همچنین بیماری هایی مانند دیابت که سایر نقاط بدن را درگیر می کنند می توانند عامل موثری در بروز بیماری سوء هاضمه باشند.

علوی تصریح کرد: یکی دیگر از علت ها سایر آلرژی های غذایی هستند به این معنی که فرد به یک ماده غذایی حساسیت دارد، عادات بد غذایی مانند تند تند غذا خوردن، خوب نجویدن غذا، خوردن مواد محرک مانند سس های خیلی تند و مواد آسیب رسان به معده، مصرف نوشیدنی های خیلی داغ مانند چای، خوردن غذا در شرایط روحی بد، عوارض داروهایی که فرد به علل دیگر مصرف می کند که در راس آنها آسپرین ها و مسکن ها هستند و زخمهای گوارشی از مهمترین عوامل ابتلای فرد به بیماری سوء هاضمه می باشند.

عضو مرکز تحقیقات بیماری های کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هضم برخی مواد غذایی از جمله چربی ها برای دستگاه گوارش بسیار دشوار است به این معنی که هر میزان چربی غذا بیشتر باشد وظیفه معده برای هضم آن سخت تر بوده و کار معده را سنگین می کند، غذاهای تند مانند سس ها، غذاهایی که بصورت صنعتی آماده می شوند که این نوع غذاها همخوانی کمتری با دستگاه گوارش دارند و متاسفانه عادت غذا خوردن به سمت مصرف هر چه بیشتر آنها و فست فودها رفته است که شاید یک علت آن را بتوان شهری شدن و تسریع در زندگی شهری دانست از عواملی است که در افزایش میزان ابتلای افراد به سوءهاضمه موثر می باشد.

وی راهکار جلوگیری از این بیماری را ورود مجدد غذاهای سنتی دانست گفت: باید راهکاری اندیشیده شود تا غذاهای سنتی که همخوانی بیشتری با دستگاه گوارش دارند بصورت مدرن تولید شده و مجددا وارد سفره خانواده های ایرانی شوند.

گفتنی است هلدینگ یاقوت رویان شربت آلوئه ورا دایجستیو را که تولید کمپانی ESI ایتالیا می باشد را وارد بازار نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است. این محصول بسیار مفید به عنوان یک داروی ارزشمند در سیستم دستگاه گوارش معده – روده ای به شمار می آید ، در درمان سوء هاضمه و رفع علائم ناشی از آن و همچنین به عنوان یک دارو در درمان (ulcers ) زخم معده و بیماری هایی که بر اثر تغییر آب و هوا ایجاد می گردد و همچنین aerophagy هوا بلعی و نفخ و ورم معده توصیه می گردد. در فرمول عصاره آلوئه ورا ،عصاره صبر زرد با سایر گیاهان دارویی که همراه دارد ، اثر synergic ) اثر دهی بیشتر( وبسیار مفیدی بخصوص بر روی عملکرد کبد ، کیسه صفرا ، هضم غذا و محافظت مخاط معده از خود نشان می دهد.
بعلت دارا بودن عصاره papaya و روغنهای اساسی Fennel و Anise در جهت بهبود عمل هضم غذا و تسهیل عمل گوارش کمک شایانی می نماید. مواد فعال و موثر در عصاره صبر زرد ، از نظر نحوه عملکرد و پایداری ، دارای تائیدیه از منابع معتبر کشور ایتالیا با شماره p-۱۶۵ یا IASC می باشد.

Feature

مصرف چربی ها، نوشیدنی های گازدار، خوب نجویدن غذا از مهمترین عوامل بروز سوء هاضمه است.

دکتر پژمان علوی فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سوء هاضمه به مجموعه علائمی از جمله درد و احساس سیری زودرس، نفخ، احساس برآمدگی شکم، حالت تهوع و گاها استفراغ گفته می شود که قسمت های فوقانی شکم را درگیر می کند.

وی افزود: با جمع شدن این عوامل فرد دچار سوء هاضمه می شود به این معنی که در حالت طبیعی پس از صرف غذا که باید احساس آرامش و لذت داشته باشد احساس ناراحتی، درد و مجموعه ای از این علائم می شوند و ممکن است دچار تاخیر در هضم غذا شوند.

علوی با بیان اینکه تاخیر در هضم غذا به این معنی است که فرد تا آخر شب احساس می کند که اصطلاحا غذا روی دلش مانده است، افزود: این افراد احساس گرسنگی شدیدی می کنند ولی با خوردن یک یا دو لقمه احساس سیری پیدا می کنندکه مجموعه این علائم نشان دهنده ابتلای فرد به سوء هاضمه می باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تقسیم بندی علل سوء هاضمه گفت: یکی از علل معده و اثنی عشر است که عواملی مانند پیچ خوردگی مزمن معده، تنگی عروق گوارشی و معده که منجر به عدم خونرسانی متناوب به معده خواهد شد موثر هستند زیرا معده برای هضم غذا نیاز به خون دارد که در این حالت افزایش خونرسانی به معده به نحو درست صورت نمی گیرد و معده دچار درجاتی از کم خونی می شود.

مسئول انجمن سلیاک استان خوزستان در بیان دیگر علت وقوع سوءهاضمه گفت: سایر میکروب ها و آلودگی هایی که می توانند معده را درگیر کنند مانند باکتری ها، ویروس ها، عفونت های قارچی می توانند به معده و اثنی عشر آسیب وارد نمایند، همچنین بیماری هایی مانند دیابت که سایر نقاط بدن را درگیر می کنند می توانند عامل موثری در بروز بیماری سوء هاضمه باشند.

علوی تصریح کرد: یکی دیگر از علت ها سایر آلرژی های غذایی هستند به این معنی که فرد به یک ماده غذایی حساسیت دارد، عادات بد غذایی مانند تند تند غذا خوردن، خوب نجویدن غذا، خوردن مواد محرک مانند سس های خیلی تند و مواد آسیب رسان به معده، مصرف نوشیدنی های خیلی داغ مانند چای، خوردن غذا در شرایط روحی بد، عوارض داروهایی که فرد به علل دیگر مصرف می کند که در راس آنها آسپرین ها و مسکن ها هستند و زخمهای گوارشی از مهمترین عوامل ابتلای فرد به بیماری سوء هاضمه می باشند.

عضو مرکز تحقیقات بیماری های کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هضم برخی مواد غذایی از جمله چربی ها برای دستگاه گوارش بسیار دشوار است به این معنی که هر میزان چربی غذا بیشتر باشد وظیفه معده برای هضم آن سخت تر بوده و کار معده را سنگین می کند، غذاهای تند مانند سس ها، غذاهایی که بصورت صنعتی آماده می شوند که این نوع غذاها همخوانی کمتری با دستگاه گوارش دارند و متاسفانه عادت غذا خوردن به سمت مصرف هر چه بیشتر آنها و فست فودها رفته است که شاید یک علت آن را بتوان شهری شدن و تسریع در زندگی شهری دانست از عواملی است که در افزایش میزان ابتلای افراد به سوءهاضمه موثر می باشد.

وی راهکار جلوگیری از این بیماری را ورود مجدد غذاهای سنتی دانست گفت: باید راهکاری اندیشیده شود تا غذاهای سنتی که همخوانی بیشتری با دستگاه گوارش دارند بصورت مدرن تولید شده و مجددا وارد سفره خانواده های ایرانی شوند.

گفتنی است هلدینگ یاقوت رویان شربت آلوئه ورا دایجستیو را که تولید کمپانی ESI ایتالیا می باشد را وارد بازار نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است. این محصول بسیار مفید به عنوان یک داروی ارزشمند در سیستم دستگاه گوارش معده – روده ای به شمار می آید ، در درمان سوء هاضمه و رفع علائم ناشی از آن و همچنین به عنوان یک دارو در درمان (ulcers ) زخم معده و بیماری هایی که بر اثر تغییر آب و هوا ایجاد می گردد و همچنین aerophagy هوا بلعی و نفخ و ورم معده توصیه می گردد. در فرمول عصاره آلوئه ورا ،عصاره صبر زرد با سایر گیاهان دارویی که همراه دارد ، اثر synergic ) اثر دهی بیشتر( وبسیار مفیدی بخصوص بر روی عملکرد کبد ، کیسه صفرا ، هضم غذا و محافظت مخاط معده از خود نشان می دهد.
بعلت دارا بودن عصاره papaya و روغنهای اساسی Fennel و Anise در جهت بهبود عمل هضم غذا و تسهیل عمل گوارش کمک شایانی می نماید. مواد فعال و موثر در عصاره صبر زرد ، از نظر نحوه عملکرد و پایداری ، دارای تائیدیه از منابع معتبر کشور ایتالیا با شماره p-۱۶۵ یا IASC می باشد.

این عارضه ممکن است هر یک از مفاصل را درگیر سازد ولی شایع ترین مفاصل درگیر عبارتند از: مفاصل انگشتان دست، پا، زانو، ران و ستون فقرات. این بیماری معمولا در افراد بالای 45 سال مشاهده می شود.
تحقیقات نشان می دهند که اسیدهای چرب امگا- 3 موجود در روغن ماهی یا روغن کتان می توانند علایم و نشانه های آرتروز را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

بر اساس این مطالعات رژیم غذایی غنی از امگا- 3 نسبت به رژیم های معمولی، شیوع این بیماری را 50 درصد کاهش می دهد.

اولین نشانه های بارز در بیماری آرتروز عبارتند از تحلیل و تجزیه کلاژن غضروف ها و فقدان مولکول های جذب کننده ضربه، که هر دو این علایم با مصر ف امگا- 3 بهبود می یابند.

اسیدهای چرب امگا- 3 نه تنها از بروز این بیماری پیشگیری می کنند بلکه پیشرفت آن را نیز کند می نمایند.

بر اساس بررسی ها مکمل های غذایی امگا- 3 که از روغن ماهی تهیه می شوند موثرتر از مکمل های تولید شده از روغن کتان هستند، اما تخم کتان و روغن آن گزینه بسیار خوبی برای گیاهخواران به شمار می روند. در اغلب کشورها رژیم های غذایی به میزان کافی امگا- 3 ندارند، بنابراین مصرف مکمل های امگا- 3 در پیشگیری و بهبود بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی- عروقی و التهاب روده نقش موثری دارند.

آرتروز یک بیماری مفصلی شایع است و میلیون ها نفر در دنیا از آن رنج می برند. این بیماری زمانی ایجاد می شود که غضروف موجود در انتهای استخوان ها از بین می رود و استخوان های این قسمت ضخیم شده و منجر به خشکی، کاهش حرکت و دردناک شدن مفاصل می گردد.

این عارضه ممکن است هر یک از مفاصل را درگیر سازد ولی شایع ترین مفاصل درگیر عبارتند از: مفاصل انگشتان دست، پا، زانو، ران و ستون فقرات. این بیماری معمولا در افراد بالای 45 سال مشاهده می شود.

در حال حاضر درمان موثری برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری وجود ندارد و تنها روش درمانی استفاده از داروهای مسکن برای کاهش درد بوده و یا در مراحل پیشرفته مفصل بیمار تعویض می شود.

یاقوت رویان در این زمینه برای درمان این بیماری مکمل Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده و از طریق داروخانه هاس سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است.


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند کمبود ویتامین B12 در خون افراد مسن می تواند به کاهش سلول های مغزی و بروز مشکلات ادراکی منجر شود.
ویتامین B12 در اثر رژیم‌های گیاهخواری، بیماری های کبدی، مصرف زیاد الکل و سیگار، مصرف برخی داروها و همچنین دوران بارداری و شیردهی کاهش می یابد.
پژوهشگران دانشکده پزشکی راش در شیگاگو در این بررسی خون ۱۲۱ فرد مسن تر از ۶۵ سال را به منظور اندازه گیری میزان ویتامین B12 و سوخت ساز مرتبط با این ویتامین، بررسی کردند. از سوی دیگر این افراد را از نظر حافظه و مهارت های ادراکی نیز معاینه کردند.
محققان پس از چهار سال و نیم برای اندازه گیری سایز کل مغز و جست وجو برای نشانه های دیگر آسیب مغزی، از مغز این شرکت کنندگان تصاویر MRI گرفتند.
این تصاویر نشان داد در افرادی که کمبود ویتامین B12 وجود داشته است، آزمایش های ادراکی آنها نمرات پایینتری داشته و اندازه کل مغز آنها کوچکتر شده است .
این پژوهشگران می گویند هنوز بسیار زود است که بگوییم افزایش میزان ویتامین B12 در افراد مسن از طریق رژیم غذایی و یا مصرف قرص های مکمل می تواند از بروز مشکلات ادراکی و کاهش حافظه جلوگیری کند اما این سوال مهمی است که باید پاسخ آن را بیابیم.
نتایج این تحقیقات در نشریه Neurology منتشر شده است.
علائم کمبود ویتامین B12
از علائم کمبود این ویتامین می‌توان به التهاب دستگاه گوارشی، بی اشتهایی، کاهش وزن، کم‌خونی با ضعف، کوتاهی تنفس، کاهش تمرکز، خطر خونریزی غیرطبیعی، تضعیف سیستم ایمنی، تحریک‌پذیری، پرخاشگری، فراموشی، گیجی، بی قراری، توهم، افسردگی، بی حسی و سوزش و خارش اندام‌ها، حرکات بی ثبات و بی تعادلی در راه‌رفتن اشاره کرد.
علائم کمبود این ویتامین در بزرگسالان عبارت است از:
کمبود انرژی، خارش بدن، کرختی، کاهش احساس درد یا فشار، گیجی، تاری دید، راه رفتن غیر طبیعی، ضعف حافظه، لکنت زبان، توهم و تغییرات شخصیتی.
معمولا این علائم در طی چندین ماه تا یک سال قبل از آگاهی فرد به ارتباط آنها با فقر ویتامین B12بروز می کنند و معمولا با جبران کمبود برگشت پذیر هستند. در هر حال علائم مستدلی که مختص به کمبود این ویتامین باشد، وجود ندارد و گاهی اوقات در بزرگسالان صدمات وارده از کمبود این ویتامین دائمی است.
اگر نسبت به بروز هرکدام از این علائم در خود آگاهی پیدا کردید، حتما به متخصص مراجعه کنید چراکه مشکلات دیگر هم می تواند با همین علائم ظاهر شود.
خصوصا کودکان زودتر از بزرگسالان علائم کمبود این ویتامین را بروز می دهند.کمبود B12ممکن است باعث بروز کمی انرژی، اشتها و نشاط شود و اگر سریعا درمان نشود منجر به حالت کما و مرگ خواهد شد.
باز هم نمی توان یکسری از علائم بخصوص را تنها به دلیل فقر B12 تشخیص داد. کودکان نسبت به فقر این ویتامین از بزرگسالان آسیب پذیر تر هستند.
برخی به درمان سریعتر پاسخ می گویند و برخی دیگر پیشرفت کندی دارند.
جگر گوساله، ماهی سالمون، فیله گاو و تخم‌‌مرغ از جمله منابع خوب این ویتامین هستند. تمامی غذاهای گیاهی فاقد ویتامین B12 است.

ویتامین ب۱۲ (Vitamin b۱۲ (or Vitamin b۱۲ cyanocobalamin) یا همان کوبالامین مکملی است بسیار سودمند که توسط شرکت سپید طب تولید گردیده است، این شرکت تولید این مکمل بسیار سودمند را در حالی به تولیدات دیگر خود اضافه نموده که متخصصان اشاره دارند وجود این ویتامین برای ساختن استخوانها در بدن ضروری است.
این مکمل بسیار سودمند از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار دارد.

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که در بدن تولید می‌شود و در چرخه خواب نقش دارد اما این بار پزشکان دریافته‌اند که این هورمون می‌تواند در کنترل افزایش وزن نیز موثر باشد.
متخصصان دانشگاه گرانادا و بیمارستان سان سی سیلیو در گرانادا با همکاری کارشناسان علوم پزشکی در چند دانشگاه دیگر دریافتند که ملاتونین برای موشهای جوانی که به بیماری قلبی و متابولیکی مبتلا نشده‌اند در پیشگیری از اضافه وزن مفید است.
این متخصصان در آزمایشات خود دریافتند که ملاتونین در موشهای آزمایشگاهی مقدار لیپید خون را بهبود می‌بخشد، تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد و میزان کلسترول خون را افزایش می‌دهد. این هورمون حتی می‌تواند بدون تغییر در مقدار مصرف غذا، مقدار کلسترول بد خون را کاهش دهد.
این کارشناسان می‌گویند ملاتونین در پیشگیری از بیماریهای قلبی ناشی از چاقی و افزایش مقدار چربی غیرعادی در خون نقش مفیدی دارد.
شرح این آزمایشات در مجله «مطالعات پینل» منتشر شده است.
ملاتونین که در سال ۱۹۵۸ میلادی توسط “آرون لرنر” متخصص امراض پوست در دانشگاه یاله در نیو هاون آمریکا کشف شد، فعل و انفعالات زیادی در بدن به ویژه ریتم شب و روز را هدایت می کند. این هورمون توسط غده “پینه آل” در غده اپیفیز (اپیتالاموس یا صنوبری) مغز، شبکیه و گلبول های خون تولید می شود. در حالیکه تابش و پرتوی نور روز به چشم، از تولید ملاتونین جلوگیری می کند، تاریکی شب تولید این هورمون در خون را افزایش داده و خواب آور است.
تولید ملاتونین در بدن، در شب ۱۰ برابر میزان آن در روز است و این هورمون در کنار وظایف دیگر، فعالیت های بدن هنگام خواب را تنظیم می کند و به جهت ارتباط ترشح آن با نور، به تنظیم خواب و بیداری کمک می کند. میزان ملانونین در بدن انسان در روزهای زمستان که تابش نور صرفا چند ساعت است، افزایش می یابد. خستگی و احساس خواب، افسردگی زمستانی و ناراحتی های هنگام خواب می تواند از نتایج فصل زمستان باشد، بدین خاطر پیاده روی در روزهای این فصل توصیه می شود. پایین بودن مقدار ملاتونین در بدن می تواند باعث بیخوابی شود.
بدن با افزایش سن، ملاتونین کمتری تولید می کند که در نتیجه مدت خواب بطور میانگین کاهش یافته و باعث بیخوابی می شود. حتی “کارهای شیفتی” و سفرهای دور نیز می تواند بر مقدار ملاتونین در بدن به خاطر تغییر ساعات خواب و بیداری تاثیر منفی داشته باشد. ملاتونین یک هورمون مهم، محافظ و یک آنتی اکسیدان قوی است.ملاتونین که هورمون شب نامیده می شود، از نظر شیمیایی یک اسید امینه ساده و از نظر بزرگی مولکول نیز یک هورمون کوچک است که می تواند در تمام سلول ها و مکان های بین سلولی جای گیرد.
بخش اعظم ملاتونین در سلول های عصبی ویژه ( پینه آل) یک غده کوچک به درشتی عدس در مرکز مغز ساخته می شود.
ملاتونین در سلول های شبکیه چشم نیز تولید می شود که حاوی فتورسپتور هستند. ملاتونین در غده اپیفیز از اسید امینه تریپتوفان و سروتونین یک ماده پیام آور، ساخته می شود و از سوی این غده در یک ریتم و خاص روزانه وارد خون می شود و از طریق جریان خون به تمام بدن تقسیم می شود.
ملاتونین در انسان ها، حیوانات، گیاهان و حتی تک سلولی ها و جلبک های بسیار قدیمی و کهن وجود دارد.

گفتنی است ملاتونین را می توان قرص تنظیم خواب موثر و قدرتمندی دانست که توسط شرکت دارو سازی سپید طب تولید و روانه بازار گردیده است. به گفته پزشکان و متخصصان این ماده (ملاتونین) در بدن آدمی و در غده صنوبری مغز تولید شده و بدن را در تنظیم چرخه خواب شبانه یاری می کند. علت اینکه میزان خواب موثر شبانه آدمی با گذشت سن، کمتر و کمتر می شود، کاهش تدریجی میزان ترشح این ماده است که کاهش آن با افزایش سن در بدن انسان رخ می دهد. پزشکان بر این عقیده هستند که جوانان به دلیل اینکه ملاتونین بیشتری در بدنشان دارند، بهتر و راحتر از افراد کهنسال به خواب می روند.
این مکمل موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از میزان رادیکالهای آزاد تولید شده در بدن نیز کم کرده و در بهبود خلق و خوی افراد نیز موثر باشد اما مهمترین وظیفه و تاثیر آن در بدن را می توان در بهبود کیفیت خواب شبانه دانست.


این میوه سرشار از دو "ماده معدنی" بسیار مفید است. این میوه سرشار از "پتاسیم" و "منیزیم" می‌باشد که با "کلسترول" و "فشارخون" بالا مقابله می‌کند

هر 100 گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:

انرژی 60 تا 70 کیلوکالری، آب 75.5 گرم، فیبر 5.9 گرم، قند 23 گرم، ویتامین ث 7.6 میلی‌گرم، پتاسیم 210 میلی‌گرم، منیزیم 11 میلی‌گرم، آهن 0.15 میلی‌گرم

این میوه دقیقاً مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنند. خرمالو به اندازه‌ی انگور انرژی‌زا است. البته اگر دغدغه‌ی تناسب اندام دارید و نمی‌خواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن می‌رساند. قندهای اصلی این میوه فروکتوز و "گلوکز" هستند.

اگر می‌خواهید حسابی از خجالت خودتان در بیایید و کلی انرژی بگیرید یک عدد خرمالو را با کمی آب "لیموترش"، کمی "ماست" و "عسل" مخلوط کرده و هم بزنید. این معجون را صبح‌ها زمانی که ناشتا هستید میل کنید.

خرمالو سرشار از ویتامین C: میزان ویتامین C موجود در این میوه قابل توجه است. این ویتامین برای تقویت "سیستم ایمنی بدن" لازم و ضروری است. اگر در فصل سرما لثه‌هایتان خونریزی می‌کند امکان دارد به دلیل کمبود "ویتامین C" باشد. باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه‌ها موثر است. این "ویتامین" برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیده‌تر و شیرین‌تر باشد میزان ویتامین C آن نیز کمتر می‌شود.

خرمالو منبع بتاکاروتن و لیکوپن: خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین "لیکوپن" است. این دو آنتی‌اکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد آسیب رسان شده و شما را در برابر بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های "قلبی عروقی" و برخی از سرطان‌ها ایمن می‌کند.رنگ نارنجی خرمالو ناشی از همین آنتی‌اکسیدان بتاکاروتن است. برای همین هم خرمالو مانند همه‌ی میوه‌ها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشم‌ها و حفاظت از "شبکیه چشم" مفید است. از این گذشته بتاکاروتن موجود در آن، "جریان خون" "سلول‌های پوست" را بیشتر می‌کند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ می‌شود.

خرمالو و فیبرهایش: خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب می‌شود و حاوی میزان قابل‌توجهی فیبر پکتین می‌باشد. اگر از یبوست رنج می‌برید می‌توانید به این میوه اعتماد کنید. فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست می‌شود. برای این کار توصیه می‌کنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.

خرمالو برای مقابله با کلسترول و فشارخون بالا: خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می‌باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می‌کند. مزیت دیگر این میوه این است که سدیم (نمک) کمی دارد. توصیه می‌کنیم اگر دچار بیماری‌های قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید. البته حواستان به قند موجود در آن باشد.

خرمالو برای آن‌هایی که سنگ کلیه دارند: این میوه‌ی پاییزی برای افرادی که از "سنگ کلیه" و سنگ مثانه رنج می‌برند مفید است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان قابل‌توجهی آب است. هسته‌ی کوبیده شده‌ی خرمالو نیز به دفع سنگ کمک کلیه‌ها کمک می‌کند.

خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است: این دو آنتی‌اکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد آسیب‌رسان شده و شما را در برابر بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها ایمن می‌کند.

آیا دیابتی‌ها نباید از این میوه مصرف کنند؟ خرمالو یک میوه‌ی شیرین و حاوی قند است. برای همین زیاده‌روی در مصرف آن برای دیابتی‌ها خوب نیست. اما معنی حرفمان این نیست که دیابتی‌ها نباید لب به این میوه بزنند. اگر بیماری قند دارید می‌توانید روزانه یک عدد خرمالوی متوسط میل کنید. اما بیش از این برایتان خوب نیست. افراد معمولی که نگران اضافه‌وزن نیستند می‌توانند روزانه دو تا سه عدد از این میوه میل کنند.

این مکمل که به تازگی توسط شرکت دارو سازی سپید طب تولید و روانه بازار گردیده است موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود.کارنیتین در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و در برخی مواد غذایی مانند گوشت، گوشت طیور، ماهی، و برخی از فراورده‌های لبنی وجود دارد.

وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت و ساز وتبدیل غذا به انرژی می باشد. کارنیتین این عمل را از طریق انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری ها جهت بتااکسیداسیون آن‌ها انجام می دهد. از طرف دیگر مصرف چربی‌ها به عنوان منبع انرژی موجب صرفه جویی در مصرف گلیگوژن عضلات گردیده و با حفظ ذخایر گلیکوژن به تأخیر در بروز خستگی ورزش کار می انجامد. میتوکندری را می‌توان موتورخانه یاخته‌های بدن دانست. در واقع انرژی مورد نیاز بدن در این بخش از یاخته‌ها تولید می‌شود.
برخی از شواهد نشان می‌دهد که میزان نیاز به ال-کارنیتین در دوران کودکی و همچنین در زمان‌های خاصی مانند بارداری و شیردهی که میزان نیاز بدن به انرژی افزایش می‌یابد کمی بالا می‌رود که این افزایش نیاز موجب به افزایش تولید این ماده غذایی از سوی بدن می‌شود.
همچنین به‌نظر می‌رسد که وجود ال-کارنیتین برای بهبود کارکرد قلب نیاز است. برای نمونه یک پژوهش نشان داده است میزان کارکرد نابهنجار و تپش غیرعادی قلب بعد از ۴۵ هفته مصرف ۴ گرم ال-کارنیتین در روز در بیماران دیابتی که علاوه بر فشار خون بالا از ناراحتی‌های قلبی و رگی رنج می‌بردند به میزان زیادی کاهش یافته و بهبود پیدا نموده است.
همچنین پژوهش دیگر نشان داده است که مصرف روزانه ال-کارنیتین در ورزشکاران می‌تواند حتی تا ۲۵٪ میزان توانایی و ظرفیت فعالیت بدنی را بالا ببرد. افرادی که از مکمل‌های ال-کارنیتین استفاده می‌نمایند بعد از انجام فعالیت‌های بدنی به میزان کمتری دچار خستگی و کوفتگی می‌شوند. این بررسی همچنان نشان داد که مصرف ال-کارنیتین دو ساعت پیش و پس از دویدن به مسافت ۲۰ کیلومتر موجب بروز خستگی کمتر و بازیابی سریعتر قوای بدنی گردد.
همچنین بررسی‌ها نشان داده است که مصرف ۱۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین به ازای هر کیلو وزن افراد و کودکان تالاسمی ماژور به مدت ۳ ماه موجب کاهش نیاز بدن این افراد به پالایش خون شود.
ال کارنیتین در بدن از ترکیب دو اسیدآمینه لیزین و متیونین ساخته می شود. سلول‌های بدن برای سنتز کارنیتین به ویتامین‌های C، B۶ و B۳ (نیاسین) نیاز دارند. اما می توان آن را از منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیات و آواکادو نیز دریافت کرد. غذاهای گیاهی منبع خوبی برای این ماده نمی‌باشند.L – کارنیتین یک دارو هم می‌باشد و برای درمان بیمارانی به‌کارمی‌رود که بدن آنها به اندازه کافی کارنیتین تولید نمی‌کند. اینک کاربرد آن را به‌عنوان راهی برای پیشگیری از صدماتی بررسی می‌کنند که در اثر کاربرد شیمی‌درمانی به بافت‌ها وارد می‌شود.

به گزارش دپارتمان روابط عمومی و بین الملل هلدینگ یاقوت رویان، دکتر سید حسین اعتمادی موسس گروه شرکتهای بین المللی یاقوت رویان از موفقیت مجموعه عسل دارو کیش از اقمار هلدینگ در تولید قرص ال کارنیتین مکیدنی-جویدنی در داخل کشور با قابلیت رقابت با همتا های خارجی خود خبر داد و گفت:
پروژه تحقیقاتی فرمولاسیون و تولید قرص ال کارنیتین از چندی پیش در دستور کار دپارتمان تحقیقاتی شرکت داروسازی سپیدطب با مدیریت عاملی خانم دکتر پورشقاقی و به سفارش شرکت عسل دارو کیش قرار داشته است که با سعی و تلاش شبانه روزی کارشناسان و متخصصان ذیمدخل و با بکارگیری باکیفیت ترین مواد اولیه اروپایی و با فرمول منحصربفرد دارویی (مکیدنی- جویدنی)، همزمان با فرخنده سالروز ولادت حضرت رسول اکرم ص، تولید انبوه این محصول آغاز و مقارن با دهه مبارک فجر پروسه توزیع سراسری قرص مکیدنی ال کارنیتین 1000 میلی گرمی برای اولین بار در کشور عملیاتی شده است که گفتنی است فرآیند تولید این مکمل منطبق با آخرین استانداردهای روز دنیا و اروپا و همچنین با رعایت کامل پروتکل های جهانی GMP، بوده است.
همچنین دکتر اعتمادی خاطرنشان ساخت:
تولید این قرص مکمل غذایی که به عنوان برگ زرین دیگری از افتخارات هلدینگ بین المللی یاقوت رویان محسوب می شود، بعنوان مکمل رژیم غذایی جهت کمک به کاهش وزن و افزایش انرژی و تحرک قابل استفاده خواهد بود و در فاز نهایی پروژه، صادرات آن به سایر کشورهای جهان در دستور کار قرار گرفنه است.
دکتر اعتمادی افزود:
یکی از نکات مهمی که جامعه داروسازی و البته پزشکی کشور باید به آن توجه کند، حوزه اخلاق است و این مسئله متأسفانه یکی از نقاط ضعف ارائه کنندگان خدمات سلامت است، رعایت اخلاق، فقط رفتار و ارتباط خوب با مردم نیست بلکه کدهای اخلاقی فراوانی وجود دارد که از جنبه های علمی و فنی نیز برای ارائه خدمات مناسب به مردم حائز اهمیت است و در مجموع باید به این سمت حرکت کرد که نگاه اقتصادی و درآمدی در خدمات پزشکی و مراقبتهای دارویی جای خود را به خدمات اخلاقی و کسب رضایت مردم داده و درمان مردم در اولویت قرار گیرد و تنها در این صورت است که راه تعالی و کمال در حوزه سلامت به درستی طی خواهد شد و از اینروست که یکی از سرلوحه های کاری و اخلاقی کلیه فعالیتهای معموله در گروه شرکتهای یاقوت رویان، همواره بر اصل لزوم تسهیل و ترویج عدالت در حوزه درمانی آحاد مختلف مردم جامعه بوده و خواهد بود، چراکه کمبود دارو و یا عدم رعایت اصل انسانی عدالت در این زمینه به هر دلیل در یک کشور، به معنی افزایش مرگ و بیماری مردم آن کشور است. پس بنابراین کشورها باید توان تولید و تأمین داروهای استراتژیک و غیراستراتژیک خود را ارتقاء دهند.

مركز آزمايشگاه همکار تخصصی كنترل غذا و دارو سپیدطب آزمون از زير مجموعه‌هاي آزمايشگاه مرجع سلامت روز شنبه 14 دی ماه سالجاری مصادف با حلول ماه ربیع الاول توسط دکتر سیدحسین اعتمادی موسس هلدینگ بین المللی یاقوت رویان افتتاح گردید.
اين آزمايشگاه شامل بخش‌هاي آزمايشگاهي كنترل كيفي دارو، غذا، فرآورده‌هاي بيولوژيك، آرايشي و بهداشتي، مكمل و فرآورده‌هاي طبيعي و ملزومات و تجهيزات پزشكي است كه در مجموعه آزمايشگاه‌هاي مرجع سلامت قرار داشته و در مراسم گشایش این مرکز آزمایشگاهی، علاوه بر دکتر اعتمادی، جمعی از مسئولین نظام سلامت کشور نیز حضور داشتند.
در این مراسم دکتر اعتمادی ضمن تاکید بر این موضوع که اعتماد مردم نسبت به آزمایشگاه های همکار کنترل غذا و دارو بایستی تقویت شود افزود:
آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت که طلایه دار کنترل غذا و دارو می باشند، یکی از مراکز مورد اعتماد مردم است و این مراکز باید با ادامه فعالیتهای تحقیقاتی خود، سعی در جلب بیش از پیش اعتماد آحاد جامعه داشته باشد، چرا که مسایل مهم مربوط به مردم از جمله مصرف دارو و غذا، نیاز به تحقیق و بررسی در این مراکز دارد.
همچنین دکتر اعتمادی اظهار داشت با توجه به اينكه تمامی مواد غذايي و دارویی داخلي، وارداتي و صادراتي نيازمند مراقبت‌هاي جــدي اســت بــر همین اســاس ايجـاد بستر همکاری فیمابین وزارت بهداشت و آزمایشگاه های همکار به لحاظ تربيت نيروي انساني ماهر بمنظور سرمایه اندوزی نسل های آتی کشور ضرورت دارد.
دکتر اعتمادی در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه فعالیتهای در دست انجام آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت دارای پیچیدگی های کاری خاص در زمینه های فعالیتی خود می باشند، گفت لزوم توجه ویژه مسئولین امر در مدیریت هدفمند این پيچيدگي‌هاي صنايع غذايي و دارويي و آرايشي و بهداشتي ذیربط، ضروری به نظر میرسد.
در ادامه دکتر رویا پورشقاقی مدیرعامل داروسازی سپید طب نیز با اشاره به پیشگامی وزارت بهداشت در امر واگذاری خدمات به بخش خصوصی، گفت: هم اکنون وظایف و خدمات آزمایشگاهی وزارتخانه، به بیش از 100 آزمایشگاه در تهران و شهرستانهای کشور واگذار شده است.
وی با اشاره به دستاوردهای بین المللی حوزه سلامت کشور در سالهای اخیر از جمله کسب تایید صلاحیت سازمان جهانی بهداشت (who) برای نظارت بر صادرات جهانی و نیز برگزاری کارگاه های آموزشی برای کشورهای مختلف توسط واحدهای ذیربط وزارت بهداست، درمان و آموزش پزشکی افزود:

ارتقای توانمندی مراکز آزمایشگاهی همکار و راه اندازی روش های نوین در کنترل فرآورده های حاصل از فناوریهای نوین ازجمله بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی و نظایر آن، راهکار و پلتفرم جدیدی در حرکت مجموعه سلامت کشور در مسیر پیشرفت و ترقی مطابق با آخرین استانداردهای جهانی خواهد بود.
دکتر اعتمادی در پایان با بيان اينكه مركز آزمايشگاه همکار سپیدطب آزمون یکی از تخصصی ترین و مجهزترین آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت می باشد خاطرنشان ساخت:
این مجموعه با هدف نظارت تخصصی و پیشرفته بر کیفیت مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی در مباحث فیزیک و شیمی صنایع مزبور در مساحتی بالغ بر 500 مترمربع و با همکاری اساتید برجسته دانشگاه ها و کارشناسان زبده و مجرب بومی و غیربومی کشور شامل 25 نیروی دکترایی حرفه ای در رشته هایی نظیر داروسازی، شیمی دارویی و نیز متخصصین حوزه های مختلف راه اندازی گردیده است که امید است با بالفعل نمودن پتانسیل و ظرفیت های موجود بتوانیم علاوه بر افزودن برگ زرین دیگری به افتخارات گروه شرکتهای بین المللی یاقوت رویان، گام موثر دیگری در راستای خودکفایی و استقلال میهن اسلامی عزیزمان ایران برداریم.

 

 


بررسی مقدماتی گزارش های فردی نشان می دهد که تجویز ویتامین D با دوزهای بالا، میتواند یکی از درمان های بسیار موثر سندرم روده تحریک پذیر باشد.
عموما سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک بیماری بدون دلیل و درمان مشخص است. این بیماری که با دوره های متناوب بهبودی و شروع مجدد علائم مشخص میشود، دارای علائمی چون اسهال (یا یبوست)، درد شکم و نفخ است. بیماران با مخلوطی از داروهای شیمیائی و درمان های جایگزین به درمان آن میپردازند اما شیوه درمانی ثابتی برای همه بیماران وجود ندارد.
اثربخشی درمان این سندرم با ویتامین D در یک مطالعه تحقیقاتی در دانشگاه شفیلد انگلستان و چاپ شده در مجله BMJ Case Reports در سال ۲۰۱۲ به اثبات رسیده است. در این تحقیق آمده که یک خانم ۴۱ ساله مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (با اسهال شدید) برای بیش از ۲۵ سال، انواع درمان ها با داروهای ضد اسپاسم، داروهای ضد افسردگی (مهار کننده باز جذب انتخابی سروتونین) و داروهای ضد میکروبی را بدون تاثیر روی علائم بیماری تجربه کرده است.
درمان با رژیم های غذائی بدون لاکتوز و گلوتن توانست علائم را تخفیف دهد اما آنها را کاملا از بین نبرده بود. بکارگیری درمان های جایگزین دیگر مانند شستشوی کولون، مشاوره، هیپنوتیزم و استفاده از مکمل هائی مانند آلوئه ورا، اسید کاپریلیک، روغن سیر، چای نعناع و پروبیوتیک ها نیز فقط کمک کننده بودند.
این خانم از طریق رسانه های عمومی از بکارگیری ویتامین D توسط برخی بیماران در درمان بیماری IBS باخبر شد. بیمار در طول مدت ۳ سال با روزانه مصرف ۲۰۰۰ واحد در تابستان و در زمستان ۳۰۰۰-۴۰۰۰ واحد ۴۰۰۰ واحد بین المللی ویتامین D، توانست بیماری خود را کاملا کنترل کند. مکمل ویتامین D همچنین افسردگی و اضطراب او را درمان کرد.
براساس این مطالعه، محققین در پی یافتن شواهد دیگری در موثر بودن این درمان برآمدند. آنها به گزارشات جداگانه مربوط به ۳۷ بیمار رسیدند که ۷۰% آنها با استفاده از مکمل های ویتامین D بهبودی حاصل کرده بودند. البته از آنجائیکه ویتامین D از جمله ویتامین های محلول در چربی است و مصرف دوزهای بالا ممکن است با خطراتی همراه باشد، محققین درخواست میکنند که بیماران زیر نظر پزشک خود اقدام به درمان کنند.


روی تمامی ظروف مکمل ها وعده هائی چون "کاهش چربی"، "عضله سازی" و "جوان کننده" دیده میشود. حال با وجود حدود ۲۹۰۰۰ مکمل غذائی جای تعجب نیست اگر نتوانید انتخاب درستی انجام بدهید. اینجا پرفروش ترین مکمل ها به شما معرفی خواهند شد.
۱- روغن ماهی:
روغن ماهی بدلیل داشتن اسید های چرب اومگا ۳ از اهمیت زیادی برخوردار است. اسیدهای چرب اومگا ۳ از اسیدهای چرب اساسی هستند که بدن قادر به ساخت آنها نیست و بایستی از رژیم غذائی تامین شوند. مصرف ۱-۲ وعده ماهی در هفته نیز نمیتواند اسیدهای چرب اومگا ۳ مورد نیاز بدن را کاملا تامین کند. با مصرف روغن ماهی با کیفیت میتوانید تری گلیسیریدها را کاهش، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کم، از سلامتی مغز محافظت کنید و خطر بالقوه ابتلا به دیابت راکاهش دهید. اسیدهای چرب اومگا ۳ احتمالا به کاهش چربی نیز کمک میکنند. در هنگام تهیه این مکمل، در جستجوی مارک هائی باشید که حداقل روزانه ۲ گرم از EPA و DHA (Eicosapentaenoic acid و docosahexaenoic acid دو تا از سه اسید چرب گروه اومگا) را تامین کنند.
۲- ویتامین D:
اطلاعات موجود نشان میدهند که ویتامین D تعداد زیادی از آمریکائیها کمتر از حد مطلوب است. این ویتامین فقط از راه غذا(منابع خوبی مانند کنسرو ماهی آزاد، شیر و ساردین) یا نور آفتاب قابل دستیابی است. برخی افراد در مناطقی زندگی میکنند که تابش آفتاب کم بوده و قادر نیستند مقادیر کافی از این ویتامین را در بدن خود بسازند و حتی زمانی که افراد در خارج از منزل باشند، اکثر آنها با لباس ها و یا لوسیون های ضد آفتاب پوشیده شده اند. متخصصین معتقدند که دوز حداقل ۱۰۰۰ واحد ویتامین D در روز برای شروع خوب است.
۳- پروتئین آب پنیر:
آب پنیر از مکمل های اساسی نیست اما مصرف آن مفید خواهد بود. آب پنیر غنی از اسیدهای آمینه با زنجیره طولانی است و در تقویت بدن پس از انجام تمرین های سنگین کمک کننده است. مهمتر آنکه، پروتئین آب پنیر یک منبع مناسب و سریع از کالری با کیفیت است.
۴- محصولات سبز:
این محصولات جایگزین میوه و سبزیجات طبیعی محسوب نمیشوند اما در صورتیکه کمتر از حد مطلوب میوه و سبزی مصرف شود، میتوانند مفید باشند. کمتر از ۶% آقایان و ۹% خانم های با محدوده سنی ۵-۳۴ ساله ، توصیه مصرف حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در روز را مراعات میکنند. فرآورده های سبز خصوصا در مواقعی مانند سفرهای طولانی مدت که استفاده از میوه و سبزیجات طبیعی مشکل است، مفید خواهند بود.
۵- پروبیوتیک ها:
میلیون ها نوع باکتری مختلف در دستگاه گوارش انسان ها وجود دارند که برخی خوب و برخی بد هستند. باکتری های دستگاه گوارش میتوانند سلامتی کلی بدن، عمل هضم و نیز سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار دهند. پروبیوتیک ها با تامین باکتری های خوب به کاهش نفخ و درد شکم کمک میکنند. در انتخاب یک پروبیوتیک تجاری دقت شود که حداقل ۳ بیلیون ارگانیسم در هر وعده را تامین کند. برای محافظت از این میکروارگانیسم ها، ظرف را پس از باز کردن درب آن در یخچال نگهداری شود.
۶- زردچوبه (کورکومین):
زردچوبه ادویه همیشگی غذاهای هندی دارای ترکیب فعالی بنام کورکومین است. مطالعات زیادی در باره اثرات درمانی مفید کورکومین انجام شده است: ضد سرطان، ضد ویروس، ضد آرتریت و ضد التهاب. اثرات ضد التهاب بسیار قوی این ادویه، آن را در خط اول درمان التهاب قرار داده است.
۷- دارچین:
دارچین دارای قویترین خواص آنتی اکسیدانی در بین تمامی ادویه هاست. مطالعات متعددی ثابت کرده اند که دارچین با افزایش حساسیت به انسولین و تسریع مصرف کربوهیدرات ها در کنترل قند خون نیز موثر واقع میشود. روزانه یک گرم دارچین (نصف قاشق چایخوری) را به ماست، پنیر یا هر غذای دیگری اضافه کرده و استفاده کنید. مصرف مکمل حاوی دارچین میتواند دوز مشخص مورد نظر را تامین کند.
۸- اسفرزه:
پسیلیوم یا اسفرزه فیبر محلول در آب است که به کاهش کلسترول و نیز تنظیم قند خون افراد دیابتی کمک میکند. در هنگام استفاده از این مکمل با مقادیر کم شروع و سپس افزایش داده شود.
۹- کراتین:
در باره این مکمل مطالعات خیلی وسیعی هم در تحقیقات کلینیکی و هم در زندگی واقعی ورزشکاران انجام شده است و نتیجه همه آنها دال بر موثر بودن مصرف کراتین است. این مکمل عملکرد عضلات به هنگام انجام حرکات سنگین ورزشی را افزایش میدهد و احتمالا با احتباس آب در سلول های عضلات به بزرگ شدن عضله و نیز افزایش قطر فیبر عضلانی کمک میکند. افراد گیاهخوار مقادیر کمی کراتین از طریق رژیم غذائی خود دریافت میکنند و در صورت استفاده از مکمل کراتین پاسخ های قویتری به اثرات آن میدهند. مصرف مکمل کراتین در زیر نظر متخصص به مقدار ۳-۵ گرم در روز به افزایش قدرت، سرعت و نیز افزایش وزن کمک میکند.
۱۰- بتا آلانین:
استفاده از این مکمل در طی چند سال اخیر و با اثبات تاثیر آن در بهبود کارآئی ورزشکاران مورد توجه قرار گرفته است. برخی از تحقیقات بالینی نشان داده که مصرف بتا آلانین عملکرد های بدنی، به ویژه در حرکات شدید ورزشی و تمرینات قدرتی را بهبود می بخشد. بتا آلانین برای بهبود عملکرد و افزایش ظرفیت ورزشی، ساخت توده عضلانی و بهبود عملکرد جسمی در افراد مسن، تحت نظر متخصص مورد استفاده قرار می گیرد.
۱۱- گلوکزآمین:
گلوکزآمین بطور طبیعی در بدن و خصوصا به عنوان واحد سازنده در غضروف ها وجود دارد، البته در مایعاتی که حرکت مفاصل را تسهیل میکنند نیز حضور دارد. گلوکزآمین در بدن هم غضروف میسازد و هم آن را تعمیر میکند. امروزه گلوکزآمین بصورت مکمل، تهیه شده از غضروف حیوانات، در بازار مصرف وجود دارد.
۱۲- چای سبز:
چای سبز دارای مقادیر زیادی ترکیبات پلی فنلی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و با رادیکال های آزاد تخریب کننده سلول ها و DNA مبارزه میکنند. پلی فنل ها، همچنین، میتوانند از التهاب و تورم پیشگیری کنند. آنتی اکسیدان های موجود در مکمل های چای سبز از قلب و عروق خونی محافظت میکنند.


صفحه54 از72