• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

محققان پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با استفاده از اسانس گیاهان مکمل‌های غذایی تولید کردند که می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک مورد استفاده در دام، طیور و آبزیان باشد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با بیان اینکه در این تحقیقات اقدام به تولید مکمل‌های غذایی برای دام، طیور و آبزیان کردیم، گفت: از جمله مکمل‌هایی که اخیرا بر روی آن مطالعات زیادی صورت گرفته است، مکمل‌های جایگزین آنتی بیوتیک‌های محرک رشد هستند که امروزه برای تولید محصولات ارگانیک بسیار مطرح هستند.
 
وی با تاکید بر اینکه در دنیا مصرف آنتی بیوتیک‌های محرک رشد برای دام و آبزیان غدغن شده است، اظهار داشت: از این رو محققان به دنبال جایگزین‌هایی برای این مواد هستند تا بتوانند همانند آنتی بیوتیک‌ها مانعی برای افزایش آلودگی و جلوگیری از رشد پاتوژن‌ها در دستگاه گوارشی دام شوند ضمن آنکه بهبود عملکرد دام و طیور را نیز به دنبال داشته باشند.
 
ایشان، تولید مکمل‌های پلیمرهای زیستی غنی سازی شده با اسانس‌های گیاهی را از دستاوردهای این مطالعات ذکر کرد و ادامه داد: در تولید این مکمل غذایی از فرمولاسیون‌های مختلفی استفاده کردیم و در آنها از اسانس‌های گیاهی که نقش ضد میکروبی مانند «آویش» و «پونه» در پلیمرهای زیستی استفاده شد.
 
مجری طرح با بیان اینکه این ترکیب به صورت انکپسوله شده و یا به صورت غنی سازی شده تولید شد، خاطر نشان کرد: در این پروژه این اسانس‌ها به صورت انکپسوله در آمده و در پلیمرهای زیستی مورد استفاده در این مکمل‌ها استفاده شد تا ماندگاری آنها را در دستگاه گوارش افزایش دهیم.
 
وی با تاکید بر اینکه این کپسول در بافت هدف رها می‌شود، اضافه کرد: این مکمل‌ها به صورت اسپری بر روی خوراک دام و طیور اسپری می‌شود و با بلع آن از سوی دام و طیور مانع از رشد قارچ‌ها و پاتوژن‌ها و همچنین مانع از ایجاد آلودگی‌های مجدد دام به عوامل بیماری‌زا می‌شود.
 
ایشان به بیان عملکرد این مکمل غذایی در بدن طیور و آبزیان پرداخت و گفت: پس از آنکه این مکمل غذایی توسط دام و طیور مصرف شد اثرات ضد میکروبی و مفیدی در داخل دستگاه گوارش در بدن حیوان بر جای خواهد گذاشت ضمن آنکه باعث افزایش هضم و جذب مواد مغذی می‌شود و بهبود عملکرد دام و طیور می‌شود.


فیبرهای غذایی در میوه‌جات، سبزی‌جات، بقولات و دانه‌های کامل یافت می‌شوند که فراهم کننده‌ی ریزمغذی‌ها و ترکیبات غیرمغذی مانند آنتی اکسیدان‌ها، فیتواستروژن‌ها هستند که اهمیت فراوانی برای سلامتی انسان دارند.
 
فیبرهای غذایی بخشی از گیاهان هستند که توسط آنزیم‌های موجود در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نمی‌باشند. فیبرهای غذایی فواید زیادی برای حفظ سلامتی انسان و جلوگیری از بیماری‌ها دارند و به همین جهت امروزه نقش به سزایی در رژیم‌های درمانی و پزشکی ایفا می‌کنند.

** اولین راه برای رسیدن به میزان بالایی از فیبر خوراکی استفاده از غلات است. این مواد شامل ماکارونی ، برنج و نان و ... از بهترین راه های وارد کردن فیبر به داخل بدن است. این مواد را بهتر است به صورت هفته ای حداقل یکبار در رژیم غذایی داشته باشید. غلات بیشترین و بهترین میزان فیبر را در میان دیگر مواد غذایی داراهستند.

** سبزی و میوه های مختلف مانند اسفناج، نخود فرنگی، بروکلی و کاهو را هرکز از یاد نبرید. این سبزی ها خوشمزه در عین حال با فواید فراوان می توانند گزینه های خوبی برای مکمل های غذایی باشند. شما همچنین زمانی بهترین نتیجه را از این خوراکی ها می گیرید که از سبزی در کنار دیگر مواد خوراکی استفاده کنید.

** حبوبات نیز می توانند برای شما بسیار خوب باشند که درمیان همه آن ها بهتر است لوبیا را انتخاب کنید. لوبیا با داشتن میزان زیادی پروتئین می تواند یک غذای کامل باشد پس به هر نحو از آن استفاده کنید. پخته شده، آبپز و ... راه های درست کردن لوبیا برای رسیدن به بالاترین میزان فیبر آن است.

** فیبر را می توانید در تنقلات نیز پیدا کنید. آجیل هایی مانند گردو، بادام و ... از بهترین تنقلات فیبردار  هستند. استفاده روزانه 10 بادام و گردو میتواند نیاز 30 گرمی فیبر روزانه شما را تامین کند. این مقدار را همچنین می توانید با خوردن چند واحد میوه نیز بدست اورید.

 

محققان می گویند که مصرف میوه و سبزی های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، انبه، فلفل، کلم بروکلی و توت فرنگی خطر بروز سکته مغزی را کاهش می دهد.
 پژوهشگران در این تحقیقات پرونده پزشکی و شرایط سلامت یک گروه 65 نفره از افرادی را که سابقه سکته مغزی و یا انسداد رگ های مغز داشتند با یک گروه 65 نفره از افراد سالم، مقایسه کردند.

طبق نتایج این تحقیقات، کمبود ویتامین C در بدن یکی از عوامل خطرآفرین در بروز شدیدترین نوع سکته مغزی ( سکته مغزی ناشی از خونریزی در مغز ) است . فشار خون بالا، اضافه وزن زیاد و مصرف نوشیدنی های الکلی از دیگر عوامل خطرآفرین در بروز این نوع از سکته مغزی هستند.

به گفته محققان، ویتامین C فشار خون را تنظیم می کند و مزایای دیگری همچون تولید کلاژن ( پروتئین موجود در استخوان ها، پوست و بافت های بدن )دارد.

مطالعاتی که پیش از این توسط محققان انجام شده است ، نشان می داد که کمبود ویتامین C با ابتلا به بیماری قلبی ارتباط دارد.

داروی گیاهی سیاه دانه با نام تجاری فیتوواژکس با شماره 5529 در سال 91 ثبت اختراع شد و پس از مراحل دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تولید در یکی از شرکتهای داروسازی داخلی با تولید یک میلیون عدد، در داروخانه های سطح کشور توزیع شد.

عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح اظهار کرد: تا کنون تحقیقات گسترده ای در خصوص گیاه سیاه دانه در سطح دنیا صورت گرفته است اما به مرحله تولید نرسیده است و داروی فیتو واژکس نخستین داروی گیاهی سیاه دانه است که به مرحله تولید رسیده است.

دکتر حسن رخشنده افزود: داروی فیتوواژکس که به صورت شیاف تولید شده است در عفونتهای قارچی زنان کاربرد دارد.

عضو مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت :این دارو با همکاری دکتر نفیسه ثقفی عضو هیات علمی گروه زنان و چند نفر از همکارانشان مراحل تستهای بالینی را با موفقیت گذرانده است و نتایج این تستها حاکی از آن بود که این دارو از داروی کلوتریمازول که در حال حاضر در عفونتهای قارچی زنان تجویز می شود اثر بخشی بالاتری دارد.

رخشنده ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده این دارو همچنین در بیمارانی که نسبت به داروی کلوتریمازول مقاومت به درمان داشته اند نیز اثر بخشی مناسبی داشته است.

وی با اشاره به اینکه فیتوواژکس تا بیست سال آینده به طور انحصاری به نام جمهوری اسلامی ایران تولید می شود و کشور دیگری نمی تواند از این عنوان استفاده کندخاطر نشان کرد: برنامه ریزی شده است که این دارو علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای دیگر نیز صادر شود.

رخشنده اظهار کرد: داروی فیتوواژکس با ریشه گیاه سیاه دانه و بصورت شیاف تهیه می شود و مراحل تحقیق آن در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به این گونه بوده است که ابتدا روی محیط کشت، اثرات ضد میکروبی دارو بررسی شده، مرحله بعدی روی حیوان(موش) کار کردیم که اثرات ضدقارچی و ضدمیکروبی آن را بررسی شود سپس در دو گاوداری در مشهد و فریمان،اثرات این دارو را روی عفونت های پستان گاو بررسی کردیم. در مرحله نهایی، سمیت دارو روی موش بررسی و متوجه شدیم سمی نیست.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دارو با همکاری گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی 100نفر از بیماران تست شد و نتایج بسیار خوبی داشت.

Feature

محققان واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از عصاره گیاه سنجد موفق به ساخت نانوکپسولی شدند که قادر به حفاظت از داروهای قرار گرفته در آن بوده و در صنایع داروسازی و آرایشی- بهداشتی قابل استفاده است.

 خواص دارویی سنجد، سبب کاربرد فراوان این ماده در طب سنتی است. این گیاه سرشار از کلسیم است و گزینه مناسبی برای تولید داروهای نوین نظیر نانو داروها است.

به گفته محققین، انتشار و قابلیت نفوذ این نانو کپسول در بافت های بدن به راحتی صورت می گیرد.

این نانوکپسول ها در مقایسه با سایر قر ص ها میزان کلسیم خون را به مقدار قابل توجهی افزایش می دهند.

قطر این نانوکپسول ها بین 40 تا 150 نانومتر اعلام شده است که در ساخت آن از روش انتشار-امولسیون از حلا های آلی مختلف و نیز تثبیت کننده های متفاوتی (stabilizer) استفاده شده است.

نامیزه یا امولسیون (emulsion) محلولی است که در آن قطره های ریز یک مایع (مانند روغن) در مایعی دیگر (مانند آب) بدون آنکه در یکدیگر حل شوند ، پراکنده است .

علاوه بر کاربردهای داروسازی با توجه به اهمیت حفظ عطر و بوی مواد آرایشی و بهداشتی از نتایج این طرح می توان در ساخت این مواد نیز بهره گرفت.

Feature

 ایران در حوزه دارویی موفقیت های چشمگیری داشته است و در حال حاضر بسیاری از دارو های مورد نیاز کشور توسط محققان ایرانی تولید و ساخته می شود.

پیشرفت های به دست آمده در حوزه صنعت داروسازی ایران به گونه ای است که بسیاری از داروها که تا پیش از این در انحصار برخی کشورهای پیشرفته بود، اکنون به دست محققان کشورمان بومی سازی و تولید شده و از انحصار این شرکت ها خارج شده است.

همچنین داروسازان ایرانی توانسته اند علاوه بر تولید داروهای معمول در کشور به تولید داروهای نوترکیب و نانوداروها که اغلب در انحصار برخی شرکت های خارجی بود، دست یابند.

توجه به امر خودکفایی در تولید دارو و همچنین افزایش کیفیت و صادرات این محصولات و متعاقب آن میزان ارزآوری بالا برای کشور، می تواند کمک شایانی به حوزه دارویی و پزشکی کشور کند و بسیاری از مشکلات بیماران و جامعه پزشکی در زمینه واردات دارو را برطرف کند.

دکتر شهاب الدین جنیدی جعفری عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران در مورد دستاوردهای حوزه دارویی کشور پس از گذشت 35 سال از انقلاب اسلامی اظهار داشت : پیشرفت های دارویی کشور پس از انقلاب اسلامی قابل توجه بوده است به طوری که در حال حاضر بیش از 90 درصد نیاز دارویی کشور توسط محققان و داروسازان ایرانی تولید می شود .

وی با بیان این که تولیدات دارویی کشور پس از انقلاب اسلامی بی سابقه بوده است، اظهار داشت : هم اکنون با تربیت داروسازان جوان در سراسر کشور ایران توانسته است که در خاورمیانه جایگاه خوبی را به دست آورد .

*** تولید و ساخت برخی از داروها در کشور

جنیدی جعفری خاطرنشان کرد : تولید دارو تنها بخشی از دستاوردهای محققان ایرانی در سالهای پس انقلاب برای دستیابی به خودکفایی و اتمام وابستگی دارویی به کشورهای دیگر به شمار می رود.

به گفته وی برخی از تولیدات دارویی کشور در سال های اخیر به شرح ذیل است : قرص خوراکی ˈماینوکسیدیلˈ که برای کنترل فشار خون استفاده می شود. داروی ˈمونته لوکافتˈ در درمان آسم به کار برده می شود. داروی ˈتیوپنتال سدیمˈ برای بیهوشی عمومی در جراحی های کوتاه مدت و در درمان تشنج های بعد از بیهوشی استفاده می شود.ˈگلاتیرامراستاتˈ دارویی که برای درمان بیماری ام.اس استفاده می شود. این دارو در انحصار یکی از شرکت های متعلق به رژیم صهیونیستی بوده اما اکنون ایران به جمع تولیدکنندگان مواد اولیه این دارو پیوسته است.

وی افزود : همچنین تولید ماده اولیه داروهای ضدسرطان پروستات و سینه شامل ˈتریپتورلینˈ و ˈبوسرلینˈ ،اکتوروتایدˈ داروی هورمونی که در درمان ناهنجاری های رشد و برخی سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرد. تولید داروهای ضد درد کمکی در بیهوشی که برخی از این داروها قدرت ضددرد تا 400 برابر مرفین دارد. با تولید این داروها ایران در زمره معدود کشورهای تولیدکننده این داروها (آمریکا، بلژیک، انگلستان و آلمان) قرار گرفته است. داروی ˈگلوتازونˈ در درمان بیماری دیابت به کار برده می شود و به هیچ وجه موجب کاهش بیش از حد قند خون نمی شود.

داروی ˈاسویکسˈ این دارو که اثر ضد تجمع پلاکتی دارد برای درمان بیمارانی است که استنت های قلبی دارند. داروی ˈمیگرستاپˈ نیز که در درمان سردردهای میگرنی مصرف می شود.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر داروهایی است که نوع مصرف آن به صورت تزریقی و خوراکی است و برای نخستین بار در ایران تولید شده است می توان به داروی ˈتراستوزومب هرسپیتینˈ برای درمان سرطان سینه ، داروی هورمونی ˈسینوپار(PTH)ˈ برای درمان اختلال غدد پاراتیروئید ، داروی ˈپک GCSFˈ برای استفاده در پیوند مغز استخوان و خون سازی در بدن بیماران پس از شیمی درمانی ، داروی ˈاتانرسپتˈ برای درمان تورم مفاصل و داروی هورمونی ، داروی ˈلوپرولایدˈ برای درمان سرطان پروستات و ریه و تولید چند کیت آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری هایی همچون هپاتیت C، سفلیس، نازایی، اختلالات هورمونی و مشکلات خونی اشاره کرد .

وی همچنین به تولید داروی مقابله با ایدز با عنوان IMOD ، تولید داروی درمان زخم پای دیابتی با عنوانAngipars ، داروی ˈدفراسیروکسˈ برای درمان کم خونی بیماران تالاسمی ،داروی ˈدوسه تاکسلˈ برای کنترل و درمان سرطان هایی نظیر تخمدان، پروستات، سینه و ریه اشاره کرد .

***تولید دارو های نو ترکیب

جنیدی جعفری به برخی دیگر از تولید و ساخت داروهای نوترکیب در کشور اشاره کرد و گفت: محققان کشورمان با تحقیقاتی گسترده در خصوص داروهای نو ترکیب در سال های اخیر توانسته اند به تولید داروهای نو ترکیب با تکنیک بالا دست یابند.

به گفته داروسازان ایرانی در ساخت و تولید ترکیبات و فرآوردهای دارویی از سطح دانش تولید فراتر رفته و به تولید انبوه رسیده ایم .

وی در مورد تولید داروهای نو ترکیب در سال های اخیر گفت : در سال های اخیر داروی ˈفاکتور 8ˈ برای درمان بیماری های خونی و هموفیلی، داروی ˈFSHˈ برای درمان ناباروری ، داروی رت پلاس (reteplase) که لخته های خونی داخل عروق را که پس از سکته های قلبی برای بیماران خطر آفرین است، حل می کند. داروی پگاستریم (pegastrim) در درمان بیماران سرطانی و افزایش میزان گلوبل سفید خون آنها موثر است. داروی ˈ سینووکسˈ برای درمان بیماران ام اس،داروی ˈاینترفرون بتا، گاما و آلفاˈ برای درمان بیماران خاص و داروی ˈاینترفرون پگنیلهˈ برای درمان مبتلایان به هپاتیت c تولید شده است .

***تولید نانو داروها

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران به ساخت نانو داروها اشاره کرد و گفت : ساخت و تولید نخستین نانوداروی تزریقی ضدسرطان خاورمیانه با نام تجاری ˈسینا دوکسوزومˈ این نانودارو نوعی آنتی بیوتیک قابل استفاده در درمان سرطان های ناحیه شکمی است.

وی ادامه داد: برخی دیگر نانو داروهای در کشور عبارتند از داروی ˈآوانکسˈ برای درمان بیماران مبتلا به ام اس استفاده می شود.داروی ˈسینادوکسوزومˈ ‏در درمان سرطان تخمدان، سینه ، خون و کاپوسی سارکومای (نوعی سرطان بافت نرم) کاربرد دارد.‏ تولید نانوداروی گیاهی ضد تب برفکی دام ،داروی ˈآمانتادین ˈ ضد ویروس و ضد پارکینسون ، داروی ˈمتفورمینˈ ضد مرض قند، داروی ˈگاباپنتینˈ ضد صرع ، داروی ˈبتاهیستینˈ ضد سرگیجه ، داروی ˈدی پیریدامولˈ ضد انعقاد خون

داروی ˈلیزینوپریلˈ ضد فشار خون، داروی ˈآتورواستاتینˈ پایین آورنده کلسترول خون ، تولید نانودارویی برای درمان التهابات روده ای است .

وی یادآور شد :این داروها بخشی از دستاوردهای محققان ایرانی در زمینه تولید دارو و تلاش آنها برای دستیابی به خودکفایی و اتمام وابستگی دارویی به کشورهای دیگر است که می تواند کمک بزرگی به وضعیت اقتصادی کشور کند .

*** افزایش چشمگیر داروخانه ها در کشور

جنیدی ادامه داد: تغییر در ارایه خدمات به بیماران ، افزایش تعداد دانشکده ها پس از انقلاب اسلامی ، تربیت نیروهای متخصص در نهایت منجر به افزایش تعداد داروخانه های سطح کشور شده است .

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران گفت : تعداد دارو خانه ها در سراسر کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 1000 داروخانه بوده است که در حال حاضر نزدیک به 10 هزار داروخانه شده است .

جنیدی افزود : در حال حاضر تولید دارو در داخل علاوه بر کاهش قیمت داروهای مورد نیاز بیماران و کمک به هزینه درمانی کشور، می تواند میزان قابل توجهی از هزینه های ارزی دارو را کاهش دهد و در صورت صادرات این تولیدات ارزآوری زیادی را نیز برای کشور به دنبال داشته باشد.

دبیر انجمن داروسازان تهران افزود : هم اکنون نسبت رشد تاسیس داروخانه ها 5 برابر رشد جمعیت است و این موضوع دسترسی آحاد مردم را به داروخانه ها بیشتر کرده و این امر در ارتقای نظام سلامت تاثیر مثبت داشته است و توانسته ایم با تربیت داروسازان جوان در کشور خدمات دارویی یکسانی را ارایه کنیم .

***حمایت از بیماران صعب العلاج و سرطانی

جنیدی با بیان این که در سال گذشته با توجه به شرایط تحریم ها با کمبود داروها و گرانی آنها مواجه شدیم ، افزود:تخصص منابع برای بیماران خاص و صعب العلاج به سازمان های بیمه گر و نظارت دقیق و توجه مسئولان حوزه سلامت شرایط را به حالت عادی برگرداند و بسیاری از داروهای بیماران سرطانی و صعب العلاج تحت پوشش بیمه ها قرار گرفت .

دبیر انجمن داروسازان تهران خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی عمدتا صنایع داروسازی توسط داروسازان و کارشناسان خارجی تصمیم گیری و اداره می شد اما امروزه خوشبختانه تمامی مراحل تولید و ساخت داروها توسط متخصصان ایرانی نظارت و توزیع می شود .

به گفته وی در حال حاضر 60 شرکت توزیع دارو در کشور فعال هستند که این شرکت ها قبل از انقلاب اسلامی 6 شرکت بود.


کارنیتین Carnitine یا ال-کارنیتین (L-carnitine) از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده و موجب آزاد سازی انرژی از یاخته‌های چربی می‌شود. این ماده موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود.

کارنیتین در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و در برخی مواد غذایی مانند گوشت، گوشت طیور، ماهی، و برخی از فراورده‌های لبنی وجود دارد.کارنیتین نوعی مکمل غذایی است.

وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت و ساز وتبدیل غذا به انرژی می باشد.

کارنیتین این عمل را از طریق انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری ها جهت بتااکسیداسیون آن‌ها انجام می دهد. از طرف دیگر مصرف چربی‌ها به عنوان منبع انرژی موجب صرفه جویی در مصرف گلیگوژن عضلات گردیده و با حفظ ذخایر گلیکوژن به تأخیر در بروز خستگی ورزش کار می انجامد. میتوکندری را می‌توان موتورخانه یاخته‌های بدن دانست. در واقع انرژی مورد نیاز بدن در این بخش از یاخته‌ها تولید می‌شود.

کارنیتین یک ترکیب چهار تایی آمونیوم است که از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده است.  در سلولهای زنده نقش آن فرستادن اسیدهای چرب از سیتوسل به  میتوکندری در طی فرایند تفکیک چربی (یا چربی های مورد نیاز) برای سوختن است که انرژی آزاد کنند. در بدن، در کبد و کلیه ها تولید شده و در عضلات اسکلتی ، قلب ، مغز و اسپرم ذخیره شده است.

معمولا ، بدن همه کارنیتینی  که به آن نیاز دارد را می تواند بسازد. با این حال ،  برخی از افراد ممکن است دچار کمبود کارنیتین شوند زیرا بدن آنها نمی تواند به اندازه کافی کارنیتین بسازد و یا آن را به بافت ها برای  استفاده انتقال بدهد. برخی از شرایط دیگر مانند آنژین ، همچنین مصرف برخی از داروها می تواند باعث کمبود کارنیتین در بدن شود.

برخی از شواهد نشان می‌دهد که میزان نیاز به ال-کارنیتین در دوران کودکی و همچنین در زمان‌های خاصی مانند بارداری و شیردهی که میزان نیاز بدن به انرژی افزایش می‌یابد کمی بالا می‌رود که این افزایش نیاز موجب به افزایش تولید این ماده غذایی از سوی بدن می‌شود.

همچنین به‌نظر می‌رسد که وجود ال-کارنیتین برای بهبود کارکرد قلب نیاز است. برای نمونه یک پژوهش نشان داده است میزان کارکرد نابهنجار و تپش غیرعادی قلب بعد از ۴۵ هفته مصرف ۴ گرم ال-کارنیتین در روز در بیماران دیابتی که علاوه بر فشار خون بالا از ناراحتی‌های قلبی و رگی رنج می‌بردند به میزان زیادی کاهش یافته و بهبود پیدا نموده است.

همچنین پژوهش دیگر نشان داده است که مصرف روزانه ال-کارنیتین در ورزشکاران می‌تواند حتی تا ۲۵٪ میزان توانایی و ظرفیت فعالیت بدنی را بالا ببرد. افرادی که از مکمل‌های ال-کارنیتین استفاده می‌نمایند بعد از انجام فعالیت‌های بدنی به میزان کمتری دچار خستگی و کوفتگی می‌شوند. این بررسی همچنان نشان داد که مصرف ال-کارنیتین دو ساعت پیش و پس از دویدن به مسافت ۲۰ کیلومتر موجب بروز خستگی کمتر و بازیابی سریعتر قوای بدنی گردد.

همچنین بررسی‌ها نشان داده است که مصرف ۱۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین به ازای هر کیلو وزن افراد و کودکان تالاسمی ماژور به مدت ۳ ماه موجب کاهش نیاز بدن این افراد به پالایش خون شود.

●  منابع تامین

ال کارنیتین در بدن از ترکیب دو اسیدآمینه لیزین و متیونین ساخته می شود. سلول‌های بدن برای سنتز کارنیتین به ویتامین‌های C، B۶ و B۳ (نیاسین) نیاز دارند. اما می توان آن را از منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیات و آواکادو نیز دریافت کرد.

غذاهای گیاهی منبع خوبی برای این ماده نمی‌باشند.L – کارنیتین یک دارو هم می‌باشد و برای درمان بیمارانی به‌کارمی‌رود که بدن آنها به اندازه کافی کارنیتین تولید نمی‌کند. اینک کاربرد آن را به‌عنوان راهی برای پیشگیری از صدماتی بررسی می‌کنند که در اثر کاربرد شیمی‌درمانی به بافت‌ها وارد می‌شود.

●  موارد مصرف دارویی

کمبود کارنیتین در برنامه‌های بدنسازی (تقویت عضلانی ) جلوگیری از کرامپ عضلانی در همودیالیز و کمک به بهبود عملکرد قلب.

●  میزان مصرف:

برای فرد ۵۰ کیلویی ۱ تا ۳ گرم همراه غذا به صورت قرص و شربت هم وجود دارد. مصرف ایزومر D کارنیتین بسیار محدود و فقط تحت نظز پزشک است.

کارنیتین را طبق دستور پزشک و یا دستور زیر مصرف کنید:

کمبود کارنیتین در افراد بالغ: ۹۹۰ میلی‌گرم، دو یا سه بار در روز

درمان اثرات مصرف والپروئیک اسید: ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرن در روز در سه یا چهار وعده

●  نازایی مردان:

۲ گرم ال کارنیتین به همراه ۱ گرم ال – استیل- کارنیتین در روز

●  اثرات جانبی مصرف کارنیتین

مصرف زیاد آن موجب شادی و سرخوشی نسبتاً کمی می شود که می تواند گهگاهی برای پیشرفت وضعیت ذهن و فکر ما مفید باشد. از دیگر اثرات جانبی کارنیتین باید گفت، اگر این ماده بیش از ۳۰۰۰ میلی گرم در روز مصرف شود، ممکن است بدن فرد، بوی ماهی بگیرد. حالت تهوع، اسهال، استفراغ و سردرد نیز در برخی افراد دیده شده است.

●  مقدار مصرف:

ال کارنیتین را معمولا به مقدار ۵٠٠تا ١٠٠٠میلیگرم ٣ بار در روز همراه هر وعده غذایی مصرف می کنند و به سه شکل قرص،کپسول و پودر موجود است.

●  مزایای مصرف ال – کارنیتین:

ال کارنیتین  دو نوع تاثیر مهم در بدن دارد که یکی اثر چربی سوزی آن است و دیگری اثرات فیزیولوژیکی آن می باشد .

- اثر چربی سوزی

- تا ثیرات بر روی توده استخوان

- اثرات آنتی اکسیدانی

- بهبود بیماری های قلبی:( حملات قلبی،  نا رسایی های قلبی، آنژین ها، بیماری عروق محیطی ، لنگی متناوب)

- کمک به بیماران دیابتی

- بهبود عملکرد ورزشکاران استقامتی

- کاهش وزن

- بهبود آلزایمر و بیماری اختلال حافظه

- بیماری های کلیوی و دیالیز

- ناباروری مردان

- بهبود سندروم خستگی مزمن

- بهبود بیماری جنون

- کاهش استرس اکسیداتیو

عوارض جانبی ال- کارنیتین :

مصرف سطوح طبیعی کارنیتین برای شما عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه نخواهد داشت . با این وجود ، شما ممکن است زمانی که آن را مصرف می کنید انرژی بیش از حد داشته باشید ، و اگر شما آن را بعد از ساعت ۴ عصر مصرف کنید ممکن است به اختلال درخواب شب دچار شوید. این اثرات جانبی واقعا دلایل مهمی برای نگرانی در افراد نیستند ، چون آنها اغلب خفیف تا متوسط ، و آسان برای مقابله می باشند.

برخی از عوارض جانبی ال- کارنیتین  که تا کنون گزارش شده شامل: استفراغ ، حالت تهوع ، سردرد ، اسهال ، آبریزش بینی ، بی قراری و مشکل خواب می باشند .

برخی از عوارض جانبی جدی ممکن است بالا رفتن میزان سرعت ضربان قلب ، افزایش فشار خون و تب باشند.

●  موارد منع مصرف :

اگر فرد دچار کم کاری تیروئید است نباید ال کارنیتین مصرف کند چرا که با کار هورمونهای تیروئید تداخل می کند.

همچنین در افرادی که دیالیز می شوند این ماده منع مصرف دارد.

در افرادی که ال کارنیتین را برای کاهش وزن مصرف می کنند خطر بروز بی اشتهایی عصبی (anorexia nervosa) وجود دارد زیرا ال کارنیتین اشتها را کم می کند و حساسیت فرد به لاغر شدن میتواند نهایتا منجر به بی اشتهایی عصبی شده و سوء تغذیه شدید را به دنبال داشته باشد.

●  مواد غذایی که کارنیتین در آنها وجود دارد:

بالاترین غلظت کارنیتین در گوشت قرمز و محصولات لبنی یافت می شوند. سایر منابع طبیعی که کارنیتین در آنها وجود دارد ، شامل: آجیل و دانه ها (به عنوان مثال:، کدو، آفتابگردان، کنجد)، حبوبات  (لوبیا ، نخود فرنگی ، عدس، بادام زمینی)، سبزیجات(مارچوبه، چغندر، سیب زمینی، کلم بروکلی، جوانه بروکسل ، سیر، خردل سبز، بامیه، جعفری، کلم پیچ) میوه (موز)، غلات (گندم سیاه،  ذرت، ارزن، بلغور جو دوسر، سبوس برنج، گندم، سبوس گندم، جوانه گندم) و گرده عسل .



فواید یک رژیم پر از امگا3
دکتر میشل لرژریل ازمشهورترین پزشکان فرانسوی در جهان به شمار می آید، خصوصاً برای انتشار تحقیق معروفش موسوم به لیون؛ دراین مطالعه او اهمیت اسیدهای چرب در تغذیه برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی را ثابت می کند. این رژیم سهم زیادی در شناخت ما از خواص فوق العاده و سلامت بخش رژیم های مدیترانه ای و کرتوا دارد، در این رژیم های فضای بسیار زیادی برای امگا 3 در نظر گرفته شده است.

ضمناً این مطالعه نشان می دهد که این رژیم سرشار از امگا3، بسیار خطر سکته های قلبی رانسبت به رژیم های کلاسیک مخصوص بیماران قلبی، که فاقد چربی بوده اند، کاهش می دهد. به دیگر سخن، محدود کردن چربی های حیوانی برای از بین بردن کامل خطر کافی نیست، بلکه باید در تغذیه از چربی های "خوب" نیز استفاده شود.

چربی های حیوانی به نفع امگا6 و امگا3 کاهش یافته اند، با این که امگا6 و امگا3 بافت گیاهی یکسانی دارند، اما آثار پزشکی شان متفاوت است. به عنوان مثال، امگا6 تشدیدکنندۀ التهاب ها هستند در حالی که امگا3 خاصیت ضدالتهابی دارد. و این همه چیز را تغییر می دهد!

ما با گذر از یک تغذیۀ سرشار از چربی های حیوانی به تغذیه ای پر از امگا6 می رسیم. و این امر به واسطۀ مصرف روغن آفتابگردان که سرشار از امگا6 است، پیش می آید.  

زنده باد غذای خانگی!
اغلب اوقات، غذاهای صنعتی مناسب نیستند، باید به آشپزی سنتی بازگشت که اجازه انتخاب ترکیبات متنوع را می دهد. در اینجا آنچه برای رژیمی سرشار از امگا3 نیاز است، به شما ارائه می کنیم:

_ برای آشپزی و دلپذیر کردن غذاها، از روغن کلزا(همان روغن کانولا) و یا جانشین آن، روغن زیتون استفاده کنید ( می توانید از روغنی که ترکیب 50_50 کلزا و زیتون است، استفاده کنید).
روغن کلزا، روغنی گیاهی و سرشار از امگا3 است، و روغن زیتون هم از لحاظ دارا بودن آنتی اکسیدان ها و طعم خوبش بسیار ارزشمند است. روغن کلزا در برابر حرارت مقاوم است، در فرانسه این مطلب را می توانید روی اتیکت ها بخوانید، (آنچه که به طور مثال در سوئیس انجام نمی شود) و برای سرخ کردن کافی است که از حرارت دادن بیش از 180 درجه سانتیگراد خودداری کنید، حرارت 180 درجه همۀ روغن ها را خراب می کند. مطمئناً، حذف روغن ها و ماگارین آفتابگردان، ذرت، دانه ها، انگور و بادام زمینی ضروری است.

_ ماهی مهم ترین منبع امگا3 زنجیره ای بلند است ( که با امگا3 کلزا متفاوت است، البته امگا3 کلزا نیز لازم است) بنابراین ماهی باید بیشتر خورده شود. ماهی های چرب غنی ترین منابع امگا3 هستند و خوب است که در هفته 2 تا 3 بار مصرف شوند ( ماهی ماکرو، شاه ماهی، ساردین، ماهی آزاد، تن قرمز، سگ ماهی، قزل آلا، ماهی کولی و مارماهی). همه نوع ماهی، از جمله آزاد و پرورشی، خام، پخته، دودی و حتی کنسرو  هم ارزشمند و مفید است. البته کنسرو ماهی در صورتی خاصیت خود را دارد، که بدون چاشنی، یا با روغن زیتون و یا کلزا تهیه شده باشد.

_ تخم مرغ های حاوی امگا 3 غنی تر از تخم مرغ های معمولی است، زیرا مرغ هایی که این تخم ها را می گذارند، با دانه های کتان با امگا3 فراوان ، تغذیه می شوند.

فهرستی از فواید تحسین برانگیز امگا3
این لیست تحسین برانگیز، که فواید امگا3 را نام می برد، توسط دکتر لرژریل تهیه شده است:
_ حفاظت از قلب ( در مقابل سکتۀ قلبی، مرگ ناگهانی، مشکلات ضربان قلب)

_ حفاظت در برابر برخی سرطان ها (کلون، سینه و غیره)

_ سهم داشتن در مبارزه با بیماری های التهابی: التهاب مفاصل روماتیسمی، آسم، اُستِئوپورزیس، دیابت، چاقی مفرط ....

_ تأثیر مثبت بر عملکرد مغز و سیستم عصبی ( هوش نوزادان، افسردگی و پیشگیری از تباهی ماهیچه ها متأثر از افزایش سن)


بقراط حکیم بنیانگذار طب یونان قدیم و شاگرد وی ارسطو برای استفاده از گیاه در درمان بیماری‌ها ارزش زیادی قائل بودند . آنها علاوه بر استفاده از گیاهان یونان از گیاهان کشورهای دیگر نیز استفاده می‌کردند. پس از آن یکی از شاگردان ارسطو به نام تئوفراست، مکتب درمان با گیاه را بنیانگذاری کرد. یعنی در درمان بیماری‌ها فقط از گیاهان استفاده می‌نمود . پس از آن دیوسکورید در قرن اول میلادی مجموعه ای از ۶۰۰ گیاه دارویی با ذکر خواص درمانی هر یک را تهیه و به شکل کتابی درآورد که این کتاب بعدها سرآغاز بسیاری از مطالعات علمی در زمینه گیاهان مذکور گردید به‌طوریکه مثلاً جالینوس پزشک معروف یونانی در کارهای خود از کتاب دیوسکورید استفاده کرد .
در قرون هشتم تا دهم میلادی دانشمندان ایرانی مانند ابوعلی سینا ، محمد زکریای رازی و دیگران به دانش درمان با گیاه رونق زیادی دادند و کتاب‌هایی مثل قانون و الحاوی را به رشته تحریر درآوردند . در قرن سیزدهم ابن بیطار مطالعات فراوانی در مورد خواص دارویی گیاهان انجام داد و خصوصیات بیش از ۱۴۰۰ گیاه دارویی را در کتابی که از خود به جای گذاشته یادآور شد.
پیشرفت اروپائیان در استفاده از گیاهان دارویی در قرن هفده و هجده ابعاد وسیعی یافت و از قرن نوزدهم کوشش‌های همه‌جانبه جهت استخراج مواد مؤثره از گیاهان دارویی، تعیین معیار معین برای تجویز و مصرف آن شروع شد و اکنون با در دست داشتن نتایج آزمایش‌ها و تحقیقات بسیار با کمال اطمینان می‌توان به تشریح علمی مزایای موجود در مواد مؤثره گیاهان دارویی در رابطه با انسان و حیوانات پرداخت .
با توجه به نقش اندام‌های گیاهان داروئی در درمان بیماری‌های مختلف و حساسیت آن‌ها به عوامل محیطی و نحوه فرآوری به بررسی روش استفاده و طرز تهیه داروهای گیاهی بر اساس کاربرد آنها می‌پردازیم.
طرز تهیه داروهای گیاهی
در تهیه دارو از گیاهان دارویی رعایت نکات زیر الزامی است :
۱ - قبل از تهیه دارو ، گیاهان را کاملاً شسته ، خشک کرده و خرد نمائید . (به استثناء خاکشی و اسفرزه)
۲ - دارو را هر بار به تازگی تهیه و میل نمائید .
۳ - دارو را پس از تهیه صاف کرده و قبل از مصرف برای جذب بهتر مقدار کمی عسل بیفزائید .
۴ - داروها را از محل مطمئن خریداری نمائید .
روش‌های گوناگونی برای تهیه داروهای گیاه در کتب مختلف پیشنهاد شده که در اینجا به مهمترین و مورد تأییدترین روشهای استفاده تکیه می کنیم:
دم‌کرده : یکی از بهترین و با ارزش‌ترین روش‌های تهیه داروهای گیاهی است که در عین حال ساده ، سریع و آسان نیز می باشد و بیشتر برای اندام‌های حساس گیاهی مانند برگ‌ها و گل‌ها استفاده می شود.
مقدار استاندارد : گیاه خشک gr۳۰ یا گیاه تازه gr۶۰ + cc۴۵۰ آب . برای مصرف ۳ بار در یک روز
روش تهیه : گیاه + یک لیوان آب جوش: به مدت ۱۰ دقیقه می گذارند (روی ظرف را درپوش بگذارید) . سپس صاف کرده و میل نمائید .
در این روش می‌توانیم مواد مؤثره را از داخل اندام‌ها برگ‌ها و گلبرگ‌ها (بافت‌های ظریف) خارج کرده و استفاده نمائیم . جوشانده : در این روش می‌توانیم مواد مؤثر اندام‌های سخت مثل ریشه‌ها ، ریزوم‌ها ، پوست ریشه و ساقه و بذرها را به نحو احسن استخراج نمائیم. توجه داشته باشید اندام‌هایی با بافت‌های ظریف مثل گل‌ها را اگر با روش جوشانده تهیه کنیم، در اثر حرارت بالا و نامناسب قسمت اعظم ماده مؤثرشان از بین خواهد رفت .
جوشانده ملایم : مقدار گیاه مورد نظر (مقدار استاندارد مانند دم‌کرده) را با لیوان آب جوش روی حرارت مستقیم گذاشته تا کمی قل بزند ، پس از ۱۰ دقیقه از روی حرارت برداشته ۱۰ دقیقه کنار گذاشته تا دم بکشد .
جوشانده معمولی : مقداری از گیاه مورد نظر را با یک لیوان آب سرد روی حرارت گذاشته تا جوش بیاید ، سپس از روی حرارت برداشته و صاف کرده و میل نمائید . - جوشانده قوی : گیاه مورد نظر را با یک لیوان آب سرد روی حرارت مستقیم گذاشته تا جوش بیاید پس از ۱۰ دقیقه از روی حرارت برداشته و ۱۰ دقیقه هم می گذاریم تا دم بکشد سپس مخلوط را صاف کرده و میل نمائید .
خیساندن: دو روش با آب سرد و با الکل
خیسانده آب سرد (عصاره): گیاه مورد نظر (به ازای هر gr۱۰ ، ۱ لیوان آب) را در آب سرد خیس کرده و به مدت ۱۲-۶ ساعت و درب ظرف را می‌بندیم در طی این مدت می‌توانیم گه‌گاه ظرف را تکان دهیم . پس از این مدت مخلوط را در یک پارچه توری می‌فشاریم ، مایع حاصل عصاره بدست آمده از گیاه مورد نظر است که هر بار می‌توانیم ۵ تا ۱۰ قطره را در یک فنجان آب سرد رقیق کرده و میل نمائید.
خیسانده‌های الکلی (تنتور): یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌های تهیه داروی گیاهی است.
تنتور: عبارت است از خیساندن گیاه مورد نظر در الکل. مزایای استفاده از این روش:
۱ ) الکل به‌عنوان یک حلال مهم اکثر ترکیبات فعال گیاه را استخراج می‌کند.
۲ ) الکل یک ماه نگهدارنده است. بدین ترتیب پس از تهیه تنتورها شما می توانید تا مدت ۲ سال این ترکیبات را نگه می‌دارد .
توجه: در تهیه تنتورها فقط یک گیاه را می‌توانید برای تهیه در نظر بگیرید . پس از تهیه تنتورها شما می‌توانید از هر تنتور چند قطره را در یک فنجان آب رقیق کرده و میل نمائید.
مقدار استاندارد: گیاه خشک gr۲۰۰ ، یا گیاه تازه gr۵۰۰-۴۰۰ + ۱ لیتر الکل (۲۵ درصد)
برای هر بار استفاده ۵ سی سی (میلی لیتر) را در یک فنجان آب سرد رقیق کرده و با مقداری عسل میل نمائید.طرز تهیه: گیاه و الکل را در یک ظرف درب‌دار ۲ هفته در محل خنک نگهداری کنید در طی این مدت می‌توانید گه‌گاه ظرف را تکان دهید . پس از ۲ هفته محتویات را در توری نازک ریخته و خوب بفشارید و محلول حاصل را در یک ظرف شیشه ای تیره رنگ تا ۲ سال می توانید نگهداری کنید.
شربت : هدف ما اضافه کردن عسل برای حفظ مواد مؤثره و طعم دادن به دمکرده‌ها و جوشانده‌های صاف شده و نگهداری آن‌ها برای مدت حداکثر یک ماه است. لازم به ذکر است عسل باعث افزایش جذب مواد مؤثره گیاهی در بدن می‌شود.
مقدار استاندارد : cc۵۰۰ (میلی لیتر) دم‌کرده یا جوشانده صاف شده + gr۳۰۰ عسل
این مخلوط را روی حرارت ملایم گذاشته (محلول دمکرده قبلاً باید گرم باشد) و عسل را آرام آرام به آن اضافه می‌کنیم تا در محلول حل شود. سپس از روی حرارت کنار می‌گذاریم تا سرد شده و در بطری شیشه‌ای تیره رنگ با درب چوب پنبه نگهداری می‌کنیم .
توجه: دقت کنید، درب بطری چوب پنبه ای باشد . بطریهای با درب پیچی به‌دلیل اینکه شربت ها تخمیر شده و تولید گاز می‌کنند احتمال انفجار را به‌همراه دارد .
روغن: با دو روش داغ و سرد تهیه می‌شوند . اندام‌های با بافت سخت‌تر را بهتر است با روش داغ و اندام‌های نازک را با روش سرد می‌توانیم تهیه کنیم . مقدار استاندارد: گیاه خشکgr ۳۰۰یا گیاه تازه gr۷۰۰ + cc۵۰۰ (میلی لیتر) روغن
الف : روش داغ: روغن و گیاه مورد نظر در آرام پزهای دوجداره (در کاسه شیشه‌ای که روی قابلمه پرآب قرار داده شده) به مدت ۳ تا ۵ ساعت حرارت ملایم ببیند پس از‌ آن داخل توری ریخته (یا دستگاه آبلیموگیری منظور فشرده شدن کامل) تا روغنی که جذب اندام های گیاه شده به طور کامل خارج شود .
ب : روش سرد: روغن و گیاه مورد نظر را در یک ظرف شیشه ای درب‌دار به مدت ۲ هفته در آفتاب یا فضای گلخانه نگهداری می کنیم (گهگاه ظرف را تکان دهید) و پس از این مدت مانند بالا عمل می کنیم .
کرم : تنها تفاوت کرم با پماد در این است که کرم ها دارای آب هستند به همین منظور همراه با فرمول کرم سازی مقداری ماده امولسیون کننده نیاز است تا مخلوط چربی و آب دو فاز نشده و همگن شوند. مواد مورد نیاز عبارتند از: ۱۵۰ گرم ماده امولسیون کننده + ۷۰ گرم گلیسیرین + ۸۰ (سی سی) میلی لیتر آب + ۷۰ - ۳۰ گرم گیاه خشک. همه مواد در بخارپز دوجداری (روی حرارت غیر مستقیم) به مدت ۵ تا ۳ ساعت حرارت داده سپس از روی حرارت برداشته و خوب هم زنید سپس بگذارید کرم سرد بشود و بعد اقدام به پرکردن قوطی مورد نظر نمایید .
در مرحله پرکردن با کاردک ابتدا اطراف ظرف را پر کنید و به‌تدریج به وسط بیایید (برای جلوگیری از جایگزینی هوا در قوطی کرم).
پماد: پمادها آب ندارند و به اندازه کرم ها سریع در پوست نفوذ نمی‌کنند. فرمول آن عبارت است از: ۵۰۰ گرم ژله یا پارافین یاموم + ۱۰۰ - ۵۰ گرم گیاه خشک
موم را روی حرارت غیر مستقیم نرم کرده بعد از آن گیاه را اضافه کرده و ۴ - ۳ ساعت حرارت می دهیم پس از آن از روی حرارت برداشته و می‌فشاریم و تا گرم است درون ظرف را پر می‌کنیم .
کمپرس: روش موضعی بسیار خوبی برای التیام و ترمیم زخم ها ، صدمات یا کشش های عضلانی ، سردرد است . دم‌کردها، جوشانده‌ها، رقیق شده تنتورها را گرم کرده و پارچه‌ای از جنس پنبهٔ کتان یا گازهای استریل را در آن خوابانده سپس کمی فشار داده و روی محل مورد نظر بگذارید.
مرهم: تفاوت کمپرس و مرهم این است که کمپرس حالت محلول را دارد اما مرهم خمیر شده گیاه است که آنرا ضماد نیز می‌نامند. پودر گیاه مورد نظر را در کمی آب گرم خمیر کرده روی محل مورد نظر قرار داده و روی آنرا با پارچه تمیز بپوشانید. شامپو: ۵۰ -۳۰ گرم از گیاه مورد نظر را (اگر نسخه ترکیبی است روی هم ۵۰-۳۰ گرم) دم‌کرده یا جوشانده صاف می‌کنیم . سپس اگر مو خشک باشد فقط زرده و اگر چرب باشد فقط سفیده و اگر معمولی هر دو قسمت را در محلول مورد نظر آن‌قدر می‌زنیم تا کف کند . سپس مو و پوست سر را با آن ماساژ می‌دهیم .
حمام: روش جدید که در عطر درمانی بیشتر مطرح می‌شود و بیشتر از گیاهان اسانس‌دار استفاده کنیم . چون اسانس‌ها خیلی راحت از طریق پوست جذب شده و اثر دارویی خود را می‌گذارند.
مقدار استاندارد: ۱۰۰ گرم گیاه یا گیاهان مورد نظر را با روش مناسب (جوشانده یا دم‌کرده) صاف کرده و در آب وان مخلوط می‌کنیم و در آن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آرام می‌گیریم. یا قسمتی را که دچار درد یا کشش شده ماساژ می‌دهیم.

چای سبز و عصاره آن برای درمان سرطان و همچنین بیماری‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما دانشمندان تلاش کرده‌اند توضیح دهند چگونه چای سبز و عصاره آن سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان و کاهش رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.
تحقیقات دانشمندان حاکی از آن است که EGCG، ترکیبات بیولوژیک فعال در چای سبز، با سرکوب آنزیم مرتبط با سرطان لوزالمعده، LDHA، متابولیسم سلول‌های سرطانی را تغییر می‌دهد.
پژوهشگران همچنین دریافتند اوگزامات (Oxamate)، داروی مهارکننده آنزیم که برای کاهش میزان فعالیت LDHA مورد استفاده قرار می‌گیرد، به همان شیوه عمل می‌کند. این دارو سیستم سوخت و ساز سلول‌های سرطانی را مختل می‌کند.
به گفته وای ننگ لی، نویسنده تحقیقات از مرکز زیست پزشکی لس آنجلس آمریکا، دانشمندان بر این باور بودند که برای درمان سرطان به یک مکانیزم مولکولی نیاز است، اما این نحقیق نشان می‌دهد که می‌توان با تغییر سیستم سوخت و ساز بدن سلول‌های سرطانی را از بین برد.
محققان با استفاده از روش متابولیکی پیچیده، دریافتند که EGCG در تعادل میزان گردش مولکول در یک مسیر متابولیکی (flux) در طول جریان سوخت و ساز شبکه‌های سلولی اختلال ایجاد می‌کند.
بر اساس این یافته‌ها، محققان به این نتیجه رسیدند که EGCG و داروی اگزامات خطر ابتلا به سرطان را با سرکوب فعالیت آنزیم LDHA و برهم زدن تعادل سوخت و ساز سلول‌های سرطانی، کاهش می‌دهد.
همچنین استفاده از قرص های چای سبز میتواند کمک عمده ای در کاهش وزن داشته باشد . کمپانی ESI ایتالیا کپسول چای سبز (آنتی اکسیدان) و یک مکمل گیاهی است كه آنتی اکسیدان ، کنترل كننده فشار خون و کلسترول و چربی سوز و کاهش دهنده وزن می باشد را تولید و هلدینگ یاقوت رویان آن را در سراسر خاور میانه عرضه می نماید.
خصوصیت ویژه این مكمل گیاهی ،به علت دارا بودن پلی فنول ها و كاتشین ها ،محافظت سلول های بدن در برابر رادیكال های آزاد ویك آنتی اكسیدان قوی و مؤثر می باشد.
كپسول های چای سبز به عنوان كنترل و كاهش پرفشاری خون و كاهش چربی خون(كلسترول) توصیه می گردد. همچنین به علت خاصیت گرمازائی (Thermogenic) ، موجب سوخت و سوز كالری و نهایتا كاهش وزن و لاغری می گردد.

چای سبز و عصاره آن برای درمان سرطان و همچنین بیماری‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما دانشمندان تلاش کرده‌اند توضیح دهند چگونه چای سبز و عصاره آن سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان و کاهش رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.
تحقیقات دانشمندان حاکی از آن است که EGCG، ترکیبات بیولوژیک فعال در چای سبز، با سرکوب آنزیم مرتبط با سرطان لوزالمعده، LDHA، متابولیسم سلول‌های سرطانی را تغییر می‌دهد.
پژوهشگران همچنین دریافتند اوگزامات (Oxamate)، داروی مهارکننده آنزیم که برای کاهش میزان فعالیت LDHA مورد استفاده قرار می‌گیرد، به همان شیوه عمل می‌کند. این دارو سیستم سوخت و ساز سلول‌های سرطانی را مختل می‌کند.
به گفته وای ننگ لی، نویسنده تحقیقات از مرکز زیست پزشکی لس آنجلس آمریکا، دانشمندان بر این باور بودند که برای درمان سرطان به یک مکانیزم مولکولی نیاز است، اما این نحقیق نشان می‌دهد که می‌توان با تغییر سیستم سوخت و ساز بدن سلول‌های سرطانی را از بین برد.
محققان با استفاده از روش متابولیکی پیچیده، دریافتند که EGCG در تعادل میزان گردش مولکول در یک مسیر متابولیکی (flux) در طول جریان سوخت و ساز شبکه‌های سلولی اختلال ایجاد می‌کند.
بر اساس این یافته‌ها، محققان به این نتیجه رسیدند که EGCG و داروی اگزامات خطر ابتلا به سرطان را با سرکوب فعالیت آنزیم LDHA و برهم زدن تعادل سوخت و ساز سلول‌های سرطانی، کاهش می‌دهد.
همچنین استفاده از قرص های چای سبز میتواند کمک عمده ای در کاهش وزن داشته باشد . کمپانی ESI ایتالیا کپسول چای سبز (آنتی اکسیدان) و یک مکمل گیاهی است كه آنتی اکسیدان ، کنترل كننده فشار خون و کلسترول و چربی سوز و کاهش دهنده وزن می باشد را تولید و هلدینگ یاقوت رویان آن را در سراسر خاور میانه عرضه می نماید.
خصوصیت ویژه این مكمل گیاهی ،به علت دارا بودن پلی فنول ها و كاتشین ها ،محافظت سلول های بدن در برابر رادیكال های آزاد ویك آنتی اكسیدان قوی و مؤثر می باشد.
كپسول های چای سبز به عنوان كنترل و كاهش پرفشاری خون و كاهش چربی خون(كلسترول) توصیه می گردد. همچنین به علت خاصیت گرمازائی (Thermogenic) ، موجب سوخت و سوز كالری و نهایتا كاهش وزن و لاغری می گردد.

پژوهشگران کشور با استفاده از دو نوع جلبک مکمل‌های غذایی گیاهی را عرضه کردند که حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها است.

 این محققان با استفاده از ریز جلبک‌های «کلرولا» و «اسپیرولینا» مکمل‌های غذایی را تولید کردند.
 
جلبک‌های کلرولا نوعی جلبک سبز تک سلولی و ساکن آب‌های شیرین است است و قدمتی بالغ بر 2.5 میلیارد سال دارد و امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی برای تولید مکمل‌های غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
 
کلرولا حاوی بیشترین میزان کلروفیل در بین کلیه گونه‌های گیاهی شناخته شده است. این جلبک به دلیل محتوای غنی و کامل خودکمبودهای احتمالی در رژیم‌های غذایی را از طریق تامین پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، عناصر معدنی جبران می‌کند از این رو می‌توان از آن به تنهایی به عنوان یک غذای کامل برای یک دوره طولانی مدت استفاده کرد.
 
جلبک کلرولا حاوی انواع ویتامین‌های A، E،B1، B2  و C و غنی از اسیدهای چرب ضروری است. علاوه بر آن دارای دیواره سلولی حاوی فیبرهای ویژه با خاصیت سم زدایی از بدن و سرشار از کلروفیل یا همان خون سبز گیاهی است.
 
جلبک اسپیرولینا نیز نوعی جلبک سبز- آبی است که از ابتدایی‌ترین اشکال حیات بر رروی گره زمین به شمار می‌رود. این جلبک قدمتی در حدود 3.5 میلیارد سال دارد و به صورت معلق در آب‌های شیرین پرورش می یابد. این جلبک به عنوان مکمل غذایی در کشورهای صنعتی و پیشرفته مصرف می‌شود. این جلبک دارای اسیدهای چرب مانند گاما لینولنیک اسید و امگا 3 و 6 و حاوی انواع ویتامین‌ها چون A و E و سرشار از رنگدانه کلروفیل و مواد معدنی چون منیزیوم، آهن، فسفر و کلسیم است.  


صفحه51 از72