یکی از موضوعاتی که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته، آزمایش و اثبات کاربرد سنتی گیاهان دارویی با استفاده از تحقیقات و روشهای مدرن علمی است.
بر این اساس با امید به دستیابی به داروهای مکمل و جایگزینی برای درمان بیماری های مختلف و بخصوص بیماری های دستگاه عصبی، تحقیقات فراوانی در مراکز معتبر علمی در سطح دنیا انجام شده است. در تحقیقات اخیر و آزمایشاتی که روی حیوانات و انسان ها انجام شده است، اثرات مفید گیاه زعفران و مواد استخراج شده از آن در درمان و کنترل علائم بیماری آلزایمر و همچنین پیشگیری و درمان دیگر اختلالات مربوط به حافظه انجام شده است. یکی از شرکت های دانش بنیان ستاد علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با همکاری دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و بیمارستان های وابسته به این مرکز دانشگاهی، پس از انجام آزمون های بالینی متعدد برای نخستین بار دارویی گیاهی با قابلیت کاهش علائم بیماری آلزایمر تولید کرده است که اثرات جانبی داروهای شیمیایی را ندارد. پس از شش سال کارآزمایی های متعدد و آزمایشات بالینی مطلوب ترین مواد موثره و چگونگی حفظ آنها نیز کشف شده که در ساخت کپسول های گیاهی موسوم به «سافروتین» مورد استفاده قرار گرفته است.
مهندس جمال الدین جلالی، رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان گیاهان سبز زندگی و مجری این طرح تحقیقاتی در گفت و گو با جام جم می گوید: در نخستین مرحله از این طرح تحقیقاتی ما اثر سافروتین را با داروی «دونپزیل» که از داروهای مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا در درمان بیماری آلزایمر است، مقایسه کرده ایم. در سمیناری که بتازگی در لندن و با حضور 350 نفر از متخصصان آلزایمر از سراسر دنیا برگزار شد، نتیجه مقایسه این دارو با داروی دیگری به نام «ممانتین» ارائه شد و تاثیر داروی سافروتین در کنترل و بهبود علائم بیماری آلزایمر مورد تائید قرار گرفت. آزمایشات بالینی نشان می دهد این دارو با اثرات قوی ترین دارویی که در دنیا در درمان بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار می گیرد، مطابقت دارد. تا زمانی که این دارو به عنوان یک اختراع بین المللی ثبت نشود، نمی توانیم این دارو را به بازار عرضه کنیم. ما به دنبال ثبت بین المللی در کانادا هستیم که مقدمات این کار انجام شده است.
به گفته جلالی، زعفران یک محصول ملی ایرانی و استراتژیک است. از دوره مادها این محصول در هگمتانه همدان کشت می شد و بعد از آن در گستره مرزهای کشور به دیگر نقاط ایران نیز منتقل شده است. این محصول برای نخستین بار از سوی مسلمانان به اروپا و آفریقا راه پیدا کرده و در آنجا کشت شده است. پس از آن در هندوستان، نواحی جنوبی چین و افغانستان هم این محصول کشت شده است. اما زادگاه این محصول ایران است و بیش از 90 درصد زعفران تولیدی در سطح دنیا در ایران تولید می شود. ابن سینا، قدیمی ترین محققی است که درباره تاثیر زعفران بر عملکرد حافظه تحقیق کرد و تاثیر این گیاه را بر خلق و خوی افراد مورد بررسی قرار داده است. تحقیقات اخیر نشان داده است این گیاه نه تنها ضدافسردگی است، بلکه می تواند در بهبود دید چشم و بینایی نیز تاثیرگذار باشد. اکنون تحقیقاتی درباره تاثیر این دارو بر بینایی و درمان ضایعات نخاعی انجام شده است. این طرح تحقیقاتی با همکاری محققان این شرکت و دکتر شاهین آخوند زاده، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و سرپرست بخش تحقیقات بیمارستان روزبه تهران انجام شده است.
آلزایمر را باید جدی گرفت
بیماری آلزایمر به عنوان یکی از شایع ترین علل زوال عقل شناسایی شده است. این بیماری برای بیمار و اطرافیان او و حتی جامعه بار اقتصادی، اجتماعی و روانی بالایی دارد. بر اساس گزارش اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، شیوع زوال عقل در دنیا به 56 میلیون نفر رسیده است که پیش بینی می شود این رقم در سال 2030 تا دو برابر و در سال 2050 تا سه برابر افزایش پیدا کند. در بیش از 70 درصد بیماران، زوال عقل ناشی از ابتلا به بیماری آلزایمر است.
جلالی با اشاره به تاثیر افزایش سن در شیوع این بیماری می گوید: علامت مشخصه ابتلا به بیماری آلزایمر بروز اختلالات شناختی است که مهم ترین آن اختلال در عملکرد حافظه است. اختلال در گفتار، افسردگی، مشکلات رفتاری، بی قراری، روان پریشی و ناتوانی در تشخیص زمان و مکان از دیگر علائم این بیماری است. اختلال در عملکرد حافظه موجب افزایش بار مراقبت از این گروه از بیماران می شود. بیماری آلزایمر در فهرست ده علل مرگ ناشی از یک بیماری قرار گرفته و مرگ ناشی از این بیماری در سال های اخیر به میزان چشمگیری افزایش یافته است. بنابراین با توجه به این موضوع و همچنین درنظر گرفتن بار سنگین اجتماعی بیماری و همچنین ارزش بالای کیفیت زندگی در دوران سالمندی، درمان و کنترل موثر بیماری آلزایمر بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.
به گفته مجری این طرح، گرچه تحقیقات فراوانی در این زمینه انجام شده است، اما تاکنون درمان و علاج قطعی برای این بیماری ارائه نشده است. داروهایی که اثر آنها در کنترل این بیماری به اثبات رسیده و مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته، داروهایی است که درمان قطعی محسوب نمی شود. گاهی عوارض جانبی ناشی از مصرف این دارو به اندازه ای برای فرد غیر قابل تحمل می شود که بیمار نمی تواند درمان دارویی را ادامه دهد. در سال های اخیر تحقیقات گسترده ای برای دستیابی به رویکردها و داروهای جدید در درمان بیماری آلزایمر انجام شده است که با توجه به نداشتن کارایی مناسب و برخورداری از عوارض جانبی متعدد در بیشتر موارد تحقیقات انجام شده در این زمینه به تعدیل عوامل زمینه ساز این بیماری یا افزایش کارکردهای شناختی بیماران از طریق راه های جایگزین متمرکز شده است. طب مکمل و جایگزین بویژه داروهای مشتق شده از گیاهان از حوزه هایی است که در سال های اخیر در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از داروهایی که امروزه در درمان اختلالات دستگاه اعصاب مرکزی به کار برده می شود، نخستین بار از گیاهان دارویی استخراج شده که با گذشت زمان به تولید انبوه صنعتی رسیده است. داشتن عوارض جانبی کمتر، پاسخ درمانی بهتر و هزینه های درمانی کمتر از مهم ترین ویژگی هایی است که موجب شده گیاهان دارویی و مواد مشتق شده از آنها در درمان بیماری آلزایمر مورد توجه قرار گیرد.
چرا زعفران؟
جلالی با اشاره به بررسی ها و مطالعات انجام شده در زمینه استفاده از داروی گیاهی زعفران در پیشگیری، کنترل و بهبود علائم بیماری آلزایمر این طور توضیح می دهد: از سوی دیگر مطالعات انجام شده نشان داده است بیمارانی که به آلزایمر مبتلا می شوند به علل مختلف بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند که متاسفانه این موضوع کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این در حالی است که ابتلا به افسردگی در بیماران مبتلا به آلزایمر موجب افزایش سرعت تحلیل توانایی های شناختی و پیشرفت بیماری، افزایش هزینه و بار مراقبت از بیماران و افزایش مصرف دارو شده و می تواند نقش بسیار مهمی در ناتوانی ناشی از بیماری آلزایمر داشته باشد.
در این طرح تحقیقاتی، در پنج مطالعه کارآزمایی بالینی جداگانه نقش موثر داروی زعفران در بهبود علائم بیماری افسردگی به اثبات رسیده است. علاوه بر این نقش رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو در ایجاد بیماری هایی که به تحلیل اعصاب منجر می شود و همچنین در ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی و سرطان ها مورد تائید بسیاری از محققان و دانشمندان قرار گرفته است. زعفران یک آنتی اکسیدان قوی و حمل کننده رادیکال های آزاد است که استفاده از آن در درمان این گروه از بیماران می تواند در تقویت حافظه و کنترل علائم بیماری آلزایمر تاثیرگذار باشد.
مجری این طرح تحقیقاتی می افزاید: کپسول سافروتین یک داروی گیاهی و حاصل تلاش، تحقیق و سرمایه گذاری برای استخراج، تخلیص و فرآوری عصاره زعفران است که برای رسیدن به این موفقیت آزمایش های حیوانی و انسانی متعددی انجام شده است. هر کپسول سافروتین حاوی 15 میلی گرم عصاره استاندارد شده زعفران است که ماده موثره آن «کروسین» است. مطالعات بالینی نشان داده است تجویز داروی سافروتین با دوز 30 میلی گرم در روز یعنی هر 12 ساعت یک کپسول بهترین تاثیر را در کنترل و بهبود علائم بیماری آلزایمر دارد. ما امیدواریم با تولید و عرضه این دارو گامی موثر در بهبود سلامت و ارتقای زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر و پیشگیری از بروز و پیشرفت این بیماری برداشته شود.
تاثیر زعفران در پیشگیری و کاهش علائم بیماری آلزایمر
از گذشته های دور، زعفران به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند که فواید فراوانی در حوزه طب و پزشکی دارد، شناخته می شد. زعفران از مواد مختلفی تشکیل شده است که اصلی ترین آن کاروتنوئید ها هستند. بر همین اساس از سال ها پیش از زعفران به عنوان دارویی برای درمان بیماری های دستگاه اعصاب مرکزی مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات حافظه، بیماری های قلبی ـ عروقی، بیماری های تنفسی و همچنین بیماری های گوارشی استفاده می شد. گرچه تحقیقات فراوانی درباره علت اصلی ایجاد و پیشرفت بیماری آلزایمر انجام شده، اما هنوز عامل اصلی تاثیرگذار در بروز و پیشرفت این بیماری شناخته نشده است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد کورسین که ماده ای مشتق شده از زعفران است، می تواند در کاهش مرگ سلول های مغزی تاثیر گذار باشد. این ماده مانع از تجمع پلاک های پیری می شود. علاوه بر این، نقش زعفران به عنوان یک ماده ضدالتهابی و آنتی اکسیدان به اثبات رسیده است. بر اساس مطالعات انجام شده کاهش سطح سروتونین و فعالیت آن در مغز می تواند از عوامل تاثیر گذار در ابتلا به بیماری آلزایمر باشد و جالب این که اثر مثبت زعفران بر افزایش فعالیت سروتونین در مغز که در مطالعه روی داروهای جدید ضد آلزایمر مورد توجه است در مطالعات متعددی به اثبات رسیده است. همچنین مطالعات متعددی در زمینه اثرات مفید زعفران بر بهبود علائم بیماری آلزایمر در حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است که بیشتر آنها در بهبود تست های رفتاری و جنبه های مختلف حافظه تمرکز داشته است. این مطالعات نقش موثر زعفران و موارد مشتق شده از این گیاه در بهبود حافظه را مورد تائید قرار می دهد.
برخی تا زمانی که عضوی از بدنشان به دلیل کاهش تراکم استخوان دچار شکستگی نشود، متوجه بیماری پوکی استخوان خود نمی شوند و نمی دانند که به این بیماری که در علم پزشکی استئوپروز گفته می شود ، مبتلا هستند.
پوکی استخوان در واقع به عنوان یکی از بیماری های خاموش در جامعه به شمار می رود که متاسفانه بسیاری از افراد از جمله مبتلایان به بیماری های تیروئیدی، پاراتیروئیدی، روماتیسم، زنان بالای 50 سال به دلیل یائسگی، افراد معتاد و کسانی که مشروبات الکلی می نوشند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
نامگذاری روز جهانی بیماری پوکی استخوان
در این راستا اهمیت پوکی استخوان به حدی است که سازمان بهداشت جهانی WHO روز 29 مهر را به عنوان روز جهانی بیماری پوکی استخوان یا همان استئوپروز نامگذاری کرده است.
از آنجا که پوکی استخوان به عنوان یک بیماری خاموش از آن یاد می شود، کمتر کسی با داشتن زمینه های بروز این بیماری از ابتلای به آن اطلاع دارد و این موضوع باید بیشتر مدنظر قرار گیرد.
بر اساس آمارها از هر سه زن بالای 50 سال در جهان یک نفر پوکی استخوان دارد.
** مصرف کلیسم کافی راه مبارزه با پوکی استخوان
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود کلسیم در بدن سبب پوکی استخوان می شود، افزود: کلسیم کافی باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجود داشته باشد تا استخوان ها تراکم مناسبی داشته و در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند.
ˈمریم زارعیˈ اظهار داشت: کلسیم فراوان ترین املاح موجود در بدن است و اگر کسی نتواند از طریق غذا به مقدار کافی کلسیم را برای رفع نیازهای خود دریافت کند، بدن از کلسیم موجود در استخوان ها استفاده می کند که باعث کاهش استحکام استخوان ها می شود.
** منابع سرشار از کلسیم
وی گفت: سبزی ها، بروکلی ، انجیر خشک، مغزها، ماهی مثل ماهی آزاد، ماهی تن و ساردین و فرآورده های لبنی کم چرب بهترین منابع کلسیم و مواد معدنی به شمار می رود که علاوه بر استحکام از شکنندگی و نازک شدن استخوان ها جلوگیری می کنند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: شیر و لبنیات کم چرب نیز به علت دارا بودن فسفر، منیزیم و ویتامین باعث جذب کلسیم می شود و همچنین خوردن پنیر و گردو باعث بالا بردن جذب کلسیم می شود چرا که پنیر دارای کلسیم و گردو دارای فسفر است که به نسبت مساوی جذب را بالا می برد.
زارعی یادآور شد: مقدار دریافت غذایی توصیه شده کلسیم برای افراد بالغ یک هزار تا یک هزار و 200 میلی گرم در روز است که این میزان بستگی به سن، جنس و شرایط فرد دارد که به عنوان مثال در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان میزان نیاز به کلسیم بیشتر است.
وی افزود: یک واحد لبنیات حدود 300 میلی گرم کلسیم را تامین می کند و یک واحد لبنیات برابر یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 45 گرم پنیر است.
** بسیاری از مردم از بیماری پوکی استخوان خود اطلاع ندارند
یک پزشک فوق تخصص روماتولوژی (روماتیسم و مفاصل) نیز در این ارتباط گفت: بسیاری از مردم جامعه ایرانی از بیماری پوکی استخوان خود اطلاع چندانی ندارند و در افراد سالمند که منجر به شکستگی استخوان آنان می شود، متوجه بیماری خود می شوند.
دکتر ˈشهرام بهاروند احمدیˈ افزود: زنان بالای 50 سال و برخی بیماران روماتیسمی و تیروئیدی که به دلیل مصرف داروهای کورتون دار در معرض پوکی استخوان هستند باید حتما نسبت به تست سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری اقدام کنند تا از میزان پوکی استخوان خود مطلع شوند.
وی با اشاره به اینکه پوکی استخوان به علت کاهش تراکم استخوان ایجاد می شود، اظهار داشت: تامین کلسیم مورد نیاز بدن و ویتامین D می تواند بخشی از مشکلات موجود افراد مبتلا به این بیماری را کاهش دهد.
** پوکی استخوان هیچ علامتی ندارد
وی با بیان اینکه این بیماری بدون علامت است، اظهار داشت: ممکن با شکستگی استخوان در میان افراد در معرض پوکی استخوان بتوان نسبت به شناسایی افراد مبتلا اقدام کرد اما بهترین راه شناسایی و میزان پوکی استخوان تست تراکم استخوان است.
** علت های اصلی پوکی استخوان
این پزشک فوق تخصص روماتولوژی هم کمبود کلسیم و فسفر در رژیم غذایی، سطح پایین استروژن پس از یائسگی، کاهش فعالیت با افزایش سن، استعمال دخانیات و اعتیاد به الکل، کمبود ویتامین ها به ویژه ویتامین دی، وزن پایین تر از 50 کیلوگرم، پرکاری تیرویید و سرطان و سابقه خانوادگی پوکی استخوان را از علت های اصلی ابتلا به پوکی استخوان عنوان کرد.
وی دردهای کمردرد، تغییر شکل ستون فقرات، کاهش قد و بروز شکستگی حتی با ضربه های خفیف را از جمله علائم شایع در این بیماری بیان کرد و گفت: کم تحرکی و استفاده از رژیم غذایی نامناسب و کمبود کلسیم شدید می تواند تشدیدکننده این بیماری باشد.
ایشان افزود: حرکات ورزشی ، استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم و مصرف ویتامین D یا قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب می تواند در کاهش ابتلای به این بیماری تاثیر بسزایی داشته باشد.
به گفته یک متخصص ارتوپد، با استفاده از سلولهای بنیادی میتوان آرتروز را به روشی موثر بدون داشتن عوارض جانبی، درمان کرد.
متخصص ارتوپدی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه زانو یکی از مهمترین مفاصل بدن جهت راه رفتن و حرکت است، گفت: سلامت این مفصل، امری حیاتی و مهم برای زندگی، انجام حرکات طبیعی و بدون درد است. برای سالم نگه داشتن زانو باید ساختار آن را بهتر بشناسیم.وی افزود: عناصر تشکیلدهنده زانو شامل قسمت تحتانی استخوان ران، قسمت فوقانی استخوان ساق، استخوان کشکک، کیسه مفصلی، لیکامانهای نگه دارنده، منیسکها و غضروف هیالین است. کل سطح زانو را غضروف هیالین میپوشاند و موجب حرکت بدون درد و کم اصطکاک سطوح استخوانی تشکیلدهنده زانو میشود. در واقع این غضروف اصلیترین عضو تشکیلدهنده مفصل زانو به شمار میرود. ,وی با اشاره به اینکه غضروف هیلالین از زمان تولد تا بلوغ رشد نموده و به ضخامتی متناسب با جثه فرد میرسد، توضیح داد: یکی از خصوصیات منحصربهفرد این نوع غضروف نداشتن جریان خون و عدم توانایی در رشد و تشکیل مجدد است به طوری که با افزایش سن فرد و در اثر استرسهای فیزیکی، شیمیایی، ضربه و... شکافهایی دراین ماده ایجاد میشود که منجر به نازک شدن و از دست رفتن عملکرد ویژه آن خواهد شد. در نهایت با از دست رفتن بیش از نیمی از ضخامت آن، غضروف به تدریج عملکرد طبیعی خود را ازدست میدهد و درد زانو آغاز میشود که این بیماری را آرتروز زانو میگویند.عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با بیان اینکه آرتروز میتواند اولیه یا ثانویه باشد، در توضیح انواع مختلف آرتروز گفت: آرتروز اولیه در افرادی که استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری را دارند با افزایش سن بروز میکند. آرتروز ثانویه در مرحله پایانی هر یک از بیماریهای دیگر تخریب کننده زانو مشاهده میشود.وی درباره نحوه درمان آرتروز زانو، تشریح کرد: درمان به موقع و مناسب آرتروز میتواند منجر به عدم از دست رفتن عملکرد زانو و جلوگیری از انجام عمل تعویض مفصل زانو (مفصل مصنوعی) شود که متاسفانه در مراحل انتهایی این بیماری، تنها روش درمانی موثر است.توکلی در بخش دیگری از صحبتهای خود، جدیدترین روش درمانی آرتروز زانو در ایران را اینگونه معرفی کرد: استفاده از سلولهای بنیادی خود فرد جهت ترمیم شکافهای ایجاد شده در غضروف و افزایش ضخامت آن، جدیدترین روش درمانی آرتروز در کشور است. در این روش ابتدا سلولهای بنیادی و زایای خود فرد را از بافتهایی نظیر مغز استخوان یا چربی، استخراج و جداسازی میکنند و پس از تکثیر آنها، با انجام عمل جراحی بسته (آرتروسکوپی زانو)، این سلولهای بنیادی را در محل آسیب خورده قرار میدهند.وی با بیان اینکه در حال حاضر این روش با توجه به اثربخشی فراوان و نداشتن عوارض جانبی بهعنوان درمانی موثر برای آرتروز و سایر آسیبهای غضروفی زانو کاربرد جهانی پیدا کرده است، گفت: علاوهبر این، با توجه به افزایش سرعت چشمگیر ترمیم ضایعات غضروفی و لیگامانی و بهبود کیفیت درمان در این روش، درمان با سلولهای بنیادی جایگاه ویژهای در رویکرد نوین درمانی در کشور پیدا کرده است.این متخصص ارتوپدی، افزود: این روش در افراد ورزشکار و طب ورزش نیز جایگاه خاصی دارد و به ورزشکاران کمک میکند که هرچه سریعتر بتوانند سلامتی مفصل زانوی خود را بهدست آورند.
یاقوت رویان برای درمان این بیماری مکمل Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده که در درمان آرتروز نقش بسزایی دارد، این محصول گیاهی بوده و از طریق داروخانه هاس سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است.
نامش اکیناسه است و در ایران به گیاه سرخارگل معروف است. زادگاه اصلی آن آمریکای شمالی است. از خیلی وقت پیش بومیها و سرخپوستهای آمریکا از خواص آن استفاده میکردند و امروزه در تمام اروپا تبدیل به یک داروی گیاهی پرطرفدار شده است. گونههای مختلفی از این گیاه وجود دارد و در بیشتر مواقع از ریشهی آن استفاده دارویی میشود. این گیاه در بین 10 گیاه پرمصرف قرار دارد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است. اگر میخواهید زمستان امسال را بدون سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت بگذرانید و ورم مثانه را از خود دور کنید این گیاه را دریابید.
سرخارگل برای درمان آنفلوانزا
امان از آنفولانزا که معمولاً هم خیلی بیموقع سراغ آدم میآید. اگر هیچ دارو و قرصی موثر واقع نمیشود میتوانید از گیاه سرخارگل استفاده کنید. این گیاه حاوی قندهایی است که باعث تولید پادتنهای بیشتر میشوند. برای همین هم میتواند شدت و مدت آنفولانزا را کاهش دهد.
روش مصرف
به صورت دمنوش: یک قاشق چایخوری ریشهی سرخارگل را در یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. هر روز قبل از سه وعدهی غذایی (صبح، ظهر، شب) یک فنجان از این محلول صاف شده را نوش جان کنید. این دوره را 7 تا 10 روز ادامه دهید.
گیاه سرخارگل برای مقابله با سرماخوردگی
شهرت اصلی این گیاه برای مقابله با عفونتها و بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی است. اگر سرماخوردهاید به جای اینکه دفترچه به دست روانهی مطب دکتر شوید و کلی آنتیبیوتیک بیاثر نوش جان کنید به سراغ این گیاه بروید. حواستان باشد آنتیبیوتیکها همهی میکروبها را میکشند حتی میکروبهای مفید را که برای مقابله با سرماخوردگی لازماند.
روش مصرف
به مدت یک هفته هر روز چهار فنجان دمنوش سرخارگل مصرف کنید. همچنین میتوانید 30 قطره از تنتور این گیاه را در یک لیوان آب بچکانید و هر روز 3 مرتبه میل کنید.
برای تهیهی دمنوش نیز نصف قاشق چایخوری ریشهی گیاه سرخارگل را با 150 میلیلیتر آب به مدت 15 دقیقه دم کنید.
اگر دچار برونشیت شدهاید
این گیاه برای مقابله با بیماریهای تنفسی فوقالعاده است برای همین در رفع برونشیت هم موثر عمل میکند. با مصرف سرخارگل خواهید دید که خیلی زود بدنتان جان میگیرد و تقویت میشود.
روش مصرف
مانند زمانهایی که سرماخوردهاید به مدت یک هفته هر روز چهار فنجان دمنوش سرخارگل مصرف کنید. همچنین میتوانید 30 قطره از تنتور این گیاه را در یک لیوان آب بچکانید و هر روز 3 مرتبه میل کنید. برای تهیهی دمنوش نیز نصف قاشق چایخوری ریشهی گیاه سرخارگل را با 150 میلیلیتر آب به مدت 15 دقیقه دم کنید.
سرخارگل برای مقابله با التهاب مثانه
اگر دچار التهاب مثانه شدهاید نیز میتوانید به گیاه سرخارگل اعتماد کنید. این گیاه حاوی «آلکامیدهایی» است که برای مقابله با باکتریها و قارچها موثر است.
روش مصرف
به مدت یک هفته هر روز چهار فنجان دمنوش سرخارگل مصرف کنید. همچنین میتوانید 30 قطره از تنتور این گیاه را در یک لیوان آب بچکانید و هر روز 3 مرتبه میل کنید. برای تهیهی دمنوش نیز نصف قاشق چایخوری ریشهی گیاه سرخارگل را با 150 میلیلیتر آب به مدت 15 دقیقه دم کنید.
سرخارگل برای پیشگیری از آنفلوانزا
اگر تصمیم گرفتهاید که زمستان امسال دچار آنفولانزا نشوید به سراغ سرخارگل بروید. این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و سدی در برابر ویروسها میسازد.
روش مصرف
برای پیشگیری نصف قاشق چایخوری ریشهی سرخارگل را با 1 فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کرده و صاف کنید. به مدت 10 روز در ماه، قبل از غذا یک فنجان از این دمنوش را میل کنید. میتوانید این کار را از 3 ماه مانده به زمستان شروع کنید و تا اواخر اسفند نیز ادامه دهید. افراد سالمندی که بیشتر دچار آنفلوانزا میشوند میتوانند به جای واکسن آنفولانزا از این گیاه برای پیشگیری استفاده کنند.
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: افراد خیلی مسن که بدن آنها قدرت جذب برخی مواد معدنی را ندارد یا افراد دچار کمبود آهن در دوران رژیم غذایی خود بهتر است قرصهای مکمل مصرف کنند.
وی در پاسخ به اینکه افراد چگونه میتوانند رژیم قضایی مناسب برای کاهش وزن و بدون عوارض داشته باشند، گفت: امروزه ثابت شده اغلب افزایش وزن و چاقیها به دلیل بدخوری و مصرف مواد پرکالری و بی فایده مانند انواع شیرینیجات، چربیها و مواد سرخکردنی است.
وی گفت: در حالی که فرد میتواند برای کاهش وزن از تمام 5 گروه غذایی نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخممرغ و حبوبات به همراه مغزدانهها، سبزی و میوهها استفاده کنند اما نسبتهای متفاوتی برای کاهش وزن در رژیم غذایی برای این افراد تجویز میشود.
ایشان با تأکید بر اینکه هنگام تجویز رژیم غذایی مصرف گوشت قرمز باید کاهش یابد افزود: ما به افراد توصیه میکنیم هفتهای دوباره ماهی را در وعدههای غذایی خود گنجانده و مخلوط غلات و حبوبات نیز در کنار آن مصرف شود تا تمام نیازهای بدن را تأمین کند.
به گفته این مشاور تغذیه و رژیم درمانی غذاهایی مانند لوبیاپلو، عدس پلو، باقلاپلو، چشمبلبلیپلو و آش رشته از جمله غذاهای مطلوب هستند که ترکیب حبوبات و نشاسته را به همراه دارند و افراد میتوانند در رژیم غذایی خود بدون هیچ عارضهای از آن مصرف کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا مصرف قرصهای مکمل در هنگام رژیم به افراد توصیه میشود، خاطر نشان کرد: این امر برای همه ضروری نیست مگر افرادی که اختلالات جذب دارند یا افرادی که به دلیل سن بالا آنزیم گوارش خون در بدن آنها ترشح نمیشود همچنین افرادی که دچار کمبودهای تغذیهای مانند فقر آهن یا کمبود کلسیم دارند نیز زیر نظر متخصص تغذیه و پس از انجام آزمایشهای مختلف باید به نسبت متفاوت از مکملها مصرف کنند.
وی تصریح کرد: در صورت رعایت نشدن زنجیره غذایی برای لاغر شدن عوارضی مانند ریزش مو، ناراحتی گوارشی، معدهدرد، کمخونی، افتادگی پوست و بیحالی گریبانگیر افراد میشود.
تخم مرغ حاوی 4 ماده معدنی کلیدی: روی، سلنیوم، سولفور و آهن است. آهن، به ویژه بسیار مهم است زیرا در انتقال اکسیژن به فولیکول های مو کمک می کند.کمبود آهن (کم خونی) یکی از دلایل مهم ریژش مو به شمار می رود.
هنگامی که بحث از سلامت مو می شود، رژیم غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به بیان دیگر برای داشتن موهایی سالم، توجه خود را بیش از همه به آن چه که می خورید، معطوف نمایید. درست مثل هر بخش دیگر از بدن، سلول ها و فرآیندهایی که درخشندگی و سلامت موهای شما را فراهم می کنند نیز به یک رژیم غذایی متعادل و متنوع نیاز دارند. به بیان کلی باید گفت که؛ دو ویژگی تنوع و تعادل رژیم غذایی در تمام جنبه های سلامتی اثر گذار است تا جایی که نمی توان آن را نادیده گرفت.
کیفیت رژیم غذایی می تواند موجب بروز تغییراتی (خواه خوب یا بد) در موها و پوست شما شود. تنها یک هفته پیروی از یک رژیم غذایی ناسالم می تواند موجب بروز آکنه و خشکی پوست گردد. با وجود این، بروز تغییرات ناشی از رژیم های غذایی غلط یا هر نوع کمبود تغذیه ای در موها می تواند تا ماه هابه تأخیر افتد. متعاقب آن، بازسازی و احیای موهای آسیب دیده نیز به زمان بیشتری احتیاج دارد.
تغذیه امروز شما به غنی سازی فولیکول مو (هر تار مو از یک فولیکول به وجود می آید که پوست سر آن را احاطه کرده است) کمک می کند. پس، سلامت مو در گروی سلامت فولیکول است، و سلامت پوست سر نیز سلامت فولیکول را تضمین می کند.
البته، باید خاطر نشان شود که علاوه بر آن چه می خورید، رفتارها و الگوهای نادرست دیگری نیز هستند که می توانند بر سلامت مو اثر داشته باشند. استعمال سیگار، عدم تعادل هورمونی و یا خواب ناکافی نیز می توانند بر سلامت موها اثرگذار باشند.
فراموش نکنید که هیچ ماده غذایی معجزه آسایی برای رفع نگرانی های موجود در زمینه سلامت موها وجود ندارد. مواد غذایی توصیه شده ای که در ادامه می خوانید، تنها می توانند به سلامت موهای شما کمک کنند.
1- ماهی سالمون
این نوع ماهی علاوه بر این که غنی از ویتامین D و پروتئین (مفید برای داشتن موهای قوی) است، حاوی اسیدهای چرب ضروری اُمگا3 نیز می باشد که به حفظ سلامت موها کمک می کنند. بدن قادر به ساختن این اسیدهای چرب نیست، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی فراهم شوند.
حدود 3 درصد ساقه مو از این اسیدهای چرب تشکیل شده است. به علاوه، آن ها در ساختمان غشاء سلول های پوست سر نیز وجود دارند. از سایر منابع مهم در این زمینه می توان به ماهی مارکل، ساردین اشاره کرد.
2- گردو
تنها مغزی، که حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب اُمگا 3 می باشد، گردو است. علاوه بر این، غنی از ویتامین E و بیوتین است، که در مقابل آسیب به ماده ژنتیکی سلول ها (DNA) از آن ها محافظت می کنند. بنابراین، می تواند در برابر اشعه خورشید از موها محافظت کند. بیوتین می تواند تا حدودی از ریزش موها جلوگیری کند. به علا.ه، گردو حاوی مس است، ماده معدنی که به درخشندگی و حفظ رنگ طبیعی مو کمک می کند.
3- هویج
یک منبع غنی و بسیار خوب بتا-کاروتن است. این ماده پیش ساز ویتامینA است که در بدن به آن تبدیل می شود. به طور کلی، سلول ها در نبود ویتامین A، عملکرد خوبی ندارند. این ویتامین، به حفظ تولید چربی در پوست سر کمک می کند و کمبود آن می تواند موجب خشکی، پوسته پوسته شدن، شوره سر و خارش منجر گردد. انبه، زردآلو، طالبی و کدو تنبل از منابع خوب ویتامین A هستند.
4- تخم مرغ
یک منبع غنی از پروتئین است. علاوه بر این، تخم مرغ حاوی 4 ماده معدنی کلیدی: روی، سلنیوم، سولفور و آهن است. آهن، به ویژه بسیار مهم است زیرا در انتقال اکسیژن به فولیکول های مو کمک می کند.کمبود آهن (کم خونی) یکی از دلایل مهم ریژش مو به شمار می رود.
5- اسفناج
آهن، بتا-کاروتن، فولات و ویتامین C موجود در اسفناج به حفظ سلامت فولیکول های مو و جریان چربی پوست سر کمک می کند. سبزیجات برگ سبز شامل؛ براکلی و کلم نیز در این زمینه مفید هستند.
6- عدس
این گروه از حبوبات حاوی پروتئین، آهن، روی و بیوتین می باشند که برای سلامت مو مفید هستند.
7- کیوی
این میوه غنی از ویتامین C است. ویتامین مذکور برای حفظ جریان خون پوست سر و محافظت از عروق کوچکی که فولیکول ها را تغذیه می کنند، لازم است. کمبود ویتامین C رژیم غذایی موجب شکنندگی موها می شود. گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین و انواع بری ها مثل توت فرنگی نیز از منابع غنی ویتامین C هستند.
به گزارش دپارتمان فناوری و ارتباطات هلدینگ بین المللی یاقوت رویان، شرکت داروسازی سپید طب بعنوان یکی از اقمار این موسسه، با هدف بسترسازی و نیل به یکی از اهداف مهم چشم اندازهای آتی خود، بمنظور مشارکت و همکاری با نهادهای علمی و اجتماعی کشور و با رویکرد علمی بهبود و ارتقاء دانش مدیریت سبز و همچنین تبادل اطلاعات هوشمندانه بمنظور توسعه هوش سبز، به عضویت انجمن مدیریت سبز ایران در آمد.
دکتر اعتمادی موسس هلدینگ بین المللی یاقوت رویان در این زمینه گفت:
توسعه و بهبود این امر مهم در سازمان ها و نهادهای داخل کشور، بیانگر توانایی آن موسسات در شناسایی و تحلیل علمی رویه های جاری هر سازمان در مقوله عملکردی فرآیندهای جاری و خدمات نسبت به محیط زیست می باشد.
وی افزود:
بی شک توانمندی موسسات در خصوص درک مسئولیت زیست محیطی و نقش آفرینی هوشمندانه در همگام ساختن فعالیتهای مربوطه با مسئولیت های اقتصادی، تسهیل کننده ترسیم فرآیندها و تبیین رویه های جدید بوده و نیز راهگشای تحقق بلوغ رهبری سازمانی برای رسیدن به موفقیت و بسط و توسعه آن در جوامع تولیدی، صنعتی و خدماتی خواهد بود.
شرکت داروسازی سپیدطب افتخار دارد زین پس از تجربیات این انجمن و سایر اعضای آن در جهت مبدل شدن به سازمان بین المللی سبز بهره مند گردد.
مطالعات دانشمند ايراني دانشگاه سوئد نشان مي دهد مصرف ويتامين ب۱۲ مي تواند خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش دهد.
اين بررسي شواهد بيشتري درباره اينكه اين ويتامين در كاهش خطر زوال عقل موثر است يا خير فراهم مي كند.
'بابك هوشمند' مجري اين تحقيقات از موسسه كارولينسكا در استكهلم سوئد مي گويد: يافته هاي ما حاكي از لزوم تحقيقات بيشتر بر روي نقش ويتامين ب ۱۲ است.اين ويتامين مي تواند نشانگري براي تشخيص افرادي باشد كه بيش از ديگران در معرض خطر ابتلا به بيماري آلزايمر قرار دارند.
به گفته وي ميزان اندك ويتامين ب ۱۲ در كهنسالي بسيار رايج است. با اين حال تحقيقات اندكي در زمينه فوايد مكمل هاي ب ۱۲ در كاهش خطر زوال عقل انجام شده است.
محققان براي اين مطالعه هفت ساله نمونه هاي خوني ۲۷۱ فرد ۶۵ تا ۷۹ ساله فنلاندي را كه در ابتداي تحقيقات مبتلا به زوال عقل نبودند مورد آزمايش قرار دادند. طي اين مدت ۱۷ نفر به آلزايمر مبتلا شدند.
آنها براي بررسي ميزان 'هوموسيستئين' و بخش فعال ويتامين موسوم به 'هولوترنسكوبالامين' نمونه هاي خوني را مورد آزمايش قرار دادند.هوموسيستئين اسيد آمينه اي همراه ويتامين ب ۱۲ است.
بررسي هاي پژوهشگران نشان داد ميزان زياد هوموسيستئين در خون، با اثرات منفي در مغز مانند سكته مغزي مرتبط است. با اين حال ميزان زياد ويتامين ب ۱۲ مي تواند سطح هوموسيستئين را كاهش دهد.
اين مطالعات نشان داد براي هر افزايش ميكرومولاري در غلظت هوموسيستئين خطر بروز آلزايمر ۱۶ درصد افزايش مي يابد در حالي كه هر افزايش پيكومولاري در غلظت شكل فعال ويتامين ب ۱۲ خطر ابتلا به اين بيماري را دو درصد كاهش مي دهد.
اين نتايج پس از در نظر گرفتن ساير عوامل مانند سن ،جنس، وضعيت تحصيلات، مصرف دخانيات، فشار خون و شاخص توده بدن نيز به دست آمد. افزودن اسيد فوليك يا فولات (ويتامين B۹) نقشي در كاهش و يا افزايش ميزان ابتلا به آلزايمر نداشت.
هوشمند گفت :پيش از آنكه ويتامين ب ۱۲ به عنوان مكملي براي كمك به حفظ حافظه مصرف شود بايد تحقيقات بيشتري براي تاييد اين يافته ها صورت گيرد .
ویتامین ب۱۲ (Vitamin b۱۲ (or Vitamin b۱۲ cyanocobalamin) یا همان کوبالامین مکملی است بسیار سودمند که توسط شرکت سپید طب تولید گردیده است، این شرکت در حالی تولید این مکمل بسیار سودمند را به تولیدات دیگر خود اضافه نموده که متخصصان اشاره دارند وجود این ویتامین برای ساختن استخوانها در بدن ضروری است.
این مکمل بسیار سودمند از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار دارد.
یرو انتشار خبر مبنی بر اینکه عصاره پیاز به دلیل دارا بودن اسید های گیاهی می توان روی پوست پلینگ مناسب انجام دهد و می تواند باعث ریزش و رفع لایه سلولهای مرده و کراتینی پوست شود و این فعالیت و شادابی لایه زاینده پوست را فراهم می آورد که در بررسی ها و تحقیقات هم به اثبات رسیده است، هلدینگ یاقوت رویان مکمل Helioderm را عرضه نموده تا با مصرف آن از پیری زودرس پوست جلوگیری نماید . این قرص دارای اثرات آنتی اکسیدان، ضد لک، جلوگیری از پیری زودرس و آبرسانی به پوست، محافظت پوست در مقابل اشعه UV می باشد.
این محصول یک مکمل رژیمی و غذایی است که به علت دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان، بدن را در مقابل رادیکال های آزاد حفاظت می نماید. این فرآورده دارای مواد مغذی متعددی است که موجب می گردد، سنتز و تولید ملانین بیشتر و پایدارتر گردیده و برنزه شدن بدن را در مقابل آفتاب سریع و به علت دارا بودن لیکوپن بطور طبیعی پوست را از آسیب های ناشی از نور خورشید و اشعه UV محافظت می نماید. برای دستیابی و حصول نتیجه بهتر توصیه شده، ۳ تا ۴ هفته قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا اشعه های مصنوعی از قرص فوق مصرف نمایند و در طول زمان استفاده از نور خورشید نیز مصرف قرص را ادامه دهند تا برنزه شدن سریع و بطور یکنواخت انجام گردد.
این محصول تولید ESI ایتالیا بوده و شما عزیزان می توانید آنرا از داروخانه های سراسر کشور تهیه و استفاده نمایید.
اثرات اصلي مواد مؤثر و فعال این مکمل :
a. بتاکاروتن: پوست را در مقابل رادیکال های آزاد محافظت نموده، علاوه بر آن به پوست رنگ برنزه خوبی می دهد.
Carrot .b (عصاره خشک ریشه هویچ دارای ۲ درصد بتاکاروتن): منشا طبیعی بتاکاروتن در فرمول فوق بوده و دارای خواص بتاکاروتن که در بالا گفته شد می باشد.
c. آلوئه ورا (عصاره تغلیظ شده برگهای ۲۰۰/۱ Aloe vera): این ترکیب دارای خواص ضد التهابی و آرام بخش می باشد.
d. کوآنزیم Q۱۰ : این ماده با اثرات مضر و زیان آور رادیکال های آزاد، با اکسیده نمودن فرايند تولید آنها، به شدت مقابله می نماید و بدن ما را محافظت می نماید.
e( مس ( Copper ): این فلز در بیوسنتز ملانین، مواد رنگینه پوست بسیار مفید و موثر است.
f( لیکوپن ( Lycopene ): رنگ دانه ای است که موجب قرمزی رنگ گوجه فرنگی می گردد . این ماده دارای اثر محافظتی از پوست بوده و بطور طبیعی، پوست را از آسیب های ناشی از نور خورشید و اشعه UV حفاظت می نماید.
بدن انسان پیوسته در حال بازسازی است. یکی از جنبه های مهم معجزه الهی بدن انسان در بازسازی دائم بافت های مرده و درهم تنیده بودن مرگ و زندگی است.
در هنگام بیماری پدیده غالب مرگ سلول های درگیر بیماری است. اینجاست که دارو، غذا، گیاهان داروئی، مواد مغذی و انرژی های شفا دهنده به کمک فرد می آیند تا او را از بیماری نجات داده و اصطلاحا شفا دهند. داروهای شیمیائی تجویز شده برای بیمار فاقد نیروی بالقوه بازسازی سلولی هستند. امروزه این بازسازی توسط ترکیبات طبیعی امکان پذیر شده است.
۱- بازسازی اعصاب
در حقیقت طیف وسیعی از ترکیبات طبیعی با اثر اثبات شده آنها در بازسازی اعصاب وجود دارد. به عنوان نمونه، مطالعه چاپ شده در مجله تحقیقات جوانسازی در سال ۲۰۱۰ نشان داده که تجویز مخلوط بلوبری، چای سبز و کارنوسین (ترکیب پروتئینی طبیعی بدن) در مدل حیوانی مبتلا به بیماری های عصبی باعث بهبود روند بازسازی اعصاب شده و اثرات احیاء کنندگی سلول های بنیادی نیز داشته است.
دیگر ترکیبات طبیعی دارای توان بازسازی اعصاب عبارتند از:
• ترکیب کورکومین (موجود در زردچوبه)
• قارچ Hericium erinaceus معروف به یال شیر
• ترکیب آپی ژنین (موجود در سبزیجاتی مانند کرفس)
• گیاه بلوبری
• گیاه جین سینگ
• ترکیب هوپرزین (آلکالوئید موجود در خزه Huperzia serrata)
• ناتو (غذای ژاپنی حاصل از تخمیر دانه های سویا با میکرب باسیلوس سابتیلیس)
• گیاه مریم گلی قرمز (Salvia miltiorrhiza)
• ترکیب رزوراترول (موجود در هسته انگور)
• ژل رویال (شاه انگبین)
• ترکیب تئانین (موجود در چای)
• گیاه پنیر باد خواب آور (Withania somnifera)
• قهوه
ترکیبات بازسازی کننده میلین گروه دیگری از ترکیبات شفادهنده اعصاب هستند که روند تعمیر غلاف های محافظ آکسون سلول های عصبی (از جنس میلین) را تحریک میکنند. تخریب غلاف ها عمدتا در طی آسیب های وارده به اعصاب، ناکارآیی اعصاب، بیماری های اتوایمیون خاص و اختلالات ساخت میلین ناشی از واکسن صورت میگیرد.
۲- بازسازی کبد
اثرات ترکیب گلیسیریزین موجود در شیرین بیان به عنوان محرک باز سازی و عملکرد سلول های کبدی ، در مدل حیوانی برداشت کامل کبد ثابت شده است. در تحقیقات اخیر اثرات قوی این ترکیب برعلیه ویروس عامل سارس نیز به اثبات رسیده است.
دیگر ترکیبات طبیعی موثر در بازسازی کبد عبارتند از:
• ترکیب کارواکرول (ترکیب فرار موجود در اوریگانوم)
• ترکیب کورکومین (موجود در زردچوبه)
• گیاه جین سینگ کره ای
• گیاه Aspalathus linearis (از خانواده بقولات)
• ویتامین ای
۳- بازسازی سلول های بتا
هزینه های بسیار هنگفتی در تحقیقات مربوط به درمان با سلول های بنیادی، کاشت سلول های پانکراس و کشف داروهای شیمیائی جدید پرداخت میشود. این در حالی است که ترکیبات طبیعی زیادی برای درمان دیابت نوع ۱ وجود دارند که تاثیر مثبت آنها در بازسازی سلول های بتای مسئول تولید انسولین ثابت شده است (این سلول ها در دیابت وابسته به انسولین تخریب میشوند) و نشان داده شده، حداقل از نظر تئوری، که پس از بازسازی این سلول ها دیگر بیمار نیازی به مصرف انسولین نخواهد داشت.
• گیاه Gymnema sylvestre
• گیاه سیاهدانه
• ویتامین دی
• ترکیب کورکومین(موجود در زردچوبه)
• ترکیب آرژینین
• گیاه آووکادو
• ترکیب بربرین (موجود در زرشک و مهرطلا)
• گیاه کدو تلخ (Momordica charantia)
• برگ چغندر
• کاکل ذرت
• گیاه استویا
• ترکیب سولفورفان (موجود خصوصا در جوانه های کلم بروکلی)
۴- بازسازی هورمون
ترکیباتی وجود دارند که میتوانند غدد درون ریز را در افزایش ترشح هورمون ها تقویت کنند، نیز ترکیباتی وجود دارند که میتوانند هورمون هائی را که توسط نشر الکترونی تجزیه شده اند و به ترکیبات بالقوه سرطان زا (هورمون های حد واسط) تبدیل شده اند را دوباره بازسازی کنند. از این ترکیبات میتوان به ویتامین سی، دهنده قوی الکترون، اشاره کرد که میتواند هم شکل و هم عملکرد استرادیول، پروژسترون و تستسترون را احیا کند.
۵- بازسازی سلول های قلبی
در زمان نه چندان دور عقیده براین بود که بافت قلبی قابل بازسازی نیست. امروزه با تحقیقات گسترده ثابت شده که ترکیبات طبیعی وجود دارند که قادرند در بازسازی بافت قلب شرکت کنند.
• ترکیب رزوراترول (موجود در هسته انگور)
• جین سینگ سیبریائی (Eleutherococcus senticosus)
• گیاه Geum japonicum
• ترکیب ان استیل سیستئین
آخرین تحقیقات در زمینه بازسازی سلول های قلبی نشان داده که سلول های بنیادی جنین میتوانند از طریق جفت عبور کرده و در بدن مادر به بازسازی سلول های قلبی و احتمالا دیگر انواع سلول های تخریب شده بپردازند.
۶- بازسازی غضروف، مفصل و نخاع
مطالعات نشان داده که ترکیبات کورکومین و رزوراترول قادر به پیشبرد روند بهبود آسیب های نخاعی هستند. طیف وسیعی از ترکیبات طبیعی وجود دارند که قادر به باز سازی مفاصل در بیماری هائی چون استئوآرتریت هستند.
فشارخون بالا یکی از خطرات مهم تهدید کننده سلامت بدن می باشدو زمینه ساز سکته های قلبی و مغزی است.اما گاهی به سادگی می توان از این خطر بزرگ در امان ماند با خوردن هندوانه میتوان به میزان چشمگیری خطر فشارخون بالا را کاهش داد.
از دیگر فوائد این میوه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تسکین دهنده ماهیچههای دردناک است
بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله Journal of Agricultural Food and Chemistry منتشر شده، نوشیدن آب هندوانه قبل از انجام فعالیتهای سنگین به کاهش ضربان قلب و درد روز بعد ماهیچهها کمک میکند. آب هندوانه سرشار از آمینو اسیدی به نام ال-سیترولین است که بدن انسان آن را به ال-آرگینین تبدیل میکند؛ آمینو اسیدی ضروری که به تسکین رگهای خونی و بهبود جریان خون کمک میکند.
در این مطالعه که بر روی ۷ مرد داوطلب انجام شد؛ هر روز و یک ساعت پیش از کار، ۵۰۰ میلیلیتر آب هندوانه طبیعی، آب هندوانه غنی شده با سیترولین، و یا دارونما به شرکت کنندگان داده شد. نکته جالب توجه این بود که نوشیدنی طبیعی به همان اندازه نوشیدنی غنی شده موثر بود. محققان همچنین به این نتیجه رسیدند سلولهای روده در جذب سیترولین از آب هندوانه، خصوصا زمانیکه این نوشیدنی غیر پاستوریزه باشد، به مراتب بهتر از جذب این ماده از مکملهای حاوی سیترولین عمل میکنند.
۲- به سلامتی قلب کمک میکند
بر اساس مطالعهای که اوایل امسال توسط آرتورو فیگوئرا، فیزیولوژیست دانشگاه ایالتی فلوریدا انجام شد؛ زنان یائسهای که به مدت شش هفته از مکملهای عصاره هندوانه غنی شده با سیترولین و آرگینین موجود در بازاراستفاده کردند، بهبود قابل ملاحظهای در سلامت سیستم قلبی-عروقی خود به دست آوردند. همچنین نتیجه مطالعه دیگری که سال ۲۰۱۲ / ۱۳۹۱ (باز هم به سرپرستی فیگوئرا) انجام شده بود، نشان داد که استفاده از این مکملها در افراد چاق و میانسال، به کاهش فشار خون بالا کمک میکند.
۳- باعث تقویت قوای جنسی است
بهبود گردش خون علاوه بر اینکه برای قلب مفید است، مزایای دیگری نیز برای بدن دارد. از جمله آنها این است که هندوانه به عنوان مادهای طبیعی برای تقویت قوای جنسی مردان عمل میکند. اما احتمالا برای اینکه بتوانید به نتیجه مطلوب برسید، باید میزان زیادی هندوانه بخورید. با این وجود، خوردن بیش از حد هندوانه اثرات جانبی نامطلوبی به دنبال دارد، چرا که هندوانه از دیرباز به عنوان ادرارآوری طبیعی شهرت دارد!
۴- سرشار از ویتامین و مواد معدنی است، اما کالری اندکی دارد
شاید تصور کنید به دلیل آنکه بیش از ۹۰ درصد هندوانه را آب تشکیل داده است، این میوه ارزش غذایی اندکی دارد. اما یک قاچ ۳۰۰ گرمی هندوانه میتواند حدود یک سوم نیاز روزانه شما به ویتامینهای A و C را تامین کند؛ و همچنین حدود ۹ درصد از میزان توصیه شده پتاسیم روزانه بدن را فراهم میآورد.
۵- برای مقابله با سرطان مفید است
هندوانه یکی از بهترین منابع غذایی لایکوپین است؛ آنتیاکسیدانی که هم در پیشگیری و هم درمان سرطان پروستات تاثیر است. البته دانشمندان هنوز مشغول تحقیق در خصوص جزئیات این تاثیرات هستند.
شایان ذکر است مکمل ال سیترولین یکی دیگر از محصولات شرکت دارو سازی سپید طب می باشد که به تازگی روانه بازار خواهد گردید.
کارنیتین یک ترکیب چهار تایی آمونیوم است که از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده است. در سلولهای زنده نقش آن فرستادن اسیدهای چرب از سیتوسل به میتوکندری در طی فرایند تفکیک چربی (یا چربی های مورد نیاز) برای سوختن است که انرژی آزاد کنند. در بدن، در کبد و کلیه ها تولید شده و در عضلات اسکلتی ، قلب ، مغز و اسپرم ذخیره شده است.
معمولا ، بدن همه کارنیتینی که به آن نیاز دارد را می تواند بسازد. با این حال ، برخی از افراد ممکن است دچار کمبود کارنیتین شوند زیرا بدن آنها نمی تواند به اندازه کافی کارنیتین بسازد و یا آن را به بافت ها برای استفاده انتقال بدهد. برخی از شرایط دیگر مانند آنژین ، همچنین مصرف برخی از داروها می تواند باعث کمبود کارنیتین در بدن شود.
ال – کارنیتین چیست؟(مکانیزم)
کارنیتین در واقع مواد مغذی ضروری موجود در بدن است که در حمل و نقل چربی به میتوکندری سلول ،جایی که چربی ها میتواند به انرژی تبدیل بشوند به شما کمک می کند تا در بدن به شکل انرژی آزاد بشوند .ا ل – کارنیتین می تواند به افزایش سوختن چربی در بدن شما کمک کند ، سطح انرژی شما را بالا ببرد ، وسلامت قلب شما ارتقاء ببخشد.
ال – کارنیتین به طور گسترده ای به عنوان یک روش طبیعی برای کاهش وزن استفاده می شود چون قادر است چربی را در سرعت های بسیار بالاتر بسوزاند. همچنین می تواند هوس های شما را کاهش دهد و باعث افزایش انرژی شما در طول ورزش و افزایش متابولیسم در بدن شما گردد. همچنین کارنیتین برای بالا بردن سلامت قلب و در درمان و مدیریت آنژین ، آریتمی قلبی و بیماری های دیگر استفاده می شود. همچنین توسط ورزشکاران برای ارتقاء استقامت درورزش ها استفاده می شود.
دوز نرمال ا ل – کارنیتین
برای هر سه حالت ،یک دوز۱۰۰۰- ۵۰۰ میلی گرم سه مرتبه در روز (با غذا) معمولا توصیه می شود. مکمل ال کارنیتین در حال حاضر به عنوان کپسول ، قرص، پودر و مایع به بازار عرضه می شود.
مزایای مصرف ال-کارنیتین
اثر چربی سوزی
اثرات فیزیولوژیکی:
تاثیرات بر روی توده استخوان
اثرات آنتی اکسیدانی
بهبود بیماری های قلبی:( حملات قلبی. نا رسایی های قلبی.آنژین ها.بیماری عروق محیطی. لنگی متناوب)
کمک به بیماران دیابتی
بهبود عملکرد ورزشکاران استقامتی
کاهش وزن
بهبود آلزایمر و بیماری اختلال حافظه
بیماری های کلیوی و دیالیز
ناباروری مردان
بهبود سندروم خستگی مزمن
بهبود بیماری جنون
کاهش استرس اکسیداتیو
عوارض جانبی ال- کارنیتین که شما باید بدانید چه هستند ؟
مصرف سطوح طبیعی کارنیتین برای شما عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه نخواهد داشت . با این وجود ، شما ممکن است زمانی که آن را مصرف میکنید انرژی بیش از حدداشته باشید ، و اگر شما آن را بعد از ساعت ۴ عصر مصرف کنید ممکن است به اختلال درخواب شب دچار شوید. این اثرات جانبی واقعا دلایل مهمی برای نگرانی در افراد نیستند ، چون آنها اغلب خفیف تا متوسط ، و آسان برای مقابله می باشند.
برخی از عوارض جانبی ال- کارنیتین که تا کنون گزارش شده شامل: استفراغ ، حالت تهوع ، سردرد ، اسهال ، آبریزش بینی ، بی قراری و مشکل خواب می باشند .
برخی از عوارض جانبی جدی ممکن است بالا رفتن میزان سرعت ضربان قلب ، افزایش فشار خون و تب باشند.
مسایل ایمنی مربوط به ال – کارنیتین (موارد منع مصرف )
۱-افراد مبتلا به بیماری های تیروئید
افرادی که برای کاهش وزن این مکمل را مصرف میکنند ممکن است به بی اشتهایی عصبی مبتلا شوند.
در هر حال مزایای مصرف ال-کارنیتین از مضرات آن بسیار بیشتر است اما مصرف این مکمل تحت نظر پزشک و در دوز های استاندارد بسیار ایمن است.
مواد غذایی که کارنیتین در آنها وجود دارد:
بالاترین غلظت کارنیتین در گوشت قرمز و محصولات لبنی یافت می شوند. سایر منابع طبیعی که کارنیتین در انها وجود دارد شامل: آجیل و دانه ها (به عنوان مثال:، کدو ، آفتابگردان ، کنجد) ، حبوبات (لوبیا ، نخود فرنگی ، عدس ، بادام زمینی) ، سبزیجات(مارچوبه ، چغندر ، سیب زمینی ،کلم بروکلی ، جوانه بروکسل ، سیر ، خردل سبز ، بامیه ، جعفری ، کلم پیچ) میوه ،موز ، غلات (گندم سیاه ، ذرت ، ارزن ، بلغور جو دوسر ، سبوس برنج ، ، گندم ، سبوس گندم ، جوانه گندم) و گرده عسل ، مخمر
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز: مصرف چربی ها، نوشیدنی های گازدار، تند تند غذا خوردن و خوب نجویدن غذا از مهمترین عوامل بروز سوء هاضمه است.
دکتر پژمان علوی فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سوء هاضمه به مجموعه علائمی از جمله درد و احساس سیری زودرس، نفخ، احساس برآمدگی شکم، حالت تهوع و گاها استفراغ گفته می شود که قسمت های فوقانی شکم را درگیر می کند.
وی افزود: با جمع شدن این عوامل فرد دچار سوء هاضمه می شود به این معنی که در حالت طبیعی پس از صرف غذا که باید احساس آرامش و لذت داشته باشد احساس ناراحتی، درد و مجموعه ای از این علائم می شوند و ممکن است دچار تاخیر در هضم غذا شوند.
علوی با بیان اینکه تاخیر در هضم غذا به این معنی است که فرد تا آخر شب احساس می کند که اصطلاحا غذا روی دلش مانده است، افزود: این افراد احساس گرسنگی شدیدی می کنند ولی با خوردن یک یا دو لقمه احساس سیری پیدا می کنندکه مجموعه این علائم نشان دهنده ابتلای فرد به سوء هاضمه می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تقسیم بندی علل سوء هاضمه گفت: یکی از علل معده و اثنی عشر است که عواملی مانند پیچ خوردگی مزمن معده، تنگی عروق گوارشی و معده که منجر به عدم خونرسانی متناوب به معده خواهد شد موثر هستند زیرا معده برای هضم غذا نیاز به خون دارد که در این حالت افزایش خونرسانی به معده به نحو درست صورت نمی گیرد و معده دچار درجاتی از کم خونی می شود.
مسئول انجمن سلیاک استان خوزستان در بیان دیگر علت وقوع سوءهاضمه گفت: سایر میکروب ها و آلودگی هایی که می توانند معده را درگیر کنند مانند باکتری ها، ویروس ها، عفونت های قارچی می توانند به معده و اثنی عشر آسیب وارد نمایند، همچنین بیماری هایی مانند دیابت که سایر نقاط بدن را درگیر می کنند می توانند عامل موثری در بروز بیماری سوء هاضمه باشند.
علوی تصریح کرد: یکی دیگر از علت ها سایر آلرژی های غذایی هستند به این معنی که فرد به یک ماده غذایی حساسیت دارد، عادات بد غذایی مانند تند تند غذا خوردن، خوب نجویدن غذا، خوردن مواد محرک مانند سس های خیلی تند و مواد آسیب رسان به معده، مصرف نوشیدنی های خیلی داغ مانند چای، خوردن غذا در شرایط روحی بد، عوارض داروهایی که فرد به علل دیگر مصرف می کند که در راس آنها آسپرین ها و مسکن ها هستند و زخمهای گوارشی از مهمترین عوامل ابتلای فرد به بیماری سوء هاضمه می باشند.
عضو مرکز تحقیقات بیماری های کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هضم برخی مواد غذایی از جمله چربی ها برای دستگاه گوارش بسیار دشوار است به این معنی که هر میزان چربی غذا بیشتر باشد وظیفه معده برای هضم آن سخت تر بوده و کار معده را سنگین می کند، غذاهای تند مانند سس ها، غذاهایی که بصورت صنعتی آماده می شوند که این نوع غذاها همخوانی کمتری با دستگاه گوارش دارند و متاسفانه عادت غذا خوردن به سمت مصرف هر چه بیشتر آنها و فست فودها رفته است که شاید یک علت آن را بتوان شهری شدن و تسریع در زندگی شهری دانست از عواملی است که در افزایش میزان ابتلای افراد به سوءهاضمه موثر می باشد.
وی راهکار جلوگیری از این بیماری را ورود مجدد غذاهای سنتی دانست گفت: باید راهکاری اندیشیده شود تا غذاهای سنتی که همخوانی بیشتری با دستگاه گوارش دارند بصورت مدرن تولید شده و مجددا وارد سفره خانواده های ایرانی شوند.
گفتنی است هلدینگ یاقوت رویان شربت آلوئه ورا دایجستیو را که تولید کمپانی ESI ایتالیا می باشد را وارد بازار نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است. این محصول بسیار مفید به عنوان یک داروی ارزشمند در سیستم دستگاه گوارش معده – روده ای به شمار می آید ، در درمان سوء هاضمه و رفع علائم ناشی از آن و همچنین به عنوان یک دارو در درمان (ulcers ) زخم معده و بیماری هایی که بر اثر تغییر آب و هوا ایجاد می گردد و همچنین aerophagy هوا بلعی و نفخ و ورم معده توصیه می گردد. در فرمول عصاره آلوئه ورا ،عصاره صبر زرد با سایر گیاهان دارویی که همراه دارد ، اثر synergic ) اثر دهی بیشتر( وبسیار مفیدی بخصوص بر روی عملکرد کبد ، کیسه صفرا ، هضم غذا و محافظت مخاط معده از خود نشان می دهد.
بعلت دارا بودن عصاره papaya و روغنهای اساسی Fennel و Anise در جهت بهبود عمل هضم غذا و تسهیل عمل گوارش کمک شایانی می نماید. مواد فعال و موثر در عصاره صبر زرد ، از نظر نحوه عملکرد و پایداری ، دارای تائیدیه از منابع معتبر کشور ایتالیا با شماره p-۱۶۵ یا IASC می باشد.