• ایمیل: info@yaghootsalamat.com

  • تلفن : 3902-21-0098

نوشیدنی محبوب اغلب ما ایرانی‌ها، چای است، اما به تازگی قهوه هم جای خودش را در بین ما باز کرده است.اگر از “کلاس” ظاهری که قهوه با خود به همراه می ‌آورد، بگذریم، بهتر است درباره فایده‌های آن هم قدری اطلاع داشته باشیم. شاید تعجب کنید اگر بدانید در ده سال اخیر، نوزده هزار بررسی در مورد این فایده‌ها انجام شده و نتیجه اغلب آنها هم به نفع قهوه تمام شده است.ماده‌ای که در قهوه وجود دارد و آن را از این همه امتحان سربلند بیرون آورده، “کافئین” نام دارد. قهوه در مقدار مساوی، چیزی حدود سه و نیم برابر بیشتر از چای و کولا کافئین دارد.
البته بعضی از خواص قهوه هم مربوط به کافئین نیست. قهوه، آنتی اکسیدان‌ های زیادی هم دارد، مثل کلروژنیک و توکوفرول که باعث برخی اثرهای شفابخش آن می ‌شود. به اضافه ی مواد معدنی مثل منیزیم که معلوم شده می ‌توانند در بهبود پاسخ بدن به انسولین و اصلاح متابولیسم گلوکز مؤثر باشند.

نوشیدن قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم می‌شود

پژوهشگران ژاپنی اعلام کردند: بر اساس دستاوردی که آنها به دست آورده اند، نوشیدن روزانه قهوه توسط زنان موجب کاهش خطر ابتلای آنان به سرطان رحم می شود. یک تیم تحقیقاتی از وزارت بهداشت، رفاه و کار ژاپن با همکاری پژوهشگران ژاپنی دانشگاه توهوکو تحقیقی را در این زمینه بر روی زنان انجام داده اند.
به گزارش ان .اچ .کی ، پژوهشگران ژاپنی گفتند، در جریان تحقیقات خود متوجه شده اند که خطر گسترش سرطان رحم در بین زنانی که روزانه دو فنجان و یا بیشتر قهوه می نوشند، در مقایسه با زنانی که یک تا دو فنجان قهوه در هفته می نوشند، به نصف می رسد.
پژوهشگران همچنین دریافته اند که نوشیدن قهوه با هورمونهای جنسی زنان در ارتباط است و به طور آشکار بر یائسگی آنان تاثیر دارد.
پروفسور کیوشی ایتو یکی از اعضای تحقیقاتی دانشگاه توهوکو گفت: ترکیبات مختلف قهوه برای کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان ، با یکدیگر در ارتباط هستند.
ایتو افزود: اگر این تیم ژاپنی بتواند این موضوع را تعیین کند که کدام یکی از ترکیبات قهوه بزرگترین نقش را در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد،کمک بزرگی در پیشگیری از بروز سرطان و درمان این بیماری خواهد کرد.

يک متخصص پوست و مو با بيان اين که پائيز فصل مناسبي براي پوست نيست، گفت: تغييرات ناگهاني دما، ورزش باد و خشکي هوا باعث مي‌شوند که پوست آب خود را که ضامن نرمي و خاصيت ارتجاعي آن است، از دست بدهد.
دکتر سپيده پيام گفت: در اين فصل از سال، پوست بيش از هر زمان ديگري به عناصر اصلي و مغذي از قبيل ويتامين A و E و اسيدهاي چرب نياز پيدا مي‌کند. ويتامين A در مواد مغذي مانند هويج و زردآلو و جگر گوساله موجود است.
وي در خصوص اينکه چگونه از پوست خود در اين فصل محافظت به عمل آوريم، توصيه کرد: در سطح پوست يک لايه هيدروليپديک وجود دارد که در حفظ و مراقبت از پوست نقش موثري ايفا مي‌کند به ويژه زماني که شرايط جوي پائيز به پوست آسيب مي‌رساند، لازم است که در مراقبت از آن کوشاتر باشيم.
وي افزود: در زمان شست و شوي پوست بايد دقت داشته باشيم که از محصولات پاک کننده قوي و آب آهک دار دوري کنيم و در حين تميز کردن پوست بايد با ملايمت و به وسيله يک محصول پاک کننده با pH خنثي باشد تا تعادل آسيب پذير و حساس لايه هيدروليپديک را بر هم نزند و موقع خشک کردن پوست حوله نرمي را انتخاب کنيم و آن را روي پوست صورت يا بدنتان با خشونت نکشيد بلکه به صورت ضربه‌اي آرام پوست را خشک کنيم.

پسته نه تنها در ۲‌نوع خام و بو داده از جمله اجزای مهم آجیل‌های شور و شیرین است، بلکه نوع تازه آن نیز – که در اواخر تابستان و اوایل پاییز به بازار می‌آید – طرفداران بسیاری داردمغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
پسته بسیار مقوی است و حاوی ویتامین های ب ،۱ ب ۳، ویتامین E بوده و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم را داراست.مغز پسته به دلیل دارا بودن آهن، خون ساز است و معمولاً به افرادی که از کم خونی فقر آهن رنج می برند، مصرف آن توصیه می شود.

پسته، فشارخون را پایین می‌آورد

  • محققان در یک پژوهش جدید دریافته‌اند که مصرف پسته برای پایین آوردن فشارخون موثر است .
  • این متخصصان می‌گویند: خوردن یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعده مناسب و خوشمزه است بلکه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون بر اساس نتایج این تحقیق جدید پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات‌ها در بدن می‌تواند فشارخون را پایین بیاورد.
  • محققان دانشگاه تورنتو در کانادا که این مطالعه را انجام داده‌اند، تاکید کردند: چون مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب کربوهیدرات را پایین می‌آورد بنابراین مغز این خشکبار می‌تواند به کنترل دیابت بویژه در کشورهایی مانند هند که در حال حاضر ۴۰ میلیون بیمار مبتلا به دیابت دارد کمک کند. این در حالی است که محققان هندی پیش بینی کرده‌اند؛ شمار مبتلایان به دیابت در این کشور تا سال ۲۰۲۵ به ۸۰ میلیون نفر خواهد رسید.
  • به گفته متخصصان تغذیه؛ پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ مهم مانند پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌کند.
  • علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می‌شود. پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.
  • بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر “روی” موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن تاثیر به سزایی دارد.
  • علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌ بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی چون کم‌خونی‌های ناشی از فقر آهن داشته باشد.
  • محققان می گویند؛ خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی با توجه به این که خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.

آرايش تابستاني خود را کنار بگذاريد چون پاييز آمده, در زيبايي خود تغييري ايجاد کنيد. در اين مقاله ما آرايش هايي مخصوص لب ها ، چشم ها و گونه ها به شما معرفي مي کنيم:
 
مدل ابروهايتان را عوض کنيد
براي تغيير آرايش چهره تان بايد مدل ابروهايتان را هم تغيير دهيد ، اما در نظر داشته باشيد مدلي انتخاب کنيد که به صورت و چشمان تان بيايد چرا که اگر مدل ابرويتان مناسب با فرم صورت تان نباشد آرايش جديد نيز شما را زيبا نخواهد کرد. مي توانيد مدل ابروهاي تان را با مداد کمي تغيير دهيد يا آن را پر کنيد ( البته به صورت طبيعي ) .
آرايش چشم ها
در فصل پاييز نيازي به آرايش غليظ براي چشم ها نيست. چشم هاي تان هر چقدر ساده تر آرايش شوند زيباتر به نظر خواهد رسيد. با کمي ريمل و يک خط چشم باريک چشمان خود را آرايش کنيد.اگر دوست داشتيد سايه بزنيد ، سايه اي انتخاب کنيد که با رنگ چشمان تان هماهنگ باشد و در عين حال طبيعي به نظر برسد.
گونه هايي شاداب براي پاييز
رنگ مناسب براي آرايش گونه ها صورتي کمرنگ ، هلويي است. رنگ هايي که طبيعي تر به نظر مي رسند. براي تاثير بيشتر کرم پودري انتخاب کنيد که يک يا دو درجه از پوست تان تيره تر باشند و سپس رژ انتخاب کنيد که دو درجه تيره تر از رنگ کرم پودر تان باشد.
آرايش لب ها ؛ مهمترين قسمت آرايش
در فصل پاييز بهتر است رژ لبهايي انتخاب کنيد که کمرنگ باشند چرا که طبيعي تر به نظر مي رسند، اما فراموش نکنيد رنگ رژ لب خود را با رنگ سايه اي که در آرايش چشمان تان انتخاب کرده ايد هماهنگ کنيد.

سردرد برای همگان پدیده ای آشناست و کمتر کسی است که در طول عمر خود آن را تجربه نکرده باشد. هنوز برای سردرد تعریف مشخصی که مورد قبول همه باشد وجود ندارد. شاید ساده ترین تعریف برای سردرد « احساس درد و ناراحتی از ناحیه کاسه چشم تا قسمت پشت سر » باشد.باید به خاطر داشت که سردرد یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای است از طیف متنوعی از بیماریها که از یک سرماخوردگی ساده شروع و به امراض جدی مثل تومورهــــــای بدخیم مغزی ختم می شود. گر چه در اغلب موارد منشأ سردرد، بیماریهای خوش خیم می باشد، اما اولین مسأله ای که در برخورد با بیمار مبتلا به سردرد باید حل شود، عبارت است از افتراق بین علل خوش خیم و علل خطرناکتر.

ساز و کارهای اصلی مکانیسم ها سردرد عبارتند از:

ـ گشاد شدن عروق داخل و خارج جمجمه
ـ التهاب عروق داخل و خارج جمجمه
ـ عفونت عروق داخل و خارج جمجمه
ـ انقباض ممتد عضلات کاسه سر و گردن
ـ تغییر فشار داخل جمجمه.

انواع اصلی سردرد

 

سردرد ,انواع اصلی سردرد ,علل سردرد ,سردرد و انواع اصلی سردرد

۱ ـ‌ میگرن کلاسیک

    معمولاً پانزده تا سی دقیقه قبل از شروع این نوع سردرد، علایمی مثل ظهور نقاط نورانی در جلو چشم، تاری دید و منگی پدیدار می شود؛ آرام آرام با از بین رفتن این علایم سردرد یک طرفه ای به صورت مبهم و در یک سمت ناحیه گیجگاهی ظاهر می شود، به تدریج شدت درد افزایش می یابد و سردرد حالت ضرباندار به خـــود می گیرد، در این مرحله بیمار رنگ پریده و دچار تهوع و استفراغ شدیدی می شود؛ بسیاری از بیماران در این مرحله ترس از نور پیـــدا می کنند و ترجیح می دهند در اتاق تاریک استراحت کنند و پاره ای دیگر تعریق شدید و تکرر ادرار پیدا می کنند. درد بین چند ساعت تا یک روز طول می کشد و بالاخره بیمار به خواب فرو می رود.  این نوع سردرد در زنان بیشتر دیده می شود و استعداد ارثی به بروز حملات در بین افراد وجود دارد.

۲ ـ سردرد عصبی

تقریباً ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به سردرد دچار این نوع سردرد هستند. علت پیدایش این نوع سردرد، انقباض عضلات کاسه سر، گردن، شانه و صورت بوده و مهمترین دلیل پیدایش این انقباض ها، هیجانات عصبی است. درد معمولاً از ناحیه پیشـــــانی، گردن یا شانه شروع می شود و به تــدریج تمام کاسه سر را فرا می گیرد. این درد ماهیت فشاری داشته ولی خاصیت ضربانی ندارد. بیمار از اینکه سرش سنگین است شکایت دارد، ممکن است تهوع پیدا کند اما به استفراغ دچار نمی شود.

 ۳ ـ سردرد به علت عفونت مننژ (پرده های مغزی)

درد در این بیماران به صورت فشرده بوده و تمام سر را فرا می گیرد، با استراحت کاهش می یابد و با حرکت تشدید می شود. وجود علایمی چون تب و سفتی گردن به تشخیص کمک می کند.

۴ ـ سردرد به علت تومورهای مغزی

    این نوع سردرد ها معمولاً متناوب بوده و در اوایل صبح شدیدتر است، بیشتر ماهیت حمله ای دارد، با حرکت سر، بلند کردن بار، عطسه و به خصوص سرفه تشدید می شود. معمولاً سردرد همراه با اختلالات خواب همراه است و گاه بیمار به علت سردرد از خواب بیــــــدار می شود.

۵ ـ سردرد به علت فشار خون بالا

سردرد در این بیماران، معمولاً‌ زمانی ظاهر می شود که فشارخون حداکثر به حدود ۲۰۰ و فشارخون حداقل به حدود ۱۲۰ میلی متر جیوه رسیده باشد؛ این نوع سردرد غالباً در ناحیه پس سر متمرکز بوده، و با درمان فشارخون در اکثر موارد از بین می رود.

۶ ـ سردرد ناشی از بیماریهای چشم

عیوب انکساری چشم ، سبب پیدایش سردردهای مکرر در ناحیه پیشانی بخصوص به هنگام مطالعه یا تماشای تلویزیون می شود ، اما سردرد ناشی از آب سیاه با چشم درد شدید همراه بوده و معمولاً در ناحیــه پیشانی متمرکز می شود و اغلب با تهوع و استفراغ همراه است.

۷ ـ سردرد ناشی از بیماریهای سینوس

سردردهای ناشی از التهاب و عفونت سینوسها اغلب در ناحیه پیشانــــی متمرکز می شود؛ این دردها با حرکت سر و دراز کشیدن تشدید می شود و پس از بیدار شدن از خــواب به حداکثر شدت خود می رسد؛ این سردردها با درمان التهاب یا عفونت سینوس ها مرتفع می شوند.

  ۸ ـ سـردرد ناشی از عفونت های دندانی‌

این نوع سردرد ها غالباً از ناحیه صورت شروع و بتدریج به تمام کره سر منتشر می شود و با درمان عفونت دندانی، درد از بین می رود.

۹ ـ سردردهای آلرژیک

این نوع سردردها متعاقب تماس فرد بیمار با ماده حساسیت زا ایجــــاد می شود؛ معمولاً همراه با این نوع سردرد سایر علایم حساسیت مثل احتقان بینی، آبریزش از بینی ، سرفه، عطسه و گاهی اسهال دیده می شود وکنترل حساسیت معمولاً به کنترل سردرد منجر می شود.

با تشکر از جناب آقای دکتر علیرضا مقتدری [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

 

دستان زيبا با ناخن‌هاي سالم
ناخن‌ها در واقع سپرهاي مراقبتي انگشتان و لايه کمک‌کننده براي مقاومت دست‌ها حين برداشتن و گرفتن اشيا هستند. حتي اگر سيستم بدن شما عملکردي را که بايد، نداشته باشد، بازتابش را روي ناخن‌هايتان مي‌بينيد. حتي با نگاه کردن به ناخن‌هاي يک شخص مي‌توان فهميد که او دچار کم‌خوني است يا از ساير مشکلات سلامتي در رنج است. هر چند گاهي در يک فرد سالم هم بسته به نبود مراقبت لازم، ظاهر ناخن‌ها ممکن است دچار تغيير شکل شود. نبود مراقبت کافي به اين علت است که ما ناخن‌ها را بي‌اهميت مي‌شماريم يا فکر مي‌کنيم به خودي خود استحکام دارند. اما بايد بيشتر دقت کنيد. يادتان باشد وقتي به کسي براي آشنايي دست مي‌دهيد، اولين چيزي که به چشم مي‌آيد ناخن‌هاي طرف مقابل است. پس براي حفظ ظاهرتان هم که شده بهتر است توجه جدي‌تري به ناخن‌هاي خود داشته باشيد. چطور؟ ما به شما مي‌گوييم:
* ناخن‌ها از چه ساخته شده‌اند؟
کراتين نوعي پروتئين است که ساختار اصلي ناخن را تشکيل مي‌دهد. در واقع ناخن پوششي چند لايه از کراتين است که از زير قسمت کوتيکول رشد مي‌کند و بالا مي‌آيد. کوتيکول همان هلال سفيد‌رنگي است که در قسمت انتهايي و پايه ناخن مي‌بينيد. وقتي سلول‌هاي جديد به روي آن اضافه مي‌شوند، سلول‌هاي مرده قبلي سفت مي‌شوند، تحت فشار قرار مي‌گيرند و از قسمت بالاي انگشت جدا مي‌شوند.
* تغييرات ناخن متأثر از شرايط سلامتي
اگر سالم و سرحال هستيد و به خوبي از ناخن‌هاي خود مراقبت مي‌کنيد، آنها بايد حالتي لطيف بدون خوردگي يا خراش داشته باشند، هيچ لکي روي آنها نباشد و تغيير رنگ يا شکل نداده باشند. در ضمن ناخن‌هاي سالم سطحي يک‌دست دارند. اگر هر گونه مشکلي در سلامت جسماني‌تان داشته باشيد که نيازمند توجه باشد، بايد به اين نشانه‌ها دقت کنيد: ناخن‌هاي زرد، جدا شدن ناخن از محل مخصوصش (عارضه اونيچوليسيس)، فرورفتگي‌هاي کوچک روي سطح ناخن، ناخن‌هاي سفيد و مات، ناخن‌هاي خم و پيچ‌خورده و وجود سوراخ‌هاي ريز روي سطح ناخن.
* مراقبت از ناخن‌ها
برعکس آنچه تصور مي‌کنيد، حفظ سلامت و ظاهر ناخن‌ها نياز به تلاش بسيار زياد و طاقت‌فرسايي ندارد. اگرچه عوامل ارثي نقش مهمي در ظاهر ناخن‌ها ايفا مي‌کنند، اما رعايت بعضي از نکات ساده هم مي‌تواند در زيباتر و سالم‌تر به نظر رسيدن ناخن‌هايتان مؤثر باشد:
1. رژيم غذايي مناسب
قانون طلايي براي سلامت کلي بدن، استفاده از رژيم غذايي مناسب است. اين مسأله درباره ناخن‌ها هم صدق مي‌کند. براي داشتن ناخن‌هاي زيبا تنها خوردن مواد مغذي عمده مانند کربوهيدرات‌ها يا پروتئين‌ها کافي نيست، بلکه بايد ريزمغذي‌هايي مانند ويتامين‌ها و املاح را هم مصرف کنيد. به طور معمول فقر ويتامين D باعث شکنندگي و بدشکل شدن ناخن‌ها مي‌شود. بيوتين، سيليکا، روي، اسيد فوليک و ويتامين C براي سلامت و زيبايي ناخن‌ها ضروري است. مي‌توانيد مقدار زيادي سالاد حلقه‌حلقه شده براي دريافت ويتامين C مصرف کنيد. مصرف سبزيجات بخارپز يا تفت داده شده هم مفيد است. غذاهاي سرشار از پروتئين مانند سويا، پنير، مغزها، گردو، بادام، بذرکتان و روغن دانه‌هاي گياهي هم براي سلامت ناخن مناسب هستند.
2. پرهيز از مواد شيميايي
اگر دست‌ها و ناخن‌هاي شما در معرض مداوم مواد شيميايي مانند شوينده‌هاي قوي، وايتکس، صابون و... باشند، ممکن است آسيب‌ ببينند. بنابراين بهترين کار اين است که هنگام کار با اين مواد دستکش به دست کنيد.
3. انتخاب محصولات آرايشي مفيد
يکي ديگر از علل تخريب‌ ناخن‌ها به‌خصوص در خانم‌ها، استفاده از محصولات آرايشي مخصوص ناخن؛ اما از جنس بد است. مثلاً پاک‌کننده‌هاي لاک‌ناخن عمدتاً حاوي ماده آستون هستند که بايد آنها را با پنبه يا دستمال روي ناخن بکشيد. اين مسأله باعث از بين رفتن رطوبت طبيعي ناخن‌ها مي‌شود و آنها را شکننده مي‌کند. بنابراين بهترين کار استفاده کمتر از اين محصولات است. هر گاه هم مشکلي بروز کرد، بهتر است به طور کلي استفاده از آنها را کنار بگذاريد.
4. مرطوب کردن ناخن‌ها
براي محافظت از ناخن‌ها در برابر شکنندگي، مرطوب کردن منظم آنها ايده خوبي است. رها کردن ناخن با ماده جلادهنده يا برق ناخن براي چند روز کاري نادرست است. بنابراين بايد هر شب پيش از رفتن به رختخواب سطح ناخن را از هر ماده تزئيني و آرايشي پاک کنيد و مرطوب‌کننده را روي ناخن و پايه آن در سر انگشتان ماساژ دهيد.
5. استفاده از روغن ناخن
کمک گرفتن از روغن‌هاي طبيعي مي‌تواند هم زخم‌ها را برطرف کند و هم باعث تقويت و استحکام ناخن‌ها بشود. در ضمن اين روغن‌ها که پايه ساخت آنها دانه‌هاي طبيعي است، به رشد ناخن‌ها هم کمک مي‌کنند. هر شب پيش از خوابيدن کمي ناخن‌هاي خود را با اين‌گونه روغن‌ها ماساژ دهيد.
6. رفتار مناسب با کوتيکول
کوتيکول يا همان ريشه اطراف ناخن که به شکل زوايد پوستي سفيد در پايه ناخن ديده مي‌شود، مي‌تواند ظاهر ناخن را بدشکل جلوه دهد. اما نبايد همين‌طور آنها را کنيد؛ زيرا اين کار آنها را سفت و متورم مي‌کند. بهترين روش اين است که در حمام وقتي کاملاً زير آب گرم و بخار نرم شدند، آنها را جدا کنيد.
7. بهداشت منظم و هميشگي
ناخن‌هاي خود را هر هفته کوتاه کنيد. هر بار که پس از حمام ناخن‌ها نرم مي‌شوند، بهترين زمان براي کوتاه کردن آنها است. با استفاده از ناخن‌گيرهاي تيز و سوهان‌هاي مناسب روي ناخن‌ها را کوتاه کنيد و سوهان بکشيد تا ظاهري کاملاً يک‌دست و لطيف پيدا کنند. اين کار باعث مي‌شود انحناي ناخن‌ها زيباتر به نظر برسد و روي آنها هيچ دندانه يا برش‌ اضافي ديده نشود.
8. پوشيدن کفش خوب
وقتي از ناخن صحبت مي‌کنيم، منظور فقط دست‌ها نيستند. ناخن‌هاي پا هم به همه اين مراقبت‌ها نياز دارند؛ ضمن اين که ساعاتي از روز آنها را در کفش‌ و جوراب‌ محبوس مي‌کنيم. بنابراين براي جلوگيري از آسيب و از فرم‌افتادن‌شان بهتر است کفش‌هاي تنگ نپوشيد. پنجه‌هاي خيلي تنگ باعث کج شدن و رشد ناقص ناخن‌هاي پا مي‌شوند که به جز ظاهر بد، به آسيب‌هاي درد‌آور هم مي‌انجامد. انگشتان پا بايد در پنجه کفش راحت باشند و بتوانند بدون فشار و روي هم افتادن حرکت آزادي داشته باشند.
* برنامه غذايي مناسب براي سلامتي ناخن‌ها
بسياري از ما نمي‌دانيم که ايرادهاي تغذيه‌اي حتي بر ظاهر ناخن‌هايمان تأثير منفي مي‌گذارد. در واقع تغيير شکل و رنگ ناخن‌ها تنها به خاطر بيماري يا اتفاقات بيروني نيست، بلکه ضعف برنامه غذايي هم در اين زمينه بسيار اهميت دارد. براي اين کار استفاده از يک برنامه مناسب تغذيه‌اي مي‌تواند راهگشا باشد. حتي با کمي تغييرات مثبت مي‌توانيد شکل، سلامت و استحکام ناخن‌ها را از خوب به عالي تغيير دهيد. ما در اين بخش راهنمايي‌هاي لازم تغذيه‌اي را براي راحتي کار شما فراهم کرده‌ايم:
* مواد مغذي لازم
اجازه بدهيد در ابتدا نگاهي سريع و اجمالي به انواع مواد مغذي‌ لازم براي سلامت ناخن‌ها بيندازيم:
- بيوتين: ويتاميني مهم و اساسي براي ناخن‌ها است که فقر آن باعث بروز مشکلاتي در رشد آنها مي‌شود. مثلاً نازک شدن بيش از حد و مات و تيره شدن ناخن‌ها در مقايسه با ظاهر صورتي‌رنگ يک ناخن سالم از عوارض آن است.
- سيليکا: عنصر ضروري ديگر براي سلامتي ناخن‌ها سيليکا است که به شکل‌دهي ساختار ناخن کمک مي‌کند و عامل توليد کولاژن نيز هست. فقر سيليکا در افراد موجب افزايش شکنندگي ناخن مي‌شود.
- روي و اسيد فوليک: اين 2 ماده هم براي داشتن ناخن‌هايي سالم حياتي هستند. افرادي که ناخن‌هاي ضعيف دارند، قطعاً در ميزان استاندارد اين مواد در بدن‌شان دچار اشکال هستند. از طرفي اين 2 ماده در رشد موها مؤثر هستند و اگر فردي بخواهد بداند که آيا ميزان اين 2 ماده در بدنش کم است و ممکن است منجر به آسيب ديدن ناخن‌ها بشود، مي‌تواند از ميزان ريزش موها و رشد نکردن آنها به آن پي برد.
- ويتامين C: ماده‌اي بسيار مهم در رشد ناخن که نقشي مانند آهن براي توليد و افزايش سطح هموگلوبين‌ خون دارد. ويتامين C باعث زمينه‌سازي بهتر زيرساخت‌هاي ناخن و بستر ايجاد و رشد آن روي سرانگشت مي‌شود. فقر ويتامين C خود را به شکل قاشقي‌شکل شدن و فرورفتگي ناخن‌ها نشان مي‌دهد.
* اشکال غيرطبيعي ناخن‌ها
گاهي ظاهر ناخن‌ها بيانگر نوعي اختلال، آسيب يا کمبود در بدن است که عبارتند از:
- وجود خطوط افقي روي سطح ناخن نشان‌دهنده مشکلات اساسي کمبود مواد مغذي، سوءتغذيه يا نوعي بيماري است.
- از شکل افتادگي و رنگ زرد ناخن‌ها مي‌تواند نشانه‌اي از وجود مشکلات تنفسي در فرد باشد که باعث مي‌شود سطح اکسيژن خون پايين بيايد. البته زرد شدن رنگ ناخن‌ها در خانم‌ها گاهي ناشي از پخش عمقي رنگدانه‌هاي مواد آرايشي ناخن است؛ زيرا ناخن‌ها داراي منافذ بسيار ريزي هستند که مي‌توانند از سطح خود مواد را جذب کنند.
- لک‌دار شدن ناخن‌ها زماني رخ مي‌دهد که فرد دچار چندين بيماري است، البته بيماري‌هاي مختلفي مي‌توانند عامل اين عارضه باشند.
* رژيم مناسب ناخن‌ها
پيروي از يک رژيم غذايي مناسب مي‌تواند بسياري از اختلالات در ظاهر ناخن را مرتفع کند و البته باعث بروز اختلافات فاحشي در سلامتي اجزاي بدن ‌شود. براي دستيابي به سلامتي کلي بدن و متأثر از آن، داشتن ناخن‌هايي خوب و زيبا بهتر است اين مواد را در رژيم غذايي خود بگنجانيد.
- براي دريافت آنزيم‌هاي لازم به همراه ويتامين‌هاي B و C از سالادهايي با سبزيجات حلقه‌حلقه شده استفاده کنيد.
- سبزيجات بخارپز يا سبزيجاتي که به ملايمت تفت داده شده‌اند، بخوريد.
- سراغ مواد غذايي سرشار از پروتئين مانند سويا و لبنيات برويد.
- سالادها و غذاها را با روغن‌هاي دانه‌هاي گياهي مانند بادام، بذر کتان، هسته انگور و... تهيه کنيد.
- از غذاهاي سرشار از کلسيم مانند سبزيجات با برگ‌هاي تيره، لبنيات و سويا استفاده کنيد.


Page 9 of 10