• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User


   

ویتامین B۱۲ که هم چنین به عنوان کوبالامین نیز شناخته شده است، یک ویتامین محلول در آب است. در این میان، ارتقاء سلامت پوست و ناخن ها، پیش گیری از بیماری های سیستم عصبی، سنتز DNA و غیره از مزایای عمده ویتامین B۱۲ می باشند. مقاله زیر اطلاعاتی را در مورد استفاده و یا فواید ویتامین B۱۲، منابع آن و اختلالات ناشی از کم بود آن فراهم می کند.
ویتامین B۱۲ چه خصوصیاتی دارد؟
ویتامین B۱۲ به طور تصادفی در جستجوی گزینه های درمانی برای درمان کم خونی خطرناک مرگ بار در سال ۱۹۳۴ کشف شد. در سال ۱۹۴۸ نیز جدا سازی شد.
ویتامین B یک ویتامین مجموعه ای (شناخته شده به عنوان B کمپلکس) می باشد که به زیر نوع های مختلف نظیر B۱ (تیامین)، B۲ (ریبو فلاوین)، B۳ (نیاسین)، B۶ (پیریدوکسین)، B۹ (اسید فولیک) و ویتامین B۱۲ (کوبالامین) تقسیم می شود. عمل کرد اولیه ویتامین های گروه B تولید انرژی است. ویتامین B۱۲ اغلب در ترکیب با سایر ویتامین های گروه B استفاده می شود. این ویتامین نقش مهمی در عمل کرد صحیح سیستم عصبی ایفا می کند.
ویتامین B۱۲ موجود در غذا پس از ورود به بدن ابتدا با پروتئینی به نام «هاپتوکورین» (فاکتورR یا ترانس کوبالامین یک) ترشح شده از غدد بزاقی، پیوند داده می شود. «هاپتوکورین» با درست‌ کردن یک کمپلکس با این ویتامین، از از بین رفتن آن توسط اسید معده جلو گیری می‌کند. سلول های جداری معده پروتئینی به نام «اینترینسیک فاکتور» یا فاکتور داخلی می‌سازند. وقتی که کمپلکس «هاپتوکورین ویتامین B۱۲» وارد روده کوچک می‌شود، آنزیم پانکراس هاپتو کورین را حل می‌کند و ویتامین B۱۲ را آزاد می‌کند، آن گاه ویتامین B۱۲ با فاکتور داخلی پیوند زده شده و به بخش انتهایی روده کوچک (ایلئوم) می‌رود. در قسمت انتهایی ایلئوم کمپلکس فاکتور داخلی + ویتامین B۱۲ با انتقال فعال (اندوسیتوز) وارد سلول های جدار روده می شود. در داخل سلول ها ویتامین B۱۲ از فاکتور داخلی جدا می شود و به پروتئین دیگری به نام ترانس کوبالامین دو متصل می شود. ترکیب این دو از روده به کبد منتقل می شود.

مزایای ویتامین B۱۲ چیست؟

تولید انرژی
همان طور که قبلا ذکر شد، ویتامین B۱۲ در درجه اول برای تولید انرژی استفاده می شود. این ویتامین با تبدیل کربو هیدرات ها به گلوکز در تولید انرژی کمک می نماید. این ویتامین برای افزایش ایمنی و هم چنین افزایش قدرت بدنی در یک فرد ضروری است. دوز مناسب ویتامین B۱۲ به درمان خستگی های مزمن، بی حالی و خستگی کمک می کند.

اثرات ویتامین B۱۲ بر سیستم عصبی
این ویتامین در حفظ غلاف میلین که به عایق بندی رشته های عصبی کمک می کند، اثر گذار است. ویتامین B۱۲ برای عمل کرد مناسب سیستم عصبی مورد نیاز است. کم بود این ویتامین می تواند به اختلالات سیستم عصبی منجر شود.

جلو گیری از کم خونی خطرناک
کم خونی خطرناک نوعی بیماری است که زمانی که روده به درستی نمی تواند ویتامین B۱۲ جذب کند، ایجاد می شود. ویتامین B۱۲در بدن برای تولید گلبول های قرمز خون مورد نیاز است. کم بود این ویتامین گلبول های قرمز خون را کاهش می دهد و منجر به کم خونی خطرناک می گردد. مصرف مناسب ویتامین B۱۲ می تواند موجب درمان و پیش گیری از کم خونی های خطرناک شود.

کاهش خطر ابتلا به بیماری قلب و عروق
سطوح بالای هموسیستئین در بدن به دیواره رگ های خونی آسیب می رساند و در نتیجه باعث تشکیل لخته خون می شود. این مسئله می تواند منجر به بیماری عروق کرونری شود. سطح هموسیستئین بالا یکی از دلایل بروز بیماری های قلبی است. اعتقاد بر این است که ویتامین B۱۲ به کاهش این سطح در بدن کمک می کند و به طور غیر مستقیم، از بیماری های قلبی پیش گیری می نماید. با این حال، اطلاعات کافی برای حمایت از این ادعا در دست رس نیست.

این ویتامین به حفظ سلامت پوست کمک می کند
این ویتامین نقش مهمی در شکل گیری، نگه داری و تعمیر سلول های مختلف در بدن ایفا می کند. بنا بر این، به سلامت پوست و ناخن کمک می کند. مصرف مناسب ویتامین B۱۲ می تواند در درمان اگزما، پسوریازیس و دیگر بیماری های پوستی کمک کند.

سنتز DNA
یکی از مهم ترین وظایف ویتامین B۱۲، سنتز DNA است. این ویتامین در تنظیمات DNA اثر می گذارد. این ویتامین، گروه های متیل را فراهم می کند که برای ساخت DNA مورد نیاز است.

جلو گیری از انواع خاصی از سرطان
اعتقاد بر این است که کم بود ویتامین B۱۲ می تواند به برخی از انواع سرطان، از جمله سرطان پستان، گردن، رحم و ریه منجر شود. ارتباط دقیق بین این دو هنوز اثبات نشده است. با این حال، مطالعات نشان داده اند که سطح پایین ویتامین B۱۲ می تواند یکی از عوامل ایجاد انواع خاصی از سرطان باشد.

ترویج روانی سلامتی
کم بود ویتامین B۱۲ به بهداشت ضعیف روانی، افسردگی و از دست دادن حافظه مرتبط است. مطالعات نشان داده است که این ویتامین به درمان از دست دادن حافظه و بیماری آلزایمر کمک می کند. هم چنین اثبات شده است که این ویتامین به طور خاص موجب به بود سلامت روان در افراد مسن می گردد.

منابع ویتامین B۱۲ چیست
این ویتامین تقریباً در تمام منابع غذایی حیوانی مانند جگر گاو، ماهی قزل آلا، تخم مرغ، مرغ، ماهی، کلیه بره، صدف، ماهی تن و غیره یافت می شود. منابع دیگر آن عبارتند از شیر، ماست و پنیر. شیر سویا غنی شده، مخمر ماء الشعیر غنی شده و برخی از سبزیجات دریایی نیز حاوی این ویتامین می باشند. دوز روزانه ویتامین B۱۲ برای بزرگسالان ۴ر۲ میکرو گرم در روز است که می تواند به راحتی با مصرف هر یک از مواد غذایی ذکر شده در رژیم غذایی افراد به طور منظم تأمین شود. شما می توانید با پزشک خود در مورد میزان نیاز بدن خود به ویتامین B۱۲ مشورت کنید. ثانیاً، توصیه می شود قبل از مصرف هر گونه مکمل های ویتامین به صورت منظم، با دکتر خود مشورت کنید.

کم بود ویتامین B۱۲ چیست
کم بود ویتامین B۱۲ به صورت نادر رخ می دهد. اما، اگر بدن قادر به استفاده از این ویتامین نباشد می تواند منجر به اختلالات ناشی از کم بود شدید این ویتامین در بدن شود. کم خونی مگالوبلاستیک، کم خونی خطرناک، مشکلات خواب، نوسانات خلقی، اختلالات احساسی یا روانی، ضعف، بی حالی، سر گیجه، فقدان اشتها، کاهش وزن، مشکلات گوارشی، زخم دهان و زبان، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن، بوی بد دهان و غیره برخی از علائم رایج کم بود ویتامین B۱۲ می باشند. کم بود شدید این ویتامین هم چنین می تواند منجر به اختلالات روانی و از دست دادن حافظه شود. بنا بر این، به منظور جلو گیری از بیماری های ناشی از کاهش ویتامین B۱۲، مصرف این ویتامین در رژیم غذایی به طور منظم ضروری است.
همان طور که مشاهده شد، ویتامین B۱۲ تقریباً در تمام پروسه های مهم در بدن انسان نقش دارد. بنا بر این شما باید از حفظ سطوح سالم آن در بدن مطمئن شوید. داشتن یک رژیم غذایی مناسب به طور منظم می تواند در پیش گیری از بیماری های ناشی از کم بود ویتامین B۱۲ کمک نماید. مراقبت خود باشد!
توجه: این مقاله صرفاً به منظور ارائه اطلاعات نوشته شده است. بنا بر این نباید به عنوان یک جای گزین برای توصیه های تخصصی پزشکی در نظر گرفته شود.

عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا استفاده از واکسن این بیماری را راهکاری موثر علیه آن برشمرد و با اشاره به انتشار ویروس آنفلوآنزا در برخی مناطق کشور، تمامی افراد را به رعایت نکات بهداشتی و اقشار آسیب پذیر را به اقدام فوری برای استفاده از واکسن فراخواند.


دکتر مسعود مردانی افزود: با شیوع موجی از بیماری آنفلوآنزا H1N1 در کشور مواجه هستیم، به طوری که تازه ترین آمارها نشان می دهد که 16 تن در کرمان و چند تن در استان سیستان و بلوچستان بر اثر این بیماری فوت کردند.
وی توضیح داد: آنفلوانزا H1N1 بیماری حاد تنفسی است که به صورت واگیر از فردی به فرد دیگر انتقال می یابد، شروع آن به طور ناگهانی اتفاق می افتد و بهبودی بیمار حدود یک هفته طول می کشد.
مردانی اضافه کرد: بیماری آنفلوانزا از نوع آنفلوانزای H1N1 اکنون جزو آنفلوانزاهای فصلی و معمولی در کشور است و هر سال مواردی از ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری را در کشور داریم.
مردانی با این هشدار که ویروس آنفلوانزا می تواند به سرعت در سایر استان ها و شهرها منتشر شود، بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی به منظور به حداقل رساندن همه گیری و انتشار این ویروس تاکید کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: ویروس آنفلوانزا مدت ها در هوا پخش می شود و از طریق بینی، دهان، دست دادن، عطسه، سرفه، حرف زدن و روبوسی قابل انتقال است.
وی با بیان این که گروه های آسیب پذیر و بیماران صعب العلاج حتما باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، اظهار کرد: تمامی افرادی که زمینه بیماری هایی مانند سرطان، نقض سیستم ایمنی را دارند و نیز بیماران قلبی و عروقی، بیماران ریوی، بیماران پیوند اعضا، بیماران کلیوی، زنان باردار، کودکان بالای شش ماه، بیماران دیابتی، بیماران اچ ای وی مثبت، افراد بالای 50 سال و همچنین پرستاران و کارکنان بیمارستان ها اگر تاکنون واکسن آنفلوآنزا نزده اند، زودتر اقدام کنند.
به گفته وی، بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا اوایل فصل پاییز است اما به دلیل موج جدید این بیماری در برخی مناطق کشور، افرادی که تاکنون واکسن را تزریق نکرده اند، هم اکنون اقدام کنند. این واکسن می تواند تا شش ماه از بروز بیماری آنفلوانزا پیشگیری کند.
مردانی با اشاره به ورود زائرین از سفر عتبات عالیات ا ظهار کرد: ضروری است زائرانی که از سفر بازگشته اند و اطرافیان آنان در مواجهه با یکدیگر تمامی نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی همچنین توصیه کرد: یکی از بهترین روش های مقابله با این بیماری حاضر نشدن در مکان های عمومی است، در واقع مبتلایان به طور جدی باید از رفتن به ادارات، مدارس، دانشگاه ها و محیط های کاری پرهیز کنند.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا یادآور شد: رعایت اصول اولیه بهداشتی، معاشرت نکردن با مبتلایان و شستن مرتب دست ها از روش های پیشگیری این بیماری به شمار می رود.
مردانی توصیه کرد: استفاده از دستمال کاغذی برای دفع ترشحات هنگام عطسه و سرفه و خودداری از روبوسی و دست دادن با زائرین و مسافرین از دیگر روش های پیشگیری از بیماری است.
وی درباره درمان بیماری آنفلوآنزا نیز گفت: استراحت، همچنین مصرف مایعات فراوان، آب میوه های طبیعی، غذاهای ساده و سوپ، بخور برای مرطوب کردن مجاری تنفسی در زمینه بسیار کمک کننده است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، تعداد شرکت های دانش بنیان در حوزه های گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی و طب سنتی را 94 شرکت اعلام کرد و گفت: این شرکت ها 586 محصول دانش بنیان را تولید می کنند.


محمدحسن عصاره  فزود: اطلاعات نزدیک به 350 شرکت که در حوزه گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و فرآوردهای طبیعی و طب سنتی و بسته بندی فعالیت دارند در این ستاد به ثبت رسیده که از این تعداد، 94شرکت پس از بررسی های انجام شده به عنوان شرکت های دانش بنیان معرفی شدند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این شرکت های دانش بنیان در گروه شرکت های صنعتی و تولیدی قرار دارند، اظهارکرد: این شرکتها با بهره گیری از تمام توان و ظرفیت خود درصدد عرضه محصولات با کیفیت و مورد نیاز جامعه هستند.
عصاره به حمایت از شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: تسهیلات بانکی و معافیت های مالیاتی از جمله مزایایی است که به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد. در سال های 93 و 94 نیز تعدادی از شرکت های دانش بنیان از این معافیت بهره مند شدند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، بیان کرد: معافیت های گمرکی از دیگر مزایایی شرکت های دانش بینان است که در صورت داشتن صادرات از آن بهره مند می شوند.

** حمایت از شرکت های دانش بنیان برای حضور موفق در بازارهای بین المللی
وی تاکیدکرد: این ستاد با تمام توان درتلاش است تا باایجاد شرایط مناسب مانند حضور شرکت های دانش بنیان درنمایشگاههای بین المللی زمینه مناسب را برای توسعه صادرات محصولات دانش بینان به بازارهای جهانی فراهم کند.
عصاره اظهارکرد: شرکتهای دانش بنیان برای ورود موفق به بازارهای بین المللی باید محصولات خلاقانه، نوآور و مورد نیاز بازار را تولید کنند تا ضمن رقابت با دیگران، بتوانند بخش مناسبی از بازار را بدست آورند.
وی شرط بقا شرکت های دانش بنیان را داشتن بخش تحقق و توسعه قوی دانست و گفت: توسعه تحقیق و پژوهش، تهیه تجهیزات و لوازم و بهره گیری از نخبگان و استادان دانشگاه ها از جمله مواردی است که شرکت های دانش بنیان از طریق منابع مالی حاصل از معافیت های مالیاتی، باید انجام دهند.
وی تاکید کرد: اگر این کار صورت نگیرد، رقبا می توانند سهم اینگونه شرکت ها را در بازار اعم از داخلی و بین المللی در اختیار خود گیرند و در این صورت، زمینه حذف شرکت های دانش بنیان فراهم می شود.


 نتایج یک پژوهش جدید نشانی می دهد که خوردن یک مشت گردو در روز می تواند به افرادی که با خطر دیابت روبه رو هستند، کمک کند.

پزشکان و پژوهشگران دانشگاه ییل آمریکا، تحقیقی را بر روی 31 مرد و 81 زن از 25 تا 75 ساله انجام دادند و به غذای روزانه آنها 14 عدد گردو (حدود 56 گرم) برای مدت شش ماه اضافه کردند که بهبود در کار رگ های خونی و کاهش کلسترول بد را که می تواند به انعقاد خون و حملات قلبی منجر شود را نشان داد.
براساس این تحقیق گردو که در اسیدهای چرب و مواد دیگری مانند فولیت و ویتامین «ای» غنی است با وجود داشتن کالری بالا، موجب افزایش وزن مصرف کنندگان نشد.
به گفته یکی از پژوهشگران طرح، افزودن گردو به غذا موجب افزایش کیفیت آن و سلامت کلی بدن و به ویژه کاردیو متابولیک خواهد شد، بدون اینکه اضافه وزن در افراد ایجاد شود زیرا گردو خاصیت سیرکنندگی دارد و به نظر می رسد کالری های دیگر را کنار می زند و برای خودش جا باز می کند.
با این حال، در جریان مطالعه معلوم شد گردو در پائین آوردن فشار خون بالا و قند، دو عامل دیگر خطر ابتلا به دیابت، موثر نیست.

Feature

مطالعات محققان نشان می دهد که کلم بروکلی حاوی ترکیباتی به نام سولفورافان است که در پیشگیری از بروز سرطان و درمان آن موثر است.

 مجله معتبر ساینس در تازه ترین شماره خود گزارش داد: این مطالعه نشان می دهد که آنزیم موجود در انواع کلم و به ویژه کلم بروکلی با نابود کردن سلول های بنیادی سرطان، از ایجاد و گسترش سرطان جلوگیری می کند. در ادامه این تحقیقات آمده است عصاره جوانه کلم بروکلی خطر ابتلا به سرطان دهان و دندان را کاهش می دهد.
محققان بر این باورند خواص ضد سرطانی کلم بروکلی به این دلیل است که سولفورافان، بدن را به گونه ای تحریک می کند که ژن ها تغییر کنند و از رشد تومور جلوگیری شود.
کلم بروکلی علاوه بر خاصیت ضد سرطانی، در سلامت قلب، جلوگیری از بیماری های روده و معده، آرتروز، آلزایمر و بیماری های شناختی و پوکی استخوان موثر است. از طرفی ترکیبات موجود در آن مانع آسیب اشعه ماورای بنفش خورشید و سرطان پوست می شود.
برخی از خواص دیگر کلم بروکلی عبارتند از :
• خاصیت سم زدایی از بدن
• خاصیت ضد التهابی
• متعادل کردن ویتامین D در بدن
• کاهش کلسترول
• بهبود برخی بیماری های چشمی و بینایی
• ترمیم پوست آسیب دیده
نتایج این تحقیقات در نشریه Clinical Epigenetics منتشر شده است.

کم‌خونی‌ فقر آهن‌ (آنمی) عبارت‌ است‌ از کاهش‌ گلبول‌های‌ قرمز خون‌ یا ناکافی‌ بودن‌ هموگلوبین‌ در گلبول‌های‌ قرمز. این‌ کم‌خونی‌ (آنمی) به‌ علت‌ سایر بیماری‌ها ایجاد می‌شود. بنابراین‌، برای‌ درمان‌ مناسب‌ کم خونی، علت‌ باید پیدا شود.


ـ علایم‌ شایع‌ فقر اهن یا آنمی:
۱. در ابتدا ممکن‌ است‌ هیچ‌ علامتی‌ وجود نداشته‌ باشد.
۲. خستگی‌ و ضعف‌
۳. رنگ‌ پریدگی‌، به‌ خصوص‌ در دست‌ها و سطح‌ داخلی‌ پلک‌ها
۴. التهاب‌ زبان‌
۵. غش‌
۶. حالت‌ تنگی‌ نفس‌
۷. تند شدن‌ ضربان‌ قلب‌
۸. احساس‌ ناراحتی‌ در شکم‌
۹. علاقه‌ شدید به‌ خوردن‌ یخ‌، رنگ‌، یا خاک‌
۱۰. استعداد ابتلا به‌ عفونت‌


ـ علل‌ کم خونی:
۱. کاهش‌ جذب‌ آهن‌ یا افزایش‌ نیاز به‌ آهن‌.
۲. جهش‌ رشدی‌ سریع‌
۳. خونریزی‌ شدید قاعدگی‌
۴. بارداری‌
۵. سوءجذب‌
۶. بیماری‌ در دستگاه‌ گوارش‌ که‌ با خونریزی‌ همراه‌ باشد، از جمله‌ سرطان‌


ـ عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر:
۱. تغذیه‌ نامناسب‌ و ناکافی‌
۲. سن‌ بالای‌ ۶۰ سال‌
۳. یک‌ بیماری‌ اخیر، مثل‌ زخم‌ معده‌ یا اثنی‌عشر، دیورتیکولیت‌، کولیت‌، بواسیر، یا تومور در دستگاه‌ گوارش‌


ـ پیشگیری‌ از کم خونی فقر اهن:
سعی‌ کنید با رعایت‌ یک‌ رژیم‌ غذای‌ متعادل‌ یا با کمک‌ مکمل‌های‌ آهن‌، آهن‌ را به‌ مقدار کافی‌ دریافت‌ نمایید. رفع‌ مشکلات‌ زنانگی‌ یا سایر مشکلاتی‌ که‌ باعث‌ خونریزی‌ بیش‌ از حد می‌شوند.


ـ عواقب‌ مورد انتظار:
معمولاً با مکمل‌های‌ آهن‌ قابل‌ درمان‌ است‌. البته‌ این‌ در صورتی‌ است‌ که‌ علت‌ زمینه‌ساز نیز شناسایی‌ و درمان‌ شود.


ـ عوارض‌ احتمالی‌ کم خونی:
عدم‌ تشخیص‌ یک‌ سرطان‌ خونریزی‌ دهنده‌، امکان‌ دارد آنژین‌ صدری‌ (درد یا فشار زیر جناغ‌ که‌ ناشی‌ از ناکافی‌ بودن‌ خونرسانی‌ مؤثر به‌ قلب‌ است‌) یا نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ (عمل‌ پمپ‌ کردن‌ خون ‌توسط‌ قلب‌ خوب‌ انجام‌ نمی‌گیرد) در نتیجه‌ فقر آهن‌ شدید رخ‌ دهند.

 

خون,کیسه خون

درمان‌ کم‌خونی‌ فقر آهن‌ تصحیح‌ یا رفع‌ علت‌ زمینه‌ساز است‌

 
ـ درمان‌ کم خونی فقر آهن یا انمی:
مهمترین‌ قسمت‌ درمان‌ کم‌خونی‌ فقر آهن‌ تصحیح‌ یا رفع‌ علت‌ زمینه‌ساز است‌. در این‌ صورت‌ فقر آهن‌ را می‌توان‌ به‌ خوبی‌ با مکمل‌ آهن‌ درمان‌ کرد. از عوامل‌ خطر عفونت‌ اجتناب‌ کنید.


ـ داروها:
۱. آهن‌ را وقتی‌ معده‌ خالی‌ است‌ میل‌ کنید (حداقل‌ نیم‌ ساعت‌ قبل‌ از غذا) تا جذب‌ آن‌ بهتر باشد. اگر معده‌تان‌ را به‌ هم‌ می‌ریزید، می‌توانید با مقدار غذای‌ کمی‌ آن‌ را میل‌ کنید (البته‌ به‌ غیر از شیر).


۲. اگر داروهای‌ دیگری‌ مصرف‌ می‌کنید، بعد از خوردن‌ آهن‌ حداقل‌ ۲ ساعت‌ صبر کنید و سپس‌ آن‌ داروها را مصرف‌ نمایید. به‌ خصوص‌ داروهای‌ ضداسید و تتراسیکلین‌ها در جذب‌ آهن‌ اختلال‌ ایجاد می‌کنند.


۳. مکمل‌های‌ آهن‌ می‌توانند اجابت‌ مزاج‌ را سیاه‌ رنگ‌ کنند، یا باعث‌ اسهال‌ یا یبوست‌ شوند.


۴. مکمل‌های‌ آهن‌ را تا ۳-۲ ماه‌ پس‌ از طبیعی‌ شدن‌ آزمایش‌ خون‌ ادامه‌ دهید.


۵. مصرف‌ آهن‌ به‌ مقدار زیاد خطرناک‌ است‌. یک‌ شیشه‌ قرص‌ آهن‌ می‌تواند یک‌ کودک‌ را مسموم‌ کند. مکمل‌های‌ آهن‌ را دور از دسترس‌ کودکان‌ قرار دهید.


ـ فعالیت‌:
هیچ‌ محدودیتی‌ برای‌ آن‌ وجود ندارد. البته‌ ممکن‌ است‌ مجبور شوید فعالیت‌های‌ خود را طوری‌ تنظیم‌ کنید، که‌ علایم‌ خستگی‌ رفع‌ شوند.


ـ رژیم‌ غذائی‌ در بیماران کم خونی:
۱. برای‌ جلوگیری‌ از یبوست‌، فیبر رژیم‌ غذایی‌ را افزایش‌ دهید.
۲. غذاهای‌ آهن‌دار بخورید، مثل‌ گوشت‌، باقلا و لوبیا، و سبزیجات‌ پر برگ‌ و سبز
۳. بزرگسالان‌ باید دریافت‌ شیر روزانه‌ را به‌ حدود نیم‌ لیتر محدود کنند. شیر در جذب‌ آهن‌ اختلال‌ ایجاد می‌کند.

هلدینگ یاقوت رویان مکملی به نام FERRO IRON را عرضه نموده که به دلیل دارا بودن ویتامین c موجود در آن، جذب آهن را افزایش می دهد و همچنین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید در این فرآورده سبب افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود، گفتنی است مصرف آهن در دوره بارداری تا دو برابر افزایش می یابد و این محصول برای زنان باردار و زنانی که در دوره شیردهی می باشند بسیار مفید است زیرا از زایمان زود رس و عدم رشد کافی جنین جلوگیری می کند.این مکمل به دلیل دارا بودن ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هایی از قبیل آنفلوانزا را ایفا می کند و به نحو شایسته ای به تولید و سنتز کلاژن کمک می کند که موجب سلامت غشاء مخاطی، لثه ها و پوست می شود. این محصول بسیار مفید تولید ESI ایتالیا بوده و از طریق دارو خانه های سراسر کشور در دسترس  می باشد.

Feature

 مطالعات جدید نشان می دهد که غذای چرب سبب اختلال در ارتباط سلول های عصبی می شود.
 مطالعات محققان کالج پزشکی جورجیا آمریکا نشان می دهد که غذای چرب، عملکرد سیناپس ها در هیپوکامپ مغز را مختل می کند و این عارضه سبب کاهش یادگیری و اختلال حافظه می شود. به محل اتصال نورون ها و یا نورون ها با سایر سلول ها سیناپس می گویند.
همچنین مطالعاتی که چندی پیش صورت گرفت نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی ناسالمی دارند و به طور مستمر غذاهای پرچرب و پرکالری استفاده می کنند، هیپوکامپ کوچکتری دارند. هیپوکامپ بخشی از مغز است که با یادگیری، حافظه و سلامت روانی مرتبط است.
نتایج این مطالعات همچنین حاکی از آن است که هیپوکامپ افراد میانسالی که رژیم غذایی سالم دارند و بیشتر از سبزی ها و ماهی استفاده می کنند، به نسبت هم سن و سالان خود بزرگتر است.
نتایج این مطالعات نشان می دهد که نوع رژیم غذایی با سلامت روان، افسردگی، استرس و زوال عقل رابطه تنگاتنگ دارد.
محققان احتمال می دهند که عوامل دیگری از جمله فعالیت روزانه، استعمال دخانیات، استرس و میزان تحصیلات نیز در این امر دخیل باشند. نتایج این تحقیقات در نشریه Brain, Behavior and Immunity منتشر شده است.


محققان دانشگاه جورجیا در آمریکا دریافتند کمبود ویتامین D در کاهش روند درمان اچ‌آی‌وی مؤثر است.
 پژوهش جدید حاکی از آن است که سطح پایین ویتامین D ممکن است بهبود سیستم ایمنی بزرگسالان مبتلا به HIV مثبت تحت درمان را محدود کند.

در افراد مبتلا به HIV اغلب سیستم ایمنی بدن به طور مؤثر به پاتوژن‌های شایع پاسخ نمی‌دهد که این امر منجر به مرگ آنها می‌شود.

پژوهشگران اظهار کردند: بهبود سیستم ایمنی در افراد مبتلا به ویروس ایدز بسیار موثر است.

این مطالعه در طول 18 ماه انجام شد و شرکت‌کنندگان آن 398 بزرگسال مبتلا به HIV مثبت بودند.

تحقیقات نشان داد که ویتامین D به بهبود سریع سلول‌های CD4 + T بزرگسالان کمک می‌کند. همچنین شرکت‌کنندگانی که سطح این ویتامین در بدن آنها کافی بود، نسبت به افرادی که کمبود ویتامین داشتند، روند درمانشان سریع‌تر بود و دستگاه ایمنی بدن آنها بهتر به درمان پاسخ می‌داد.

نتایج این پژوهش در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است.

شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که با تعدادی از باورهای درست و نادرست در باره رژیم های غذایی آشنا یا آزموده باشید؛ دانستن اینکه کدام از این دستورات و توصیه های صحیح یا نادرست است می تواند برای رسیدن به تناسب اندام و سلامت جسم موثر باشد.

تحقیقات نشان می دهند که باورهای درست و نادرست بسیاری در باره رژیم های غذایی در بین افراد وجود دارد.این که حواسمان به رژیم غذایی مان بوده و مراقب باشیم که فعالیت های نامناسب نداشته باشیم واقعا خوب است. با این حال داشتن اطلاعات غلط و نادرست درباره غذاهای سالم و مغذی می تواند آسیب بیشتری وارد کند.

****14 باور درست ونادرست درباره رژیم غذایی

** ماکارونی سبب چاقی می شود
تنها در صورتی این باور صحیح خواهد بود که در خوردن ماکارونی، چون خوراک های دیگر، زیاده روی شود. آنچه چاق کننده است سس ها یا لایه های پنیر همراه ماکارونی است که کالری بسیاری دارند.

** سالاد سبز حاوی مقدار زیادی ویتامین است
این تصور اشتباه است، زیرا مثلا یک برگ کاهو از 95 درصد آب تشکیل شده است و مواد مغذی فراوانی در آن یافت نمی شود.

** گریپ فروت با داروهای مختلف سازگاری ندارد
این امر صحیح است. مواد تشکیل دهنده در گریپ فروت سبب می شوند دفع برخی داروها با تاخیر بسیاری انجام شوند. در چنین شرایطی سطح دارو در خون بیش از حد لازم افزایش می یابد و می تواند به عوارض جانبی خطرناکی منجر شود.

**مواد بدون قند کالری ندارند
این باوراشتباه است، زیرا جایگزین های قندی نیز دارای کالری هستند. یک بسته 15 گرمی شامل 10 آدامس بدون قند حدود 22 کیلوکالری دارد. یک بسته 15 گرمی شامل 10 آدامس به همراه قند اما بیش از دوبرابر، حدود 45 کیلوکالری دارد.

**مواد کم چرب، کم کالری هستند
این تصور نیز نادرست است، زیرا بسیاری از مواد کم چرب دارای قند بسیار یا دیگر کربوهیدرات ها هستند. این مواد در بعضی موارد حتی بیشتر از مواد چرب کالری دارند.

**مرکبات حاوی ویتامین C بسیاری هستند.
این ادعا اشتباه است. البته درست است که پرتقال و لیمو دارای ویتامین C هستند، اما میزان ویتامین C در فلفل و جعفری بسیار بیشتر از این میوه ها است.

**نمک فشار خون را افزایش می دهد
این باور تا حدودی درست است. در هر سه موردِ افزایش فشار خون، یک مورد در مورد کسانی بوده که نمک بیش از اندازه در مواد خوراکی شان وجود داشته است. مسلم این امر است که بیماران فشار خونی با نخوردن نمک این فاکتور احتمالی بالا بردن فشار خون را حذف می کنند.

**اسفناج را نباید دوباره گرم کرد
این ادعایی اشتباه است. گرچه اسفناج حاوی نیترات است که به مواد مضری تبدیل می شود، اما اگر اسفناج پس از آماده سازی در یخچال قرار گیرد و یک روز بعد استفاده شود، هیچ اشکالی بوجود نمی آورد. البته گفته می شود نوزادان و کودکان بهتر است از اسفناج مانده استفاده نکنند.

**زنان باردار باید به اندازه دونفر غذا بخورند
این باور نیز اشتباه است. نیاز به انرژی در یک زن باردار در چهارماهگی کمی بیشتر از یک زن غیرحامله یعنی حدود 250 کیلوکالری بیشتر، در روز است. 250 کیلوکالری حدود یک لقمه نان و پنیر است.

**اسفناج باعث قدرت می شود، زیرا آهن فراوانی دارد
باید گفت که آهن اسفناج به هیچ وجه زیاد نیست و بدن انسان می تواند آهن مورد نیاز خود را خیلی بهتر از منابع حیوانی تا منابع گیاهی به دست آورد؛ منابعی چون محصولات گوشتی.

**هرچه بیشتر ویتامین به بدن انسان برسد بهتر است
این باور نیز اشتباه است، زیرا دریافت بیش از حد ویتامین هایی چون B6 ، A D یا E از طریق مکمل های غذایی می تواند برخی عوارض جانبی ناخواسته برای بدن بوجود آورند.

**افرادی که شب غذا می خورند چاق می شوند
این باور نیز اشتباه است. موضوع اصلی زمان غذاخوردن نیست، بلکه میزان انرژی ای است که به بدن می رسد. کسی که کالری بیش از حد مصرف، به بدن خود می رساند، چاق می شود، چه صبح، چه نیمروز یا شب.

**خوراک های قارچی را نباید دوباره گرم کرد
این تصور نیز اشتباه است. اگر خوراک های قارچی به سرعت سرد شوند، می توان آنها را بدون نگرانی گرم و صرف کرد. البته باید آنها را قبل از خوردن خوب گرم کرد.

**برطرف شدن اسهال از طریق نوشیدن نوشابه گاز دار
قند و کافئین موجود در نوشابه های گاز دارحتی به افزایش اسهال می انجامند. این 'داروی خانگی' نامناسب را باید بخصوص در ارتباط با کودکان کنار گذاشت.




امروزه بسیاری از افراد رژیم های غذایی دارند که مناسب با فعالیت های بدنی آنها نیست ، برای مثال برخی از افراد فعالیت بدنی زیادی دارند اما انرژی مورد نیاز آنها توسط غذا تامین نمی شود ، و برخی دیگر نیز بیش از اندازه ی مورد نیاز کالری استفاده می کنند.

هدف از تغذیه متعادل تامین انرژی و پروتئین همراه با تامین کلیه ریزمغذی ها (ویتامین ها و عنصر های معدنی) برای حفظ سلامتی بدن در هر سن و سالی است. اما گاهی در زندگی بشر شرایطی پیش می آید که تامین نیازهای تغذیه ای ممکن است با یک رژیم غذایی معمول فراهم نشود. در چنین شرایطی به منظور ایجاد تعادل تغذیه ای و حفظ سلامتی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و ضرورت استفاده از داروهای شیمیایی که بدون تردید ساده ترین آنها نیز بدون عوارض جانبی نیست، استفاده از مکمل های غذایی بهترین گزینه محسوب می شود.

 

 
مصرف مکمل های غذایی برای چه گروه ها و تحت تاثیر چه شرایطی الزامی است؟
نوزادان و کودکان:

استفاده از قطره ویتامین D از بدو تولد و قطره آهن از زمان شروع غذای کمکی.
کودکان پیش دبستانی:

مکمل روی که کمبود آن در کشور ما گسترده است و مکمل آهن در درصدی که کم خون هستند.
کودکان دبستانی دارای اختلال رشد:

استفاده از مکمل های مولتی ویتامین و مینرال برای کمک به بهبود اشتها و رشد کودکان به صورت دوره ای و محدود.
دوران بلوغ:

دوران بلوغ یکی از دوران های رشد سریع است. در صورتی که نتوانیم از طریق یک رژیم غذایی متعادل، نیازهای این دوره را تامین کنیم، استفاده از انواع مکمل ها برای این دوره ضروری است. مکمل آهن، روی، گاهی مولتی ویتامین ها یا مکمل های غذایی پروتئینی برای نوجوانانی که از منابع غذایی و حیوانی به اندازه کافی استفاده نمی کنند، ضروری است.
دوران های بارداری و شیردهی:

مکمل آهن برای دوره بارداری ضروری است. مکمل اسید فولیک پیش از بارداری توصیه می شود. در صورتی که وزن گیری مادر در دوران بارداری مناسب نباشد، مکمل های غذایی مناسب این دوره نیز لازم است. مادران شیردهی که رژیم غذایی متعادل ندارند، به منظور تامین شیر و حفظ سلامتی مادر به انواع مکمل های غذایی نیاز دارند.
مصرف ناکافی شیر و فرآورده های لبنی:

افرادی که به هر دلیل نتوانند از مقدار کافی لبنیات استفاده کنند، به مکمل کلسیم و بعضی از مواد مغذی دیگر موجود در لبنیات، نیاز دارند.
افراد با شرایط کاری ویژه:

افرادی که شب کارند یا به صورت شیفتی کار می کنند، افرادی که در معادن و دور از نور خورشید زندگی و فعالیت می کنند به مکمل ویتامین D و بعضی از ریزمغذی ها نیاز دارند.

افراد میانسال و سالمند: این افراد بر حسب شرایط خاصی که با آن مواجه می شوند، به انواع مکمل ها نیاز دارند. به عنوان مثال معده بعضی از افراد سالمند قدرت تولید فاکتور ویتامین B۱۲ را از دست می دهد، در چنین شرایطی نیاز به مکمل تزریقی ویتامین B۱۲ وجود دارد.
ورزشکاران حرفه ای:

با توجه به نوع ورزش، مدت و شدت آن و دوره های طولانی تمرینات و مسابقات، نیازهای بدن شان با رژیم های غذایی معمولی تامین نمی شود. در چنین شرایطی استفاده از انواع مکمل ها برای آنها ضروری است.
بیماران بدحال:

بیماران بدحال به غذاهای ویژه ای نیاز دارند، چون در این بیماران شرایط متعارف هضم و جذب و گاهی متابولیسم مختل می شود. در این بیماران مکمل های غذایی تنها و بهترین شیوه درمان و کوتاه کردن دوره بیماری است.
افراد با رژیم های غذایی نامتعادل:

افرادی که رژیم های غذایی نامتعادل دارند، مثلا کسانی که از ماهی کافی در برنامه غذایی خود استفاده نمی کنند، استفاده از مکمل های امگا ۳ برای ایجاد تعادل تغذیه و حفظ سلامتی لازم است.

با توجه به موارد ذکرشده مشخص می شود که امروز در جهان استفاده از مکمل های غذایی جایگاه ویژه ای دارد. امید است این مطلب راهنمایی روشنگر برای مصرف بهینه مکمل ها در سطح جامعه ما باشد.


زعفران  گران ترین ادویه جهان است بنابراین تعجبی ندارد ارزشمند  ترین  ادویه نیز باشد .زعفران  حتی گران تر از طلا است، ماسک صورت زعفران یک راه طبیعی و موثر برای مراقبت از پوست  است. این  ماسک  تنها  در عرض چند دقیقه آماده می شود و تهیه آن   ساده و آسان است  این ماسک  پوست را خنک و با طراوت میکند

زعفران برای آشپزخانه ایرانی‌ها مثل طلا ارزشمند است. زعفران از قدیم الایام و قرنهای متوالی برای طعم و بوو رنگ غذا مشهور بوده است و الحق و انصاف هم طعمی که زعفران به غذا می‌دهد با هیچ ادویه دیگری جایگزین نمی‌شود. اما آیا می‌دانستید که زعفران چه خواص فوق‌العاده‌ای برای پوست دارد؟

زعفران باعث رنگ شفاف پوست می‌شود، در مصر باستان ماسک مورد علاقه ملکه کلئو پاترا ماسک زعفران بوده است. زعفران چروک‌های صورت را محو می کند و مهمتر آنکه برای بهبود آکنه و جوش صورت از آن بسیار استفاده می‌شود. خیلی از کرم‌های گران قیمت شب و روز از این ترکیب برای رفع چین و چروک صورت و از بین بردن جای جوش صورت استفاده می کنند. درست است که قیمت زعفران هم بالاست اما در مقایسه با کرم‌های مختلف بهداشتی مبلغ بسیار کمی است. مشکل خیلی‌ها که می گویند ماسک‌های خانگی روی پوست ما اثر ندارد این است که چون پول زیادی برایش خرج نمی کنند درمان را ادامه نمی دهند تنها با یک یا دو بار استفاده از ماسک بی‌حوصله می‌شوند اما صرف هزینه های گزاف برای خرید انواع کرم‌ها آنها را مجبور می کند که مدام استفاده کنند اگر همین پشتکار را برای داروهای خانگی داشته باشند نتیجه‌ای صدها برابر بهتر می‌بینند.

ماسک شیر و زعفران برای جوان‌سازی پوست بسیار معروف است کافی است یک قاشق غذاخوری شیر را با یک قاشق چایخوری زعفران مخلوط کنید  دو قطره روغن گل شمعدانی هم اضافه کنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی صورت بگذارید بماند برای اینکه مواد از روی پوست نریزد اسفنج را به پوست خود با ضربه های آهسته بزنید تا آبش را بگیرد.

 

بعد اسفنج را خیس کرده و مواد را بعد از نیم ساعت از صورت پاک کنید با آب ولرم شستشو دهید سعی نکنید که با مالاندن ماسک روی صورت زردی آن را بگیرید بعد از ۲ ساعت خودش پاک می‌شود اگر عجله دارید با ترکیب ماست و جو پرک پوست را ماساژ دهید تا پوست سفید شود.

برای از بین بردن جای جوش صورت هم ماسک زعفران بسیار مفید است.



یک قاشق چایخوری زعفران

یک قاشق غذاخوری ماست و یا خامه ترش

یک قاشق چایخوری عسل

۳تا ۴ قطره روغن یلانگ یلانگ(اختیاری)

 

ترکیب را خوب مخلوط کنید و روی پوست صورت وگردن خود بمالید اگر نمی‌خواهید دستانتان رنگ بگیرد از فرچه نرم استفاده کنید. به مدت نیم ساعت بگذارید بماند. بعد از نیم ساعت با یک اسفنج و یا ابر آرایشی مواد را از روی صورت پاک کنید و با آب ولرم صورت را بشویید. مانند ماسک قبل نگران زردی نباشید و اگر عجله دارید با جو پرک و ماست لایه‌برداری کنید.

دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران گفت: پیشگیری و درمان بیماری آرتروز نیاز به رویکرد تیمی و چند تخصصی و همکاری گروه های مختلف پزشکی دارد.


دکتر سید احمد رئیس السادات اظهار کرد: از این رو این سمپوزیوم با مشارکت اساتید رشته های مختلف ارتوپدی، روماتولوژی، طب فیزیکی و توانبخشی، طب ورزشی، پزشکی اجتماعی، فیزیوتراپی و طب سوزنی و بر اساس آخرین دستاوردهای علمی در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان آرتروز زانو برگزار می شود.
وی افزود: این سمپوزیوم دارای حداکثر 6 امتیاز بازآموزی برای پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، روماتولوژی، ارتوپدی، طب فیزیکی و توانبخشی و کارشناسان و مقاطع بالاتر فیزیوتراپی، ارتوپدی فنی، کاردرمانی و پرستاری است.
عضو هیات علمی بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: اپیدمیولوژی و بار بیماری، عوامل خطر و روش های پیشگیری از آرتروز، اصول بیومکانیک، روش های تصویربرداری، اندیکاسیون های جراحی، درمان های دارویی مرسوم، توانبخشی مبتنی بر شواهد، لیزر درمانی، طب سوزنی، کاربرد ارتز و درمان های نوین شامل تزریق پلاسمای غنی از فاکتور رشد، پلاسمای غنی از پلاکت و روشهای کمترتهاجمی از جمله مباحثی است که در این سمپوزیوم به آنها پرداخته خواهد شد.
سومین سمپوزیوم تازه های آرتروز زانو، پنجم آذرماه سال جاری در آمفی تئاتر بیمارستان شهید مدرس تهران برگزار می شود.

هلدینگ یاقوت رویان در این زمینه برای درمان این بیماری مکمل Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشوردر دسترس شما عزیزان قرار داده است.
اثرات اصلي مواد موثر و فعال این محصول عبارتند از :
۱- گلوکوزامين : يک Amino Sugar اساسي و لازم براي سنتز و توليد glycoprotein و proteoglycan موجود در غضروف مي باشد. به همين دليل گلوکوزامين در تمام بافت هاي بدن و با غلظت بالا ، در سطح مفصل موجود است. Proteoglycan قابليت فوق العاده اي در جذب مولکول هاي آب دارد. مطالعات زيادي تائيد کرده ، مقدار گلوکوزامين موجود در سطح مفصل مستقيما" با مقدار Proteoglycan توليد شده متناسب است. در بدن ما گلوکوزامين توسط سلول هاي بالغ غضروفي ) chondrocytes ) توليد مي شود و نشان داده شده که افزايش غلظت مولکولي در سطح اين سلول ها ، سنتز اين سلول ها را افزايش مي دهد و متعاقب آن فعاليت حفاظتي بر روي مفاصل و فعاليت انعطاف پذيري غضروف ها افزايش مي يابد. فقدان glucosamine موجب سخت شدن غضروف ها و دردهاي مفصلي مي گردد.
درمان با گلوکوزامين موجب مي گردد بيماري و نشانه هاي Osteoa rthritis به تدريج و به آهستگي بهبود يابد. گلوکوزامين در درمان اوستئوآرتروزيس نه تنها به صورت خوراکي بلکه به شکل موضعي به طور گسترده مصرف مي شود. در يک مطالعه کلينيکي که در استراليا انجام شده ، ۶۳ بيمار که زانوي آنها دچار استئوآرتروزيس بود درمان انجام گرديد، اثرات درماني به طور موثر ثابت شد، درد زانو کاهش يافت ، فقط بعد از ۴ هفته درمان علائم واضح و روشني از بهبودي ظاهر گرديد.
Chondroitin Sulfate -۲ : يک Glycosaminoglycan مي باشد که اثر محافظتي و عامل محرک ( ( chondrocytes سلول هاي اصلي تشکيل دهنده غضروف ( مي باشد. با ساختمان خاصي که دارد موجب جذب آب و نگهداري آن مي گردد. اين ماده جهت غذا رساني و لغزندگي مفاصل بسيار لازم و ضروري است. chondroitin sulfate موجب کاهش د رد و بهبود عملي مفاصل در استئوآرتريت با شدت کمتر و متوسط مي گردد. کوندروايتين سولفات همراه با Glucosamine ، تشکيل دهنده اصلي غضروف ها هستند. Chondroitin sulfate نسبت به گلوکوز امين اثر ضد التهابي بيشتري داشته و علاوه بر آن در بهبود و اصلاح غضروف ها و سلامت آنها به حالت اوليه موثر تر است.گلوکوزامين و کوندروايتين غالبا" در درمان استئو آرتريت و جلوگيري و درمان حوادث استخواني – مفصلي که بيشتر در بعضي فعاليت هاي ورزشي که فشار زيادي بر روي مفاصل وارد مي آيدو يا مفاصل سنگيني بيش از حدي رامتحمل مي گردندبه کار ميرود.اين دو ماده ، از فرسودگي غضروف ها جلوگيري و ممانعت به عمل آورده و موجب توليد غضروف هاي جديد مي گردند.
MSM) Methyl Sulfonyl Methane -۳ ) : داراي منشاء طبيعي از سولفور هاي آلي مي باشد. اين ماده به عنوان درمان کمکي در بسياري از بيماري ها که با درد و التهاب همراه است به کار مي رود. سولفور خاصيت نفوذ پذيري سلول ها را افزايش داده و در خارج نمودن سموم از سلول ها کمک مي کند. بنا بر اين MSM موجب تسکين درد که اغلب به علت افزايش تدريجي مواد سمي در سطح مفاصل ، ماهيچه هاو آب ميان بافتي ، ايجاد مي گردد مي شود. در بيو لوژي MSM به عنوان ماده کاهش دهنده سموم تقسيم بندي مي گردد.

Manganese -۴ : اين ماده در بسياري از فعاليت هاي متابوليکي بدن شرکت داشته ولي اثر اصلي آن خاصيت آنتي اکسيدان بودن آن است، سلول هاي بدن را از خسارات وارده از طريق راديکالهاي آزاد محافظت مي نمايد. منگنز براي استخوان سالم و بهبود و سلامت غضروف ها بسيار ضروري است.
منگنز همراه با ساير فاکتورها جهت جلوگيري از پوکي استخوان ضروري بوده و همچنين در متابوليسم چربي و قند مداخله کرده و به انعقاد خون کمک می کند. دوز پيشنهادي روزانه منگنز ، بين ۱ تا ۱۰ ميلي گرم مي باشد. کمبود منگنز در رژيم غذايي ممکن است موجب تظاهرات بعضي از بيماري ها گردد، که ميتوان از ميان آنها تغييرات در قند خون ، ضعف و نا توانی جسمي ، تاخير در رشد و درد مفاصل را نام برد.
Devil’s Claw -۵ : گياه پنجه شيطان ، در طب گياهي به عنوان درمان کننده طبيعي ضد التهابات به کار مي رود. ماده اکتيو و اساسي که اين اثر درماني را نشان ميدهد (Harpagoside )هارپاگوزايد نام دارد.
Devil’s claw ، جهت درمان درد مزمن يا درمان هاي طولاني مدت ، به علت اينکه هيچگونه عوارض جانبي بر روي معده نداشته و به خوبي تحمل ميگردد ، تجويز مي شود.ريشه گياه فوق معمولاً مورد استفاده قرارمي گيرد، در تسکين علائم آرتريت روماتوئيد ، آرتروز و به طور کلي انواع التهابات و تورم از قبيل آماس تاندون ها ) زردپي ( ، کوفتگي و خون مردگي ، التهاب و درد کمر و درد مفاصل ، بدون عوارض جانبي و منع مصرف به کار مي رود. همچنين در اصلاح و افزايش حرکات مفصلي کاربرد دارد.
Aloe Vera -۶ : يکي از مهمترين اثرات درماني Aloe vera خاصيت ضد التهابي آن است. ترکيبات اصلي ژل Aloe ، پلي ساکاريد ها با وزن مولکولي بالا،املاح) کلسيم،فسفر،پتاسيم،آهن ، سديم ، منيزيم ،منگنز، مس ،کرم ، روي (، آمينو اسيدها ) اساسي يا غير اساسي ( آنزيم ها ) فسفاتاز ، آ ميلاز ، ليپاز ، bradkinase ( مي باشند. تمام اين عناصر و مواد موجود در Aloe Vera ، علاوه بر خاصيت ضد التهابي ، همچنين در سوء هاضمه و در سازندگي و حيات بخشي و پر طراوت کردن پوست مصرف دارند.

وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ترویج و نهادینه کردن طب سنتی باید از درون خانواده ها و محافل آموزشی و علمی آغاز شود.

دکتر محمدحسن طریقت منفرد در مورد تغذیه سالم و اسلامی اظهار کرد: سال گذشته 100 هزار میلیارد تومان در بخش سلامت هزینه شد که 50 درصد بودجه کشور را شامل می شود و به رغم اینکه درصد زیادی از این پول را مردم از جیب خود دهند، اما اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت جدی گرفته نمی شود.
وی با اشاره به اینکه طب سنتی بسیار کم هزینه، قابل دسترس همگان و بدون عارضه است، اظهار کرد: طب نوین در دنیا گران است و به دلیل مداخله مافیای پزشکی، این طب تجاری شده است به گونه ای که حتی ثروتمندترین کشورها نیز قادر نیستند منابع لازم را در اختیار طب نوین قرار دهند.
طریقت منفرد ادامه داد: در کشور ما باید طب ایرانی - اسلامی مورد توجه بیشتر قرار گیرد و گسترش یابد؛ برای این منظور لازم است در خانواده ها، مهدهای کودک، مدارس و محافل علمی این طب ترویج یابد و مردم این نیاز را در مقوله سلامت مطالبه کنند.
وی با استناد به گفته دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش در مورد تشکیل دانشگاه علم و دین در کشور، گفت: این موضوع وعده زیبایی است و تا زمانی که اجرایی شود، عمر دولت تمام می شود.
طریقت منفرد افزود: در دولت قبلی نیز تاسیس دانشگاه جامع طب سنتی تصویب شد اما با روی کار آمدن و فعالیت دولت جدید، بنا بر مصوباتی، احداث این دانشگاه متوقف شد.
وی با بیان اینکه برای ترویج طب ایرانی - اسلامی باید برنامه های اساسی اتخاذ شود، ادامه داد: در حال حاضر کمتر از 100 متخصص طب سنتی از دانشکده های طب سنتی تربیت شده اند.
وزیر سابق بهداشت، با بیان اینکه کشورهای مبتکر طب نوین نیز طب سنتی را مورد توجه قرار می دهند، افزود: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 80 درصد پزشکان ژاپنی از طب سنتی استفاده می کنند و داروهای گیاهی و این طب جزو تعهدات بیمه درمانی این کشور است.
به گفته طریقت منفرد، بیش از 50 درصد مردم سوئیس نیز از سال 1990 از طب سنتی استفاده می کنند و سازمان جهانی بهداشت از سال 2013 تا 2020 برنامه بهره گیری از طب سنتی را برای کشورها توصیه کرده است.
وی افزود: باید طب سنتی و بومی را در کشور ترویج دهیم و برای پیشگیری از بروز بیماری ها، تغذیه و رفتار سالم داشته باشیم.


صفحه15 از72