1- باور غلط : دوش گرفتن در افرادی با پوست خشک باعث مرطوب شدن پوست می شود.
واقعیت صحیح : دوش گرفتن زیاد باعث حذف چربی های پوست و خشکی آن می شود.
2- باورغلط : پوست های چرب نیاز به مزطوب کننده ندارند.
واقعیت صحیح :هر پوستی نیاز به مرطوب کننده دارد ولی کسانی که پوست چرب دارند باید از مرطوب کننده های فاقد چربی استفاده کنند.
3- باور غلط: خوردن غذاهای کم چرب و یا پر چرب باعث خشکی و یا چربی پویت و مو می شوند.
واقعیت صحیح : این باور صحیح نیست لیکن داشتن رژیمی سرشار از میوه و سبزیجات تازه به داشتن پوست و مویی شاداب کمک می کند.
4- باور غلط : شستشوی سر و بدن با صابونهای سنتی بهتر است.
واقعیت صحیح : صابونهای سنتی PHقلیایی شدیدی دارند و با توجه به اینکه PHمناسب برای پوست اسیدی است ،شستشوی مو می باید با شامپو و شستشوی بدن باید با صابونی متناسب با چربی بدن صورت گیرد.
5- باور غلط : برای محافظت از آفتاب ضد آفتاب کافی است.
واقعیت صحیح : ضد آفتاب بخش کوچکی از محافظت در برابر آفتاب را تشکیل می دهد.و محافظت فیزیکی مانند کلاه ، دستکش و استین بلند بسیار مهم است.
6 - باور غلط :در روزهای ابری نیاز به ضد آفتاب نیست.
واقعیت صحیح : حتی در روزهای ابری نیز درصد زیادی از اشعه UVاز ابر گذشته و به پوست ما می تابد.
7- باور غلط: ضد آفتاب باعث لک شدن پوست می شود.
واقعیت صحیح : ضد آفتاب در صورت استفاده صحیح باعث لک شدن پوست نمی شود مگر اینکه با استفاده نا صحیح از نظر مقدار و زمان و تصور اینکه محافظت کامل است بی پروا در معرض نور آفتاب قرار بگیریم.
8 - باور غلط : ضد آفتاب های با SPF خیلی بالا محافظت خیلی بیشتری دارند.
واقعیت صحیح : در صورت استفاده ضد آفتاب به مقدار کافی SPFهای بالاتر نسبت به SPF های پایین تر فقط درصد کمی محافظت را بالا می برند.
9 - باور غلط : استفاده از کرم ها و کرم پودرهای ارایشی جای ضد آفتاب را می گیرند.
واقعیت صحیح : حتی مواد آرایشی که تا حدودی SPFدارند نمی توانند محافظت کاملی در برابر آفتاب داشته باشند.
10 - باور غلط :ضدآفتاب های گران تر حتما کارایی بهتری دارند.
واقعیت صحیح : در صورت استفاده صحیح از ضد آفتاب استاندارد ،مارک آن اهمیت چندانی ندارد.
11 - باور غلط : استفاده از ضد آفتاب باعث پوکی استخوان وی شود .
واقعیت صحیح : این باور پشتوانه علمی ندارد.
12- باور غلط : استفاده ار مواد طبیعی مثل روغن شتر مرغ ، عصاره حلزون ،روغن مارو روغن مورچه برای انواع ضایعات پوستی مفیدند.
واقعیت صحیح : ممکن است از این قبیل مواد در ساخت داروها و یا ترکیبات پوستی در لابراتوارهای داروسازی استفاده شود ولی استفاده سرخود از موادی که تحت این عناوین در کوچه و بازار به فروش می رسند صرف نظر از اصالت آنها ،می توانند ایجاد ضایعات و حساسیتهای پوستی شوند.
13- باور غلط : خوردن ماهی با ماست یا دوغ باعث لک و پیس می شود.
واقعیت صحیح : این باور پشتوانه علمی ندارد.
14- باور غلط : لکه های پوستی از نوع افتابی یا سنی با بیماریهای کبدی ارتباط دارند.
واقعیت صحیح : این نوع لک ها با بیماریهای کبدی ارتباطی ندارند ولی به غلط نام قدیمی آنها Liver spot (لکه کبدی ) است.
15- باور غلط : آب پاشیدن به گربه و یا شمارش ستارگان آسمان باعث زگیل می شود.
واقعیت صحیح : زگیلها بیماری ویروسی هستند که ارتباطی با موارد ذکر شده ندارند.
16- باور غلط : اگر در هنگام بارداری ماه گرفتگی اتفاق بیافتد و زن باردار به ان نگاه کند یا دست خود را بر روی شکم قرار دهد، در بچه ماه گرفتگی ایجاد می شود.
واقعیت صحیح : ماه گرفتگی که نام علمی آن همانژیوم است ،اختلالات عروقی هستند که ربطی به ماه گرفتگی ندارند.
17- باور غلط : شستشوی زیاد مو باعث ریزش مو می شود.
واقعیت صحیح : شتشوی زیاد مو باعث ریزش مو نمی شود ولی اگر مواد شوینده مناسب به کار نرود ممکن است باعث آسیب به مو و اختلال در ظاهر آن مانند خشکی ، خشونت و موخوره شود.
18 - باور غلط : ریزش مو با شامپو متوقف می شود.
واقعیت صحیح : قدرت نفوذ و جذب شامپو ها در پوست ناچیز است و نمی تواند به پیاز مو رسیده و علل ریزش مو را متوقف نمایند.
19- باور غلط : شستن سر با صابون بهتر از شامپو است.
واقعیت صحیح : اصولا صابون برای بدن و شامپو سر برای موی سر است.و به خصوص صابونهای سنتی که PHقلیایی دارند باعث آسیب به مو می شوند.
20 - باور غلط : تراشیدن موی سر با تیغ باعث ضخیم شدن و افزایش تعداد مو می شود.
واقعیت صحیح : تراشیدن مو با تیغ تاثیر اثبات شده ای در افزایش ضخامت و یا تعداد مو ندارد.
21 - باور غلط : کندن موی سفید باعث بیشتر شدن تعداد آنها می شود.
واقعیت صحیح : کندن موی سفید به هیچ وجه باعث ازدیاد آنها نمی شود.
22 - باور غلط : هر چه شامپو بیستر کف کند بهتر پاک می کند.
واقعیت صحیح : میزان کف ف غلظت ، رنگ واسانس جزو مواردی هستند که بنابر سلیقه و جلب نظر مصرف کننده در شامپو ها متفاوت می باشد و ربطی به پاک کنندگی آنها ندارد.
23 - باور غلط : قطع مصرف محلول ماینوکسیدیل باعث افزایش ریزش مو می شود.
واقعیت صحیح :محلول ماینوکسیدیل یک داروی موضعی است و بدیهی است که تا زمانی که استفاده شود .(آن هم بعد از چندین ماه) باعث توقف ریزش مو می شود و زمانی که مصرق آن ثطع گردد اثر آن در توقف ریزش مو برداشته می شود ، ولی باعث افزایش ریزش مو نمی گردد.
24 - باور غلط : مالیدن خمیر دندان و یا گوجه فرنگی بر روی سوخنگی ها مفید است.
واقعیت صحیح : مالیدن این مواد بر روی پوست سوخته نه تنها تاثیر مثبتی ندارد،بلکه به جهت پاک کردن آنها از روی سطح سوخته در مراکز درمانی باعث اتلاف وقت می گردد.
25 - باور غلط :جوش های چرکی را باید ترکاند.
واقعیت صحیح : دستکاری جوش های چرکی و التهابی باعث افزایش احتمال باقی ماندن جای جوش می شود.
26 - باور غلط : خالهای متعدد پوستی یک خال مادر دارند که بقیه خالها ار آنها سرچشمه می گیرند.
واقعیت صحیح :خالها ی رنگدانه ای پوست ،تجمعی از سلولهای رنگ دانه ای پوست هستند که پدر یا مادر ندارند.
27 - باور غلط : خالها را اگر عمل کنید بدخیم می شوند.
واقعیت صحیح : خالهای ملانوسیتی (رنگدانه ای) پوست که از نظر اندازه حاشیه ،رنگ و تقارن به تشخیص پزشک متخصص خوش خیم باشند با برداشت جراحی به هیچ وجه بدخیم نمی شوند.
28 - باور غلط : بهترین راه برداشتن هر خالی لیزر است.
واقعیت صحیح : خالها انواع مختلف سطحی ،عمقی ومخلوط دارند که انتخاب بهترین روش درمانی بسته به نوع آن با پزشک متخصص است و در بعضی از آنها جراحی و در بعضی لیزر روش ارجح است .
29 - باور غلط : لیزر پوست سرطانزا است.
واقعیت صحیح : عمق نفوذ لیزرهای پوستی که توسط دستگاههای استاندارد و معتبر توسط متخصصین این رشته بر روی پوست به کار می رود 1تا 2 میلیمتر بیشتر نبوده و سرطانزا نیست.
30 - باور غلط : تزریق بوتاکس در صورت عدم تمدید باعث افزایش چین وچروک و یا شل شدن صورت می شود.
واقعیت صحیح : تزریق بوتاکی باعث فلج موقتی و برگشت پذیر عضلات تزریق شده به مدت تقریبی 3-6 ماه می شود و در صورت عدم تمدید چروکها اضافه نمی شوند.
مطالعات جدید نشان می دهد که 82 درصد افرادی که به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مبتلا هستند از کمبود ویتامین D رنج می برند.
سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال شایع گوارشی است که با علایمی مانند اسهال، یبوست، شکم درد، استرس، خستگی مزمن و نفخ همراه است.
مطالعات محققان گوارش مولکولی دانشگاه شفیلد نشان می دهد که 82 درصد از افراد مبتلا به IBS، به کمبود ویتامین D دچار هستند. کمبود ویتامین D علایم IBS را تشدید می کند. محققان در این مطالعه بیماران مبتلا به IBS را تحت درمان با دوز بالای ویتامینD3 قرار دادند و مشاهده کردند علایم بیماری به طور قابل توجهی کاهش می یابد. محققان در حال بررسی تاثیر مکمل های ویتامین D بر سندرم روده تحریک پذیر هستند.
حدود 10 تا 23 درصد از جمعیت جهان و 10 تا 15 درصد از جمعیت آمریکا به این اختلال مبتلا هستند. هرسال حدود 2.4 تا 3.5 میلیون نفر بر اثر این عارضه در آمریکا به پزشک مراجعه می کنند. هزینه های ناشی از این عارضه شامل درمان، مراقبت های پزشکی، کاهش بهره وری و غیبت در محل کار حدود 21 میلیارد دلار در سال برآورد شده است.
کنترل رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی، اجتناب از تنش های روحی و ورزش، مهمترین روش های درمان سندرم روده تحریک پذیر هستند. نتایج این تحقیقات در نشریه BMJ Open Gastroenterology منتشر شده است.
مطالعات محققان نشان می دهد روغن ماهی با تبدیل سلول های ذخیره کننده چربی به سلول های سوزاننده چربی، سبب کاهش وزن می شود.
فواید روغن ماهی بر کسی پوشیده نیست؛ ولی مطالعات جدید محققان ژاپنی نشان می دهد این ماده غذایی نقش موثری در کاهش وزن دارد. سلول های چربی سفید با ذخیره چربی، مهمترین عامل اضافه وزن، به ویژه در ناحیه شکم و پهلو ها هستند.
در مقابل سلول های چربی قهوه ایی سبب سوزاندن چربی و گرم شدن بدن می شوند. تمام مطالعاتی که در زمینه چاقی انجام می شود، به دنبال مکانیسمی برای تبدیل سلول های چربی سفید به قهوه ای است که دستاوردهای ارزشمندی نیز در زمینه انواع پروتئین، هورمون و عوامل محیطی داشته است.
مطالعات جدید نشان می دهد که روغن ماهی با تحریک گیرنده های موجود در سیستم گوارشی، سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می کند و سلول های سفید را به قهوه ای تبدیل می کند و سبب کاهش وزن می شود. از طرفی روغن ماهی مهمترین منبع اسید چرب امگا 3 است. برخی از مهمترین خواص روغن ماهی و امگا 3 عبارتند از :
-مصرف اسید امگا 3 خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سندرم حاد کرونر و مرگ و میر ناشی از حملات قلبی را کاهش می دهد.
-اسید چرب امگا 3 از بروز بیماری های زوال شناختی و مخصوصا آلزایمر جلوگیری می کند.
-اسید چرب امگا 3 خطر بروز سکته مغزی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
-یکی از مهمترین اثرات مصرف روغن ماهی، تاثیر آن بر روی متابولیسم گلوکز است. این ماده غذایی حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد و قادر به کنترل قند خون است؛ با این اوصاف احتمال بروز دیابت نوع 2 کاهش می یابد.
-روغن ماهی چربی خون و کبد را کاهش می دهد و مانع از انباشتگی پلاک و لخته در داخل شریان ها می شود. این ماده غذایی باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود.
-درمان بیماری ورم مفاصل با استفاده از این ماده غذایی ممکن است.
-بسیاری از اختلالات پوستی با استفاده از روغن ماهی قابل درمان هستند.نتایج این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
انار از جمله میوههایی است که به سلامت قلب کمک کرده و از اختلالات قلبی عروقی جلوگیری میکند. این میوه سرشار از آنتیاکسیدان، آهن، پتاسیم، فیبر محلول و نامحلول و ویتامینهایی همچون C، E، K، B و A است. علاوه بر این آب انار و روغن هسته آن نیز بسیار مفید هستند.
خواص بی نظیر این میوه شب یلداانار از میوههای پرطرفدار در فصل پاییز و زمستان و همچنین از خوراکیهای لذیذ و بسیار مفید در شب یلدا است.
انار از جمله میوههایی است که به سلامت قلب کمک کرده و از اختلالات قلبی عروقی جلوگیری میکند. این میوه سرشار از آنتیاکسیدان، آهن، پتاسیم، فیبر محلول و نامحلول و ویتامینهایی همچون C، E، K، B و A است. علاوه بر این آب انار و روغن هسته آن نیز بسیار مفید هستند.
انار خواص فراوانی دارد که تعدادی از آنها در اینجا آورده شده است:
تقویت قلب
تقویت سیستم ایمنی بدن
تقویت استخوانهای بدن و جلوگیری از پوکی استخوان
پیشگیری از مشکلات ژنتیکی
پیشگیری و مهار سرطان، به خصوص سرطان پروستات، سینه و پوست
پیشگیری از حملههای قلبی
پیشگیری و کنترل آلزایمر
کنترل دیابت
چربیسوز و کاهشدهنده کلسترل
کاهشدهنده فشار خون
خاصیت ضدالتهابی و تسکین بیماریهای التهابی
بهبود بیماری آرتریت روماتوئید
جلوگیری از تولد نوزادان با اختلالات مختلف
بازسازی سلولهای آسیبدیده
محافظت از لثه و دندان
افزایش احساس شادابی
بهبود حرکات روده و کاهش وزن
تقویت و محافظت از پوست
یک کارشناس تغذیه گفت: تحقیقات نشان می دهد که مصرف هندوانه در کاهش علائم آرتروز زانو (استئوآرتریت) و رماتیسم و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن علیه عفونت ها نقش موثری دارد.
سارا فهیمی افزود: هندوانه که به عنوان یکی از میوه های شب یلدا، طولانی ترین شب سال در خانواده های ایرانی مصرف می شود، منبع قابل توجه ویتامین C و بتاکاروتن است که جزو آنتی اکسیدان های قوی به شمار می روند.
وی ادامه داد: در هندوانه میزان کاروتنوئید لیکوپن نیز بالا است؛ لیکوپن توانایی زیادی در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان های پروستات، ریه و معده دارد.
فهیمی با بیان اینکه هندوانه فاقد کلسترول و سایر چربی ها است، افزود: ویتامین های B1 و B6 نیز از اجزای تشکیل دهنده هندوانه هستند و پتاسیم موجود در هندوانه به کاهش فشارخون و خطر تشکیل سنگ کلیه کمک قابل توجهی می کند.
** خواص سایر میوه ها و خوراکی های یلدایی
این کارشناس تغذیه در مورد خواص سایر خوراکی های شب یلدا گفت: انار از جمله میوه هایی است که از ویتامین و مواد معدنی سرشاری برخوردار و برای سلامت انسان بسیار مفید است و می تواند در پیشگیری از یبوست بسیار موثر باشد.
فهیمی همچنین اظهار کرد: انار ارزش سیرکنندگی بالایی دارد و می تواند از پرخوری در افراد جلوگیری کند. این میوه غنی از ویتامین های C، B1 و B2 و مواد معدنی مانند سدیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات قندی ساکارز، فروکتوز، گلوکز و همچنین اسیدهای مالیک و سیتریک است.
وی گفت: انار سرشار از آنتی اکسیدان ها است و بدن را در مقابل ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و عروقی مراقبت می کند.
فهیمی همچنین یادآور شد: خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب انار است. رب انار و برگ انار در ضعف معده، کمی اشتها، تهوع، ضعف عمومی، تصفیه خون و از بین بردن میگرن بسیار موثر است.
وی مصرف انواع مغزها (پسته، تخمه، گردو و بادام) را نیز بسیار مفید دانست و افزود: مغزها در گروه گوشت و حبوبات قرار دارند و سرشار از پروتئین، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند.
کارشناس تغذیه گفت: ویتامین E و اسید آمینه آرژنین موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ های خونی، کاهش فشارخون و پیشگیری از حملات قلبی کمک می کند.
فهیمی اضافه کرد: آنتی اکسیدان های موجود در آجیل ها از اکسیده شدن و تخریب سلول ها و بروز بیماری هایی مانند دیابت جلوگیری می کند.
به گفته وی، آجیل ها سرشار از فیبر هستند که این فیبرهای غذایی، به رفع یبوست کمک می کند و با ایجاد احساس سیری، مانع از پرخوری می شود.
فهیمی با بیان اینکه انواع مغزها نمی توانند جایگزین غذای اصلی شوند، افزود: مصرف مغزها قبل از وعده های اصلی غذایی اشتهای فرد را کاهش می دهد.
وی با اشاره به تولید ترکیبات سرطان زا در اثر بودادن انواع مغزها گفت: به طور کلی بودادن بر همه مواد مغذی مغزها مانند چربی، قند، پروتئین و ویتامین ها تاثیر منفی می گذارد و می تواند سبب تولید ترکیبات سرطان زا در آنها شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر اظهار کرد: در اثر بودادن، بسیاری از ویتامین های حساس به حرارت مانند ویتامین B2، ویتامین C و ویتامین E موجود در مغزها تا حد بسیار زیادی از بین می روند.
فهیمی افزود: همچنین حرارتی که ضمن بودادن مغزها به این موادغذایی می رسد، سبب از دست رفتن تعدادی از اسیدهای آمینه مفید یا سبب ترکیب این اسید آمینه ها با یکدیگر و در نتیجه کاهش قابلیت جذب آنها در بدن می شود.
وی یادآور شد: نمکی که ضمن بودادن برای طعم دار کردن مغزها به کار می رود، اثر مخربی بر بسیاری از اسیدهای آمینه دارد به طوری که سیستئین، هیستیدین، آرژنین، متیونین و تیروزین موجود در مغزها پس از برشته شدن و نمک زدن تقریبا به طور کامل از بین می روند.
فهیمی به بروز چاقی به دنبال افراط در مصرف شیرینی به علت استفاده از مقادیر زیادی شکر و روغن در پخت انواع شیرینی اشاره کرد و افزود: طبق توصیه متخصصان تغذیه در زمینه بهره مندی از رژیم های غذایی متنوع و متعادل، لازم است افراد در ایام خاص مانند اعیاد و شب یلدا به مصرف متعادل موادغذایی سالم توجه داشته باشند.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع امروز (چهارشنبه) از گشایش جشنواره محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی در باغ گیاه شناسی ملی ایران خبر داد.
فاطمه سفیدکن در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: این جشنواره به مدت 10 روز تا چهارم دی ماه از ساعت 9 تا 17 در محل باغ موزه گیاهشناسی ملی ایران در حاشیه بزرگراه تهران - کرج ( خروجی پیکان شهر) آماده پذیرایی از بازدید کنندگان است.
وی گفت: در این نمایشگاه 13 شرکت فعال در عرصه تولید و توزیع گیاهان دارویی، تعدادی کارآفرین و چند موسسه دانش بنیان در 35 غرفه انواع فراورده های آرایشی بهداشتی با ترکیبی طبیعی از عصاره ها و اسانس های گیاهی را عرضه کرده اند.
سفیدکن افزود: وجود تقاضای بالا در این بازار موجب شده برخی افراد سودجو و فرصت طلب اقدام به قاچاق محصولات غیربهداشتی و غیراستاندارد به داخل کشور کنند. برگزاری این جشنواره فرصت مناسبی است تا مردم از وجود محصولات طبیعی گیاهی تولید داخل آشنایی پیدا کرده و از مصرف محصولات مضر غیربهداشتی خودداری کنند.
سفیدکن ادامه داد: تهیه و تولید فرآورده های آرایشی بهداشتی در داخل کشور ضمن جلوگیری از صادرات گیاهان خام، زمینه افزایش اشتغالزایی در کشور را فراهم می کند.
وی گفت: بخش تحقیقات گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع به عنوان متولی پژوهش در عرصه منابع طبیعی با برگزاری این جشنواره سعی در معرفی انواع محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی سالم به مردم را دارد تا موجب افزایش سلامت در جامعه شود.
محققان دریافتند مصرف مکمل های روغنی اُمگا۳ می تواند تا ۱۰۵ درصد موجب بهبود خشکی چشم شود.
طبق مطالعه اخیر محققان مصرف روزانه روغن ماهی به پیشگیری از مشکلات قدرت بینایی کمک می کند.
در حال حاضر اسیدهای چرب اُمگا۳ به خاطر پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی نظیر حملات قلبی و سکته ها شناخته شده هستند، اما اکنون این اسید چربی که عمدتاً در ماهی آب های سرد نظیر ساردین، قزل آلا و خال مخالی و همچنین در مغزیجات و دانه ها یافت می شود، مانع بروز مشکلی موسوم به «سندروم چشم خشک» می شود.
اگر قدرت بینایی شما در نور کم یا مه به خوبی عمل نکند، اَمگا۳ می تواند امنیت شما را در جاده های تاریک حفظ کند.
دیوید آلامبی، جراح و متخصص چشم در لندن، در مطالعات خود آشکار ساخت که پرده ایی از اشک چشم حاوی لایه ایی روغنی است که به حفظ آب در سطح چشم کمک می کند و اگر فرد با کمبود اُمگا۳ روبرو باشد، ممکن است از خشکی چشم رنج ببرد.
وی به بیمارانش مصرف ماهی های آب های سرد و همچنین روغن کتان را پیشنهاد می کند.
متخصص طب سنتی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تدابیر طب سنتی را در پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا مفید برشمرد.
مریم یوسفی بابیان اینکه آنفلوانزا A یک بیماری حاد تنفسی بهشدت واگیردار است افزود: آنفلوانزای H۱N۱ زیرمجموعه آنفلوانزای A است، آلودگی انسان به این بیماری بهصورت انفرادی و یا بهصورت گروهی (اپیدمی) اتفاق میافتد.
وی اظهار داشت: علائم بالینی این بیماری شامل تب، سرفه، گلودرد، سردرد، لرز، کوفتگی عضلانی و در برخی افراد بهصورت اسهال و استفراغ بروز میکند. بهطورکلی علائم بالینی از حالت بدون علامت تا علائم پمومونی (ذاتالریه) که منجر به مرگ میشود متغیر است.
وی بابیان اینکه دوره سرایتپذیری این بیماری از یک روز پیش از بروز علائم و تا هفت روز بعد از آغاز علائم بیماری است تصریح کرد: تب، بیاشتهایی، تهوع، بیحالی، سستی، نشانههای تنفسی مثل تنگی نفس، تعداد تنفس بالا، تنفس عمیق از علائم این بیماری است
متخصص طب سنتی به راههای پیشگیری و کنترل عوارض ناشی از آنفلوانزا اشاره کرد و دود دادن کندر یا گل سرخ یا پوست خشکشده انار یا اسپند، (غلظت دود در فضا بهاندازهای باشد که ایجاد مشکل تنفسی نکند)، بخور سرکه در فضای خانه (یک استکان سرکه در یک لیتر آب روی حرارت آرام بجوشد) یا بخور اکالیپتوس، مورد، آویشن، مرزنجوش (البته غلظت بخار بهاندازهای باشد که سبب مشکل تنفسی نشود) را ازجمله موارد بیان کرد.
یوسفی افزود: تهیه و استفاده از ماسک (پارچهای) آغشته به سرکه، پوست کردن پیاز و گذاشتن قطعات پیاز در اطراف محل کار و منزل، بوئیدن مکرر عطرهای طبیعی و خوشبو مانند گلاب و نرگس و بهارنارنج، داشتن لینت مزاج و برطرف کردن یبوست، پرهیز از ورزشهای سنگین و مقاربت زیاد، پرهیز از پرخوری، پرهیز از قرار گرفتن در معرض هوای سرد، پرهیز از آشامیدن آب سرد، کم کردن مقدار غذای مصرفی خصوصاً پرهیز از خوردن گوشتهای دیرهضم مثل گاو و گوساله، عدس، بادنجان بهویژه میرزاقاسمی، گوشتهای صنعتی (کالباس و سوسیس و همبرگر)، غذاهای خمیری چون ماکارونی و غذاهای چرب و سنگین مانند کلهپاچه را از دیگر موارد برشمرد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران، پرهیز از مصرف غذاهای سرخکرده و انواع شیرینیهای صنعتی، پرهیز از خوردن میوههای آبدار مانند، انگور، خربزه، خیار، کدو، هندوانه، پرهیز از تماس و یا نزدیکی با افراد مبتلا یا مشکوک به آنفلوانزا، استفاده از سیب وشلغم در رژیم روزانه، مصرف روزانه یک لیوان آبپرتقال یا لیموشیرین یا آب سیب، مصرف یک عدد لیموترش تازه با عسل بهصورت روزانه، شستشوی مکرر دستها با آب و صابون (افراد سالم و بیمار) ، شستشوی حفرههای بینی با آب ولرم روزانه ۳ تا ۵ مرتبه، خودداری از تماس دستهای آلوده با چشم، دهان، و بینی، گرم نگهداشتن سر و بدن با کلاه و پوشش مناسب، خواب و استراحت کافی و پرهیز از قرار گرفتن در شرایط استرسزا و ناراحتکننده را از دیگر راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا برشمرد.
وی به بیماران مبتلابه آنفلوانزا مصرف سوپ سبزیها و آش سبزیها، خوردن مایعات گرم و استراحت در منزل، پرهیز از حمام طولانی، پرهیز از خوردن میوههای آبدار مانند، انگور، خربزه، خیار، کدو، هندوانه، پرهیز از مصرف غذاهای سرخکردنی و انواع شیرینیها، مصرف گوشت های زودهضم مانند، کبک، بلدرچین و جوجه و آبمیوههای طبیعی مانند پرتقال و لیموشیرین و سیب را توصیه کرد.
اگر ریزش مو دارید میتوانید این بار براساس توصیههای طب سنتی از ترکیبات شیمیایی فاصله بگیرید و برای تقویت موهایتان سراغ طب سنتی بروید تا با استفاده از گیاهان دارویی موهایی بدون ریزش مو و زیبا داشته باشید.
این روزها بازار استفاده از گیاهان مختلف برای تقویت موی سر و پیشگیری از ریزش مو حسابی داغ است. خیلیها ترجیح میدهند به جای استفاده از انواع لوسیونها و شامپوهایی که درست نمیدانند از چه مواد شیمیایی تشکیل شده سراغ گیاهانی بروند که صدها سال است خواص مفید آن بر موی سر به اثبات رسیده است.
کدامیک از شما حداقل برای یکبار هم که شده توصیه به استفاده از حنا را از یکی از بزرگترهای فامیل نشنیدهاید؟ حتما دور و برتان مادربزرگ یا بزرگی از فامیل را دارید که خودش همیشه موهایش را با گیاهان طبیعی تقویت کرده و با حنایی که به سر زده موهای قرمز و بافتهاش جلوهای دیگر پیدا کرده است. از این رو میتوانید این بار براساس توصیههای طب سنتی از ترکیبات شیمیایی فاصله بگیرید و برای تقویت موهایتان سراغ طب سنتی بروید.
اول باید علت ریزش مو را پیدا کرد
از آنجا که طب سنتی یک طب کلنگر است درباره ریزش مو به دنبال علتهای بروز این مشکل میگردد و دقیقا براساس تشخیص درمانهای متفاوتی اعمال میکند. یکی از عواملی که از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است. به همین دلیل غذاهایی مانند پروتئین و گوشت که از دیدگاه طب سنتی گرم هستند و از نظر تغذیه ارزش بالایی دارند، باید مورد استفاده قرار گیرد. اصلاح رژیم غذایی میتواند در رویش و استحکام مو موثر باشد. یکی دیگر از عواملی که ممکن است ریزش مو را موجب شود، استرس و حالات روحی- روانی فرد است. اما پیش از هر چیز باید وضعیت کلی بدن بررسی شود تا مشخص شود این مشکل به دلیل بیماری خاصی بروز کرده است یا اختلال در پوست و مو باعث ریزش مو شده است.
برای پیشگیری از ریزش مو سرتان را شیرین کنید
شاید باورتان نشود اما عسل خواص فراوانی در جلوگیری از ریزش مو دارد. قندی که در عسل وجود دارد آب مو را نگه داشته و باعث حفظ رطوبت مو میشود. میتوانید قبل از استحمام مقداری عسل را با روغن زیتون مخلوط کرده و نیمساعت روی موها بمالید. همچنین میتوانید روغن بادام تلخ و عسل را با هم مخلوط کنید و روی سرتان بمالید. به این ترتیب موهایتان پرپشت میشود.
این گیاه را مثل آب نبات بخورید تا از ریزش مو در امان بمانید
هلیله سیاه، گیاهی است معروف به اکسیر طول عمر که بومی کشور هند است و برای درمان بیماریهای مختلف از جمله ریزش مو استفاده میشود. این گیاه مانع از سفید شدن موها هم میشود. میتوانید یک دانه هلیله کابلی را زیر زبان گذاشته و مانند آب نبات آن را استفاده کنید. روغن هلیله را هم میتوان روی موها مالید و بعد استحمام کرد.
سرتان را گرم کنید تا ریزش مو نگیرید
یکی از گیاهانی که در کتب طب سنتی به تاثیر آن در پیشگیری از ریزش مو اشاره شده، مصطکی است. این گیاه برای تقویت مو بسیار خوب است. از نظر طبیعت این صمغ گرم و خشک، محلل و مقوی است. میتوانید پودر مصطکی را با مورد یا حنا مخلوط کرده و روی سر استفاده کنید. مصطکی روغنهایی هم دارد که میتوان روی سر گذاشت و بعد از چند ساعت سر را شست. علاوه بر این گیاه، پوسته سبز گردو را هم میتوان بهتنهایی و هم داخل حنا یا مورد استفاده کرد. جالب اینجاست که پوسته گردو، گاهی اوقات رنگ مشکی هم به مو میدهد. کافی است پودر آن را با آب مخلوط کنید و روی سر قرار دهید.
برای پیشگیری از ریزش مو ریشه را سفت کنید
برای جلوگیری از ریزش مو میتوان از ترکیب حنا، مورد و سدر استفاده کرد که ریشه مو را محکم میکند. حنا، مورد و سدر را به صورت ترکیبی میتوان استفاده کرد اما برای اینکه حنا به سر رنگ ندهد بهتر است ۵۰ گرم حنا را با ۱۵۰ گرم سدر و ۱۵۰ گرم مورد ترکیب کرد. به این ترتیب در صورتی که موهای سفید داشته باشید این میزان استفاده از حنا آنها را قرمز نمیکند. این سه گیاه اثر ضدالتهابی دارند و از آنجا که افرادی که ریزش مو دارند معمولا پوست سرشان ملتهب است، این گیاهان در کاهش این التهاب موثر است.
حنا در پیشگیری از ریزش مو معجزه میکند
حنا و روغن حنا از جمله مواد گیاهی است که میتواند در تقویت مو بسیار موثر باشد. برگهای این گیاه خنک و تقویتکننده مو و پوست است. حنا ریشه مو را سفت میکند. روش استفاده از حنا به صورت موضعی است البته هنگام استفاده از حنا باید به جنس مو توجه شود چون ممکن است این ماده گیاهی مو را خشک کند. برای جلوگیری از خشکی مو میتوان آن را با مواد دیگری مانند روغن بنفشه و روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرد. بسته بهشدت و ضعف و خشکی و چربی مو میتوان حنا را هفتهای یک تا دو بار استفاده کرد.
برای مبارزه با ریزش مو از هندیها کمک بگیرید
آمله یا آملا گیاهی هندی است که خواص بیشماری دارد. این میوه به صورت خوراکی هم موجود است و از مربای آن میتوان استفاده کنید. اگر آمله را به ریشه موها بمالید پیاز مو تقویت شده و تار موها سالم میماند، ضمن آنکه از زود سفید شدن موها هم جلوگیری میکند. میتوانید پودر آمله را با حنا مخلوط کنید و پس از خیساندن در حمام روی موها بمالید و بعد از چند ساعت بشویید. آملا به صورت شامپو هم در بازار وجود دارد و می توانید به راحتی آن را تهیه کنید.
مورد بزنید تا ریزش مو نگیرید
مورد یکی دیگر از گیاهانی است که میتوان برای جلوگیری از ریزش مو استفاده کرد. دانه مورد را هم میتوان پودر و با مواد دیگری مانند حنا مخلوط کرد و به شکل موضعی استفاده کرد. یکی دیگر از روشهای استفاده از مورد، مصرف روغن آن همراه حناست. به نسبت مساوی میتوان مورد را پودر کرده و داخل روغن کنجد ریخت تا حالت خمیری به دست بیاید. قبل از استحمام میتوان این خمیر را چند ساعت روی سر نگه داشت و بعد استحمام کرد.
افراد جوانی که آمادگی هوازی خوبی دارند قسمت مربوط به حافظه در مغزشان کارایی بهتری دارد.
داشتن آمادگی هوازی خوب بر روی حجم هیپوکامیرس تاثیرگذار نیست اما بر قسمتی از مغز (entarhind cortex) که مربوط به حافظه است تاثیر دارد.
داشتن کارایی هوازی شاید به صورت مستقیم با بهتر بودن حافظه در ارتباط باشد اما افرادی که entarhind cortex، قشری از مغز که با حافظه در ارتباط است در مغز آنها ضخیمتر است حافظه بهتر دارند.
نتایج این تحقیقات که توسط محققان دانشگاه بوستون انجام شده است، در مجله «nearaimage» منتشر شده است.
این مطالعات بر روی افراد بین 18 تا 35 سال انجام شده است. در این بررسیها میزان اکسیژن و دیاکسید کربن موجود در دم و بازدم این افراد به هنگام ورزش اندازهگیری شد. از این افراد عکسبرداری MRI انجام شد و میزان کارآیی حافظه آنها بررسی شد.
میزان آمادگی هوازی این افراد نیز بدین شکل بررسی شد. مدیر این تحقیقات میگوید: مطالعات ما نشان داده است که ورزش هوازی بر حافظه تاثیر مثبت میگذارد.
انجام ورزشهای هوازی برای افرادی که احتمال کاهش کارآیی شناختی در آنها وجود دارد مفید است.
گاهی پیش می آید که دچار مشکلی در سلامتی تان می شوید که دلیل آن را نمی دانید. گاهی هم این مشکل ادامه دار است و شما را آزار می دهد.
در این مطلب 12 مشکلی را که در سلامتی تان ایجاد می شود، بیان می کنیم. اینها را نادیده نگیرید و در صورت مشاهده آنها به پزشک مراجعه کنید.
• سرگیجه های ناگهانی و شدید
وقتی که بی هیچ دلیلی احساس می کنید محیط اطرافتان در حال چرخیدن است و برای راه رفتن نیاز به گرفتن دسته صندلی یا دیوار دارید، باید حتما آن را جدی بگیرید. این نشانه می تواند علامتی مربوط به یک بیماری زمینه ای عروق کرونر و آریتمی قلبی باشد.
مشکلی به نام تاکی کاردی بطنی که در آن ضربان قلب بیش از حد شدید می شود نیز می تواند دلیل آن سرگیجه های ناگهانی باشد. از طرفی تپش بسیار آهسته ی قلب نیز می تواند سبب سبکی سر شود. یادتان باشد هرگز این علائم را نادیده نگیرید.
• استرس و اضطراب بیش از حد
گاهی بروز اضطراب در مواجهه با برخی مسائل طبیعی است، اما اگر این اضطراب ادامه پیدا کند ممکن سبب تنگی قفسه ی سینه و ابتلا به بیماری هایی نظیر بیماری عروق کرونر قلب، بیماری آئورت و سایر مشکلات اینچنینی شود. اگر با کوچک ترین مسئله ای دچار اضطراب می شوید و به همراه آن تنگی قفسه ی سینه شما را می آزارد، حتما آن را جدی بگیرید. به خصوص اگر سابقه ابتلا به بیماری های قلبی در خویشاوندانتان وجود دارد و کلسترول و فشار خونتان بالاست.
• درد در قسمت پایین و یا سمت راست ناف
این درد در اثر فشار عضلانی ایجاد می شود و نشانگر یک مشکل جدی تر است. پس از گذشت 12 ساعت از شروع درد، در قسمت پایینی و یا سمت راست ناف مشکل آپاندیسیت پدیدار می شود که ممکن است با یک تب خفیف نیز همراه باشد.
اگر این دردها 24 تا 48 ساعت نادیده گرفته شوند و مشکل ادامه پیدا کند، ممکن است تعداد زیادی از باکتری ها به قسمت داخلی شکم و روده بریزند و عفونت را به نواحی مختلف بدن منتشر کنند. اگر این درد پشت سر هم ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه نمایید.
• سوزش و درد ساق پا
درد ساق پا اغلب ناشی از کشش پاست. اگر این مشکل در زمان هایی پیش می آید که شما بدون انجام هیچ حرکت خاصی، یک جا نشسته اید، به احتمال زیاد نشانه ی ترومبوز ورید عمقی است. این بیماری به خاطر وجود لخته ی خون در پاها ایجاد می شود و اگر درمان نگردد، ممکن است لخته به سمت نواحی دیگر بدن مانند ریه ها برود و آمبولی ریوی را سبب شود.
نشستن های طولانی و عدم نوشیدن آب کافی، چاقی، سابقه ی ابتلا به سرطان و استعمال دخانیات از علل ایجاد این بیماری هستند. به هیچ وجه نسبت به این مشکل بی تفاوت نباشید.
• سوء هاضمه ی تقریبا همیشگی
شاید گاهی مصرف بیش از حد نوشیدنی ها و برخی غذاها سبب سوءهاضمه شود. اما اگر این مشکل برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است نشان از مشکلات جدی تری مانند وجود هلیکو باکتر پیلوری (باکتری عامل زخم معده) و یا حتی سرطان معده باشد. اگر این مشکل در زمانی غیر از غذاخوردن نیز برایتان پیش می آید، احتمالا ناشی از مشکلات دیگری مانند مشکل قلبی است.
• احساس جابه جا شدن زانو
اگر در هنگام راه رفتن و یا بالا و پایین رفتن از پله ها احساس می کنید زانویتان از جایش تکان می خورد، نشان دهنده پارگی رباط صلیبی قدامی است. این مشکل اغلب در ورزشکاران مخصوصا فوتبالیست ها پیش می آید. اما گاهی راه رفتن نامناسب، سوانح رانندگی، ضعیف شدن زانو و ... نیز مسبب پارگی رباط صلیبی قدامی می شود.
• دندان درد
درد دندان ها می تواند ناشی از مشکلات بهداشتی دندان مانند پوسیدگی، عفونت لثه، بیرون زدن دندان عقل و بیماری پریودنتال پیشرفته باشد که طی آن دندان ها دردناک می شوند. به گفته دندان پزشکان، دندان درد یک زنگ خطر است. این مشکل را سریع تر درمان کنید تا ناچار به تحمل غم ناشی از دست دادن دندان هایتان نباشید. همچنین اگر عفونت های دهانی درمان نشوند، ممکن است مشکلات سیستمیک گسترده تری را به وجود بیاورند.
• دیدن جرقه های ناگهانی نور
این علامت از وجود یک مشکل جدی چشمی خبر می دهد که گاهی در صورت عدم درمان، منجر به از دست رفتن بینایی می شود. این جرقه ها می تواند یکی از نشانه های اولیه پاره شدن شبکیه ی چشم باشد. عواملی که جدا شدن یا پارگی شبکیه ی چشم را به دنبال دارند شامل نزدیک بینی، سابقه ی جراحی آب مروارید، ضربه به چشم و نازک شدن شبکیه و تغییرات مربوط به سن و میگرن می باشد.
• تب مزمن بیش از چند روز
تب، نشان دهنده مبارزه بدن با بیماری هایی مانند سرماخوردگی وآنفلوآنزا است. اما اگر تب بیش از چند روز طول بکشد و همراه با گلودرد نباشد، نشان از یک عفونت زمینه ای است. اگر تب بدون علائم سرماخوردگی و همراه با لرز و عرق کردن، به خصوص لرز شبانه باشد، احتمالا ناشی از یک عفونت باکتریایی اندوکاردیت خواهد بود که عفونت دریچه های قلب را سبب می شود.
اندوکاردیت زمانی رخ می دهد که میکروب وارد جریان خون شده و سپس وارد قلب می شود که اگر بدون درمان رها شود، مرگ را به دنبال دارد. اغلب این باکتری از طریق دندان ها به خاطر جراحی های غیر بهداشتی و یا از طریق خونریزی لثه، خود را به جریان خون وارد می کند و در بدن انتشار می یابد. به گفته برخی پزشکان تب مزمن می تواند در اثر وجود بیماری بدخیم زمینه ای مانند لوسمی و یا لنفوم باشد که در هفته های اخر ابتلا قرار دارند.
• سردردهای شدید و ناگهانی
سردردهای شدید و ناگهانی به احتمال زیاد به دلیل خونریزی های مغزی رخ می دهد، حتی اگر پس از مدتی این نوع سردرد متوقف شود، باز هم جای نگرانی وجود دارد. خونریزی های کوچک گاهی خود به خود رفع شده و کشنده نیستند. در صورت رد فرضیه ی خونریزی، میگرن دلیل بعدی سردردهای ناگهانی و انفجاری است.
• دردناک بودن ادرار
عفونت های ادراری در زنان بسیار شایع است، اما مردان نیز گاهی با این مشکل مواجه می شوند. عفونت های ادراری در مردان در تمام سنین ممکن است رخ دهد، اما ممکن است دردناک شدن در نتیجه ی بیماری های مقاربتی در مردان جوان باشد.
دردناک بودن ادرار همچنین می تواند ناشی از بزرگ شدن خوش خیم پروستات باشد. در مردان مسن تر این نگرانی بیشتر در رابطه با مشکلات پروستات و سرطان مثانه وجود دارد، به خصوص زمانی که با ادرار خونی همراه باشد و یا اگر همراه با PSA (ماده ترشح شده از پروستات) باشد، احتمال سرطان پروستات افزایش خوهد یافت. توصیه می شود مردانی که این علائم را دارند، حتما به یک پزشک اورولوژیست مراجعه کنند.
• دردهای عمقی مفاصل شانه
دردهای شانه اغلب گریبان گیر افراد می شود، اما دردهای عمقی این ناحیه احتمالا به دلیل پارگی لابروم می باشد. لابروم یک غضروف است که به عنوان یک سپر از شانه محافظت می کند.
ال سیترولین و ال آرژینین چه نقشی در بدن دارند؟
• محافظت از سلامت سیستم قلبی – عروقی در بدن با تقویت تولید نیتریک اکسید و تسهیل جریان یابی خون
• تنظیم فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن
• پاکسازی و سم زدائی کبد و دفع آمونیاک
• بهبود توانائی جنسی و تسریع بازتوانی پس از یک تمرین شدید
مصرف مکمل های ال سیترولین و ال آرژینین برای چه افرادی مفید است؟
• همه کسانیکه میخواهند فشار خون طبیعی داشته باشند
• افرادی که نمیخواهند دچار درد قفسه سینه شوند
• آنهائیکه نمیخواهند بدلیل ضعف گردش خون دچار درد پا شوند
• هر کسی که نمیخواهد به حمله قلبی یا شوک مبتلا شود
• مردانی که از اختنلال نعوض رنج میبرند
• ورزشکارانی که به دنبال بازتوانی سریعتر هستند
سیترولین و آرژینین چه ارتباطی با هم دارند؟
• سیترولین پس از ورود به کلیه، بافت های اندوتلیوم عروق و دیگر بافت های بدن به آرژینین تبدیل میشود، که به نوبه خود با تولید نیتریک اکسید به اتساع عروق کمک میکند.
تولید نیتریک اکسید چگونه مهار میشود؟
• اختلال در روند تولید نیتریک اکسید در افراد مبتلا به تصلب شرائین، دیابت و فشارخون بالا دیده میشود
• مصرف مقادیر زیاد نمک میتواند پروسه تولید نیتریک اکسید را مختل کند
• بدن با بالا رفتن سن مقادیر کمتری سیترولین و آرژینین میسازد و در نتیجه تولید نیتریک اکسید نیز کاهش خواهد یافت
در تحقیقی برای اثبات تاثیر مصرف خوراکی ال سیترولین در افزایش غلظت خونی آل آرژینین، به داوطلبان سالم در گروه های مختلف دارونما، سیترولین و آرژینین تجویز شد. نتایج نشان داد که تجویز سیترولین بیش از تجویزخود آرژینین به تنهائی، موجب افزایش غلظت خونی آرژینین میشود.
در مطالعه دیگری تاثیر تجویز ۳.۸ گرم سیترولین یا آرژینین، پس از چهار ساعت، در غلظت خونی آرژینین بررسی گردید. نتایج نشان داد که تجویز سیترولین ۲۲۷% و تجویزآرژینین فقط ۹۰% غلظت خونی آرژینین را افزایش میدهد. تحقیق نشان داده که دریافت مکمل سیترولین میتواند فشارخون بالا رفته را کاهش دهد.
تاثیر مثبت سیترولین خوراکی بر دوچرخه سواران، با تجویز ۶ گرم از آن قبل از شروع مسابقه بررسی شد. نتایج نشان داد که در این افراد غلظت خونی آرژینین و نیز شمارش سلول های نتروفیل خون (مسئول دفاع بدن) افزایش یافت. سیستم دفاعی بدن پس از انجام ورزش های استقامتی ضعیف شده و فرد در معرض ابتلا به عفونت قرار میگیرد، بنابراین در ورزشکاران مصرف سیترولین با تقویت سیستم ایمنی مفید خواهد بود.
براساس تحقیق جدید انجام شده توسط Kyowa Hakko Bio افق های جدید و وسیع تری در کاربرد ال سترولین خصوصا در سلامتی قلب را نشان داد. مصرف ال سیترولین در افزایش غلظت خونی ال آرژینین، به میزان ۱.۶% از مصرف خود آرژینین موثرتر است. داده های این تحقیق همچنین ثابت کرده که مکمل های حاوی سیترولین با افزایش خونرسانی به پوست موجب کاهش حساسیت به سرما میشوند. همچنین، مصرف کوتاه مدت ال سیترولین با افزایش اتساع عروق و جریان یابی خون میتواند تصلب شرائین را کاهش دهد.
فاکتورهائی مانند فشار خون بالا، کاهش حساسیت به انسولین و برهم خوردن تعادل کلسترول می توانند در طولانی مدت موجب سفت شدن عروق خونی در آلت تناسلی مرد شوند که نتیجه آن اختلال در نعوض خواهد بود. پزشکان معمولا با تجویز داروهای مهارکننده آنزیم فسفو دی استراز نوع ۵، مانند سیلدنافیل، این مشکل را درمان میکنند. این آنزیم باعث تبدیل گوانوزین منوفسفات حلقوی به ترکیب غیر فعال گوانوزین منوفسفات غیرحلقوی میشوند. فرم حلقوی این ترکیب موجب انعطاف پذیر تر بودن عروق خونی و نیز کمک به نعوض میکند.
ال سیترولین در بدن به ال آرژینین و نیتریک اکسید تبدیل میشود. در حضور غلظت زیاد نیتریک اکسید، تولید گوانوزین منوفسفات حلقوی افزایش مییابد. بنابراین برخی ترکیبات مانند ال سیترولین با افزایش مقدار نیتریک اکسید در بدن به تولید گوانوزین منوفسفات حلقوی کمک میکنند و برخی دیگر مانند مهار کننده های آنزیم فسفو دی استراز نوع ۵ مانع شکسته شدن و تخریب آن میشوند. از دو مسیر مختلف، نتیجه یکسان بدست می آید.
در بررسی میزان تاثیر و نیز ایمن بودن مصرف مکمل های ال سیترولین در بهبود بیماران مبتلا به اختلال خفیف نعوض، ابتدا برای یک ماه دارونما و سپس برای یک ماه ال سیترولین به میزان ۱.۵ گرم در روز به این بیماران تجویز شد. نتایج نشان داد که گرچه مکمل ال سیترولین، حداقل در کوتاه مدت، در مقایسه با داروهای مهار کننده آنزیم فسفو دی استراز نوع ۵ داشته تاثیر کمتری داشته اما مصرف ال سیترولین کاملا ایمن بوده و بیماران از نظر روانی پذیرش بهتری برای آن داشتند.
براساس تحقیقات پزشکی صورت گرفته توسط دپارتمان قلب وعروق بیمارستان آموزشی دانشگاه گیسن آلمان، بهتراست ترکیب ویتامین D3 به همراه امگا3 برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مصرف شود.
به گفته محققان مطالعات بر روی اثر بخشی امگا 3 و ویتامین D3 متمرکز شده است. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که مصرف امگا 3 باعث بهبود آریتمی (ضربان نامنظم قلب)، لخته شدن خون، کاهش تری گلیسرید و فشار خون بالا می شود. همچنین امگا 3 اثر ضد التهابی داشته و به بهبود التهاب عضله قلب کمک می کند و از این طریق می تواند از مرگهای ناگهانی قلبی پیشگیری میکند.
از سوی دیگر ویتامین 3D علاوه بر پیشگیری و درمان پوکی استخوان، اثرات مفیدی بر سیستم قلبی و عروقی دارد. کمبود ویتامین D3 به افزایش سطوح هورمون پاراتیروئید مرتبط است که این کمبود به فشار خون بالا و هایپرتروفی بطن چپ قلب (بزرگ شدن عضله چپ قلب)، افزایش مقاومت به انسولین و در نهایت به تصلب شرایین و عوارض قلبی و عروقی دیگر منجر می شود.
این گزارش ضمن تاکید بر این نکته که افرادی که کمبود ویتامین D3 دارند بیشتر به بیماری قلبی مبتلا می شوند می افزاید: بسیاری از فاکتورهای خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شامل فشار خون بالا، دیابت و چربی خون بالا تحت تاثیر ویتامین 3D هستند. همچنین در بیماران مبتلا به نارساییهای قلبی و گرفتگی عروق، پوکی استخوان و کاهش تراکم بافت استخوان، کمبود ویتامین 3D رایج است.
در این گزارش در خصوص دلایل کمبود ویتامین3D آمده است: از آنجایی که تولید ویتامین D3 در بدن وابسته به تابش اشعه فرابنفش خورشید است، بخش از کمبود این ویتامین به فاکتورهای بسیاری مانند موقعیت جغرافیایی، ارتفاع شهر محل زندگی از سطح دریا، فصل، سن، نوع رنگدانههای پوستی، نوع لباس و پوشش و آلودگی هوا بستگی دارد. ضمن اینکه دیگر فاکتورهایی که باعث کمبود ویتامین D3 میشوند، تغذیه نامناسب، بیماریهای مزمن و نارسایی کلیوی هستند.
در این گزارش در خصوص تاثیر ویتامین D3 + امگا 3 در سلامت قلب و عروق تصریح می کند: راهکارهای متفاوتی برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی وجود دارد. علاوه بر درمان دارویی و اصلاح شیوه زندگی، تغییر و اصلاح رژیم غذایی و استفاده از مکمل ویتامین D3 و امگا 3 می تواند نقش موثری در بهبود بیماری قلبی ایفا کند. و این درحالیست که توانایی بالقوه این دو ماده در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی موضوع روز بسیاری از مطالعات است.