• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User


در دوران بارداری نیاز به برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی تا دو برابر قبل از بارداری افزایش می‌یابد.

این میزان افزایش نیاز برای رشد جفت و جنین به حدی است که برخی اوقات تنها با مصرف مواد غذایی تامین نمی‌شود و بنابراین مصرف برخی قرص‌ها و مکمل‌ها ضروری است.

در واقع اگر مواد غذایی متنوع در حد متعادل مصرف شوند این مواد به بدن می‌رسند ولی نکته اینجاست که نیاز مادر باردار به قدری زیاد است که حتی به فرض مصرف مواد غذایی متنوع و متعادل هم بدن باز کم می‌آورد.

 البته می‌توان حدس زد که اگر برنامه غذایی مادر سالم و متنوع و متعادل نباشد، اوضاع به مراتب بد‌تر هم می‌شود.

مکمل اسید فولیک


نیاز به اسید فولیک در دوران بارداری افزایش می یابد. به دلیل نقش اسید فولیک در پیشگیری از نقص مادرزادی لوله عصبی، بهتر است مصرف این مکمل از سه ماه قبل از بارداری شروع شود و برای خانم های بارداری که از قبل تصمیم به بارداری نداشته اند به محض اطلاع از بارداری مصرف روزانه یک میلی گرم از این مکمل توصیه می شود.

مصرف منابع غذایی غنی از اسید فولیک مانند جگر، سبزی های سبز تیره مثل اسفناج و حبوبات در برنامه غذایی روزانه توصیه می شود.

با توجه به اینکه بخش عمده ای از اسید فولیک در اثر پخت سبزی ها از بین می رود، باید توصیه شود از سبزی های تازه (مثل سبزی خوردن) در برنامه غذایی روزانه استفاده شود. البته باید توجه داشت مصرف کافی منابع غذایی این ویتامین به تنهایی نیاز به بدن خانم های باردار به اسید فولیک را تامین نمی کند و نمی تواند جایگزین مکمل اسید فولیک شود.


مکمل مولتی ویتامین (ساده یا مینرال)


    در دوران بارداری نیاز به ویتامین ها و املاح معدنی افزایش می یابد و باید اطمینان حاصل شود که برنامه غذایی روزانه، مواد مغذی مورد نیاز خانم باردار را تا حد زیادی تامین می کند. خصوصا" در شرایطی که ترکیب برنامه غذاییروزانـــه خانم باردار از تعادل و تنوع کافی برخوردار نیست و یا خانم باردار بعلت حاملگی های مکرر و به ویژه با فاصله کم، ذخایر بدنی کافی ندارد باید مصرف مکمل های مولتی ویتامین توصیه شود. معمولا" در کشورهای در حال توسعه به دلیل وضعیت نامطلوب اقتصادی و یا فرهنگی ممکن است خانم باردار دریافت کافی مواد مغذی از رژیم غذایی روزانه نداشته باشد در این صورت مکمل یاری مولتی ویتامین باید انجام شود.    در کشور ما بر اساس دستور العمل کشوری، کلیه خانم های باردار از شروع  هفته ۱۶ بارداری تا سه ماه بعد از زایمان باید روزانه یک عدد کپسول مولتی ویتامین ساده یا مینرال مصرف نمایند.

توجه :اگر داروی مولتی ویتامین مصرفی شما ، اسیدفولیک نداشته باشد مصرف روزانه یک قرص اسیدفولیک را تا پایان بارداری ادامه دهید.

هنگام تحویل قرص مولتی ویتامین از کارمند بهداشتی یا داروخانه حتماً در مورد وجود یا عدم وجود اسیدفولیک در آن سوال کنید.

مکمل آهن

 

 در دوران بارداری نیاز به آهن تا دو برابر قبل از بارداری افزایش می یابد. این میزان افزایش نیاز به آهن برای رشد جفت و جنین به حدی است که به هیچ وجه از طریق مصرف مواد غذایی تامین نمی شود بنابراین مصرف یک عدد قرص آهن (سولفات فرو)   برای پیشگیری از کم خونی فقر آهن و عوارض ناشی از کمبود شدید و متوسط آن بر رشد و تکامل جنین و سلامت مادر از جمله مرگ و میر مادران، زایمان زودرس، رشد ناکافی جنین و افزایش خطر مرگ و میر جنین ضروری است. ، خانم های باردار باید از شروع  هفته ۱۶ بارداری یک عدد قرص سولفات فرو در روز مصرف کرده و تا سه ماه پس از زایمان مصرف آن را ادامه دهند مصرف قرص آهن ممکن است عوارضی مانند تهوع، درد معده، اسهال و یا یبوست به دنبال داشته باشد به همین دلیل توصیه می شود قرص آهن بعد از غذا میل شود تا عوارض جانبی به حداقل برسد. بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن شب قبل از خواب می باشد. در هر حال خانم باردار باید بداند هیچگاه نباید مصرف قرص آهن را قطع کند زیرا بعد از گذشت چند روز معمولا" این عوارض قابل تحمل شده و یا کلا" برطرف خواهند شد. از مصرفهمزمان شیر و فرآورده های لبنی و قرص آهن خودداری شود زیرا کلسیم موجود در لبنیات در جذب آهن بدن اختلال ایجاد می کند. همچنین تا ۱ ساعت پیش و پس از مصرف قرص آهن چای ننوشید.


پژوهشگران در تحقیقات جدید خود دریافتند که ترکیب زردچوبه با چربی اُمگا ۳ می تواند در به تاخیر انداختن و یا جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ موثر واقع شود.

 محققان انگلیسی معتقد هستند که ادویه های هندی همراه با چربی اُمگا ۳ می تواند باعث به تاخیر انداختن و یا جلوگیری از شروع دیابت نوع ۲ شود.

تحقیقات جدیدی که دانشمندان روی ۸۰ داوطلب استرالیایی انجام داده اند، نشان می دهد که کاهش التهاب سیستمیک بدن باعث ایجاد اثرات ترشح انسولین در بدن و عملکرد آن شده که علت ریشه ای در ایجاد دیابت نوع ۲ دارد.

«مانوهار گارگ»، عضو گروه پژوهشی دانشگاه نیوکاسل انگلستان، در این رابطه می گوید: «در غذاهای هندی دو ترکیب زیستی فعال از قبیل کورکومین (زردچوبه) و چربی اُمگا ۳ وجود دارد که در این پروژه تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت. هر دو ترکیب عامل ضدالتهاب هستند.»

در این پروژه تحقیقاتی داوطلبان به چهار گروه تقسیم شدند. یک گروه تنها کورکومین دریافت کردند. به گروه دوم فقط چربی اُمگا ۳ داده شد. گروه سوم هر دوی این مواد را دریافت کردند و گروه چهارم بدون دریافت این مواد به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند.

«گارگ» در ادامه توضیحاتش عنوان کرد: «مکانیسم ضدالتهابی کورکومین و چربی اُمگا ۳ متفاوت است بنابراین ما در آزمایش های خود به این فرضیه توجه کردیم؛ آنها یکدیگر را کامل کرده و از درمان اشتراکی فراتر از اثرات فردی خود، برخوردار هستند.»

او در ادامه افزود: «ما معتقدیم که این ترکیب، بی خطر و بدون عوارض جانبی بوده و به نظر می رسد که می توان آن را به عنوان دارویی موثر برای کنترل و مدیریت بیماری دیابت در نظر گرفت.»

کورکومین جزء فعال ادویه زردچوبه محسوب شده و دارای خواص ضدالتهابی است. این ماده برای درمان کبودی، رگ به رگ شدن، زخم و التهاب مورد استفاده قرار می گیرد.

 مطالعه حدود هزار و 400 بزرگسال ایتالیایی نشان می دهد که عادت مصرف کم قهوه برای حفظ سلامت مغز مفید است.

درحالیکه این مطالعه جدید رابطه علت و معلولی میان این دو را ثابت نمی کند اما یافته های این مطالعه با تاکید بر نتایج مطالعات قبلی، فواید مغزی عصبی مصرف نوشیدنی های کافیئن دار را نشان می دهد.

محققان دانشگاه باری آلدو مور ایتالیا در یک مطالعه، جدول مصرف قهوه و سلامت مغزی عصبی هزار و 445 ایتالیایی 65 تا 84 ساله را در جریان یک مطالعه سه ساله ترسیم کردند.

محققان متوجه شدند، خطر ابتلا به اختلال ضعیف شناختی در افرادی که بطور متوسط روزی دو فنجان قهوه مصرف می کنند بیشتر از افرادی است که نوشیدنی های کافیئن دار مصرف می کنند.

در عین حال این مطالعه نشان داد افرادی که مصرف قهوه آنها در طول زمان افزایش می یابد خطر ابتلا به زوال عقل خفیف در آنها افزایش می یابد اما مصرف خفیف قهوه به سلامت مغز کمک می کند.

محققان در مقاله جدید خود که در مجله Alzheimer's Disease منتشر شده است، نوشتند: خطر ابتلا به اختلال ضعیف شناختی در افراد مسن تر که هرگز قهوه مصرف نکرده اند و یا به ندرت قهوه مصرف می کنند و افرادی که عادت مصرف قهوه شان افزایش می یابد، بیشتر می شود.

محققان معتقدند که مواد موجود در قهوه از نرون ها در برابر پلاک های مرتبط به بیماری آلزایمر و سایر بیماری های عصبی محافظت می کند.

این اولین مطالعه ای نیست که نشان می دهد افرادی که قهوه می خوردند به سلامت بدن و مغز خود کمک می کنند.

 به گزارش دپارتمان روابط عمومی و بین الملل هلدینگ یاقوت رویان و به نقل از دکتر سیدحسین اعتمادی موسس هلدینگ، شرکت داروسازی سپیدطب یکی از اقمار این هلدینگ در لیست شرکت های دانش بنیان قرار گرفت.

 

این شرکت خصوصی که با هدف ایجاد یک کسب و کار دانش محور در راستای افزایش سطح سلامت جامعه با تولید داروها و مکمل های گیاهی تشکیل شده بود توانست با تولید چندین محصول برتر، جزو یکی از برجسته ترین شرکت های داروسازی در کشور نام خود را در فهرست شرکت های دانش بنیان بگنجاند.

 

دکتر سید حسین اعتمادی، موسس هلدینگ یاقوت رویان ضمن ابراز خرسندی از کسب این موفقیت مهم اظهار داشت:

همانطور که می دانیم تولید محصولات و خدمات دانش بنیان یکی از معیارهایی است که در فرآیند ارزیابی و شناسایی شرکت های دانش بنیان همواره مورد توجه قرار می گیرد که به لطف ایزد منان ما با بکارگیری هر چه بیشتر توانایی های خود در تولید و رفع نیازهای جامعه در حوزه سلامت توانستیم با تولید چهار محصول لاکس اکتیو، کربوبلوکر، های رست و کیتوزان دانش بنیان شویم.

 

وی در ادامه اظهار امیدواری نمود:

 با توجه به کارکرد داروسازی سپید طب، این شرکت در مقایسه با شرکت های سنتی زین پس بیشتر سبب افزایش بهره وری و کارآمدی شرکت های کوچکتر خواهد شد، چرا که لازمه دانش محور بودن و سرایت این دانش محوری به سایر شرکت های نوپا، بهره گیری از سرمایه انسانی خلاق و نو آور و توانمند و همچنین مدیران لایق می باشد که بحول و قوه الهی ما بدان رسیده ایم.

 


در صورتی که نوشیدن قهوه عادت روزانه شما شده، ممکن است در طولانی‌مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت‌زده شوید.

قطعا درباره برخی عوارض جانبی قهوه شنیده‌اید اما با وجود این تبلیغات منفی باید بدانید که قهوه از جهاتی برای تندرستی مفید است. وقتی پای قهوه به میان می‌آید، انبوهی از مطالعات و بررسی‌ها تایید می‌کند که نوشیدن قهوه به‌طور مرتب در بین افراد سالم- در حد ۲ تا ۳ فنجان در روز- در مقایسه با افرادی که کمتر و حتی اصلا قهوه نمی‌نوشند، نتایج مثبت گوناگونی برای سلامت در پی دارد.

۱- افزایش کارایی هنگام ورزش:

پژوهش‌ها حاکی از این است که کافئین بر افزایش کارایی در ورزش تاثیرگذار است. کافئین می‌تواند عملکرد استقامتی بدن انسان در ورزش‌هایی مانند دو، شنا و دوچرخه‌سواری را تقویت کند. همچنین می‌تواند به بازیابی توان شما پس از انجام تمرینات کمک کند. زمان مطلوب برای مصرف کافئین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیش از شروع ورزش است، با اینکه گاهی افزایش کارایی در همان ۱۵ دقیقه اول آشکار می‌‌شود. به یاد داشته باشید که کافئین از میزان کم به متوسط مؤثر واقع می‌‌شود (حدود ۳ تا ۶ میلی‌گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و فواید بیشتری در میزان‌ بالا (۹ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) فراهم نمی‌کند.

۲- جلوگیری از ابتلا به سرطان:

قهوه برشته شده تیره به داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها شهرت زیادی دارد. برای فهم منبع و مکانیسم این خاصیت، بررسی‌ای برای مشاهده ماهیت شیمیایی قهوه برشته شده نسبت به خواص آنتی‌اکسیدانی آن انجام گرفت که در آن اجزای شیمیایی‌ای که از دانه‌های قهوه برشته شده در درجه حرارت بالا گرفته شده است، تجزیه و تعیین کیفیت شدند. این نتایج نشان داد که در قهوه برشته، ترکیباتی به نام فرآورده‌های واکنشی میلارد (MRPs) هست که مقدار زیادی خواص آنتی‌اکسیدانی دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها به سلول‌ها کمک می‌کند تا از رادیکال‌های آزاد و فشار عمل اکسیداسیون‌که می‌تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند، محافظت کند.

۳-کاهش خطر بیماری نقرس:

پژوهشی تازه نشان داده است که مصرف طولانی‌مدت قهوه با کاهش خطر بیماری نقرس در مردان و زنان در ارتباط است. این کاهش خطر قابل توجه در این بررسی، در افرادی که بیش از ۴ فنجان قهوه در روز مصرف می‌کنند، مشاهده شده است. نقرس که با ورم شدید مفاصل و درد شدید همراه است، از گذشته بیماری شایعی در بین مردان بوده، اما اخیرا در میان زنان هم افزایش موارد ابتلا گزارش شده است. بیشتر پژوهش‌ها در مورد پیشگیری و درمان نقرس روی مردان متمرکز بوده اما در بررسی‌ای که در سال ۲۰۰۷ انجام گرفت، آشکار شد که مصرف مداوم قهوه به‌طور قابل توجهی با کاهش شیوع بیماری نقرس در بین مردان ارتباط دارد. با این حال، این پژوهش جدید بیانگر این مسئله است که زنانی که حتی در روز یک فنجان قهوه می‌نوشند می‌توانند خطر ابتلا به نقرس را تا ۲۲درصد کاهش دهند.

۴- کاهش خطر انسداد شریان‌های قلب:

در صورتی که نوشیدن قهوه عادت روزانه شما شده، ممکن است در طولانی‌مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت‌زده شوید. بررسی تازه‌ای که نتایج آن در نشریه انجمن قلب ایالات‌متحده منتشر شده نشان داده که شاید مصرف بیش از اندازه چای و مصرف متعادل قهوه به دلیل انسداد رگ‌های قلب با کاهش میزان مرگ‌ومیر رابطه مستقیم داشته باشد. در قهوه‌خورهایی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می‌نوشند نسبت به کسانی که کمتر از یک فنجان از آن در روز می‌نوشند، خطر مرگ‌و‌میر بر اثر بیماری‌های قلبی ۲۱ درصد کاهش می‌یابد.

۵- کاهش خطر ابتلا به دیابت:

نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد. اما وقتی پای مزیت‌های سلامت قهوه به میان می‌آید، زمان نوشیدن آن هم اهمیت زیادی پیدا می‌کند. طی مطالعه‌ای در برزیل، حدود ۷۰ هزار زن که دیابت نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند، آنهایی که پیش از ظهر بیش از یک فنجان قهوه می‌نوشیدند، ۳۴ درصد کمتر از کسانی که اصلا قهوه نمی‌خوردند مبتلا به دیابت نوع ۲ شده بودند. زنانی که حداقل ۳فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند در مقایسه با زنانی که هرگز قهوه نمی‌خوردند، ۲۷ درصد کمتر دچار این بیماری می‌شدند. با وجود این، وقتی پژوهشگران این اطلاعات را دقیق‌تر مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که زمان‌بندی خاص در مصرف قهوه فاکتوری است که رابطه مستقیمی با تاثیر محافظتی آن دارد.

در آن دسته از زنانی که بیش از یک فنجان قهوه پیش از وقت ناهار می‌نوشند (در مقایسه با زنانی که پیش از این موقع روز قهوه نمی‌نوشند) خطر دیابت نوع ۲ تا ۳۴درصد کاهش می‌یابد.

عادت های غذایی نادرست در طولانی مدت مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد می‌کنند. کبد، یکی از مهمترین اندام های بدن است که تحت تأثیر همین عادت ها قرار دارد.

برای آشنایی با بهترین خوراکی‌هایی که می‌توانند تاثیر محافظتی برای کبد داشته باشند، این مطلب را بخوانید.

لیمو

لیمو یکی از بهترین میوه‌ها برای کبد است؛ زیرا منبع طبیعی ویتامین C است که این ماده عالی می‌تواند به کبد برای رهایی از مواد سمی بدن کمک کند. این خاصیت همچنین عامل بهبود روند هضم غذاست. آب لیمو ماده‌ای بی نظیر برای تقویت آنزیمهای کبد و تنظیم هیدرات کربن موجود در خون است.

زردچوبه

برای افزودن زردچوبه به همه غذاها تردید نداشته باشید. حتی اگر مایلید، می‌توانید دمنوش آن را همراه با کمی عسل میل کنید. این ادویه برای هضم چربی‌ها عالی است و ترشح صفرا را تحریک می‌کند. افزون بر این، برای کمک به سم زدایی کیسه صفرا نیز که مانند کبد اندامی مهم است، مؤثر خواهد بود.

گردو

یکی از تأثیرات گردو بر سلامتی، مقدار بالای امگا 3 و گلوتاسیون موجود در آن است. این دو ترکیب ضروری برای بدن، به کبد برای سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می‌کند.

گریپ فروت

اگر عادت دارید که هر روز صبح یک لیوان آب گریپ فروت بنوشید، می‌توانید مطمئن باشید که بدن پاکسازی می‌شود و به تقویت کبد کمک می‌کند. در واقع، این میوه مقدار بالایی ویتامین C و آنتی اکسیدان دارد.

آووکادو

مصرف روزانه نصف آووکادو عادت غذایی بسیار سالمی است و برای کبد بسیار مفید خواهد بود. این تأثیر به خاطر مقدار گلوتاسیون موجود در این میوه است که یکی از بهترین آنتی اکسیدانها محسوب می‌شود. این ماده به کبد کمک می‌کند تا از شر همه مواد مضری که به آنها نیاز ندارد، راحت شود.

سبزی‌های چلیپایی

کلم بروکلی، کلم بروکسل و گل کلم جزو گروه سبزی‌های چلیپایی هستند. این سبزی‌ها منبع غنی از ویتامینها، پروتئینها و ترکیبات ارگانیکی هستند که هضم را تسریع می‌کند و کبد را تقویت می‌کند. این سبزی‌ها برای حفظ سلامتی بسیار مفید و بی نظیر هستند. پس بی‌تردید مصرف آنها را دو بار در هفته در برنامه غذایی بگنجانید.

سیر

خوردن یک حبه سیر تازه همراه با یک لیوان آب در صبح راهکاری ساده است که به شما برای حفظ سلامتی کمک می‌کند. سیر به کبد کمک می‌کند تا آنزیمهایی را برای دفع ترکیبات سمی و مواد سنگین فعال کند. افزون بر این، آلیسین و سلنیوم موجود در سیر به عملکرد مطلوب کبد برای پاکسازی و سنتز آنزیمها کمک می‌کند.

چای سبز

چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌توانند به کبد کمک کنند تا اصلی ترین وظایف خود را به خوبی انجام دهد. اگر روزانه چای سبز می‌نوشید می‌توانید مطمئن باشید که نیاز بدن به کاتچین را تأمین کرده اید که این ماده بسیار سالم به سلامت کبد کمک می‌کند.

روغن‌های گیاهی سالم و مفید

امروزه انواع مختلف روغنها در بازار وجود دارد که بعضی از آنها می‌توانند به سلامت کبد کمک کنند. روغنهای ارگانیک در اولین فشار سرد مانند روغن زیتون، روغن شاهدانه و روغنهای گرفته شده از انواع دانه‌ها، بهترین روغنها هستند.

توصیه می‌شود، انواع این روغنها مصرف شود؛ زیرا چربی‌های بسیار سالمی را به کبد می‌رسانند تا به کبد برای دفع مواد سمی بدن کمک کنند و مانع تجمع زیاد این مواد شوند. البته باید توجه داشت، نباید در مصرف این روغنها نیز زیاده روی کرد. افزودن به سالاد یا غذا باید با احتیاط باشد. توصیه می‌شود هنگام مصرف یک قاشق روغن زیتون، دو قطره آب لیمو ترش تازه نیز افزوده شود. این توصیه پزشکی برای مراقبت از سلامت کبد است که باید هفت روز متوالی در هر ماه انجام شود.

سیب

هیچ میان وعده‌ای بهتر و سالم تر از سیب نیست تا هنگام گرسنگی جزئی میل شود. برای بهره مندی از تمام خواص این میوه بی نظیر بهتر است با پوست میل شود؛ زیرا پوست سیب دارای مقدار زیادی پکتین است که ماده‌ای ضروری برای سلامتی محسوب می‌شود. این ماده همچنین برای کبد نیز بسیار عالی است؛ زیرا به دفع و تصفیه مواد سمی کمک می‌کند. همچنین به هضم کمک می‌کند و از قلب نیز محافظت خواهد کرد.

با توجه به فوایدی که در مورد این خوراکی‌ها ذکر شد، توصیه می‌شود آنها را در برنامه غذایی بگنجانید تا به حفظ کیفیت مطلوب زندگی و سلامت کبد کمک
 گردد

کلسیم
کلسیم؛ همان دوست استخوان ها و دندان ها. حتماً شما هم خیلی ها را می شناسید که با محصولات لبنی بیگانه اند. شاید به این دلیل که اهمیت و ارزش غذایی این گروه غذایی برای آن ها ناشناخته است.
بعضی ها هم تصور می کنند که محصولات لبنی مختص بچه هاست. برای همین خیلی خود را ملزم به مصرف این مواد غذایی نمی دانند. بعضی دیگر هم ادعا می کنند از طعم شیر خوششان نمی آید. دلیلش هر چه باشد باید بدانید که عدم مصرف محصولات لبنی به کمبود کلسیم و ویتامین D در بدن منجر می شود. بدن هر فرد بین 19 تا 50 ساله روزانه به 2 وعده شیر یا جایگزین هایش و بدن یک فرد بالای 50 سال به 3 وعده از این مواد غذایی نیاز دارد. منظورمان از وعده این است :250 میلی لیتر (1 فنجان) شیر یا شیر سویا و یا خوردن 175 گرم ماست یا 50 گرم پنیر.
 
فیبرهای غذایی
شاید کم نباشد تعداد افرادی که با 4 ماده ی غذایی قهر کرده اند: با پاستاها، سیب زمینی، شیرینی جات و نان. این افراد در واقع با غلات قهر کرده اند. باید بدانید غلات منبع فوق العاده ی ویتامین B هستند و به بدن انرژی می دهند. در عین حال منبع فوق العاده ی فیبرها نیز محسوب می شوند.
متأسفانه بیشتر مردم فیبر کافی دریافت نمی کنند. شاید به بهانه ی لاغری و یا به بهانه های دیگر. یعنی بسیاری از مردم غلات کامل، حبوبات یا میوه و سبزیجات کمی مصرف می کنند. باید بدانید که فیبرها تأثیر زیادی روی کلسترول مفید خون دارند، باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت می شوند و از ابتلا به دیابت جلوگیری می کنند. اگر به سلامتیتان اهمیت می دهید هیچ وقت از مصرف این مواد غذایی صرف نظر نکنید.  فیبرها در میوه و سبزیجات، حبوبات، غلات و دانه های کامل، میوه های خشک و غیره وجود دارد.


ویتامین D
نتایج پژوهشی که در آمریکا انجام شد نشان می دهد حدود 59 درصد جوانان با کمبود ویتامین D مواجه هستند. از بین این افراد یک چهارمشان با مشکل کمبود جدی روبه رو هستند. باید بدانید که جذب مقدار خیلی کم این ویتامین باعث ابتلا به راشیتیسم می شود.
ویتامین D برای متابولیسم استخوان ها لازم و ضروری است. این ویتامین کلسیم خون را کنترل می کند، میزان جذب این ماده ی معدنی را در روده و کلیه ها بالا می برد و همچنین به ذخیره شدن آن در عضلات کمک می کند. این ویتامین نقش کلیدی در قدرت عضلانی و سنتز انسولین دارد و یکی از ویتامین های مقابله کننده با سرطان محسوب می شود. می توانید ویتامین D بدنتان را با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مصرف ماهی های چرب (مانند ماهی آزاد، ماکرو، تن و غیره)، تخم مرغ، کره، قارچ و غیره تأمین کنید.

 
ویتامین B؛ قربانی فست فود
فست فودها غذاهایی سرشار از قندهای تصفیه شده، نمک و چربی هستند. کسانی که از طرفداران این نوع تغذیه هستند باید بدانند که فیبر، دانه های کامل و میوه و سبزیجات کمتری مصرف می کنند که صدمات زیادی به بدن می رساند. با مصرف فست فودها کالری زیادی دریافت می کنید در حالی که این غذاها سیری موقتی ایجاد می کنند. یعنی زود به زود گرسنه تان می شود چون مواد مغذی و فیبرهای کافی دریافت نکرده اید.
رایج ترین کمبودهایی که مشتریان دائم فست فودها دارند کمبود ویتامین B می باشد. این ویتامین برای حفظ سلامت دستگاه عصبی لازم است و ویتامین تأمین کننده ی انرژی محسوب می شود.
در خانواده ی ویتامین B، کمبود ویتامین B1(تیامین) معمولاً رایج تر است. افرادی که الکل مصرف می کنند و همچنین مشتریان دائم فست فودها هستند بیشتر در معرض کمبود این ویتامین قرار می گیرند. مخچه بیشترین نیاز را به ویتامین B1 دارد. این ویتامین در متابولیسم گلوسیدها نقش دارد و در نتیجه تأمین کننده ی انرژی بدن محسوب می شود. بعد از ویتامین B1، کمبود ویتامین B3 و ویتامین B6 بیشتر دیده می شود. ویتامین B3 به تنفس سلول های کمک می کند و کمبود آن باعث بی اشتهایی، سردرد، سرگیجه، خستگی و غیره می شود. ویتامین B6 نیز خلق و خوی ما را کنترل می کنند. ویتامین B1 در غلات (گندم، جو، برنج)، گوشت، جگر، سبوس، مخمر، تخمه ها و غیره وجود دارد. ویتامین B3 در مخمر، ماهی، ذرت، گندم، قارچ، جگر، اسفناج، شیر، ماست و غیره و ویتامین B6 نیز در مرغ، ماهی، تخم مرغ و غیره وجود دارد.

تحقیقات نشان داده اند که مردان چاق بیشتر احتمال دارد که دچار تغییرات پیش سرطانی در پروستات خود شوند و همچنین خطر ابتلا آن ها به سرطان پروستات بیشتر است.
به منظور این تحقیق، محققان 500 مرد (لاغر یا چاق) را به مدت 14 سال تحت نظر و بررسی قرار دادند. در 11 درصد از این افراد تغییرات پروستاتیک مشاهده شد، و این تغییرات کاملاً مرتبط با چاقی بودند.
تحقیقات نشان دادند که در این افراد بعد از حذف فاکتور های ژنتیکی و ارثی، چاقی، 57% شانس ابتلا به سرطان پروستات را در این 14 سال افزایش داده است.
اکنون تحقیقات بیشتری برای بررسی ارتباط چاقی و سرطان پروستات در حال انجام است، ولی می توان چاقی را به عنوان فاکتوری در سرطان پروستات در نظر گرفت.

یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات کپسول prost erbe را از ایتالیا وارد  موده که براي مردان بالاي ۵۰ سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي ۵۰ سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم ۵-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این مکمل کاملا گیاهی بوده و مواد موثر زیر را در خود جای داده است.

دانشمندان موفق به ساخت داروی ضد سرطان با استفاده از نوعی عصاره گیاهی شده اند.

 تیمی بین المللی از پژوهشگران و دانشمندان در کشور چک، موفق به ساخت نوعی ترکیب دارویی جدید شده اند که تاثیر بسزایی در نابودی تومورها و غدد سرطانی دارد. این دارو از عصاره نوعی گیاه ساخته شده است.

در حال حاضر این مطالعات به سرپرستی «کارل دولزال»، دانشمند مشهور اهل جمهوری چک، در حال پیگیری است. بر این اساس داروهای فوق شامل ترکیباتی با قدرت و تاثیرگذاری بسیار زیاد در نابودی تومورها هستند.

این پژوهشگر در رابطه با کشف جدید خود می گوید: «در ترکیب داروی جدید ساخته شده، از عصاره گیاهی موسوم به سیتوکنین و زیرمجموعه های آن استفاده شده است.»

این تیم پژوهشی، حق کشف و اختراع داروی جدید خود را در ایالات متحده آمریکا به ثبت رسانده و در حال حاضر در انتظار دریافت پیشنهادهایی جهت سرمایه گذاری و توسعه در ساخت این ماده دارویی جدید است که به صورت بالقوه دارای تاثیر فراوانی در درمان انواع سرطان هاست.

اسپیرولینا نوعی جلبک است که به کاهش وزن، پیشگیری از سرطان، کاهش کلسترول خون، مقابله با خستگی یا پیری کمک می‌کند. در این مطلب به خواص این جلبک، روش استفاده و موارد منع مصرف آن اشاره می‌کنیم. لطفاً ما را همراهی کنید.

اسپرولینا

اسپیرولینا: معدن طلای غذایی

اسپیرولینا یک جلبک سبز تیره رنگ است با میزان زیادی ویتامین، مواد معدنی و غیره؛ به طوری که به معدن طلای غذایی شهرت دارد. آزتک‌ها از همان اوایل قرن بیستم از این جلبک استفاده می‌کردند و سپس از سال 1970 آوازه‌ی آن به بیشتر کشورهای دنیا رسید. در سال 1979 نخستین شرکت‌های تولیدکننده‌ی محصولات غذایی پای این جلبک را به آمریکا باز کردند. امروزه ایالات‌متحده‌ی آمریکا، چین، تایلند، ویتنام، هند، مکزیک و شیلی جزو بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های این جلبک هستند.

بزرگ‌ترین کشورهای مصرف‌کننده‌ی آن نیز ژاپن، روسیه، هند و آفریقا به خصوص کشورهای قحطی‌زده هستند. خوشبختانه کشت این محصول در ایران نیز شروع شده است و محصولات آن به صورت قرص در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

 
اسپیرولینا برای داشتن تناسب اندام

اسپیرولینا حاوی حدود 70 درصد پروتئین است و به همین دلیل جلوی احساس گرسنگی را می‌گیرد. در واقع مانند یک ضداشتها عمل می‌کند. به عقیده‌ی متخصصان پروتئین‌ها باعث افزایش سرعت ارسال احساس سیری به مغز می‌شوند و همین امر هم به کنترل وزن کمک می‌کند. ترکیبات دیگر این جلبک مانند تریپتوفان‌ها که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند برای پوست ما فوق‌العاده‌اند. بتاکاروتن به خصوص برای پیشگیری از خشکی پوست موثر است. در سال 2006 محققان تأثیر اسپیرولینا را روی تقویت بافت‌های بدن به اثبات رساندند. در واقع این جلبک علاوه بر کمک به لاغری، مراقب پوست و بافت‌های بدن نیز خواهد بود.
روش مصرف

روزانه 3 تا 5 گرم به مدت 1 تا 3 ماه. سپس یک وقفه‌ی 15 تا 30 روز و شروع مجدد. اگر قصد دارید یک سال تمام از این جلبک برای لاغری استفاده کنید حتماً تحت نظر پزشک باشید.
اگر خیلی زود دچار سرماخوردگی، آنفلوانزا یا ناخوشی‌های روزمره می‌شوید لازم است که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. برای این کار اسپیرولینا به شما کمک می‌کند

اسپیرولینا برای تقویت سیستم ایمنی بدن

اگر خیلی زود دچار سرماخوردگی، آنفلوانزا یا ناخوشی‌های روزمره می‌شوید لازم است که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. برای این کار اسپیرولینا به شما کمک می‌کند. چون سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که سیستم ایمنی بدن را قدرتمند می‌سازد. به عقیده محققان آمریکایی مصرف اسپیرولینا سلامت سلول‌های سیستم ایمنی افراد سالم را به میزان 13 برابر افزایش می‌دهد.
اسپرولینا

اسپیرولینا: خداحافظ خستگی

خستگی، کسالت، ضعف و غیره. خیلی زود سراغ اسپیرولینا بروید. به خاطر اینکه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است که از کمبود آن‌ها جلوگیری می‌کند. این جلبک باعث تسهیل سرعت جذب این مواد مغذی می‌شود. آهن موجود در اسپیرولینا برای افرادی که دچار کم‌خونی هستند بسیار مفید است. اگر دنبال یک منبع مناسب برای جذب کلسیم هستید نیز می‌توانید به اسپیرولینا اعتماد کنید به خاطر اینکه بیشتر از شیر گاو کلسیم دارد و به راحتی جذب بدن می‌شود. بهتر است بدانید که اسپیرولینا یکی از منابع غذایی سرشار از منیزیم است.

 
اسپیرولینا: برای مقابله با دیابت نوع 2

به خاطر اینکه سرشار از اسیدهای چرب ضروری و پُلی‌ساکاریدها می‌باشد و می‌تواند میزان قند خون را کنترل کند. نتایج یک پژوهش هندی که در سال 2001 روی 25 بیمار دیابتی انجام شده است نشان می‌دهد بعد از مصرف روزانه 2 گرم اسپیرولینا به مدت 2 ماه می‌شود میزان قند خون این افراد را کاهش داد. به عقیده‌ی این محققان این جلبک برای افرادی که از دیابت نوع دو رنج می‌برند مفید است.

 

اسپیرولینا برای آن‌هایی که می‌خواهند برنزه شود

اسپیرولینا سرشار از بتاکاروتن (همان پیش‌ساز ویتامین A) می‌باشد و به همین دلیل هم می‌تواند باعث تسریع برنزه شدن پوست و افزایش ماندگاری آن شود. به عقیده‌ی متخصصان 3 قاشق غذاخوری پودر اسپیرولینا به اندازه 18 عدد هویج بتاکاروتن دارد. اگر می‌خواهید برنزه شوید از اوایل تابستان به مدت یک تا دو ماه هر روز 3 تا 5 گرم اسپیرولینا مصرف کنید. حواستان باشد که این جلبک مانع از آفتاب‌سوختگی و اثرات منفی اشعه‌های ماورای بنفش نمی‌شود.
اسپرولینا

اسپیرولینا: میزان مصرف

اسپیرولینا به صورت پودر، قرص و کپسول تولید و به بازار عرضه شده است. خوشبختانه در ایران (در جزیره‌ی قشم) کشت آن شروع شده و انواع قرص‌های وارداتی آن نیز در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. پودر آن بهتر است به خاطر اینکه خیلی زود جذب بدن می‌شود و ارزان‌تر هم هست. البته شاید طعم آن مورد دلخواهتان نباشد. می‌توانید این پودر را در شیر، سالاد، سس، خورش‌ها و غیره اضافه کرده و میل کنید. قرص‌های این جلبک معمولاً کمتر از پودر آن جذب می‌شوند اما مصرف آن راحت‌تر است چون متوجه طعم آن نخواهید شد. بهترین شیوه‌ی مصرف قرص‌ها 3 تا 5 گرم (ترجیحاً صبح) به مدت 1 تا 3 ماه است. بعد از این مدت باید یک وقفه‌ی 15 تا یک ماه ایجاد شده و دوباره شروع شود. اگر می‌خواهید مصرف طولانی‌مدت داشته باشید بهتر است تحت‌نظر پزشک باشید.

 

اسپیرولینا: آیا خطر اوردُز وجود دارد؟

مصرف زیاد اسپیرولینا باعث مسمومیت و اوردز نمی‌شود. می‌توانید در طول سال از این جلبک استفاده کنید. مهم‌ترین خطری که مصرف بیش از اندازه‌ی این جلبک می‌تواند ایجاد کند افزایش اسیداوریک است که به دلیل وجود پروتئین زیاد آن است. مطمئن‌ترین میزان مصرف این جلبک همان 3 تا 5 گرم در روز است.

 
اسپیرولینا: موارد منع مصرف

باید بگوییم که برای اسپیرولینا تقریباً مورد منع مصرفی وجود ندارد. مصرف آن به خصوص برای افراد ضعیف و همچنین افراد سالمند توصیه می‌شود. تنها مورد منع مصرف آن در طول شیمی‌درمانی است. از آنجایی که این جلبک سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست امکان دارد که مانع نابودی سلول‌های سرطانی شده و در روند درمان اختلال ایجاد کند.

توجه داشته باشید که خانم‌های باردار و شیرده بهتر است در مصرف این جلبک احتیاط کنند. این افراد قبل از مصرف بهتر است حتماً با پزشک خود مشورت کنند.
اسپیرولینا سرشار از بتاکاروتن (همان پیش‌ساز ویتامین A) می‌باشد و به همین دلیل هم می‌تواند باعث تسریع برنزه شدن پوست و افزایش ماندگاری آن شود

اسپیرولینا: عوارض جانبی دارد؟

امکان دارد با مصرف اسپیرولینا در برخی افراد دو مشکل به وجود بیاید:

مشکلات گوارشی: مانند نفخ و بیرون‌روی. معمولاً 3 تا 4 درصد افرادی که برای اولین بار اسپیرولینا مصرف می‌کنند دچار مشکلات گوارشی می‌شوند. البته این مشکلات موقتی است و در مصرف‌های بعدی از بین می‌رود.

سردرد: احساس خستگی و در برخی موارد نادر مشکلات پوستی از دیگر عوارض جانبی احتمالی این جلبک است. این عوارض نیز خیلی زود از بین می‌روند اما در صورت طولانی شدن آن باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

ریفلاکس صفراوی وضعیتی  است که در آن صفرا وارد معده و مری می شود. افرادی که ریفلاکس صفرا دارند از درد شدید شکم رنج می برند. بیمار دچار  سرفه، گرفتگی صدا و کاهش وزن می شود . می تواند تهوع و استفراغ  هم وجود داشته باشد. هنگامی که دریچه پیلور نتواند به درستی بسته شود، صفرا به معده باز می گرداند و باعث ریفلاکس صفراوی می شود.

دریچه مری مجبور  است صفرا را به مری بازگرداند.. داروهای گیاهی در درمان  ریفلاکس صفراوی وجود د ارد.  قبل از استفاده از داروهای گیاهی یبا پزشک مشورت کنید.داروهای گیاهی زیر   ریفلاکس صفراوی رادرمان میکند


بابونه
برای درمان التهاب بکار می رود. این مانع از حمله ریفلاکس صفراوی در معده و مری می شود. بابونه شامل فلاونوئیدها و روغن های فرار  و شامل موسیلاژ،  است که  مری را تسکین می دهد. مانع از حمله اسید معده می شود. چای آن را درست کرده و بنوشید بسیار مفید است برای این کار آن را در آب جوش بمدت 15 دقیقه قرار دهید وروی 3-4 بار بنوشید

شیرین بیان
درمان بسیار خوبی برای ریفلاکس صفراوی و دیگر اختلالات گوارشی است.  در درمان سوزش سر دل و سایر علائم ریفلاکس صفرا  و گرفتگی عضلات، تهوع و استفراغ  توصیه می شود. شیرین بیان درد را از بین می برد و دچار سوزش نمی شوید  می توانید شیرین بیان در قالب چای و آب نبات استفاده کنید. شاخ و برگ گیاهان نیز  در شکل قرص و عصاره  در عطاری ها موجود است هرگز شیرین  بیان را برای یک مدت طولانی استفاده نکنید. چون شامل glycyrrhizin، که می تواند مشکلات جدی را بوجود آورد.  شیرین بیان  را فقط پس از مشورت با پزشک استفاده کنید


نارون لغزنده
نارون لغزنده درمان کننده ریفلاکس صفراوی دستگاه گوارش آرامش است. پودر خشک پوست درخت نارون لغزنده  به عنوان طب گیاهی استفاده می شود. شاخ و برگ گیاهان موجود در شکل قرص، کپسول، چای، عصاره و قرص است. نارون لغزنده مخاط ضعیف به دلیل حملات ریفلاکس صفراوی  راتقویت می کندشاخ و برگ گیاهان شامل موسیلاژ، که به درمان ریفلاکس صفراوی کمک میکند  شما می توانید نارون لغزنده  را در آب مخلوط کنید و  پس از  وعده های غذایی بنوشید. شما می توانید چای نارون لغزنده شده  را در آب جوش به مدت پنج دقیقه  درست کرده .  این چای را  سه بار در روز بنوشید.

گل ختمی
یک گیاه ضد التهابی بسیار خوب است که به  درمان ریفلاکس صفراوی کمک می کند. درمان سوزش سردل ناشی از ریفلاکس صفراوی کمک خواهد کرد. این گل را خیس کرده و بعد از وعده های غذایی بنوشید باید سرد بنوشید یک ساعت قبل  و بعد داروی نخورید  چون گل ختمی اثر جذب آن داروها را مهار می کند.


آرتروز يک بيماري پيشرونده و تباه کننده بافت غضروفي است ، به تدريج غضروف را نازک و ضعيف کرده و فضاي بين مفصلي را کاهش داده و متعاقب آن سطح تماس استخوانها به يکديگر نزديک شده و ساييده ميشوند، هلدینگ یاقوت رویان در این زمینه برای درمان این بیماری مکمل Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشوردر دسترس شما عزیزان قرار داده است.
اثرات اصلي مواد موثر و فعال این محصول عبارتند از :
۱- گلوکوزامين : يک Amino Sugar اساسي و لازم براي سنتز و توليد glycoprotein و proteoglycan موجود در غضروف مي باشد. به همين دليل گلوکوزامين در تمام بافت هاي بدن و با غلظت بالا ، در سطح مفصل موجود است. Proteoglycan قابليت فوق العاده اي در جذب مولکول هاي آب دارد. مطالعات زيادي تائيد کرده ، مقدار گلوکوزامين موجود در سطح مفصل مستقيما" با مقدار Proteoglycan توليد شده متناسب است. در بدن ما گلوکوزامين توسط سلول هاي بالغ غضروفي ) chondrocytes ) توليد مي شود و نشان داده شده که افزايش غلظت مولکولي در سطح اين سلول ها ، سنتز اين سلول ها را افزايش مي دهد و متعاقب آن فعاليت حفاظتي بر روي مفاصل و فعاليت انعطاف پذيري غضروف ها افزايش مي يابد. فقدان glucosamine موجب سخت شدن غضروف ها و دردهاي مفصلي مي گردد.
درمان با گلوکوزامين موجب مي گردد بيماري و نشانه هاي Osteoa rthritis به تدريج و به آهستگي بهبود يابد. گلوکوزامين در درمان اوستئوآرتروزيس نه تنها به صورت خوراکي بلکه به شکل موضعي به طور گسترده مصرف مي شود. در يک مطالعه کلينيکي که در استراليا انجام شده ، ۶۳ بيمار که زانوي آنها دچار استئوآرتروزيس بود درمان انجام گرديد، اثرات درماني به طور موثر ثابت شد، درد زانو کاهش يافت ، فقط بعد از ۴ هفته درمان علائم واضح و روشني از بهبودي ظاهر گرديد.
Chondroitin Sulfate -۲ : يک Glycosaminoglycan مي باشد که اثر محافظتي و عامل محرک ( ( chondrocytes سلول هاي اصلي تشکيل دهنده غضروف ( مي باشد. با ساختمان خاصي که دارد موجب جذب آب و نگهداري آن مي گردد. اين ماده جهت غذا رساني و لغزندگي مفاصل بسيار لازم و ضروري است. chondroitin sulfate موجب کاهش د رد و بهبود عملي مفاصل در استئوآرتريت با شدت کمتر و متوسط مي گردد. کوندروايتين سولفات همراه با Glucosamine ، تشکيل دهنده اصلي غضروف ها هستند. Chondroitin sulfate نسبت به گلوکوز امين اثر ضد التهابي بيشتري داشته و علاوه بر آن در بهبود و اصلاح غضروف ها و سلامت آنها به حالت اوليه موثر تر است.گلوکوزامين و کوندروايتين غالبا" در درمان استئو آرتريت و جلوگيري و درمان حوادث استخواني – مفصلي که بيشتر در بعضي فعاليت هاي ورزشي که فشار زيادي بر روي مفاصل وارد مي آيدو يا مفاصل سنگيني بيش از حدي رامتحمل مي گردندبه کار ميرود.اين دو ماده ، از فرسودگي غضروف ها جلوگيري و ممانعت به عمل آورده و موجب توليد غضروف هاي جديد مي گردند.
MSM) Methyl Sulfonyl Methane -۳ ) : داراي منشاء طبيعي از سولفور هاي آلي مي باشد. اين ماده به عنوان درمان کمکي در بسياري از بيماري ها که با درد و التهاب همراه است به کار مي رود. سولفور خاصيت نفوذ پذيري سلول ها را افزايش داده و در خارج نمودن سموم از سلول ها کمک مي کند. بنا بر اين MSM موجب تسکين درد که اغلب به علت افزايش تدريجي مواد سمي در سطح مفاصل ، ماهيچه هاو آب ميان بافتي ، ايجاد مي گردد مي شود. در بيو لوژي MSM به عنوان ماده کاهش دهنده سموم تقسيم بندي مي گردد.

Manganese -۴ : اين ماده در بسياري از فعاليت هاي متابوليکي بدن شرکت داشته ولي اثر اصلي آن خاصيت آنتي اکسيدان بودن آن است، سلول هاي بدن را از خسارات وارده از طريق راديکالهاي آزاد محافظت مي نمايد. منگنز براي استخوان سالم و بهبود و سلامت غضروف ها بسيار ضروري است.
منگنز همراه با ساير فاکتورها جهت جلوگيري از پوکي استخوان ضروري بوده و همچنين در متابوليسم چربي و قند مداخله کرده و به انعقاد خون کمک می کند. دوز پيشنهادي روزانه منگنز ، بين ۱ تا ۱۰ ميلي گرم مي باشد. کمبود منگنز در رژيم غذايي ممکن است موجب تظاهرات بعضي از بيماري ها گردد، که ميتوان از ميان آنها تغييرات در قند خون ، ضعف و نا توانی جسمي ، تاخير در رشد و درد مفاصل را نام برد.
Devil’s Claw -۵ : گياه پنجه شيطان ، در طب گياهي به عنوان درمان کننده طبيعي ضد التهابات به کار مي رود. ماده اکتيو و اساسي که اين اثر درماني را نشان ميدهد (Harpagoside )هارپاگوزايد نام دارد.
Devil’s claw ، جهت درمان درد مزمن يا درمان هاي طولاني مدت ، به علت اينکه هيچگونه عوارض جانبي بر روي معده نداشته و به خوبي تحمل ميگردد ، تجويز مي شود.ريشه گياه فوق معمولاً مورد استفاده قرارمي گيرد، در تسکين علائم آرتريت روماتوئيد ، آرتروز و به طور کلي انواع التهابات و تورم از قبيل آماس تاندون ها ) زردپي ( ، کوفتگي و خون مردگي ، التهاب و درد کمر و درد مفاصل ، بدون عوارض جانبي و منع مصرف به کار مي رود. همچنين در اصلاح و افزايش حرکات مفصلي کاربرد دارد.
Aloe Vera -۶ : يکي از مهمترين اثرات درماني Aloe vera خاصيت ضد التهابي آن است. ترکيبات اصلي ژل Aloe ، پلي ساکاريد ها با وزن مولکولي بالا،املاح) کلسيم،فسفر،پتاسيم،آهن ، سديم ، منيزيم ،منگنز، مس ،کرم ، روي (، آمينو اسيدها ) اساسي يا غير اساسي ( آنزيم ها ) فسفاتاز ، آ ميلاز ، ليپاز ، bradkinase ( مي باشند. تمام اين عناصر و مواد موجود در Aloe Vera ، علاوه بر خاصيت ضد التهابي ، همچنين در سوء هاضمه و در سازندگي و حيات بخشي و پر طراوت کردن پوست مصرف دارند.


این مکمل که توسط شرکت دارو سازی سپید طب تولید و روانه بازار گردیده است موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود.کارنیتین در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و در برخی مواد غذایی مانند گوشت، گوشت طیور، ماهی، و برخی از فراورده‌های لبنی وجود دارد.

وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت و ساز وتبدیل غذا به انرژی می باشد. کارنیتین این عمل را از طریق انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری ها جهت بتااکسیداسیون آن‌ها انجام می دهد. از طرف دیگر مصرف چربی‌ها به عنوان منبع انرژی موجب صرفه جویی در مصرف گلیگوژن عضلات گردیده و با حفظ ذخایر گلیکوژن به تأخیر در بروز خستگی ورزش کار می انجامد. میتوکندری را می‌توان موتورخانه یاخته‌های بدن دانست. در واقع انرژی مورد نیاز بدن در این بخش از یاخته‌ها تولید می‌شود.
برخی از شواهد نشان می‌دهد که میزان نیاز به ال-کارنیتین در دوران کودکی و همچنین در زمان‌های خاصی مانند بارداری و شیردهی که میزان نیاز بدن به انرژی افزایش می‌یابد کمی بالا می‌رود که این افزایش نیاز موجب به افزایش تولید این ماده غذایی از سوی بدن می‌شود.
همچنین به‌نظر می‌رسد که وجود ال-کارنیتین برای بهبود کارکرد قلب نیاز است. برای نمونه یک پژوهش نشان داده است میزان کارکرد نابهنجار و تپش غیرعادی قلب بعد از ۴۵ هفته مصرف ۴ گرم ال-کارنیتین در روز در بیماران دیابتی که علاوه بر فشار خون بالا از ناراحتی‌های قلبی و رگی رنج می‌بردند به میزان زیادی کاهش یافته و بهبود پیدا نموده است.
همچنین پژوهش دیگر نشان داده است که مصرف روزانه ال-کارنیتین در ورزشکاران می‌تواند حتی تا ۲۵٪ میزان توانایی و ظرفیت فعالیت بدنی را بالا ببرد. افرادی که از مکمل‌های ال-کارنیتین استفاده می‌نمایند بعد از انجام فعالیت‌های بدنی به میزان کمتری دچار خستگی و کوفتگی می‌شوند. این بررسی همچنان نشان داد که مصرف ال-کارنیتین دو ساعت پیش و پس از دویدن به مسافت ۲۰ کیلومتر موجب بروز خستگی کمتر و بازیابی سریعتر قوای بدنی گردد.
همچنین بررسی‌ها نشان داده است که مصرف ۱۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین به ازای هر کیلو وزن افراد و کودکان تالاسمی ماژور به مدت ۳ ماه موجب کاهش نیاز بدن این افراد به پالایش خون شود.
ال کارنیتین در بدن از ترکیب دو اسیدآمینه لیزین و متیونین ساخته می شود. سلول‌های بدن برای سنتز کارنیتین به ویتامین‌های C، B۶ و B۳ (نیاسین) نیاز دارند. اما می توان آن را از منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیات و آواکادو نیز دریافت کرد. غذاهای گیاهی منبع خوبی برای این ماده نمی‌باشند.ال کارنیتین یک دارو هم می‌باشد و برای درمان بیمارانی به‌کارمی‌رود که بدن آنها به اندازه کافی کارنیتین تولید نمی‌کند. اینک کاربرد آن را به‌عنوان راهی برای پیشگیری از صدماتی بررسی می‌کنند که در اثر کاربرد شیمی‌درمانی به بافت‌ها وارد می‌شود.


صفحه23 از72