نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف روزی یک قاشق دارچین به پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر عفونت های ویروسی کمک می کند.
نتایج تحقیقات جدید بر روی عصاره های گیاهی و اثرات آنها بر پاتوژن ها، نشان می دهد که مصرف روزی یک قاشق دارچین می تواند ویروس ها را قبل از آلوده کردن انسان ها از فعالیت بازدارد.
محققان دانشگاه تورو واقع در کالیفرنیا، در این مطالعه ویروس Phi X که مشابه ویروس هایی است که حیوانات و انسان ها را آلوده می کند، آزمایش کردند تا ببینند آیا این ویروس نسبت به سایگون و سیلان موجود در دارچین و همچنین عصاره های پیاز، سیر، میخک، نعناع، کاکائو و زعفران آسیب پذیر است یا خیر.
این مطالعه نشان داد که دارچین 99.9 درصد از این ویروس را از فعالیت باز می دارد اما سایر عصاره ها تاثیری بر روی این ویروس نداشتند.
محققان می گویند: نتایج این مطالعه باور ما را مبنی بر اینکه مصرف یک قاشق غذاخوری دارچین یک یا دو بار در روز می تواند در از بین بردن این ویروس ها و یا جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و حتی تب خال موثر باشد، توجیه می کند.
این محققان در عین حال تاکید کردند که مصرف دارچین برای همگان مناسب نیست و افرادی که به ویژه دارای بیماری های گوارشی و کبدی هستند باید با تجویز پزشک خود اقدام به مصرف آن کنند.
این مطالعه در نشست سالانه انجمن میکروبیولوژی آمریکا ارائه شد.
سرطان پروستات دومین نوع سرطان شایع در بین مردان است.
دکتر «ناگی بی کومار»، سرپرست تیم تحقیق مرکز سرطان موتیف واقع در فلوریدای آمریکا، اخیرا نتایج آزمایش مربوط به ارزیابی ایمنی و کارآمدی عناصر فعال در چای سبز را به منظور جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات در مردان منتشر کرده است.
۲۰ درصد چای سبز در کشورهای آسیایی مصرف می شود که دارای پایین ترین نرخ ابتلا به این بیماری هستند و به نظر می رسد در بین مردان آسیایی که به واسطه مهاجرت به ایالات متحده عادات غذایی اصلی خود را کنار گذاشته اند، بروز سرطان پروستات رو به افزایش است.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که مواد موجود در چای سبز موسوم به «کاتچین» مانع از رشد سلول سرطانی، جنبش و هجوم آنها شده و تحریک مرگ سلول سرطانی را به همراه دارد. کاتچین های موجود در چای سبز هم مانع از رشد تومور و کاهش روند پیشرفت آن در مدل های حیوانی شد. عنصر EGCG (اپیگالوکاتچین-۳-گالات)، فراوان ترین و محتمل ترین کاتچین یافت شده در چای سبز است که مسئولیت این تاثیرات پیشگیرانه را به عهده دارد.
محققان از کپسول حاوی پلی فنون E که ترکیبی از کاتچین های EGCG با دوز مصرفی ۲۰۰ میلی گرم با دو بار مصرف در روز بود، استفاده کردند.
محققان در طول درمان یکساله به ۴۹ مرد کپسول پلی فنون E و به ۴۸ مرد قرص دارونما داده و سپس انها را مورد مقایسه قرار دادند. محققان دریافتند افزایش قابل توجهی در میزان EGCG پلاسمای خون مردانی که پلی فنون E مصرف کرده بودند حاصل شده است. در عین حال کاهش قابل توجهی در میزان آنتی ژن خاص پروستات موسوم به PSA مشاهد شد. PSA نشانگری است که تلفیق آن با سایر عوامل پرخطر احتمال بروز سرطان پروستات را افزایش می دهد.
یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات کپسول prost erbe را از ایتالیا وارد موده که براي مردان بالاي ۵۰ سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي ۵۰ سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم ۵-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این مکمل کاملا گیاهی بوده و مواد موثر زیر را در خود جای داده است.
گرمای بیش از 40 درجه سانتی گراد سبب اختلال در سیستم اعصاب، قلب و سایر ارگان های بدن می شود. محققان می گویند گرمای زیاد سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد اما با چند راهکار ساده و انتخاب مواد غذایی مناسب در فصل گرما می توان از بروز این وضعیت جلوگیری کرد.
سیستم ایمنی بدن باید در فصل گرما تقویت شود
دمای بالای 40 درجه سانتیگراد برای بدن بسیار خطرناک است. به ویژه توصیه شده است که سالمندان، کودکان، زنان باردار و بیماران از قرارگرفتن در چنین شرایطی اجتناب کنند و در صورت اجبار، با چند راهکار ساده و عملی می توان اثر گرمی هوا را برای بدن قابل تحمل کرد. در ابتدا لازم است بدانیم که چه غذاهایی مناسب تابستان هستند و بدن را برای مبارزه با شرایط گرمی هوا و کم آبی آماده می کنند.
خداوند با قدرت تمام میوه های مناسب هر فصل را مطابق با نیاز بدن آفریده است، بنابراین میوه و سبزی های موجود در فصل گرما، مناسب ترین منابع غذایی برای حفظ سلامت بدن هستند.
*** ذرت
ذرت شیرین با وجود دو آنتی اکسیدان لوتئین و زیزانتین، مانند یک عینک آفتابی طبیعی عمل می کند و به تشکیل رنگدانه های ماکولای چشم کمک می کند. این رنگدانه ها اثرات مخرب خورشید را فیلتر می کنند. همین دو آنتی اکسیدن از بروز انحطاط ماکولا در افراد بالای 60 سال جلوگیری می کنند.
*** آلبالو
مطالعات محققان دانشگاه میشیگان نشان می دهد که آلبالو حاوی ترکیبی به نام آنتوسیانین است. این ترکیب سبب فعال شدن مولکولی می شود که چربی ها را می سوزاند و از انباشتگی آن در بدن جلوگیری می کند. آب البالو برای مقابله با فصل گرما مناسب است.
*** گوجه فرنگی
لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند و بدن را در برابر اشعه ماورای بنفش حفظ می کند.
*** هندوانه
هندوانه سبب تنظیم آب بدن، تقویت حافظه و بهبود خلق و خو می شود. همچنین لیکوپن موجود در آن، از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند. 92 درصد مواد تشکیل دهنده هندوانه، آب است؛ از این رو مناسب ترین میوه تابستانی به شمار می آید.
*** چای یخ (آیس تی)
میزان کالری چای صفر است و استفاده از این نوشیدنی به همراه یخ، گزینه مناسبی برای حفظ آب بدن در فصل گرماست. دیگر مواد خوراکی مناسب این فصل شامل کاهو،انواع سبزیجات،لیموترش،انواع توت،هلو،خیار،انگور
مرکبات،آب هویج و طالبی است.
*** حرارت خطرناک
منطقه خطر برای بدن از نظر دما، 40 درجه سانتی گراد (معادل 104 درجه فارنهایت) تعریف شده است. از این نقطه به بعد کارایی سیستم اعصاب به سرعت کاهش می یابد، به قلب فشار بالایی تحمیل می شود و عملکرد ارگان های مختلف تا اندازه ای مختل می شود. زمانی که این شرایط با رطوبت هوا همراه باشد، اوضاع رو به وخامت می رود.
بدن انسان به طور طبیعی قادر به تحمل هوای گرم است. آزمایش ها نشان می دهد که انسان می تواند دمای 101 درجه سانتی گراد (معادل 215 درجه فارنهایت) را نیز به مدت 30 دقیقه تحمل کند. اغلب این حالت برای ورزشکاران؛ بخصوص دوچرخه سوارانی که در مسابقات صحرایی رکاب می زنند پیش می آید.
زمانی که دمای هوا افزایش می یابد، قلب با شدت بیشتری فعالیت می کند و رگ های خونی گشاد می شوند و خون بیشتری به سطح پوست پمپاژ می شود. در همین لحظه بدن عرق می کند که مهمترین راهکار بدن برای کاهش دمای درونی است. تبخیر عرق در سطح پوست باعث خنک شدن پوست می شود. خون سرد شده مجددا به قلب باز می گردد و باعث کاهش دمای درونی می شود. ولی زمانیکه رطوبت محیط زیاد باشد، اوضاع به این سادگی نیست. در این حالت بدن مدام عرق می کند و این عرق نه تنها باعث کاهش دمای بدن نمی شود، بلکه میزان آب خون و سلول ها را نیز کاهش می دهد.
سیستم اعصاب نسبت به افزایش دمای درونی بدن بسیار حساس است. با افزایش دما مغز دچار سردرگمی می شود و قدرت تصمیم گیری و حافظه کوتاه مدت کاهش پیدا می کند. در این شرایط ممکن است از فرد رفتار عجیب و غیر معقولی سربزند.
زمانی که فرد سابقه بیماری قلبی عروقی، بیماری کلیوی و دیابت را داشته باشد، افزایش دما منجر به کم آبی بدن، نارسایی کلیه و مشکلات کبدی می شود و بازگشت به شرایط عادی غیر ممکن یا بسیار دشوار است.
متخصصان به افراد توصیه می کنند که پیش از قرار گرفتن در شرایط بحرانی، سیستم ایمنی بدن را در حالت مساعدی قرار دهند تا در صورت بروز چنین مشکلاتی کمتر آسیب ببینند.
چند راهکار موثر برای جلوگیری از گرما زدگی و کاهش آسیب های وارد به بدن
- در روزهای گرم تابستان، بدن خود را در حالت هیدراته قرار دهید. نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در طول تابستان توصیه شده است. بهتر است آب مصرف شده یخ نباشد.
- سعی کنید صبح زود یا پس از غروب از خانه خارج شوید و در ساعت اوج گرما و تابش خورشید در سایه و مکان خنک به فعالیت بپردازید.
- به همراه داشتن بطری آب و شستشوی دست و صورت هنگامی که بیرون از منزل قرار دارید توصیه شده است.
- استفاده از کرم ضد آفتاب، عینک آفتابی و کلاه ضروری است.
- بهتر است از لباس های رنگ روشن و نخی و کفش صندل استفاده شود.
- بستن در و پنجره ها در زمان روشن بودن تجهیزات تهویه هوا
- کشیدن پرده ها برای جلوگیری از ورود مستقیم نور خورشید به داخل خانه
- خاموش کردن وسایل برقی و موتوری غیر ضروری
- خاموش کردن چراغ های غیر ضروری
- اجتناب از پختن غذاهایی که باید برای مدت زمان زیادی روی گاز پخته شوند.
- اجتناب از روشن کردن فر
- استفاده از یخ در کولر آبی در صورت افزایش ناگهانی دمای هوا
- دوش آب سرد قبل از خوب به کرات توصیه شده است. این کار باعث می شود که دمای بدن تعدیل شود و در مدت خواب امکان بازیابی ارگان های آسیب دیده بدن وجود داشته باشد.
- اجتناب از مصرف غذای چرب، پر نمک و فست فود، این غذا ها باعث کاهش آب بدن، تشنگی و افزایش دمای درونی بدن می شوند.
- اجتناب از مصرف غذاهای پر ادویه
- استفاده از مواد غذایی که طبع سردی دارند
- کاهش مصرف چربی و شیرینی جات
با توجه به افزایش دمای جهانی و آلاینده های محیط زیست، باید به افزایش دما و مضرات آن بیشتر توجه شود.
با توجه به آمار گزارش شده از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بین سال های 1979 تا 2003 بیش از 8 هزار نفر در آمریکا جان خود را بر اثر گرما از دست دادند. زمانی شرایط بحرانی تر می شود که افزایش دما با طوفان، رعد و برق، گردباد، سیل و زلزله همراه شود.
کارشناسان به افراد توصیه می کنند که قبل از آغاز فصل گرما، وزن خود را کاهش دهند چراکه تحمل هوای گرم برای افراد چاق دشوارتر است.
نتایج این تحقیقات در نشریه EatingWell Magazine منتشر شده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فرآورده های گیاهان دارویی تعداد کشورهای تولیدکننده داروهای گیاهی را بیش از 50 کشور اعلام کرد و گفت:ایران در رتبه پانزدهم تولید داروهای گیاهی جهان قرار دارد.
دکتر جعفر میرفخرایی روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگاران افزود: فشارخون، دیابت، هپاتیت C، مشکلات گوارش و کلسترول ازجمله بیماری هایی هستند که داروی گیاهی آنها تولید و به بازار عرضه شده است.
وی با اشاره به اینکه صنعت داروهای گیاهی در آسیا فعال تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی است، اظهار کرد: هند، سریلانکا، تایلند و کره جنوبی از جمله کشورهای آسیایی هستند که در این زمینه پیشرفت های خوبی بدست آورده اند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان داروها و فرآورده های گیاهان دارویی تاکید کرد: با حضور این کشورها در صنعت داروسازی گیاهی، ایران توانسته است به رتبه پانزدهم جهانی دست یابد و با برنامه ریزی درصدد ارتقاء رتبه خود در این صنعت است.
وی تعداد گیاهان دارویی موجود در کشور را هزار و 283 گونه اعلام کرد و گفت:این تعداد داروی گیاهی دارای پروانه تولید بوده و همه آنها از طریق داروخانه ها در دسترس مردم است.
میرفخرایی به سهم داروهای گیاهی در بازار دارویی کشور اشاره کرد و گفت:سهم داروهای گیاهی از سه دهم درصد به حدود پنج درصد رسیده که این موفقیت بزرگ و نشان دهنده علاقه مردم به مصرف اینگونه داروها است.
دبیرانجمن تولیدکنندگان داروها و فرآوردهای گیاهان دارویی بااشاره به اینکه 40درصد داروهای مصرفی آلمان گیاهی است، گفت: مزارع گیاهان دارویی این کشور در هند است و از آنجا گیاهان دارویی خود را تامین می کند.
حدود 8 هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که از این تعداد 1400 تا 1800 گونه آن دارای خواص دارویی است.ایران با توجه به تنوع اقلیمی، مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی است.
علیرغم تنوع و قابلیت های کشور، گیاهان دارویی به صورت خام به فروش می رسد که باید اقدامات جدی برای فرآوری گیاهان دارویی انجام شود.
بر اساس یک برآورد 750 هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که از این تعداد حدود 75 هزار گونه دارای خواص دارویی هستند و در حال حاضر 20 هزار گونه آن مورد استفاده پزشکی قرار می گیرد.
گياهان دارويی از ارزش و اهميت خاصی در تأمين بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درماندرباره گياهان دارويي و هم پيشگيری از بيماريها برخوردار بوده و هستند. اين بخش از منابع طبيعی قدمتی هم پاي بشرداشته و يكی از مهمترين منابع تأمين غذايی و دارويی بشر در طول نسلها بوده اند. از نقطه نظر تاريخی،گياهان اهميت فراوانی در توسعه جوامع داشته اند و تحقيقات وسيعی برای يافتن فرآورده ها و مواد طبيعی دارويی گياهی در طول تاريخ انجام شده اما نكته حائز اهميت اينجاست كه تنها كمتر از 10% از مجموع 250000 گونه گياهی جهان برای بيش از يك عملكرد زيست شناختی، شناسايی و مورد استفاده قرار گرفته اند.
به عبارت ديگر بر اساس آمارهای منتشره توسط (WHO) ، تنها بين 35 تا 70 هزار گونه گياه دارويی در طول زمان برای حداقل يك يا چند بار مورد مصرف قرار گرفته است. در حال حاضر، 25% از داروهای موجود، منشأ گياهی دارند و 12% داروها نيز از منابع ميكروبی ساخته شده اند. پتانسيل توليد داروهاي گياهی در طبيعت بسيار بالاست. برای نمونه گفته ميشود 125000 گونه گياه دارويی در جنگلهای استوايی جهان يافت ميشود. ارزش اقتصادی و تجاری گياهان دارويی فوق العاده زياد است. در بعضی آمارها ارزش تجارت جهانی گياهان دارويی بالغ بر 43ميليارد دلار در سال برآورد شده و طی آمار منتشره در اينترنت فروش فرآورده های گياهی در سال 1997 بالغ بر 3/24 ميليارد دلار آمريكا بوده است.
گرايش عمومی جامعه به استفاده از داروها و درمانهای گياهی و به طور كلی فرآورده های طبيعی به ويژه در طی سالهای اخير روبه افزايش بوده و مهمترين علل آن، اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شيميايی از يك طرف و ايجاد آلودگيهای زيست محيطی كه كره زمين را تهديد ميكند از سوی ديگر بوده است. بيش از 60% مردم آلمان و بلژيك و 74% انگليسيها تمايل به استفاده از درمانهای طبيعی گياهی دارند. ضمن اينكه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بالغ بر 80% مردم جهان به ويژه در كشورهای در حال توسعه و نواحی فقير و دور افتاده عمده ترين نيازهای درمانی خود را از گياهان دارويی تأمين ميكنند. از سوی ديگر گياهان دارويی جزء ذخاير و منابع طبيعی هستند و بسياری از كشورها كم يا زياد از يك چنين منبعی برخوردارند كه نوع، تعداد و تنوع گونه های گياهی بر اساس شرايط و موقعيت جغرافيايی هر منطقه متفاوت است. متأسفانه سودآوري های كلان اقتصادی و توجه روز افزون به تجارت جهانی گياهان دارويی، مشكلات و مسائل ناگواری را برای اين منابع به وجود آورده و نسل گونه های گياهی را با خطر انقراض مواجه ساخته است. چرا كه بخش عظيمی از تجارت، مربوط به گونه های گياهی دارويی است كه از طبيعت جمع آوری شده و بعضا با شيوه های نادرست، نه تنها به انقراض نسل گونه ها می انجامد بلكه تنوع زيستی منطقه و جهان را نيز با خطر نابودی مواجه می سازد.
استفاده مطلوب، منطقی و بهينه از اين منابع كه به لحاظ فناوری بسيار كم هزينه تر و ساده تر از صنايع دارويی شيميايی است، می تواند ضمن تأمين بخشی از نيازهای عمده بهداشتی و درمانی جامعه از خروج مقادير متنابهی ارز جلوگيری نموده و مانع گسترش وابستگی به بيگانگان شود. بنا بر اين با اتخاذ سياستها و راهكارهای مناسب و مبتنی بر يك شناخت واقع گرايانه از وضعيت موجود اين منابع و كاربرد روشهای علمی و صحيح در تمام ابعاد اعم از كاشت، داشت، برداشت و بهره برداری صنعتی و اقتصادی آن، چه از طبيعت وچه به صورت كشت مكانيزه، ميتوان به دركی واقعی و اصولی در خصوص نقش و بازدهی گياهان دارويی در جوامع رو به رشدی همچون ايران رسيد و علاوه بر حفظ و حراست از اين سرمايه های ملی به شكوفايی و توسعه پايدار جامعه نيز دست يازيد.ترکیبات مهم گیاهان دارویی
هر ماده که در گیاهی پیدا میشود دارای نقش خاصی در گیاه میباشد. ماده میتواند در ساختمان گیاه برای انجام اعمال حیاتی بکار رفته باشد، ماده میتواند در ساختار خواص فیزیکی و شیمیایی گیاه نقش داشته باشد.
روغنهای عطری: مواد عطری ، درمان بخش تمیز کننده، ضد عفونی کننده، محرک اشتها ، هضم کننده غذا ، ضد درد ، ضد نفخ معده و روده و ضد اسپاسم عضلانی میباشند.
آلکالوئیدها: انواع مواد مخدر از جمله مرفین ، کدئین و کوکائین در شمار آلکالوئیدها هستند. هر کدام از این مواد نقش مخصوص و معین د درمان بیماریها دارند.
مواد پروتئینی: مواد پروتئینی از ترکیب اسیدهای آمینه ایجاد شدهاند نصف اسیدهای آمینه را انسان قادر به سنتز آنها نیست و باید توسط تغذیه گیاهی و جانوری وارد بدن شوند.
مواد تلخ مزه: بسیاری از گیاهان دارای مزه تلخ مزه هستند مانند کاسنی که خواص دارویی و درمانی دارد. مواد تلخ مزه غیر سمی محرک اشتها بوده و تحرک کننده بسیاری از اندامهای برای فعالیت بیشتر مانند کبد و کیسه صفرا هستند.
فلاونوئیدها: فلاونوئیدها مواد موثری هستند که عمدتا در گیاهان عالی یافت میشوند این مواد انواع سموم در بدن را خنثی میکنند.
تاننها: خاصیت ضد درد دارند، لثهها و پوست دهان را محکم و تمیز میکنند. اثر مثبت روی جدار معده و رودهها دارند.
مواد لعابدار: وظیفه این مواد این است که مایعات را به این مواد متصل میکنند. این مواد موجب کاهش کلسترول خون میشوند. گیاه پنیرک ، ختمی و بارهنگ ، غنی از مواد لعابدار هستند.
از دیگر مواد موجود در گیاهان دارویی میتوان به ویتامینها ، اسیدهای گیاهی و قندها اشاره کرد.
پدر علم فیتوشیمی ایران گفت: اگر گیاهان دارویی و مشتقات ناشی از آنها برای مصارف مختلف نبود، سالانه میلیون ها انسان براثر بیماری جان خود را از دست می دادند.
فیتوشیمی یا شیمی گیاه ، میان رشته ای از دانش پایه شیمی و گیاه شناسی است که به بررسی ترکیبات موجود در گیاهان و چگونگی استخراج آنان می پردازد.
پروفسور عبدالحسین روستاییان روز پنجشنبه در سمینار تخصصی توسعه صنعت گلاب، عرقیات و اسانس ها در قمصر کاشان افزود: با کشف ماده ضد مالاریا از گیاه «آرتمیزیا دیفوزا» در خراسان، محققان ایرانی توانسته اند، مالاریا را درمان کنند.
وی گفت: سالانه حدود دو میلیون کودک در آفریقا به دلیل ابتلا به مالاریا جان خود را از دست می دهند.
پروفسور روستاییان تصریح کرد: مالاریا از جمله مهمترین بیماری ها بخصوص در آفریقا و آمریکای لاتین است که هر سال تعداد زیادی از انسان ها در اثر این بیماری از بین می روند.
وی آرتمیزینین را از مهمترین داروهای گیاهی برای درمان مالاریا دانست که از گیاه آرتمیزیا و مشتقات آن تهیه شده است.
پدر علم فیتوشیمی، ایران را با دارا بودن یکهزار گونه گیاهان دارویی، مستعد تولید انواع مختلف داروهای گیاهی دانست و گفت: 90 درصد از گیاهان دارویی در ایران با ساختار مولکولی شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: از نظر علمی باید بدانیم اسانس هایی که درون آن از 10 ماده و ساختار مولکولی تشکیل شده که تا یکصد ماده هم می رسد، دارای چه مواد و خواصی است.
وی به محققان و پژوهشگران کاشان قول همکاری برای کشف سومین و چهارمین داروهای گیاهی و مشتقات آن با عنوان 'کاشانولید' و ' قمصرولید' را در صورت مطالعه و کشف مواد جدیدی در گیاهان دارویی این خطه داد.
پروفسور روستاییان پیشتر داروی ضد مالاریا با نام تهرانولید و داروی دیگر با نام شیرازولید را با همکاری محققان و پژوهشگران کشور کشف و به جامعه پزشکی تقدیم کرده است.
اولین سمینار یک روزه تخصصی توسعه صنعت گلاب، عرقیات و اسانس در پژوهشکده اسانس دانشگاه کاشان در قمصر با حضور فرماندار کاشان و مسوولان استان اصفهان، محققان و پژوهشگران کشور برگزار شد.
بتا–کاروتن که کاروتینوئید، است رنگدانه های گیاهی قرمز نارنجی است که در هویج، سیب زمینی شیرین و زردآلو وجود دارد که رنگ آنها را نارنجی کرده است
بتا–کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این برای سالم نگه داشتن چشم و برای افزایش ایمنی و سلامت عمومی بدن لازمست.
چرا بتا کاروتن مفید است؟
بتا–کاروتن یک آنتی اکسیدان است. رادیکال های آزاد که باعث پیری و آسیب بافتها می شود. آنتی اکسیدان ها مانع از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد می شود و از بیماری پیشگیری میکند
تحقیقات نشان داده است که مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد، در برابر رادیکال های آزاد دفاع میکند و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف روزانه چهار وعده میوه یا سبزی غنی از بتاکاروتن خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
چقدر بتا کاروتن نیاز دارید؟
تحقیقات نشان می دهد که باید بین 15 و 180 میلی گرم بتاکاروتن در طول روز مصرف شود.
بهترین منابع غذایی بتا–کاروتن چیست؟
بهترین منابع غذایی بتا–کاروتن عبارتند از:
• هویج
• سیب زمینی شیرین
• کدو تنبل
• اسفناج و کلم پیچ
• میوه ها مانند خربزه و زردآلو
• نخود فرنگی
بالاترین سطح بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجات تازه یافت می شود. میوه ها و سبزیجات منجمد و کنسرو شده به طور کلی مقدار پایین تری بتا کاروتن دارند.
فواید دیگر بتا کاروتن چیست؟
محققان دانشکده پزشکی هاروارد اثبات کردند که مردانی که مکمل های بتا کاروتین به مدت 15 سال یا بیشتر مصرف کردند کمتر از سایر اشخاص دچار بیماری آلزایمر می شوند
بتاکاروتن یکی دیگر از محصولاتی است که شرکت دارو سازی سپید طب دست به تولید آن زده است، این قرص به عنوان ماده پيشساز ويتامين A و محلول در چربي در بدن شناخته ميشود که در مواد غذايي گياهي وجود دارد و همچنین این محصول يکي از مواد آنتياکسيداني قوي بهشمار ميرود که از توليد راديکالهاي آزاد اکسيژن در بدن جلوگيري ميکند و از اين رو در بدن عملکرد مستقل از ويتامين Aدارد.
منبع:hiDoctor.ir
پیاده روی در فضایی آرام و راحت برای سه ساعت در هفته میتواند فعالیت فیزیکی کافی برای کمک به درمان شدگان سرطان پروستات و کاهش عوارض جانبی درمان باشد.
دستیار ارشد دانشکده علوم دارویی در شمال غربی دانشگاه پزشکی فینبرگ و سرپرست این مطالعه طی جمع آوریهای دادههای به دست آمده خود میگوید: پیاده روی ملایم به مدت سه ساعت در هفته به نظر میرسد برای بهبود خستگی، افسردگی و مسائل وزنی بدن که همگی در مردان، بعد از درمان پدیدار میشود، مناسب است. حتی اگر پیاده روی را با سرعت بیشتر انجام دهید، مدت 90 دقیقه در هفته، مزایای مشابهی را مشاهده میکنید.
مطالعات نشان میدهد، مردانی که میانگین زمانی خود را صرف پیاده روی به منظور رفتن به محل کار یا نرمش میکنند نتیجه بهتری نسبت به مردانی که میانگین زمانی را برای دویدن، آهسته دویدن، دوچرخه سواری، شنا کردن صرف میکنند میگیرند.
بنابراین گزارش این گونه افراد نیاز به هیچ گونه انجام فعالیتهای شدید و سنگین برای بهبود کیفیت زندگی بعد از درمان پروستات ندارند.
یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات کپسول prost erbe را از ایتالیا وارد موده که براي مردان بالاي ۵۰ سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي ۵۰ سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم ۵-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این مکمل کاملا گیاهی بوده و مواد موثر زیر را در خود جای داده است.
مطالعات اخیر محققان بنیاد کسلر ایالت نیوجرسی آمریکا نشان می دهد که ورزش های هوازی یکی از مهمترین روش های نجات حافظه در بیماران مبتلا به ام اس است.
بیست و هفتم ماه مه (ششم خرداد ماه) به منظور افزایش آگاهی و اقدامات پیشگیرانه، روز جهانی ام اس نامگذاری شده است.
بیماری ام. اس به عنوان شایع ترین اختلال عصبی قلمداد می شود؛ عارضه ای که در زنان تا سه برابر بیشتر از مردان شایع است.
مولتیپل اسکلروزیس ( MS ) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS ) می دهد.
سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد ولی در بیماری های خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز جزء بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند.
در بیماری ام اس ، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.
زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام های عصبی مختل می شود که عوارض مختلفی دارد.
شایع ترین علایم بیماری عبارتند از :
• خستگی شدید
• تاری دید و دوبینی
• ضعف عضلانی و از دست دادن کنترل عضلات
• عدم تعادل
• بی حسی
• درد چشم
• خواب رفتن مداوم دست و پاست
در صورت پیشرفت بیماری، علایمی مانند اختلال در کنترل ادرار، گرفتگی عضلات (اسپاسم)، مشکلات جنسی، اختلال در بلع غذا، اختلال در صحبت کردن و مشکلات شناختی نیز مشاهده می شود.
**علل بروز ام اس
هنوز علت دقیق بروز ام اس مشخص نیست ولی محققان بر این باورند که عوامل ژنتیکی و محیطی و شیوه زندگی نقش مهمی در بروز این عارضه دارند. تحقیقات نشان می دهد که استرس، ضعف سیستم ایمنی و کمبود ویتامین D، احتمال بروز این بیماری را تشدید می کند. تحقیقات نشان می دهد که ساکنین شمال آمریکا نسبت به جنوب آن بیشتر به ام اس مبتلا می شوند. آب و هوای جنوب آمریکا گرمتر است و این افراد بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند، بنابراین نور خورشید و ویتامین D دو عامل مهم در پیشگیری از این بیماری هستند.
برخی از تحقیقات نشان می دهد که توتون و تنباکو خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند ولی این میزان به اندازه ای نیست که بتوان سیگار را عامل بروز ام اس تلقی کرد.
همانطور که گفته شد، ژنتیک نقش مهمی در بروز این بیماری دارد، اگر یکی از دوقلو های همسان به این بیماری مبتلا شوند، احتمال بروز قل دیگر بین 20 تا 40 درصد است.
**انواع مختلف بیماری ام اس چیست؟
- ام اس پیشرونده مقدماتی
در این نوع، نشانه های بیماری به طور پیوسته از زمان تشخیص بیماری سیر صعودی دارند. حمله ها مشخص نیستند و هیچ علامت بهبودی وجود ندارد. حدود 10 تا 15 درصد از بیماران، به این نوع از بیماری مبتلا می شوند. معمولا بیماری ام اس در افرادی که این مرحله را تجربه می کنند، دیر و در حدود 40 سالگی تشخیص داده می شود.
- نوع عودکننده – فروکش کننده
حدود 90 درصد از بیماران، به این نوع مبتلا هستند. معمولا نشانه های اولیه بیماری در این افراد، در اوایل بیست سالگی دیده می شود. پس از آن در دوره های مختلف، بیماری عود می کند و در بین دوره ها، بیمار بهبودی نسبی دارد. معمولا بیمارانی که به این نوع از بیماری مبتلا هستند، وارد مرحله دیگری از بیماری به نام پیشرونده ثانویه می شوند.
- ام اس پیشرونده ثانویه
در این نوع، علایم بیماری به طور پیوسته سال ها وجود دارد و هیچ عود یا بهبودی حاصل نمی شود. معمولا این حالت 10 تا 20 سال پس از تشخیص بیماری اتفاق می افتد. این نوع از بیماری معمولا منجر به از کار افتادگی بیماران می شود.
- نوع پیشرونده عودکننده
این نوع از بیماری بسیار نادر است و در آن بیماری در دوره های مشخص عود می کند و از یک حمله تا حمله بعدی، نشانه های بیماری شدیدتر می شود. حدود 5 درصد از افراد به این نوع از بیماری مبتلا هستند.
*****راه های موثر برای حل مشکل حافظه در بیماران مبتلا به ام اس
ورزش های هوازی تنها روش برای رفع مشکلات حافظه در بیماران مبتلا به ام اس است
مطالعات اخیر محققان بنیاد کسلر واقع در ایالت نیوجرسی آمریکا نشان می دهد که مهمترین عامل نجات حافظه در بیماران مبتلا به ام اس، اروبیک (ورزش های هوازی) است.
محققان بنیاد کسلر با انجام مطالعه ای دریافتند که راه حل این مشکل انجام حرکات هوازی است. ورزش سبب افزایش حجم هیپوکامپ مغز که مهمترین بخش مغز است، می شود و مشکلات مربوط به حافظه را در بیماران مبتلا به ام اس رفع می کند.
ورزش های هوازی رایگان است و به راحتی در دسترس عموم قرار دارد، به علاوه هیچ عارضه جانبی در برندارد.
ورزش های هوازی موجب بهبود عملکردهای شناختی مغز و سرعت انتقال بیماران می شود.
روش های دیگری نیز برای حفظ حافظه در بیمارن مبتلا به ام اس وجود دارد. برخی از این روش ها عبارتند از :
- آگاهی از بیماری، احساسات بیماران مبتلا به ام اس مدام در حال تحریک است. با شروع حمله ام اس، بیمار بسیار نا امید شده و علایم افسردگی به سرعت افزایش پیدا می کند.
یکی از مهمترین روش های مقابله با این علایم، آگاهی و اشراف بر آن است. بیماران باید بدانند که تنها کسی که می تواند به آنان کمک کند خودشان هستند و باید بر اعصاب خود تسلط داشته باشند. دانستن این نکته که ام اس منجر به مرگ نمی شود و اکثر افراد مبتلا عمر طبیعی داند، بسیار کمک می کند.
- تحرک بیمار ، همانطور که گفته شد، تمرین مناسب و تحرک بیمار بسیاری از علایم بیماری از جمله خستگی مفرط و مشکلات مثانه را کاهش می دهد و باعث بهبود خلق و خو می شود. شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری در بهبود علایم بیماری بسیار موثر است.
- استراحت و خواب کافی، در بهبود علایم بیماری نقش مهمی را ایفا می کنند. یوگا و مدیتیشن نیز به کرات در این بیماران توصیه شده است.
- کمک گرفتن از دیگران، خانواده و اطرافیان بیمار می توانند با قبول مسئولیت های گوناگون، تنش بیمار را کاهش دهند.
قبول مسئولیت توسط سایر افراد خانواده باعث می شود که بیمار زمان بیشتری را به استراحت اختصاص دهد و استرس کمتری داشته باشد.
- تمرکز روی یک موضع خاص، تمرکز روی فقط یک موضوع در روز و به پایان رساندن آن بسیار موثر است. اگر تمام کارهای روزانه در یک کار خلاصه شود و همان کار با موفقیت به پایان برسد، اعتماد به نفس فرد افزایش می یابد و این موضع در روند کنترلی بیمار موثر است.
- ملاقات با مددکار، روانشناس و فیزیوتراپ، ملاقات با این افراد و کمک گرفتن از آنان راه حل مناسبی را در امور مختلف دراختیار می گذارد و تحمل مشکلات را آسان می کند
- شرکت در مراسم اجتماعی و معاشرت با افراد شاد
-رژیم غذایی مناسب برای بیمارن ام اس
رژیم غذایی مناسب و اجتناب از استرس، احتمال بروز بیماری را کاهش می دهد. در این رژیم غذایی، غذای کم چرب و با فیبر بالا توصیه شده است. چربی های اشباع و روغن های حیوانی علایم بیماری را تشدید می کنند.
کافئین و الکل باعث تحریک مثانه و تشدید علایم ام اس می شود؛ بنابراین به بیماران توصیه شده است که از مصرف این نوشیدنی ها اجتناب کنند.
سیستم گوارش افراد مبتلا به ام اس در مقابل گلوتن بسیار حساس است؛ بنابراین به این افراد توصیه می شود که از مواد غذایی فاقد گلوتن استفاده کنند.
استفاده از میوه و سبزیجات تازه باعث می شود که مشکلات مربوط به یبوست در بیماران مبتلا به ام اس برطرف شود؛ از طرفی اضافه وزن باعث مشکلات حرکتی و عدم تعادل در این بیماران می شود.
آیا میوه ها واقعا لاغر کننده هستند؟آیا با خوردن آنها وزنمان کاهش می یابد؟ بله . عجیب است ولی واقعیت دارد آیا می دانید چه میوه هایی لاغر کننده هستند؟ این نوع میوهها علاوه بر داشتن پکتین و فیبر زیاد، چربیسوزهای طبیعی هستند که متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را زیادتر کرده و نسبت به بقیه، از قند طبیعی کمتری برخوردارند. برای بررسی و شناخت آنها با ما همراه باشید.
۱. کیوی
مزه ترش و شیرین بینظیرش و تأثیر بسزای آن در کاهش وزن، هر کسی را شیفته این میوه میکند. وجود دانههای کوچک سیاه رنگ آن، سبب تولید مقدار زیادی از «فیبرهای غیرقابل حل» میشود که این فیبرها برای گوارش بسیار سودمند و هضم غذا را آسانتر میکند. علاوه برآن، کیوی مملوء از «فیبرهای حلشدنی» نیز هست که به غذای در حال هضم اضافه شده و احساس سیری را در فرد ایجاد میکند. این میوه یکی از فوقالعادهترین میوههاست، که باید بخورید!
۲. سیب
سیب هم یکی ازمیوههای سرشار از انرژی است که تأثیر آن برای کاهش وزن را نمیتوان نادیده گرفت! به علت مزه فوقالعاده، پایین بودن مقدار کالری و فیبر بالای آن، خوردن روزانه این میوه را از قلم نیاندازید. ناگفته نماند که سیب نهتنها شامل فیبر بلکه شامل ویتامینها و مواد معدنی هم میشود. بنابراین مصرف روزانه سیب برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، گزینهای عالی است!
۳. گریپفروت
تا به حال راجب رژیم گریپفروت شنیدهاید؟ شاید با خودتان بگویید خوردن روزانه این میوه یک رژیم متعادل نیست اما درحقیقت، در کم کردن وزن بسیار مؤثر است. طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که خوردن نیمی از آن قبل از هر وعده غذایی، نیم کیلوگرم از وزن را در یک هفته کاهش میدهد! مهمترین ویژگی این میوه در کالری کم و فیبر بالاست؛ بهتر است بدانیم که نیمی از یک گریپفروت فقط ۳۷ کالری دارد.
۴. گلابی
گلابی شامل مجموعه زیادی از فیبرهاست. حجم بالای فیبر، در شما احساس سیری را به وجود میآورد و به همین علت این میوه در کاهش وزن فوقالعاده است. مقدار کافی ویتامینهای C و مس در گلابی را نمیتوان نادیده گرفت و کلسترول پایین آن، پتاسیوم بالا را برای بدن فراهم میآورد. بهعلاوه، این میوه در سالم نگه داشتن قلب بسیار مؤثر است. (عادات بد نابود کردن قلب را بشناسید)
۵. توتفرنگی
کسی هست که توتفرنگی دوست نداشته باشد؟! خوردن توتفرنگی سطح تولید هورمونهای لپتین و آدیپونکتین را بالا میبرد که این دو، هورمونهای افزایشدهنده سوخت و ساز و چربیسوز هستند. این میوه حتی دارای آنزیمهای مسکن هم میباشد که برای بهبود جراحتهای داخلی و بافتهای صدمه یافته، بسیار سودمند است. توتفرنگی بخورید تا سوخت و ساز بدن خود را سرعت داده و سالمتر بمانید.
۶. بلوبری
بلوبری از قویترین آنتیاکسیدهاست. این میوه با عوامل مختلکننده سوخت و ساز بدن مانند کلسترول، سندرم مقاومت به انسولین (یا سندرم متابولیک)، چاقی و فشار خون بالا مقابله میکند. طبق بررسیها و مطالعات انجام شده در دانشگاه زنان تگزاس، بلوبری برای مقابله با سلولهای چربی هم بسیار مفید است. باور کردنی نیست که این میوه خیلی کوچک، نتایج بسیار فوقالعادهای برای بدن دارد! برای دانستن فواید بیشتر بلوبری (زغال اخته) اینجا کلیک کنید.
۷. موز
موزها شامل پتاسیوم و فیبر بالا هستند که به کاهش وزن، کمک بسیاری میکنند. این میوه یکی از غنیترین منابع ویتامین B6 در بین میوههاست. مقدار مصرف این ویتامین در روز۳۰ % توصیه شده اما خوردن یک عدد موز بیش از این مقدار را برای بدن فراهم میکند. شاید بهتر است بدانید که این ویتامین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و ایمنی بدن را در مقابل بیماری بالا میبرد. بنابراین برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ثابت ماندن وزن، روزانه موز مصرف کنید.
مطالعات محققان دانشگاه هوکایدو ژاپن نشان می دهد که زنبورها برای مهر و موم کردن کندو ماده ای تولید می کنند که از ریزش مو جلوگیری می کند.
این ترکیب طبیعی Propolis نام دارد که ماده ای صمغی و قهوه ای رنگ، شبیه به موم است. این ماده باعث تحریک پیاز مو شده و از ریزش آن جلوگیری می کند.
Propolis ماده ای صمغی شکل است که از جوانه درختان (معمولا صنوبر)، شیره درختان و دیگر منایع گیاهی جمع آوری می شود. زنبور عسل معمولا از این ماده به عنوان درزگیر فضاهای باز ناخواسته کوچک در کندو استفاده می کند. این ماده برای شکاف های کوچک استفاده می شود (حدود 6 میلیمتر)؛ درحالیکه فضاهای بزرگتر معمولا با موم (beeswax) پر می شود. رنگ این ماده بسته به منبع گیاهی آن متفاوت است که قهوهای تیره رایج تر است.
زنبور عسل از این ماده به عنوان محافظت کننده فیزیکی کندو استفاده می کند؛ یعنی زمانی که درب کندو با این ماده بسته می شود، هیچ حشره یا مزاحمی نمی تواند وارد کندو شود؛ به علاوه این ماده خاصیتی دارد که از رشد قارچ و باکتری در کندو جلوگیری می کند.
محققان این ماده را به طور موضعی روی بدن موش هایی که قبلا موهایشان تراشیده شده بود، قرار دادند. رشد مو در صورت وجود این ماده بسیار سریعتر بود. تحقیقات نشان می دهد که در صورت حضور این ماده، سلول های بیشتری در رشد مو درگیر می شوند.
این ماده دارای خواص ضد التهابی است و به درمان طاسی کمک می کند.
افراد از دوران باستان از این ماده برای درمان انواع تومور، التهاب و زخم استفاده می کردند. این ماده دارای یک ترکیب فعال به نام فلاونوئید است که کاربردهای پزشکی متفاوتی دارد. یکی از مهمترین کاربردهای آن، درمان عفونت در زخم باز است.
امروزه از ترکیبات موجود در این ماده در محصولات مختلف از جمله کِرِم، پماد، پودر، قرص و کپسول استفاده می شود.
این ماده از رشد تمام میکروارگانیسم های مضر جلوگیری می کند و به عنوان دهانشویه در عفونت های دهانی قابل استفاده است.
یکی دیگر از مهمترین کاربردهای این ماده، رفع عفونت در اندام تناسلی است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Agricultural and Food Chemistry منتشر شده است.
یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است.
این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد.
این مکمل که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد.
ماهي يكي از مواد غذايي است كه خواص بسيار آن براي سلامتي بر كسي پوشيده نيست. اما شايد شما هم جز آن دسته افرادي هستيد كه تمايلي به خوردن اين غذا نداريد. پس بهتر است چند تاثير بي نظير ماهي را بشناسيد تا براي خوردن قانع شويد.
قلبي مقاوم و سالم
به همه افراد توصيه مي شود تا حداقل 2 بار در هفته ماهي و ديگر خوراكي هاي دريايي ميل كنند. مقدار بالاي امگا 3 موجود در آن موجب تقويت قلب و كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي مي شود.
اسيدهاي چرب امگا 3 براي بدن ضروري هستند زيرا در بدن ساخته نمي شوند اما براي عملكرد مطلوب اندام هاي بدن لازم خواهند بود. اين چربي ها همچنين خطر ابتلا به پرفشاري خون، افزايش كلسترول، تري گليسريد و... را نيز كاهش مي دهند.
كاهش قند خون
ماهي بايد يكي از غذاهاي اصلي افراد ديابتي باشد زيرا علاوه بر تامين نيازهاي غذايي مي تواند به كنترل مقدار قند موجود در خوراكي ها كمك كند. البته توصيه مي شود اين افراد از ماهي هاي سرشار از جيوه مانند انواع وحشي پرهيز كنند زيرا عامل پيشرفت ديابت نوع 2 محسوب مي شود.
مطالعات اخير نشان مي دهد كه امگا 3 با منشا دريايي تاثير قابل توجهي براي مقابله با ديابت و عدم تحمل گلوكز است زيرا باعث مي شود سلول ها نسبت به انسولين حساس تر شوند كه همين حالت باعث كاهش قند خون مي شود. به افراد در معرض خطر ابتلا به ديابت نيز توصيه مي شود 3 بار در هفته ماهي ميل كنند.
تضمين استحكام استخوان ها
با افزايش سن، حجم استخوان ها كاهش مي يابد و بيماري هايي مانند پوكي استخوان بروز مي كنند. براي مقابله با اين مشكلات بدن نياز به دو ماده معدني مكمل و اساسي يعني كلسيم و فسفر دارد كه بخش مهمي از استخوان ها را شامل مي شوند.
ماهي به خصوص ماهي روغن، كپور و آزاد منبع غني از فسفر است و به استحكام استخوان ها كمك مي كند.
تقويت ضريب هوشي
يكي از نتايج تعجب آور تحقيقات اين است كه مصرف منظم ماهي در نوجوانان موجب افزايش ضريب هوشي مي شود. تا مدت ها پيش تصور مي شد كه اين تاثير به خاطر وجود فسفر ماهي است. گرچه اجزاي مغز به طور اساسي از فسفر تشكيل شده اند اما عملكرد اين نمك معدني روي قشر خاكستري همچنان مورد بررسي است. اما بدن معمولا دچار كمبود اسيدهاي چرب امگا 3 است كه عملكردها و فوايد بسيار دارند. اين چربي ها همچنين نقش اساسي در پيشگيري از تحليل هاي شناختي دارند. جالب است بدانيد فسفر در بدن به شكل فسفات پتاسيم، سديم يا كلسيم وجود دارد و بخش قابل توجهي از تجمع آن در استخوان هاي بدن است.
تاخير در بروز چين و چروك ها
پير شدن پوست كه چين و چروك ها علائم آن هستند در نتيجه عدم تعادل بين توليد راديكال هاي آزاد و دريافت آنتي اكسيدان ها بروز مي كند. راديكال هاي آزاد به مقدار خيلي زياد پير شدن سلول ها را تسريع مي كنند و مقدار بسيار كم آنتي اكسيدان ها نمي توانند با عملكرد آنها مقابله كنند.
مصرف ماهي علاوه بر تامين امگا 3 براي كاهش آسيب راديكال هاي آزاد، انواع ويتامين ها و مواد معدني با خاصيت آنتي اكسيداني مانند ويتامين A، E، سلنيوم و روي را نيز به بدن مي رساند.
تسريع شيردهي
ماهي حاوي تركيباتي است كه براي رشد مطلوب كودك عالي است. مصرف ماهي براي بهبود شيردهي به مادران جوان توصيه مي شود. همچنين در دوران بارداري نيز مفيد است زيرا خطر تولد زود هنگام جنين را كاهش مي دهد. البته بايد توجه داشت كه ماهي هاي وحشي مانند آزاد و تن حاوي جيوه هستند كه براي كودك مضر است. به علاوه بايد از مصرف غذاهايي كه با ماهي خام تهيه مي شود نيز اجتناب كرد.
حفظ سلامتي
ماهي مي تواند با دردهاي معمول روزمره مقابله كند كه از جمله عبارتند از:
ماهي خواص ضد التهابي دارد.
مطالعات اخير نشان مي دهد كه روغن ماهي قدرت بهبود بيماري ها را دارد. در واقع مصرف منظم اين روغن لنفوسيت هاي B را تقويت مي كند مسئول مقابله با تهاجمات ويروس ها و باكتري هاست.
موجب احساس سرزندگي و تحرك به خاطر ويتامين هاي B، D و فسفر مي شود.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه غذاهایی هستند که کبد را شستشو می دهند و سلامت آن را تضمین می کنند.
کبد یکی از اندام های بزرگ سمت راست شکم است که حدود 1.36 کیلوگرم وزن دارد. مهمترین وظیفه کبد، فیلتر کردن خونی است که از دستگاه گوارش وارد کبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در کبد جدا می شوند. کبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه کرده و آن را تبدیل به انرژی می کند. ذخیره قند بدن نیز به عهده کبد است.
حقایقی در مورد کبد:
- کبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است.
- بیش از 500 عملکرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده کبد است.
- کبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا می کند.
- کبد تنها عضوی است که می تواند خود را بازسازی (ترمیم) کند؛ به همین دلیل است که افراد می توانند بخشی از کبد خود را اهدا کنند.
- کبد حدود 10 درصد از جریان خون را مصرف می کند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می کند.
متاسفانه بیماری های کبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن مطلع می شود که کار از کار گذاشته است. سرطان کبد، نارسایی کبد, سیروز، هپاتیت و هموکروماتوز شایع ترین مشکلات کبد هستند.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه می دارند.
در ادامه نتایج این تحقیقات آمده است که استفاده از غذاهای آماده و حاضری، الکل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ کرده و عدم تحرک، مهمترین دلایل آسیب به کبد هستند.