• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

افزایش وزن یکی از معضلات زندگی مدرن و ماشینی است اما روش های مختلفی از جمله تغییر شیوه زندگی، مصرف یک صبحانه سالم، پرهیز از سرخ کردن غذاها و روی آوردن به کباب کردن از جمله روش هایی است که موجب کاهش سریع وزن می شود.


 یک روش موثر برای کاهش وزن تغییر شیوه زندگی است. فعالیت هایی که انسان در طول روز انجام می دهد با سلامت ارتباط دارد.

*** تقلب نکردن در رژیم غذایی

تقلب در رژیم غذایی یک خلاف جدی است. عواقب سرپیچی از رژیم غذایی سالم بعدا با افزایش وزن خود را نشان می دهد. این بدان معناست که افراد نباید در مورد اطلاعات یک غذای ناسالم چشم پوشی کرده و یا از آن بگذرند.

***مصرف یک صبحانه سالم

صبحانه آغاز غذا خوردن روزانه است. اگر صبحانه سالمی مصرف کنید احتمال پرهیز از مصرف چند کالری در طول روز بیشتر می شود. دانه های غلات، حبوبات، بلغور جو دوسر یا تخم مرغ موثرترین وعده های غذایی هستند.

*** پرهیز از غذا خوردن همراه با استرس

زمانی که تحت استرس قرار دارید به هیچ وجه غذا نخورید و سعی کنید که استرس و تنش خود را با غذا خوردن حل نکنید.

***پرهیز از سرخ کردن و روی آوردن به کباب کردن

سعی کنید که از سرخ کردن غذاها به کباب کردن آنها روی بیاورید زیرا خوراکی های کباب شده حاوی مقادیر کمی کالری هستند و کباب کردن غذاها یک روش مطمئن برای از بین بردن کالری هاست.

***برای کاهش چربی های بدن، چربی مصرف کنید

چربی امگا 3 عامل سوزاندن چربی های بدن است .خوراکی هایی مصرف کنید که حاوی چربی های امگا سه هستند. این خوراکی ها شامل ماهی، روغن زیتون و گردو هستند.

***پرهیز از نگاه داشتن غذاهای وسوسه انگیز در خانه

از نگهداری خوراکی های وسوسه انگیز در یخچال خودداری کنید زیرا وجود آنها در خانه جلوگیری از مصرف آنها را برای انسان دشوار می سازد.

***کاهش مصرف کالری

مصرف خوراکی هایی که بدن شما آنها را به چربی ها تبدیل نمی کند، کاهش دهید. این خوراکی ها شامل کیک، مافین ها، کاپ کیک ها ، آب میوه ها و شرینی هستند.

***هنگام کشیدن خوراکی ها در بشقاب خود توازن ایجاد کنید

هنگام کشیدن غذا در بشقاب، نیمی از آن را با سبزیجات غیر نشاسته ای پر کنید. و یک چهارم آن را با پروتیین و یک چهارم دیگر را با غلات کامل پر کنید.

*** یک ظرف میوه در خانه بگذارید

بر روی میز خود یک ظرف میوه داشته باشد. میوه ها مملو از ویتامین ها هستند که برای سلامت حیاتی است.

*** بیشتر ورزش کنید

مشکل ترین و موثرترین روش برای کاهش وزن ورزش کردن است. ورزش زمانی که به درستی انجام شود بسیار راحت است. ورزش در کوتاه مدت مانع از خستگی ذهنی نیز می شود.

 ریزش مو علل مختلفی دارد، کمبود مواد غذائی و نخوردن غذای کافی یکی از عوامل مهم ریزش مو است. بعضی از افراد به خاطر رژیم‌های غلط غذائی که برای لاغری می‌گیرند، دچار ریزش مو می‌شوند. آیا می‌دانید تغذیه سالم یعنی موهای زیبا؟ بله شما می‌توانید با رعایت رژیم غذایی درست و سالم نه تنها از ریزش مو جلوگیری کنید بلکه باعث پرپشتی و زیبایی موهای خود شوید.

معمولاً کسانی که دچار بیماری می‌شوند، پس از بهبود، ریزش مو می‌گیرند که این هم به علت کمبود مواد غذایی است. برای درمان ریزش مو باید هم مواد غذائی مفید و مناسب مصرف نمود و هم به مو‌ها و ریشه‌های آن غذا داد.
درمان های گیاهی برای ریزش مو

برای غذا دادن به مو‌ها می‌توان از آب میوه‌های گوناگون مانند آب خیار، آب هلو، آب انگور و غیره استفاده نمود. کسانی که موهای خشکی دارند و دچار ریزش مو می‌شوند، می‌توانند از مخلوط کتیرا و زردهٔ تخم مرغ استفاده کنند. کسانی که موهای چرب دارند به هیچ وجه نباید از زردهٔ تخم مرغ برای تقویت موهای خود استفاده کنند. این دسته از افراد می‌توانند از مورد سبز و آب نخود استفاده نمایند. تقویت مو با روغن های گیاهی را فراموش نکنید.

یکی دیگر از داروهای طبیعی برای تقویت موی سر، استفاده از ماده لزج اطراف تخمه‌های خربزه، طالبی و گرمک است. برای این کار، تخمه‌ها را در دستان خود مالش دهید تا دستان‌تان چرب شود، سپس چربی به دست آمده را به سر خود بمالید و بگذارید یک ساعت بماند و خشک شود. سپس سر خود را با آب ولرم بشویید.

یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای موهای سر، آب انگور است. به کسانی که از بستر بیماری برخاسته و دچار ریزش موی شدید هستند، توصیه می‌شود در شبانه روز، سه لیوان آب انگور میل کنند.

کلسترول، باعث کمبود ویتامین «ب» سر می‌شود که این کمبود، ریزش مو را به همراه خواهد داشت. چربی خون در اطراف پیاز مو جمع شده و مانع تنفس و تغذیه آن می‌گردد. بنابراین خوردن و مالیدن این ویتامین و مواد حاوی آن از جمله سبوس گندم و جو، پوست چلتوک برنج، نان‌های پخته شده با آرد سیاه و همچنین ماء‌الشعیر، به جلوگیری از ریزش مو بسیار کمک می‌کند.

عشایر ایران یک روش بسیار جالب برای تقویت موی سر دارند که به این صورت است: یک خیار درشت و آبدار را که کامل رسیده و پوست آن زرد شده است را بردارید و آن را به طور عمودی به دو قسمت برش بزنید. سپس مقداری جوی پوست‌نکنده را در وسط خیار فرو برید، به طوری که جو‌ها از آب خیار استفاده کرده و روئیده و جوانه بزنند. سپس خیار را با جو و جوانهٔ آن خشک کرده و بکوبید. مقداری از آن را خورده و با بقیهٔ آن، سر خود را بشوئید. این جو‌ها سرشار از ویتامین ب و دیگر املاح بوده و برای تقویت موهای سر بسیار مفید است.

علت دیگر ریزش موی سر، کندی جریان خون در پوست کف سر است. برای جلوگیری از این نوع ریزش مو، باید از موادی استفاده نمود که تحریک کننده بوده و موجب افزایش گردش خون می‌گردد. برای استفاده از این گیاهان، باید از متخصص و پزشک کمک گرفت و تست انجام گیرد تا حساسیت داشتن و یا نداشتن به آن گیاه یا دارو مشخص گردد. در صورت عدم حساسیت، شستشوی سر با جوشاندهٔ برگ انجیر و استفاده از شیرهٔ آن بسیار مفید می‌باشد. این جوشانده به این روش تهیه می‌گردد که، یکی دو برگ انجیر را جوشانده و در شیشه‌ای می‌ریزیم. سپس کمی از آن را برداشته و فقط موی سر را با آن خیس می‌کنیم. دقت کنید که از این جوشانده روی پوست صورت و بدن شما نریزد. برس کشیدن و مالش پوست سر نیز مفید است، به شرط آنکه پوست سر ملتهب نبوده، غدد زیر پوست کمبود مواد معدنی نداشته و خراب نشده باشند.

شستشو و تمیز نگه داشتن موی سر نیز در بهبود جریان خون سر و تنفس مو، بسیار سودمند است.

 

یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است. این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد  که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد. این مکمل  که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد.

 معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر آموزه ها و تدابیر حفظ سلامتی با نگاه طب سنتی را در آموزه های بهورزی و سیستم شبکه های بهداشت و درمان بکار ببندیم در ارتقای سلامت بسیار کمک کننده خواهد بود.   محمود خدادوست در خصوص اجرای پایلوت طرح ادغام خدمات طب سنتی در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور در شهرستان فسا افزود: وظیفه و پیام اصلی طب سنتی ایرانی یا طب ایرانی، حفظ تندرستی مردم است.  وی با بیان اینکه آموزه ها و تدابیر طب سنتی هیچگونه تناقضی با طب رایج امروزی ما ندارد، گفت: اگر دانش و تدابیر طب سنتی را به همراه آموزش طب رایج به بهورزان و کارشناسان و کاردانان شبکه های بهداشت و درمان ارائه دهیم قاعدتاً چون در باور و فرهنگ مردم ریشه دارد و دارای ظرفیت پذیرش و مقبولیت بالایی است، می تواند به ارتقای سلامت جامعه کمک کند.  معاون طب سنتی وزیر بهداشت افزود: با آمادگی هیات رئیسه و مدیران دانشگاه علوم پزشکی فسا، پایلوت این طرح را در شهرستان فسا اجرا و سعی می کنیم که تدابیر و آموزه های طب سنتی را که قابلیت ارائه در سطوح مختلف از جمله بهورزی، کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی و پزشکان خانواده را دارد با ارائه بسته های آموزشی و آموزش های آبشاری به اجرا برسانیم.



امگا ۳ یکی از اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان برخی چربی‌ها وجود دارد و ویژگی‌های خاصی دارد. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری نامیده‌اند که اولاً برای ادامه حیات بدن کاملاً ضروری است و ثانیاً چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیست، حتماً باید از طریق رژیم غذایی با مکمل‌ها تأمین شود.

در واقع بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به مواد تغذیه‌ای ازجمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد.

اسیدهای چرب از اجزای تشکیل‌دهنده چربی‌هاست که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست و باید از طریق ماده غذایی تأمین شود.

 
این اسید چرب در چه زمانی شناسایی شد؟

اولین تحقیق به سال ۱۹۵۰ و بررسی‌ای که روی اسکیموها انجام شد، برمی‌گردد. مطالعه روی خون اسکیموها نشان داد با وجود آن که اسکیموها غذای اصلی خود را از گوشت حیوانات پرچرب شکاری تهیه می‌کردند، ولی اسیدهای چرب موجود در خون آن‌ها مانع از تجمع پلاکت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگ‌ها می‌شود. در آن سال‌ها امگا ۳ را مترادف با روغن ماهی می‌دانستند اما اسیدهای چرب امگا ۳ طی ۴۰-۳۰ سال اخیر به خوبی شناخته شده‌اند و در ۲ دهه اخیر در مورد نقش آن‌ها در سلامت مطالعه‌های بیشتری انجام شده است.

 
می‌گویند امگا ۳ خواص بی‌شماری دارد. این خواص چیستند؟

چربی‌ها در ساختمان سلولی بدن و به خصوص سلول‌های مغزی شرکت دارند. اسیدهای چرب امگا ۳ از این نظر نقش‌های به خصوصی را ایفا می‌کنند؛ تحقیقات نشان داده‌اند امگا ۳ تأثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنش‌های عصبی و افسردگی دارد. به طوری که اگر روزانه ۲ گرم امگا ۳ خالص به بیماران مبتلا به میگرن داده شود، در برخی موارد میگرنشان کنترل می‌شود.

 
در سایر بیماری‌ها چطور؟

مطالعه‌های اخیر نشان داده‌اند، امگا ۳ نه تنها در پیشگیری از برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی بلکه در کاهش عوارض شیمی‌درمانی نیز موثر است. مصرف امگا ۳ در بیماران مبتلا به سرطان پستان به خصوص بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند و دچار اختلال‌های عصبی هستند و اعصاب دست و پای آن‌ها دچار گزگز و درد شدید می‌شود، مفید است.

بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا ۳ در ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد، قزل‌آلا، تن، اسقومری

و شاه‌ماهی تعریف می‌شود

در این بیماران مصرف این اسید چرب تحمل شیمی‌درمانی را بالا می‌برد. همچنین امگا ۳ می‌تواند عوارض عصبی ناشی از دیابت را کاهش دهد. تحقیقات در زمینه تأثیر امگا ۳ بر ام‌اس نیز در دست انجام است و نتایج موثری نیز به دست آمده. طبق بررسی‌ها، مکمل این اسید چرب، پیشرفت ام‌اس را کند می‌کند.

 
کدام مواد غذایی امگا ۳ دارند؟

بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا ۳ در ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد، قزل‌آلا، تن، اسقومری و شاه‌ماهی تعریف می‌شود.

در گیاهان نیز روغن‌های سویا، آفتابگردان، دانه کتان و گردو، فندق و کنجد حاوی امگا ۳ است. علاوه بر این، مواد غذایی غنی‌شده با امگا ۳ مانند برخی از نان‌ها، آب‌میوه‌ها، روغن‌ها و تخم‌مرغ مورد توصیه متخصصان تغذیه است.

 
زیتون چطور؟

زیتون و روغن آن برخلاف باور عموم امگا ۳ قابل‌ملاحظه‌ای ندارد.

 
در چه شرایطی لازم است افراد از مکمل امگا ۳ استفاده کنند؟

اگر فردی در هفته ۳ تا ۴ وعده ماهی مصرف نکند، از یک سالگی به بعد برای کمک به رشد مغزی و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها مصرف مکمل امگا ۳ یا شربت روغن ماهی برایش لازم است. همان‌طور که می‌دانید، اسید چرب امگا ۶ در تمام روغن‌های مایع یافت می‌شود بنابراین اگر در هفته ۳ تا ۴ بار ماهی نخوریم، تعادل امگا ۳ و امگا ۶ به هم می‌ریزد.


هلدینگ یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است، به گفته پزشکان حاضر در این مجموعه فرمولاسیون و تکنیک ترکیبی این محصول طوری طراحی گردیده است که مواد مغذی و ویتامین های موجود در فرمول دارو بطور ( آهسته رهش ) از قرص جدا شده و مواد مغذی و ویتامین ها را در بدن آزاد می نماید که در جهت سلامتی پوست سر، مو و ناخن ها با حداکثر غلظت فرمولی عمل می نماید.

این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد.
طبق خبر منتشر شده شده توسط سلامت ایران همچنین میوه‌ها و سبزی‌هابه‌ دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی، نقش مهمی را در رشد و حفظ مو‌ها دارند مصرف غذاهایی مانند نان سبوس دارو برنج که منابع سرشار ویتامین‌های گروه B و مرکبات و میوه‌هایی مثل کیوی که حاوی ویتامین C هستند، نیز در رشد و نمو مو‌ها تأثیر به سزایی دارند. عنصر روی که به وفور در گوشت قرمز و منابع پروتئینی یافت می‌ شود، از جمله عناصری است که استحکام مو‌ها را سبب شده و از ریزش آن‌ها جلوگیری می‌‌کند. استفاده از میوه‌ها به ‌طور موضعی، تأثیری بر رشد و نمو مو‌ها ندارند، زیرا مدت زمان تماس با این مواد کوتاه است. همچنین تأثیر شامپوهای حاوی مواد پروتئینی نیز روی استحکام و رشد مو‌ها به اثبات نرسیده است.
این مکمل که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد و به مبارزه با عواملی مانند موارد ذکر شده در زیر که باعث کم خونی و نهایتا ریزش مو می شود می پردازد:
مبارزه با کمبود ویتامین C که باعث کاهش جذب آهن از طریق سیستم گوارش شده و می تواند سبب بروز کم خونی فقر آهن شود
مبارزه با کمبود ویتامین E که می تواند ثبات غشای سلولی گلبول های قرمز خون را کاهش و باعث کوتاه شدن عمر آن ها گردد که سبب بروز کم خونی می شود.
مبارزه با کمبود و ازدیاد مس در بدن که می تواند در ورود آهن به هموگلوبین ایجاد اختلال و سبب بروز کم خونی شود.
مبارزه با کمبود روی که می تواند باعث ازدیاد مس در بدن و مشکلات زیادی می گردد.
مبارزه با کمبود ویتامین های گروه B مثل فولیک اسید، B۶ و به ندرت B۲ و B۵ که نیز می تواند باعث کاهش تولید گلبول های قرمز گردند.


 

متخصصان عقيده دارند که کودکان بايد ويتامينهاي مورد نيازشان را بوسيله تغذيه‌اي که دارند بدست بياورند، که از آن جمله مي‌توان به موارد زير اشاره نمود:


* شير و لبنيات مانند پنير و ماست


* ميوه و سبزيجات سبز ( بروکلي، اسفناج و ...)


* مواد پروتئيني مانند مرغ، ماهي، گوشت و تخم مرغ


* حبوبات مانند جو و ....

 

 


کدام کودک به مکملهاي ويتاميني نياز دارد.


معمولاً والديني که سر کار هستند، وقت کافي براي آماده کردن غذاهاي خانگي ندارند و بيشتر غذاهاي بيرون و کم ارزش را مصرف مي‌نمايند.


بهمين دليل است که ممکن است پزشکان مولتي ويتامين و يا مکملهايي را به کودکاني که:


* کودکاني که بصورت معمول غذاهاي سالم و تازه مصرف نمي‌کنند.


* کودکان ايرادگير که به اندازه کافي غذا نمي‌خورند.


* کودکاني که بيماريهاي مزمن از قبيل آسم و يا بيماريهاي گوارشي دارند، مخصوصاً اگر در حال درمان باشند.(حتماً قبل از اينکه به کودکانتان مکملهاي تغذيه‌اي بدهيد، با پزشک او مشورت نماييد.)


* خصوصاً کودکان فعالي که به ورزشهاي فيزيکي سخت مشغول هستند.


* کودکاني که به ميزان زياد Fast food مصرف مي‌کنند.


* کودکاني که گياهخوار هستند.( ممکن است به آهن نياز داشته باشند.) رژيمهاي بدون لبنيات( نياز به مکمل کلسيم دارند) و يا رژيمهاي غذايي ديگر.


* کودکاني که از نوشيدنيهاي کربوناتي استفاده مي‌کنند که باعث کاهش ويتامين مي‌شوند و مواد معدني را از بدن پاک مي‌کنند.

 

 


6 ويتامين و مواد معدني که براي کودکان مفيد هستند.


ويتامين A، باعث رشد و ساختن بافتها، استخوان، پوست سالم، چشم و سيستم ايمني مي‌گردد. بهترين منابع ويتامين A عبارتند از شير، پنير، تخم مرغ و سبزيجات زرد و نارنجي مانند هويج،‌ کدو و سيب زميني شيرين.


ويتامينهاي خانواده B که ويتامين B1، B2، B3، B6 و B12 هستند به سوخت و ساز، توليد انرژي و سلامت سيستم عصبي و چرخشي کمک مي‌کنند. منابع خوب عبارتند از گوشت، مرغ، ‌ماهي، تخم مرغ، شير، آجيل، پنير، لوبيا و سويا مي‌باشد.


ويتامين C، سلامت ماهيچه‌ها، بافتهاي متصل و پوست را تقويت مي‌کند. منابع خوب از ويتامين C عبارتند از مرکبات، توت فرنگي،‌ کيوي، گوجه فرنگي و سبزيجات سبز مانند بروکلي.

آيا کودکان سالم به ويتامين نياز دارند؟

ويتامين D، به رشد استخوانها و دندانها و همچنين جذب کلسيم کمک مي‌کند. منابع ويتامين D شير،‌پنير و ماست مي‌باشد. زرده تخم مرغ و روغن ماهي نيز منابعي از ويتامينD هستند.

 

کلسيم به رشد کودکان و ساخت استخوانهاي قوي کمک مي‌کند. منابع آن شير، پنير، ماست،‌سويا و آب پرتقالهاي غني شده مي‌باشد.


آهن ماهيچه را مي‌سازد و براي سلولهاي خوني بسيار ضروري هستند. کمبود آهن در دوران بزرگسالي خصوصاً براي دختران که در زمان عادت ماهانه مقداري از خون خود را از دست مي‌دهند بسيار زياد است. منابع خوب براي آهن، گوشت قرمز، ‌بوقلمون، اسفناج، حبوبات و آلو بخارا مي‌باشد.

 

 

بهترين ويتامينها


داشتن تغذيه‌اي سالم همراه با مصرف همه مواد غذايي بصورت تازه و سالم شروع مي‌شود. اين بهتر از آن است که به کودکان Fast food و يا غذاهاي کم ارزش بدهيم و بخواهيم ويتامينهاي مورد نيازشان را بوسيله مکملها جبران نماييم. شما مي‌توانيد همه ويتامينها و مواد معدني را در غذاهايي که کربوهيدرات و پروتئين بالا دارند،‌پيدا کنيد.(به جز چربيها)
بهترين غذاها با ويتامين بالا در ميوه و سبزيجات تازه يافت مي‌شوند.


براي اينکه به کودکانمان ويتامين بيشتري برسد،‌ تنوع غذا مهم است و نه ميزان آن. اگر فرزند شما غذاي خاصي را به عنوان مثال سبزي، دوست نداشته باشد بهتر است چندين روز از سرو آن خودداري کنيد و بعد دوباره آن را بصورت ديگري به او بدهيد.


5 نکته براي مصرف ويتامينها در کودکان سالم


اگر به فرزندان خود ويتامين مي‌دهيد به نکات زير توجه نماييد:


* ويتامينها را دور از دسترس کودکان قرار دهيد. بنابراين آنها را مثل شکلات نمي‌خورند.


* سعي کنيد که براي تمام کردن غذا با بچه‌هايتان بگو مگو نداشته باشيد و از دسر جهت رشوه دادن به آنها براي تمام کردن غذا استفاده نکنيد. ويتامينهاي محلول در چربي، ‌تنها مي‌توانند با غذا جذب شوند.


* اگر فرزند شما از داروي خاصي استفاده مي‌کند،‌ ابتدا از پزشک او درباره تداخل داروها با ويتامينها و مواد معدني بپرسيد.


* اگر فرزند شما نمي‌تواند از مکملهاي مايع و يا قرص استفاده کند از ويتامينهاي جويدني استفاده کنيد.


* بعد از سن 4 سالگي،‌با صلاحديد پزشک مي‌توانيد از ويتامينها و مواد معدني استفاده کنيد.

مطالعات محققان دانشگاه کپنهاگ نشان می دهد که احتمال بروز بیماری های قلبی و مرگ زودرس در افرادی که در رژیم غذایی خود از ویتامین C بیشتری استفاده می کنند، کمتر است.


 این مطالعه با بررسی رژیم غذایی و اطلاعات ژنتیکی حدود 100 هزار شهروند دانمارکی صورت گرفته است و نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی ویتامین C نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی دارد.

در ادامه این گزارش آمده است که رژیم غذایی حاوی سبزی و میوه هایی که ویتامین C دارند، از مرگ زودرس نیز جلوگیری می کند. میزان کاهش بیماری های قلبی و مرگ زودرس در افرادی که ویتامین C بالایی مصرف می کنند، به نسبت افراد عادی، به ترتیب 15 و 20 درصد کمتر است.

تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C، سبب توسعه بافت همبند در بدن می شود. این بافت از ارگان های داخلی بدن محافظت می کند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان موجود در ویتامین C، سلول ها و مولکول های زیستی را در مقابل استرس محافظت می کند. استرس یکی از مهمترین دلایل بروز بیماری های قلبی است.

مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه و طالبی، شلغم، فلفل دلمه ای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند.

نتایج این تحقیقات در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

محققان دانشگاه میزوری آمریکا در یک مطالعه متوجه شدند که سیر می تواند به روش های بسیاری موجب سالم نگاه داشتن انسان ها شود. به گفته این محققان ماده موجود در سیر مانع از بروز بیماری های عصب شناختی مرتبط با سن از جمله آلزایمر و پارکینسون می شود.  در این مطالعه محققان محور توجه خود را بر روی یک کربوهیدرات مشتق از سیر موسوم به FruArg متمرکز کرده و نقش آن را در واکنش های محافظتی مورد بررسی قرار دادند.  محققان توانایی این ماده غذایی را بر مهار و حتی برعکس کردن آسیب سلول مغزی ناشی از استرس های محیطی بررسی نمودند. استرس های محیطی می تواند شامل روند پیری، سیگار کشیدن، آلودگی هوا، آسیب مغزی و یا مصرف بیش از حد الکل باشد.  نتایج این مطالعه نشان داد که سیر نه تنها روند پیری را کند می کند بلکه می تواند از ابتلا به بیماری های عصبی مرتبط با افزایش سن مانند آلزایمر و پارکینسون پیشگیری کند. محققان دانشگاه میزوری متوجه شدند که وجود این کربوهیدرات در سیر عامل این فواید است.  «زوزانگ گو»، استادیار پاتولوژی و آناتومی دانشکده پزشکی میزوری و سرپرست تیم مطالعه، در این باره می گوید: «سیر یکی از مکمل های غذایی پرمصرف است.»  بیشتر مردم سیر را به دلیل برخورداری از مولفه های محتوی سولفور که منبع خوبی از آنتی اکسیدان است، یک ماده غذایی مفید می دانند. محققان قصد دارند در آینده اثرات FruArg را بر سایر سلول های بدن که با ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان مرتبط هستند، مطالعه کنند.


آهن

◄ چرا بارداري باعث افزايش احتمال ابتلا به كم خوني مي شود؟
در دوران بـارداري نيـاز بدن به آهن به نحو شـگرفي افزايش مي يابد. آهن در بدن بخشی از هموگلوبین را تشکیل داده و هموگلوبین عمل اکسیژن رسانی به بافت ها و اندام ها را انجام می دهد.  در دوران بارداري حجم خون بدن مادر رفته رفته تا 50% حد طبيعي افزايش مي يابد. براي اينكه هموگلوبين كافي براي اين ميزان حجم خون ساخته شود آهن اضافي لازم است. بدن مقداري آهن اضافي نيز براي جنين و جفت نياز دارد.
متاسفانه اكثر خانم ها، دوران بارداري را بدون ذخائر كافي آهن آغاز مي كنند و بنابرين نياز روز افزون به اين عنصر بخصوص در سه ماهه دوم و سوم تامين نخواهد شد.
احتمال ايجاد كم خوني در شرايطي نظير تهوع و استفراغ صبحگاهي، پشت سر گذاشتن دو يا سه بارداري بدون فاصله، بارداري چند قلو، مصرف غذاهاي فاقد آهن كافي و خونريزي زياد در  زمان قاعدگي هاي قبل از بارداري، افزايش مي يابد.


◄ كم خوني چه خطراتي بري سلامت من و كودك من دارد؟
كودك به خوبي مي تـواند نياز آهن خود را برطرف سـازد؛ او سهم خود را قبل از شما برداشت مي كند. اگر شما در سه ماهه اول و دوم بارداري به كم خوني مبتلا باشيد احتمال آنكه دچار زايمان زودرس شويد يا نوزادتان با وزن كم به دنيا آيد بيشتر خواهد شد. بنابراين اين امر را جدي بگيريد. اگر فقر آهن بسيار شديد باشد ذخائر آهن نوزاد در هنگام تولد پائين خواهد بود و او را در دوران كودكي در معرض خطر كم خوني قرار خواهد داد.
كم خوني فقر آهن به سلامت شما نيز لطمه مي زند. انرژي شما كاهش خواهد يافت و بدنتان نخواهد توانست بخوبي با عفونت مبارزه كند.

◄ نحوه صحیح مصرف آهن چگونه است؟
بیشترین جذب آهن زمانی است که معده خالی باشد و به همراه آب یا آبمیوه (کودکان: نصف لیوان) مصرف شود، اگرچه ممکن است به دلیل کاهش عارضه گوارشی به همراه غذا نیز تجویز گردد. مصرف ويتامين C همزمان با مصرف قرص آهن يا مواد غذايي حاوي عنصر آهن كمك به افزايش جذب آهن مي كند.

◄ چه عواملي با جذب آهن تداخل دارند؟
برخی غذاها جذب فرآورده های حاوی آهن را کم می کنند، بنابراین باید حداقل 1 ساعت قبل و یا 2 ساعت بعد از مصرف آن‌ها آهن مصرف شود:

* شیر
* پنیر، ماست و دوغ
* تخم مرغ
* اسفناج
* چای یا قهوه
* نان حاوی گندم
داروهایی مانند کلسیم، داروهایی که اسید معده را کم می کنند و برخی آنتی بیوتیک ها جذب آهن را کم می کنند، این داروها با حداقل 1 یا 2 ساعت فاصله از فرآورده حاوی آهن مصرف شوند.
◄ كودك پيش دبستاني من به چه ميزان آهن نياز دارد و چرا اين مقدار اهميت دارد؟
طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، 39% کودکان زیر 5 سال و 48% کودکان بین 5 تا 14 سال در کشورهای در حال توسعه دچار کم خونی هستند. کم خونی برای کودکان بسیار پرعارضه است و اگر درمان نشود، رشد ذهنی و جسمی کودک را دچار اختلال می کند.

مقدار توصیه شده آهن (به عنوان مکمل) طبق جدول زیر می باشد:

سن                                 میزان توصیه شده روزانه
نوزادان بدو تولد تا 3 سال         10-6 میلی گرم المنتال*
کودکان 4 تا 6 سال                 10 میلی گرم المنتال
کودکان 7 تا 10 سال               10 میلی گرم المنتال

*آهن المنتال، مقدار آهن قابل جذب مي باشد.

◄آيا تفاوتي بين منابع حيواني تامين آهن و منابع گياهي آن وجود دارد؟
بله. آهنِ هِم (heme) – يعني همان نوعي كه از طريق منابع حيواني نظير گوشت قرمز، ماهي، صدفهاي دريايي، و ماكيان به دست مي‌آوريد، به راحتي جذب بدن مي‌گردد. اما بدن براي جذب آهن غير هم (non-heme) – همان نوعي كه در منابع غيرهم نظير سبزيجات با برگهاي سبز تيره، كاهو، نان و غلات غني شده، و ميوه‌هاي خشك يافت مي‌شود – به كمك احتياج دارد. (زرده تخم مرغ هم حاوي آهن است، كه بيشتر غير هم است).
مي‌توانيد مقدار جذبِ آهن غيرهم در بدن را با استفاده از غذاهاي سرشار از ويتامين ث مثل آب پرتقال، پرتقال، توت فرنگي، فلفل قرمز، پاپايه، بروكلي، گريپ فروت، طالبي، ميوه انبه، و سيب زميني  و يا مكملهايي كه حاوي ويتامين ث باشند افزايش دهيد.

◄ منابع آهن چه چيزهايي هستند؟
در اينجا برخي از بهترين منابع آهن آورده شده است:
توجه: ميلي گرم‌ها بسته به نوع فرآورده (مارك)، و اندازه ي برش گوشت متفاوت است.
• يك چهارم فنجان سبزيجات دريايي: 9 تا 21 ميلي گرم
• يك سوم فنجان غلات صبحانه غلات آماده و غني شده: 5/4 ميلي گرم
• يك سوم فنجان آرد جوي دو سر غني شده: 4 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان سويا: 2/2 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان حبوبات دريايي: 2/1 ميلي گرم
• 30 گرم استيك: 1 ميلي گرم
• 30 گرم ميگو: 9 ميلي گرم
• 2/1 همبرگر اندازه متوسط: 9 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان نخود: 8 ميلي گرم
• يك قاشق غذاخوري جوانه‌ي گندم: 5 ميلي گرم آهن
• نصف يك تخم مرغ بزرگ: 3 ميلي گرم
• 30 گرم سينه‌ي مرغ: 2 ميلي گرم

كلسيم

◄ كودك من به چه ميزان كلسيم روزانه نيازمند است، و چرا اين مقدار اهميت دارد؟
كلسيم براي ساخت و استحكام استخوان و دندان، عملكرد طبيعي سيستم عصبي، ماهيچه اي، قلبي، نفوذپذيري سلولي و انعقاد خون ضروري است. برخي متخصصان بر اين باورند كه خيلي از كودكان دچار كمبود كلسيم مي‌شوند، شايد به اين دليل كه آبميوه و ديگر نوشيدني هاي غير لبني آن چنان شايع و محبوب شده‌اند كه كودكان كمتر شير مي‌خورند.
در جدول زير جديدترين ميزان توصيه شده مصرف روزانه كلسيم بيان شده است:

سن                         ميزان روزانه توصيه شده كلسيم المنتال (بر حسب ميلي گرم)
نوزادان 0 تا 6 ماه                             200
نوزادان 6 تا 12 ماه                           260
كودكان 1 تا 3 سال                          700
كودكان 4 تا 8 سال                        1000
كودكان 9 تا 18 سال                       1300

◄ منابع تامين سرشار كلسيم چه چيزهايي هستند؟
در اينجا بهترين منابع كلسيم آورده شده است:
نكته: ميلي‌گرم ها بستگي به نوع فرآورده (مارك)، اندازه‌ي ميوه يا سبزيجات كمي متغير است.
• يك دوم فنجان ماست: 190 ميلي گرم
• يك دوم فنجان آب پرتقال حاوي كلسيم: 175 ميلي گرم
• 1 قاشق چايخوري ملاس گرفته ‌شده از ساقه‌ي ‌تيره: 172 ميلي گرم (ملاس‌هاي معمولي حدود 41 ميلي گرم در هر قاشق)
• يك چهارم فنجان پنير خامه گرفته: 168 ميلي گرم
• 21 گرم پنير سوئيسي: 154 ميلي گرم
• 21 گرم پنير چدار: 153 ميلي گرم
• يك دوم فنجان شير: 150 ميلي گرم (يك دوم فنجان شير شكلات: حدود 140 ميلي گرم)
• يك دوم فنجان شير سوياي غني شده: 150 ميلي گرم
• 21 گرم پنير موزارلا: 113 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان سبزيجات خانواده كلم: حدود 88 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان لوبياي سفيد: 80 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان پنير روستايي با 2% چربي: 78 ميلي گرم (1% چربي: حدود 67 ميلي گرم)
• يك چهارم فنجان پودينگ (خانگي مخلوط يا لايه دار): 75 ميلي گرم. (انواع آماده: حدود 50 ميلي گرم)
• يك چهارم فنجان اسفناج پخته شده:  73 ميلي گرم
• يك دوم فنجان پيتزاي پنير: 59 ميلي گرم
• يك دوم فنجان آب سيب غني شده با كلسيم: 50 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان ماكاروني پخته و پنير (يك بسته مخلوط): 50 ميلي گرم
• يك چهرم فنجان ماست منجمد: 52 ميلي گرم
• يك دوم هات شكلات مخلوط با آب: 48 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان بستني: 46 ميلي گرم
• يك دوم پرتقال: 25 ميلي گرم
• يك چهارم سيب زميني شيرين (خمير شده): 17 ميلي گرم
• يك چهارم فنجان بروكلي: 15 ميلي گرم
• يك دوم بسته‌ي صبحانه:10 تا 25 ميلي گرم، بسته به نوع فرآورده

ويتامين د

◄ كودك پيش دبستاني من به چه ميزان ويتامين د نياز دارد، و چرا اين مقدار مهم است؟
ويتامين- د براي جذب كلسيم لازم است و باعث افزايش جذب كلسيم مي شود. به ويتامين د، «ويتامين آفتاب» هم مي‌گويند چون وقتي بدن در معرض نور خورشيد باشد مي‌تواند آن را توليد كند، اما توليد ويتامين دي در اثر عواملي چون مه و دود، ابر، پوست تيره، و ضدآفتاب ها متوقف مي‌شود.
در جدول زير جديدترين ميزان توصيه شده مصرف روزانه ويتامين- د بيان شده است:

سن                             ميزان توصيه شده روزانه ويتامين – د بر حسب واحد (IU)
نوزادان 0 تا 6 ماه                             400
نوزادان 6 تا 12 ماه                           400
كودكان 1 تا 3 سال                         600
كودكان 4 تا 8 سال                         600
كودكان 9 تا 18 سال                        600

◄ منابع تامين ويتامين د چه چيزهايي هستند؟
در اينجا فهرستي از بهترين منابع تامين ويتامين د آورده مي‌شود:
توجه: "واحد" بسته به نوع فرآورده (مارك) تغيير مي‌كند.
• 30 گرم ماهي تن، كنسرو شده با روغن، خشك شده: 200 واحد
• 30 گرم ماهي آزاد: 103 واحد
• يك دوم فنجان شير غني شده (كامل، كم چرب، يا چربي گرفته): 49 واحد
• يك عدد زرده تخم مرغ بزرگ: 25 واحد
• يك سوم فنجان غلات صبحانه آماده و غني شده: 13 واحد
• يك دوم قاشق چايخوري مارگارين غني شده: 10 واحد

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف روزی یک لیوان آب گریپ فروت موجب سالم نگاه داشتن رگ های خونی می شود و از ابتلا به بیماری قلبی پیشگیری می کند.

محققان فرانسوی که این مطالعه را انجام دادند متوجه شدند که این خاصیبت به دلیل وجود مواد شیمیایی تقویت کننده سلامتی به نام ﻓﻼوﻧﻮتز (flavanones) است که بطور طبیعی در مرکبات تولید می شود.

این مطالعه نشان می دهد که مصرف آب گریپ فروت می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی ایفاء کند.

سالانه حدود 73 هزار نفر در انگلیس بر اثر ابتلا به بیماری های مرتبط با قلب جان خود را از دست می دهند.

بیماری های قلبی از هر شش مرد یک نفر و از هر 10 زن یک نفر را به کام مرگ می کشاند. از مدت ها پیش مشخص شده بود که مصرف یک رژیم غذایی پر میوه اثر محافظتی دارد.اما تحقیقات کمی در مورد فواید مرکبات نظیر گریب فروت بر روی سلامت قلب انجام شده بود.

اکنون محققان در موسسه ملی تحقیقات کشاورزی فرانسه اثر گریپ فروت را بر سلامت قلب بر روی 48 زن سالم که در فواصل سنی 50 تا 65 سالگی قرار داشتند ، بررسی کردند. 50 تا 65 سالگی یکی از پرخطرترین گروه ها برای ابتلا به بیماری قلبی هستند.

محققان به نیمی از افراد مورد مطالعه روزانه 340 میلی لیتر حدود نصف گریپ فورت که مملو از فلاوانونز بود دادند و بقیه نوشیدنی فاقد فلاوانونز مصرف کردند.نتیجه این آزمایش که شش ماه به طول انجامید نشان داد که بعد از مصرف منظم آب میوه حاوی فلاوانون، بهبود قابل توجهی در سلامت رگ های خونی داوطلبان دیده شد، اما در رگ های خونی افرادی که نوشیدنی فاقد فلاوانون مصرف کرده بودند هیچ تغییری مشاهده نشد.

محققان در گزارشی در رابطه با تحقیق خود نوشتند که مصرف روزانه آب گریپ فورد به سلامت رگ های خونی افراد میان سال و زنانی که در دوران بعد از یائسگی قرار دارند، کمک می کند.

این مطالعه در مجله American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

طبق یافته های یک مطالعه جدید از مواد موجود در برگ درخت ماگنولیا می توان برای درمان سرطان سر و گردن کمک گرفت.

 محققان دانشگاه های آلاباما و بیرمنگام دریافته اند که ماده موجود در برگ درخت ماگنولیا موسوم به «هونوکیول» موجب مهار نوعی پروتئین که عامل تحریک رشد سرطان در سر و گردن است می شود.

از صدها سال قبل عصاره برگ ماگنولیا که حاوی «هونوکیول» است در طب قدیمی چین و ژاپن برای درمان استرس و اضطراب بکار میرفته است ولی در سال های اخیر محققان تحقیقات گسترده ای بر روی آن انجام داده و متوجه اثرات مفید آن در مهار سرطان های سینه، پوست، پروستات و ریه شده اند.

در نوعی سرطان موسوم بهsquamous cell carcinoma  که در ناحیه سر و گردن مانند حنجره، گلو، لب، دهان، بینی و غدد بزاقی دیده می شود نوعی پروتئین به نام epidermal growth factor receptor  فعال میشود و بررسی جدید نشان داده است که «هونوکیول» می تواند فعالیت این پروتئین را مهار کند.

فعلا داروهای ضد سرطان دیگری برای مهار این پروتئین وجود دارد، ولی استفاده از آنها همراه با عوارض جانبی زیادی است. دانشمندان امیدوارند بتوانند به این تاثیر و با عوارض کمتر از عصاره برگ درخت ماگنولیا دست یابند.

بیماری کبد چرب، قابل پیشگیری و قابل درمان است اما به دلیل اینکه هیچ نشانه ای ندارد،‌ممکن است زمانی بیمار متوجه آن بشود که برای درمان دیر شده باشد، به همین دلیل اولین راه درمان کبد چرب پیشگیری از آن است.
دشمنان کبدتان را بشناسید

 خیلی از مواد غذایی که در روز مصرف می کنید،‌ می تواند کبد را از کار بیندازد و آن را چرب کند،‌با این موارد آشنا شوید.

شکر

نمی‌ توانید بدون شکر زندگی کنید؟ آگاه باشید! مصرف زیاد شکر فرآوری شده، ریسک بیماری‌ های کبد را بالا می‌ برد. بنابراین حواس‌ تان به مقدار شکری که در چای‌ یا قهوه تان می‌ ریزید باشد.

مونوسدیم گلوتامید

با توجه به تمام قیل و قال‌ هایی که بر سر نودل به پا شده، احتمالاً می‌ دانید که خوردن مونوسدیم گلوتامید می‌ تواند منجر به بیماری کبد غیر چرب الکلی شود. آیا به دنبال پیدا کردن جایگزین برای این نودل‌ ها هستید؟

ویتامین آ

همه می‌ دانیم وینامین آ برای بینایی خوب است اما میزان زیاد از این ویتامین می‌ تواند برای کبد مضر باشد. تنها به اندازه دوز مورد نیاز که به وسیله پزشک تجویز شده این دارو را مصرف کنید!

انواع نوشابه

چه نوشابه‌ های بدون قند و چه نوشابه‌ های رژیمی، پر از شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی و دی‌ اکسید کربن بالا هستند که منجر به بیماری کبد می‌ شود.

داروهای ضد افسردگی

در موارد نادر، دارو های ضد افسردگی، میزان سم را در کبد افزایش می‌ دهند، بنابراین اگر هرگونه علامت بیماری کبد را مشاهده کردید سریع با پزشک‌ تان مشورت کنید.

نمک

این یک حقیقت معروف است که نمک زیاد منجر به فشار خون می‌ شود؛ اما چیزی که معروف نیست این است که نمک زیاد به دلیل افزایش تدریجی مایع، موجب بیماری کبد چرب می‌ شود. همین امروز مقدار نمک مصرفی‌ تان را کنترل کنید!

غذا های بسته بندی

آیا هر روز تنقلات و چیپس و … می‌ خورید؟ خیلی مراقب باشید، چون چربی‌ های ترانس موجود در این مواد غذایی به کبد شما آسیب می‌ رساند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با ارزشمند خواندن تدوین سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی،گفت: نقشه راه اجرای این سند طی دو ماه آینده به نشست شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه خواهد شد.
منصور کبگانیان  اظهار کرد:نقشه راه نشان می دهد که در سال های باقیمانده تا سند چشم انداز 1404 چه اقداماتی باید انجام گیرد تا اهداف این سند محقق شود.
وی اظهار کرد:حجم کارها و اقداماتی که در سندملی گیاهان دارویی و طب سنتی در نظر گرفته شده تا سال 1404 است که با برنامه ریزی منسجم باید این کارها محقق شود.
کبگانیان یکی از وظائف معاونت اجرایی و هماهنگی این مجموعه را دریافت نقشه راه هر سند اعلام کرد و گفت: نقشه راه این سند نیز خواسته شد که به دلیل کامل نبودن به متولیان آن فرصت داده شد تا آن را کامل کنند.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه علمی کشور با اشاره به اینکه باید در زمان مشخص نقشه راه این سند به جلسه شورای ستاد ارایه شود، افزود: اهداف و اقدامات متعددی در این سند در نظر گرفته شده که باید با همکاری و مساعدت اعضای شورای این ستاد، تحقق یابد.
وی با اشاره به اینکه قضاوت نهایی در خصوص عملکرد این سند در جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور انجام خواهد شد، گفت:سند ملی گیاهان دارویی در نوبت این جلسه است و متولیان آن باید گزارش جدی و دقیق خود را ارایه دهند.
کبگانیان با اشاره به اینکه حدود چهار ماه پیش گزارش مفصلی از ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی خواسته شده است، گفت: این گزارش در کار گروه مشورتی این مجموعه ارایه و نکاتی در این زمینه پیشنهاد شد اما در مجموع ارزیابی در این زمینه مثبت بود.
سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی به استناد قسمت الف بند 5-1 فصل پنجم نقشه جامع علمی کشور در جلسه 735 در 25 تیرماه سال 92 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
گیاهان دارویی و طب سنتی، گیاه دارویی، داروهای گیاهی، طب سنتی، فراورده های گیاهی و طبیعی از بخش های این سند است که اهداف و اقدامات متعددی برای آنها در نظر گرفته شده است.
کسب سهم 20 درصدی ارزش بازار دارویی کشور، افزایش صادرات گیاهان دارویی و فراورده های دارویی گیاهی، کسب 3 درصد سهم تولید علم حوزه گیاهان دارویی و افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی از جمله اهداف حوزه گیاهان دارویی و فراورده های گیاهی است.
تهیه و تدوین استاندارهای ملی برای محصولات حوزه گیاهان دارویی، راه اندازی انستیتو تحقیقاتی، ایجاد و توسعه گرایش ها، دوره ها و رشته های تخصصی و حمایت از تجاری سازی و تولید صنعتی دستاوردهای بخش گیاهان دارویی از مهمترین اقدامات این سند است.


صفحه24 از72