• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که ویتامین بیوتین، سبب سلامت و شادابی پوست، مو و ناخن می شود و به حفظ سلامت عمومی بدن کمک می کند.


بیوتین یکی از ویتامین های محلول در آب گروه B (ب کمپلکس) است. گاهی این ویتامین با نام های ویتامین B7 یا ویتامین H نیز شناخته می شود.

برخی از مهمترین خواص این ویتامین عبارتند از :

-به سلامت ناخن، پوست و مو کمک می کند

بیوتین سبب می شود که بدن کراتین بیشتری تولید کند. کراتین پروتئینی است که در رشد مو، ناخن و بهبود پوست نقش دارد. بنابراین با استفاده از مکمل های این ویتامین یا مواد غذایی که به طور طبیعی حاوی بیوتین هستند، می توان شاهد تغییرات بزرگی در پوست و مو بود. تحقیقات نشان می دهد ضخامت ناخن افرادی که از مکمل های بیوتین استفاده می کنند، 25 درصد بیشتر از زمانی است که به مقدار کافی بیوتین دریافت نمی کنند.

-به حفظ سلامت زنان باردار کمک می کند

کمبود بیوتین در میان زنان باردار بسیار شایع است. تحقیقات نشان می دهد که کمبود این ویتامین در بدن زنان باردار، می تواند احتمال رشد غیر طبیعی جنین را افزایش دهد. استفاده از مکمل های اسید فولیک به زنان باردار توصیه شده است؛ در این گزارش آمده است که مصرف روزانه 30 میکروگرم بیوتین، به همراه اسید فولیک، کمبود بیوتین بدن را جبران می کند.

-برای بیماران دیابتی مفید است

مطالعات نشان می دهد که مصرف بیوتین به همراه کروم، قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 را کاهش می دهد؛ همچنین استفاده از بیوتین، مقاومت به انسولین در بیماران دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

مطالعات منتشر شده در نشریه Diabetes Technology and Therapeutics نشان می دهد که میزان قند خون بیمارانی که به مدت 4 هفته از بیوتین و کروم استفاده کرده اند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته و علاوه بر این، کاهش چشمگیری در میزان کلسترول شرکت کنندگان مشاهده شده است.

-سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود

-متابولیسم بدن را افزایش می دهد

-به سنتز اسید های چرب و گلوکز کمک می کند

مکمل های بیوتین به صورت قرص و آمپول در داروخانه ها وجود دارد؛ ولی بهترین منبع آن، مواد غذایی طبیعی است.

مواد غذایی زیر منبع غنی ویتامین بیوتین محسوب می شوند:

*زرده تخم مرغ

*جگر

*بادام زمینی

*گندم

*هویج

*برگ چغندر

*انواع توت

*آجیل

*پنیر چدار

*ماهی آزاد

*آووکادو

*تمشک

*گل کلم


ویتامین آ
بــرای پیشـگیری از شب‌کوری، بالا بردن سطح ایمنی بدن، فعالیت بهتر گلبول‌های سفید خون، رشد منظم سلول‌ها و دیگر بخش‌های بدن مؤثر است.
مقادیر مورد نیاز : ۲۳۰۰ واحد در روز
اطلاعـات تکمیلی : ویتامین آ به دو صورت در دسترس است، یکی به صورت ویتامین‌های موجود در جگر سیاه، شیر و تمام مشتقات آن که استفاده بیش از۱۰ هزار واحد مسمومیت به دنبال دارد، و دومین شکل آن به صورت بتاکاروتن های موجود در میوه‌ها و سبزیجات که بدن آنها را به ویتامین آ تبدیل می‌کند و استفاده مقادیر بالاتر مانعی ندارد و مسمومیت ایجاد نمی‌کند. بنابراین بهتر است مکملی را انتخاب کنید که ویتامین آ را به صورت بتاکاروتن داشته باشد.

ویتامین ۶ B
این ویتامین ارتباط‌دهنده قوی سلول‌های عصبی و کاهش‌دهنده حملات قلبی است.
مقادیر مورد نیاز : سنین بین ۱۹ تا ۵۰ سال ۳/۱ میلی‌گرم و ۵۱ سال به بالا ۷/۱ میلی‌گرم در روز
اطلاعات تکمیلی: استفاده بیشتر از ۱۰۰ میلی‌گرم در روز به سلول‌های عصبی آسیب می‌رساند.

ویتامین ۱۲ B
کمک به فعالیت سلول‌های عصبی بدن و گلبول‌های قرمز خون و یکی از مواد ضروری برای ساخت DNA در بدن
مقادیر مورد نیاز : ۴/۲ میکروگرم در روز
اطلاعات تکمیلی : اثرات منفی در اثر استفاده از مقادیر بالا مشاهده نشده است.

اسید فولیک
اسید فولیک یکی از انواع ویتامین ب است و به تولید و محافظت از سلول‌های جدید کمک می‌کند و از تغییرات DNA برای تبدیل به سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند. بزرگسالان و کودکان برای جلوگیری از ابتلا به کم‌خونی به اسیدفولیک نیاز دارند.
مقادیر مورد نیاز: ۴۰۰ میکروگرم در روز
اطلاعات تکمیلی : اسید فولیک به اندازه کافی از طریق غذاهای روزانه جذب نمی‌شود. بنابراین استفاده از قرص‌های مکمل حاوی اسید فولیک ضروری است.

ویتامین ث
کمک به ساخت کلاژن‌ها و نسج بدن، مورد نیاز برای ساخت و نگهداری استخوان‌ها، لثه و دندان‌ها و همچنین کمک به روند حرکت خون در رگ‌ها.
مقادیر مورد نیاز: ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم در روز
اطلاعات تکمیلی : بیشتر مولتی ویتامین‌ها به اندازه کافی ویتامین ث ندارند، بنابراین استفاده جداگانه از قرص‌های مکمل حاوی ویتامین ث ضروری است. اگر معده به ویتامین ث حساسیت دارد، سعی کنید از قرصی استفاده کنید که اسید کمتری داشته باشد.

ویتامین دی
حفظ و نگهداری تراکم استخوان‌ها با جذب بیشتر کلسیم و فسفر در کنار ویتامین دی صورت می‌گیرد. این ویتامین کاهش‌دهنده ریسک فاکتورهای سرطان و کنترل‌کننده و کاهش‌دهنده عفونت‌های تنفسی به شمار می‌رود.
مقادیر مورد نیاز: حداقل ۱۰۰۰ واحد در روز
اطلاعات تکمیلی : تابیدن نور آفتاب به بدن برای ساخت ویتامین دی کمک می‌کند، اما افراد دارای پوست تیره، یا آنهایی که از ضدآفتاب استفاده می‌کنند و یا در مکان‌هایی زندگی می‌کنندکه ممکن است بهره کافی از نور خورشید نبرند، مخصوصاً در فصل زمستان، به قرص‌های حاوی ویتامین دی نیازمند هستند.

ویتامین ای
یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به عنوان محافظ سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد به شمار می‌رود و در برابر امراض قلبی و سرطان‌ها بدن را ایمن می‌کند. این ویتامین افزایش‌دهنده عملکرد سیستم ایمنی و یک ماده مهم برای بازسازی DNA در بدن است.
مقادیر مورد نیاز: حداقل ۵/۲۲ و حداکثر ۱۵۰۰ واحد در روز
اطلاعات تکمیلی: ۹۶ درصد از زنان به اندازه کافی از غذاهای روزانه‌شان ویتامین ای دریافت نمی‌کنند، پس داشتن مکمل غذایی ویتامین ای ضروری است.

کلسیم
کلسیم به ساخت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. برای انقباض و انبساط ماهیچه‌ها و ساختمان رگ‌های خونی، ترشح آنزیم‌ها و هورمون‌ها و فرستادن پیغام‌های سیستم عصبی بدن ضروری و حیاتی است. اگر به اندازه کافی از غذاهای حاوی کلسیم مثل محصولات لبنی یا سبزیجات دارای برگ سبز تیره و یا قرص‌های مکمل استفاده نمی‌کنید، بدن برای جبران مقدار مورد نیاز خود مجبور به استفاده از ذخیره استخوان‌ها است.
مقادیر مورد نیاز: سنین بین ۱۸-۹ سال ۱۳۰۰ میلی‌گرم، ۵۰-۱۹ سال ۱۰۰۰ میلی‌گرم و ۵۱ سال به بالا ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز.
اطلاعات تکمیلی: مولتی‌ویتامین‌های موجود، مقدار مورد نیاز کلسیم بدن را تأمین نمی‌کنند، بنابراین یک مکمل کلسیم جداگانه همزمان با مصرف مولتی ویتامین استفاده کنید.

منیزیم
محافظت از ماهیچه‌ها، کمک به عملکرد بهتر سیستم عصبی و ایمنی، داشتن ضربان قلب یکنواخت، بالا بردن استقامت استخوان‌ها، کمک به کاهش استرس و دلهره، فشار خون، دیابت و امراض قلبی با این ریزمغذی امکانپذیر است.
مقادیر مورد نیاز: ۳۱۰ تا ۳۲۰ میلی‌گرم در روز
اطلاعات تکمیلی: منیزیم در شکل‌های مختلفی وجود دارد: منگنز، اکسیدمنیزیم و نیترات منیزیم که برحسب موارد خاص پزشک نوع مناسب را تجویز می‌کند.


مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که کنجد در تسکین درد آرتروز زانو، موثر تر از داروی استامینوفن (تیلنول) است.

زانو درد ناشی از استئوآرتریت، یک وضعیت نگران کننده برای اکثر افراد بالای 50 سال است.

استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتویید، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتریت ( التهاب مفاصل ) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می شود. شایع ترین دردهای ناشی از آرتروز در نواحی زانو، لگن، ستون فقرات و دست دیده می شود.

***استئو آرتریت (آرتروز)

آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است. این التهاب دردناک باعث تورم و اختلال حرکت مفاصل می شود و معمولا در ناحیه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بیشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسیب دیدگی مفاصل، مهمترین دلیل بروز آرتروز هستند

***آرتریت روماتویید

دومین نوع رایج آرتریت، آرتریت روماتویید نام دارد. این شکل از آرتریت نوعی اختلال خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول های سالم حمله می کند. این اختلال اغلب از میانسالی آغاز می شود و با درد، تورم، سفتی عضلات و مفاصل و اختلال حرکتی همراه است. آرتریت روماتویید معمولا به مچ دست و انگشتان حمله می کند. التهاب ناشی از آرتریت روماتویید به راحتی می تواند به بخش های دیگر بدن از جمله چشم ها، دهان و ریه حمله کند. این بیماری از طریق دارو و جراحی قابل درمان است.

**آرتریت عفونی

عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی گسترش یافته از بخش های دیگر بدن به آرتریت عفونی منجر می شوند. علایم آرتریت عفونی شامل درد شدید مفاصل، قرمزی و تورم مفاصل، تب و لرز و دردناک شدن ناحیه عفونی است.

**ورم مفاصل پسوریاتیک

معمولا این اختلال بیشتر در افرادی دیده می شود که به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا هستند که هر دو جزء بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند. ورم شدید مفاصل به مرور زمان باعث ناتوانی بیمار می شود. معمولا تنها راه درمان در این مورد، تعویض مفصل است.

**نقرس

پنجمین شکل رایج آرتریت، نقرس است که به راحتی قابل پیشگیری است. در این بیماری انگشتان دست و پا متورم، قرمز، داغ، سفت و دردناک می شوند. بیماری در مرحله پیشرفته به مچ پا، پاشنه، زانو و آرنج حمله می کند. نقرس زمانی اتفاق می افتد که بدن شروع به تولید اسید اوریک می کند.

اسید اوریک از ماده ای به نام پورین تولید می شود. این ماده در مواد غذایی مانند جگر، لوبیا و نخود فرنگی وجود دارد. عواملی از قبیل سابقه خانوادگی، اضافه وزن، رژیم غذایی پر پروتئین و مصرف الکل باعث بروز نقرس می شوند. احتمال ابتلای مردان به نقرس بیشتر است.

بسیاری از افراد برای کنترل درد آرتروز از داروهای ضد التهابی غیر استروییدی مانند اَدویل (ایبوپروفن)، ناپروکسن و تیلنول (استامینوفن) استفاده می کنند. استفاده از این دارو برای کاهش درد آتروز، گرچه شایع است؛ اما می تواند با عوارضی از قبیل خونریزی داخلی، افزایش وزن، بیماری های قلبی عروقی، اختلال گوارشی و بیماری های اعصاب همراه باشد. تحقیقات نشان می دهد که می توان کنجد را جایگزین تمام داروهای مسکن درد ناشی از آرتروز کرد و در اکثر موارد اثر بخشی بیشتری دارد. کنجد حاوی مواد مغذی برای سلامت استخوان است و برخی از ترکیبات آن به ساختن غضروف ها کمک می کند؛ همچنین وجود مواد معدنی روی، مس و کلسیم و ویتامین B6 در درمان درد آرتروز موثر هستند.

کنجد در مجموعه 20 غذای برتر جهان قرار دارد.کنجد علاوه بر افزایش سلامت غضروف و استخوان، خواص درمانی دیگری نیز دارد:

-از بروز دیابت جلوگیری می کند

-سبب کاهش کلسترول خون می شود

-به هضم غذا کمک می کند

-سلامت قلب را تضمین می کند

-پوست را شفاف می کند

-استرس را کاهش می دهد

-با کم خونی مبارزه می کند

-از آسیب DNA جلوگیری می کند

-به سلامت کبد کمک می کند

-چین و چروک پوست را از بین می برد

-از پوکی استخوان جلوگیری می کند

-برای سلامت و بهداشت دهان و دندان مفید است

-سلامت چشم را بهبود می دهد

-از اختلالات تنفسی جلوگیری می کند

-به سلامت مو کمک می کند

متخصصان به افراد توصیه می کنند که به جای استفاده از داروی های مسکن برای درمان آرتروز، از دانه یا روغن کنجد استفاده کنند.

به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، حدود 80 درصد از آمریکایی های بالای 50 سال، از زانودرد ناشی از آرتروز رنج می برند.

نکات قابل توجه در مورد آرتروز :

***شیر کم چرب سرعت پیشرفت آرتروز را کند می کند

تحقیقات نشان می دهد که یکی از مهمترین مواد غذایی کاهش دهنده التهاب مفاصل، شیر کم چرب یا فاقد چربی است که پیشرفت آرتروز در زانوی زنان را کاهش می دهد.

در این بررسی 1260 زن و 900 مردی که از آرتروز مفصل رنج می بردند در طول چهار سال مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج نشان می دهد که پیشرفت بیماری در زنانی که به طور مرتب شیر کم چرب یا بدون چربی مصرف می کردند، بسیار آهسته بود.

***کلم بروکلی از تخریب غضروف ها جلوگیری می کند

مطالعات محققان انگلیسی نشان می دهد که کلم بروکلی از بروز آرتروز و تخریب غضروف ها جلوگیری می کند و رژیم دو هفته ای آن در درمان این عارضه ها موثر است. یک آنزیم در بدن وجود دارد که باعث تخریب غضروف ها می شود؛ کلم بروکلی مانع تاثیر مخرب این آنزیم می شود.

در این آزمایش، 20 داوطلبی که برای عمل زانو در نظر گرفته شده بودند، قبل از عمل جراحی به مدت دو هفته از رژیمی استفاده کردند که در آن مصرف روزانه 100 گرم بروکلی توصیه شده بود.

پس از دو هفته نتایج کاملا شگفت انگیز بود چراکه درصد قابل توجهی از بیماری بهبود یافته بود.

مدیر این پروژه تحقیقاتی به بیماران مبتلا به آرتروز توصیه کرد از رژیمی استفاده کنند که در آن مقدار بالایی از کلم بروکلی گنجانده شده باشد و درصورتی که با طعم آن مشکل دارند، مصرف روزی 100 گرم نیز کفایت می کند.

*** اضافه وزن یکی از مهمترین دلایل بروز آرتروز

معمولا درمان های متفاوتی از جمله درمان های فیزیکی، تغییرات رژیم غذایی، ورزش، طب گیاهی و مکمل های غذایی برای کاهش درد ناشی از آرتروز تجویز می شود.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که مهترین دلیل بروز آرتروز، اضافه وزن است و افراد چاق معمولا به آرتروز زانو مبتلا هستند.

در این تحقیقات، مبتلایان به آرتروز به سه گروه تقسیم شده اند، از یک گروه خواسته شد که تمرینات خاصی را انجام دهند، به گروه دوم یک رژیم غذایی خاص تجویز شد و از گروه سوم خواسته شد که همراه با رژیم غذایی و تمرینات خاص، لاغر شوند.

در یک بازه زمانی مشخص، نشانه های آرتروز در گروه سوم به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

محققان بر این باورند که با انتخاب الگوی مناسب زندگی، به راحتی می توان این عارضه شایع را کنترل کرد و دستیابی به وزن مناسب، مهمترین قدم در این راه است.

برخی از توصیه های پزشکان برای جلوگیری از بروز آرتروز عبارتند از :

• ورزش منظم روزانه به مدت حداقل 30 دقیقه

• انجام حرکات کششی در طول روز

• اجتناب از حمل اشیای سنگین

• استفاده از تشک طبی و استاندارد

• اجتناب از نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر

• پوشیدن لباس گرم در روزهای سرد

• نوشیدن مقدار کافی آب در روز

• درمان انواع کم خونی

• آگاهی از علایم آرتروز

• خوردن صبحانه کامل

• کنترل استرس

• خواب کافی

• محافظت از مفاصل

مواد غذایی که در درمان آرتروز مفید هستند عبارتند از :

• کلم بروکلی

• انواع سبزی ها

• اسید چرب امگا 3

• استفاده از انواع ماهی

• نخود فرنگی

• حبوبات

• کدو

• خربزه

• گردو

• بادام

• لبنیات

• سیب زمینی

• ذرت

• آناناس

• انگور قرمز

• توت فرنگی

• هلو

• تمشک

• انبه

• کیوی

• پرتقال

• طالبی

• زنجبیل

• زردچوبه

• روغن زیتون

 

یاقوت رویان در این زمینه برای درمان این بیماری مکمل  Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است.

از اشکال دارویی گل بهار نارنج روغن، دم‌کرده، عرق و اسانس است.

-مهم‌ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهارنارنج آرامش‌بخش و ضد هیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش می‌دهد.

-بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می‌برد.

- برای کنترل تشنج‌ها و حمله قلبی هم ازآن استفاده می شود.

- اگر مشکل کم‌خوابی یا بی‌خوابی دارید، حتما پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج بنوشید.

- عرق بهار نارنج:

آب حاصل از تقطیر گل‌های بهار نارنج، عرق بهار نارنج نامیده می شود که طبیعت گرم دارد و در آشپزی مورد استفاده قرارمی‌گیرد. عرق بهار نارنج در صورتی که دارای غلظت مناسب بوده و آلودگی‌های میکروبی و قارچی نداشته باشد برای تسکین شوک‌ها و از بین‌بردن نفخ سودمند است. همچنین مقوی جسم و روح و اشتها آوری قوی است. آب مقطر بهار نارنج آرام‌کننده است. عرق بهار نارنج به مدت یک سال از تاریخ تهیه اثر درمانی خود را حفظ می‌کند.

 

-اسانس آن برای نرم‌ کردن پوست‌های خشک و جلوگیری از شکنندگی مویرگ‌ها استفاده می‌شود.

 

اسانس بهار نارنج و اسانس حاصل از تقطیر برگ‌ها و شاخه‌های جوان، در تهیه ادکلن مورد استفاده قرار می‌گیرند و همچنین به عنوان ماده معطر در داروسازی مصرف می‌شوند.

 

-روغن: روغن آن از تقطیر گل‌های کاملا بازشده و تازه به دست ‌می‌آید.

-دم‌کرده: برای آماده‌سازی یک چای دم‌کرده، یک قاشق دارو را به ۱۵۰ میلی‌لیتر آب گرم اضافه کنید، ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس آن را صاف نمایید.

 

-نگهداری آن در ظروف دربسته و مقاوم به نور و دور از رطوبت صورت می گیرد.

بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت می دهد و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می‌دهد.گل‌های بهار نارنج به صورت منفرد و یا چندتایی در طول محور شاخه‌ها قرار گرفته‌اند. این گل‌ها، معطّر، ترد و شکننده هستند و واجد کاسه‌ای با ۵ لوب و جامی سفید رنگ متشکل از ۵ گلبرگ هستند. گلبرگ‌های ضخیم آن، زبانه‌ای‌شکل، به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آنها حفره ‌های ترشحی اسانس را به روشنی می‌توان مشاهده‌ کرد.

درخت نارنج در نقاطی از ایران از جمله استان‌های گیلان، مازندران و فارس رویش دارد، این درخت بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیم‌گرم به خوبی رشد می‌کند، همچنین امروزه به طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت می‌شود.

مطالعات محققان نشان می دهد که گیاه سیاه دانه علاوه بر خواص ضد دیابت، فشارخون و آسم در مهار سلول های سرطانی به ویژه روده بزرگ، دهان، مغز، کبد، رحم و سینه مرثر است.

سیاه دانه (Nigella Sativa) گیاهی یک ساله و گلدار است که معمولا در جنوب غربی آسیا می روید. از سال 1964 میلادی تاکنون در بیش از 656 مقاله به خواص سیاه دانه اشاره شده است.

پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) نیز در یکی از احادیث خود می فرمایند:الحبّه السّوداء شفاء لکلّ داء؛ سیاه دانه دارویی موثر در برابر تمام بیماری ها است.

خواص سیاه دانه از نظر علمی کاملا به اثبات رسیده که برخی از این خواص عبارتند از:

-با دیابت نوع 2 مبارزه می کند

مطالعات منتشر شده در نشریه هندی Physiology and Pharmacology در سال 2010 نشان می دهد که دو گرم سیا دانه در روز، مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و سبب کاهش قند ناشتا می شود.

-سبب کاهش فشار خون می شود

مطالعات منتشر شده در نشریه Fundamental & Clinical Pharmacology نشان می دهد که 100 میلی گرم عصاره سیاه دانه روزی دوبار و به مدت دو ماه، سبب کاهش فشار خون می شود.

-سلول های سرطانی را سرکوب می کند

مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه از رشد سلول های سرطانی، به ویژه سرطان روده بزرگ، جلوگیری می کند. همچنین این مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه با مهار سرطان های دهان، مغز، کبد، دهانه رحم و سرطان سینه مرتبط است.

-از آسم جلوگیری می کند

مطالعات منتشر شده در نشریه Phytotherapy and Phytopharmacology نشان می دهد که سیاه دانه حاوی ترکیبی به نام thymoquinone است که تاثیر آن بیشتر از داروی متداول آسم، یعنی فلوتیکازون است.

دم کرده عصاره سیاه دانه برای رفع انسداد مجاری تنفسی توصیه شده است.

-از حمله قلبی جلوگیری می کند

-در درمان صرع موثر است

-در درمان عفونت های باکتریایی و پسوریازیس موثر است

-در درمان آلزایمر و صرع موثر است

-مانع از آسیب های کلیوی ناشی از دیابت می شود

-تاثیر تشعشعات را کاهش می دهد

-سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

-عوارض شیمی درمانی را کاهش می دهد

Feature

مطالعات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان می دهد که خستگی مزمن و بی حوصلگی از مهمترین نشانه های فقر آهن است.

کمبود آهن یکی از شایع ترین اختلالات مربوط به تغذیه در جهان است؛ به گونه ای که سازمان جهانی بهداشت در آخرین گزارش خود اعلام کرد که بیش از 2 میلیارد نفر؛ یعنی افزون بر 30 درصد از جمعیت جهان کم خون هستند.

کمبود آهن، علاوه بر اینکه زمینه را برای بیماری های عفونی فراهم می کند، ظرفیت کاری افراد جامعه را کاهش می دهد.

کمبود آهن می تواند به دنبال یک خونریزی طولانی، از جمله قاعدگی، سرطان مری و معده و زخم پیتیک (زخم معده و اثنی عشر) بوجود آید؛ همچنین ابتلا به بیماری هایی مانند سلیاک، بیماری کرون (بیماری التهابی روده) و جراحی بای پس معده نیز سبب فقرآهن می شود.

پزشکان بر این باورند که علاوه بر عوامل محیطی و ژنتیکی، تغذیه نامناسب نیز فقر آهن و کم خونی را به دنبال دارد.

کم خونی شرایطی است که در آن تعداد گلبول های قرمز خون و ظرفیت آنان برای حمل اکسیژن کاهش می یابد. فقر آهن تهدیدی جدی در تمام دوران زندگی یک زن، بخصوص دوران بارداری است.

کمبود آهن بر اثر بی توجهی، فرآیندی پیش رونده دارد و تمام فعالیت های فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

آهن یک ماده معدنی موردنیاز بدن است. آهن بخش مهمی از تمام سلول ها را تشکیل می دهد و وظایف مهمی را در بدن به عهده دارد. به عنوان مثال، آهن بخشی از پروتئین هموگلوبین است و اکسیژن را از ریه به سراسر بدن حمل می کند. آهن به عضلات کمک می کند تا اکسیژن را ذخیره کرده و هنگام نیاز از آن استفاده کنند.

یکی از مواد تشکیل دهنده اکثر آنزیم های بدن آهن است. بدون وجود آنزیم، بسیاری از فعالیت های سلولی و واکنش های ضروری بدن صورت نمی گیرد.

برخی از علایم کمبود آهن عبارتند از :

• احساس خستگی مداوم – احساس خستگی و بی حوصلگی شایع ترین نشانه کمبود آهن است و دلیل این موضوع نیز کمبود اکسی‍ژن در عضلات و مغز است.

• سندرم پیکا – سندرم پیکا زمانی مطرح می شود که فرد نسبت به خوردن گچ، خاک و یخ یا محصولات کاغذی تمایل دارد.

• تنگی نفس – افرادی که دچار فقر آهن هستند، پس از فعالیت کوتاه بدنی نیز دچار تنگی نفس می شوند، زیرا میزان اکسی‍ژن خونشان پایین است و توانایی فعالیت های ابتدایی را نیز ندارد.

• تپش قلب – تپش قلب نیز به دلیل کمبود اکسیژن خون اتفاق می افتد.

• کاهش تمرکز – کمبود اکسیژن در مغز باعث می شود که توانایی تفکر کاهش پیدا کند.

• سردرد مزمن

• شکنندگی ناخن

• تیرگی مدفوع

• بد اخلاقی و تغییر مداوم خلق و خو

• بی حالی

• رنگ پریدگی

• افت دمای بدن

• رنگ پریده شدن ناخن ها

• سرگیجه

• ضعف

• خواب آلودگی

مهمترین روش مبارزه با کم خونی، حداکثر جذب آهن از طریق مواد عذایی طبیعی و استفاده از مکمل های آهن است. برخی از مواد غذایی حاوی آهن عبارتند از :

• گوشت قرمز

• زرده تخم مرغ

• سبزیجاتی با برگ تیره مانند اسفناج و کلم

• میوه خشک ( به خصوص آلو و کشمش )

• لوبیا، عدس، نخود، لوبیا

• تخم کدو

• برگه زردآلو

• کنجد

• جوانه گندم

• مرغ

• بوقلمون

• نان سبوس دار

• انواع ماهی

• بلغور جو دوسر

• غلات و حبوبات

• جگر

مهمترین راه مبارزه با این اختلال پنهان، آگاهی افراد جامعه از علل بروز کم خونی و توسعه روش هایی برای جذب حداکثر آهن از مواد غذایی است.

تشخیص کم خونی با یک آزمایش خون ساده امکان پذیر است.

 


هلدینگ یاقوت رویان مکملی به نام FERRO IRON را عرضه نموده که به دلیل دارا بودن ویتامین c موجود در آن، جذب آهن را افزایش می دهد و همچنین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید در این فرآورده سبب افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود، گفتنی است مصرف آهن در دوره بارداری تا دو برابر افزایش می یابد و این محصول برای زنان باردار و زنانی که در دوره شیردهی می باشند بسیار مفید است زیرا از زایمان زود رس و عدم رشد کافی جنین جلوگیری می کند.این مکمل به دلیل دارا بودن ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هایی از قبیل آنفلوانزا را ایفا می کند و به نحو شایسته ای به تولید و سنتز کلاژن کمک می کند که موجب سلامت غشاء مخاطی، لثه ها و پوست می شود. این محصول بسیار مفید تولید ESI ایتالیا بوده و از طریق دارو خانه های سراسر کشور در دسترس  می باشد.

آرتروز شایع ترین شکل ورم مفاصل بوده و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. آرتروز زمانی رخ می‌دهد که غضروف بالا و پایین استخوان شما از بین می‌رود. هرچند آرتروز می‌تواند به هریک از مفاصل بدن آسیب برساند، اما بیشتر اوقات این بیماری دست‌ها، گردن، پشت، زانوها و لگن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در گذر زمان آرتروز شدیدتر شده و شفایی هم برایش وجودندارد، بااینحال درمان آرتروز می‌تواند فرآیند پیشرفت بیماری و درد ناشی از بیماری را کم کرده و همچنین عملکرد مفاصل را بهبود می‌بخشد.

علایم آرتروزآرتروز زانو یا ورم مفاصل

نشانه‌های آرتروز معمولا به‌آرامی خود را نشان می‌دهند و در گذر زمان شدیدتر می‌شوند. علایم و نشانه‌های آرتروز شامل:

    مفاصل شما در هنگام حرکت و یا بعد از حرکت دادن درد می‌گیرد.
    ممکن است مفاصل شما نسبت به فشاری حتی کم برروی آنها حساس شوند.
    مفاصل شما بعضی از اوقات بخصوص در صبح ها و یا بعد از مدتی بی‌حرکتی سفت و خشک می‌شوند.
    بعد از ابتلا به این بیماری مفاصل شما انعطاف پذیری خود را از دست داده و مانند قبل باز و بسته نمی‌شوند.

در صورتیکه شما بیشتر از چندهفته است که در مفاصل خود احساس درد و خشکی می‌کنید، می‌بایست به پزشک مراجعه نمایید.

دلایل ابتلا به آرتروز

چندین فاکتور وجود دارد که می‌توانند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهند، این عوامل شامل:

    افزایش سن. خطر ابتلا به آرتروز با افزایش سن افزایش می‌یابد.
    جنسیت. زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
    وراثت. بعضی از افراد بصورت مادرزاد دچار مشکلات استخوانی هستند، که خطر ابتلای آنها به آرتروز را افزایش می‌دهد.
    آسیب دیدن مفاصل. زمانیکه مفاصل هنگام ورزش و یا سایر تصادفات آسیب می‌بینند، خطر ابتلای مفصل آسیب دیده به آرتروز افزایش می‌یابد.
    چاقی. حمل وزن بیشتر توسط بدن باعث فشار بیش از حد بر مفاصل می‌شود.
    مشاغل خاص. اگر شغل افراد از نوعی است که فشار مداوم برروی مفاصل می‌شود، خطر ابتلای شما به آرتروز افزایش می‌یابد.
    سایر بیماری‌ها. ابتلا به دیابت، کم کاری تیروئید، نقرس یا بیماری پاژه خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد.

عوارض ابتلا به آرتروز

آرتروز از انواع بیماری مزمن بوده که با گذر زمان شدیدتر می‌شود. درد و خشکی مفاصل ممکن است آنقدر شدید شود که انجام وظایف روزانه را سخت کرده و یا ناممکن سازد. در موارد شدید آرتروز پزشکان ممکن است با جراحی تعویض مفصل بیماری را بهبود بخشند.

درمان آرتروز

هرچند درمان کامل و شفادهنده‌ای برای آرتروز هنوز کشف نشده، اما با انجام بعضی از درمان‌ها می‌توان درد را کاهش داده و انعطاف و حرکت را به مفاصل برگرداند، این درمان‌ها شامل:

    درمان دارویی:

برای درمان درد آرتروز می‌توان از داروهای زیر استفاده کرد:

        استامینوفن. استامینوفن می‌تواند درد را کاهش دهد اما تاثیری برروی التهاب و ورم ندارد. مصرف بیش از حد استامینوفن می‌تواند باعث آسیب رساندن به کبد شود.
        داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs ). این داروها می‌توانند درد و التهاب را تا حدودی کاهش دهند، این داروها شامل ایبوپروفن، ناپروکسن و … می‌شوند. این داروها ممکن است باعث ناراحتی معده، مشکلات قلبی، احساس صدا درگوش، مشکلات قلبی، خونریزی و مشکلات کبد و کلیه شوند. مصرف این داروها در افراد مسن می‌تواند خطرناک تر باشد.
        داروهای مخدردار. در موارد شدید بیماری، ممکن است داروهای مخدر دار تجویز شوند.

    درمان های غیر دارویی شامل:
        فیزیوتراپی.
        کار درمانی.

    درمان های جراحی شامل:
        استتومی (برش استخوان و جدا کردن و خارج کردن قسمتی از استخوان).
        تعویض مفاصل. در این جراحی پزشک مفصل آسیب دیده را خارج کرده و با پروتزهای پلاستیکی و آهنی جایگزین می‌کند.

    درمان آرتروز با طب سنتی یا جایگزین:

این درمان ها برای کاهش درد بجای درمان‌های دارویی استفاده می‌شوند که شامل:

        طب سوزنی. از طب سوزنی برای کاهش درد مفصل و بهبود عملکرد مفصل استفاده می‌شود.
        تای چی و یوگا. این درمان‌های ورزشی ممکن است بتوانند تاثیری بر درد آرتروز داشته باشند.

    درمان خانگی آرتروز:

تغییر در سبک زندگی و استفاده از راهنمایی های زیر برای درمان خانگی می‌تواند، در بهبود زندگی با آرتروز به شما کمک کند:

        استراحت. درصورتیکه در مفصال خود احساس درد و یا التهاب دارید سعی کنید بین 12 تا 24 ساعت به مفصل مربوطه استراحت دهید و فشار زیاد و مکرری به مفصل مربوط وارد نکنید.
        ورزش. ورزش می‌تواند تحمل شما را بالا برده و با تقویت ماهیچه‌های دور مفاصل، مفاصل را پایدارتر کند. ورزش های نرم از جمله پیاده‌روی، دچرخه سواری و شنا می‌تواند به شما کمک کند. درصورتیکه موقع ورزش احساس درد جدیدی در سایر مفاصل کردید، بدانید که ورزش برای شما مناسب نبوده و یا بیش از حد به خود فشار آورده‌اید.
        کاهش وزن. چاقی فشار روی ممفاصل شما بخصوص مفاصل زانو و لگن را افزایش می‌دهد، با کاهش وزن می‌توان فشار برروی مفاصل را کاهش داده و درد شما را آرام‌تر کند.
        کمپرس. استفاده از کمپرس های سرد باعث کاهش درد و گرفتگی عضلات شده و استفاده از کمپرس های گرم در درمان خشکی مفصل موثر است. هردو کمپرس ها در درمان درد موثر هستند.
        استفاده از کرم‌های کاهش درد. این کرم ها و ژل ها که در داروخانه‌ها یافت می‌شوند، می‌توانند درد را کاهش دهند.
        استفاده از وسایل کمکی. استفاده از وسایل کمکی فشار را بر مفاصل کاهش داده و از این طریق درد مفاصل را کاهش می‌دهند. این وسایل شامل عصا، واکر و … می‌باشد.
یاقوت رویان در این زمینه برای درمان این بیماری مکمل  Articulation را از کشور ایتالیا وارد نموده و از طریق داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما عزیزان قرار داده است.

محققان دانشگاه میشیگان آمریکا می گویندکه مصرف همزمان دوز بالای دارو استاتین با مکمل دارچین خطرناک است.

چندی پیش گزارش شد که یک زن 73 ساله، یک هفته پس از استفاده از مکمل دارچین، به هپاتیت مبتلا شده است. پزشک معالج این زن احتمال می دهد که مصرف داروی استاتین و مکمل دارچین دلیل ابتلا به هپاتیت در این بیمار است. هپاتیت بیماری است که در آن کبد ملتهب می شود.

این زن در آگوست سال 2013 میلادی به دنبال معده درد، تهوع و استفراغ به بیمارستانی در میشیگان مراجعه کرد؛ این درحالی بود که او برای کاهش دیابت خود یک هفته کامل از مکمل دارچین استفاده می کرد.

استاتین یک داروی کاهش دهنده کلسترول است و تحقیقات نشان می دهد که این دارو با مکمل دارچین تداخل دارد.

در این گزارش آمده است که آسیب کبدی یکی از عوارض جانبی احتمالی مصرف استاتین است و یکی از ترکیبات موجود در دارچین به نام کومارین نیز به کبد آسیب می رساند.

محققان به افراد توصیه می کنند که بدون تجویز پزشک، داروهای گیاهی استفاده نکنند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Case Reports منتشر شده است.

بیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور به تنوع گیاهان دارویی در کشور اشاره کرد و گفت: ایران رتبه برتر دنیا را در این زمینه به خود اختصاص داده است.


دکتر محمد حسن عصاره روز سه شنبه در چهارمین کنگره ملی گیاهان دارویی به گونه های گیاهی انحصاری کشور اشاره کرد و گفت: 1700 گونه گیاه انحصاری در ایران وجود دارد.

وی اظهار کرد: متاسفانه به رغم استعدادهای فراوان کشور در این زمینه سرمایه گذاری در این حوزه مناسب نبوده و اقتصاد دانش بنیان بر پایه گیاهان دارویی در کشور بسیار کم است.

وی تصویب سند ملی راهبرد گیاهان دارویی و طب سنتی را افتخاری بزرگ دانست و گفت: با این سند می توان از حرکت جزیره ای دراین حوزه جلوگیری کرده و تمرکزی ایجاد کرد.

وی گفت: با بسیج امکانات اعتبارات سرمایه گذار مناسب می توان جایگاه ایران را درمنطقه و دنیا توسعه داد.

وی کشت و فراوری صنعت و بازار را از جمله حلقه های اتصال برای افزایش جایگاه ایران دراین حوزه اعلام کرد و گفت: با تحقق این موضوع از حرکت جزیره ای جلوگیری شده و حرکت منسجم ایجاد خواهد شد.

عصاره ایجاد اشتغال، حفظ ذخایر ژنتیکی، گیاهان دارویی بومی وانحصاری کشور برنامه ریزی برای افزایش کشت و تولید گیاهان دارویی، تغییرالگوی کشت را از جمله اهداف سند ملی گیاهان دارویی اعلام کرد و گفت: با توجه به اقدامات انجام شده شاهد تغییرات چشمگیر دراین زمینه هستیم .

وی با اشاره به اینکه 95 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود گفت: در کشورهای دیگر نظیر ترکیه، افغانستان واسپانیا این مقدار سطح کشت وجود ندارد.

وی به ارزش های دارویی زعفران اشاره کرد و گفت: این گیاه دارای ارزش های دارویی است که تحقیقات برای شناخت خواص واثرات دارویی آن همچنان ادامه دارد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور به تنوع گیاهان دارویی در کشور اشاره کرد و گفت: ایران رتبه برتر دنیا را در این زمینه به خود اختصاص داده است.


دکتر محمد حسن عصاره روز سه شنبه در چهارمین کنگره ملی گیاهان دارویی به گونه های گیاهی انحصاری کشور اشاره کرد و گفت: 1700 گونه گیاه انحصاری در ایران وجود دارد.

وی اظهار کرد: متاسفانه به رغم استعدادهای فراوان کشور در این زمینه سرمایه گذاری در این حوزه مناسب نبوده و اقتصاد دانش بنیان بر پایه گیاهان دارویی در کشور بسیار کم است.

وی تصویب سند ملی راهبرد گیاهان دارویی و طب سنتی را افتخاری بزرگ دانست و گفت: با این سند می توان از حرکت جزیره ای دراین حوزه جلوگیری کرده و تمرکزی ایجاد کرد.

وی گفت: با بسیج امکانات اعتبارات سرمایه گذار مناسب می توان جایگاه ایران را درمنطقه و دنیا توسعه داد.

وی کشت و فراوری صنعت و بازار را از جمله حلقه های اتصال برای افزایش جایگاه ایران دراین حوزه اعلام کرد و گفت: با تحقق این موضوع از حرکت جزیره ای جلوگیری شده و حرکت منسجم ایجاد خواهد شد.

عصاره ایجاد اشتغال، حفظ ذخایر ژنتیکی، گیاهان دارویی بومی وانحصاری کشور برنامه ریزی برای افزایش کشت و تولید گیاهان دارویی، تغییرالگوی کشت را از جمله اهداف سند ملی گیاهان دارویی اعلام کرد و گفت: با توجه به اقدامات انجام شده شاهد تغییرات چشمگیر دراین زمینه هستیم .

وی با اشاره به اینکه 95 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود گفت: در کشورهای دیگر نظیر ترکیه، افغانستان واسپانیا این مقدار سطح کشت وجود ندارد.

وی به ارزش های دارویی زعفران اشاره کرد و گفت: این گیاه دارای ارزش های دارویی است که تحقیقات برای شناخت خواص واثرات دارویی آن همچنان ادامه دارد.



افراد زیادی وجود دارند که به سنگ کلیه مبتلا هستند. دلایل زیادی برای به وجود آمدن سنگ کلیه وجود دارد ولی از دیدگاه طب سنتی دلیل اصلی به وجود آمدن سنگ کلیه، بلغم محجر (بلغمی که به حالت سنگ درآمده) است. یکی دیگر از دلایل سنگ کلیه از دیدگاه طب سنتی مزاج سرد کلیه هاست. زمانی که بلغم در کلیه هایی با مزاج سرد باقی می ماند، تبدیل به بلغم کریستالی (بلوری) می شود. کریستال ها به یکدیگر می چسبند و تولید سنگ می کنند.

برای تشخیص کریستال ها باید حتما آزمایش ادرار انجام شود. انجام آزمایش ادرار و تشخیص کریستال، می تواند به پیشگیری از سنگ کلیه کمک کند به شرط آنکه درمان سریعا انجام شود. سنگ کلیه می تواند بدون هیچ علائمی باشد و دلیل دردهای ناشی از آن، جا به جایی سنگ است. یکی دیگر از دلایل به وجود آورنده سنگ کلیه از دیدگاه طب سنتی به تغذیه مربوط می شود. استفاده از برخی مواد غذایی می تواند باعث به وجود آوردن سنگ کلیه شود.

برای مثال مصرف ماکارونی بدون سبوس و نان هایی که از آرد سفید درست می شوند و فاقد سبوس هستند، می تواند باعث به وجود آوردن سنگ کلیه شود. نان و ماکارونی بدون سبوس باعث رشد و زیادشدن میکروب های بد داخل روده می شود و سموم این میکروب ها تولید سنگ صفرا و کلیه می کند. علاوه بر ماکارونی و نان بدون سبوس، غذاهایی که طبع سرد دارند می توانند باعث ایجاد سنگ کلیه شوند.

برنامه غذایی افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند باید زیرنظر متخصص طب سنتی باشد تا احتمال به وجود آمدن سنگ به حداقل برسد. مصرف لبنیات به ویژه شیر می تواند باعث ایجاد رسوب کلسیم در کلیه شود به همین دلیل باید این گروه از مواد غذایی را همراه با مصلح (ماده غذایی که باعث بهبود کیفیت یک ماده غذایی می شود) آن استفاده کرد تا باعث ایجاد سنگ کلیه نشود.

شکستن سنگ ها بدون سروصدا!

مصرف لبنیات همراه با مصلح

شیر و لبنیات باید حتما با مصلح مصرف شوند تا باعث رسوب کلسیم در کلیه ها نشوند. نوشیدن شیر به همراه دارچین می تواند برای این منظور مفید باشد. همچنین اضافه کردن عسل به شیر می تواند به هضم بهتر آن کمک کند و مانع از رسوب کلسیم در کلیه و سنگ کلیه شود. بسیاری از افراد مواد غذایی را در وعده صبحانه قرار می دهند که طبع سرد دارند و باید با مواد غذایی که طبع گرم دارند جایگزین شوند؛ بری مثال برای صبحانه باید ارده، شیر و عسل استفاده کرد یا اینکه ارده را همراه با شیره خرما و انگور استفاده کرد.

خوردن نان، پنیر و گردو در شب توصیه می شود چون جذب کلسیم در شب بیشتر است و در کلیه رسوب نمی کند. کشک یک ماده غذایی است که در آن مقدار زیادی کلسیم وجود دارد و به سلامت استخوان ها کمک می کند، اما از دیدگاه طب سنتی این ماده غذایی در صورتی که با مصلح مصرف نشود می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود و کشک باید حتما با گردو خورده شود و اگر کشک به صورت مایع باشد باید داخل آن حتما نعناع و سیر داغ ریخت تا از رسوب در کلیه پیشگیری کنند.

شکستن سنگ ها بدون سروصدا!

برخی از افراد عادت دارند که همراه با ماهی ماست می خورند یا اینکه بعد از خوردن ماهی شیر می نوشند، انجام این کار در کوتاه مدت باعث می شود که مواد زائد و کلسیم در کلیه رسوب کند و باعث به وجود آمدن سنگ کلیه شود. علاوه بر تغذیه، یک سری عادت ها وجود دارند که می توانند باعث به وجود آمدن سنگ کلیه شوند؛ برای مثال نشستن بر زمین می تواند سنگ کلیه ایجاد کند.

خربزه ضدسنگ

برای درمان سنگ کلیه درمان های زیادی وجود دارد که متخصص طب سنتی با توجه به شرایط بیمار و نوع سنگ یکی از درمان ها را پیشنهاد می کند. یکی از درمان هایی که برای از بین بردن سنگ کلیه پیشنهاد می شود، استفاده از خربزه است. خربزه می تواند به عنوان یک دارو در درمان سنگ های کلیه موثر باشد و به بهبود عملکرد سیستم ادراری و کلیوی کمک کند. یکی از راه هایی که در طب سنتی برای درمان سنگ کلیه وجود دارد استفاده از تخم خربزه است. برای این منظور باید تخم خربزه را خشک کرد و بعد از بودادن آن را آسیاب کرد و خورد.

یکی دیگر از راه های استفاده از تخم خربزه این است که مقدار یک سیر (75 گرم) تخم خربزه را در یک پارچه توری مانند که می توان بالای آن را گره زد، ریخت و بعد آن را در یک و نیم تا 2 لیتر آب ریخت و جوشاند. جوشیدن این مخلوط تا زمانی که آب نصف شود باید ادامه داشته باشد، بعد از آن باید پارچه را از داخل آب درآورد و فشار داد تا شیره تخم خربزه از پارچه خارج شود. بعد از آن باید به این شیره یک قاشق غذاخوری پودر رازیانه اضافه شود. این ترکیب را باید در آش ریخت و می توان به آش، سیرک و والک (سبزی های کوهی) هم اضافه کرد.

شکستن سنگ ها بدون سروصدا!

خوردن یک قاچ (حدفاصل 2 خط روی خربزه یک قاچ محسوب می شود) خربزه با پوست، یکی دیگر از راه های از بین بردن سنگ کلیه است. افرادی که نمی توانند خربزه را با پوست بخورند می توانند آن را رنده کنند و بخورند. خربزه علاوه بر اینکه در درمان سنگ کلیه مفید است، می تواند به درمان مشکلات پروستات هم کمک کند. افرادی که نارسایی کلیه دارند هم می توانند پس از مشورت با متخصص طب سنتی از خربزه استفاده کنند، مصرف خربزه به مدت 3 روز پشت سر هم می تواند تا حدود زیادی به درمان سنگ کلیه کمک کند.

خربزه ای که برای درمان سنگ کلیه استفاده می شود باید ارگانیک باشد در غیر این صورت، مقدار زیادی سموم وارد بدن می شود که می تواند مشکلات زیادی را برای بدن به وجود بیاورد. علاوه بر خربزه می توان برای درمان سنگ کلیه از پرتقال هم کمک گرفت. برای این منظور باید 3 روز پشت سر هم از پرتقال به عنوان غذا استفاده کرد و در این مدت فرد نباید هیچ نوع ماده غذایی دیگری را بخورد، البته پرتقالی که برای این منظور انتخاب می شود باید شیرین باشد تا معده را اذیت نکند.

پرتقال حاوی ماده ای به نام «اگزالات» است و سنگ کلیه هم از «کلسیم اگزالات» ساخته شده است و زمانی که اگزالات پرتقال در کنار «کلسیم اگزالات» سنگ کلیه قرار می گیرد، باعث جداشدن کلسیم می شود و کلسیم جداشده از اگزالات از بدن خارج می شود.

طالبی یا روغن بادام؟!

یکی از راه های درمان سنگ کلیه خوردن طالبی است. افرادی که مبتلا به سنگ کلیه هستند باید به مدت 14 شب به جای شام فقط طالبی بخورند. طالبی را نباید در صبح زود مصرف کرد و حتما باید در وعده عصر یا شام از آن استفاده شود. علاوه بر طالبی برای درمان سنگ کلیه می توان از روغن بادام شیرین استفاده کرد. یکی لیوان آب ولرم را باید با یک استکان کوچک (20 سی سی) روغن بادام شیرین ترکیب کرد و آن را نوشید، البته باید از اصل بودن روغن بادام شیرین اطمینان پیدا کرد.

شکستن سنگ ها بدون سروصدا!

گیاهان سنگ شکن

برگ توت فرنگی می تواند به درمان سنگ کلیه کمک کند. افرادی که به سنگ کلیه مبتلا هستند می توانند 40 گرم از برگ توت فرنگی را با یک لیتر آب به مدت 3 تا 4 دقیقه بجوشانند. سپس، این محلول را هر 5 ساعت یک بار بنوشند. افرادی که به سنگ کلیه مبتلا هستند می توانند نصف استکان آب کرفس را با عرق بهارنارنج ترکیب کنند و قبل از هر غذا بنوشند. استفاده از دانه بوداده خرمالو یکی دیگر از درمان های سنگ کلیه است باید دانه خرمالوی بو داده شده را آسیاب کرد و یک قاشق چای خوری از پودر آن در یک لیوان آب جوش به مدت 20 دقیقه دم کرد. خوردن این نوشیدنی به مدت 3 روز برای رفع سنگ توصیه می شود.

شکستن سنگ ها بدون سروصدا!

رفع قولنج

قولنج کلیوی می تواند همراه با سنگ یا بدون سنگ باشد، این قولنج درد بسیار شدیدی را برای بیمار ایجاد می کند. برای رفع قولنج بدون تورم کلیوی، باید بعد از هر غذا 6عدد مغز فندق خام خورده شود. اگر قولنج همراه با سنگ باشد می تواند از گل ختمی، بابونه و پنیرک استفاده کرد. برای این منظور باید از هر گیاه به مقدار 100 گرم در 7 تا 8 لیتر آب ریخت و جوشاند، سپس باید این ترکیب را صاف کرد و در وان ریخت و در آن نشست. انجام این کار باعث خروج سنگ از حالب می شود و درد از بین می رود.

شکستن سنگ ها بدون سروصدا!

درمان سنگ های کوچک

برای تشخیص اندازه سنگ باید حتما سونوگرافی انجام داده و برای درمان سنگ کلیه باید از متخصص طب سنتی کمک گرفت. برخی از افراد از گیاهانی استفاده می کنند که مدر (ادرارآور) هستند، گیاهان مدر فقط برای درمان سنگ های کوچک کاربرد دارند و در صورت استفاده در مورد سنگ های بزرگ، این کار باعث جا به جایی سنگ می شوند و مشکلات بیشتری را به وجود می آورند. استفاد از برگ مو می تواند به درمان سنگ های کوچک کمک کند و باعث خارج شدن سنگ از طریق مثانه شود. نوشیدن ماءالشعیر یکی دیگر از راه هایی است که می تواند به دفع سنگ های کوچک کمک کند، البته ماءالشعیر بیشتر حالت مدر دارد.

برگ پنیرک

برگ پنیرک خاصیت نرم کننده دارد و در درمان گلودرد و سرفه کاربرد دارد. پنیرک را می توان برای از بین بردن سنگ کلیه هم استفاده کرد. افرادی که سنگ کلیه دارند، باید 100 گرم از برگ پنیرک را در یک و نیم لیتر آب بجوشانند و بعد از 2 تا 3 دقیقه جوشیدن، آن را صاف کنند و در یک لیوان بریزند. اضافه کردن یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به این نوشیدنی توصیف می شود، پنیرک را باید قبل از هر غذا نوشید.

شکستن سنگ ها بدون سروصدا!

اگر سنگ کلیه باعث ایجاد درد شود و در کلیه یا حالب جا به جا شده باشد، باید 100 گرم برگ پنیرک را با 100 گرم گل بابونه ترکیب کرد و جوشاند، سپس به آن یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کرد و قبل از غذا نوشید. این نوشیدنی سنگ را کاملا خرد می کند و سنگ بدون هیچ دردی از بدن خارج می شود.

کبد چرب نیتجه‌ی رژیم غذایی نادرست، کمبود تحرک بدنی و مصرف الکل است. کبد چرب اولین مرحله آسیب کبدی است و ممکن است در ادامه با ورم کبد و سرطان کبد همراه شود. خوشبختانه درمان‌های گیاهی بسیاری برای این بیماری وجود دارد که در زیر به تعدادی از آن اشاره می‌کنیم:

زرشک :  کبد را تقویت می‌کند و عملکرد آن را بهبود می‌بخشد. البته میزان مصرف بصورت مکمل 400 میلی‌گرم در روز است. در صورت مصرف بیش از حد، باعث مسمومیت می‌شود. همچنین در زنان باردار ممکن است سبب سقط جنین شود و بهتر است زنان باردار از مصرف بیش از اندازه‌ی آن خودداری کنند.

ارجنگ : به هضم غذا کمک می‌کند. به شکل تنتور در داروخانه‌ها یافت می‌شود و میزان مصرف آن یک میلی‌لیتر در روز است. استفاده مداوم از آن سبب اسهال می‌شود. زنان باردار باید از مصرف آن پرهیز کنند.

قاصدک : یک تمیزکننده قوی کبد است و آن را بصورت خام می‌توان مصرف کرد. به شکل تنتور یا مکمل نیز در داروخانه ها یافت می‌شود. عوارض جانبی آن ممکن است سوءهاضمه یا ورم پوستی باشد.

ریشه‌ی کوشاد یا جنتیانا : به هضم غذا کمک می‎‌کند و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. بصورت قرص مکمل در داروخانه یافت می‌شود و روزانه 3 تا 6 قرص باید مصرف شود. عوارض جانبی شامل سردرد خفیف است.

گُلدن سیل (Golden seal) : تصفیه کننده کبد است. در صورتی که مکمل آن را مصرف می‌کنید حدود 4 تا 6 گرم در روز کافی است. عوارض جانبی شامل مشکلات هاضمه، عصبیت است. زنان باردار از مصرف آن باید پرهیز کنند.


 

 

1-درمان در طب نوين : در طب نوين درمان اختصاصي براي کبد چرب وجود ندارد، ولي شما با کنترل بيماري هاي زمينه اي از قبيل کاهش وزن، چربي هاي خون، ديابت و يا قطع نمودن داروهاي مسبب (قطعا با نظر پزشک معالج نه به طورخودسرانه) مي توانيد از پيشرفت اين بيماري جلوگيري نماييد.


2- درمان وپيشگيري در طب سنتي : در طب سنتي با استفاده از خواص بعضي گياهان و عصاره گيري از انها ميتوان تركيباتي بدست آورد كه بوسيله آنها براحتي و با موفقيت كامل كبد چرب درمان ميشود، در ذيل به يكي از نسخه هاي مجرب و آزموده شده كه به راحتي كبد چرب را درمان نموده اشاره ميكنيم.


افشره پاكسازي كبد پاپریکا


در تهیه این عصاره گیاهانی بکار رفته که همگی در دفع مواد زائد از خون و کبد نقش بسزایی دارند. همچنین با توجه به اینکه این دارو از لطافت زیادی برخوردار است قابلیت جذب شدن و  نفوذ به اعماق مویرگهای بدن را دارد ، بر این اساس درمان بیماریهایی به شرح ذیل با استفاده از این دارو به سادگی انجام پذیر است: غلظت خون ، چربی خون ، ، خواب رفتن اعضای بدن و ضعف کبد. و همچنین چون این دارو توانایی سم زدایی و چربی زدایی بالایی دارد درمان بسیار قابل توجهی برای انواع بیماریهای کبدی است و مخصوصا کبد چرب را به سهولت درمان مینماید.
ضمنا این عصاره سرشار از ویتامینه   C، B،A میباشد و برای درمان بیماریهای صفراوی از قبیل کبودی رنگ چهره و لبها ، احساس گرمای زیاد بدن ، صفرا مزاجی و یرقان بسیار موثر میباشد

همچنين مصرف اين عصاره ميتواند از بروز كبد چرب پيشگيري كند.

چای سبز، پودر کاکائو، زردچوبه، کلم پیچ، پیاز، زیتون و جعفری از جمله خوراکی هایی هستند که اشتها را سرکوب می کنند.


مدارکی وجود دارد که نشان می دهد فعال کننده های پروتیینی به نام سیرتوین (sirtuin) فواید سلامتی زیادی مانند ساخت ماهیچه و سرکوب اشتها دارند.

از دیگر فواید فعال کردن این پروتیین می تواند به تقویت حافظه،کمک به کنترل بهتر سطح قند خون و پاکسازی آسیب ناشی از مولکول های رادیکال اشاره کرد.

پروفسور فرانک هو کارشناس تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشگاه هاروارد آمریکا در مقاله ای در مجله Advances In Nutrition نوشته است، شواهد تجربی قابل توجهی در زمینه اثرات مفید مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های غنی از فعال کننده های سیرتوین در کاهش خطرات ابتلا به بیماری مزمن وجود دارد.

اگرچه فعال کننده سیرتوین در تمام گیاهان یافت می شود اما برخی از میوه ها و سبزیجات دارای مقادیر زیادی از این پروتیین هستند که به عنوان غذاهای مملو از سیرتوین (sirtfoods)شناخته می شوند.

این خوراکی ها عبارتند از چای سبز، پودر کاکائو، زردچوبه، کلم پیچ، پیاز، زیتون و جعفری.

اما بسیاری از میوه ها و سبزیجات مانند گوجه فرنگی، آوکادو، موز، کاهو، کیوی، هویچ و خیار دارای مقادیر کمی از فعال کننده های سیرتوین هستند؛ با این حال این بدان معنی نیست که این میوه ها و سبزیجات ارزش مصرف ندارند زیرا آنها فواید دیگری بسیاری دارند.

اهمیت مصرف یک رژیم غذایی مملو از خوراکی های سیرتوین دار این است آنها از سایر رژیم ها و مکمل های غذایی با صرفه ترهستند.

فعال کننده های سیرتوین برای علم تغذیه بسیار جدید هستند زیرا ویتامین ها بیش از 100 سال پیش، آنتی اکسیدان ها 50 سال پیش کشف شدند اما فعال کننده های سیرتوین فقط 10 سال پیش شناخته شدند.

اولین فعال کننده سیرتوین که مشخص شد، رسوراترول (resveratrol) بود که در پوست انگور قرمز ،انار و هفت بند ژاپنی وجود دارد.

از دیگر فعال کننده های سیرتوین، کاتچین است که در چای سبز یافت می شود و گفته می شود که با سلول های سرطانی مبارزه می کند و دیگری اپیکاتچینز (epicatechins) است که در پودر کاکائو وجود دارد و عامل فوایدی است که ادعا می شود شکلات تلخ دارد.


صفحه28 از72