• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

آنتی بیوتیک ها یکی از پرمصرف ترین داروهاست این در حالی است که مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک علاوه بر آسیب رساندن به سیستم گوارشی باعث می شود سیستم ایمنی بدن کارایی خود را از دست بدهد اما چند نوع ماده طبیعی وجود دارد که خاصیت آن ها مشابه آنتی بیوتیک است بدون اینکه به سیستم گوارشی آسیب برساند.

سرخارگل:

از این گل برای درمان عفونت های متعدد از جمله زخم، مسمومیت های خونی، دیفتری و بیماری های مرتبط با باکتری استفاده می شود. مردم کشور آمریکا از این گیاه برای کاهش دادن زمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا و رفع علایم آن مانند گلودرد، سرفه و تب استفاده می کنند. بیشتر متخصصان داروهای گیاهی، مصرف این گیاه را برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های بدن توصیه می کنند. این گیاه حتی خطرناک ترین نوع باکتری مانند استافیلوکوکوس اورئوس را که عفونت کشنده MRSA ایجاد می کند، از بین می برد.

نقره کلوئیدی:

قرن هاست که از این ماده به عنوان آنتی بیوتیک موثر استفاده می شود. قبل از سال ۱۹۳۸ و استفاده از آنتی بیوتیک ها، پزشکان برای رفع باکتری از طریق طبیعی از این ماده استفاده می کردند.
آنتی بیوتیک ها می تواند به کلیه و عملکرد کبد آسیب برساند. در مقابل نقره کلوئیدی اثر کشنده روی میکروب ها دارد و بدون این که عملکرد سمی روی میزبان داشته باشد، این ماده می تواند میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک مانند MRSA , SARS و آنفلوآنزای مرغی را از بین ببرد.

سیر:

سیر حاوی ۲ ترکیب، آلیسین (اسید آمینه غنی از سولفور) و آلیفیز (آنزیم با پایه پروتئین) است. آلیسین ترکیب فراری است که پس از له شدن سیر تنها چند ساعت می ماند و آنتی بیوتیک طبیعی قوی است.

یک پنجم آن پنی سیلین قوی است و خاصیت ضدقارچی و ضد ویروسی دارد. سیر به سلول های سفید خون کمک می کند تا با عفونت مقابله کند. سیر دارای خاصیت آنتی بیوتیک، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد میکروبی است که علاوه بر محافظت در برابر باکتری های مضر، باعث دفع آن ها نیز می شود. این آنتی اکسیدان طبیعی رادیکال های آزاد را از بین می برد.

روغن مرزنگوش:

این روغن حاوی ۲ نوع ترکیب به نام کارواکرول و تیمول است که خواص قوی ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد. این روغن بدون آسیب رساندن به باکتری های مفید، باکتری های بیماری زا را از بین می برد.
نتایج بیش از ۸۰۰ بررسی بر تاثیر درمانی این روغن تاکید می کند. کارواکرول می تواند عفونت های باکتریایی، عفونت های قارچی، ویروس ها، انگل ها، تومور و حساسیت را کاهش دهد.



 فواید کاهش وزن بیشتر از دادن بهانه‌ای به شما برای خرید لباس‌های جدید است. با از دست دادن ۵ تا ۱۰ درصد وزن بدنتان، می‌توانید سلامت کلی خود را افزایش و خطر شرایط مزمن نظیر بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش دهید.

از دست دادن ناخواسته وزن نیز همیشه خوب نبست و اثرات کمتر شناخته‌شده‌ای دارد. در اینجا به برخی نکات خوب و بدی می‌پردازیم که شما معمولا درباره کاهش وزن نمی‌شنوید:
 


میزان انرژی شما به شدت بالا خواهد رفت

اغلب اولین موردی است که افراد زمانی که شروع به کاهش وزن می‌کنند متوجه آن می‌شوند، افزایشی شدید در میزان انرژی است. چرا؟
 
زمانی که شما وزن کمتری دارید انرژی کمتری را صرف انجام کارهای روزمره‌تان می‌کنید. کاهش وزن همچنین راندمان اکسیژن شما را بهبود بخشیده و بنابراین شما وقتی از پله‌ها بالا می‌روید یا زمانی که در تلاش برای رسیدن به اتوبوس هستید، نفس کم نمی‌آورید.
 
حافظه شما ممکن است تقویت شود

یک مطالعه انجام شده در سوئد در سال ۲۰۱۳ نشان داد که زنان سالمند بعد از ۶ ماه دنبال کردن برنامه کاهش وزن نمرات بهتری در آزمون‌های حافظه کسب کردند. اسکن‌های مغزی فعالیت بیشتری را در طی فرایند رمزگذاری (زمانی که خاطره‌ها تشکیل شده‌اند) و فعالیت کمتری را در زمان بازیابی حافظه نشان داده‌اند که خود نشانگر کارایی بیشتر حافظه است.
 
دکتر آندریاس پترسون سرپرست این مطالعه می‌گوید فعالیت مغزی اصلاح شده بعد از کاهش وزن نشان می‌دهد زمانی که حافظه‌ای جدید ذخیره می‌شوند، مغز فعال‌تر می‌شود و بنابراین منابع مغزی کمتری برای به خاطر آوردن اطلاعات ذخیره شده مورد نیاز است. مطالعات قبلی همچنین ارتباط بین چاقی با حافظه ضعیف را به خصوص در زنانی با اندام گلابی‌شکل که چربی اضافی در ناحیه باسن دارند× نشان داده است.
 
روابط‌تان تحت تاثیر قرار می‌گیرد

کاهش وزن ممکن است موجب شود شما احساس کنید جذاب‌تر شده‌اید، اما هیکل لاغر شده و اعتماد به نفس بدست آمده شما الزاما موجب تقویت روابط زناشویی شما نخواهد شد.

پژوهشگران دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ پژوهشگران دریافتند که در افراد مورد بررسی با وجود کاهش وزنی در حدود ۲۷ کیلوگرم یا بیشتر در طی ۲ سال یا کمتر همیشه روابط زناشویی بهبود یافته است و گهگاه شریک زندگی فرد تحت رژیم، احساس حسادت یا خطر و ناامنی کرده است. چرا؟
 
تغییر و تحولات در اندام شما ممکن است سایر افراد نزدیک به شما را مجبور به توجه بیشتر به خوشان برای انتخاب‌های بهتر جهت سلامتی‌شان کند.
 
مشکل دیگر اینکه شریک زندگی شما ممکن است درباره تغییراتی که ممکن است در شخصیت شما رخ دهد نگران باشد. شما احساس بزرگی، جذاب بودن یا اعتماد به نفس می‌کنید که این موضوع می‌تواند تعادل روابط زناشویی را تغییر دهد. آن‌ها ترس از دست دادن هویت، اعتماد به نفس یا موقعیت بر‌تر خود نسبت به طرف مقابل دارند.
 
خطر ابتلا به سرطان در شما کاهش می‌یابد

می‌دانید که سیگار کشیدن و در معرض نور خورشید و تشعشع بودن می‌تواند موجب بروز سرطان شود، اما چاقی نیز به‌‌ همان میزان با چند نوع سرطان مرتبط بوده است. اضافه وزن موجب بروز التهاب می‌شود که خود آن آغازگر تغییرات سلولی در بدن است.
 
یک بررسی انجام شده بر روی زنان یائسه که نتایج آن در مجله تحقیقات سرطان به چاپ رسیده است، نشان داد که درجات خطرناک التهاب تنها با کاهش ۵ درصدی وزن بدن قابل تخفیف است. مطالعه به چاپ رسیده در مجله تحقیقات چاقی در سال ۲۰۱۴ نشان داده است که مردانی با چاقی بیمار گونه که متحمل جراحی کاهش وزن (باریاتریک) می‌شوند، در طی سال‌های آینده خطر ابتلا به سرطان را در خود تقریبا به اندازه افرادی با وزن طبیعی کاهش می‌دهند.
 
اگر قبلا افسرده بوده‌اید، این حالت ممکن است تغییر نکند

آیا اضافه وزن موجب افسردگی شما شده یا افسردگی منجر به افزایش وزن در شما شده است؟ همیشه ممکن نیست که بگوییم کدام یک اول رخ می‌دهد. با اینکه اغلب افراد بعد از کاهش وزن احساس شادابی و سرحالی می‌کنند اما این حلال همه مشکلات نیست. خلق و خوی درصد کمی از افراد حتی بعد از دست دادن ۴۵ کیلوگرم وزن نیز تغییر نمی‌کند به این دلیل که کاهش وزن نمی‌تواند همه مشکلات پنهانی شما را حل کند.
 
غذا‌ها ممکن است مزه‌های متفاوتی داشته باشند

از دست دادن بیش از اندازه وزن در زمان کم ممکن است باعث تغییراتی در جوانه‌های چشایی شما شود. مطالعه اخیر دانشگاه استنفورد مشخص کرد که بعد از جراحی باریاتریک ۸۷ درصد افراد تغییری را در حس چشاییشان گزارش کرده‌اند. حدود نیمی از افراد معتقد بودند که طعم غذا تند‌تر شده و برای نیمی دیگر طعم غذا خیلی مشخص نبود.

در نتیجه آنهایی که طعم غذا را با شدت کمتری حس کرده بودند نسبت به افرادی که غذا‌ها را تند‌تر حس کرده بودند، ۲۰ درصد کاهش وزن بیشتری بعد از جراحی داشتند. نویسندگان مطالعه می‌گویند تحقیقات بیشتری برای پیدا کردن دلایل تغییراتی که در ذائقه افراد رخ می‌دهد مورد نیاز است؛ اما در مطالعه جدید دیگری نیز نتایجی مشابه به دست آمده است. مطالعه انجام شده درمانگاه رویال لایسستر در بریتانیا نشان داد که در ۷۵ درصد بیماران بعد از جراحی کاهش وزن، احساس تنفری نسبت به برخی غذا‌ها که اغلب گوشت و ترکیبات لبنی هستند بوجود آمده است.
 
تمرینات جسمی باعث خشنودی خاطرتان می‌‌شود

زمانی که اضافه وزن دارید نسبت به افرادی که وزن طبیعی دارند، فعالیت‌های جسمی ممکن است موجب درد مفاصل و سوزش ریه‌های شما شود. وقتی شروع به لاغر شدن می‌کنید، دیگر انجام ورزش در شما احساس انجام یک کار روزمره سخت و طاقت فرسا را ایجاد نمی‌کند و بیشتر به صورت شبیه تجربه‌ای سرگرم کننده در می‌آید.



علاوه براین سبک وزن بودن موجب می‌شود شما سریع‌تر و نیرومند‌تر شوید. برای مثال بدوید. به طور کلی عقیده بر این است که به ازای هر گرم کاهش وزن، یک ورزشکار می‌تواند ۲ ثانیه از زمان لازم برای دویدن حدود ۱/۶ کیلومتر مسافت کم کند.
 
استخوان‌های شما ممکن است تغییر کنند

آیا تاکنون شنیده‌اید که کاهش وزن موجب تضعیف استخوان‌های شما می‌شود؟ با وجود درست بودن این موضوع که کاهش وزن با از کاهش نسج استخوان‌ها همراه است، اما این امر تنها زمانی مایه نگرانی است که شما بیش از حد معمول وزن کم کرده باشید یا یک رژیم غذایی ناسالم را دنبال کنید. فواید کاهش وزن از لحاظ تاثیر بر استخوان‌ها همیشه مهم‌تر از خطرات آن است. وزن اضافی ممکن است استخوان‌های شما را قوی‌تر کند (چون آن‌ها مجبورند وزن بیشتری را تحمل کنند) اما در عوض باعث آسیب مفاصل می‌شود. پژوهشی جدید پیشنهاد می‌کند که چاقی احشایی در زنان و مردان خصوصا در ناحیه شکم برای استخوان‌ها مضر است. بر اساس بازبینی منتشرشده در ژورنال آکادمی جراحان ارتوپد آمریکا، کاهش وزن می‌تواند به‌‌ همان میزان به کاهش علائم آرتریت کمک کند.
 
احتمالا زمان کمتری را صرف مراقبت‌های بهداشتی خواهید کرد

یک بررسی که نتایج آن در ژورنال Health Affairs در سال ۲۰۰۹ منتشر شده است، نشان می‌دهد که افراد با وزن طبیعی نسبت به همتایان دارای اضافه وزن خود هزینه‌های کمتری را صرف صورتحساب‌ها و مخارج پزشکی می‌کنند. پژوهشگران دریافتند که افراد چاق نسبت به افراد با وزن طبیعی، ۴۲ درصد بیشتر صرف هزینه‌های درمانی می‌کنند و بیشتر این هزینه‌ها برای داروهای تجویزی مورد نیاز برای درمان بیماری‌های مزمن است. و یک گزارش منتشر شده در سال ۲۰۱۴ درباره ساکنان میشیگان نشان داد که هزینه مراقبت سالیانه بهداشتی برای افرادی که بیش از حد چاق هستند، ۹۰ درصد بیشتر از افرادی با وزن طبیعی است. ممکن است بعد از اینکه وزن خود را کم کردید، متوجه موارد دیگری شوید. پزشکان (که سوگیری آنها بر ضد بیماران چاق مستند شده است) ممکن است بعد از کاهش وزن رفتار بهتری با شما داشته باشند.
 
ممکن است ترفیع بگیرید

بعد از کاهش وزن تنها پزشکان نیستند که ممکن است با شما رفتار بهتری داشته باشند. کارفرمای شما نیز ممکن است این چنین رفتاری داشته باشد. افراد چاق به خصوص کارکنان زن نسبت به کارکنان با وزن طبیعی درآمدزایی کمتری دارند. مطالعه منتشر شده در ژورنال Health Economics نشان داده است که متوسط پرداختی به کارکنان چاق ۲/۵ درصد کمتر از کارکنان لاغر است. یک مطالعه انجام شده در بریتانیا در سال ۲۰۱۴ نشان داد که کاهش وزن و رسیدن به وزنی مناسب و سالم ممکن است موجب ارائه پیشنهادات کاری بیشتری به شما شود.
 
ممکن است بتوانید داروی‌هاتان را کنار بگذارید

حفظ یک وزن مناسب می‌تواند شما را در برابر بیماری‌های قلبی و دیابت محافظت کند. اما اگر از قبل دچار اضافه وزن باشید و به این بیماری‌های مبتلا باشید، چه می‌شود کرد؟ خبر خوب: کاهش وزن هنوز می‌تواند مفید باشد. این بیماری‌ها لزوما از بین نمی‌روند، اما ممکن است علائم بیماری شما و مقدار دارویی که دریافت می‌کنید، کاهش یابد. برای مثال ممکن است بتوانید دوز داروهای ضدفشارخون و پایین‌ِآورنده کلسترول‌تان را کاهش دهید، یا یاد بگیرید بدون تزریق‌های روزانه انسولین، دیابت نوع ۲ خود را کنترل کنید. مطالعات همچنین نشان داده است که کاهش وزن ممکن است به شما اجازه دهد تا بیماری‌های مزمنی مانند آسم یا سوزش سردل را بدون دریافت دارو یا با دریافت داروی کمتر کنترل کنید.
 
پوست‌تان ممکن است کیس بیندازد

افتادگی و چروکیدگی پوست موضوعی است که اکثر افراد بعد از یک کاهش وزن شدید خود را برای آن آماده نکرده‌اند. این حالت یک شبه یا شاید هیچ وقت از بین نرود و ممکن است در شما احساس ناامیدی نسبت به شکل جدید بدنتان ایجاد کند. برخی روش‌های انتخابی برای زیباسازی بدن نظیر کشیدن پوست صورت، بالا بردن پستان‌ها یا جراحی برای حذف چروکیدگی‌های پوست شکم هستند، اما هر عمل جراحی خطراتی به همراه دارد و در اغلب موارد بیمه‌ها این جراحی‌های زیبایی را پوشش نمی‌دهند.
 
می‌توانید شانس خود را برای داشتن فرزند افزایش دهید

اگر در تلاش برای باردار شدن هستید، کاهش چند کیلو از وزنتان ممکن است مفید باشد. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۹ که در ژورنال Fertility and Sterility منتشر شده است، نشان می‌دهد که چاقی در زنان با ناباروری و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک همراه است و زمانی که یک زن جوان چاق می‌شود، باردار شدن برای او مشکل‌تر خواهد شد. از آنجایی که وزن مادر در طی بارداری و حتی قبل از آن با تمامی پیامدهای سلامتی برای فرزند در ارتباط است، کاهش وزن و لاغرشدن کمک می‌‌کند که فرد از داشتن یک بارداری سالم و فرزندی سالم مطمئن شود.



بیشتر خواهید خوابید

مطالعه‌ای انجام شده در سال ۲۰۱۴ در دانشگاه پنسیلوانیا نشان می‌دهد که افرادی که حداقل ۵ درصد وزنشان را در طی یک دوره شش ماهه کاهش می‌دهند به طور متوسط ۲۲ دقیقه بیشتر از قبل می‌خوابند و پیش از این محققان فنلاندی گزارش کرده بودند که کاهش متعادل وزن به میزان قابل توجهی باعث بهبود علائم قطع تنفس در حین خواب (sleep apnea) شده است. کاهش وزن به این معنی است که محدودیت فیزیکی کمتری برای تنفس و بافت نرم کمتری برای مسدود کردن راه‌های تنفسی فوقانی وجود دارد. خواب بیشتر کمک می‌کند تا سوختن چربی‌ها در بدن کارآمد‌تر شود، و بنابراین داشتن یک خواب مناسب شبانه بدین معنی است که شما با احتمال بیشتری قادر به حفظ وزن کاهش یافته هستید.



یکی از دلایل اصلی کم خونی در کشور ما فقر آهن می باشد. این ماده ی معدنی در گوشت ها مانند گوشت قرمز، گوشت ماکیان، جگر و در حبوباتی چون لوبیاها، در عدس و تخم مرغ یافت می شود. علاوه بر میزان آهن یک ماده ی غذایی باید به میزان جذب آن توسط بدن نیز توجه داشت.

منابع غذایی آهن

یکی از نگرانی های همیشگی خانم ها، تامین آهن کافی جهت جلوگیری از کم خونی است. معمولا خانم ها، پس از شروع قاعدگی و محسوس شدن یک سری از علائم کم خونی، در صدد جبران کمبود آهن بر می آیند؛ چرا که اولین علت کم خونی را کمبود آهن می دانند.

بهتر است یادآوری کنیم که کمبود آهن می تواند یکی از علل کم خونی باشد وگرنه کم خونی علت های متفاوتی دارد که از جنبه های فیزیولوژیکی، متابولیسمی و.... قابل بررسی است.

 

 

میزان آهن مورد نیاز بدن

این بار ما به دنبال یادآوری آهن مورد نیاز بدن در سنین مختلف هستیم. به طور کلی خانم ها علاوه بر مرحله ی ذکر شده، در مراحل دیگری از زندگی مانند بارداری، شیردهی و خصوصا 3 سالگی به بعد کودک شان به علت اطلاع از تاثیر آهن در یادگیری، هوش و توانایی فیزیکی کودک، بیشتر به تامین آهن مورد نیاز  توجه می کنند.

به طور کلی نیاز افراد به آهن به شرح ذیل می باشد:

در سنین 4 تا 8 سالگی        10 میلی گرم

9 تا 13 سالگی                      8 میلی گرم

14 تا 18 سالگی                   در دختران 15 و در پسران 11 میلی گرم در روز

افراد بالای 19 سال              در زنان 18 و در مردان 8 میلی گرم در روز

هر کشوری برای تامین آهن مورد نیاز افراد برنامه های متفاوتی دارد. از جمله معرفی منابع آهن و نقش آن در بدن، در دسترس قرار دادن مکمل های مناسب در سنین مختلف، غنی کردن بعضی مواد غذایی با افزودن آهن در صنایع غذایی و... . اخیرا غنی سازی ماکارونی در ایران انجام شده است.

پس از ورود مواد غذایی به بدن، مقدار آهنی که در دستگاه گوارش جذب

می شود به عوامل متفاوتی بستگی دارد، جالب است بدانیم حتی میزان

جذب توسط روده ها نیز تنظیم می شود. یعنی در زمان ذخایر کم آهن بدن،

آهن بیشتری و در زمان ذخایر کافی، آهن کمتری جذب می شود

مواد غذایی پُر آهن

در ادامه، چند ماده ی غذایی با مقدار آهن موجود در آن ها ذکر شده است:

جگر و احشای پخته                      3 سروینگ ( تقریبا 30*3)                10 میلی گرم

ماکیان و گوشت کبابی و پخته        3  سروینگ ( تقریبا 30*3)               3.1 میلی گرم

گوشت دنده گوساله                     3 سروینگ ( تقریبا 30*3)                2.4 میلی گرم

لوبیا سفید پخته                            2/1 لیوان                                          4 میلی گرم

سویای پخته                                 2/1لیوان                                         4.5 میلی گرم

عدس پخته                                  2/1 لیوان                                        3.3 میلی گرم

لوبیا قرمز پخته                             2/1 لیوان                                        3.1 میلی گرم

نخود پخته                                    2/1 لیوان                                        2.4 میلی گرم

اسفناج پخته                               * 2/1 لیوان                                     3.2 میلی گرم

پوره ی گوجه فرنگی                     2/1 لیوان                                         2.2میلی گرم

تخم مرغ                                      1 عدد                                               1 میلی گرم

آجیل مخلوط                                30 گرم                                              1 میلی گرم

بادام زمینی                                30 گرم                                            0.5 میلی گرم

* نکته ی مهم این است بدانیم اگر چه یک سری مواد غذایی مانند اسفناج جزء مواد غنی از آهن حساب می شوند، ولی به علت برخی مواد در آن ها مانند اگزالات موجود در آن ها میزان قابل توجهی از آهن آن ها قابل جذب نیست، البته سایر مواد موجود در آن ها از جمله اسید فولیک موجب بهبود خون سازی می شود.

 

جذب آهن در بدن

پس از ورود مواد غذایی به بدن، مقدار آهنی که در دستگاه گوارش جذب می شود به عوامل متفاوتی بستگی دارد، جالب است بدانیم حتی میزان جذب توسط روده ها نیز تنظیم می شود. یعنی در زمان ذخایر کم آهن بدن، آهن بیشتری و در زمان ذخایر کافی، آهن کمتری جذب می شود.

از عوامل دیگر، میزان زیست دسترسی آهن می باشد، به این معنی که چه مقدار از آهن موجود در ماده ی غذایی قابلیت

جذب شدن دارد.
منابع غذایی ویتامین ث

از جمله عوامل تاثیر گذار در زیست دسترسی آهن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- خوردن منابع ویتامین ث: مانند پرتقال و آب پرتقال تازه، بروکلی ، گریپ فروت، طالبی، گوجه فرنگی و آب آن.

2- مقدارحرارت و زمان پخت: همیشه مواد را در حرارت متوسط و با حوصله بپزیم. همیشه آب پز کردن و بخارپز کردن و در مرحله بعد کبابی کردن به سرخ کردن ارجح است.

3- حبوبات را حتما 24 ساعت قبل از پختن در آب فراوان خیسانده و هر 8 ساعت آب آن را عوض کنیم.

4- به خوبی غذا را بجویم.

5- جوانه زدن دانه ها نظیر گندم بسیار مفید است. این کار را خودمان در مورد بسیاری از دانه ها می توانیم انجام دهیم.

6- خوردن چند قاشق ماست همراه غذا(ایجاد محیط اسیدی برای جذب بهتر آهن)، ولی زیاده روی نکنیم!

شیر همراه غذا نخوریم.

7 – یک ساعت قبل از غذا و2 ساعت بعد از غذا چای و قهوه نخوریم.

و اما فراموش نکنیم که فقط به دنبال منابع غنی از آهن نباشیم، بدانیم که خوردن هر ماده ی غذایی بالاخره میزانی آهن دارد. در واقع رعایت تنوع غذایی و مصرف همه ی گروه های غذایی به مقدار مناسب خود مهم ترین عامل، در تامین نیاز کلی بدن است!

در کشور ما افسردگی جزء 7 علت اولیه بروز بیماری‌ و ناتوانی در سنین مختلف بشمار می‌رود.
دکتر زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت گفت: کمبود برخی مواد مغذی و ویتامین‌ها در رژیم غذایی فرد می‌توانند سبب ایجاد افسردگی شود و یا در مواردی افسردگی فرد را تشدید کند از مهمترین این مواد اسیدهای چرب امگا 3 است که کمبود آن فرد را مستعد افسردگی می‌کند اسیدهای چرب امگا 3 در غذاهای دریایی و روغنی کانولا، روغن سویا و گردو وجود دارد.

از دیگر موادی که کاهش آن در خون میزان ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد اسید فولیک است. اسید فولیک در جگر، قارچ، سبزی‌جات سبز مثل اسفناج و کلم بروکلی، گوشت گاو کم چرب، سیب زمینی، نان گندم کامل ، آب پرتغال و لوبیا وجود دارد.

وی در ادامه گفت: کمبود آهن، ویتامین B6 و B12، ویتامین E، ویتامین C، منیزیم، روی، آهن، سلنیوم و برخی مواد دیگر در ابتلا به افسردگی موثر است. بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت به اندازه مواد مغذی و داشتن وزن مناسب، در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.

همچنین چاقی افراد به علل مختلف در ابتدا به افسردگی نقش بسزایی دارد و از طرف دیگر افسردگی هم می‌تواند منجر به چاقی شود.

Feature

 مزاياي هويج بسيار هستند از جمله براي دستگاه گوارش و سلامت پوست مفيد است و ضد کلسترول بد است.
 همانطور که مي‌دانيم مزاياي هويج بي‌شمار است از جمله براي دستگاه گوارش و سلامت پوست مفيد است، همچنين ضد کلسترول بد است.
سبزيجات غني از پتاسيم، آهن، فيبر (حدود 2.6 گرم/100 گرم) و کالري (36 کيلوکالري/100 گرم) است. همچنين مي‌توان به محتويات بتاکورتن ( 10 ميلي گرم/100گرم) اشاره کرد؛ در صورتي که خام خورده شود باعث فعال شدن روده مي‌شود و پخته آن اسهال و استفراغ را کُند مي‌کند.
هويج براي بينايي مفيد است، بتاکاروتن آن باعث توليد ملانين مي‌شود و خوردن يک يا دو هويج در روز باعث کاهش کلسترول بد مي‌شود.

هويج بايد رنگ روشن داشته باشد و سفت باشد، سعي کنيد بيش از يک هفته هويج را در يخچال نگه نداريد؛ در موقع پخت هويج براي اينکه طعم خوبي داشته باشد بهتر است کمي جعفري تازه، دانه زيره سياه، زردچوبه و فلفل قرمز شيرين و يک قاشق مرباخوري دارچين يا کاري به آن اضافه کنيد؛ در صورتي که غذاهاي شيرين دوست داريد مي توانيد هويج را با کمي آب ليمو، شکر و آب بپزيد.

هلدینگ یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است، به گفته پزشکان حاضر در این مجموعه فرمولاسیون و تکنیک ترکیبی این محصول طوری طراحی گردیده است که مواد مغذی و ویتامین های موجود در فرمول دارو بطور ( آهسته رهش ) از قرص جدا شده و مواد مغذی و ویتامین ها را در بدن آزاد می نماید که در جهت سلامتی پوست سر، مو و ناخن ها با حداکثر غلظت فرمولی عمل می نماید.

این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد.
طبق خبر منتشر شده شده توسط سلامت ایران همچنین میوه‌ها و سبزی‌هابه‌ دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی، نقش مهمی را در رشد و حفظ مو‌ها دارند مصرف غذاهایی مانند نان سبوس دارو برنج که منابع سرشار ویتامین‌های گروه B و مرکبات و میوه‌هایی مثل کیوی که حاوی ویتامین C هستند، نیز در رشد و نمو مو‌ها تأثیر به سزایی دارند. عنصر روی که به وفور در گوشت قرمز و منابع پروتئینی یافت می‌ شود، از جمله عناصری است که استحکام مو‌ها را سبب شده و از ریزش آن‌ها جلوگیری می‌‌کند. استفاده از میوه‌ها به ‌طور موضعی، تأثیری بر رشد و نمو مو‌ها ندارند، زیرا مدت زمان تماس با این مواد کوتاه است. همچنین تأثیر شامپوهای حاوی مواد پروتئینی نیز روی استحکام و رشد مو‌ها به اثبات نرسیده است.
این مکمل که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد و به مبارزه با عواملی مانند موارد ذکر شده در زیر که باعث کم خونی و نهایتا ریزش مو می شود می پردازد:
مبارزه با کمبود ویتامین C که باعث کاهش جذب آهن از طریق سیستم گوارش شده و می تواند سبب بروز کم خونی فقر آهن شود
مبارزه با کمبود ویتامین E که می تواند ثبات غشای سلولی گلبول های قرمز خون را کاهش و باعث کوتاه شدن عمر آن ها گردد که سبب بروز کم خونی می شود.
مبارزه با کمبود و ازدیاد مس در بدن که می تواند در ورود آهن به هموگلوبین ایجاد اختلال و سبب بروز کم خونی شود.
مبارزه با کمبود روی که می تواند باعث ازدیاد مس در بدن و مشکلات زیادی می گردد.
مبارزه با کمبود ویتامین های گروه B مثل فولیک اسید، B۶ و به ندرت B۲ و B۵ که نیز می تواند باعث کاهش تولید گلبول های قرمز گردند.

هلدینگ یاقوت رویان محصولی را وارد بازار نموده که در درمان، رشد و تغذیه پوست و مو بسیار مفید است، به گفته پزشکان حاضر در این مجموعه فرمولاسیون و تکنیک ترکیبی این محصول طوری طراحی گردیده است که مواد مغذی و ویتامین های موجود در فرمول دارو بطور ( آهسته رهش ) از قرص جدا شده و مواد مغذی و ویتامین ها را در بدن آزاد می نماید که در جهت سلامتی پوست سر، مو و ناخن ها با حداکثر غلظت فرمولی عمل می نماید.

این مکمل که Rigendiet Retard نام دارد حاوی روی(zinc) به عنوان یک ماده معدنی و عامل اساسی در سلامت و بازسازی بافت های آسیب دیده بشمار میرود و همچنین حاوی مس برای تولید ملانین ، سلنیم جهت خنثی کردن رادیکال های آزاد که موجب پیری پوست می شوند، ویتامین E ، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، فولیک اسید ، و متیونین و سیستین می باشد.
طبق خبر منتشر شده شده توسط سلامت ایران همچنین میوه‌ها و سبزی‌هابه‌ دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی، نقش مهمی را در رشد و حفظ مو‌ها دارند مصرف غذاهایی مانند نان سبوس دارو برنج که منابع سرشار ویتامین‌های گروه B و مرکبات و میوه‌هایی مثل کیوی که حاوی ویتامین C هستند، نیز در رشد و نمو مو‌ها تأثیر به سزایی دارند. عنصر روی که به وفور در گوشت قرمز و منابع پروتئینی یافت می‌ شود، از جمله عناصری است که استحکام مو‌ها را سبب شده و از ریزش آن‌ها جلوگیری می‌‌کند. استفاده از میوه‌ها به ‌طور موضعی، تأثیری بر رشد و نمو مو‌ها ندارند، زیرا مدت زمان تماس با این مواد کوتاه است. همچنین تأثیر شامپوهای حاوی مواد پروتئینی نیز روی استحکام و رشد مو‌ها به اثبات نرسیده است.
این مکمل که محصول ESI ایتالیا است در تمام داروخانه های سراسر کشور در دسترس شما قرار دارد و به مبارزه با عواملی مانند موارد ذکر شده در زیر که باعث کم خونی و نهایتا ریزش مو می شود می پردازد:
مبارزه با کمبود ویتامین C که باعث کاهش جذب آهن از طریق سیستم گوارش شده و می تواند سبب بروز کم خونی فقر آهن شود
مبارزه با کمبود ویتامین E که می تواند ثبات غشای سلولی گلبول های قرمز خون را کاهش و باعث کوتاه شدن عمر آن ها گردد که سبب بروز کم خونی می شود.
مبارزه با کمبود و ازدیاد مس در بدن که می تواند در ورود آهن به هموگلوبین ایجاد اختلال و سبب بروز کم خونی شود.
مبارزه با کمبود روی که می تواند باعث ازدیاد مس در بدن و مشکلات زیادی می گردد.
مبارزه با کمبود ویتامین های گروه B مثل فولیک اسید، B۶ و به ندرت B۲ و B۵ که نیز می تواند باعث کاهش تولید گلبول های قرمز گردند.

تمامی افراد از بزرگسالان و نوجوان گرفته تا حتی کودکان در برهه ای از زندگی خود دچار تنش و اضطراب می شوند اما با رعایت راهکارهایی مانند خواب خوب، رژیم غذایی کافی و در میان گذاشتن احساسات خود با یک فرد مورد اطمینان می توان استرس و اضطراب خود را مدیریت کرد.
 استرس زمانی بروز می کند که فشاری بیش از آنچه شخص به آن عادت دارد، بر انسان وارد می شود.

زمانیکه انسان دچار استرس می شود، بدن شروع به ترشح هورمون هایی می کند که سرعت تپش قلب را بالا برده، تنفس را سریع تر کرده و میزان انرژی بیشتری به انسان می دهد.

برخی از انواع استرس عادی و حتی مفید بوده و بدون آن انسان انگیزه ای برای فعالیت ندارد، بطوریکه برخی از افراد معتقدند که این نوع استرس به انسان کمک می کند و زندگی بدون آن بی معناست.

اما اگر استرس بیش از توان جسمی و روحی انسان باشد و زندگی وی را تحت تاثیر قرار دهد، استرس بد یا کاهنده خوانده می شود. این نوع استرس می تواند با سردرد، ناراحتی معده و مشکل در خوابیدن، همراه باشد. همچنین این نوع استرس می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و مبارزه با بیماری ها را برای انسان سخت کند.

در این گزارش دستورالعمل های علمی برای مقابله با استرس ذکر شده است:

***اختصاص زمانی برای آرامش دادن به خود

یکی از راه های مقابله با استرس صرف زمانی برای آرامش دادن به خود است. برای این منظور باید روش هایی را برای آرامش بخشیدن به خود پیدا کرد. فراگرفتن تمرینات تمرکز و آرامش بخش ، گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش و دوش گرفتن از جمله کارهایی است که به انسان آرامش می دهد.

*** روال عادی زندگی را حفظ کنید

تا آنجا که ممکن است سعی کنید روال عادی زندگی روزمره را پیش ببرید، مسئولیت های اضافی را محدود کنید و نه گفتن را به آنچه آزارتان می دهد، بیاموزید.

***یک رژیم غذایی سالم داشته باشید

رژیم غذایی خود را با تمرکز ویژه بر غلات سبوس دار، میوه و سبزیجات تنظیم کنید. از مصرف بیش از حد قند و غذاهای چرب پرهیز کنید . همچنین در مورد استرس خوددرمانی نکنید زیرا این کار وضعیت استرس را بدتر می کند.

***ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید

دستکم روزی 30 دقیقه ورزش ملایم انجام دهید؛ این کار به کاهش استرس، افزایش سطح انرژی، کمک به خواب و تقویت حالت روحی انسان کمک می کند. همچنین ورزش برای سلامت قلب، ریه و ذهن مفید است. فعالیت هایی مانند راه رفتن، تند راه رفتن، دوچرخه سواری، شنا، ایروبیک و پیاده روی برای مقابله با استرس و تنش مفید هستند.

***نگرش مثبت داشته باشید

برخورداری از افکار مثبت به جای تسلیم شدن به افکار منفی می تواند به حفظ نگرش مثبت کمک کند.همچنین درباره خود نیز مثبت بیاندیشید. اطرافیان خود را از افراد مثبت و الهام بخش انتخاب کنید زیرا این افراد می توانند به تقویت حالت روحی انسان کمک کنند.

***در فعالیت هایی که از آنها لذت می برید شرکت کنید

مقداری از وقت خود را به سرگرمی و سایر فعالیت هایی اختصاص دهید که از انجام آنها لذت می برید.

برای این منظور می توانید در یک گروه ورزشی عضو شوید، به مسافرت بروید، بر روی صنایع دستی کار کنید و به افراد نیازمند کمک کنید.

***به اندازه کافی بخوابید

شبی هفت تا هشت ساعت خواب در شب، مقابله با استرس را آسانتر می کند. شخصی که خوب استراحت کرده باشد، هوشیارتر است، به سرعت فکر می کند و کمتر کج خلقی می کند.

***با یک فرد مورد اطمینان صحبت کنید

صحبت کردن با یک فرد مورد اطمینان در زمانی که شخص استرس شدید دارد می تواند کمک کننده باشد. برای این منظور می توان احساسات خود را با یک دوست مورد اطمینان، یکی از اعضای خانواده و یک متخصص در میان گذاشت.

درمیان گذاشتن احساس تنش و اضطراب، باعث کاهش میزان تنش فرد می شود. برخی کارشناسان معتقدند که شرکت کردن در یک گروه حمایتی متشکل از افرادی که وضعیت های مشابه ای را تجربه کرده اند، می تواند در کاهش تنش و اضطراب مفید باشد.

*** بیاموزید بپذیرید

بپذیرید که وضعیت ها ، حوادث و انسان هایی در زندگی وجود دارند که قابل کنترل نیستند. یادبگیرید که انعطاف پذیر باشید تا بتوانید به کاهش تنش و اضطراب خود کمک کنید.

*** خندیدن را بیادآورید

خندیدن یکی از بهترین داروهای درمان تنش و اضطراب است. خندیدن موجب آزاد کردن مواد شیمیایی در مغز می شود که موجب افزایش آرامش می شود.

افرادی که زمانی را در روز صرف خندیدن می کنند و شادتر هستند، زندگی طولانی تر و مشکلات فیزیکی کمتری خواهند داشت. یک خنده خوب در روز می تواند عوامل تنش زا و اضطراب زا را دور کند.

 مکمل های غذایی عبارتند از ویتامین ها، مواد معدنی، گیاهان دارویی، آمینو اسیدها (اجزای تشکیل دهنده پروتئین ها) و نیز مجموعه ای از این مواد. این مکمل ها ممکن است به شکل قرص، کپسول یا مایع مصرف شود. مکمل های غذایی موجب تکمیل رژیم غذایی می شوند و لذا نباید آنها را به عنوان رژیم غذایی اصلی در نظر گرفت.

مکمل های غذایی

مکمل های غذایی را می توان از داروخانه ها، سوپرمارکت ها و نیز از طریق اینترنت تهیه نمود. مردم معمولاً از این مکمل ها برای سلامتی خود استفاده می کنند. مکمل های رایج شامل ویتامین ها و مواد معدنی (نظیر ویتامین سی یا مولتی ویتامین)،  انواع گیاهان دارویی و نیز موادی که از منبعی طبیعی گرفته می شود (مثل اسیدهای چرب امگا سه که از ماهی گرفته می شود) است.

سازندگان مکمل های غذایی نمی توانند به طور رسمی اعلام کنند که این مواد می توان موجب درمان یا جلوگیری از بیماری های مختلف می شود، اما می توانند بر کمک این مواد به حفظ سلامت تاکید نمایند.

هزاران سال است که انسان از مواد مختلفی برای حفظ سلامتی و درمان بیماری ها استفاده کرده است. گاهی اوقات این مکمل ها، اساس ساخت برخی داروهای جدید می شوند. به عنوان مثال قرنها از جوشانده پوست درخت بید برای کنترل تب استفاده می شد. سرانجام شرکت های داروسازی توانستند ماده شیمایی خاصی را در پوست درخت بید شناسایی کنند و از آن برای ساخت آسپرین استفاده نمایند.

نحوه تایید سلامت مکمل های غذایی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) با سازوکار تایید سلامت داروها متفاوت است. لذا ممکن است مکمل های غذایی بدون داشتن پشتوانه پژوهشی قوی به بازار عرضه گردد.

از مکمل های دارویی به چه منظور استفاده می شود؟

از مکمل های دارویی برای مقاصد گوناگون استفاده می شود.
•    مردم معمولاً از ویتامین ها و مواد معدنی برای تکمیل رژیم غذایی خود و درمان بیماری ها استفاده می کنند. به عنوان مثال، مکمل غذایی تهیه شده از گیاه سرخارگل (اکیناسه) می تواند سبب حفظ ما در برابر سرماخوردگی شده و نیز در تسریع روند بهبودی در سرماخوردگی موثر باشد. همچنین میزان بالای ویتامین سی هم می تواند به بهبود زودتر شما کمک کند.
•    بشر همواره از داروهای گیاهی برای جلوگیری از بیماری ها، درمان عفونت ها، کاهش تب، و ترمیم زخمها استفاده می کند. همچنین داروهای گیاهی می تواند موجب درمان یبوست شده و یا به عنوان عاملی آرامش بخش یا محرک عمل کند. پژوهش های انجام شده روی برخی از گیاهان نشان می دهد که برخی از این گیاهان اثری مشابه داروهای معمولی دارند و برخی دیگر بی اثر یا دارای اثرات منفی هستند.
•    پژوهشگران برخی محصولات طبیعی را مورد بررسی قرار داده و به فواید آنها پی بردند. به عنوان مثال اسیدهای چرب امگا سه می تواند به کاهش سطح تریگلیسرید کمک کند.  

بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف ویتامین D طبق تجویز پزشکان احتمال ابتلا به بیماری ام اس را کاهش می دهد.

 دکتر مسعود نبوی با بیان اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده، میزان ویتامین Dبه طور نسبی در همه افراد پایین است، گفت: با توجه به تاثیر مثبت ویتامین D در بدن، لازم است مصرف این ویتامین برای پیشگیری از برخی بیماری ها مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این تحقیقات ارتباط کاهش ویتامین D با خطر ابتلا به ام اس اثبات شده است از این رو دانشمندان پیشنهاد می کنند به منظور کاهش التهاب مغز برای مبتلایان به بیماری های نقص ایمنی مانند ام اس ویتامین D تجویز شود.

عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه افراط در مصرف ویتامین D نیز مضر است، افزود: ویتامین D باید تحت نظر پزشکان مربوطه مصرف شود و از مصرف خودسرانه این ویتامین پرهیز کرد.

نبوی گفت: از آنجا که خطر ابتلا به ام اس در فرزندان مبتلایان به این بیماری نیز بالا است، پزشکان برای کاهش این خطر، مصرف ویتامین D را توصیه می کنند.

وی توضیح داد: ویتامین D نقش اساسی در سلامت افراد دارد که تنظیم کلسیم، استخوان سازی، تعدیل و ایمن سازی بدن از این جمله است.

نبوی با بیان اینکه بدن ویتامین D را به انواع مختلف جذب می کند، افزود: علاوه بر نور آفتاب، از طریق مصرف برخی مواد غذایی مانند ماهی و مکمل های غذایی می توان این ویتامین را دریافت کرد.

گريپ فروت منبع غني ويتامين C و B1 مي باشد . پوست گريپ فروت داراي مقدر زيادي پكتين است مهمترين تركيبات شيميايي گريپ فروت ناري گين ، ليموئين ، سسكي ترپين ، آلدئيد ، ژرانيول و كادينين مي باشد .

در صد گرم گريپ فروت مواد زير موجود است

انرژي                      30 كالري

آب                         88 گرم

پروتئين                   0/3 گرم

چربي                    0/13 گرم

كلسيم                 11/5 ميلي گرم

فسفر                   12 ميلي گرم

پتاسيم                 130 ميلي گرم

آهن                     0/2 ميلي گرم

ويتامين آ               1 واحد

ويتامين ب 1          0/02 ميلي گرم

ويتامين ب 2          0/01 ميلي گرم

ويتامين ب 3         0/01 ميلي گرم

ويتامين  ث           30 ميلي گرم

گريپ فروت يك ميوه اسيدي است و بهتر است كه آنرا همراه ديگر مركبات مصرف كرد و هنگاميكه آنرا مي بريد زود آنرا مصرف كنيد زيرا در اثر ماندن مواد موثر خوردا از دست داده و تلخ مي شود .

گريپ فروت از ليمو ترش كمتر اسيدي است بنابراين آنهائيكه نمي توانند از ليمو ترش استفاده كنند بهتر است كه اين ميوه را بجاي ليمو ترش مصرف كنند .
خواص داروئي:

 

1)گريپ فروت چون داراي كالري كمي است نوشابه بسيار خوبي براي آنهايي است كه مي خواهند وزن كم كنند و لاغر شوند . گريپ فروت از پرتقال كمتر قند درد .

2)گريپ فروت تميز كننده بدن از مواد سمي است و اين مواد را سريعا دفع مي كند و دليل آن اين است كه هنگاميكه از گريپ فروت استفاده مي كنيد بعلت دفع مواد زائد ممكن است اسهال توليد شود.

3)گريپ فروت داروي خواب است . اگر مي خواهيد خواب خوش و سنگين داشته باشيد يك گريپ فروت و يا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آنرا بخوريد .

4)گريپ فروت ضد سرمخوردگي است و تب را پائين مي آورد در هنگام سرمخوردگي و تب آب گريپ فروت بنوشيد .

5)گريپ فروت بدليل ترش بودن ترشح اسيد معده را بيشتر مي كند پس بايد آنرا قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحريك كرده و غذا را زودتر هضم نمايد .

6)آنهائيكه كليه و مثانه و كيسه صفرايشان سنگ توليد مي كند حتما بايد گريپ فروت بخورند زيرا گريپ فروت از درست شدن سنگ جلوگيري مي كند .

7)مهمترين كاربرد گريپ فروت براي جلوگيري و درمان بيماري قلبي است و گريپ فروت شفابخش قلب است زيرا كلسترول را پائين آورده و رگها را از وجود چربيها و مواد رسوب كرده پاك مي كند و پيشرفت تصلب شرائين را متوقف مي سازد .

تحقيقاتي كه جديدا روي بيماران مبتلا به كلسترول بالا انجام شده است نشان داده است كه مصرف 2 عدد گريپ فروت در روز كلسترول خون را بطور متوسط 10% پائين مي آورد و حتي مقدر HDL  را كه چربي مفيد است بالا مي برد . بنابراين كسانيكه مبتلا به عارضه كلسترل بالا هستند بايد گريپ فروت را با پوست مصرف كنند زيرا پكتين و ويتامين P در قسمت  سفيدي پوست گريپ فروت وجود دارد .

8)خوردن دو عدد گريپ فروت در روز احتمال حمله قلبي را بنحو بارزي كاهش مي دهد بنابراين كسانيكه در خانواده شان سابقه قلبي و بيماري قلبي وجود دارد حتما بايد از گريپ فروت استفاده كنند .

9)تحقيقاتي كه در روي خوكها انجام گرفته نشان داده است كه گريپ فروت در سلامتي شريانها اثر معجزه آسائي درد . دانشمندان به يك دسته از خوكها غذاهاي چرب ولي همراه با پكتين گريپ فروت دادند و به دسته ديگر بدون پكتين گريپ فروت . دسته اول عمر بيشتر داشته و بعد از تشريح جسد آنها بهيچ وجه اثري از تصلب شرائين مخصوصا در شريانهاي اكليلي قلب و آئورت ديده نشد در حاليكه دسته دوم كه فقط غذاهاي چرب مصرف كرده بودند مبتلا به تصلب شرائين و كلسترل بالا شده بودند .

دانشمندان ژاپني چند سال پيش آزمايشهائي در مورد اثر گريپ فروت روي سرطان بر روي موشها انجام دادند . به موشهائي كه مبتلا به سرطان بودند عصاره گريپ فروت تزريق كردند و با كمال تعجب مشاهده نمودند كه رشد غده سرطاني در آنها متوقف شد و پس از چندي همه آنها بهبود يافتند . آنها نتيجه گرفتند كه در گريپ فروت و مخصوصا در پوست آن ماده ضد سرطان وجود دارد .

10)هسته گريپ فروت نيز خواص بسياري درد زيرا ميكرب كش ، ضد قارچ و ضد Yeast است البته عصاره هسته گريپ فروت بصورت قرص و كپسول در فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها موجود است مي توانيد خريدري كرده و مصرف كنيد و يا اينكه هسته هاي گريپ فروت را جمع آوري كرده و خشك كنيد سپس در داخل آسياب برقي ريخته و پودر كنيد و هر روز مقدر يك قاشق چايخوري از آنرا با آب ميل كنيد يا اينكه همانطوريكه گفته شد همه گريپ فروت را با پوست سفيد آن دو هسته آن در داخل مخلوط كن برقي ريخته و مصرف كنيد.

 مطالعات محققان چینی دانشگاه واندربیلت آمریکا نشان می دهد که مصرف منظم آجیل، احتمال مرگ را 20 درصد کاهش می دهد.

 مطالعه بر روی 71 هزار داوطلب آمریکایی و 134 هزار داوطلب چینی نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی آجیل، احتمال مرگ (به دلایل مختلف) و مرگ ناشی از بیماری های قلبی- عروقی را 20 درصد کاهش می دهد.

در این گزارش هر دو گروه پردرآمد و کم درآمد مورد بررسی قرار گرفته اند. دسته اول انواع آجیل و گروه دوم معمولا بادام زمینی مصرف کردند.بررسی ها نشان می دهد که نتایج در هر دو گروه یکسان است و آجیل سرعت مرگ را 20 درصد کاهش می دهد.در این گزارش بر مصرف آجیل شیرین (بدون نمک) تاکید شده است.

آجیل حاوی اسید آمینه است که سلامت قلب و عروق را تضمین می کند و به دلیل داشتن کلسترول سالم از سکته مغزی، سرطان سینه و پروستات جلوگیری می کند. به علاوه اثر آنتی اکسیدان بودن آجیل، از تخریب سلول ها و آسیب به DNA جلوگیری می کند.

آجیل با افزایش سوخت و ساز بدن، به کاهش وزن و کنترل دیابت کمک می کند و باعث افزایش قدرت باروری می شود.

آجیل بهترین میان وعده برای کودکان در مدرسه است.نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

محققان کشورمان با استفاده از عصاره‌ زرد چوبه و پلیمرهای طبیعی یک سامانه‌ دارورسانی ضد عوامل عفونی طراحی کردند که علاوه بر خاصیت ضدباکتریایی، قابلیت ترمیم سریع زخم‌ها را نیز دارد.

 دکتر میرزا علی مفضل جهرمی، دانش‌آموخته‌ رشته‌ ایمنی شناسی پزشکی از دانشگاه تربیت مدرس و محقق طرح اظهار کرد: عفونت‌ یکی از مهم‌ترین علل مرگ ومیر و از کار افتادگی افراد آسیب دیده در جهان است. اگرچه استفاده از آنتی بیوتیک‌های گوناگون جهت درمان عفونت‌های مختلف بسیار رایج است، اما این داروها عوارض جانبی مختلفی دارند و حتی پس از مدتی در بدن فرد مقاومت دارویی نسبت به آن‌ها ایجاد می‌شود. از این گذشته آنتی بیوتیک‌ها نمی‌توانند بافت‌های آسیب دیده را ترمیم کنند.

وی با اشاره به اهمیت درمان عفونت‌های وارد شده بویژه در نیروهای نظامی که گاهاً در شرایط ویژه با امکانات محدود قرار می‌گیرند، عنوان کرد: ساخت نانودارویی که قابل نگهداری در شرایط گوناگون محیطی است، برای درمان نظامیان آسیب دیده اجتناب ناپذیر است. هدف از این پژوهش، طراحی نانوسامانه‌ دارویی بی‌خطر و کارآمد جهت رهاسازی هدفمند داروی کورکومین در بافت عفونی بوده است.

مفضل جهرمی خاطرنشان کرد: کورکومین یک ترکیب زرد رنگ طبیعی است که از زرد چوبه استخراج می‌شود و خواص ضد میکروبی دارد. کیتوسان نیز یک پلیمر طبیعی با سمیت کم، زیست تخریب‌پذیر و زیست سازگار است که در ساخت نانوحامل‌های دارویی به کار می‌رود. مطالعه‌ حاضر نشان داده که نانو ذرات کیتوسان تری پلی فسفات که حامل داروی کورکومین است، می‌توانند به عنوان یک عامل قدرتمند در درمان عفونت استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا به کار روند.

وی خاطرنشان کرد: طبق نتایج بدست آمده، نانو ذرات حاوی کورکومین به صورت معنی‌داری سبب مهار رشد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا در موش عفونی شده است.

محقق طرح تصریح کرد: این نانوسامانه‌ دارویی به گونه‌ای طراحی شده که رشد باکتری‌ها را در شرایط درون تنی (In vitro) مهار کرده و مقاومت دارویی در برابر آن‌ها رخ نمی‌دهد. جالب آنکه این نانودارو خاصیت ترمیم سریع زخم‌های ایجاد شده را نیز دارد. همچنین ساخت آن با هزینه‌ کم امکان‌پذیر بوده و به سهولت قابل نگهداری است.

این پژوهشگر در خصوص دلیل انتخاب کیتوسان به عنوان حامل دارو عنوان کرد: کورکومین به نور حساس است. نانوحامل پلیمری استفاده شده سبب می‌شود نور به این دارو نرسیده و سبب تخریب و از بین رفتن خاصیت درمانی آن نشود. همچنین نانو ذرات سبب رهایش تدریجی دارو در بافت می‌شوند که خود سبب افزایش قدرت مهارکنندگی آن می‌شود. علاوه بر این خود کیتوسان نیز خاصیت ضد میکروبی داشته و اثر درمانی کورکومین را تقویت می‌کند.

وی یادآور شد: با توجه به این نتایج، به نظر می‌رسد نانوداروی پیشنهادی می‌تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‌های رایج باشد.

مفضل جهرمی گفت: در این تحقیق از روش ژل سازی یونی با استفاده از نمک تری پلی فسفات جهت بارگذاری بهینه‌ی کورکومین (2 ± 75 درصد) در نانو ذرات کیتوسان استفاده شده است. همچنین از آزمون‌های DLS، TEM، SEM، AFM، FTIR و نیز طیف‌سنجی جهت ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی نانوحامل‌های سنتزی و میزان داروی بارگذاری شده در آن‌ها استفاده شده است.

نتایج این پژوهش که حاصل همکاری دکتر میرزا علی مفضل جهرمی، دانش‌آموخته‌ رشته‌ ایمنی شناسی پزشکی از دانشگاه تربیت مدرس، دکتر رضا میرنژاد و دکتر مهدی کمالی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و همکارانشان است، در Iranian Journal of Biotechnology به چاپ رسیده است.


صفحه32 از72