• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

 یک مطالعه جدید نشان می دهد که اسفناج با مهار حدود 95 درصد اشتهای غذایی می تواند به عنوان جدیدترین مولفه کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد.

 دانشمندان دانشگاه «لوند» در سوئد در مطالعه ای متوجه شدند که عصاره اسفناج حاوی یک غشاء برگ سبز به نام thylakoids است که تا حدود 43 درصد به کاهش وزن کمک می کند.

یافته های این مطالعه نتیجه تجزیه و تحلیل بررسی بر روی 38 زن دارای اضافه وزن است.

هوس های غذایی معمولا در مورد غذاهای ناسالم مانند شیرینی و فست فودها صورت می گیرد.

این مطالعه نشان می دهد که مصرف thylakoids موجب افزایش تولید هورمون سیری و سرکوب هورمون گرسنگی می شود که این به کنترل بهتر اشتها ، عادت های غذایی سالم و افزایش کاهش وزن می شود.
پروفسور «کارلوت آلبرتسون» که در انجام این مطالعه همکاری داشت گفت: تجزیه و تحلیل های ما نشان می دهد که مصرف یک نوشیدنی حاوی thylakoids قبل از صبحانه موجب کاهش هوس های غذایی می شود و باعث می شود که انسان در طول روز احساس رضایت بیشتری از غذا خوردن خود داشته باشد.

با سرد شدن هوا در پاييز و زمستان، شرايط لازم براي ابتلاي انسان ها به ويروس هاي سرماخوردگي و آنفلوآنزا (که تاکنون صد نمونه از ويروس هاي آن شناخته شده است) فراهم مي شود. بنا به گفته متخصصان، انتقال ويروس هاي سرماخوردگي بيشتر از راه تماس مستقيم و غيرمستقيم، ترشحات بيني و دهان (سرفه يا عطسه) صورت مي گيرد. در اين مقاله سعي شده است راهکارهاي لازم براي مراقبت از خود در مقابل سرماخوردگي در اختيار خوانندگان قرار گيرد.
    
    فرار از عطسه و سرفه
    
    قطره هاي ريز عطسه يا سرفه تا مسافتي حدود سي سانتيمتر پراکنده مي شوند و اگر يکي از اين قطره ها روي چشم يا بيني شما قرار بگيرد، چند روز بعد به بيماري سرماخوردگي مبتلامي شويد. بنابراين حداقل سي سانتيمتر از افرادي که سرفه يا عطسه مي کنند، فاصله بگيريد.
    
    شستن دست ها
    
    اکثر ميکروب هاي سرماخوردگي از طريق تماس فيزيکي غيرمستقيم منتقل مي شوند. به طور مثال، فرد بيماري که ويروس سرماخوردگي را از بيني به دست هايش منتقل مي کند، به هر شيئي که دست بزند آن را آلوده مي کند. (ويروس هاي سرماخوردگي به مدت سه ساعت روي اشياي زنده مي مانند.) افرادي که اين اشياي را لمس کنند و بعد بيني يا چشم هايشان را بمالند، به بيماري مبتلامي شوند. پس نتيجه مي گيريم که شست وشوي مداوم دست ها مهم ترين کاري است که مي توان براي پيشگيري از سرماخوردگي انجام داد. بنابراين در هر فرصتي دست هايتان را بشوييد.
    
    نوشيدن مايعات فراموش نشود
    
    نوشيدن مايعات گوناگون ميکروب هاي فعال سرماخوردگي را از بين مي برد و همين طور از کمبود آب بدن که معمولاً با بيماري سرماخوردگي همراه است، جلوگيري مي کند. بنابراين براي مقابله با اين کمبود، حداقل روزي هشت ليوان آب، آب ميوه يا مايعات بدون کافئين بنوشيد.
    
    چشم و بيني را فراموش کنيد
    
    از ماليدن بيش از حد چشم و بيني خود داري کنيد. با توجه به بررسي هاي انجام شده، افراد در هنگام سرماخوردگي چشم و بيني خود را سه بار در ساعت مي مالند. اگر احساس مي کنيد که بايد اين کار را انجام دهيد، بهتر است به جاي نوک انگشت از بند انگشتان تان استفاده کنيد چون اين قسمت کمتر به ميکروب سرماخوردگي آلوده مي شود.
    
    با ويتامين ها دوست باشيد
    
    ويتامين «E» نقش مهمي در عملکرد سيستم ايمني بدن ايفا مي کند. اما از آنجايي که اين ويتامين بيشتر در مواد غذايي پرچرب وجود دارد، افرادي که رژيم لاغري دارند، نمي توانند از آن استفاده کنند، ولي در زمان سرماخوردگي و براي افزايش توانايي بدن بايد اين قرص ها را همراه با ناهار و شام (غذاهاي اصلي) مصرف کنند. در مورد خاصيت ضدسرماخوردگي ويتامين «C» هيچ گونه شواهدي وجود ندارد اما چند تحقيق حاکي از آن است که اين ويتامين تا اندازه يي دوره و شدت سرماخوردگي را کاهش مي دهد. به خاطر داشته باشيد روزانه بيشتر از 500 ميلي گرم از آن مصرف نکنيد، چون مصرف بيش از حد اين ويتامين باعث اختلال در دستگاه گوارش مي شود.
    
    مبارزه با سرفه
    
    سرماخوردگي هميشه با سرفه همراه است ولي توجه به اين نکته حائز اهميت است که براي هر سرفه نياز به يک شربت خاص است، به عنوان نمونه براي سرفه هاي خشک و تک سرفه ها از شربتي که حاوي مواد التيام دهنده است، استفاده کنيد. براي سرفه هايي که با خلط همراه است از شربت سينه و داروي خلط آور استفاده کنيد که باعث مي شود مقدار ترشح مخاطي افزايش يافته، در نتيجه فرد راحت تر سرفه کند.
    
    رهايي از گلودرد
    
    يکي ديگر از عوارض شايع در سرماخوردگي گلودرد است که به اعتقاد بسياري از متخصصان بهتر است براي رهايي از اين مشکل قرقره کردن با آب نمک گرم را در دوران بيماري فراموش نکنيد. براي اين کار هر شب يک قاشق چايخوري نمک را در يک ليوان آب گرم ريخته و حل کنيد و با آن چند دقيقه قرقره کنيد.
    
    اسپري و قطره بهتر از قرص
    
    براي التيام گرفتگي بيني بهتر است از اسپري و قطره هاي بازکننده استفاده کنيد زيرا اين نوع داروها علائم بيماري را سريع تر از داروهاي خوراکي از بين مي برند و نيز اثرهاي جانبي کمتري را به دنبال دارند. داروهاي خوراکي باعث افزايش ضربان قلب مي شوند. بنابراين افرادي که مبتلابه فشار خون بالايا بيماري هستند، نبايد از آنها استفاده کنند. بازکننده هاي بوييدني را نبايد بيش از سه روز پياپي مصرف کرد چون ممکن است اثر اين دارو کاهش يابد و گرفتگي بيني بدتر از قبل شود.
    
    ضدعفوني ظرف ها
    
    اکثر ميکروب هاي سرماخوردگي در آشپزخانه منتقل مي شوند. مهم ترين عامل، اسکاچ هاي ظرفشويي هستند که براي رشد و نمو ميکروب هاي سرماخوردگي محيطي گرم و مرطوب را فراهم مي کنند. بهتر است براي جلوگيري از ابتلابه سرماخوردگي، روزي دو تا سه مرتبه اين اشيا را در جريان آب جوش قرار دهيد. اگر يکي از اعضاي خانواده بيمار است، براي احتياط بيشتر بهتر است تمام لوازم منزل را که بيشتر با آنها در تماس هستند، ضدعفوني کنيد.
    
    سوپ کم چرب بخوريد
    
    مايعات گرم در بي اثر کردن ويروس سرماخوردگي نقش مهمي را ايفا مي کنند و نوعي مسکن محسوب مي شوند. سوپ جوجه براي تسکين اين بيماري تاثير فوق العاده يي دارد چرا که اين سوپ حاوي پروتئين، ويتامين و مواد معدني است که همگي به از بين بردن ويروس سرماخوردگي کمک مي کنند.


پژوهش های محققان فرانسوی نشان می دهد که احتمال مرگ زودرس در افرادی که چای می نوشند 24 درصد کمتر از افرادی است که قهوه مصرف می کنند.
خطر مرگ ناشی از حوادث غیر قلبی و عروقی در افرادی که به طور مرتب چای می نوشند نسبت به افرادی که به قهوه تمایل دارند، 24 درصد کمتر است.

بیماری های قلبی و عروقی اصطلاحی است که به اختلالات سیستم گردش خون که قلب و رگ های خونی را درگیر می کند، گفته می شود. این بیماری ها شامل حمله قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی روماتیسمی، بیماری های مادرزادی قلبی و نارسایی قلب است.

این مطالعه در پاریس  روی 131 هزار داوطلب 18 تا 95 ساله انجام شده است. در این مدت 727 نفر فوت کردند که علت مرگ 95 نفر بیماری های قلبی عروقی بود و مابقی به دلایل دیگری جان خود را از دست دادند.
شرکت کنندگان به سه گروه غیر مصرف کنندگان، افرادی که 1 تا 4 فنجان می نوشند و مصرف کنندگان بیش از چهار فنجان در روز طبقه بندی شدند.
این پژوهش نشان می دهد که احتمال بیماری های قلبی عروقی در افرادی که به طور مرتب قهوه می نوشند بیشتر است. همچنین تمایل این افراد به سیگار بسیار بیشتر است؛ همچنین فشار خون افرادی که قهوه می نوشند به نسبت افرادی که به قهوه تمایل ندارند بالاتر است.
در این گزارش آمده است که فعالیت بدنی افرادی که چای می نوشند بیشتر از طرفداران قهوه است.
چای حاوی آنتی اکسیدان هایی است که در حفظ سلامتی موثر هستند.

سلامت ،رشد واستحکام استخوانهای بدن ما نیاز مند عنصرمعدنی مهمی بنام کلسیم است که دربدن ساخته نمی شود و باید ازبرنامه غذایی روزانه تامین شود.بیشتر شما می دانید که کلسیم برای استحکام دندان واستخوان ضروری است. اما باید بدانید که کلسیم برای عملکرد طبیعی عضلات ،تشکیل لخته خون وفعالیت طبیعی سیستم عصبی هم لازم است. بدون کلسیم سیستم عصبی قادر به انتقال پیامهای عصبی نیست.مطالعات اخیرنشان داده است که کلسیم درکاهش وزن،پیشگیری از سرطان کولون،کاهش عوارض یائسگی ، تنظیم فشارخون وپیشگیری از بیماری قلبی نیز نقش مهمی دارد.

چه مقدار کلسیم نیازداریم

ما در تمام دوران زندگی به کلسیم نیازداریم. دردوران کودکی ونوجوانی که استخوانهادرحال رشد هستند ، حتی پس از توقف رشد ،هنوزاستخوان سازی ادامه دارد.زنان باردار برای رشد اسکلت جنین روزانه به 1200 میلیگرم کلسیم نیازدارند. مادران شیرده برای تولیدشیر باید روزانه 1300 میلی گرم کلسیم ازرژیم غذایی خود بدست آورند.

از سن50 سالگی به بعد که معمولا دوران یائسگی زنان آغاز می شود ، به دلیل کاهش هورمون استروژن ، دفع ادراری کلسیم افزایش می یابد وبطور متوسط سالانه حدود یک درصد از توده استخوانی کم می شود.کاهش توده استخوانی در مردان نیز در این سنین کاهش می یابد اما سرعت کاهش توده استخوان در مردان کمتر است. از سن 70سالگی به بعد میزان کاهش توده استخوانی در زنان ومردان مشابه است. از سوی دیگر کلسیم با افزایش سن کمتر جذب می شود. بنابراین افزایش دفع کلسیم از یکسو وکاهش جذب ازسوی دیگر زمینه را برای پوکی استخوان فراهم می کند. در این دوران ، بویژه برای زنان دردوره یائسگی دریافت کافی کلسیم برای جلوگیری از تخلیه کلسیم استخوان ها وپیشگیری از پوکی استخوان اهمیت بیشتری پیدا می کند.لذا ،متخصصین درآخرین توصیه های خود برای زنان بالای 50 سال که وارد دوره یائسگی شده و تحت درمان با هورمون استروژن نیستند ، مصرف روزانه مکمل دارویی کلسیم رابه مقدار 1000 میلی گرم علاوه بر کلسیم دریافتی از برنامه غذایی ضروری دانسته اند.

اگر کلسیم کافی مصرف نکنیم چه اتفاقی می افتد

اگردربرنامه غذایی کلسیم کافی وجود نداشته باشد ، بدن مجبوراست برای حفظ عملکرد طبیعی خود کلسیم موردنیاز رااز ذخیره آن در استخوان ها بردارد. ادامه این وضع ، کاهش کلسیم استخوان ، پس ازآن نرمی استخوان و نهایتا پوکی استخوان را بدنبال دارد. البته باید بدانید که کمبود کلسیم تنها علت بیماری های استخوانی نیست وسایر عوامل مثل نداشتن تحرک وفعالیت بدنی، کم شدن میزان هورمون استروژن وسابقه فامیلی نیز در بروز مشکلات استخوانی وپوکی استخوان نقش دارند.

منابع غذایی کلسیم کدامند

شیر وموادلبنی مثل ماست وپنیر بهترین منابع غذایی کلسیم هستند وتمام انواع کم چرب وپرچرب آن به یک اندازه کلسیم دارند. اما اگر می خواهید از کلسیم شیرولبنیات بهره بیشتری ببرید باید بدانید که هرچه میزان چربی این محصولات کمتر باشدکلسیم آن بهتر جذب می شود. نکته مهم وقابل توجه این است که تنهاکلسیم شیر نیست که به استحکام استخوان کمک می کند بلکه مواد جامد موجود در شیر که رنگ سفید شیر را موجب می شود نیز نقش مهمی در سلامت استخوان دارد. کشک در غذاهای ایرانی جایگاه ویژه ه ایی دارد. این ماده غذایی غنی از کلسیم است ومصرف غذاهایی که درتهیه انها کشک بکار می رود به عنوان یک منبع خوب کلسیم دررژیم غذایی ایرانی حائز اهمیت است .

سایر منابع کلسیم : سبزی های سبزبرگ تیره نیز منابع خوبی از کلسیم هستند اما توجه داشته باشید که تقریبا 4 لیوان کلم بروکلی معادل یک لیوان شیر کلسیم دارد. کلسیم درمنابع غذایی گیاهی مثل غلات ،حبوبات وسبزیها ( کلم ،گل کلم ، کلم بروکلی ، شلغم ،ترب ) ، دانه ها ومغزها مثل کنجد ،بادام ولوبیای سویا نیز وجوددارد . اما این نکته را هم بدانید که کلسیم موجود در منابع غذایی گیاهی به علت داشتن فیبروفیتات که از جذب کلسیم جلوگیری می کنند ،کمتر جذب می شود .ماهی هایی که بااستخوان خورده می شوند مثل ماهی کیلکا وساردین از منابع خوب کلسیم بشمار می روند.

مقدار کلسیم در بعضی از موادغذایی را در جدول زیر می توانید ببینید

345میلی گرم
    

یک لیوان ماست کم چرب

302 میلی گرم
    

یک لیوان شیر کم چرب

176 میلی گرم
    

یک لیوان بستنی وانیلی

360 میلی گرم
    

50گرم پنیر

253 میلی گرم
    

یک لیوان کشک

269 میلی گرم
    

انجیر خشک 10عدد

92 میلی گرم
    

یک چهارم لیوان بادام

135میلی گرم
    

100گرم پسته

188میلی گرم
    

100گرم فندق

50 میلی گرم
    

یک چهارم لیوان کنجد

131 میلی گرم
    

یک لیوان لوبیا سفید

175 میلی گرم
    

یک لیوان لوبیای سویا

84میلی گرم
    

یک لیوان کلم بروکلی

50 میلی گرم
    

یک عدد پرتقال متوسط

50 میلی گرم
    

یک لیوان کلم سفید

56 میلی گرم
    

یک لیوان کلم قرمز

78 میلی گرم
    

جعفری خام یک لیوان

34 میلی گرم
    

یک لیوان گل کلم خام

19 میلی گرم
    

هویج خام یک عدد متوسط

چگونه میران کلسیم مصرفی راافزایش دهیم

ویتامین د برای جذب کلسیم ضروری است. این ویتامین توسط پوست وبه کمک نورآفتاب در بدن ساخته می شود. اگر روزهای آفتابی یکساعت پیاده روی کنید به شرطی که از کرمهای ضدآفتاب استفاده نکرده باشید دیتامین د مورد نیاز بدنتان ساخته می شود. توصیه شده است که افراد بزرگسال باید روزانه 400 میلی گرم ویتامین د مصرف کنند. مکمل های کلسیم معمولا 200 میلی گرم ویتامین د دارند.

سالمندان وافرادی که به علت نداشتن تحرک کمتر در معرض نورآفتاب قرار دارند ،افرادی که رنگ پوستشان تیره است وکسانی که مرتب کرم ضدآفتاب استفاده می کنند، بیشتر درمعرض کمبود ویتامین د قرار دارند.

شما هم می توانید استخوانهای محکمتری داشته باشید اگر:

دربرنامه غذایی روزانه خود از منابع غذایی کلسیم بویژه شیر ،ماست وپنیر به اندازه کافی مصرف کنید.

- پیاده روی و یاورزش روزانه را فراموش نکنید.

- بجای نوشابه های گاردارکه بدلیل داشتن فسفر جذب کلسیم وعده غذایی را مختل می کند، از نوشیدنی های سالم مثل دوغ استفاده کنید. البته دوغ های بدون گاز و کم نمک.

- در مصرف چای وقهوه افراط نکنید.کافئین موجوددرچای وقهوه موجب افزایش دفع کلسیم بدن می شود.

- ازخوردن غذاهای پرنمک وپرپروتئین اجتناب کنید.مصرف این نوع غذاها نیز موجب افزایش دفع کلسیم از بدن می شوند.

- درمیان وعده ها بجای استفاده از تنقلات تجارتی که اغلب چرب وشور وفاقد موادمغذی موردنیاز بدن هستند ، می توانید از انواع مغزها مثل بادام وفندق ، کنجد، انجیر خشک و تکه های کشک کم نمک وسبزی هایی مثل گل کلم استفاده کنید .به این ترتیب مقداری از کلسیم مورد نیاز بدنتان تامین می شود.



محققان انگلیسی موفق به شناسایی ژن تولیدکننده عروق خونی شده‌اند که می‌تواند برای مقابله با سرطان، بیماری قلبی و سکته مورد استفاده قرار گیرد.

ژن Piezo1 نقش حیاتی در شکل‌گیری عروق خونی ایفا می‌کند؛ این ژن دستورالعمل‌هایی را برای حسگرهایی ارائه می‌کند که به بدن در مورد صحت جریان خون آگاهی داده و سیگنالی ‌برای شکل‌گیری ساختارعروق جدید ارسال می‌کند.

ژن Piezo1 دستورالعمل‌هایی را برای پروتئینی فراهم می‌کند که کانال‌هایی با قابلیت باز شدن در واکنش به فشار مکانیکی ناشی از جریان خون شکل داده و اجازه ورود بارهای الکتریکی ظریف بداخل سلول‌ها را می‌دهند که این تغییرات برای ساخت عروق جدید مورد نیاز است.

پروفسور «جرمی پیرسون» مدیر بنیاد قلب انگلیس تأکید کرد: جریان خون بر سلامت عروق خون اثر مستقیم دارد و احتمال بروز مشکل برای عروق در نقاطی که جریان خون در آنجا دچار اختلال هستند، وجود دارد.
محققان دانشگاه لیدز در ادامه تحقیقات قصد دارند تأثیرات دستکاری ژن Piezo1 را بر روی تومورهای سرطانی (که برای رشد به خون نیاز دارند) و در بیماری‌های قلبی مانند تصلب شریان که در آن پلاک‌ها در بخش‌هایی از عروق خونی باعث مسدود کردن جریان خون می‌شوند، مورد مطالعه قرار دهند.
درک بهتر از شکل‌گیری عروق خونی، به توسعه روش‌های درمانی جدید برای مشکلات قلبی، سرطان و سکته کمک می‌کند.

نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.

فسفر از نظر فراوانی در بدن ، پس از کلسیم است . این عنصر که در گروه ماکرو میزال ( املاح فراوان دربدن ) قرار دارد ۱ درصد وزن بدن را تشکیل می دهد یعنی اگر شما یک مرد ۷۰ کیلوگرمی هستید ، در بدنتان ۷۰۰ گرم فسفر وجود دارد. فسفر در بیشتر غذاها موجود است ، پس نگران دریافت آن نباشید. ولی بهتر است زنان و افراد مسن اطلاعات بیشتری راجع به آن داشته باشند چون فسفر همراه کلسیم استحکام بخش استخوانهاست.
● فسفر در بدن چه نقشی بر عهده دارد ؟
از کل فسفر موجود در بدن ۸۰ درصد آن در استخوانها موجود است و ۲۰ درصد آن در دیگر قسمتهای بدن وجود دارد. عملکرد فسفر در استخوان معلوم است ، با کلسیم کریستالهایی را تشکیل می دهند که در اسکلت پروتئینی استخوان نشسته و موجب استحکام استخوان می گردد.در بقیه بخش های بدن فسفر به عنوان یک عنصر مهم ، نقش های زیادی را برعهده دارد. فسفر در ساختمان کلیه کروموزومهای بدن ما موجود است. در غشا همه سلولهای بدن ما وجود دارد. فعال شدن بسیاری از آنزیمها با اتصال یک مولکول فسفر صورت می گیرد و در خون به حفظ PH ثابت کمک می کند ، و به این ترتیب نمی گذارد خون بدن ما قلیایی یا اسیدی شود.
و بالاخره هر چه ماده انرژی زا در بدن ما وجود دارد مثل ATP و CP همه با اتصال مولکول فسفر انرژی را در خود ذخیره می کنند . پس می بینید اگر فسفر وجود نداشته باشد حیات امکان پذیر نیست. به همین دلیل است که خداوند عنصر فسفر را به وفور در مواد غذایی قرار داده است.
● مواد غذایی غنی از فسفر :
فسفر بیشتر در منابع حیوانی موجود است . گوشتهای گاو و گوسفند ، ماکیان و ماهی که غنی از پروتئین هستند دارای فسفر زیادی می باشند . یعنی در حقیقت هر جا پروتئین هست ، فسفر زیادی یافت می شود.گردو، لبنیات، حبوبات مثل عدس ، دانه هایی مثل بادام و تخم مرغ نیز محتوی فسفرهستند.
● هضم و جذب فسفر :
هضم و جذب فسفر در دستگاه گوارش به کمک آنزیمهای گوارشی صورت گرفته و در ابتدای روده جذب می شود ، این ماده سریعتر از کلسیم وارد خون شده و ذخائر بدن را تکمیل می کند .
میزان متوسط فسفر در خون ۳ تا ۴ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر است. ویتامین D به جذب فسفر همانند کلسیم کمک می کند. لازم به ذکر است که مصرف بیش از اندازه فسفر موجب کاهش جذب کلسیم می شود . زیرا این دو عنصر در ورود به سلولهای روده رقابت می کنند. میزان فسفر در خون ، توسط هورمونی به نام پاراتورمون کنترل می شود.
این هورمون از غده پاراتیروئید موجود در گردن ترشح شده و در صورتی که فسفر موجود در بدن کمتر از حد استاندارد باشد دستور به کاهش دفع و افزایش جذب فسفر می دهد. دفع فسفراز طریق ادرار است. اگر فسفر ِ دریافتی بیش از حد نیاز باشد اضافی آن از ادرار دفع می شود. مقدار نیاز بدن به فسفر روزانه ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم در روز است.
● کمبود فسفر :
در انسان نادر است ولیکن در اثر مصرف بعضی داروها جذب فسفر کاهش می یابد مثل آنتی اسیدهایی که برای معده درد تجویز می شود ، ( مثل ئیدروکسید آلومینیوم ) و در طولانی مدت موجب کمبود فسفر می گردند ، البته در افرادی که مبتلا به هیپرپاراتیروئیدیسم ( بزرگ شدن غده پاراتیروئید) هستند و در کودکان نارس احتمال کمبود فسفر وجود دارد.
علائم کمبود فسفر از اختلال در عمل ATP انرژی زا شروع می شود. در اثر کمبود فسفر ، اختلال عصبی، اسکلتی ، خونی و کلیوی به جود خواهد آمد.
سالمندان و بانوان یائسه متوجه باشید که شما نیاز بیشتری به فسفر دارید تا مبتلا به پوکی استخوان نشوید.

زعفران گیاهی شگفت انگیز و ارزشمندترین رستنی ایران است که طبیعت مزه‌ای دل پذیر و عطری دل انگیز و رنگی زیبا و ویژگی‌هایی خاص به آن بخشیده است. این گیاه که عبارت طلای سرخ بس به جا و مناسب برای آن به کاربرده شده است، بومی فلات ایران است و از این مکان به سایر نقاط جهان برده شده است و کشت و تولید و به ویژه صادرات آن قرن‌ها منحصراً به کشاورزان این سرزمین تعلق داشته است.
ایران و استعدادهای اقلیمی خدادادی است که همواره جاودان خواهد ماند. که البته شایان ذکر است که کشاورزان زعفران کار، با وجود تلاش زیاد و تحمل سختی‌های فراوان، چنان که باید و شاید از زحمات خود بهره لازم را کسب نمی کنند.
این گیاه معطر گرچه گهواره اصلی پرورش آن در مشرق زمین بوده و از آنجا به اروپا آمده است، ولی کشت آن در اسپانیا به قدری رواج دارد که اکنون جزء گیاهان بومی این سرزمین محسوب شده و در سال‌های اخیر عمده ترین صادر کننده زعفران شناخته می شود.
آمارهای بازرگانی در 15 سال اخیر دلالت بر آن دارد که زعفران ایران به تدریج ذائقه‌های بیشتری را در عرصه بین المللی تحریک و فریفته رنگ و رایحه و طعم دلاویز خود می کند به طوری که اکنون دل رباترین ادویه جهانی به شمار می‌آید.
یک کارشناس کشاورزی در رابطه با خواص زعفران گفت‌وگو کند.
حاجی نژاد  گفت: زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان‌های گرم و خشک باشد به خوبی می روید. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمناً در معرض بادهای سرد نیز نباشند برای رشد زعفران مناسب می باشند.
وی افزود: زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مهم‌ترین خاصیت زعفران که از قدیم‌الایام از آن استفاده می‌شده است درمان افسردگی می‌باشد. زعفران اثر مسکن درد را دارد. باعث تحریک اعصاب می‌شود. زعفران خون‌ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد و کبد را تصفیه و قوی می‌سازد.
وی تاکید کرد: زعفران سرفه را رفع و اثر مفیدی بر روی درمان برونشیت دارد؛ آرام‌بخش و خواب‌آور و ضد تشنج است. گاز معده را برطرف می‌کند و بالاخره اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.

 اسیدهای امگا 3 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند. آنها برای سلامتی انسان لازم هستند ولی بدن قادر به ساخت آنها نبوده و ما باید آنها را از غذاها تامین کنیم.
 

اسیدهای چرب امگا 3 در ماهیها مثل سالمون، ماهی تون و دیگر غذاهای دریایی مثل جلبک دریایی و در بعضی از گیاهان مثل دانه های روغنی وجود دارد.

امگا 3 مثل بعضی از اسیدهای چرب اشباع نشده نقش اساسی در کارکرد مغز، رشد و نمو طبیعی دارد. همچنین امگا 3 ریسک بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. انجمن قلب و عروق امریکا توصیه به مصرف ماهی، بخصوص ماهیهای چرب (مثل تون، ساردین، سالمون) حداقل 2 بار در هفته دارد.

مطالعات نشان داده است که امگا 3 باعث کاهش التهاب شده و در نتیجه ریسک بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی عروقی، سرطان والتهاب مفاصل (ارتریت) را کاهش می دهد. اسیدهای چرب امگا 3 در مغز تجمع یافته ودر فعالیتهای شناختی (مثل کارکرد مغز و حافظه) و فعالیتهای رفتاری موثر هستند.

نوزادانی که در دوران جنینی به اندازه کافی امگا 3 از مادر دریافت نکنند، در معرض خطر پوست خشک، بیماریهای قلبی، افسردگی، اختلالات رفتاری و گردش خونی ضعیف هستند. البته بسیار مهم است که در رژیم غذایی نسبت متناسبی از امگا 3و امگا 6 (نوع دیگری اسید چرب ضروری) باشد.

امگا 3 به کاهش التهاب کمک میکند و افزایش امگا 6 منجر به تحریک مغز و ایجاد التهاب میشود. رژیم مدیترانه ای نسبت مناسبی از امگا 3 و امگا 6 را حفظ میکند. این رژیم بیشتر شامل غلات، میوه های تازه، سبزیجات، ماهی، روغن زیتون و سیر میباشد.

امگا 3 در موارد زیر استفاده می شود:

کلسترول بالا

رژیم مدیترانه ای منجر به افزایش کلسترول خوب (HDL) میشود که در سلامت قلب موثر است. مشاهده شده که روغن ماهی سبب کاهش تری گلیسرید خون (یک نوع چربی در خون) میشود. گردو سرشار از اسید لینولییک یا ANA است که در بدن به امگا 3 تبدیل میشود و در نتیجه باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید در بیماران مبتلا به کلسترول بالا میشود.

دیابت

بیماران دچار دیابت اغلب تری گلیسرید بالا و HDL پایین دارند. اسیدهای چرب امگا 3 می توانند تری گلیسرید و اپوپروتیین را کاهش داده و سبب افزایش HDL شوند. برخی از بیماران دچار دیابت نوع 2 ممکن است با مصرف امگا 3 دچار افزایش مختصری در قند خون ناشتا شوند که در این مورد بیمار باید با پزشک خود مشورت کند.

ارتریت روماتویید

ارتریت روماتویید یک بیماری التهابی مفصل است که علت آن ساخته شدن انتی بادی علیه سلولهای بدن (اتوایمون) است. بعضی از بیماران ارتریت روماتویید ممکن است با خوردن امگا 3 دچار کاهش علایم خشکی صبحگاهی و درد مفاصل شوند. در یک مطالعه نشان داده شده که با مصرف امگا 3 نیاز بیماران به داروهای ضدالتهابی و مسکن کمتر شده است. ولی امگا 3 جلوی پیشرفت ارتریت روماتویید را نمی گیرد و فقط علایم را کاهش می دهد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که رژیم غذایی سرشار از امگا 3 ممکن است در استیوارتریت (ارتروز مفاصل) هم کمک کننده باشد ولی نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

پوکی استخوان (استوپروز)

برخی مطالعات نشان داده اند که امگا 3 ممکن است به افزایش کلسیم در بدن کمک کنند و باعث افزایش قدرت استخوانها شود، اگرچه همه نتایج مثبت نبوده است. بعضی مطالعات نشان داده است که کسانی که به اندازه کافی اسیدهای چرب دریافت نمی کنند (بخصوص اسید گاما لینولئیک و EPA - یک اسید چرب امگا 6) نسبت به کسانی که به اندازه کافی از این مواد استفاده می کنند، بیشتر مستعد پوکی استخوان هستند. در بررسی 3 ساله زنان بالای 65 سال با پوکی استخوان که اسیدهای چرب ضروری را دریافت می کردند، کمتر دچار پوکی استخوان شدند و حتی بسیاری از آنان افزایش در تراکم استخوان پدیدار شد.

افسردگی

مطالعات نشان داده است که مصرف اسیدهای چر ب امگا 3 باعث بهبود علایم افسردگی می شود. مطالعات متعدد همچنین مشخص کرد که مصرف امگا3 همراه با داروهای ضد افسردگی بیشتر باعث بهبود علایم می شود تا داروی افسردگی به تنهایی. همچنین مشخص شده که امگا 3 ممکن است سبب پیشگیری از افسردگی پس از زایمان شود. البته افسردگی یک بیماری جدی بوده و بدون نظر پزشک نباید درمان شود.

هیپراکتیویتی و عدم تمرکز

بچه های دچار عدم تمرکز و هیپراکتیو ممکن است دچار کمبود اسیدهای چرب خاصی باشند. در یک بررسی بالینی نزدیک به 100 پسر بچه که مشکلات رفتاری و یادگیری بیشتری داشتند، دارای سطح امگا 3 پایین تری نسبت به کسانی که این مشکل را نداشتند، بودند. البته این مسئله نیاز به مطالعه بیشتری دارد. ولی در هر حال دادن غذاهای سرشار از امگا 3 در بچه های هیپراکتیو عاقلانه به نظر میرسد.

بیماریهای پوستی

در یک بررسی بالینی در 13 بیمار دچار حساسیت به نور که دچار درماتیت ناشی از نور می شدند، تحت درمان با روغن ماهی قرار گرفتند و مشاهده شد که حساسیت آنها به نور واشعه ماورائ بنفش کاهش یافت. اما ضد آفتابهای موضعی از امگا 3 مفیدتر هستند.

سرطان روده بزرگ (کولون)

مصرف غذاهای سرشار از امگا 3 ریسک سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. به طور مثال اسکیموها که چربی زیاد و ماهیهای غنی از امگا 3 می خورند، کمتر دچار سرطان کولون می شوند. مطالعات اولیه نشان داده است که در مراحل اولیه سرطان کولون سبب کند شدن پیشرفت این سرطان می شود.

مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه آمریکایی هاروارد نشان می دهد که می توان انواع قرص های مسکن را با مواد طبیعی جایگزین کرد.

 استفاده از قرص های تسکین دهنده درد اولین گزینه ای است که به محض احساس درد به ذهن خطور می کند. این دارو ها ممکن است به صورت موقتی درد را کاهش دهند، اما عوارض جانبی زیادی به همراه دارند.

استفاده دراز مدت داروهای مسکن باعث نارسایی کبد و روده می شود و پس از مدتی بدن در مقابل آن به مقاومت می رسد و دیگر اثر بخش نیست.

مطالعات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان می دهد که بسیاری از مشکلات جسمی و التهابات، با داروی های گیاهی قابل درمان هستند. یکی از این گیاهانی که بسیار توصیه شده، زنجبیل است. زنجبیل یک گزینه مناسب برای کاهش درد بیماران مبتلا به آرتروز است. این ماده غذایی باعث کاهش التهاب و افزایش گردش خون می شود. کافیست ریشه این گیاه از عطاری تهیه شود و بجای چای به صورت دم کرده میل شود؛ همچنین می توان از این گیاه دارویی به عنوان ادویه در غذا استفاده کرد.

برخی از خواص این ماده غذایی عبارتند از :

- خواص ضد سرطانی، زنجبیل خاصیت ضد سرطانی فوق العاده دارد و به خصوص در جلوگیری از سرطان تخمدان موثر است.

- محافظت در برابر آلزایمر

- آرامبخش سیستم گوارشی

- کمک به هضم چربی

- کاهش ورم معده

- افزایش ترشح بزاق و سلامت دهان و دندان

- محافظت از کبد

- افزایش انقباضات رحمی

- کاهش زخم و التیام پوستی

- تحریک اشتها

- کاهش وزن

- رفع خستگی عضلات

- کنترل گلوکز خون

- افزایش جذب مواد مغذی در بدن

- بهبود سیستم تنفسی و آسم

- رفع سوزش سر دل

- جلوگیری از تهوع

- بهبود گردش خون

- تخلیه سینوس ها

- افزایش ایمنی بدن

- محافظت در برابر تشعشعات اتمی

***** یکی از مهمترین علل احساس درد کمبود ویتامین D است

کمبود ویتامین D یکی از مهمترین دلایل احساس درد به ویژه درد استخوانی است. برای جبران این ویتامین در بدن مصرف تخم مرغ، مواد لبنی، ماهی، سویا و قارچ توصیه شده است.

***** با مصرف روزانه ویتامین C با درد خداحافظی کنید

شعار متخصصان تغذیه این است : با خوردن یک سیب در روز با پزشکان خداحافظی کنید. محققان دانشکده پزشکی هاروارد به این شعار این جمله را نیز اضافه کرده اند، با مصرف یک پرتقال در روز با درد خداحافظی کنید.

*****ویتامین B یکی از راه های تسکین دردهای ناشی از دیابت است

مصرف مکمل های ویتامین B یکی از مهمترین روش های تسکین دردهای عصبی، به خصوص درد ناشی از دیابت است. البته بیماران دیابتی باید مطمئن باشند که مصرف این ویتامین برای آنان خطری به دنبال ندارد. یکی از مهمترین کاربردهای مکمل ویتامین B، کاهش التهاب است.

***** منیزیم در کاهش اسپاسم عضلانی معجزه آساست

استفاده از منیزیم باعث می شود که درد عضلانی، استخوانی و تاندون ها کاهش پیدا کند. این ماده معدنی باعث بهبود گردش خون در بافت و رفع گرفتگی عضلات می شود.

در این گزارشات آمده است که شیوه غذای سالم مهمترین روش در جلوگیری از امراض مختلف و تسکین درد است.

 همان گونه که بعضی از گیاهان و میوه ها می توانند حساسیت زا باشند، گیاهان زیادی نیز وجود دارند که دارای خاصیت ضد حساسیت می باشند باید اضافه نمود که در موارد معدود، بعضی از گیاهان ضد حساسیت، خود ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت نمایند.

 

از جمله گیاهانی که به طور معمول در دسترس می باشند و می توان آن ها را به طور مرتب مصرف نمود و یا در رژیم غذایی قرار داد، می توان به انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج، سیاه دانه، کندر، گل مغربی، درخت میخک و افدرا اشاره کرد.


نحوه و میزان کاربرد تعدادی از آن ها به طور خلاصه شرح داده می شود:


انگور یا آب انگور را می توان در فصولی که وجود دارد به طور تازه مصرف نمود، البته مطالعه در این مورد بر روی کشمش انجام نشده، ولی به احتمال زیاد کشمش هم باید دارای این اثر باشد.


بادرنجبویه که از برگ آن استفاده می شود، گیاهی با نام علمی Melissa Officinalis از خانواده ی نعناع است که از برگ آن استفاده می شود.

 

می توان در هر نوبت 5 گرم از برگ آن را به صورت دم کرده مصرف نمود.

 

مصرف هر روز آن در حد 5 تا 10 گرم بلامانع است.

 

دارچین از گیاهان معروف و پُرمصرف می باشد که پوست ساقه ی درخت دارچین است. پوست را به صورت پودر در آورید(پورد قهوه ای رنگ).

 

آن را می توان به اشکال مختلف مصرف نمود، حتی می توان به طور مستقیم پودر را با غذاها و مایعات مصرف کرد.

 

مصرف هر نوبت 1 تا 2 گرم می باشد و می توان تا روزی 5 گرم و حتی بیشتر از آن نیز مصرف نمود. باید اشاره کرد که دارچین به ندرت می تواند در افراد ایجاد حساسیت نماید.

 

زردچوبه پودر زردی است که همه آن را می شناسند و از ریشه گیاه زردچوبه به دست می آید. زردچوبه در ایران رویش ندارد و جزء اقلام وارداتی است.

 

زردچوبه از گیاهان با ارزش و دارای خواص زیادی است که باید به طور مرتب در غذاها از آن استفاده نمود.

 

مصرف زردچوبه تا روزی 3 گرم برای افراد بالغ بلامانع است.

زردچوبه دارای خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد سرطان قوی، ضد التهاب، اشتهاآور، ضد حساسیت و ده ها خاصیت ارزنده دیگر است.

 

شاه تره گیاه بوته ای با برگ های نازک و ریز است که از مصرف بالایی در دنیا برخوردار می باشد.

 

مهم ترین خواص شاهتره به عنوان حافظ کبد و درمان امراض پوستی است که از قدیم مورد استفاده بوده است.

 

یکی از گیاهانی که به طور وسیع برای امراض کبد مصرف می شود، شاهتره است که به نام Fumitory در جهان مشهور می باشد.

 

از دیگر خواص شاهتره اثر ضد حساسیت آن است.

برای مصرف آن، میزان 5 گرم از برگ را با یک لیوان آب به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید و قبل از سرد شدن بنوشید.

 

مصرف شاهتره برای افراد بالغ تا روزی 5 گرم بلامانع است.

 

آب نارنج از دیگر گیاهان ضد حساسیت است. آب نارنج را می توان با تمام غذاها مصرف نمود.

 

آب نارنج در اثر ماندن ممکن است تلخ شود، لذا بهتر است تازه مصرف شود.

گر چه عدد معینی برای مصرف روزانه ی آن داده نشده است. ولی مقدار زیاد آن ممکن است باعث تحریک معده شود. اما به نظر می رسد مصرف آن تا 2 یا 3 عدد در روز بلامانع باشد.

 

سیاهدانه نیز از گیاهان سودمند می باشد که خواص زیادی دارد.

 

مهم ترین خواص سیاه دانه شامل اثرات ضد میکروب، ضد سرطان، ضد حساسیت، ضد ویروس، شیرافزا، ادرارآور، کاهش دهنده اوره خون، محرک سیستم ایمنی بدن، محافظ کبد، مقوی معده، محرک تنفس و اثرات دیگر است.

 

به نقل از یکی از کتب گیاهان دارویی مهم چاپ 2002 آمریکا " پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه و اله وسلم) سیاهدانه را دوای همه دردها می دانستند و مصرف آن را به مسلمانان توصیه فرموده اند".

روزانه می توان 1 تا 2 گرم از دانه سیاهدانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده نمود.


البته گیاهان دیگری هم به عنوان ضد حساسیت وجود دارند که دسترسی به آن ها مشکل بوده و یا ممکن است در مواردی دارای محدودیت مصرف باشند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطانهای دستگاه ادراری و تناسلی، از سرطان پروستات به عنوان شایعترین سرطان مردان نام برد و تاکید کرد: این بیماری با تشخیص زودرس قابل درمان است.
دکتر محمدرضا نوروزی اظهار داشت: سرطان پروستات بیشتر مردان بالای 50 سال را درگیر می کند، حال آنکه آمارهای کشور امریکا نشان می دهد یک نفر از هر 9 مرد به سرطان پروستات مبتلا می شود.
به گفته وی، سرطان پروستات به 2 شکل خوش خیم و بد خیم ظاهر می شود، در صورت اول که بیشتر در مردان مسن دیده می شود با اختلالات ادرار خودنمایی می کند.
این جراح و متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادرار خاطرنشان کرد: حال آن که متأسفانه شکل بدخیم آن فاقد علامت است.در صورتی که بیماری در مراحل اولیه باشد (یعنی هنوز سرطان غده پروستات به سایر نقاط بدن انتشار نیافته) درمان هایی نظیر اشعه درمانی و جراحی قابلیت بهبود کامل بیمار را امکانپذیرمی نماید.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: حال اگر بیماری از مرز غده پروستات خارج و در بدن پخش شده باشد امکان درمان آن کمتر است.
عضو هیئت مدیره انجمن اورولوژی ایران ادامه داد: اما با درمانهای نگهدارنده که اصل آن بر اساس هورمون درمانی(کاهش هورمونهای مردانه) است امکان درمان برای بیمار نیز فراهم می شود.
نوروزی گفت: اگر مردان بالای 50 سال در خانواده پدری سابقه ابتلا به این سرطان را دارند نباید از دقت کافی در انجام چکاپ های دوره ای  نیز غافل شوند.
وی افزود: همچنین در صورت ابتلای پدر خانواده به سرطان پروستات، فرزندانش حتما باید از 40 سال به بالا و همین طور برادران بیمار نیز برای چکاپ های دوره ای مرتب اقدام نمایند.

هلدینگ یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات کپسول prost erbe را از ایتالیا وارد نموده که براي مردان بالاي 50 سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي 50 سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم 5-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این مکمل کاملا گیاهی بوده و مواد موثر زیر را در خود جای داده است.


۱ چربی زدائی از بدن:

هفته اول – حبوبات به جای گوشت های سرخ کرده. اگر شما بیش از حد از گوشت گوساله یا اردک و غاز استفاده می کنید، سعی کنید در هفته اول به میزان نیمی از مصرف گوشت و چربی مورد استفاده، از انواع لوبیاها، عدس و حبوبات استفاده کنید. حبوبات ضمن تأمین پروتئین مورد نیاز بدن ”فیبر“های مورد نیاز بدن را تأمین و چربی آن را کم خواهد کرد.

۲ مواظب باشید:

اگر تصمیم گرفته اید در کلاس های آموزشی تمرینات آکروباتیک شرکت کنید، سعی کنید کلاس های مربوطه را به دقت و با علاقه کامل بگذارید. یکی از محققین در این باره می گوید: ”گذراندن کلاس ها و تمرینات مربوطه اعتماد به نفس بیشتری به شما می دهد و به علاوه، از خطرات این قبیل تمرینات می کاهد.“ تمرینات آکروباتیک به عقیده این محقق از بهترین راه های کاستن از وزن بدن است.

۳ بدن شما عادت می کند:

”فرددیک هاگرمن“ استاد علوم بیولوژیکی در دانشگاه اوهایو می گوید: ”بدن انسان به طور شگفت انگیزی به ”عادات“ پاسخ می دهد. پس اگر شما بدنتان را عادت داده اید که روزانه به طور مثال ده دقیقه ورزش کنید، سعی کنید این عمل شما همه روزه و به طور مداوم صورت بگیرد. بدن شما به این ورزش کوتاه مدت طوری عادت می کند که ترک عادت باعث ناراحتی و چاقی های موضعی خواهد شد.“

۴ از خود ”انسان“ دیگری بسازید:

با انجام تمرینات مداوم، پرهیز از خوردن چربی های مزاحم و مصرف روزانه چربی ها، از خود، انسان تازه ای بسازید. ورزش مداوم و رعایت کردن تمهیدات غذائی به سلول های بدن شما فرصت بازسازی و دوباره سازی می دهد. ورزش در مورد جوان سازی یاخته های بدن نیز اعجاز خاص خودش را دارد.

۵ تمرینات بدنی، همه جا:

وقتی برای خرید کالائی مجبور هستید در صف بایستید، در صف بانک ها یا اتوبوس های شهری، عضلات بدن به ویژه شکم و پاها و دست های خود را تکان دهید. حتی حرکت دادن عضلات مختلف بدن به مقیاس کوچک، به سوخت وساز بدن شما کمک می کند و تداوم این ورزش های کوچک، نتایج بسیار مؤثری در سلامت بدن شما به بار خواهد آورد.

۶ گوش کردن به موزیک و رادیو:

حین انجام تمرینات می توانید به موزیک ریتمیک مورد علاقه خود گوش بدهید. مهم نیست موسیقی مورد نظر چیست. آن چه اهمیت دارد آن است که تمرینات شما توأم با هیجان باشد و این از طریق موزیک دارای ریتم میسر است.

۷ از پروتئین سبز غفلت نکنید!

اگر تصمیم گرفته اید گوشت را از برنامه غذائی خود حذف کنید، به یکباره خود را از کلیه پروتئین های بدنساز محروم نکنید. یک لیوان لوبیای سبز حاوی هفت گرم پروتئین است، همین مقدار نخودفرنگی به اندازه یک دانه تخم مرغ دارای پروتئین است. پس در کنار گذاردن تدریجی پروتئین حیوانی، حبوبات به ویژه لوبیا، لوبیای سبز و نخودفرنگی را فراموش نکنید.

۸ غذاهای لقمه ای حاضر و آماده:

افرادی که مجبورند زیاد به مسافرت بروند، اغلب بیشتر از دیگران کالری و چربی مصرف می کنند.

این افراد ناگزیرند در بین راه مقابل رستوران ها توقف کرده و غذاهای چرب و سنگین را روانه معده خود سازند که همین امر سبب چاقی، به ویژه چاقی های موضعی در خانم ها می شود. برای جلوگیری از این امر می توانید ساندویچ های کوچکی مثلاً از مرغ سوخاری تهیه کنید و یا از سالادهای بدون چربی استفاده کنید.

۹ اشتیاق برای غذاخوردن:

وقتی اشتیاق و علاقه شما برای صرف نوعی غذا به اوج می رسد، اگر کمی در برابر آن مقاومت کنید، معمولاً از میزان هوش و اشتیاق شما کاسته خواهد شد. برای ایستادگی بهتر می توانید از شیوه هائی نظیر دوش گرفتن، پیاده روی، دوچرخه سواری و یا هر کار دیگری مغایر با خوردن استفاده کنید. رابینسون می گوید: ”با وجود این شما به خوردن نیاز دارید و با رعایت مواردی می توانید این کار را به راحتی و بدون ترس انجام دهید“.

۱۰ پیاده روی اعجاز می کند!

پیاده روی، پیش از صرف غذا، بیش از تمرینات بدنی ورزشی در سوخت وساز بدن مؤثر است. البته اگر پیاده روی با حرکات ورزشی توأم باشد، اثرات مضاعف در پی خواهد داشت.

۱۱ بهترین شیوه سوزاندن کالری بدن:

یک ماشین پله پیمائی، می تواند چند صد کالری را در طول یک ساعت بسوزاند. دامنه سرعت این ماشین به مراتب بیشتر از کارکرد معمولی پاهای یک فرد است. اگر برای حرکات و تمرینات عضلات پا به ماشین پله پیمائی دسترسی ندارید، سعی کنید قدم های شما حین راه رفتن بلند و دارای ضرباهنگ یک اندازه باشد تا عضلات پاهایتان تقویت شود.

۱۲ یادداشت بردارید:

”جاناتان رابینسون“ مدیر اجرائی مرکز داروهای ممنوعه میشیگان می گوید: ”زمانی که به هوس خود در خوردن یک غذای چرب لذیذ فایق آمده اید، این موفقیت را در دفترچه یادداشت خود قید کنید تا با یادآوری آن انگیزه مقاومت های آینده را در خود تقویت کنید. این ساده ترین راه برای الگوسازی است“.

۱۳ به عضلات خود استراحت دهید:

عضلات قوی داشتن یعنی برخورداری از سوخت و ساز منظم تر. اما با داشتن بدنی عضلانی، بدن شما باید در پی هر مرحله از تمرینات ورزشی استراحتی به خود بدهد. پس از استراحت دادن به عضلات خود، دوباره تمرینات را از سر بگیرید. بی تردید نتایج بهتری به دست می آورید.

۱۴ سی دقیقه ورزش، ایده آل است:

تمرینات به سبک تمرکزی یوگا بسیار مؤثرند. سی دقیقه انجام حرکات ورزشی در طول روز ایده آل است. اما صرف این وقت ممکن است همیشه میسر نباشد. دلسرد نباشید. سرانجام ۳ تا ۱۰ دقیقه ورزش در طول روز نیز به سلامتی شما کمک خواهد کرد.

۱۵ غذاهای کم کالری:

به منظور احتراز از غذاهای پرچربی در طول شب و در آشپزخانه اشتهاآور، خوراکی های لقمه ای را در جاهای به خصوصی از خانه قرار دهید. برای مثال، مقداری ذرت بی نمک یا چوب شور روی گیرنده تلویزیون یا در گوشه ای از گنجه لباس ها قرار دهید و شب ها با خوردن آن ها هوس غذا خوردن در طول شب را در خودتان از بین ببرید.

۱۶ برنامه مبارزه با چاقی:

از مؤثرترین اهداف رژیم خود، فهرستی تهیه کنید. (مصرف کردن غذاهای ساده فاقد چربی، تدارک دیدن ناهار توسط خودتان و غیره). فهرست را در پایان هر ماه بررسی کنید. ”لیندا کروفورد“ کارشناس عادت های تغذیه می گوید: ” ما اغلب از اهداف خود فاصله می گیریم و تنها راه جلوگیری از آن بررسی ماهانه عملکرد ما در تغذیه بدنمان است.“

۱۷ دست ها را آزاد نگه دارید:

هنگام بالا رفتن از پله ها، از نرده های کنار پله ها استفاده نکنید. این عمل سرعت عمل کالری سوزاندن بدن شما را کاهش خواهد داد. پس موقع بالا رفتن از پله ها صحیح تر آن است که دست هایتان آزاد باشد.

۱۸ در موقع گرسنگی آشپزی نکنید!

اگر چنین کنید، لقمه های کوچک برای خود خواهید گرفت و به میزان پخت غذا نیز خواهید افزود. با خوردن یک دانه سیب یا یک برش لیمو و غیره به گرسنگی خود فائق آئید و بعد با خیال راحت غذا درست کنید.

۱۹ نقش رنگ ها در تغذیه:

بهتر است غذاهای خود را در اتاقی که رنگ آبی دارد میل کنید و نه رنگ قرمز و تند.

بر پایه تحقیقات مؤسسات طبی دانشگاه ”جان هیکینز“ رنگ های گرم و تند نظیر قرمز، نارنجی و زرد سبب می شود که غذا مطبوع تر جلوه کند. در نتیجه انسان احساس گرسنگی و ولع بیشتری می کند. رنگ های سرد و ملایم مانند آبی و خاکستری درست نتیجه عکس رنگ ها تند را به دست می دهد.

۲۰ اهمیت عضلات بدن:

داشتن عضلات قوی، کلید اصلی سوزاندن چربی های بدن است، پس سعی کنید همواره در تقویت عضلانی خود بکوشید. اما این کم کردن وزن از طریق سوزاندن چربی ها را به طور آهسته و تدریجی انجام دهید، تا با فشار آوردن به عضلات آن ها را تقویت کنید.

۲۱ آهسته و آرام غذا خوردن:

اگر عادت دارید غذا را سریع بخورید، ضرورت دارد که به این توصیه عمل کنید. هنگامی که غذا در دهان دارید، هرگز چنگال به دست نگیرید، چون این عمل سرعت غذا خوردن را زیاد می کند.

۲۲ درس بگیرید:

اگر به دویدن علاقه دارید، به هنگام خسته شدن از دویدن زیاد، زمانی را به تمرین دیگری اختصاص دهید. اگر از آن تمرین هم خسته شدید با راکت، زمانی را توپ بزنید. پرداختن به حرکات و تمرینات متفاوت روش تمرینی شما را در حالت مثبت نگاه خواهد داشت.

۲۳ آیا پس از غذا خوردن می دوید؟

اگر پاسخ مثبت است، پس در هفته دوم این رژیم ۵۰ هفته ای، این قاعده را تغییر دهید. تأثیر حرارتی موجود در غذا باعث دور برداشتن و فزونی گرفتن متابولیسم بدن می شود. در حالی که اگر این نظم را معکوس کنید، یعنی پس از دویدن و ورزش غذا بخورید، متابولیسم مورد نظر در خدمت قدرت کاری بدن شما قرار خواهد گرفت.

۲۴ پاروزنی، عامل مهم تناسب اندام:

پاروزنی، یا استفاده از ماشین های پاروزنی در باشگاه های ورزشی، به کوچک شدن شکم، از بین رفتن چربی دور شکم و بالاخره قوی تر شدن عضلان دست و بازو کمک خواهد کرد.

۲۵ آهسته غذا بخورید:

زیرا کسانی که سریع غذا می خورند فرصت جذب کالری را به اندازه کافی به معده خود نمی دهند و غذائی با حجم زیاد و کالری بیش از حد مصرف می کنند. در حالی که اگر آهسته غذا بخورید ممکن است در یک سوم زمان صرف شده کالری مورد نیاز دریافت کرده و از خوردن بیش از حد غذا بپرهیزید.

۲۶ همواره سعی کنید با معده پر به خرید بروید:

زیرا افراد گرسنه در انتخاب غذاهای مورد نیاز اغلب چربی ها و شیرینی جات را انتخاب می کنند، بدون اینکه به نیاز بدن خود به ویتامین ها و کالری توجه کنند. خرید کردن با شکم پر می توانند توجه بیشتری را نسبت به ویتامین ها و کالری ها جلب کند.

۲۷ سعی نکنید خیلی زود لاغر شوید:

زیرا کسانی که خیلی سریع لاغر می شوند با سرعت بیشتری دوباره اضافه وزن پیدا می کنند. لاغر شدن تدریجی و منظم امکان متعادل نگهداشتن وزن پس از رژیم غذائی را امکان پذیر می کند.

۲۸ با نوشیدن مایعات خنک می توان برای لاغر شدن گامی مهم برداشت:

بدین ترتیب که نوشیدن آب سرد و نوشیدنی های خنک باعث مصرف انرژی می شود. در نتیجه بدن به صورت تدریجی لاغر می شود.

۲۹ غذای بسیار گرم نخورید:

پزشکان توصیه می کنند که از مصرف غذاهای بسیار گرم پرهیز کنید، زیرا هضم غذای سرد به آسانی صورت نمی گیرد و باید بدن آن را گرم کند و این کار مستلزم مصرف کالری قابل توجهی است. به این ترتیب روند هضم و جذب کند انجام می گیرد و از گرسنگی زودرس جلوگیری می شود.

۳۰ هرگز وعده غذائی را حذف نکنید:

در واقع این عمل روش ساخت چربی های ذخیره را به کار می اندازد. بهتر است به مقدار کمتر اما در چندین نوبت غذا بخورید.

وزن ایده آل:

سلامتی و تندرستی بیش از چاقی ارزش دارد. در دوران گذشته از زمانی که وسایل راحتی بشر بیشتر شد و زندگی اداری و صنعتی، به وجود آمد چاقی عمومیت یافت و حتی یک ارزش به شمار می آمد. ولی در حال حاضر سلامتی بیش از چاقی ارزش دارد به همین جهت رژیم های غذائی و ورزش اهمیتی خاص پیدا کردند. البته وزن هر کس طبق قد، سن، وضعیت عمومی و استخوان بندی او متغیر است.


مطالعه صورت گرفته توسط محققان آلمانی نشان می‌دهد، زردچوبه کلید بازسازی و احیای آسیب مغزی در مبتلایان به بیماری‌های سیستم عصبی از جمله آلزایمر است.
محققان موسسه علوم اعصاب و پزشکی در شهر یولیش آلمان روند تکثیر سلول‌های بنیادی مغز و تبدیل آنها به سلول‌های عصبی را بر روی موش‌های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام اسکن مغزی، ماده‌ای به بدن موش‌ها تزریق شد و تأثیر زردچوبه بر روی سلول‌های بنیادی عصبی (NSCs)‌ درون‌زا در مغز مورد بررسی قرار گرفت.
سلول‌های بنیادی عصبی (NSCs)‌ به سلول‌های عصبی یا نورون تبدیل شده و نقش مهمی در بازسازی و احیاء بیماری‌های عصبی ایفا می‌کنند.
محققان دریافتند، تزریق ترکیب زیست‌فعال موجود در زردچوبه موسوم به aromatic turmerone در مغز موش‌ها، به تقویت تکثیر سلول‌های بنیادی عصبی جنینی تا 80 درصد و تبدیل آنها به سلول‌های بالغ کمک می‌کند.

به گفته دکتر «لورا فیپس» از مرکز تحقیقات آلزایمر انگلیس، نتایج این مطالعه که در مراحل اولیه آزمایش بالینی بر روی حیوانات قرار دارد، می‌تواند به تولید داروهای جدید برای بیماران مبتلا به آلزایمر منجر شود.

نتایج این مطالعه در مجله Stem Cell Research and Therapy منتشر شده است.


صفحه37 از72